|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Który weekend wakacyjny najbardziej Ci pasuje? | |||
23-24.07 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 29,41% |
30-31.07 |
4 | 23,53% |
6-7.08 |
3 | 17,65% |
13-14.08 |
1 | 5,88% |
20-21.08 |
3 | 17,65% |
27-28.08 |
1 | 5,88% |
Głosujący: 17. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2881 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010
Cytat:
![]() Kornelcia sto lat ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2882 |
Zadomowienie
|
Dot.: Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010
martysku ja też bym chętnie pojechała na taki urlop jak dziewczyny planują ale odpada, bo mamy teraz wydatki zw. z remontem i kasy brak a po wakacjach będziemy chcieli jeszcze samochod wymienić... także nie jesteś sama
![]() papi nie martw się będzie dobrze... ja wracam za 2 tygodnie, damy radę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2883 |
Zadomowienie
|
Papi - silna kobieta jesteś, dasz radę
![]() ![]() Nokardia - gratki dla Kornelci! ![]() a ja tak kaszlę, że co chwila budzę Patryka i on się wtedy na mnie patrzy z takim wyrzutem i zasypia spowrotem ![]() no ale chyba już mi trochę lepiej zaczyna być ![]() ![]() coś ostatnio Itakasi nie ma? i Aneciaslonko nam zniknęła?
#2884 |
Zadomowienie
|
Hej kochane mam totalny brak czasu. po weekendzie czuje się bardziej zmęczona niż po całym tyg. pracy. Jestem dopiero 2 tyg. w pracy a już chcę na urlop!!!! W pracy multum roboty, nie mam czasu zaglądać na wizaż, chyba musze sobie jakoś inaczej pracę zorganizować albo byc bardzie asertywna wobec mojego kierownika!!! Bo inaczej to zwali całą swoją pracę na mnie!!!
jaszczuś - dużo zdrówka papi - nie dołuj się pracą będzie dobrze trzymam kciuki
#2885 |
Rozeznanie
|
Witamy.
Dziękujemy za życzenia ![]() Wojtuś właśnie śpi, a ja was nadrobiłam (nie było to trudne :P ) Kurde, z tymi chorobami to można dostać... Małemu przeszło, to teraz znowu mnie wzieło (2raz w przeciągu miesiąca). Po za tym też mam nerwy, ale na pracę mojego męża. 1,5 roku pracował tylko na rano, więc zawsze koło 15 był w domu, a od dzisiaj pracuje na 3 zmiany. Dziś pojedzie pierwszy dzień na 14 i wróci koło 23. A było tak dobrze ... U nas dzisiaj nocka super ![]() ![]() Teraz sobie śpi. Strasznie marudny jest, a może mu kolejne ząbki idą ? ;/ A ja wam życzę MIŁEGO DNIA z okazji dzisiejszych WALENTYNEK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2886 |
Wtajemniczenie
|
witam!my juz w domku! mala bardzo sie cieszy i poznaje nasze mieszkanko, ale obnizylismy lozeczko i jej nie pasuje...spala dzis z nami...
dostalam juz prezent na walentynki!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2887 |
Zadomowienie
|
Olakola, ja też słyszałam, że jeśli dziecko samo ma siłę usiąść czy siedzieć, to jak najbardziej można mu na to pozwolić. Bezsensem jest obkładanie gibająego się i wygiętego maluszka poduszkami.
Kasienka, Anuszka, Gloria - sto lat dla waszych "maluszków" ![]() Misiulka, nie daj się w pracy! Też raczej nie jestem asertywna i bardzo to wykorzystywali w poprzedniej pracy. Do czasu, bo jak raz wybuchłam, to byli w takim szoku, że szczęki z ziemi zbierali. ola_k11, u nas jest trochę inna sytuacja, bo wy zamiast urlopu inwestujecie w coś innego, a my najzwyczajniej nie bylibyśmy w stanie pozwolić sobie na taki wydatek ![]() Agravka, pochwal się prezentem! My chcieliśmy dziś gdzieś wyjść tylko we dwoje, ale jak na złość moja mama pracuje i nie mamy z kim Natalki zostawić ![]() Natalka robi się coraz bardziej kontaktowa. Minął jej ten okres, kiedy płakała na każego poza mną, Pitu i moją mamą. W sobotę byliśmy u znajomych, to siedziała, gadała, uśmiechała się. Aż miło było patrzeć. Była też koleżanka z pracy z ponad 3-miesięcznym synkiem (waży 5 kg i jest malusi) i powiem wam, że byłam w szoku. On jeszcze nie trzyma główki jak się go weźmie na rączki! I tak dziwnie patrzy - nie zawiesza na czymś na dłużej wzroku i ogólnie mi się wydaje, że jeszcze taki noworodkowy jest. Odwraca się za to z brzuszka na plecy, a nasz Klopsik tego jeszcze nie potrafi ![]() Wrzucam zdjęcia siedzącej Natalki i tego, jak zasnęła na imprezie ![]() EDIT: przestały mi tak strasznie wypadać włosy i na całej głowie pojawił się jeżyk ![]() Edytowane przez martysek Czas edycji: 2011-02-14 o 09:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#2888 |
Zakorzenienie
|
witam
no i koniec ferii Marysia byla na koniec 2 dni u przyjaciolki, Agatka u babci a my troche odpoczelismy z Zosia. romantycznie nie bylo ![]() wszystkim swietujacym maluszkom ![]() ![]()
#2889 |
Wtajemniczenie
|
martysek-dostalam kolczyki i zawieszke http://www.apart.pl/pl/srebro,c,kole...rno-Biala,4839
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2890 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za życzenia.. siedem miesięcy skończone.
Mały siedzi sam, trzyma rzeczy kciukiem i wskazującym i z uporem maniaka nazywa mnie "łała" zamiast mama ![]() Mówisz "powiedz babcia" - baba / babu / babuba a powiedz mama - łała i koniec ![]() To tak z nowości. Aaaah i beee jest picie kaszki na noc z butli.. połowę wypije a drugą połowę muszę wybierać łyżeczką ![]() a przy karmieniu łyżeczką zawsze wymusza na mnie trzymanie "gara" - czy to kubeczek czy butelka czy cokolwiek.. on musi trzymać i już... a ja go tak troszkę oszukuję bo by mi tam łapy pakował i rozchlapał wszystko dookoła więc zawsze ów "garnek" trzymam ja a on za rancik lub boczek i klepie jak dziki ![]() Aaah i walenie łyżeczką w puszkę po kaszce.. i w ogóle rąbanie we wszystko z całą siłą by zobaczyć jaki co dźwięk wydaje... łącznie z głową mamy ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
![]() ![]() |
![]() |
#2891 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale z Was śliczne laseczki ![]() Ale mam dzisiaj lenia w robocie ![]()
![]() |
#2892 |
Zakorzenienie
|
wlasnie moje starsze dziecie obwiescilo ze jutro obie maja bal karnawalowy w szkole, a ja myslalam ze za tydzien
![]() ![]()
#2893 |
Wtajemniczenie
|
w momencie, jak wysylalam do Was posta, uslyszalam BUM i okazalo sie, ze Ada mi spadla z lozka...mimo tego, ze oblozylam ja poduszkami. na szczescie w sypialni mamy gabke pod wykladzina, wiec raczej nic jej nie jest...ugh...tylko gdzie ona teraz bedzie spac? lozeczko nie wchodzi w gre...chyba na podlodze bede ja kladla...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2894 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny,
jestem dzisiaj rozkojarzona. Byliśmy rano złożyć papiery dot. paszportu Szymka. Zapomniałam jego pesel ![]() ![]() ![]() Szymek nie daje mi spać w nocy. Budzi się 2-3 razy.Wiem, że u niektórych z Was jest dużo gorzej ale dla mnie, po tych wszystkich miesiącach spokoju, przespanych nocach takie akcje rozwalają mnie całkowicie. Jestem nieprzytomna. Musze zastosować Wasze rady dot. budzenia go w nocy. papeteria- wiem co czujesz... Wracam do pracy od maja a juz się martwię jak to będzie. Agravka - dobry pomysł z podłogą. Zorganizuj "super łóżko" na parterze ![]() niezawsze - Maja szaleje na całego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2895 |
Zakorzenienie
|
Nawiązując do sukcesów nocnikowych - zdjęcie
![]() P1050371.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
#2896 | ||||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
[QUOTE=martysek;25076454 Wrzucam zdjęcia siedzącej Natalki i tego, jak zasnęła na imprezie ![]() EDIT: przestały mi tak strasznie wypadać włosy i na całej głowie pojawił się jeżyk ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2897 | ||
Rozeznanie
|
Na pewno jest Wam ciężko wrócić do pracy, będzie dobrze.
Ja mam zamiar otworzyć swój biznes, ale na razie muszę małą troche odchowac. Co do wakacji to planujemy Bułgarie - Sloneczne Piaski. Juz nie moge się doczekać. Ostatni raz bylismy 11 lat temu....aż wstyd sie przyznać. Cytat:
Cytat:
Siedzi tak długo dopoki się nie załatwi?
![]() |
#2898 |
Zakorzenienie
|
papi
![]() niezawsze ale z MAji silna babka kurcze szybko chodzic sama bedzie ![]() agravka sliczne maz sie spisal ![]() hd no to faktycznie wyrabianie paszportu z przebojami ![]() ![]() siala moj mlody tez pakuje raczki do miski tzn chce mi ja zabrac i w niej miziac reka ale go oszukuje i dostaje pusta miseczke ![]() my bylismy w berlinie w ikei po meble do Hubcia pokoju w koncu ![]() ![]() ![]()
#2899 |
Zakorzenienie
|
eleonoremio dziekujemy
nie, nie ![]() musze przy nim czuwać i za długo tak nie posiedzi. Jak widzę, że zbiera się na akcje "jestem pan powazny i załatwię powazne sprawy" (zazwyczaj rano) to sadzam go szybciutko na nocnik. Na poczatku było strasznie, płakał i koniec ... Ale mamy juz za soba pierwszy sukces ![]() ---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ---------- anoxa - ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2900 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
anoxa-maly cieszyl sie poprostu z tego, ze dostanie nowe meble ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2901 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2902 | |||||
Zakorzenienie
|
ale super i jaka poza do spania hehe, sliczna mama i coreczka
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Anoxa tez dzisiaj bylam w ikei z koleznka i dzieciakami ![]() Kaupilam dzis Mai na walentynki o takie o http://allegro.pl/tiny-love-dwustron...440416955.html , ale ze sklep sie likwidowal to kosztowalo o wiele mniej, kupilam jeszcze Mai przesliczny kostium kapielowy ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2903 |
Zakorzenienie
|
nezawsze widze ze szalalas z prezentami u nas prezentow brak za to meble sa no i bylismy na romantycznych hot dogach w ikei
![]() ---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- marta 100 lat dla Frania ![]() ![]()
#2904 | |||
Raczkowanie
|
Witam
![]() Nadrobiłam co naskrobałyście, ale i tak nie paamiętam co miałam napisać ![]() w każdym razie najlepsze życzenia dla wszystkich solenizantów ![]() ![]() ![]() My wczoraj wybraliśmy się z dziewczynkami na małą wycieczkę. Między innymi byliśmy w bajkolandzie i Gabrysia się wyszalała za wszystkie czasy ![]() Byliśmy też w naszej super fantastycznej galerii(nie cierpię w niedzielę ale co zrobić) i tż kupił mi w ramach walentynek spódniczkę w reserved(bo on woli mnie na zakupy zabrać niż sam coś wymyślić ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2905 |
Wtajemniczenie
|
heheh
![]() ![]() |
![]() |
#2906 | |||||
Raczkowanie
|
ale fajnie sobie siedzi no i widać, że Natalka ostro imprezowała
![]() Cytat:
![]() a do mnie przyjechał kurier z poczty kwiatowej z pięknym bukietem róż ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
My byliśmy dzisiaj u dermatologa bo wokoło naczyniaczka na główce cały czas robiła sie sucha, łuszcząca skórka i dostaliśmy recepte na maść robioną z witaminami. Trzeba odżywić tą skórkę bo naczyniak sobie podjada z okolicy i tak wysusza dookoła ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2907 |
Zakorzenienie
|
Mam kopa
![]() ![]() ![]() Sto lat dla solenizantów! ![]() anoxa nasze chłopaki maja juz 7 miesięcy, ale to zleciało,aż sie nie chce wierzyc! Moje dziecię właśnie usnął, po godzinnej walce. Już miałam dość. Nie wiem co mu było. Chyba był tak zmęczony, że nie mógł usnąć. agravka piekny komplet dostałaś ![]() niezawsze Maja jest niesamowita z tym chodzeniem, pełzaniem i staniem. Dobrze, że Ci jeszcze nie lata ![]() papi powodzenia w pracy. Ja chyba zaczynam od marca. Zobaczymy jak z ruchem będzie. itakasiu pochwal sie jakie kostiumy wyszykowałaś. Dobrze, że sie ferie skończyły to sobie dychniesz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2908 |
Zadomowienie
|
fajnie macie z tym mówieniem, u nas ostatnio troszkę Kuba zaczął bleblac i jest blebleble ble ble albo geeeeeeeee i gu i samogłoski i koniec
ale za to chodzi przy stole i przy kanapie i wywraca się ![]() u mnie na walę-tynki bukiet róż, ucieszyłam się, ale jakaś taka jestem zmęczona, że nie mam siły na nic ![]() najbardziej przydałby mi się porządny masaż plecków i pół dnia bez dzieciaków ostatni raz byłam sama (czyli bez Kuby) 2 tygodnie temu - u ortodonty z dużym, przez 1h 20min ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2909 |
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o Walentynki to my obchodzimy je zawsze 13 lutego. Taka mamy tradycje. W tym roku mąz kupił mi takie buciki, tylko w pięknym ganacie:http://www.ccc.eu/#/pl/catalog/produ.../3572200000007
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2910 |
Zakorzenienie
|
a ja dostalam torebke z roxy na walentynki, ktora sobie sam kupilam
![]() ![]() Marta nie wyswietlaja mi sie buty tylko budzik ![]() Ola moja Maja jak chodzi wzdluz mebli to nie puscza sie sama, ale zeslizguja jej sie raczki i bach, czasem zdazy jeszcze raz szybko zlapac, czasem ja ja zdaze, ale dzis znow 3 upadki byly ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:59.