|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2881 |
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze zbiory kosmetyczne-pielęgnacja, cześć IV.
uwielbiam Twoje aktualizacje są takie estetyczne. Balsam Isana 5% mocznika kupiłas pewnie nie u nas? jak oceniasz ten balsam?
![]() |
#2882 |
Zakorzenienie
|
ungia, co możesz powiedzieć o kremie Cetaphil?
![]()
![]() |
#2883 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2884 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2885 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kupiłam przy okazji pobytu w Niemczech. Nie wiem czy jest dostępny u nas. Zapach ma nieciekawy (choć nie jest perfumowany coś tam się wyczuwa). Na szczęście szybko wietrzeje. Raz posmarowałam nim całe ciało i trzeba chwilę się pobawić z rozsmarowaniem. Teraz testuję go na mocno wysuszonych dłoniach. Miałam mydło w płynie Palmolive w kuchni (takie specjalne do kuchni z ekstraktem z limonki). Do tego stopnia mi wysuszyło dłonie, że skóra na nich popękała ![]() Stosuję od kilku dni na noc, oraz w dzień jak mi się przypomni . Na razie efektów brak ![]() Cethapil Ultra to skutecznie nawilżający kremik, który jest dla mnie podstawą pielęgnacji. Bardzo dobrze sprawdza się przy wysuszających kuracjach z kwasami. Na mojej skórze dobrze się wchłania, nie podrażnia. Ładnie zmiękcza skórę. Próbowałam już wielu kosmetyków nawilżających, ale zawsze wracam do tego. Do zalet zaliczę też dużą pojemność, wygodną tubkę, oraz uniwersalność w zastosowaniu (można go używać jako balsamu do ciała). Cytat:
![]() Peeling niedawno do mnie dotarł z wymianki. Jeszcze nie miałam okazji go wypróbować. Męczę peeling Eco Dynia AA (nawiasem mówiąc koszmarny). Peeling czekoladowy wraz z masłem dostałam w prezencie. Nie lubię jak zapach kosmetyków kłóci się z zapachem moich perfum, dlatego powędrował na targowisko (nie wypowiem się co do działania, bo nawet go nie wypróbowałam). Cytat:
![]() Kosmetyki Perfecty dostałam w prezencie, a że wolę kosmetyki bezzapachowe, lub o nutach podobnych do moich perfum, postanowiłam je wymienić (nawet ich nie otwierałam, więc nie mogę się wypowiedzieć co do działania). |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2886 |
Zakorzenienie
|
poszukuje szamponu,ktory nie bedzie elektryzowal wlosow. mam delikatne i zima nie wytrzymuja. kiedys byly serie na zime,teraz nie widze...moze cos podpowiecie?
![]()
![]() |
![]() |
#2887 |
Konto usunięte
|
moje zakupy i Fenjal z wizażowych testów.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2888 |
Wtajemniczenie
|
zazdroszczę kosmetyków Fenjal
![]() co możesz powiedzieć o olejku do kąpieli? czy ładnie pachnie i czy dobrze się pieni no i czy nawilża skóre |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2889 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Umbra, używałaś już może płynu do demakijażu Yves Rocher? Jaki jest?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2891 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2892 |
Zakorzenienie
|
Mała aktualizacja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2893 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
zapach jest intensywny, ziołowo-orzeźwiający, charakterystyczny. długo się utrzymuje. ![]() pieni się raczej średnio. fajnie pielęgnuje skórę, nie potrzeba już po kąpieli balsamu. przede wszystkim- ma dziwaczną konsystencję. ni to płyn/woda, ni to żel. raczej coś pomiędzy. jest wydajny. zmywa całkiem dobrze (podkład, puder, tusz, czasem kreska/cienie). niestety trochę podrażnia oczy. raczej nie kupię ponownie, wrócę do micela Bourjois. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2894 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2895 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2896 |
Zadomowienie
|
Moje ostatnie zakupy
![]() Edytowane przez Reavela Czas edycji: 2012-02-20 o 11:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2897 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2899 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() użyłam dopiero dwa razy to serum, na pewno zrobię recenzję za jakiś czas, ale teraz nie jestem w stanie nic wiele o nim powiedzieć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2900 |
Przyczajenie
|
a u mnie skromnie - raczej staram się zawsze najpierw zużyć jeden kosmetyk, zanim kupię/zacznę używać innego o tym samym przeznaczeniu.
w szafce mam jeszcze skromny zapas - żel pod prysznic, żel do twarzy i krem do twarzy. 1. włosy 2. twarz 3. ciało 4. dłonie i stopy 5. higiena bardziej osobista 6. kosmetyki, które nie przypadły mi do gustu, ale siedzą w szafce na w razie co. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2901 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2902 | |
Rozeznanie
|
Co możesz powiedzieć o maseczce Wax?
![]() Cytat:
-maseczce Wax -maseczce Dove -tym małym kremie z Garniera ![]() -kremie czy żelu Yves Rocher, w biało-zielonym opakowaniu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2903 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zadowolona jesteś z alg do mycia ciała z Bielendy?
![]() |
![]() |
#2904 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ostatnio się zainteresowałam pianką Lirene do twarzy, co możesz mi o niej powiedzieć? Polecasz? Do skóry suchej by się nadała? Nie wysusza, dobrze myje buzię?
![]() |
![]() |
#2905 | |
Zadomowienie
|
Maski użyłam na razie tylko dwa razy, ale bardzo mi się spodobała. Ma świetny, kokosowo-mleczny zapach, który mnie uwiódł
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() o masz znienawidzone przeze mnie mleczko Johnsons ![]() Lubię ten krem Biodermy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2906 |
Raczkowanie
|
...
Edytowane przez Natalisis Czas edycji: 2012-06-12 o 14:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2907 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Właśnie zastanawiam się nad zakupem ![]()
Tygrysku...! Co Prosiaczku? NIC - odparł Prosiaczek biorąc Tygryska za łapkę - chciałem się tylko upewnić czy jesteś... ![]() ![]() Ćwiczę od czasu do czasu ![]() Spełniam swoje małe marzenia ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2908 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2909 | ||||
Przyczajenie
|
podrażniły mnie, chociaż nie od początku. najpierw kupiłam żel i byłam z niego bardzo zadowolona - oczyszczał mi skórę i był delikatny. kupiłam więc kolejne opakowanie i do tego mleczko z tej samej linii (bo skoro żel był spoko, to czemu nie mleczko?) - i tu niespodzianka. skóra zaczęła się robić jakby szorstka, niemiła w dotyku a do tego swędziała. coś musiało mnie podrażnić czy uczulić. więc odstawiłam najpierw mleczko, ale gdy się nie poprawiło, to również żel.
Cytat:
dove nie jest jakiś spektakularny. nie zauważyłam też specjalnego wpływu na suszenie - ot, używam go jako całkiem niezłej odżywki silikonowej na codzień. garnier to mały żel punktowy na wypryski. mam go od bardzo dawna, bo bardzo rzadko używam. i niestety, jakiegoś super działania nigdy nie zauważyłam - także nie ma co wierzyć reklamom, że posmarujesz wyprysk i on w ciagu paru godzin znika, choć na pewno nieco hamuje jego rozrost. także na samym początku, jak tylko coś poczuję, że rośnie, mogę go spokojnie zastosować i powinien pomóc. ale przy większych problemach sobie nie radzi. yves rocher to maseczka peel-off. kupiłam ją dziś i jeszcze nie wyprobowałam, ale ja lubię tego typu maseczki, więc mam nadzieję, że będzie ok ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale za Biodermę mogłabym oddać życie! nie znalazłam dla siebie lepszego kremu. o piance napisałam parę słów wyżej. Herbale to moja miłość. używam ich od kilku lat i naprawdę lubię zarówno szampony jak i odżywki. najbardziej niebieską i różową serię właśnie (mieszam, żeby mieć szampon i odżywkę z różnych serii). i używałabym ich nadal, gdyby nie to, że za namową koleżanki skusiłam się na bezsilikonowe i bez sls-owe specyfiki alterry. jeśli się nie sprawdzą, na pewno wrócę do herbala, bo na moje włosy jest świetny - nie plączą się, są nawilżone (to niebieska seria) i kolor pięknie błyszczy (różowa seria) na tyle, że czasem 3 tygodnie pofarbowaniu niektórzy zwracają uwagę na piękny kolor (a mam farbowane na rudo, więc ten kolor lubi się wypłukiwać). ja jestem bardzo zadowolona. Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2910 | |
Zadomowienie
|
Ta odżywka to moje odkrycie ostatniego czasu
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:15.