![]() |
#2881 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Koty część II
Tak może być. Sikanie kojarzy mu się z bólem, więc go unika póki może.
Leje z dala od kuwety, bo może nie będzie boleć, może kuweta powoduje ból. Pewnie dlatego upodobał sobie ten okap. Czy macie jedną kuwetę czy dwie? Bo może celowo nie chce w niej sikać bo kojarzy ją z bólem, cierpieniem, no i niemożnością oddania moczu. |
![]() ![]() |
![]() |
#2882 |
Raczkowanie
|
Elianka, do którego weta w Białymstoku jeździsz? napisz na pw jak możesz
Mój kot znów choruje, odkąd go wzieliśmy ciągle jest problem z robalami ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2883 |
Zakorzenienie
|
Kuwety mamy trzy.
Jak sobie przeanalizowałam Felkowe życie to zdębiałam sama. Ma rok bez dwóch tygodni ( urodził się w dzień dziecka rok temu). Jest u nas od końca sierpnia i praktycznie non stop bierze jakieś leki -najpierw koci katar, potem świerzb, potem znowu katar, potem zapalenie pęcherza i teraz kryształy.... Nie chciałabym być nim :/ ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Spacja, odpowiem Ci tutaj- teraz chodzimy do Zwierzaka na Chrobrego, to naprawdę dobry weterynarz, mają własny lab i usg i rentgen . lekarze są mili i przejęci (oprócz jednej pani doktor...), a ceny nie zwalają z nóg wręcz są chyba niższe niż u pozostałych wetów, u których byłam. Wcześniej chodziliśmy na Sienkiewicza , ale stamtąd uciekliśmy szybciutko, a potem do Psikota tez na Chrobrego, ale mimo zaangażowania pana Karola, to jednak nie poradził sobie z moim siedliskiem chorób ( Felusiem znaczy) no i nie ma wszystkiego potrzebnego sprzętu....
#2884 |
Zakorzenienie
|
Trzy czyli ok.
On jest jak mój Prezes, też non-stop chory. Na wszelki stres reaguje jeszcze większą liczbą chorób. Może te leki w połączeniu ze spokojem, dużą ilością miziania i zabawy zrobią swoje. |
![]() ![]() |
![]() |
#2885 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() No to jedziemy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2886 |
Zakorzenienie
|
Naprawdę???
Nawet nie wiedziałam... Pierwszy raz tam byłam też w niedzielę, jak Guzik wbił sobie igłę w oko, to chyba cena był mi bez różnicy... a potem już staliśmy się stałymi pacjentami ![]() Zresztą nawet jeśli nam coś doliczyli to wtedy za narkozę , wyjęcie igły i podanie antybiotyków i środków przeciwzapalnych zapłaciliśmy poniżej 30 zł, więc nie wiem jak to jest z tym doliczaniem
Nigdy się nie dowiesz jak silna jesteś, dopóki siła nie będzie Twoim jednym wyborem. Edytowane przez elianka Czas edycji: 2011-05-15 o 08:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#2887 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2888 |
Zakorzenienie
|
A która to była wetka?
Bo tam jest taka jedna, której unikam, taka bardzo drobna... Bo ich tam jest pięcioro... Absolutnie nie odbieram tej lecznicy jako wyciągaczy pieniędzy. Oni jedni próbują coś zrobić z Felkiem, do tej pory było różnie... Ta jedna dziewczyna sprawia wrażenie, jakby jej się nie chciało leczyć, ale do reszty nie mam zastrzeżeń.
Nigdy się nie dowiesz jak silna jesteś, dopóki siła nie będzie Twoim jednym wyborem. Edytowane przez elianka Czas edycji: 2011-05-15 o 11:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#2889 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2890 |
Zakorzenienie
|
ojj to miałaś pecha i trafiłaś na "moją ulubioną". Przykro mi, że CI poleciłam moje lecznice i trafiłaś tam włąśnie na nią
![]()
#2891 |
Raczkowanie
|
No co Ty
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2892 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czym zwymiotował? Wodą, jedzeniem? Jak się teraz czuje? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2893 |
Zakorzenienie
|
Elianko strasznie wam współczuje, tez mam wiecznie chorego kota wiec wiem jak to jest (na razie zaleczony, tylko wylizywanie zostało)
jak ten antdepresant sie spisuje? Felek daje rade czy tak jak moja siedzi w ciemnej dziurze bez zainteresowania czymkolwiek? ---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- chciałam jeszcze wam polecic ten wskaźnik laserowy dodawany do karmy prefekt fit ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2894 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem czy znacie książkę S. Lyncha " Kłamstwa Locke'a Lamorry". Mój kot jest "ułagodzony".... Co do wskaźnika- mamy ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2895 |
Konto usunięte
|
Jezu, Księciu, jak widzi światełko wskaźnika to dostaje szału z radości
![]() Elianka, trzymam za Was mocno kciuki ![]() Ucaluj Felusia ode mnie |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2896 |
Raczkowanie
|
Zwymiotował wodą. Mało aktywny jak na niego jest, siedzi sobie w kartonie. Podaliśmy mu ten profender. Jeśli to znów robale, to jest zabezpieczony. Wetka mówiła, że to działa przez miesiąc. Lekarstwo tak długo utrzymuje się w organizmie
![]() Może trochę panikuje, ale martwię się o niego. Miesiąc temu o mało co nie zmarł przy kastracji, wcześniej walka o niego związana z wielkim zarobaczeniem, wymioty oznaczały kałuże robali. Może po prostu ma gorszy dzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2897 |
Zakorzenienie
|
Może być po prostu zakłaczony na maksa?
Dostaje pastę odkłaczającą? Albo ma posianą trawkę kocią? Bo może mu zalegać po prostu wielki kłak i dlatego jest osowiały i nie chce jeść. |
![]() ![]() |
![]() |
#2898 |
Zakorzenienie
|
spacja, a nie ma możliwości, że zeżarł jakąś nitkę czy coś innego?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2899 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzięki Dziewczyny, on już je, tylko jest taki smutny i bez życia odrobinę. Nie wiem co było przyczyną wymiotów, będziemy obserwować. Spotkaliście się z Profanderem na robaki? Wkraplany na kark, ma się wchłonąć przez skórę. Fajne to i bezproblemowe, nie to co walka związana z podaniem tabletki. Jednak ta forma podania mało przekonująca ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2900 |
Zakorzenienie
|
mi wet na zakłaczenie które przechodziliśmy niedawno polecił podawanie oleju albo w karmie albo prosto do ryjka ze strzykawki, 10-15ml dziennie. Zwykły olej może być, oliwa z oliwek, olej sezamowy...no jaki mamy w domu.
![]() |
#2901 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
kiedys to tlumaczylam ale zapomnialam wiec przepisze z pudelka przeciw czemu advocate jest: (flea, larvea, hookwarm, roundworm, heartworm, otodectes) te roundworm to te robaki ktore koty wymiotuja
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2011-05-15 o 21:52 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2902 |
Zakorzenienie
|
ten olej to na kłaki a nie na robaki mi wet polecał
![]()
![]() |
#2903 |
Zakorzenienie
|
my się odrobaczamy profanderem, koty nie mają robaków, a po tabletkach Guzik miewał.
Guzikiewicz też kiedyś miał takie objawy własnie sobie przypomniałam, był zakłaczony na maksa wtedy. Bezopet i olej doi ryjka pomogły, ale rzygał potem takimi kłębami kłaków, że ło matko. Mało jadł, był osowiały i ciągało go na wymioty "na pusto" albo taką pianą rzygał, nieszczególny widok. Guzik jest krótkowłosy więc nie dbaliśmy o to zbytnio, teraz dostaje bezopet raz w tygodniu ( uwielbia, prosto z tubki wsysa) i czeszemy gada
Nigdy się nie dowiesz jak silna jesteś, dopóki siła nie będzie Twoim jednym wyborem. Edytowane przez elianka Czas edycji: 2011-05-16 o 10:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#2904 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2905 |
Raczkowanie
|
Nasz dostał dziś pastę Gampet. Bardzo mu smakowało, zjadł w sekundę i kilka minut miałkał o więcej.
Chodziło chyba o robaki jednak :/ po wczorajszym Profenderze w dzisiejszej kupie były kłęby robaków. Mam nadzieję, że to lekarstwo rzeczywiście działa dłużej i uda się pozbyć większości tego paskudztwa :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#2906 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli będzie osowiały, nie będzie jadł, to lećcie biegiem do weta. Kota zarobaczonego nie odrobacza się z grubej rury, tylko delikatnie przez kilka dni. Bo na raz owszem wybijesz robaki, ale można zrobić kotu krzywdę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2907 |
Zadomowienie
|
A skąd w ogóle tak duże zarobaczenie u kota i to zdaje się po raz kolejny
![]()
![]() |
#2908 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Kociaka wzięliśmy z kotkowa (organizacja w Białym, szukająca domów dla kotów), jest dzieckiem kotki z ulicy, zapewne robaki odziedziczył po matce, i nie możemy się tego pozbyć. Edytowane przez spacja_ Czas edycji: 2011-05-16 o 15:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2909 |
Konto usunięte
|
Ja podaje mojemu 2 razy w tyg. pastę Gampet na odkłaczanie.
Czy to moze mu zaszkodzić? |
![]() ![]() |
![]() |
#2910 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo tam też się gnieżdżą robale. Wypierzcie legowiska kota. Zawsze przy odrobaczaniu resetujemy kuwetę, bo inaczej to nic nie daje. Dobrze byłoby wziąć kupę do badania parazytologicznego i sprawdzić jakie tam są robaki łatwiej potem dobrać odpowiedni preparat i wytłuc towarzystwo raz na zawsze. ---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- Cytat:
Jeśli podasz za wiele, kot może mieć luźniejszy stolec. Wtedy zmniejsz częstotliwość podawania. Zaszkodzić nie może. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:46.