|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. |
|
19 | 33,33% |
| Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. |
|
23 | 40,35% |
| W trzeci trymestr wchodzimy, nasze Maluszki nie długo urodzimy. |
|
2 | 3,51% |
| W III trymestr wchodzimy i za nie długo nasze brzdące urodzimy. |
|
0 | 0% |
| Ruchy już czujemy, teraz na wyprawkę polujemy. |
|
5 | 8,77% |
| Wiosenne przygotowania - latem oczekiwane rozwiązania. |
|
1 | 1,75% |
| Na lato i maluszki czekamy, całą wyprawkę już mamy. |
|
0 | 0% |
| Kwiecień, maj na kalendarzu, a mamuśki na wizażu. |
|
5 | 8,77% |
| Łóżeczka bez dziecka oglądać nie chcemy,co z noworodkiem robić dobrze wiemy. |
|
1 | 1,75% |
| Kolejny miesiąc już czekamy, letnie z nas będą mamy. |
|
1 | 1,75% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. Lipiec-sierpień 2011
Cytat:
Więc mam nadzieję, że też taki będzie, a nie piłeczka Ale nos ma też raczej po tacie a ja chciałam żeby miał po mnie Brumek te zdjęcia to zrzut ekranu z filmu ![]() I w ogóle dzięki dziewczyny za kciuki A tak w ogóle to witam się w ten niestety niezbyt ładny pochmurny i mokry dzień
|
|
#2882 | |||
|
Zadomowienie
|
Hehe też się zastanawiam gdzie Ty masz tego dzieciaczka
![]() Cytat:
nerola bo ZUS jest czepliwy W zasasdzie nie wiem po co bo jak poszedł na ta niby kontrolę to lekarz nawet nogi nie obejrzał tylko zapytał co się stało i wpisał w te swoje papiery coś i cała kontrola Cytat:
![]() Nasz w 22 tygodniu ważył 656g czyli też niby za dużo, ale mi ginka mówiła ze te normy to są dla 3,5 kg dzieci a teraz już przeważnie rodza się troszke większe dzieciaczki i że nie ma sie co martwić tym ze jest większy. Cytat:
Zdjecia buźki prześliczne Ja już nie śpie od 6 Mąż się obudził o 5 i buszował po mieszkaniu i tez sie wybudziłam Zawsze tak jest ze jak chce sie pospać to człowiek wstaje z kurami Dzisiaj mam w planie podgarnąć mieszkanie, ugotowac obiad a jak mąż wróci z pracy to jedziemy w odwiedziany do rodzinki na kawkę ![]() Ciekawe czy dzisiaj będzie taki ładny dzień jak wczoraj ![]() Miłego dnia mamuśki
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|||
|
|
|
#2883 |
|
Zakorzenienie
|
To jeśli tata wysoki,to synek będzie długi-zobaczysz. Ja z kolei chciałabym by miały nos mój lub męża-mimo że ma taka "pyrke" i to całkiem zgrabna. Tylko zastanawia mnie ich kolor włosów,bo ja jestem szatynka,a mąż blondynem.
Kurcze i kolejna rocznica śmierci Jana Pawla II. Jak ten czas leci.
|
#2884 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak to kiedyś jeden ksiądz powiedział mojemu P. - on ma nos żydowsko-rzymski (czyt. dość długi i lekko garbaty)
|
|
#2885 |
|
BAN stały
|
Margaret dziekuję Ci za odp.
Brumek masz bardzo podobny brzuś do mojego z Maksiem.Jak pojechałam do porodu,to spytali czy przyszłam robić czy rodzić.Jak lezałam to brzuch się zapadał i był niemal płaski. Teraz to inaczej ![]() Blondynko tak jak chcieliście!!!Synek Zdjęcia z USG cudne.I dziewuszka i chłopinka nam się pokazali w całej okazałości a kazali na siebie tyle czekać ![]() Sygine kawał chłopa!!! Mnie waga przy porodzie nie przeraża co wielkość główki a po moim mężu dzieci mają duże i zawsze mnie tną ![]() Jestem ciekawa ile Izunia waży a dowiem sie we środę. Kurczę ani spać nie mogę ani lezeć,siedzieć.Cały czas mnie kłuje brzuch cały jakby mi ktoś szpilki wbijał.Ciągnie tak,jakby sie rozrywał. Jak nie urok to sraczka ze mną. |
|
|
|
#2886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym wolała moja pyrke a o do włosów, to u nas moze byc Sara-rudzielec |
|
|
|
|
#2887 | |
|
Zakorzenienie
|
editka2022 gratuluję córeczki
![]() blondynkapoznan gratuluję synka ![]() ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Cytat:
![]() ja witam z rana ciekawe jaki dziś będzie dzień
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2888 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gratulujeCytat:
Brumek a my dzis w kiepskim humorze, spiąca slecze przed monitorem w pracy do tego pogoda nie taka miała byc
|
|
#2889 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny dziękuje za gratulacje
ogólnie nie wiem czemu ale według gina jestem w 21 tc a według pomiarów to końcówka 24tc ![]() muszę wejść w jakieś kalkulatory i zob ![]() zapomniałam się pochwalić że byłam wczoraj u fryzjera mam o wiele krótsze włosy nawet krótsze niż do ramion a fryzjerka która mi włoski robiła też w ciąży i ten sam termin co ja.Dziwna spr.
|
|
|
|
#2890 |
|
Zakorzenienie
|
a ja się cieszę jak głupia, bo w końcu sprzedały się meble do sypialni, co je wystawiałam na allegro ponad miesiąc
kaska wpadnie
|
#2891 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kolejna mamusia dziewczynek ![]() ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Cytat:
ale ogromne chłopisko z niego będzie ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Cytat:
![]() kapustę już mam naszykowaną i ryż też - czekam aż mi się mięso rozmrozi do gołąbków to przesmaże je fajnie - będą z sosem pomidorowym - tak jak lubię najbardziej
|
|
|
#2892 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny gratulacje! ![]() A teraz uciekam, bo o 12 mam gości Miłego weekendu
|
|
#2893 | |||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
No i chyba umknęło dziewczynkom moje pytanie o posiew moczu ![]() No nic to - w pon. wizyta, gin mi powie, czy badania ok |
|||
|
|
|
#2894 |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie
gratulacje dla editki i blondynki, że im dzieci ujawniły, kim są ![]() sygine dobrze, że wszystko ok, a zdjęcia superaśne u nas ciepło, ale ponuro bo chmury wiszą...mam nadzieje, że padać nie będzie bo pranie wywiesiłam na balkon ![]() zabieram się zaraz za sprzątanie chacjendy.... ale cos nie mam weny... miłego dnia kobiety |
|
|
|
#2895 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i chyba dieteczyny sernik na zimno z truskawami
|
|
#2896 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulacje i super że jest tak jak chcecie ![]() ![]() ![]() Cytat:
a ja też dziś wcześnie wstałam, bo o 7 się zwlekliśmy z małżem i pojechaliśmy na szaber plac yyyyyy tzn na targ z ciuchami , chciałam jakieś spodnie ciażowe ala bojówki ale małż chciał spodnie do spania i też dupa zbita nic nie ma a ludzi tłum !!jak ja tego nienawidzę ale za to moje kochanie kupiło coś....Szymkowi załączam zdjęcie
|
||
|
|
|
#2897 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluje ![]() Cytat:
A co do siusiaka to trzymam trzymam mocno ![]() Cytat:
![]() U mnie też wyszło że bobasek jest za duży, ale powiedziała Nam gin, że może się wyrównuje w następnych tygodniach, a jak nie to pewnie zmieni się data porodu na szybszy Co to za dieta? Cytat:
![]() ~~*~~ Co to za pogoda ![]() Miało być słoneczko!! |
||||
|
|
|
#2898 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień doberek.
Miałam dziś nockę pełną snów. Pomijając dwa koszmary (gość z nożem i zombie) to trzeci był słodki. Śniła mi się Aania_20 której na oczy nie widziałam, ale w śnie jej nick mi się wyśnił Urodziła śliczne bliźniaki, dwie dziewczynki, takie słodkie i pucate. No i przyjechała się zaraz po porodzie nimi pochwalić, a tu się nagle zrobiło tłoczno od wątkowych mam, które zaglądały w rożki i się zachwycały dzieciątkami Nie wiem skąd takie sny ![]() editka2022, blondynkapoznan gratuluję poznania płci ![]() sygine no po tym drugim zdjęciu to nie wątpliwości, że to mały kawaler. No zresztą nie taki mały
|
#2899 | |
|
Zadomowienie
|
Witam. Zawiozłam męża do pracy na 6 rano, ale na szczęście zasnęłam i spałam do 9
. Wczoraj przyszły mi spodnie ciążowe z ebay, idealne na mnie . Po południu wypadam na miasto, mąż ma urodzinki, kupie torcik i muszę sobie sprawić jakąś ładną elegancką tuniczkę na wyjście z pracy za tydzieńCytat:
.Sygine wow, będzie chłop jak dąb .
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2900 |
|
Zakorzenienie
|
Witam dziewczyny!
U nas cos sie rozpogadza, fajnie, bo myślę wypasć do szwagierki, urodziła miesiąc temu, ale po cesarce dopiero doszła niedawno do siebie, także dziś zobaczę po raz pierwszy małego Szymona. Sygine super! editka2022, blondynkapoznan super, że maluszki pokazały się wkońcu w całej okazałości! nerolka a czemu myślisz, że za mało przytyłaś? Ja identycznie jak Ty,a my w tym samym tyg i dniu, też 66 kg i 8 na plusie. Myslę, że jest ok!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#2901 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
![]() Ślicznie dziękuję za miłe słowa dla mojego brzucholca Jakie to cudowne uczucie.... Ale przecież to wiecie ![]() Cytat:
W porównaniu do stanu wyjściowego ![]()
|
|
#2902 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Bo ja wysoka i szczupła i chcialam w sumie troszkę więcej ![]() Łudziłam sie,że pobiję rekordy trzech ciąż w czwartej ![]() Jakieś ciacho bym upiekła. Ale mi się nie chce.Nic mi się nie chce. Od kilku dni dwa razy o południu śpię bo padam na ryj.Brak mi energii i zasypiam nawet na podwórku na huśtawce. |
|
|
|
|
#2903 |
|
Rozeznanie
|
wczoraj tak sie podekscytowalam tym ze bedzie coreczka,ze zapomnialam wam podziekowac za TRZYMANE KCIUKI
moja kruszynka wazy 300g i jest mega wircaca moja wizyta trwala wczoraj naprawde długo(ale wszystko jest jak trzeba nerki watraba serduszka pluszki,zajeczej wargi tez niema ),jak tylko sie skonczyla od razu polecialam do pepco cos tam kupic dla Kornelki mam nadzieje ze sie nie okaze pozniej chlopcem bo bedzie chodzil ubrany na rozowo![]() GRATULUJE wszystkim dziewczynom poznanych płci i udanych wizyt
Edytowane przez editka2022 Czas edycji: 2011-04-02 o 11:56 |
|
|
|
#2904 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamuśki, nie zagladałam wczoraj bo cały dzien mnie w domu nie było, wieczorem padłam na ryj i nie dałam rady. Miałam zjazd, ale tak zaszalałam w ciuchu i do szkoły nie doszłam. Nie mogłam się powstrzymać i kupiłam kilka cudeniek, dla siebie spodnie ciążowe, tunikę. obskoczyłam komisy dziecięce ale nic nie było ciekawego, i kilka sklepów dziecięcych, no i nie opłacało mi się iść na wykłady, bo wieczorem miałam wizytę, niby wszystko ok, ale powiedziałam o moim twardniejącycm brzuchu zwłaszcza wieczorem albo jak coś robie w domu.Mam brać luteine dopochwowo( na noc), i nospe, na grzyba pimafucin ( w dzień) i sie oszczędzać. Przytyłam 3,5 kg od ostatniej wizyty, juz 10 na plusie. Martwie się trochę teraz, wczoraj tez za dużo chodziłam i brzuch mnie ciągnał do dołu. Zaraz muszę jechać do szkoły i wysiedziec tam do 20, jestem tak zmęczona po wczorajszej eskapadzie, chce mi się spać, nie mam nastroju.
Brumek Ty jesteś taka chuda, wogóle nie widać ze to ciąża Gratuluje poznanych płci i wizyt. ![]() Pewnie w poniedziałek będe was nadrabiać. Nie piszcie dużo. |
|
|
|
#2905 |
|
Zadomowienie
|
Sygine, ale świetne zdjęcia
Co do wyglądu dzieciątka to u nas raczej bez niespodzianek będzie, oboje z tż mamy czarne włosy i niebieskie oczy.
|
|
|
|
#2906 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a dieta to tak że ograniczam jedzenie, słodycze, nie jem białego pieczywa, ogólnie staram się jeść zdrowo i nie dużo
|
|
|
|
|
#2908 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluje poznania płci kochane mamuśki
![]() Ja rzadko się teraz udzielam bo nadal mnie to choróbsko trzyma Brumek normalnie wyglądasz jak modelka, a nie kobieta ciężarna Strasznie zazdroszczę ci takiej figury, ja to taka wielka orka pod kołdrą |
|
|
|
#2909 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Ogromniaste gratulacje! To bedziecie mieli dwoch lobuziakow, ale fajnie, bo Oliwier bedzie mial sie z kim bawic i broic.
Cytat:
A zdjecia czadowa, zwlaszcza to drugie, naprawde nie mozecie miec watpliwosci co do plci! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
W ogole zla jestem na siebie, bo moglam od razu po pozytywnym tescie robic 3 faze Dukana, to organizm szedl by rozpedem i nie tylabym tak. A teraz po przerwie wprowadzenie tej fazy nie przynosi rezultatow, musialabym jesc tez tylko same proteiny, a nie chce tego robic, bo to w naszym stanie niezbyt zdrowe. Wstawiam zdjecia mojego dziecia. Pierwsze to glowka z kregoslupem, drugie glowka kosciotrupia , a na trzecim widac jak ma glowke oparta na dloni.Przepraszam, ze to drugie zdjecie w pionie, ale nie wiem dlaczego tak sie zaladowalo, na kompie mam dobrze. Edytowane przez AgaGuernsey Czas edycji: 2011-04-02 o 13:28 |
||||||
|
|
|
#2910 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:42.

Więc mam nadzieję, że też taki będzie, a nie piłeczka
Ale nos ma też raczej po tacie a ja chciałam żeby miał po mnie

zębole