Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecień 2011 - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-15, 20:18   #2881
Ewelqa1985
Zadomowienie

Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie

Cytat:
Napisane przez nuna_77 Pokaż wiadomość
Ewelqa ze sprzątaniem to uważaj, ja ostatnio myłam auto to mnie brzuch cały wieczór bolał
dziekuje za troske to raczej mąż bedzie sprzatac a ja nadzorowac ewentualnie jakies lekkie rzeczy porobie
kolba napisz prosze w jakim szpitalu rodzilas mala bo jestesmy z nuna ciekawe
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 20:18   #2882
Tity
Zakorzenienie

Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie

anika ja nie pilnuję w nocy na którym boku śpię, śpię na tym na którym mogę w danej chwili zasnąć Jak oglądamy coś w łóżku to wtedy leżę na lewym boku. Na wznak czasami się w nocy przekręcam sama. Ale uznaję, że skoro mojemu ciału tak wygodnie to dobrze

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
a umiecie spac na plecach? jak ja probuje na plecach to mnie caly brzuch boli, musze sie 'skulic' w bok ew nogi w gore ale zeby tak calkiem na plasko to niet
Zasnąć nigdy, ale nad ranem często się budzę będąc na plecach

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
Cześć laski,

A tak ogólnie to czuję się kiepsko psychicznie, od wczoraj dopadły mnie znowu jakieś schizy związane z porodem, nie mogę przestać o tym myśleć,
polepszyło mi się trochę po wczorajszej SR,
ale dzisiaj znowu.
Czy wy tez czasami tak macie?
Ja się coraz bardziej boję tego cc. I ogólnie pobytu w szpitalu i tego jak będzie z malutkim.
Dzisiaj miałam porąbany sen, śniło mi się, że byłam w szpitalu po cc, nawet odczuwałam ból brzucha...Potem usłyszałam, że dziecko płacze i chciałam iść je nakarmić, a tam na oddziale wszystkie noworodki zamieniły się w obiady i mój ktoś zjadł i zaczęłam krzyczeć "KANIBALE!!!"
kolba
dobrze, że z małą coraz lepiej Oby niedługo wypisali ją do domu Gratuluję jeszcze raz

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 20:19   #2883
tola3804
Zakorzenienie

Niutka! Monti! No to ja sobie mogę z Wami ręce podać. 170 cm wzrostu i +13 kg, tyle, że ja w 30 tc. 77 kg.

I podpisuję się pod tym, że karmienie może boleć. Moje początki to była masakra! Całe brodawki miałam pogryzione. Tak mnie bolały, że bepanthen był w użyciu po każdym karmieniu, a cycki ciągle na wierzchu. Beznadzieja. Mam nadzieję, że tym razem będzie lepiej.
Stary 2011-01-15, 20:20   #2884
nuna_77
Zadomowienie

Cytat:
dostanę szału z tym brzuchem !!
całą ciąże nic to teraz...
boli mnie jakbym miała zakwasy bóg wie jakie
Mnie boli, ale jak sie przesilę tylko

Skoro wszyscy na allegro to ja tez, zakupiłam dwie koszulki do karmienia:

http://allegro.pl/show_item.php?item=1400934523
http://allegro.pl/show_item.php?item=1400934327
8 abs
nuna_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 20:27   #2885
aja1
Zakorzenienie

Tity ale sny

Dziewczyny wstawiłam Kaśki zdjęcie do konkursu, możecie zagłosować??
https://wizaz.pl/akcje/rossmann/ross...il-228614.html

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 20:27   #2886
iweczka
Zakorzenienie

kolba - Trzymaj się Kochana, dawaj znać w miarę mozliwości jak córcia się czuję i ucałuj Olenkę od cioteczek
3mam kciuki, żeby szybciutko wyszła do domciu!!!!

czarna - tylko nie zamęcz chłopa
i powklejaj potem fotki zakupków

Cytat:
a mnie czeka samotny wieczór
chyba pobuszuję po Allegro..
Montii...a kysz od allegro..... hehehe
jeszcze wszystkiego nie wykupiłas ???
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 20:28   #2887
kolba
Raczkowanie

Kochane jesteście bardzo, dziękuję za wszystkie ciepłe słowa!!!!!!
Właśnie wróciłam ze szpitala, znów sukces jeśli chodzi o jedzenie - pięknie ssała pierś, jestem z Niej taka dumna! Waży 2010g, ale najniższą wagę miała 1970 więc przybywa! Jeśli chodzi o oddychanie to od początku dzielnie sama oddycha, jedynie w pierwszej dobie była na tzw "cepapie" - do noska miała wdmuchiwany tlen 21% czyli normalny. Dostałam ten celeston na rozwój płuc i pomogło!
Aktualnie walczę z nawałem pokarmu - nobla dla tego, kto wymyślił laktator!!! Miałam ręczny Aventu, ale się nie spisał i teraz mam laktaset medeli z możliwością podłączenia do pompy i jest moim wybawieniem, bo w czwartek myślałam, że biorę tabletki na wstrzymanie laktacji - tak bolało! Na szczęście sytuacja wydaje się być opanowana - odciągam co 2,5h 60-70ml, wkładam do lodówki i zawożę Oleńce do szpitala. Dzięki temu wtedy, kiedy mnie nie ma dostaje moje mleko!!
Jutro pierwszy przeżyty tydzień - zleciało błyskawicznie!!
Dziewczyny oszczędzajcie się i wypoczywajcie ile się da!!!!
kolba jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-15, 20:28   #2888
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Tity ale sny

aja - zagłosowałam
Stary 2011-01-15, 20:30   #2889
nuna_77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ewelqa1985 Pokaż wiadomość
dziekuje za troske to raczej mąż bedzie sprzatac a ja nadzorowac ewentualnie jakies lekkie rzeczy porobie
Tak to można sprzątać

Właśnie chcemy wiedzieć gdzie jest najlepsza opieka

Musze jeszcze z sunia na spacer, ale mi się nie chce
8 abs
Stary 2011-01-15, 20:31   #2890
aja1
Zakorzenienie

Dzięki

Mój Aniołek 30.12.2016
Stary 2011-01-15, 20:32   #2891
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
o jejku...to moze do lekarza monti co???jak tak zle jest????

BOLI kogos tak glowa bardzo jak mnie jakas masakra ..wzielam paracetamol a czuje jakby mi igly wbijano w nia calllllllllllyyyyyyyyyyyy yy dzien szok""""""
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-15, 20:32   #2892
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
kolba - Trzymaj się Kochana, dawaj znać w miarę mozliwości jak córcia się czuję i ucałuj Olenkę od cioteczek
3mam kciuki, żeby szybciutko wyszła do domciu!!!!

czarna - tylko nie zamęcz chłopa
i powklejaj potem fotki zakupków

Montii...a kysz od allegro..... hehehe
jeszcze wszystkiego nie wykupiłas ???

Nieeet
kupilam sobie sweterek
i teraz będę zamawiać leżaczek dla Fabianka
Cytat:
Tity ale sny

ocenione

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 20:32   #2893
deneb3
Zadomowienie

Cytat:
a 33 tc i 15kg? hahahha
ja podobnie 33 tydzień i 14 kilo
Też się zastanawiasz gdzie to weszło?

mi na bank w tyłek :/ w biodrach miałam 90 a teraz mam 98cm
deneb3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 20:33   #2894
nuna_77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kolba Pokaż wiadomość
Kochane jesteście bardzo, dziękuję za wszystkie ciepłe słowa!!!!!!
Właśnie wróciłam ze szpitala, znów sukces jeśli chodzi o jedzenie - pięknie ssała pierś, jestem z Niej taka dumna! Waży 2010g, ale najniższą wagę miała 1970 więc przybywa! Jeśli chodzi o oddychanie to od początku dzielnie sama oddycha, jedynie w pierwszej dobie była na tzw "cepapie" - do noska miała wdmuchiwany tlen 21% czyli normalny. Dostałam ten celeston na rozwój płuc i pomogło!
Aktualnie walczę z nawałem pokarmu - nobla dla tego, kto wymyślił laktator!!! Miałam ręczny Aventu, ale się nie spisał i teraz mam laktaset medeli z możliwością podłączenia do pompy i jest moim wybawieniem, bo w czwartek myślałam, że biorę tabletki na wstrzymanie laktacji - tak bolało! Na szczęście sytuacja wydaje się być opanowana - odciągam co 2,5h 60-70ml, wkładam do lodówki i zawożę Oleńce do szpitala. Dzięki temu wtedy, kiedy mnie nie ma dostaje moje mleko!!
Jutro pierwszy przeżyty tydzień - zleciało błyskawicznie!!
Dziewczyny oszczędzajcie się i wypoczywajcie ile się da!!!!
Kolba to cudownie, że mała pije Twoje mleczko i , że udaje Ci sie tyle odciągnąć, na pewno szybko wyjdzie ze szpitala na Twoim pokarmie, pozdrawiam serdecznie
8 abs
Stary 2011-01-15, 20:34   #2895
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
o jejku...to moze do lekarza monti co???jak tak zle jest????

BOLI kogos tak glowa bardzo jak mnie jakas masakra ..wzielam paracetamol a czuje jakby mi igly wbijano w nia calllllllllllyyyyyyyyyyyy yy dzien szok""""""
w pon mam gina
a ten ból upierdliwy jest, mam wrażenie,że on całym ciężarem mnie tak przygniata w kroku normalnie uduszę go niech no trochę wyżej siądzie

[LEFT]
Stary 2011-01-15, 20:34   #2896
Eirene1987
Zakorzenienie

Castia z tym autkiem to może teraz się coś ruszy wiosna idzie to może lepiej my też próbowaliśmy przed zimą auto sprzedać ani jednego kupca nie było a teraz chcemy też wystawić na allegro zobaczymy. trzymam kciuki za wasze

z tą maską pogniecioną to widzę taka sytuacja jak u nas i tez przy kurierze nie sprawdziliście a wam spisali protokół. a można wiedzieć jaka firma kurierska?

a co do prezentu to tak jak pisały dziewczyny - dobry alkohol nie jest zły facet to się najbardziej z takich prezentów cieszy

Lopezka
ja mam tego klupsia łożeczko ma szufladę i wyjmowane szczebelki

http://allegro.pl/lozeczko-safari-sz...395486641.html

Anika222
co do tego kuriera właśnie się zastanawiałam jak to jest czy musze sprawdzić zawartość paczki. a z zewnątrz to nie było nic widać bo karton był owinięty taką czarną folią.

a co do spania na boku lewym to ja śpię jak mi wygodnie, na lewym na prawym, a najlepiej mi się śpi na wznak ale staram się tak jak najrzadziej chodziaż ja mam tak że jak mnie tak pod cyckami boli to najlepiej mi się śpi na wznak...

Blackrose4u ci z siódemki mi parę paczek przywieźli i jest ok a to był opek.

Iweczka
moi rodzice byli na Weekendzie i polecali... mówią że się uśmiali

Mora103 coś ci uciska na nerw i dlatego tak boli ja też czasem tak mam

KOLBA jejku jak dobrze że z małą ok da sobie radę silna dziewczynka jeszcze trochę a zabierzesz ją do domku

Cytat:
Napisane przez Ahtaga Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi jak nisko czujecie dzieciaczki? Bo ja od kilku dni bardzo nisko czuje ruchy, tyle co nas spojeniem łonowym. I jakoś tak niewiele tych ruchów. Wyciszyło się tak jakby dziecko. To tak powinno być, czy może gdzies za nisko wszedł Wcześniej czułam kopniaki w okolicy p ępka a teraz już tam nic
ja różnie raczej nisko go czuję i po bokach

Cytat:
Robiłam kiedyś za pilota jak jechaliśmy na Mazury, mapa otwarta, dojeżdżamy do jakiegoś skrzyżowania. Tż się pyta "to gdzie teraz" a ja patrząc na mapę "do góry"

A od kiedy karmienie boli?? pierwsze słyszę.
hehe ja też jak się mnie tż pyta gdzie teraz to mówię: no tam i głową wskazuję mu kierunek albo ręką

a karmienie boli co prawda ja tego nie doświadczyłam ale niektóre się skarżą mamy że mają poranione brodawki niestety

Cytat:
Napisane przez Lopezka Pokaż wiadomość
zw
to nie gadu gadu hehe

Cytat:
a mnie czeka samotny wieczór
chyba pobuszuję po Allegro..
oj niedobrze montii znów wpada w wir
mi tż niedługo zablokuje dostęp

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
Mysle, że sa rózne kobiety i rózne brodawki, jedne sa "gruboskórne" i nic im nie jest a inne sa bardziej wrażliwe, ja przy 1 dziecku miałam bardzo wrażliwe, stąd mnie bolało i nie wtedy kiedy mała gryzła, bo ona nie gryzła, tylko przy normalnym karmieniu, skórę miałam na tyle wrazliwa, że mrodawki mi pękały do krwi. Zanim sie zahartowały mięło około 1 msca, ale potem juz nie miałam z nimi problemów.
Stąd wiem, że jak sie to wszystko przetrwa, to potem jest juz tylko lepiej i karmienie piersią jest super.
no to współczuję ale widzisz miałaś pozytywne nastawienie i to jest ważne kurczę ale to musi byc ból jak tak brodawki pękają

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
kochana ja na starcie i zawsze odkąd pamiętam miałam 48kg a młódką już tak za bardzo nie jestem... teraz ważę 59 kg w 27 tygodniu i powiem że bardzo bym chciała żeby tak zostało już zawsze bo u mnie przemiana materii jest okrutna...nigdy tyle nie wazyłam co teraz i licze na to że 60 na wadze zobacze już za tydzień...a mój wzrost to 168... dla porównania mój syn ma 14 lat ma 178cm i 80 kg wagi... no za nic nie pasuje jako jego matka...wiele razy koledzy myśleli że jestem jego siostrą ... byc szczupłym tez nie jest fajnie... jesz i jesz i gdzie to jest
niby nie ja to od dziecka słyszę : ty chudzielcu, ty nic nie jesz, taka chuda, szkielet itp itd to też nie jest miłe dlatego teraz jak przytyłam i ważę 58 kilo to jak będę ważyć po porodzie te powiedzmy 5 mniej czyli 53 to by było super

Cytat:
ale brzuch cię tak boli??? bo to niedobrze tak...

co do whiskey/whisky nie wiem jak to jest co jest co ale my zawsze kupujemy red label i pijemy z pepsi nie z colą a z pepsi może to barbarzyństwo ale smakuje pycha dla nas

a i byliśmy na zakupkach kupiłam sobie butki na wesele i gazetę twoje dziecko i tam jest płytka z muzyką klasyczną dla bobasa sluchamy właśnie

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 20:34   #2897
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tola3804 Pokaż wiadomość
Niutka! Monti! No to ja sobie mogę z Wami ręce podać. 170 cm wzrostu i +13 kg, tyle, że ja w 30 tc. 77 kg.

I podpisuję się pod tym, że karmienie może boleć. Moje początki to była masakra! Całe brodawki miałam pogryzione. Tak mnie bolały, że bepanthen był w użyciu po każdym karmieniu, a cycki ciągle na wierzchu. Beznadzieja. Mam nadzieję, że tym razem będzie lepiej.

JA juz mam 16 kilo na plusie przy wzroscie 170 czy 171 i waze juz 80 siuperrrrrrrrrrrrr
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 20:35   #2898
kolba
Raczkowanie

Cytat:
W czwartek, po nocy jak się okazało skurczów, a nie bolesnych twardnień macicy, pojechaliśmy na siemiradzkiego, tam po badaniu okazało sie, że mam 3cm i lekarz natychmiast wysłał mnie na kopernika, bo oddział neonatologiczny jeden z lepszych w Polsce!!!
Dzidzia była najważniejsza!!
Stary 2011-01-15, 20:35   #2899
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Nieeet
kupilam sobie sweterek
i teraz będę zamawiać leżaczek dla Fabianka

ocenione
a ja byłam w h&m i była cudowna sukienka, taka kremowa z wzorkiem chyba w motyle(taki delikatny) pod biustem odcieta czarnym paskiem, cuuuudo!!! mój małż - chcesz to kup.......taaa jasne , ciekawe jak miałam przymierzyć ???? i wogóle tyle fajnych ciuchów widziałam, marynareczek i wogóle.....
Stary 2011-01-15, 20:36   #2900
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez deneb3 Pokaż wiadomość
ja podobnie 33 tydzień i 14 kilo
Też się zastanawiasz gdzie to weszło?

mi na bank w tyłek :/ w biodrach miałam 90 a teraz mam 98cm
uda mi się na pewno powiększyły i pupa właśnie
ale tylko to, reszta jest ok
jestem dobrej myśli, wszystko nam zejdzie!

[LEFT]
Stary 2011-01-15, 20:36   #2901
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
ocenione
dzięki

Mój Aniołek 30.12.2016
Stary 2011-01-15, 20:37   #2902
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
a ja byłam w h&m i była cudowna sukienka, taka kremowa z wzorkiem chyba w motyle(taki delikatny) pod biustem odcieta czarnym paskiem, cuuuudo!!! mój małż - chcesz to kup.......taaa jasne , ciekawe jak miałam przymierzyć ???? i wogóle tyle fajnych ciuchów widziałam, marynareczek i wogóle.....
no ja dzisiaj w h&m trochę kasy na siebie wydałam i jestem szczęśliwa ,o ! sweterki i tunikę, a jeden sweterek właśnie na allegro tylko inny wzór. mierzyłam i było ok, tylko wiadomo- w brzuchu guziki się rozchodziły ale po ciąży będzie idealnie

[LEFT]
Stary 2011-01-15, 20:40   #2903
Ewelqa1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kolba Pokaż wiadomość
W czwartek, po nocy jak się okazało skurczów, a nie bolesnych twardnień macicy, pojechaliśmy na siemiradzkiego, tam po badaniu okazało sie, że mam 3cm i lekarz natychmiast wysłał mnie na kopernika, bo oddział neonatologiczny jeden z lepszych w Polsce!!!
Dzidzia była najważniejsza!!
w zwiazku z grypa nie ma ograniczen wizyt na ginekologii w koperniku??czy Wy "zalapalyscie sie" na ten czas jak ta ciezarna z grypa rodzila ???
bardzo sie ciesze malenka przybiera i ze mozesz ja karmic dzielna Olenka uspokojona jestem ze mamy taki odzial neonatolgiczny i to w sumie pod nosem uffff

Edytowane przez Ewelqa1985
Czas edycji: 2011-01-15 o 20:41
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 20:42   #2904
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
uda mi się na pewno powiększyły i pupa właśnie
ale tylko to, reszta jest ok
jestem dobrej myśli, wszystko nam zejdzie!
moje udka tez jakby sie rozrosły...... ale ogólnie moj malz stwierdzil ze jak na 8 m-c to dobrze wyglądam i nie człapie za nim po sklepach,

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

Cytat:
no ja dzisiaj w h&m trochę kasy na siebie wydałam i jestem szczęśliwa ,o ! sweterki i tunikę, a jeden sweterek właśnie na allegro tylko inny wzór. mierzyłam i było ok, tylko wiadomo- w brzuchu guziki się rozchodziły ale po ciąży będzie idealnie
a jaki sweterek, pokarz szybciutko

dziewczyny strasznie napiernicza mnie prawe żebro, no zaraz się chyba wściekne....
Stary 2011-01-15, 20:44   #2905
kolba
Raczkowanie

Cytat:
w zwiazku z grypa nie ma ograniczen wizyt na ginekologii w koperniku??czy Wy "zalapalyscie sie" na ten czas jak ta ciezarna z grypa rodzila ???
bardzo sie ciesze malenka przybiera i ze mozesz ja karmic dzielna Olenka uspokojona jestem ze mamy taki odzial neonatolgiczny i to w sumie pod nosem uffff
Odwiedziny są wstrzymane, ale do dziecka z pokarmem wpuszczają! Ta ciężarna przyszła w środę, kiedy ja wyszłam, ale i tak drżę o Olę!!! Podobno sytuacja opanowana.
Stary 2011-01-15, 20:44   #2906
tola3804
Zakorzenienie

Cytat:
Tity ale sny

Proszę. 5!

Ja też uśmiecham się ładnie i proszę o głosy: https://wizaz.pl/akcje/rossmann/ross...il-102728.html jeśli któraś miałaby ochotę.
Stary 2011-01-15, 20:45   #2907
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ahtaga Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi jak nisko czujecie dzieciaczki? Bo ja od kilku dni bardzo nisko czuje ruchy, tyle co nas spojeniem łonowym. I jakoś tak niewiele tych ruchów. Wyciszyło się tak jakby dziecko. To tak powinno być, czy może gdzies za nisko wszedł Wcześniej czułam kopniaki w okolicy p ępka a teraz już tam nic
Mnie się młody od dwóch dni jakoś dziwnie ułożył i czuję rączki w lewym biodrze a nóżki pod żebrami z prawej strony fatalne uczucie w tym biodrze

Cytat:
Napisane przez nuna_77 Pokaż wiadomość
Tez jestem ciekawa tego kocyka, byłam w Tesco ale jakos nie zwróciłam uwagi na niego. Żałuję, że łóżeczka nie oblukałam dokładnie, czy wiecie może czy ma wyciągane szczebelki?
Jeżeli chodzi o ten za 29,99 reklamowany to polecam, fajny gęsty, gruby w sam raz do łóżeczka

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-15, 20:48   #2908
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Proszę. 5!

Ja też uśmiecham się ładnie i proszę o głosy: https://wizaz.pl/akcje/rossmann/ross...il-102728.html jeśli któraś miałaby ochotę.
zagłosowałam już wczoraj chyba, ale zapomniałam napisać
Stary 2011-01-15, 20:49   #2909
Eirene1987
Zakorzenienie

aja1 zagłosowałam

tola juz wcześniej zagłosowałam to teraz nie mogę

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 20:50   #2910
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
Proszę. 5!

Ju piąteczka, ale poza boska

Eirene dzięki

Mój Aniołek 30.12.2016
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości