|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2881 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dziewczyny do dzieła! Zrzucamy zbędne kilogramy ! ;)
Negra aa wypadek nie fajny. Jakiś czas temu tez potłukłam się na rolkach i je wtedy sprzedałam. Ale jak zimą jeździłam na łyżwach, to poczułam że pracują mięśnie i wiosną musiałam kupić rolki.
Że burczy, to pół biedy, gorzej jak jestem zajęta czymś i zaczynam być głodna i jedna myśl zaraz "najeść się" mmadzik jadłospis? na cały dzień? czy to śniadanie? Michalinko po lecie pełnym warzyw i owoców nie powinno mi brakować witamin. Ale może organizm zbiera siły na zimę. A z surówki? jem jak mi wpadnie w łapki. Ja leń i zwykle jem warzywa takie, które mi wpadną w łapkę. Choć mi teraz smaka zrobiłaś na surówkę. Bo sobie pomyślałam o takiej z kiszonej kapusty, marchewka, jabłko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2882 |
Zadomowienie
|
meryy82 to caly dzien.
![]() |
#2883 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#2884 |
Raczkowanie
|
Negra => mmmmmm, kaczka w winie i ziołach? kaczkę jadłam raz i była pycha.... Mnie ostatnio też ssie w przerwach między posiłkami... Przesilenie? Marnie
![]() meryy => to teraz musisz biegać na siłownię codziennie!!! szkoda, żeby karnetu nie wycisnąć do ostatniej kropli ![]() mmadzik => przerażająco mało jesz jak na cały dzień... i to głównie zboża, mało warzyw i białka. Nezka => szklanka wody wypijana rano na czczo w to podobno również pradawny sposób Francuzek na zachowanie szczupłej sylwetki ![]() Ja byłam wczoraj u rodziców na obiedzie urodzinowym mojej mamy, ale zjadłam umiarkowanie (pół kotleta z serem i warzywami, półtorej łyżki ziemniaków, trzy brukselki i fasolka szparagowa + malutka miseczka zupy z kalafiora z garścią grzanek + dwa kawałki ciasta (małe) i dwie szklanki coli). Wiadomo, że to nie jest normalne jedzenie dietowe, ale jak na imprezę jest moim zdaniem ok, zwłaszcza, że ja tak jadłam przez 4 godziny łącznie i nie licząc muffinka z szynką na śniadanie, to wszystko co zjadłam tego dnia, tak się napchałam.
![]() |
#2885 |
Zadomowienie
|
Meryy na łyżwach nie jeździłam nigdy, ale skoro na rolkach jestem (znaczy się byłam, ale tego się nei zapomina?
![]() Pestka ostatnio napaliłam się na brokuła, jem go chyba od 10 dni codziennie. Już mi pomału zaczyna obrzydzać:P Ale jak tylko poczuje burczenie między posiłkami, to odrywam kwiatek brokuła, i małymi kęsami wcinam. Ostatnio w końcu zjadłam kalarepę, na którą napalałam sie od prawie miesiąca ![]() ![]() A kaczkę tez jadłam raz. Historia była taka - kolega miał do przygotowania takową na egzamin zawodowy z kucharzenia. Klasa miała przygotować narzucone dania w domu, i na egzamin je przynieść. Kolega wydał kupę kasy, zamówił kaczkę w jednej z najlepszych restauracji w JG ![]() ![]()
![]() |
#2886 |
Zakorzenienie
|
cały dzień
![]() to bardzo mało. A gdzie 5 urozmaiconych posiłków. Że schudniesz, ale organizm wyniszczysz. A warzywa?? Pestko jak raz na jakiś czas takie "posiadówki" nie zaszkodzą, ani zaraz od nich się nie tyje. No jakbyś tak tydzień się żywiła, to gorzej. Negra brokuła mówisz? wczoraj o nim pomyślałam, chyba dzisiaj zakupię i będę wcinać ![]() ![]() ![]() Dziwne uczucie gdy nie trzeba w poniedziałek gnać do pracy z rana. Ale już dwa telefony odebrałam, bo biedne ludki z fajnego działu, można powiedzieć, że zostały też poszkodowane. Może i moje stanowisko pracy wydaje się komuś w kadrach mało potrzebne, ale moja praca pomagała innym w pracy. no nic muszę się pozbierać - wyszykować i odwiedzić dwa pośredniaki,może trzy. I siłownię zaliczyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2887 |
Rozeznanie
|
mmadzik - taki jadłospis to się najwyżej na połowę dnia kwalifikuje. Batonik zbożowy to sam cukier i konserwanty. Przecier jabłkowy domowej roboty, czy też jakieś kupne cudo? Owsianka z 1/3 szklanki mleka to może być jakaś przekąska, a nie śniadanie. Wafle ryżowe- ani się tym nie najesz, ani nie dostarczysz sobie wartościowych składników. Jesz mało, monotonnie i na dodatek są to w większości puste kalorie. Jeśli gdzieś się mylę, to niech mnie któraś Wizażanka poprawi, ale generalnie wydaje mi się, że jadłospis jest do niczego
![]() meryy - korzystaj z karnetu, prędko pewnie się taka okazja nie powtórzy ![]() 1,5h temu zjadłam śniadanie i już zaczyna mnie ssać ![]()
- O ile miałem możność stwierdzić, wydaje mi się, że powszechnie przyjęty przez kobiety sposób pisania listów jest nienaganny, z wyjątkiem trzech drobiazgów. - Jakich to, proszę? - Stały brak tematu, całkowite lekceważenie interpunkcji i częsta nieznajomość gramatyki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2888 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Licytuję sobie wypasiste buciki na allegro ![]() ![]()
"Jedyną drogą rozwoju jest ciągłe podnoszenie poprzeczki, jedyną miarą sukcesu jest wysiłek jaki włożyliśmy aby go osiągnąć." Edytowane przez Negra1987 Czas edycji: 2011-09-26 o 11:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2889 |
Zadomowienie
|
ten batonik to bez cukru ,bio
![]() dzis juz zjadlam wiecej ![]()
![]() |
#2890 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A pochwalisz się butkami ja wygrasz? Ja ostatnio na allegro zakupiłam cudo butki. I już mi jesień nie straszna ![]() zamiast batonika warzywa polecam! marchew, kalarepa, brokuł tyle tego, jak możesz sałata, pomidor ![]() wymęczyłam cv ![]() ![]() męczyłam głowę idę pomęczyć pupę na siłownię ![]() a w załączeniu zdj. moich butków z allegro: |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2891 |
Raczkowanie
|
meryy - buciki faktycznie pierwsza klasa!! tak jak nie przepadam za koturnami, tak te mi się bardzo podobają
mmadzik - radzę Ci urozmaicić posiłki, jak już dziewczyny wspominały. Wrzuć gdzieniegdzie warzywa, jakąś wędlinę (może być sojowa, bo chyba jesteś wege?) na śniadanie, ryba od czasu do czasu. Tak, żeby było na Twoim talerzu bardziej kolorowo i więcej! ![]() Oj, gdybym tak sobie jadła przez cały czas, jak na tym obiedzie, to by było marnie :P Ja dzisiaj sporo rowerowałam. A o 14 zjadłam gołąbka na obiad i jeszcze mi ciężko na żołądku... ![]()
![]() |
#2892 |
Zadomowienie
|
Meryy fajniusie te Twoje buciki
![]() ![]() ![]() Wygrałam aukcję, buciki są mojeeee ![]()
"Jedyną drogą rozwoju jest ciągłe podnoszenie poprzeczki, jedyną miarą sukcesu jest wysiłek jaki włożyliśmy aby go osiągnąć." Edytowane przez Negra1987 Czas edycji: 2011-09-26 o 15:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2893 |
Zadomowienie
|
mery buciki super
![]() ![]()
![]() |
#2894 |
Raczkowanie
|
Przez długi czas nie jadłam słodyczy, nadszedł okres na nowych tabletkach anty i wróciłam do dawnego braku zahamowań w ciastkach...Za długo już jestem kuszona przez rodzinę, ciastka są obecne cały czas, moja wola się zmęczyła. Jeszcze tydzień i będę na swoim mieszkaniu w Opolu...już się nie mogę doczekać. Tam powstały dobre nawyki. Tutaj tylko wracam na umysłowe stare śmieci :/ bardzo mi się to nie podoba. W związku z tym nie ma karania się za zjedzenie tych 6(!) ciastek, lecz rzucę sobie wyzwanie. Taki mini post. Zaczynam od jutra, bo dziś już spałaszowałam to co spałaszowałam. 100 dni bez słodyczy. Start. Proszę o pomoc i wsparcie.
![]() |
#2895 |
Zadomowienie
|
gosha2504 witamy
![]() ![]() ciekawe cyzmozna uniknac jakos swiat haha ![]()
![]() |
#2896 |
Rozeznanie
|
gosha - życzę powodzenia
![]() Dziewczyny, buty super, chociaż botki, które pokazała meryy bardziej podobają mi się na obcasie. Niemniej te też wyglądają bardzo fajnie ![]() Negra - aukcja była zdecydowanie warta czekania, buty są świetne ![]() ![]() Za mną dzisiaj wizyta u dentysty, jak się okazało pierwsza z serii ![]() ![]()
- O ile miałem możność stwierdzić, wydaje mi się, że powszechnie przyjęty przez kobiety sposób pisania listów jest nienaganny, z wyjątkiem trzech drobiazgów. - Jakich to, proszę? - Stały brak tematu, całkowite lekceważenie interpunkcji i częsta nieznajomość gramatyki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2897 |
Zadomowienie
|
Nezka07 to są muszkietery
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2898 |
Zakorzenienie
|
Negra aaa gdzie ty te buty upolowałaś na allegro? Świetne!!! Ja też takie chcę
![]() ![]() uciec od świąt? jej ja uwielbiam święta, ale nigdy jeszcze po nich nie przytyłam. Czasem mnie, to dziwi, bo ile ja wtedy się najem, ale i nagadam i napiję ![]() A Gwiazdkę uwielbiam, magiczny czas. Przeważnie chodzę od rodziny, do rodziny i wtedy co dom to zapachy, ten klimat, długie rozmowy przy stole . Za nic nie chciałabym by mnie święta ominęły. a na siłowni było super, dzisiaj kobieta nas poprowadziła. No może rozgrzewka nudnawa, bo na rowerku bo mi koleżanka lepszy rowerek zajęła i ja musiałam pedałować, na takim bez dodatkowych efektów ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Nezka dentysty nie zazdroszczę, bryyy. skończyłam pożeranie kapusty kiszonej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2899 |
Rozeznanie
|
meryy - teraz akurat masz czas na spokojne przeżywanie zakwasów
![]() Negra - mój błąd, nie znam się zbytnio na modzie ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2900 |
Zadomowienie
|
Nezko właśnie od tych muszkieterów wzięła się nazwa butów - muszkieterki. Ci od szpad tez nosili buty za kolano
![]() meryy tak, buciki upolowałam na allegro. I pod koniec aukcji siedziałam jak na szpilach. Kiedys cos licytowałam chciałam przebić ofertę w ostatnich sekundach, i...... komputer się zawiesił ![]() zakwasy po takim dniu, kiedy wiesz, ze wycisnęłaś się na maksa, to sama przyjemność, prawda? A ja właśnie wcinam (wiem, nie wolno o tej porze!), chudy twarozek z musztardą ![]()
![]() |
#2901 |
Rozeznanie
|
Negra - podziwiam za cierpliwość, licytowanie to zdecydowanie sport dla ludzi o mocnych nerwach
![]() ![]() Twarożek z musztardą powiadasz? A to zjadliwe w ogóle jest? ![]() Właśnie niedawno skończyłam konsumpcję ofiar mojego wilczego głodu. Wszystko to przez dentystę, bo tak mi wizyta rozwaliła dzień, że od 10 do 17 nic nie jadłam i organizm stwierdził, że musi to sobie odbić. I z tego powodu od godziny czuję się, jakbym miała cement w żołądku ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2902 |
Zakorzenienie
|
hello.
wyczerpałam cały limit na neta i do 5października będzie mulić ![]() ![]() ![]() Nezka, Negra jeśli was, to pocieszy wieczorem zjadłam paczkę draży, bo potrzebowałam coś słodkiego ![]() Zakwasy będę już czuję w nogach i w ramionach, szkoda że brzuszkowe się nie odzywają. Negra też często biję się na allegro, ostatnio w ostatniej minucie ktoś mi sprzątnął piękne conversy - długie, ocieplane ![]() ![]() te moje butki na koturnie tez z licytacji, ale tam spokojnie było ![]() cv wymęczone muszę teraz mykać by je wydrukować i poczekać aż ktoś doceni moją ciężką pracę. Dzwonią z mojej firmy dziewczyny i pytają się, czy jeśli jedna z nich pójdzie na L4 to ja wrócę? Z jednej strony dobrze by było mieć De. zabezpieczone, ale z drugiej strony wracać tam? szkoda, że nie mam nic pewnego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2903 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Święta jakoś przetrwamy, zawsze można odłożyć jednego krokieta bez panierki dla siebie, zanim mama utopi go w tłuszczu, barszcz zjeść bez uszek, serniczek bez dodatków, jak najbardziej ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Cytat:
![]() ![]() Oj butki to ja też muszę sobie sprawić. Już jedną parę upatrzyłam, tylko muszę dotrzeć do sklepu w Opolu ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2904 |
Zadomowienie
|
gosha2504 jak ja zaczne jesc mamine pierogi to najednym sie nie skonczy
![]()
![]() |
#2905 |
Rozeznanie
|
Też uwielbiam pierogi
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2906 |
Rozeznanie
|
Już wiem skąd się wzieły moje problemy z brzuchem.. tamtym czasem sobie jednak troszke pofolgowałam i jadłam co raz coś mało zdrowego.. i widać tego efekty. Od niedzieli jjem zdrowo pilnuje diety i dużo błonnika i jest wszystko super
![]() Co do pierogów, ostatnio robiłam pierogi z mąki pełnoziarnistej z grzybami i kapustą i wyszły boskie ![]() ![]()
![]() |
#2907 |
Zadomowienie
|
meryy82 podczas zażartych licytacji jakiś taki instynkt zdobywcy się uaktywnia:P
Miło jak dzwonią z pracy i tęsknią za Tobą, i chcą poświęcić się, iść na L4, zebyś wróciła ![]() gosha2504 ja tam w Święta nie zamierzam sobie odmawiać ![]() ![]() ![]() Za pierogami jakos nie specjalnie przepadam... chyba, ze z truskawkami albo jagodami ![]() Michalinka89 dobrze, ze w końcu się brzusio uspokoił, i nei dokucza. Za to ja mam wzdęcia niemiłosierne, przesadziłam z majerankiem w plackach ziemniaczanych light ![]() Hej Halo!!! Co tu taka cisza!! Pobudka do życia!
"Jedyną drogą rozwoju jest ciągłe podnoszenie poprzeczki, jedyną miarą sukcesu jest wysiłek jaki włożyliśmy aby go osiągnąć." Edytowane przez Negra1987 Czas edycji: 2011-09-27 o 19:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2908 |
Zadomowienie
|
no ja neistety juz obmyslam dietetyczne potrawy na swieta
![]() no i moj jadlospis sniadanie wsianka z owocami drugie sniadanie : batonik zbozowy przekaska: kisc winogron obiad : kasza z warzywami podwieczorek: 200 g puree , szklanka soku bez cukru kolacja: jogurt naturalny sojowy + garsc migdalow co myslicie? nie za duzo?
![]() |
#2909 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() śniadanie - 2 kromki razowca z serem, pomidorem i szynka zapiekany w mikrofali, KAWA!! ![]() II sniadanie - jogurt naturalny z dżemem i otrębami, kawa obiad I - micha zupy, kawa obiad II - 1 duza piers z kurczaka i caaała fura warzyw(marchewka, kalafior, brokuł) gotowane na parze, kawa podwieczorek - 2 duze placki ziemniaczane light z szynką, kawa kolacja - micha sałatki z tuńczykiem i kukurydzą, kawa W międzyczasie jak mi zaburczy podjadam surowe brokuły, marchewkę, jabłko, gruszka, banan, małą porcję jogurtu nat. z otrębami i siemieniem lnianym, piję 1,5-2litry wody To jest mój przykładowy jadłospis. Czasami nawet leżąc w łóżku o 24 wciagnę sobie trochę chudego twarożku.
"Jedyną drogą rozwoju jest ciągłe podnoszenie poprzeczki, jedyną miarą sukcesu jest wysiłek jaki włożyliśmy aby go osiągnąć." Edytowane przez Negra1987 Czas edycji: 2011-09-27 o 20:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2910 |
Zadomowienie
|
negra i chudniesz na takiej diecie?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:25.