Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 19 - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-20, 16:41   #2881
WithYou xx3
Raczkowanie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 19

Cytat:
Napisane przez Dunka Pokaż wiadomość
Dziekuje bardzo Na pewno nie jesteś grubsza, ważysz malutko przecież! Masz niższe BMI od mojego Ja mam 168 cm wzrostu Fałdek dużo widze I moją sylwetke idealnie dopełniają wielkie masywne łydy
Co Ty... Niby mało waże ale po mnie nie widac tego. Wyglądam grubiej od Ciebie a jestem o niewiele niższa
Ja tu żadnych fałdek nie widze Nie ma tam żadnych fałdek! Co ty gadasz
Stary 2011-04-20, 17:02   #2882
agusia_1
Zakorzenienie

GG do agusia_1

Cytat:
Napisane przez Iloa Pokaż wiadomość
Emilka, Moniczorek i Ty (kolejny raz) Agusiu ---wszystkiego najlepszego z okazji imienin !!!!!!!

Cytat:
Przyłączam się do życzeń!

Cytat:
Przepraszam za łazienkowe otoczenie, aparatu akurat nie mam w domu wiec musialam sie posiłkować telefonem i nie umialam sie złapać cała od stóp do głów Troszke widać fałdki ale to nic, poradzimy sobie i z tym
Super wyglądasz
Cytat:
Dziekuje bardzo Startowalam z ogromniastej wagi, teraz ważę 69, waga startowa to ok 90 kg A ile masz wzrostu? Bo ja zakładałam właśnie 65 kg jako moja wagę do której dążę, podobnie jak Ty
Ja jestem podobnego wzrostu i ważąc 65kg byłam dużo dużo grubsza od Ciebie
Aż żałuję że nie mam żadnych zdjęć z tego okresu Ostatnie mam z wakacji kiedy było mnie z 3-4kg mniej A u mnie naprawdę widać każdy dodatkowy kg. Niby 3-4kg to niedużo ale nawet TŻ zauważył dużą różnicę jak zobaczył mnie na lotnisku po powrocie z 3 miesięcznego wyjazdu (kiedy to właśnie tyle przytyłam zajadałam smutki i samotność i prowadziłam leżąco-siedzący tryb życia wychodziłam z domu z raz w tyg po zakupy jedzeniowe i wyrzucić śmieci ) - powiedział mi o tym dopiero kilka miesięcy później jak przeszłam na dietę
Cytat:
Napisane przez WithYou xx3 Pokaż wiadomość
agusia, Emilia, moniczorek Wszystkiego najlepszego LASKI! Wieeelkich spadków i dokończenia tego co zaczęłyście!

Ja dzis oczywiście jak zwykle zaspałam, ale trudno znowu nie zważona. Dziś warzywka ale nie mam niestety zapasów w lodówce. I tak duzo tych warzyw nie mam. Więc wyjadam to co mam

Ja jakoś nie mam dziś ochoty na warzywa Muszę je w siebie wmuszać

Czemu zawsze na dniach P dałabym się pokroić za warzywa a jak już przyjdą PW to nie mogę na nie patrzeć
Cytat:
Dziekuje bardzo Na pewno nie jesteś grubsza, ważysz malutko przecież! Masz niższe BMI od mojego Ja mam 168 cm wzrostu Fałdek dużo widze I moją sylwetke idealnie dopełniają wielkie masywne łydy
Gdzie Ty widzisz te fałdki? Chyba patrzymy na inne zdjęcia
W życiu bym nie powiedziała że ważysz 69kg Na tym zdjęciu nie dałabym Ci nawet 60

Szukasz kota/psa do adopcji? Może Twoi znajomi szukają? Zajrzyj do nas!

Adopcje na terenie Warszawy i okolic
agusia_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 17:48   #2883
d666666
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karmeelek Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Emilia, moniczorek - najlepsze "barankowe" życzenia urodzinowe! Wszystkiego najchudszego!
agusia
- wszystkiego najlepszego z okazji imienin!
A u mnie dziś na wadze spadek o 200 czyli jeszcze 2kg i 5 z przodu! Już się nie mogę doczekać.... Niech ona już się pojawi
Dolaczam sie do zyczen , z opoznionym zaplonemk laski:: roza::r oza:

---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ----------

Cytat:
Przepraszam za łazienkowe otoczenie, aparatu akurat nie mam w domu wiec musialam sie posiłkować telefonem i nie umialam sie złapać cała od stóp do głów Troszke widać fałdki ale to nic, poradzimy sobie i z tym
si krasna kocka, cajocka ))
Moze kiedys magiczne 66 kg

Uciekam przed jojo
plazowy wieloryb
d666666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 18:15   #2884
Fenris
Czekam na Ragnarok

Cytat:
Napisane przez rabarbar66 Pokaż wiadomość
dałam tyle samo to wyszło gęste aż do jedzenia więc dodałam więcej wody co by pitne było. No nic powoli może się przekonam
Dałaś 5 naprawdę płaskich łyżek? To daj w takim razie 3-4 łyżki i 250ml wody. Mi wychodzi z wodą normalna konsystencja. Z mlekiem wychodziło bardzo gęste i paskudne

Zmieniam pościel i czas na godzinkę orbitreka przy najnowszym odcinku Gotowych Nie wiem czy to możliwe, ale na wszelki wypadek się pochwalę Wydaje mi się, że od ćwiczeń na orbitreku wysmuklały mi ramiona.

Aaa w sklepie Flo (ze śmiesznymi rzeczami) jest 50% zniżki na wszystko i zrobiłam tam dzisiaj zajefajne zakupy Właśnie palę rabarbarową świeczkę.

Edytowane przez Fenris
Czas edycji: 2011-04-20 o 18:16
Fenris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 19:02   #2885
lila23
Przyczajenie

Witam wszystkich. Chcialam wam powiedziec ze jeste pod wrazeniem tego watku az 19 czesci. Gratulacje dla was wszystkich. Ja startuje od piatku z dieta dukana. Moj wzrost to 155 cm waga obecna 65 kg a upragniona waga to 50 kg. mam nadzieje ze uda mi sie to. jak was czytam to jestescie moim przykladem.
lila23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 19:09   #2886
WithYou xx3
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lila23 Pokaż wiadomość
Witam wszystkich. Chcialam wam powiedziec ze jeste pod wrazeniem tego watku az 19 czesci. Gratulacje dla was wszystkich. Ja startuje od piatku z dieta dukana. Moj wzrost to 155 cm waga obecna 65 kg a upragniona waga to 50 kg. mam nadzieje ze uda mi sie to. jak was czytam to jestescie moim przykladem.

Witaj
Test Dukana zrobiony i ksiązka przeczytana?
Stary 2011-04-20, 19:16   #2887
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Dzień dobry chudzinki

Jakii dzisiaj piękny dzień! Cudowne słoneczko! Własnie wróciłam niedawno ze spacerku

agusia, Emilia, moniczorek Wszystkiego najlepszego LASKI! Wieeelkich spadków i dokończenia tego co zaczęłyście!
Cytat:
Napisane przez d666666 Pokaż wiadomość
Dolaczam sie do zyczen , z opoznionym zaplonemk laski:: roza::r oza:
Dzięki po stokroć!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! (właśnie piję urodzinowe winko ale csiiiiiiiiiiii)

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-20, 19:27   #2888
WithYou xx3
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Dzięki po stokroć!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! (właśnie piję urodzinowe winko ale csiiiiiiiiiiii)
Osz Ty pijaczku
Ale że masz urodzinki to wybaczam

Edytowane przez WithYou xx3
Czas edycji: 2011-04-20 o 21:12
WithYou xx3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 19:35   #2889
monique 90
Raczkowanie

A ja oglądam czwarty odcinek private practice leżąc w łózeczku haah
Dzień lenia. A jutro powrót do domku rodzinnego

Dziś pierwszy dzień bez grzechów. Agucha dobrze powiedziała, żadne podjadanie nie jest warte nadwyżki. Jak mi się chce grzeszyć to sobie to powtarzam. I skutkuje
monique 90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 20:52   #2890
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:

Zdrowko

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

Cytat:
Napisane przez monique 90 Pokaż wiadomość
A ja oglądam czwarty odcinek private practice leżąc w łózeczku haah
Dzień lenia. A jutro powrót do domku rodzinnego

Dziś pierwszy dzień bez grzechów. Agucha dobrze powiedziała, żadne podjadanie nie jest warte nadwyżki. Jak mi się chce grzeszyć to sobie to powtarzam. I skutkuje

Mi też się dzisiaj udało bez grzechu i tego się zamierzam 3 mać

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 21:28   #2891
magda_lena40
Zakorzenienie

Cytat:
2L płynów, więc wszystko jak leci. Piękny wynik!!

Emilia, moniczorek, agusia
Wszystkiego najlepszego !

patty, borczus
Gratulacje spadków

Cytat:
Napisane przez agusia_1 Pokaż wiadomość
Czemu zawsze na dniach P dałabym się pokroić za warzywa a jak już przyjdą PW to nie mogę na nie patrzeć
Heh, też tak mam Zazwyczaj ciągnie do tego, co zakazane

Cytat:
Napisane przez lila23 Pokaż wiadomość
Witam się również Podziwiam, że chcesz zaczynać przed samymi świętami Zrobiłaś test ? Ile Ci wyszło U i jakim tryb bierzesz na II fazę ? I tak z ciekawości, ile masz lat ?

Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia.
Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie.
Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności.
Ale często wątpię.
Bardzo często.

magda_lena40 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-20, 21:47   #2892
borczus88
Rozeznanie

dziewczynki czy kakao jest dozwolone na II fazie?? oczywiście takie o obniżonej zawartości tłuszczu, mam takie 10-12%
borczus88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 21:58   #2893
d666666
Wtajemniczenie

Cytat:
WINKO!!!!!
mozesz
po pierwsze, mozesz, bo jestescie na 3
po drugie mozesz, bo jaki dzis dzien-sroda, a co za tym sie kryje- UCZTA:love :

Uciekam przed jojo
plazowy wieloryb
Stary 2011-04-20, 21:59   #2894
magda_lena40
Zakorzenienie

Dozwolone, ale w ograniczonych ilościach, łyżeczka dziennie bodajże. Z tego co d666666 przekazała z czatu można nawet z większa zawartością tłuszczu.

Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie.
Ale często wątpię.
Bardzo często.

Stary 2011-04-20, 22:08   #2895
d666666
Wtajemniczenie

mod : Good evening everyone! We are on the 20th of April, welcome to our live chat!All of your questions are welcome and we will do our best to answer to all of you. Tonight your live chat will be with Sonja your client support. The chat will last for one hour.Also please be aware that the next Wednesday chat will happen on the 18th of May, so this is our last one for a couple of weeks. Have a good chat!

zgadnijcie , coto????

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

pytanie o czekolade light

kbalibasa : Hi, I asked you about diabetic chocolate and you asked for nutrition facts. energy: 567 kcal, protein 10 gr. carbonhydrate 47 gr.(46 gr carbonhydrate consists of 35 gr fructose and 11 gr lactose) fat 37 gr. for 100 gr product. For one portion 12,5 gr will be enough for me :) regards

sonja : Hi Kbalibasa and welcome to the chat! Thanks a lot for these information. Actually I'm sorry but this chocolate is too fatty and too sugary to be suitable for your diet. Be patient you will be able to have it on Consolidation phase. Have a nice evening!

Czekolada typu 'dla diabetykow'. Wartosc odzywcza: 567 kcal, bialko 10g,
wegle 47g, (z tego 46g wegli sklada sie z 35g fruktozy i 11g laktozy), tluszcz 37g - na 100 g produktu.
Czy mozna taki maly kawalek 12,5 g ( u mnie na 1 kawalku by sie nie skonczylo)- NIE MOZNA
Ale niektorzy na 3 fazie moga

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

powtorka z rozrywki- lampka wina

Skinnymare : I'm starting the diet tomorrow. How long befoe I can drink wine ?
sonja : Hi Skinny! You will be able to have one glass of red wine on the celebration meal of your consolidation phase, be patient!

Pani o przezwisku chuda szkapa/klacz pisze
a sonja odpowiada: 1 lampke wina w 3 fazie podczas uczty:b rzydal:

Uciekam przed jojo
plazowy wieloryb

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-20, 22:09   #2896
magda_lena40
Zakorzenienie

d666666
Jak zawsze na posterunku

Ale często wątpię.
Bardzo często.

Stary 2011-04-20, 22:30   #2897
d666666
Wtajemniczenie

zatrzymanie wagi- powtorka z rozrywki

orlova_ann : Could you please advise what can I do, as i do not lose any weight already 5days, its just frozen. I had only one lapse few days ago - 1 small strawberry and all other requirments of my diet I follow strictly. Please advise how to move those arrows from flosen figures?
sonja : Hi Orlova and welcome to the chat! At one point of your diet it can happen to reach a plateau especially if you have done a lapse even a very small one. For the moment try to do two PP (remember that this is a personal advice and this cannot be done everytime you are on stagnation) and avoid lapses. Do not eat any tolerated at all for a couple of days and increase your physical activity. We will see how things are in three days. I'm sure that you will have some good news for me! Have a very nice evening

tu pani pisze, ze od 5 dni waga stoi, ze kilka dni temu miala male odstepstwo w postaci malej truskaweczki:slina :
Przyplacila za to zastojem, ale ogolnie to scisle przestrzegala diety (dziewczyni i chlopaki- macie szczescie)
Podczas diety moze sie waga zatrzymac zwlaszcza, ze popelnilo sie nawet lekki grzeszek. Doktor radzi jej,[U]akurat w tym jej przypadku[/U
zrobic 2 dni P, , ale nie mozna tego za kazdym razem stosowac, to nie jest jak spowiedz, ze jak sie nagrzeszy, sie wyspowiada, potem sie nagrzeszy i tak w kolko
1. po pierwsze unikac grzechow,
2. po drugie wiecej aktywnosci fizycznej
3. po 3 nie siegac po tolerowane

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

Cytat:
Napisane przez magda_lena40 Pokaż wiadomość
d666666
Jak zawsze na posterunku
Dziekuje:cmok :
Moge sie nieco powtarzac, ale to dla Waszego dobra, bo sie zapomina, jak sie nie przypomina

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

o wegetarianach dukanach

prayaggandhi : I am vegetarian and I do eat dairy products.. What should be my shopping list for my Attack Phase. Please note that I do not eat any type of seafood.
sonja : Hi Praya and welcome to the chat! We have quite a few vegetarian customers here and as long as they follow a couple of simple advices they manage to lose weight. Actually Pierre Dukan talked about vegetarism on our last Friday chat (you can read the history of this chat in the appropriate section of your slimming apartment). During PP days eat vegetal protein sources such as tofu, seitan and also lentils. Have a nice evening!

Dosyc sporo ich jest. w czacie z piatku bylo na ten temat. Tylko tyle pisze, ze podczas dni P trzeba siegac po inne zrodla protein typu tofu, seitan ( pochodne z glutenu pszenicy), i soczewice. Ale na wlasna reke tego nie robta, bo pewnie sa jakies ograniczenia,

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ----------

zaparcia w szczegolnosci na U
LaurenHK : Hi there, I'm on day 3 of my attack phase and I have been constipated since the start - any help would be great! I suffer from this on and off pre-diet and I am in need of regular fibre in my diet...can I increase my oat intake? I have also seen my GP in the past about this who recommended Fibrogel, is it possible to have this in the diet?

sonja : Hi Lauren and welcome to the chat! The very first thing to do in case of constipation is to increase your oat bran intake to three table spoons per day. Then drink almost frozen water and do some abdominals by series of 10. You can also have 200 grammes of stewed rhubarb or some fruit squares or 4 prunes. If you are still constipated in one day, then ask to your pharmacist for a mild laxative. In any case really increase your green vegetables intake on PV days and you can also take one table spoon of linseed every day. Please let us know how you feel in a couple of days it's important. Have a nice evening!

1. czy mozna w takim razie zwiekszyc dawke otrab- tak z 2 na 3 (owsiane)
2. Bardzo zimna wode pic
3. troche brzucholi porobic w seriach po 10
4. Uwaga- mozna takie tabletki do zucia na przegonienie (fruit squares) do kupienia na stronie Dukana
5. 200 gram gotowanego rabarbaru
6. Lub 4 uwaga uwaga SUSZONE SLIWKI ( teraz to kazda bedzie udawac, ze ma zaparcia:brzydal :)
7 jak to nie pomoze, to sie trza znowu zapoznac z lekarzem lub farmaceuta:cm ok:, ktory nas przeczysci ( za pomoca lagodnego srodka)
8. Mozna tez codziennie 1 lyzke stolowa SIEMIENIA LNIANEGO
9. Na PW trzeba jesc duuuzo warzywek

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

zaparcia w szczegolnosci na U
LaurenHK : Hi there, I'm on day 3 of my attack phase and I have been constipated since the start - any help would be great! I suffer from this on and off pre-diet and I am in need of regular fibre in my diet...can I increase my oat intake? I have also seen my GP in the past about this who recommended Fibrogel, is it possible to have this in the diet?

sonja : Hi Lauren and welcome to the chat! The very first thing to do in case of constipation is to increase your oat bran intake to three table spoons per day. Then drink almost frozen water and do some abdominals by series of 10. You can also have 200 grammes of stewed rhubarb or some fruit squares or 4 prunes. If you are still constipated in one day, then ask to your pharmacist for a mild laxative. In any case really increase your green vegetables intake on PV days and you can also take one table spoon of linseed every day. Please let us know how you feel in a couple of days it's important. Have a nice evening!

1. czy mozna w takim razie zwiekszyc dawke otrab- tak z 2 na 3 (owsiane)
2. Bardzo zimna wode pic
3. troche brzucholi porobic w seriach po 10
4. Uwaga- mozna takie tabletki do zucia na przegonienie (fruit squares) do kupienia na stronie Dukana
5. 200 gram gotowanego rabarbaru
6. Lub 4 uwaga uwaga SUSZONE SLIWKI ( teraz to kazda bedzie udawac, ze ma zaparcia:brzydal :)
7 jak to nie pomoze, to sie trza znowu zapoznac z lekarzem lub farmaceuta:cm ok:, ktory nas przeczysci ( za pomoca lagodnego srodka)
8. Mozna tez codziennie 1 lyzke stolowa SIEMIENIA LNIANEGO
9. Na PW trzeba jesc duuuzo warzywek

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

2 razy mi poszlo to samo, sorry

Uciekam przed jojo
plazowy wieloryb
Stary 2011-04-20, 22:36   #2898
d666666
Wtajemniczenie

2 razy mi poszlo to samo, sorry

---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

Zastoj mimo poprawnego dukania- czy jem za duzo????( przynajmniej ja osobiscie tak sie czuje sama ze soba

limrsumr : I've been the same weight for the last 5 days and have stuck rigidly too the diet. Is it possible I am eating too much?

sonja : Hi Slimsumr! This stagnation cannot be due to the amount of food you eat don't worry. As long as you eat allowed food it's fine. For the moment try to really increase your physical activity and to do two days of PP . Do not eat any tolerated at all for a couple of days and drink really cold water. We will see how things are in a few days. Finally as I previously said this advice is personal and given in a specific case, this is not appliable to everybody and this cannot be done every time you reach a plateau. Have a nice evening!

Wiec, to,ze zjamy za duzo, to nic, od tego sie waga nie zatrzyma, pod warunkiem, ze jemy dozwolone Dziewczynie sie na 5 dni waga zatrzymala. Oni jej radza zrobic 2 dni P i zwiekszyc wysilek fizyczny, pic zimna lodowata wode, nie jesc tolerowanych. Nastepna osoba dostala taka rade,ale nie oznacza to ze kazdy moze, za kazdym razem gdy dopada zastoj:confused :

Uciekam przed jojo
plazowy wieloryb
Stary 2011-04-20, 22:36   #2899
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Osz Ty pijaczku
Ale że masz urodzinki to wybaczam
Dziękuję za dyspensę.

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Zdrowko
Wasze zdrowie!

Cytat:
Napisane przez magda_lena40 Pokaż wiadomość

Emilia, moniczorek, agusia
Wszystkiego najlepszego !
Dzięki wielkie.

Cytat:
WINKO!!!!!
mozesz
po pierwsze, mozesz, bo jestescie na 3
po drugie mozesz, bo jaki dzis dzien-sroda, a co za tym sie kryje- UCZTA:love :
Noooo, fajnie jest. Oby nie było później płaczu i zgrzytania zębami.
Stary 2011-04-20, 22:40   #2900
d666666
Wtajemniczenie

oliwa z oliwek i philadelphia light

1. oliwy nie wolno!!!

2. Philadelphia light ( serek kanapkowy do smarowania) jest produktem nalezacych do tolerwanych, wiec tylko 30 g mozna

chodzi o 2 faze

fedec88 : hi! Thank you for your support, i find this diet great! i have two questions are olive oil and philadelphia light in the cruise phase allowed? thank you
sonja : Hi Fedec and welcome to the chat! I'm glad to read that you enjoy our service. Olive oil is not allowed I'm sorry but philadelphia light is allowed as a tolerated (30 grammes per day as specified in the cupboard of your slimming apartment). Keep going and have a nice evening!

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

Cytat:
Dziękuję za dyspensę.

Wasze zdrowie!

Dzięki wielkie.

Noooo, fajnie jest. Oby nie było później płaczu i zgrzytania zębami.
Ale macie sie komu wyplakac w razie : love:
Rodzynki sa gorace, aha aha !!!

Uciekam przed jojo
plazowy wieloryb
Stary 2011-04-20, 22:43   #2901
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Dziekuje bardzo Startowalam z ogromniastej wagi, teraz ważę 69, waga startowa to ok 90 kg A ile masz wzrostu? Bo ja zakładałam właśnie 65 kg jako moja wagę do której dążę, podobnie jak Ty
ja mam 169 i waze 71kg ale takich nog to ja nigdy nie mialam i miec chyba nie bede

Cytat:
Fałdek dużo widze I moją sylwetke idealnie dopełniają wielkie masywne łydy
ja mam faldki, masywne łydy, uda i ramiona...

Cytat:
Napisane przez Fenris Pokaż wiadomość
Aaa w sklepie Flo (ze śmiesznymi rzeczami) jest 50% zniżki na wszystko i zrobiłam tam dzisiaj zajefajne zakupy Właśnie palę rabarbarową świeczkę.
fajnie musze sie wybrac lubie ten sklep sa czasem fajne rzeczy, dostalismy z flo np. toster ktory robi grzanki z trupia czachą

d666666 dzieki za tlumaczenia

dobranoc
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 23:03   #2902
d666666
Wtajemniczenie

SVWright : I lost on average 1lb a day for the first 7 days - I seen to have stagnated for the last three days despite keeping exactly to the diet - why is this?also can i drink tomato juice?
sonja : Hi Swright! Three days at the same weight is normal especially if you have lost a lot during the first days of your diet. For the moment keep eating until you feel satisfied, do your dail physical activity and drink really cold water. Try not to eat any tolerated for a couple of days as well, that will help. If you are still at exactly the same weight in two days despite of following my advices then please let us know and we will find a solution don't worry. For tomato juice you can have fresh and home made one on PV days as much as you want but if it's an industrial one then this is a tolerated so no more than one glass per day as specified in the cupboard of your slimming apartment. Keep going and have a nice evening!

1. czy to normalne, ze waga 3 dni ta sama- to NORMALNE, zwlaszcza gdy sie duzo stracilo na poczatku diety.
2. Trzeba jesc do syta, cwiczyc lub chociaz sie ruszac kazdego dnia, pic ziimna wode bardzo lodowata, nie jesc tolerowanych przez kilka dni
3. SOK POMIDOROWY- mozna ile sie chce na PW, jezeli sami go robimy, a ten kupny lepiej 1 szklanke na dobe max ( pewnie zalezy od skladu)

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

1.znowu jaja- ile max dziennie,jak cholesterol ok i2. szejki proteinowe- jak ktos chodzi na silownie 4 razy w tyg i lubi sobie je potem wypic

franchile : Hello, this is my first day on attack phase and i have so many questions, how many eggs can i have a day? my cholesterol levels are fine. i go to the gym 4 times a week, can i still drink the protein shake after the workout?
sonja : Hi Franchile and welcome aboard! If you don't have any cholesterol problems then you can have five yolks per week and as many egg whites you want. For your protein shake I need to know the exact composition to be able to advice you correctly. Have a nice evening!

1.jaja 5 zoltek, bialek ile wlezie - na tydzien (trzeba by skrocic tydzien do 1 dnia- zglaszamu petycje do Dukana)?)
2. z szejkami nie wiadomo- musi zbadac dokladny sklad, i upewnic sie ,z e nie chodzi o szejka arabskiego

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

[B]obiad w restauracji podczas swiat-- winko/B]

VWright : I have a lunch date with family on Easter sunday and plan to eat! I won't be overdoing it, but I would like to partake in the meal and also drink a glass of wine! whilst I know this is "against the rules" should I follow a two day PP afterwards to get back on track? I have been so good, no alcohol or other food other than that recommended. Please advise. thanks sally
sonja : Hi Swright! I completely understand but the only thing I cannot let you do is drinking wine. Then for the meal do a PV day and avoid starchy fatty or sugary food. If there is some lamb as it's the tradition, you can have some but remove all the fat and do not over eat. You don't need to do some extra days of PP the following days but just increase your physical activity and do not eat tolerated food for a couple of days. Have a nice evening!

1. Z winem nie bardzo, ale trzeba kombinowac, zeby jesc tak jak na PW, unikac skrobiowych, macznych, tlustych i slodkich
2. Do tradycji tez nalezy tam jedzenie jagnieciny(BLEE), wiec moze troche, ale bez tluszczu- usunac, i nie objadac sie
3. Nie musi robic dodatkowo dni P, ale zwiekszyc aktywnosc fizyczna i nie jesc tolerowanych przez pare dni

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

szejk proteinowy sklad ,a co z czekolada bezcukrowa?franchile : Hello again Sonja, here is the composition of my shake:Each(30g)serving contains:Energy 120Kcal/497 kJProtein24.3gCarbohydrat e2.04gOf which sugars0.81gFats2.07gOf which saturates1.23gSodium0.12g And another question, i normally buy sugar free chocolate (maltitol) will i be able to eat them again? ever?
sonja : Thanks a lot for these information. Your shake sounds fine but have it with some skimmed milk or water and only as a snack after your physical activity. For sugar free chocolate I don't think it will be suitable as it may still be too fatty. Have a very nice evening!

1. Szejk Wartosc odzywcza_ 120kcal, 24.3g bialko , 2.04 wegle ( z czego 0.81 cukry), tluszcz 2.07g, z czego 1.23g tluszcz nasyc., sod 0.12g- wyglada ok
ale mozna go tylko z chudym mlekiem lub woda, i tylko jako przekaska po cwiczeniach

2. czekolada nawet bezcukrowa - nie nie nie

Uciekam przed jojo
plazowy wieloryb
Stary 2011-04-20, 23:03   #2903
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:

Ale macie sie komu wyplakac w razie : love:
Rodzynki sa gorace, aha aha !!!
Oj gorące, jak słońce.
Stary 2011-04-20, 23:05   #2904
d666666
Wtajemniczenie

drozdze

donnakovacs : is this the same as regular yeast you use for making bread if so is dried yeast ok for your recipes? thanks
sonja : Hi Donna! Yes this is exactly this yeast and of course you can used dried one it's not a problem. Have a nice evening!

Mozna i zwykle i w proszku uzywac ( ale nie pisza ile)

Uciekam przed jojo
plazowy wieloryb
Stary 2011-04-22, 12:24   #2905
Dunka
Rozeznanie

GG do Dunka

Jest stary wizaž!!
Dunka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-22, 12:28   #2906
anaiss86
Zadomowienie

Cytat:
Jest stary wizaž!!
no nareszcie... ale powiedzcie co sie stalo z naszymi wiadomosciami

anaiss86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-22, 12:29   #2907
d666666
Wtajemniczenie

co sie dzieje, gdzie sie podzialy wszystkie wczorajsze i dzisiejsze posty<<<????:mur :

Uciekam przed jojo
plazowy wieloryb

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-22, 12:52   #2908
karmeelek
Zadomowienie

Cytat:
co sie dzieje, gdzie sie podzialy wszystkie wczorajsze i dzisiejsze posty<<<????:mur :
Chyba coś im się popierniczyło.... Ale za to jaka fajna szata graficzna
karmeelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-22, 13:10   #2909
d666666
Wtajemniczenie

Cytat:
Jest stary wizaž!!
Dunka, Ty masz czeska klawiature, bo takove pismena poznam
Ale mnie wkurza, ciagle cos zmieniaja i psac na forum nie pozwola. to nie fair!!!

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

Cytat:
Napisane przez karmeelek Pokaż wiadomość
Chyba coś im się popierniczyło.... Ale za to jaka fajna szata graficzna
Taka szate to ja lubie, do takiej sie przyzwyczailam i w takiej Was poznalam. Moze skargi na nowa szate pomoglykla ski:

Uciekam przed jojo
plazowy wieloryb
Stary 2011-04-22, 13:12   #2910
Dzastin08
Wtajemniczenie

No w końcu się tu wbiłam... nie mogłam się rano tu zalogować do tego ta szata była okropna...
Mam nadzieje,że ta już zostanie na stałe
Widziałam,że zdjęcia dodałyście ale nie mogłam ich zobaczyć przez to logowanie a teraz ich nie ma... :/

Wczoraj miałam 2-miesięcznice związku z Dukanem, na liczniku - 9 kg
Pięknaaa pogoda dziś)))

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości