Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXI - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-13, 17:09   #2881
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXI

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
Juhu, ja po wizycie

No i wyszlo na moje bedzie córka
Ginka powiedziala ze juz w 12tyg nie widziala pisiorka i w karcie zanzcazyla swoja watpliwosc.
i ja na to ale pani jest i nic pani nie powiedziala a ona na to ze jak nie jest pewna to nie mowi ihihi
Nie mierzyla jej jakos specjalnie, padala serduszko czy pika.
Mam za to zdjecie twarzy z usg 3d jeszcze stworek, ale juz widac ze nosek ma po tatusiu ihihi

Na moje wyniki stwierdzila, ze nie ma sensu az dalej spadna i przepisala mi jakies tabletki zapobiegawczo. na T... ale nie wiem co to musze isc do apteki spytac
za miesiac kolejna wizyta, na ktorej bedziemy nagrywac i polowkowe bedzie.
Na tej wizycie dostane tez skierowanie na ta probe glukozową i na proby watrobowe. [aporpo tego mojego drugiego juz ataku na dloniach, co mi spuchly w 5 minut, i zrobily sie czerwone i szczypaly swedzialy wszytsko na raz]

Do tego kupilam sobie 2 sportowe staniki z FF tesco - na wyprzedazy po 10zł
rozmiar 85DD

ps. u mnie w samochodzie dzis 41stopni
boooooosko

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

laseczki mam pytanie czy prace w irlandii zakonczoną dokumentem P45 mozna zaliczyc do naszego stazu pracy??

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 17:18   #2882
atomufka
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXI

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
cześć

Kochane proszę o wielkie kciuki Wczoraj znaleźliśmy mieszkanie. Rewelacja. Zakochałam się w nim. Dziś idziemy z mężem do banku zobaczyć czy nas na nie stać Dlatego na razie nie napisze nic więcej aby nie zapeszyć

tak tak w szkole, a dokładnie w oddziale zerowym W Pl pierwsza praca

ooo a co z tamtym mieszkaniem??

Ale z jakim mieszkaniem ? tym naszym w Polsce? Ja pisalam o mieszkaniu tutaj ,bo przeciez nie zyjemy pod mostem

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
...

wow! Super, no to czekamy na jakieś fotki

...
Wieczorem tam podjedziemy to zrobie bo mamy juz klucze kolega mowil ze swietny wybor ,bo on pracowal przy wykanczaniu tych mieszkan

Cytat:
Gucia nie pokażę bo... nie mam żadnych zdjęć, nawet ogłoszenia nie było w necie, tylko od znajomej moja mama nr dostała

Wiem, wiem ze jeszcze czynsz i opłaty dochodzą, ale w sumie przy wynajmie tez tak jest

Na razie staram się nie napalić, bo jeszcze się okaże, że nas na nie nie stać i co?? A jest cudne, bo już całe zrobione (i to z super pomysłem, tak jak mi się podoba). Wiec nic nie trzeba robić, bo wszystko jest w super stanie, wszystko nowe. Do tego właściciele zostawiają nam meble kuchenne na zamówienie, kibelek, 2 umywalki z szafakami (bo wc jest oddzielnie), prysznic (90cm, wysoki brodzik z siedziskiem), szafę komandora. Wszędzie są panele, w łazience gres, na przedpokoju terakota i tynk strukturalny. Do tego blok z pustaka i domofon elektryczny z kodem (u nas to raczej baaaardzo rzadko spotykane, a właściwie to pierwszy blok w naszym mieście który takie coś ma).
i jak tam po wizycie w banku?
A propos tych domofonow to u mnie chyba juz z 10 lat taki jest

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
dzien dobry

w moim miescie TBS-y a wlasciwie OTBS-y polegaja na tym, ze splacasz co miesiac rate za mieszkanie i pozniej sa juz twoje na wlasnosc
aha to zupelnie inaczej niz u nas w miescie

anika ja pracuje w Irlandii wydaje mi sie ,ze bardziej bedzie potrzebne P60 ,bo P45 to jest swiadectwo pracy.Mi zawsze pracowdawca mowi zeby trzymac P60 ,bo to jest roczne rozliczenie ,ktore bedzie potrzebne do emerytury.Tez tutaj pracowalas?

kliwia super:gratulacje

martucha zapomnialam napisac ,ze PAtryk przeslodki

szafa

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32329502

Edytowane przez atomufka
Czas edycji: 2010-08-13 o 17:27
atomufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 17:28   #2883
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
Napisane przez atomufka Pokaż wiadomość
Ale z jakim mieszkaniem ? tym naszym w Polsce? Ja pisalam o mieszkaniu tutaj ,bo przeciez nie zyjemy pod mostem

Wieczorem tam podjedziemy to zrobie bo mamy juz klucze kolega mowil ze swietny wybor ,bo on pracowal przy wykanczaniu tych mieszkan

i jak tam po wizycie w banku?
A propos tych domofonow to u mnie chyba juz z 10 lat taki jest

aha to zupelnie inaczej niz u nas w miescie

anika ja pracuje w Irlandii wydaje mi sie ,ze bardziej bedzie potrzebne P60 ,bo P45 to jest swiadectwo pracy.Mi zawsze pracowdawca mowi zeby trzymac P60 ,bo to jest roczne rozliczenie ,ktore bedzie potrzebne do emerytury.Tez tutaj pracowalas?

nie nei

zwalniany pracownik mi jakies herezje opowiada o tym ze mamy mu wypłacic za niewykorzystany urlop ktory mu sie nei nalezy

ale tez wyszło ze on pracował w irlandiii i zastnawiamy sie czy ta irlandia wlicza mu sie do stazu pracy..

Stary 2010-08-13, 17:36   #2884
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
stokrotka ja nic nei widze ---k>
ja odpowiadając na posty musiałam sie gdzieś pomylić, zmazałam i to k zastało. Ale dzieki za czujność

Cytat:
Juhu, ja po wizycie

Ginka powiedziala ze juz w 12tyg nie widziala pisiorka i w karcie zanzcazyla swoja watpliwosc.
i ja na to ale pani jest i nic pani nie powiedziala a ona na to ze jak nie jest pewna to nie mowi ihihi
Mam za to zdjecie twarzy z usg 3d jeszcze stworek, ale juz widac ze nosek ma po tatusiu ihihi

Na moje wyniki stwierdzila, ze nie ma sensu az dalej spadna i przepisala mi jakies tabletki zapobiegawczo. na T... ale nie wiem co to musze isc do apteki spytac
Na tej wizycie dostane tez skierowanie na ta probe glukozową i na proby watrobowe. [aporpo tego mojego drugiego juz ataku na dloniach, co mi spuchly w 5 minut, i zrobily sie czerwone i szczypaly swedzialy wszytsko na raz]

rozmiar 85DD

to gratulacje z powodu córci, super wiadomość

daysy jakoś pozbyłas sie tych migren, czy same przeszły, bo ja wcześniej nie miałam, dopiero od jakiegoś roku mam, co dziwne odkąd zmieniłam okulary, może one powodóją te bóle głowy

Dzwonił tz i jednak dzisiaj nie przyjadą ale może jutro. Muszę zrobić zakupy bo w lodówce pusto, dla mnie samej nic nie kupowałam, tylko zjadałam zapasy z całego tygodnia.

To miłego weekendu kochane, do poniedziałku

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 17:41   #2885
Daysy85
Zakorzenienie

Cytat:
Juhu, ja po wizycie

rozmiar 85DD

Gratuluję dobrych wieści
Jednak 13 o 13 nie okazał się pechowy
Będziesz potem Niuni mogła mówić ,że dowiedziałaś się , że Ona to Ona 13tego o 13 i to był najszczęśliwszy moment w Twoim życiu

Stokrotko samo przeszło, jeszcze potem w szkole kosmetycznej zdarzało mi się w miarę często... w sumie jak zaszłam w ciąże głowa przestała boleć ... więc może jednak tak do końca samo nie przeszło.
Często właśnie zdarzają się bóle głowy po zmianie szkieł, może lepiej skonsultuj to z lekarzem?

Edytowane przez Daysy85
Czas edycji: 2010-08-13 o 17:43
Daysy85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 17:45   #2886
atomufka
Zakorzenienie

anika wlicza sie do stazu pracy jesli oczywiscie pracowalo sie legalnie i ma sie wlasnie takie P60.

szafa

Stary 2010-08-13, 17:54   #2887
kliwia
Zakorzenienie

anika urlop przysluguje w stosunku rocznym. jesli pracownik nie wykorzystal urlopu to mu przeslguje ekwiwalent albo wsyla sie go na ten urlop
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 18:01   #2888
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Daysy85 Pokaż wiadomość
Samba hmm co do działki to rzeczywiście trudna sprawa, bo to decyzja na całe życie, przynajmniej tak się mówi...
No i cena przystępna, trzeba to przemyśleć i przedyskutować.
Jeżeli okolica jest ładna i nie tak daleko od miasta może warto.
A z drugiej strony ten rów , w dzisiejszych czasach powodzi???
Czy on nie będzie jakimś "zbiornikiem retencyjnym" ... bo skoro tam się zbiera ta woda to czy do piwnicy nie będzie się tak spektakularnie dostawać???
No ja tak sugeruje bo się na tym kompletnie nie znam...
no wlasnie tez sie tego boje...

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
Samba cena bardzo dobra jak za uzbrojoną działkę. My oglądaliśmy ostatnio działkę 12 arów za 59tyś. Teraz został zrobiona tam asfaltowa droga no i to miasto jednak. Ale nie uzbrojona.
a w jakim miescie ta dzialka? u nas ciezko jest znalezc w tej cenie dzialke... a w miescie to juz w ogole... ta "nasza" jest jakies 15 km od centrum naszego miasta wiec nie jest tak tragicznie no i cene ma na prawde przystepna...

Cytat:
Napisane przez kolanka Pokaż wiadomość
Zastanówcie się poważnie z ta dzialka, bo po pierwsze, jesli jest rów, to woda gruntowa jest wysoko, czyli moze być problem z posadowieniem fundamentów, a jesli jeszcze okaże się, ze trzeba dom wybudowac na płycie, to w ogóle koszt bedzie taki duzy, że sie przerazicie, same fundamenty 3 krotnie drozsze niż zwykłe. Poza tym, musicie wstawić rurę w rów, wypełniać go żwirem, piaskeim, obsypką i zasypać go - to tez duży koszt. Dziwi mnie fakt, ze jest tam glina i woda gruntowa jeszcze jest tak wysoko. Zazwyczaj rowy sa na łąkach, gdzie jest torf ( jeszce gorzej, odm na płycie). Jesli okaże sie ze woda gruntowa jest wyoko, to musicie jeszcze zrobić drenaż opaskowy całego budynku, zeby fundamenty nie podmakały. Nie wiem, czy to dobra działka.
no wlasnie ten row mnie martwi najbardziej... z jednej strony mam wizje jak mozna by go bylo fajnie zagospodarowac, a z drugiej boje sie ze z tym moga byc jakies problemy... bo w gline nie wsiaka woda tak latwo i bedzie nam sie tam kisila... w dodatku tego rowu za bardzo nie mozna zasypac (chyba) bo tz widzial tam jakies rury pod jezdnia?! jedziemy tam wlasnie jeszcze raz incognito obejrzec to i porobic fotki ale nie wiem jak nam sie to uda bo ta kobieta tam kiedys mieszkala i boje sie ze sasiedzi nas podkabluja

skopiowalam sobie twojego posta i przeczytam tz

Cytat:
Samba tak mi sie przypomniało, jedź koniecznie do gminy i sprawdż plan zagospodarowania. My tez kiedyś się napalilismy na jedną działkę a w planie zagosp. kilometr od niej jest elektrowania Więc niska cena to czasami podpucha
no i jak z kredytem?

noooo oczywiscie ze pojdziemy... tz dzisiaj obdzwanial wodociagi... ale nie dodzwonil sie do tych wodociagow co sa na terenie naszej dzialki... jedynie gadal z gosciem z naszego miasta i ten mu powiedzial ze nie ma problemu by sie wybudowac na tej dzialce ale zeby sie upewnil u nich... i jeszcze polecil nam inna miejscowosc bo ponoc ladniejsza...

a wy ile daliscie za dzialke i jaka ona jest duza?

gratuluje pracy

Cytat:
JSamba, działka rzeczywiście wydaje się nie droga. martwi mnie tylko ten rów. Bo jeśli podniosą się wody gruntowe i będa się utrzymywać to i smrodek może się pojawić...

Na jak długo Wy chcecie jechać do tej Australii? Bo jeśli to jest rok - dwa, to myślę, że spokojnie można kupić już teraz tą działkę, ale jak planujecie koło 5 lat to myślę, że można sie wstrzymać, bo może się trafić jakaś lepsza oferta.
Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
SAMBA okazja fajna no ale... co z ta australia... hmm macie ciezki orzech do zgryzienia....
tez sie smrodku obawiam... no i nie wiemy

Co do australii to nie wiem czy pojedziemy i na ile... na pewno na rok bo na krocej to w ogole sie nie oplaca.. no ale ile tam zostaniemy bedzie zalezalo od tego czy nam sie spodoba... moze rok... moze cale zycie... o ile rzecz jasna w ogole pojedziemy... z drugiej strony mamy troche kasy na koncie odlozonej.... jak przyjdzie euro to bedziemy mieli z tego psie pieniadze... na dolary australijskie tez sie raczej nie oplaca wymienic... no a ziemia to jest ziemia... zawsze mozna sprzedac jak cos... no a poza tym to moj maz cisnie na ta australie... ja jesli bede zadowolona z mojej pracy i nie zwolnia mnie za 3 miesiace to moge tu siedziec

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Samba jeżeli działka Wam się podoba i macie jakąś koncepcje to bierzcie przecież teraz nie robi się domów z piwnicami, tylko najczęściej z wykorzystanym poddaszem do tego wybierzecie domek co by miał ze 3/4 schodki, podsypiecie teren trochę piachem i będzie git my tak robimy bo nasza działka należy do mokrych no i moi rodzice swego czasu jak się budowali to tak samo zrobili no i woda jak stała to na drodze a jak z przyłączem: prąd, woda, ścieki??? bo to też ważne
nooo my nie chcemy z piwnica...
a co do dzialki to juz wszystko jest podlaczone
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 18:09   #2889
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Odpoczywaj kochana i czekamy tutaj na Ciebie!
milo

Madzialenka mieszkanie zapowiada sie ciekawe daj znac co z kredytrm, my mamy w pko tym zwyklym

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
100 lat

Martucha
mały to czysty Wojtek! bez dwóch zdań dziecka by się nie wyparł
Ojjj zachęciłaś mnie tym szpitalem... tylko czy w mojej okolicy w ogóle taki jest to nie wiem... ale wątpię ja to w ogóle niezła jestem w ciąży nie jestem, a nad szpitalem już myślę
A co to za wyprawka co wysyłasz Madzi? może też się załapię???
:
hahaha czysty tata :P szukaj szpitala cos napewno jest a wyprawka to tajemnica hahaha zartuje katalogi netowe z ktorych mozna zamowic pomoce dydaktyczne
chcesz to ci tez wysle

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
martucha miło, że do nas zaglądasz dzięki za komplement dot. sukienki)
szczera prawda dobrze ze wzielas biala jest super

Cytat:
I wciąż jestem zrozpaczona.
ehssss a czemu myslisz ze ksiegowa to robi na zlosc?

Cytat:
Napisane przez violisia Pokaż wiadomość
j
To jednak ktos czasem o mnie mysli, i mnie pamieta

Martucha postaram sie choc moje zdanie znasz

no i gratuluje wygranej, daj znac co fajnego wygralas
pisz pisz pisz a sie wkrecisz :P a jak odbiore nagrode - musze osobiscie - to napisze

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
A ja dalej sama jutro minie tydzień jak męża nie ma. Smutno mi samej, tym bardziej, ze w niedzielę nasza rocznica ślubu. Wczoraj dzwonił i mówił, że dzisiaj mają wrócić na weekend, ale dzisiaj już to odwałali i mogą nie wrócić
a do tego jeszcze od 2 dni mam migrenę, głowa mi pęka, nawet w nocy mnie bolałam głowa. Niech ten mój mężuś wraca
trzymam kciuki za powrot meza...

Cytat:
Napisane przez aniaaa84 Pokaż wiadomość
a z Patryczka słodziak jest

w sumie jak z każdego wizażowego bobaska
No ba wkoncu to dzieci najlepszych Pm
Cytat:
No i wyszlo na moje bedzie córka :
GRATULACJE!!!!!!! Bosko będzie ZUZA!!!! Poka fotke!

Cytat:
martucha zapomnialam napisac ,ze PAtryk przeslodki
W imieniu Patrola dziekuje

Byliśmy dzis na slubie znajomych ale fajnie tak sobie przypomniec przysiege, emocje…. Super
Stary 2010-08-13, 18:21   #2890
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Juhu, ja po wizycie

rozmiar 85DD

córeczka super tez bym chciała córę

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
szczera prawda dobrze ze wzielas biala jest super
jutro zakładam ją na weselicho
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 18:22   #2891
kliwia
Zakorzenienie

na fotce wyglada jak kosmita. nieladnie jeszcze
Stary 2010-08-13, 18:29   #2892
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
anika urlop przysluguje w stosunku rocznym. jesli pracownik nie wykorzystal urlopu to mu przeslguje ekwiwalent albo wsyla sie go na ten urlop

ale ekwiwalent jest wypłacany tylko za przepracowane miesiące...

np zwalnia sie w sierpniu

to
20 /12 = 1,66 * 8 miesięcy =13,28... czyli 14 dni

i jesli na przykład wykorzystał 10 to za 4 trzeba wypłacic a pozostałe 6 ( do tych 20) pzechodzi do nowego pracodawcy

a on wykorzystał chyba z 17 i se wymyslił ze ze te 3 co mu zostały mamy mu wypłacic kase

a tak nei jest

Stary 2010-08-13, 18:53   #2893
SSR
Zadomowienie

GG do SSR

Cześć Ale mnie dziś znów męczy, tragedia kiedy skończy się ten pierwszy trymestr?????

Daysy ale zmiana avatarka Co do becikowego to czytałam to na necie, że w ramach oszczędności chcą znieść. Tylko własnie nie było napisane od kiedy. Fryzurki fajne, ale tą drugą to chyba nawet można spiąć w kitkę, a jak nie to wsuwkami do tyłu i nie ma rozgardiaszu na głowie. Ja też za miesiąc moje włosy do pasa obcinam do ramion a po urodzeniu na krócej jeszcze. Do odważnych świat należy

kliwia a jak ucichło to dobrze. No ale niestety nie wiadomo co oni tam uradzą, bo na razie media mają temat zastępczy ten spod pałacu prezydenckiego.

sas witaj i powodzenie, trzymam kciuki za pracę Pochwal siępóźniej co sprezentowałaś tż.

atomufka no to gratulacje i szybkiej przeprowadzki. Potem pokaż zdjęcia.

SambadiJaneiro
no cena działki okazja super. Tylko przed taką "okazją" trzeba przejść się do urzędu i sprawdzić plan zagospodarowania dla tego terenu.

Madzialenka no i co z bankiem, co z mieszkankiem? bierzecie je?? bo opis super a na którym piętrze?
My braliśmy w bzwbk.

martucha84 jaka opuchlizna schodzi z buzi, czy ja o czymś nie wiem??? No i gratulacje za ten konkurs. Ty to masz głowę nie od parady

stokrotka24 głowa do góry, mężuś pewnie wróci na rocznicę, a jak nie to będziecie mieć odgrzewaną imprezę - ważne że razem

kliwia gratuluję rolet i córki

23.11 2006 r.
03.10.2009 r.
08.03.2011 r.
SSR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 18:56   #2894
kliwia
Zakorzenienie

anika to jakis dzikus widac jest.

na planete jest wlasnie program o budowie domow z drewna
Stary 2010-08-13, 19:21   #2895
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
Napisane przez SSR Pokaż wiadomość
Cześć Ale mnie dziś znów męczy, tragedia kiedy skończy się ten pierwszy trymestr?????

Daysy ale zmiana avatarka Co do becikowego to czytałam to na necie, że w ramach oszczędności chcą znieść. Tylko własnie nie było napisane od kiedy. Fryzurki fajne, ale tą drugą to chyba nawet można spiąć w kitkę, a jak nie to wsuwkami do tyłu i nie ma rozgardiaszu na głowie. Ja też za miesiąc moje włosy do pasa obcinam do ramion a po urodzeniu na krócej jeszcze. Do odważnych świat należy

kliwia a jak ucichło to dobrze. No ale niestety nie wiadomo co oni tam uradzą, bo na razie media mają temat zastępczy ten spod pałacu prezydenckiego.

sas witaj i powodzenie, trzymam kciuki za pracę Pochwal siępóźniej co sprezentowałaś tż.

atomufka no to gratulacje i szybkiej przeprowadzki. Potem pokaż zdjęcia.

SambadiJaneiro
no cena działki okazja super. Tylko przed taką "okazją" trzeba przejść się do urzędu i sprawdzić plan zagospodarowania dla tego terenu.

Madzialenka no i co z bankiem, co z mieszkankiem? bierzecie je?? bo opis super a na którym piętrze?
My braliśmy w bzwbk.

martucha84 jaka opuchlizna schodzi z buzi, czy ja o czymś nie wiem??? No i gratulacje za ten konkurs. Ty to masz głowę nie od parady

stokrotka24 głowa do góry, mężuś pewnie wróci na rocznicę, a jak nie to będziecie mieć odgrzewaną imprezę - ważne że razem

kliwia gratuluję rolet i córki

kochana z reka na sercu moge polecic herbatke imbirową DILMAH dziala cuda mnie tak potwornie meczyło miesiąc cały i lekarka mi poleciła kupic i zaczeła pic tydzien temu... po troszeczku przez cały dzien sączyłam jedną herbate i mineło teraz od swieta mam nurdnosci ale wcale nei wymiotuje

albo herbata imbirowa albo świeży kawalek korzenia zalac wrzątkiem troche poparzyc i popijac albo tez mowią zeby ten swiezy korzen imboru rzućw buzi ale mi tak nei smakuje wole herbate...

Stary 2010-08-13, 20:19   #2896
Daysy85
Zakorzenienie

SSR Ja o tej likwidacji becikowego nie słyszałam , ani nic nie czytałam a teraz kiedy jestem w domu to często jak widać jestem na kompie i przeglądam wiadomości.Ale kurczę przecież nawet kiedy to wprowadzą to może dopiero od 1 stycznia 2011...
Poza tym jak by to zlikwidowali to masakra jakaś by była by w UE za urodzenie dziecka dostaje się o wiele więcej ... no nie czarujmy się co to jest 1 tys. w obliczu tylu wydatków związanych z maluchem. Powinni to jeszcze zwiększyć w ramach polityki prorodzinnej :P

Martucha a jak to rozumieć inaczej? Są 2 wyjścia albo robi to na złość albo się na robocie nie zna. Skoro dałam szefowej ksero dowodu osobistego z nowym meldunkiem a księgowa wypełnia papiery na stary adres ???
A jak się na robocie nie zna to po co otwierała biuro rachunkowe?
No przepraszam ale chyba takie info powinna wkładać do mojej teczki akt osobowych i jak przychodzi co do czego otwiera ją i tam ma wszystko.
A to , że ona to w cały świat robi to znaczy , że musi mieć albo super bałagan albo nie wiem co...
Już po prostu nie mam do tego cierpliwości więc jak urodzę poproszę moją mamę , która zresztą sama to zaproponowała , że papiery o macierzyński ze szpitala da do podbicia szefowej i mama sama zawiezie do ZUS'u żebym miała załatwione to sprawnie i szybko. Bo na macierzyński nie mam zamiaru czekać 3 miesięcy...
Stary 2010-08-13, 20:30   #2897
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
SSR Ja o tej likwidacji becikowego nie słyszałam , ani nic nie czytałam a teraz kiedy jestem w domu to często jak widać jestem na kompie i przeglądam wiadomości.Ale kurczę przecież nawet kiedy to wprowadzą to może dopiero od 1 stycznia 2011...
Poza tym jak by to zlikwidowali to masakra jakaś by była by w UE za urodzenie dziecka dostaje się o wiele więcej ... no nie czarujmy się co to jest 1 tys. w obliczu tylu wydatków związanych z maluchem. Powinni to jeszcze zwiększyć w ramach polityki prorodzinnej :P

Martucha a jak to rozumieć inaczej? Są 2 wyjścia albo robi to na złość albo się na robocie nie zna. Skoro dałam szefowej ksero dowodu osobistego z nowym meldunkiem a księgowa wypełnia papiery na stary adres ???
A jak się na robocie nie zna to po co otwierała biuro rachunkowe?
No przepraszam ale chyba takie info powinna wkładać do mojej teczki akt osobowych i jak przychodzi co do czego otwiera ją i tam ma wszystko.
A to , że ona to w cały świat robi to znaczy , że musi mieć albo super bałagan albo nie wiem co...
Już po prostu nie mam do tego cierpliwości więc jak urodzę poproszę moją mamę , która zresztą sama to zaproponowała , że papiery o macierzyński ze szpitala da do podbicia szefowej i mama sama zawiezie do ZUS'u żebym miała załatwione to sprawnie i szybko. Bo na macierzyński nie mam zamiaru czekać 3 miesięcy...

no jak od stycznia!!!!
ja sie nei zgadzam!!!!!

ja słyszałam
Balcerowicz miał taki durny plan żeby zamiast vatu zlikwidować becikowe obniżyć wysokość zasiłku pogrzebowego...... i coś jeszcze trzecie ale nie pamiętam co dokładnie

Stary 2010-08-13, 20:33   #2898
kliwia
Zakorzenienie

anika to byl plan. poki co zwiekszyli vat przeciez.
Stary 2010-08-13, 20:34   #2899
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
na fotce wyglada jak kosmita. nieladnie jeszcze
wow macie juz imie? ja tez chce corke

Bylismy obadac nowe mieszkanie,strasznie brudno,jutro chyba sie tam zabiore ze srodkami do mycia najgorszy jest piekarnik...ech te wynajmowane mieszkania kiedy na swoim...
Wklejam zdjecia kuchnia,kacik jadalny, duza sypialnia z lazienka,mala sypialnia,druga lazienka ,salonu nie wkleilam bo nic na razie tam nie ma ogolnie podoba mi sie ten widok z jadalni juz widze tam siebie pijaca poranna kawe

szafa

Stary 2010-08-13, 20:38   #2900
Daysy85
Zakorzenienie

Ania ale zaszłaś w ciążę w 2010 może by Ci wypłacili?
Zależy jak by sformułowali tą ustawę?

Ja mam lepszą propozycję niż Balcerowicz !!!
Trzeba zmniejszyć do 1/3 senatorów i posłów. A tym co zostaną nie podnosić pensji i nie dawać kolosalnych nagród i odpraw.
Czyż nie cudowny plan budżetowy?
I wywalać z sejmu tych co się w roku na 3 posiedzeniach nie stawiają.
N0 ale pewnie by se lewe zwolnienia lekarskie załatwiali.

Kliwia mały kosmita a potem będzie piękna Panna Pocieszę Cię... wszyscy tak wyglądaliśmy w 20 tyg

Atomufka woooow super to mieszkanko!!!

Edytowane przez Daysy85
Czas edycji: 2010-08-13 o 20:39
Stary 2010-08-13, 20:39   #2901
kliwia
Zakorzenienie

atomufka Zuza bedzie:
a mieszkanie bomba, mi sie widok bardziej z sypialni podoba na drzewka
Stary 2010-08-13, 20:58   #2902
bzyczka1
Zakorzenienie

Samba działka u mnie w mieście, w Lubaniu. Ale są też dużo droższe działki, osoba sprzedająca ma nóż na gardle. Były mąż ją zostawił z 30 tysiącami długu i ma komornika za niego na dom, bo oboje byli zameldowani.

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 20:59   #2903
atomufka
Zakorzenienie

O Zuzia fajne imie ,tylko ostatnio bardzo popularne .
No w sumie oba widoki sa fajne z sypialni taki relaksujacy z tylu jest taki mini ogrodek do wspolnego uzytku a z przodu mamy balkon
Wiecie co ja juz nie mam sily na te pomysly polskiego rzadu

szafa

Stary 2010-08-13, 21:12   #2904
Daysy85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
Samba działka u mnie w mieście, w Lubaniu. Ale są też dużo droższe działki, osoba sprzedająca ma nóż na gardle. Były mąż ją zostawił z 30 tysiącami długu i ma komornika za niego na dom, bo oboje byli zameldowani.
No to faktycznie sytuacje ma ta Pani beznadziejną.
Nie zazdroszczę.
Stary 2010-08-13, 21:19   #2905
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

kliwia ja wiem ze yto był plan dlatego napisałam ze słyszala o takim pomysle durnym zreszta

ale wiesz jak widac u nich od takich kretyńskich pomysłów do realizacji bardzo krótka droga i jak wyczają ile z tego moze byc kasy to pewnie pojda na ten pomysł...

daysy w kampanii ciagle mowili o zmniejszeniu liczby urzedników w ministerstwach a jak teraz robili badania to okazało sie ze nowo zatrudnionych jest ogrom i to zatrudnionych zaraz po wygranych wyborach!!!

wiec ja sie pytam jakie kurrrr ciecia w zatrudnieniach w ministerstwie

Stary 2010-08-13, 21:57   #2906
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
no i jak z kredytem?

a wy ile daliscie za dzialke i jaka ona jest duza?

gratuluje pracy
dziekuję.

nasza działka ma 20 arów. dalismy za nią 100tys (po 5 za raz) ale wtedy nie było tam wody ani gazu. Mamy za to znajomego sekretarza gminy (sam nam ją polecił) i widzieliśmy plany, że media tam będą. teraz jest już woda, prąc i gaz będzie w 2011 roku (już dostalismy papiery z gazowni). I teraz dzialki kosztują tam 8 tys (a jak bedzie gaz to na bank bedzie gdzies z 10tys) więc narazie działka nam zarabia

Bylismy w kilku bankach. I kredyt chcemy brac jednak w KB, najlepsze warunki a że ja jestem ich klientką 8 lat a moi rodzice jeszcze dłużej, to dużo zniżek będziemy mieli. Dostalismy papiery do wypełnienia i w poniedziałek mamy przyjechac i je złozyc i w ciągu 2 dni będzie decyzja z banku czy dostaniemy kredyt. Tylko sie martwię, bo słyszałam, że mieszkania na tym osiedlu sa zadłużone (nie wszytskie) i się boję, czy oni czegoś przed nami nie ukryli. Co prawda powiedzieli, że mieszkanie jest własnościowe, że wzięli pożyczkę ze spółdzielni na jego wykup i zostało im 35 tys do spłaty (wiec z tego co im damy oni spłacąi będzie czyste). Ale jakoś się zaczełam bać, że coś będzie nie tak Ja to jestem panikara, a teraz to już w ogóle. Bo tak się na nie napaliłam. W niedziele się z nimi umówilismy i sie o wszystko wypytamy. Mamy bratowa pracuje u radcy prawnego, więc wiele rzeczy nam podpowiedziała tzn jakie dokumenty wziąć aby czarno na białym było pokazane czy jest jakiś dług itp.

Kliwia gratulacje Zuzi

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 22:04   #2907
atomufka
Zakorzenienie

madzialenka a co to za mieszkanie? ile pokoi i za ile? Takie rzeczy jak zadluzenie itp.sprawdza sie zanim dokona sie zakupu.Trzeba tez sprawdzic czy nie sa tam zameldowane jakies dodatkowe osoby.

szafa

Stary 2010-08-13, 22:08   #2908
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
madzialenka a co to za mieszkanie? ile pokoi i za ile? Takie rzeczy jak zadluzenie itp.sprawdza sie zanim dokona sie zakupu.Trzeba tez sprawdzic czy nie sa tam zameldowane jakies dodatkowe osoby.
Pisałam dziś wszystko

Jeszcze go nie kupiliśmy ani nie spisaliśmy umowy przedwstępnej. po prostu wiele sie teraz słuszy o oszustach i jak usłyszałam, ze wiele mieszkań jest zadłużonych to sie zaczęłam bać. Tu wiem tylko tyle, że oni wprowadzili się tam 3 lata temu i wszystko generalnie wyremontowali, wzięli pożyczkę ze spółdzielni (aby nie było odsetek, bo tak mogli zrobić) i zostało im 35 tys do spłaty, ale chcą zrobić tak, że jak dostaną kasę to spłacą te 35 tys i wtedy będzie czyste. Tego sie nie boje, cykam się czy czegos nie ukrywają.

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 22:10   #2909
kliwia
Zakorzenienie

atomufka wiem ze popularne, ale to meza marzenie hih
Stary 2010-08-13, 22:20   #2910
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
Pisałam dziś wszystko

Jeszcze go nie kupiliśmy ani nie spisaliśmy umowy przedwstępnej. po prostu wiele sie teraz słuszy o oszustach i jak usłyszałam, ze wiele mieszkań jest zadłużonych to sie zaczęłam bać. Tu wiem tylko tyle, że oni wprowadzili się tam 3 lata temu i wszystko generalnie wyremontowali, wzięli pożyczkę ze spółdzielni (aby nie było odsetek, bo tak mogli zrobić) i zostało im 35 tys do spłaty, ale chcą zrobić tak, że jak dostaną kasę to spłacą te 35 tys i wtedy będzie czyste. Tego sie nie boje, cykam się czy czegos nie ukrywają.
Czytalam ,ale nie widzialam zebys pisala ile pokoi .

Dlatego trzeba wszystko sprawdzic ,bo ludziom nie mozna ufac.

kliwa marzenia trzeba spelniac Naszym znajomym urodzila sie niedawno Zuzia i kolejna kumpela tez bedzie miala Zuzie
Ja zawsze mowilam ze moja cora bedzie miala na imie Zosia po mojej babci i widze ze to imie tez staje sie bardzo popularne.

szafa

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości