Ciąża po tabletkach anty.-po jakim czasie? - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-07-30, 20:43   #2881
gizelcia
Zadomowienie

Dot.: Ciąża po tabletkach anty.-po jakim czasie?

Dziewczyny coraz rzadziej odczuwam ruchy maluszkaJak juz cos poczuje to bardzo delikatnie Dlaczego tak?

Edytowane przez gizelcia
Czas edycji: 2007-07-30 o 21:08
gizelcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-30, 20:54   #2882
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gizelcia Pokaż wiadomość
Dziewczyny coraz rzadziej odczuwam ruchy maluszkaJak juz cos poczuje to bardzo delikatnieDla czego tak?
Nie lekcewarz tego dzown do lekarza, albo idz na ostry dyzur i skierowanie do szpitala niech cie zbadaja bo martwisz sie o dziecko
Nikita_Wawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-30, 22:20   #2883
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny coraz rzadziej odczuwam ruchy maluszkaJak juz cos poczuje to bardzo delikatnie Dlaczego tak?
Gizelciu tak jak Ci juz Nikitka wczesnie napisala idz do lekarza,zawsze co sprawdzisz co sie dzieje z Dzidzia to bedziesz pewniejsza,ja trzymam kciuki,napewno wszystko bedzie dobrze tylko malej Oliwce troszke sie zdrzemnelo,ale nie lekcewaz tego,lepiej idz do lekarza i to jak najszybciej Gizelciu,Daj znac
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-30, 22:24   #2884
kachula27
Zakorzenienie

A ja sobie juz wrocilam z malej wyprawy na wies,pokosilam sobie trawke,pograbilam,powyryw alam chwasciorki w ogrodku,od razu mi lepiej-dotlenilam sie troszke,jutro idziemy z tatkiem na mala wyprawe do lasu zobaczyc czy juz sa grzybki-uwielbiam chodzic na grzybki a pozniej je szamac
Stary 2007-07-31, 00:35   #2885
gizelcia
Zadomowienie

kachula ja chyba zbytnia panikara jestemAle to chyba zwiazane z tamtym poronieniem i obawa ze moze cos pojsc nie tak..fakt Mala sie jakis czas nie odzywala ale dzis przed TV dala mi popalic..wkoncu mi ulzylo..tylko teraz znow cisza no ale dzieci przeciez spia o tej porze..do lekarza ide w srode i powiem mu o swoich obawach i mam nadzieje ze znow nie zdiagnozuje tego jako jelita

Fajnie ze wypoczelas..tylko uwazaj z tymi grzybkami bo potrafia byc zdradliwe

Ja dzis kupilam kilka zaproszen na slub i w sobote pojedziemy pozapraszac oficjalnie moja siostre z chlopakiem i Tomka rodzicow z bratem..kurcze to juz za 3 tyg
Stary 2007-07-31, 00:44   #2886
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
kachula ja chyba zbytnia panikara jesteAle to chyba zwiazane z tamtym poronieniem i obawa ze moze cos pojsc nie tak..fakt Mala sie jakis czas nie odzywala ale dzis przed TV dala mi popalic..wkoncu mi ulzylo..tylko teraz znow cisza no ale dzieci przeciez spia o tej porze..do lekarza ide w srode i powiem mu o swoich obawach i mam nadzieje ze znow nie zdiagnozuje tego jako jelita

Fajnie ze wypoczelas..tylko uwazaj z tymi grzybkami bo potrafia byc zdradliwe

Ja dzis kupilam kilka zaproszen na slub i w sobote pojedziemy pozapraszac oficjalnie moja siostre z chlopakiem i Tomka rodzicow z bratem..kurcze to juz za 3 tyg
Gizelciu a mowilam ze mala sobie drzemke zrobila,a co ,w dzien spi a po nocach buszuje...zupelnie jak Mamusia jej hehe.No zeby zdiagnozowac jelita w tym miesiacu ciazy to ten lekarz musialby byc jakis.....chociaz juz przeciez raz tak Ci powiedzial
Po slubie ma sie rozumiec robicie przyjecie?bo pisalas o tej sali czy to bedzie wieksza impreza?
Ja sama osobiscie jestem bardziej za jakas kameralnym przyjeciem,chociaz jak juz liczylam ilu by nam wyszlo gosci to sie troszke zdziwilam bo ok 30osob to juz tak mniej kameralnie by bylo,my nie chcemy niewiadomo jak wielkiego wesela zeby zadluzac sie albo zeby sie pokazac(jak to ostatnio moj kolega zrobil,weselicho na 80 osob bo co ludzie powiedza i kredyt ktory zaciagnal zeby je zorganizowac bedzie splacal 5 lat)
Stary 2007-07-31, 00:46   #2887
kachula27
Zakorzenienie

Pieniazki ktore mielibysmy wydac na wielkie wesele wolimy przeznaczyc na cos innego-jakis wyjazd lub tp
Stary 2007-07-31, 00:47   #2888
gizelcia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość
Gizelciu a mowilam ze mala sobie drzemke zrobila,a co ,w dzien spi a po nocach buszuje...zupelnie jak Mamusia jej hehe.No zeby zdiagnozowac jelita w tym miesiacu ciazy to ten lekarz musialby byc jakis.....chociaz juz przeciez raz tak Ci powiedzial
Po slubie ma sie rozumiec robicie przyjecie?bo pisalas o tej sali czy to bedzie wieksza impreza?
Ja sama osobiscie jestem bardziej za jakas kameralnym przyjeciem,chociaz jak juz liczylam ilu by nam wyszlo gosci to sie troszke zdziwilam bo ok 30osob to juz tak mniej kameralnie by bylo,my nie chcemy niewiadomo jak wielkiego wesela zeby zadluzac sie albo zeby sie pokazac(jak to ostatnio moj kolega zrobil,weselicho na 80 osob bo co ludzie powiedza i kredyt ktory zaciagnal zeby je zorganizowac bedzie splacal 5 lat)
Uciekam juz nynu bo chce zasnac przed Mala moze jeszcze poczuje jak kopie

Tak Kasiu robie taki maly poczestunek..bedzie tam jedynie 13osob wiec taki cichy slub mi wystarczy..pozniej pomysle o czyms wiekszym
Stary 2007-07-31, 00:54   #2889
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Uciekam juz nynu bo chce zasnac przed Mala moze jeszcze poczuje jak kopie

Tak Kasiu robie taki maly poczestunek..bedzie tam jedynie 13osob wiec taki cichy slub mi wystarczy..pozniej pomysle o czyms wiekszym
Masz racje,teraz jak juz jestes w zaawansowanej ciazy to nie ma co szalec,moja przyjaciolka miala 5 lat temu weselicho na ok 80 osob,sama byla juz w prawie 8 mc i powiedziala ze nigdy wiecej by takiego weselicha nie robila bedac w takiej wysokiej ciazy,wiadomo jako Młoda musiala byc dla wszystkich a ze juz pozniej zle sie czula to niektorzy tego nie rozumieli,zreszta bylam jej swiadkowa i widzialam jak sie dziewczyna meczyla w tej sukni chociaz wygladala pieknie,wiadomo jak bierzesz slub to jestes padnieta zalatwianiem tego wszystkiego,a do tego wytrzymac cala noc w takim stanie...bylo jej naprawde ciezko
Stary 2007-07-31, 00:56   #2890
kachula27
Zakorzenienie

Gizelciu widze ze dziewczynki nasze cos sie wykruszaja ostatnio,tylko my weteranki siedzimy po nocach chociaz Tobie kochana to niewskazane
Stary 2007-07-31, 00:57   #2891
kachula27
Zakorzenienie

Spokojnej nocy Gizelcia,ja jak zwykle sobie jescze poklikam troche na kompku
Stary 2007-07-31, 08:00   #2892
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość

Kasiu unas tak było ze ślubem cywilnym. Miejsce ślubu stare miasto Pałac Ślubów, potem sapacerkiem na rynek i do restauracji zamknięta była dla ludzi z zewnątrz, a gości było ok.30 osob, dwie małe salki w jednej było sporo miejsca żeby potańczyć muzyke mieliśmy własną tzn zgraliśmy utowry i na nasz pierwszy taniec był B. Adams "Looking to my heart" czy jakoś tak. Goście bawili się super i do 21 potem zjechaliśmy do domciu i ogladalismy nagranie z kamery ubaw był niesamowity, wiec mi przy kościelnym wesela nie będzie brakowało.
A z cywilnego został mi spódnica gorset i bolerko i chyba je sprzedać będe musiała

Kasiu ja tez bym z wami siedziała po nocach, ale M jest więc ciesze sie nim, ale o was zawsze pamiętam

Agatko dzieki za smsa w fajnym momencie przyszedł ale nie przeszkodził nam
Pytałas jak sytuacja z M no jest dobrze, chyba było nam tego trzeba. Najbardziej sie ciesze ze we wtorek chyba do Sądu M ze mna pojedzie.

Miłego dnia dziewczynki gdybym do was nie zaglądneła
Stary 2007-07-31, 09:07   #2893
Ray
Zakorzenienie

oj dziewczyny ja jakos nie mam sily pisac...

ja dzis jade do tej biblioteki postanowilam ze sie ostro biore za te moja prace i moze uda mi sie zlozyc do konca wrzesnia... poza tym musze bede siedziec i codziennie pisac taki plan...

temat weselny ja tez poczatkowo nie bylam za duzym weselem ... ale nie zaluje mam co wspominac mi wlasnie tez zostala suknia, welon, rekawiczki itp... musze to przejrzec i moze uda mi sie sprzedac chodziasz za polowe ceny to zawsze cos...

ja juz mam dosc mdlosci mecza mnie nie milosiernie.... i piersi bola echhhh..... ciagle mysle czy bije serduszko ale jestem dobrej mysli ze tak w srode zaczyna sie 6 tydz plodu echhh
Stary 2007-07-31, 09:13   #2894
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
oj dziewczyny ja jakos nie mam sily pisac...

ja dzis jade do tej biblioteki postanowilam ze sie ostro biore za te moja prace i moze uda mi sie zlozyc do konca wrzesnia... poza tym musze bede siedziec i codziennie pisac taki plan...

temat weselny ja tez poczatkowo nie bylam za duzym weselem ... ale nie zaluje mam co wspominac mi wlasnie tez zostala suknia, welon, rekawiczki itp... musze to przejrzec i moze uda mi sie sprzedac chodziasz za polowe ceny to zawsze cos...

ja juz mam dosc mdlosci mecza mnie nie milosiernie.... i piersi bola echhhh..... ciagle mysle czy bije serduszko ale jestem dobrej mysli ze tak w srode zaczyna sie 6 tydz plodu echhh
Ray no własnie tak to bywa z tymi kreacjami, że chcemy pieknie wyglądać i czasem majątek wydajemy, a potem nam leży
Dbaj o siebie i odpoczywaj
Stary 2007-07-31, 11:04   #2895
gizelcia
Zadomowienie

Hihihihi Nikitko mam nadzieje ze za bardzo nie przerwalam

Dobrze ze Grzes z Toba jedzie bedzie Ci razniej..pamietaj ze nie masz sie niczego bac bo wszystko bedzie dobrze

..a ja dzis poraz pierwszy zobaczylam malutka kuleczke wedrujaca po brzuszku...jejku jak fajnie

Edytowane przez gizelcia
Czas edycji: 2007-07-31 o 12:44
Stary 2007-07-31, 12:55   #2896
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:

Dobrze ze Grzes z Toba jedzie bedzie Ci razniej..pamietaj ze nie masz sie niczego bac bo wszystko bedzie dobrze

..a ja dzis poraz pierwszy zobaczylam malutka kuleczke wedrujaca po brzuszku...jejku jak fajnie
NO widzisz Agatko a tak sie martwiłaś
Nie nie przerwałas
Bać to ja sie nie boje, ale jakos tak dziwnie tam jechac samej ta dziewczyna na pewno tam będzie.
Stary 2007-07-31, 13:11   #2897
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nikita_Wawa Pokaż wiadomość
Kasiu unas tak było ze ślubem cywilnym. Miejsce ślubu stare miasto Pałac Ślubów, potem sapacerkiem na rynek i do restauracji zamknięta była dla ludzi z zewnątrz, a gości było ok.30 osob, dwie małe salki w jednej było sporo miejsca żeby potańczyć muzyke mieliśmy własną tzn zgraliśmy utowry i na nasz pierwszy taniec był B. Adams "Looking to my heart" czy jakoś tak. Goście bawili się super i do 21 potem zjechaliśmy do domciu i ogladalismy nagranie z kamery ubaw był niesamowity, wiec mi przy kościelnym wesela nie będzie brakowało.
A z cywilnego został mi spódnica gorset i bolerko i chyba je sprzedać będe musiała

Kasiu ja tez bym z wami siedziała po nocach, ale M jest więc ciesze sie nim, ale o was zawsze pamiętam

Agatko dzieki za smsa w fajnym momencie przyszedł ale nie przeszkodził nam
Pytałas jak sytuacja z M no jest dobrze, chyba było nam tego trzeba. Najbardziej sie ciesze ze we wtorek chyba do Sądu M ze mna pojedzie.

Miłego dnia dziewczynki gdybym do was nie zaglądneła
Nikicia my przeciez rozumiemy ze jak M jest to musicie sie soba zajac,kazda z nas tak ma przeciez...hehe

ehhhhhh rozmarzylam sie z tym slubem jak mi tak opisalas Swoj,to takie romantyczne musialo byc....musze normalnie namowic mojego Tz zeby chociaz juz wstepnie ustalic date naszego slubu

No no Gizelcia to ma kobitka wyczucie czasu

Kasiu nie martw sie,napewno bedzie to dla Ciebie ciezkie przezycie w tym Sadzie ale bardzo fajnie ze Grzes z Toba bedzie mogl pojechac,trzymac kciuki aby wszystko poszlo po Twojej mysli i zeby sie udalo i raz na zawsze skonczylo.
Stary 2007-07-31, 13:14   #2898
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:

No Gizelciu i widzisz MALA juz sobie odpoczela i znowu zaczyna wojowac,oby za bardzo mamusi nie kopala w zeberka
Stary 2007-07-31, 13:15   #2899
gizelcia
Zadomowienie

Cytat:
NO widzisz Agatko a tak sie martwiłaś
Nie nie przerwałas
Bać to ja sie nie boje, ale jakos tak dziwnie tam jechac samej ta dziewczyna na pewno tam będzie.
uff..to dobrze ze nie przerwalam bo sama nie lubie jak w trakcie ktos do mnie pisze

Wiesz jesli ta dziewczyna jest poszkodowana a nie oskarzona to nie musi jej byc na tej sprawie..obowiazkiem jest byc na sali oskarzonego takze dobrze ze Grzes bedzie z Toba

A nio kachula dzis chyba z pol godzinki brykala a ja lezala i przypatrywalam sie..oooo..znowu sie odezwala..kurcze jakie to fajne uczucie..juz sie nie moge doczekac jak bede widziec poszczegolne czesci ciala Narazie nie wiem czym byla ta kuleczka
Stary 2007-07-31, 13:20   #2900
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
uff..to dobrze ze nie przerwalam bo sama nie lubie jak w trakcie ktos do mnie pisze

Wiesz jesli ta dziewczyna jest poszkodowana a nie oskarzona to nie musi jej byc na tej sprawie..obowiazkiem jest byc na sali oskarzonego takze dobrze ze Grzes bedzie z Toba

A nio kachula dzis chyba z pol godzinki brykala a ja lezala i przypatrywalam sie..oooo..znowu sie odezwala..kurcze jakie to fajne uczucie..juz sie nie moge doczekac jak bede widziec poszczegolne czesci ciala Narazie nie wiem czym byla ta kuleczka
Tak Agatko ta dziewczyna jest pokrzywdzona ale mysle ze bedzie chciała byc i wiedziec jaki wyrok mu dadza ona sie go bardzo boi i chce zeby siedział

No fajne sa takie chodzace kuleczki moze to łokieć był albo nózka czy rączka ja ręke swoja kłądłam i niunio wtedy przypływał do mojej rączki śpiewałam do brzuszka i słuchałam muzyki i jak był juz po za brzuszkiem to uspakajał sie jak śpiewałam albo słuchałam muzyki tej co w ciąży, do dzis dnia lubi jak mu kołysanke zaśpiewam.
Stary 2007-07-31, 13:29   #2901
gizelcia
Zadomowienie

Cytat:
Tak Agatko ta dziewczyna jest pokrzywdzona ale mysle ze bedzie chciała byc i wiedziec jaki wyrok mu dadza ona sie go bardzo boi i chce zeby siedział

No fajne sa takie chodzace kuleczki moze to łokieć był albo nózka czy rączka ja ręke swoja kłądłam i niunio wtedy przypływał do mojej rączki śpiewałam do brzuszka i słuchałam muzyki i jak był juz po za brzuszkiem to uspakajał sie jak śpiewałam albo słuchałam muzyki tej co w ciąży, do dzis dnia lubi jak mu kołysanke zaśpiewam.
Wiesz..ja nie chce wiedziec jaki wyrok tamten dostanie i wole jak przyjdzie mi poczta ale skoro jest taka dzielna niech idzie..zawsze to jakas ulga kiedy okaze sie winny..

Kuleczki sa extra..szkoda tylko ze Tomka przy tym nie bylo..kurcze gdybysmy juz mieszkali razem to bardziej zdawalby sobie sprawe ze bedzie mial dzidziusia widzac taka kuleczkehmm..sa ma nie wiem co to moglo byc..moze sie przeciagala i byla to raczka?
Ja ostatnio tez sluchalam muzyczki z Mala ale tak sluchalysmy ze polamalysmy sluchawkiSpiewac raczej nie bede bo nie potrafie i bardziej bym ja wystraszyla niz uspokoila
Stary 2007-07-31, 13:33   #2902
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz..ja nie chce wiedziec jaki wyrok tamten dostanie i wole jak przyjdzie mi poczta ale skoro jest taka dzielna niech idzie..zawsze to jakas ulga kiedy okaze sie winny..

Kuleczki sa extra..szkoda tylko ze Tomka przy tym nie bylo..kurcze gdybysmy juz mieszkali razem to bardziej zdawalby sobie sprawe ze bedzie mial dzidziusia widzac taka kuleczkehmm..sa ma nie wiem co to moglo byc..moze sie przeciagala i byla to raczka?
Ja ostatnio tez sluchalam muzyczki z Mala ale tak sluchalysmy ze polamalysmy sluchawkiSpiewac raczej nie bede bo nie potrafie i bardziej bym ja wystraszyla niz uspokoila
Ja tez chyba nie umiem spiewac ale synek ocenia to inaczej i prosi zeby mu pospiewac i sie przytulic do niego cąłuje go w główke jak śpi lub w czułko, kocham go bardzo

A mi sie cos sennie robi ziewanie mnie wzieło, no cóż w autobusie sie przespie
Stary 2007-07-31, 13:40   #2903
gizelcia
Zadomowienie

Cytat:
Ja tez chyba nie umiem spiewac ale synek ocenia to inaczej i prosi zeby mu pospiewac i sie przytulic do niego cąłuje go w główke jak śpi lub w czułko, kocham go bardzo

A mi sie cos sennie robi ziewanie mnie wzieło, no cóż w autobusie sie przespie
Nikitko w autobusie sie nie spi bo Cie okradna albo dziecko podrzuca U Nas tak sie mowi
Stary 2007-07-31, 13:42   #2904
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Nikitko w autobusie sie nie spi bo Cie okradna albo dziecko podrzuca U Nas tak sie mowi

He he he he he dobre ja zawsze śpie i trzymam mocno torebke w zębach
a za podrzucone dziecko na pewno nie odmówie pomocy

Kachula - Jolineczka odpisała ci na styczniówkach idz sobie poczytaj
Stary 2007-07-31, 14:00   #2905
gizelcia
Zadomowienie

..mnie dzis w nocy krewka z noska leciala i obudzilam sie cala poplamiona..teraz wiem czemu mi sie tak ciezko oddychalo..
Stary 2007-07-31, 15:47   #2906
Ray
Zakorzenienie

ja wrolam z biblioteki zjadlam i musze sie polozyc bo spac mi sie chce...

tak sobie mysle jutro zaczyna sie 6 tydz plodu... wizyte mam w 7 tyg i tak sobie pomyslalam czy nie zrobic usg w tym tyg pod koniec... bo tak czy siak usg robi sie oddzielnie.. czy czekac 8 sierpnia do wizyty???? ciekawa jestem strasznie czy bije serduszko jak by okazalo sie ze bije to bym sie juz uspokoila a tak jeszcze to mi lazi po glowie
Stary 2007-07-31, 18:42   #2907
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
ja wrolam z biblioteki zjadlam i musze sie polozyc bo spac mi sie chce...

tak sobie mysle jutro zaczyna sie 6 tydz plodu... wizyte mam w 7 tyg i tak sobie pomyslalam czy nie zrobic usg w tym tyg pod koniec... bo tak czy siak usg robi sie oddzielnie.. czy czekac 8 sierpnia do wizyty???? ciekawa jestem strasznie czy bije serduszko jak by okazalo sie ze bije to bym sie juz uspokoila a tak jeszcze to mi lazi po glowie
ray jak nie mozesz sie doczekac to zrób sobie usg a potem na wizyte do ginki
Stary 2007-07-31, 18:50   #2908
Ray
Zakorzenienie

moj maz wola zeby zaczekac do wizyty ustawie tak usg zeby przed sama wizyta bylo

mam teraz dylemat musze kupci cos na urodziny dziewczynce 1 roczek i nie mam w ogole pojecia co takie dziecko by chcialo hmmmm pewnie i tak kubie jaka sukieneczke ale jakas zabawke tez chcialam i nie wiem co macie jakies pomysly to chetnie poczytam
Stary 2007-07-31, 18:58   #2909
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
moj maz wola zeby zaczekac do wizyty ustawie tak usg zeby przed sama wizyta bylo

mam teraz dylemat musze kupci cos na urodziny dziewczynce 1 roczek i nie mam w ogole pojecia co takie dziecko by chcialo hmmmm pewnie i tak kubie jaka sukieneczke ale jakas zabawke tez chcialam i nie wiem co macie jakies pomysly to chetnie poczytam
Ray ja myśle że dla dziecka rocznego dla dziewczynki kupiłabym jakąś fajna zabawke edukacyjna która ma jakies przyciski sa jakies melodyjki pełno tego jest w smyku lub w jakim kolwiek markecie. Wiesz ubranko to prezent dla rodziców jest dobrym prezentem, ale dla dziecka w takim wieku to lepiej zabawke kupic takie moje skromne zdanie
Stary 2007-07-31, 19:01   #2910
Ray
Zakorzenienie

no ja chce kupic i ubranko i zbawke tylko nie wiem jaka zabawke heheh cos poszukam

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości