Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2011-05-22, 09:05   #2881
Nora_Grey
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 399
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV

Cytat:
Napisane przez chudaszkapa Poka¿ wiadomo¶æ
mój dzisiejszy jad³ospis do oceny, dzi¶ sobota wiêc nie ma stresu i jest czas wiêcej wyszed³ taki jad³ospis jak na co dzieñ. co zmieniæ i co dodaæ ¿eby w koñcu posz³o w górê?

P:

¦niadanie: tosty sandwicze - 2 z serem, szynk±, papryk± i keczupem, 2 z czekolad± gorzk± i plasterkami banana, kawa z mlekiem i bit± ¶mietan± hmm.. no nie wiem, tosty smaruj od ¶rodka mas³em i na zewn±trz, ja tak robiê.. wczoraj mia³am takie ¶niadanko.kawê mo¿esz pos³odziæ? Albo zrobiæ z t³ustym mlekiem, najlepiej od krowyLub kakao s³odkie, i te¿ z bit± ¶mietan±
II ¶niadanie: makrela wêdzona ok. 260g, 2 kajzerki z serkiem topionym, sok marchwiowo-owocowy 250ml hm.. na kajzerki dodaj mas³o, albo zjedz z jajkiem i majonezem/sosem jakim¶ na bazie majonezu/ ¶mietany?
Przek±ska: dro¿d¿ówka z rabarbarem i kruszonk±, serek danio du¿y, sok pomarañczowy 250mldo serka dosyp wpip s³onecznika, itp. itd. A dro¿d¿ówa... spora? ;D
Obiad: krupnik z miêsem ok. 300ml, kotlet z podwójnej piersi kurczaka w panierce, brukselka gotowana, ziemniaki - 5 ¶rednich, kompot z truskawkami 250ml, 4 toffifie tu jest na prawdê ³adnie, wiêc chyba nie ma sensu wiêcej pchaæ.
Podwieczorek: owsianka z 250ml mleka 3,2%, 5 ³y¿ek p³atków, kakao, 2 gar¶ci bakalii (s³onecznik, rodzynki, morele, ¿urawina, nerkowce) no nie wiem.. wiêcej ³y¿ek? mo¿e dodatkowo orzechy do przegryzienia?
Kolacja: 4 parówki jedynki zapieczone z serem, 3 kromki chleba razowego z mas³em, pomidory z cebulk± i ¶mietan± na chleb dodatkowo ser i szynkê..?
Przek±ska: æwiartka arbuza, truskawki i cukrem ze ¶mietan± i 0,5l piwa

wszystko...
Hmm.. Jak nic nie idzie, to mo¿e zbyt du¿y wysi³ek? Æwiczysz co¶?
Jad³ospis jest MEGA, pyszny, sporo jedzenia.. Zale¿y te¿ ile wa¿ysz, ile masz do przytycia, w jakim wieku jeste¶, czy siê za du¿o nie denerwujesz ( z do¶wiadczenia wiem, ¿e to cz³owieka po prostu wykañcza, a waga leci, oj leci.) i czy chudo¶æ naturalna, czy.. no sama wiesz. Bo jak naturalna to z czasem powinno ci cia³ka przybyæ
No i jeszcze jak d³ugo tak ju¿ jesz? Bo mo¿e dopiero po czasie ruszy.
Kalorie podbijaæ mo¿na orzechami, p³ynami, podjadaj pomiêdzy posi³kami (o ile dasz radê.)

Edytowane przez Nora_Grey
Czas edycji: 2011-05-22 o 09:06
Nora_Grey jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-22, 09:07   #2882
agnieszka16
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 375

mój sobotni jad³ospis u (pod has³em zbli¿aj±cej siê sesji, bardzo d³uuugi dzieñ)

placki owsiano-bananowe z p³atkami migda³owymi, polane sosem z bardzo s³odkiego mango zmiksowanego z jogurtem naturalnym

nieca³a godzina jazdy na rolkach

drugie ¶niadanie: 2 kromki chleba ¿ytniego ze s³onecznikiem, posmarowane mas³em, pó³t³ustym ekologicznym twaro¿kiem ze szczypiorkiem, rzodkiewk± i rze¿uch±. du¿a fili¿anka kakao naturalnego z miodem.

obiad: ³oso¶ pieczony w marynacie z domowego pesto (z bazyli± i pini) i limonki. m³ode ziemniaczki z koperkiem, porcja sa³atki z sa³at±, pomidorem, papryk±, awokado i vinaigrette. szklanka ¶wie¿ego soku z pomarañczy

podwieczorek: porcja lodów jogurtowych ( z warszawskiej lodziarni malinova, polecam, mo¿na kupowaæ do pude³ek, na wynos), z polskimi truskawkami i pokruszonymi migda³ami

pó¼niej jeszcze podgryza³am do nauki pistacje i orzechy laskowe

godzina szybkiego spaceru po lesie z psem

kolacja: porcja sa³atki z duszonymi z winem i ³y¿eczk± mas³a krewetkami, sa³at±, razowymi mini grzankami, malinowymi i suszonymi pomidorami, pestkami dyni, kawa³kami grillowanego bak³a¿ana i bia³ego koziego sera

Edytowane przez agnieszka16
Czas edycji: 2011-05-22 o 09:15
agnieszka16 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-22, 10:35   #2883
Malenka321
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 10 891

Moje U;
I sniadanie: bu³ka ciabatta z twarogiem, 2 plastry schabu, pomidor, ogór, rzodkiew, oliwki
II ¶n: ogromne jab³ko, 3 kruche ciastka kokosowe
obiad: rosó³m schabowy z ziemniakami i surówk±
podwieczorek: sa³atka wiosenna( jajko, pomidor, ogórek, kukurydza, itd) z majonezem i jog naturalnym
kolacja: grill -> prze³o¿ony z wczoraj czyli sma¿one miêsko

co do zmian??

Zarêczeni

i ¶lubujê ci mi³o¶æ.....
Malenka321 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-22, 11:21   #2884
krtek_
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 680

U

1. koktajl - dwa banany, 150ml mleka, 4 ³y¿eczki czekolady w proszku, pó³ ³y¿eczki kawy, trochê orzeszków ziemnych bez soli

2. pieczeñ z szynki - dwa porz±dne kawa³y, du¿o surówki, ma³a szklanka Nestea

3. jogurt biszkoptowy z borówkami amerykañskimi, ciastko francuskie z kapust± i grzybami

4. bu³ka zapieczona z mas³em, dwoma plastrami filetu drobiowego i serem salami, polana keczupem

5. serek wiejski z jajkiem, tuñczykiem wsw, pomidorem i zio³ami prowansalskimi

+ woda, fili¿anka herbaty z pokrzywy, dzbanek herbaty owocowej, trochê ¿elek, du¿a paczka tic taców cherry passion

jak?

Give thanks for unknown blessings already on their way.

2012: 55

2013: 13
tu piszê o przeczytanych ksi±¿kach
krtek_ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-22, 12:14   #2885
201604301950
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 40

Cytat:
Napisane przez Nora_Grey Poka¿ wiadomo¶æ
wszystko...
Hmm.. Jak nic nie idzie, to mo¿e zbyt du¿y wysi³ek? Æwiczysz co¶?
Jad³ospis jest MEGA, pyszny, sporo jedzenia.. Zale¿y te¿ ile wa¿ysz, ile masz do przytycia, w jakim wieku jeste¶, czy siê za du¿o nie denerwujesz ( z do¶wiadczenia wiem, ¿e to cz³owieka po prostu wykañcza, a waga leci, oj leci.) i czy chudo¶æ naturalna, czy.. no sama wiesz. Bo jak naturalna to z czasem powinno ci cia³ka przybyæ
No i jeszcze jak d³ugo tak ju¿ jesz? Bo mo¿e dopiero po czasie ruszy.
Kalorie podbijaæ mo¿na orzechami, p³ynami, podjadaj pomiêdzy posi³kami (o ile dasz radê.)
teraz widzê ¿e zapominam pisaæ o takich rzeczach które s± dla mnie normalne wiêc nie opisujê, a wiêc:
- tosty posmarowane z zewn±trz mas³em, wtedy s± najbardziej chrupi±ce
- kawa z mlekiem 3,2% i cukrem - innej nie pijê
- na kajzerce by³ ser topiony taki do smarowania to ju¿ mas³o mi tu za du¿o ale na majonez mogê zmieniæ mo¿e ma wiêcej kcal
- o s³oneczniku pomy¶lê, a dro¿d¿ówka taka ok. 18cm ¶rednicy
- no obiadem siê najad³am ³adnie
- nie lubiê samych orzechów :/ a i owsianka te¿ s³odzona!
- nastêpnym razem co¶ na chleb dorzucê...
- do truskawek te¿ cukier by³
- zpominam ¿e w p³ynach te¿ s± kcal i nie napisa³am tego co pi³am w miêdzyczasie - o ile pamiêtam by³o 0,5l coli, szklanka mleka 3,2%, karton soku pomarañczowego i jakie¶ herbaty z cukrem ale ile nie pamiêtam
- czasem co¶ wpadnie w miêdzyczasie, typu mama przyniesie czekoladki 'do nauki', jakie¶ chipsy/popcorn przy filmie wieczorem, to tak zale¿y od dnia i okoliczno¶ci

nie æwiczê nic... g³ównie przy ksi±¿kach siedzê... stres to wiadomo - jak ka¿dy, przed wa¿niejszym kolokwium czy egzaminem
mam 164cm i 38kg, odk±d pamiêtam by³am tak± 'chud± szkap±', teraz mam 22 lata
podaje taki mój jad³ospis jak jadam zazwyczaj od kilku lat... przy stresie ciut mniej tego (1 dzieñ nie d³u¿ej...) a jak s± okazje (Wizyta u babci, ¶wiêta, impreza) to wiêcej... w³a¶nie waga bez zmian i dlatego tutaj szukam porad co zmieniæ

dziêki za zainteresowanie moim jad³ospisem
201604301950 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-22, 12:25   #2886
melancholijna
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 232

¦niadanie:
0,5 szkalnki mleka 3,2%
3 (do¶æ) du¿e kromki chleba pe³noziarnistego z mas³em, szczypiorkiem, sa³at±, ogórkiem, rzodkiewk± oraz:
serem zó³tym
¶ledziem salsa
0,5kromki z wiêksz± ilo¶ci± mas³a
0,5 kromki bez mas³a z miodem nektarowo-spadziowym (ze sprawdzonej pasieki)
jab³ko
II ¦niadanie:
miseczka p³atków nestle fitness
tymbark Vega ¦ródziemnomorski
Obiad:
zupa-krem szpinakowa z jedn± grzank± (mniejszej wielko¶ci) z chleba pe³noziarnistego
placki ziemniaczane 2-3 szt ¶redniej wielko¶ci
surówka z marchwii i jab³ka (z niewielk±, ¶ladow± wrêcz ilo¶ci± majonezu)
Podwieczorek- kisiel owoce le¶ne (niestety z proszku)
Kolacja:
1-2 jajka na twardo z warzywami (takimi jak na ¶niadanie)

Czy wed³ug Was to jest na R, U czy P? Czy na podwieczorek lepiej by by³o zje¶æ np wafla ry¿owego z serem topionym i warzywami? Z góry dziêkujê za odpowied¼...

PS
Nie ujê³am p³ynów, ale pijê ich du¿o (¶rednio 1,5-2 litry dziennie)
Stary 2011-05-22, 12:29   #2887
Nora_Grey
Raczkowanie

Cytat:
teraz widzê ¿e zapominam pisaæ o takich rzeczach które s± dla mnie normalne wiêc nie opisujê, a wiêc:
- tosty posmarowane z zewn±trz mas³em, wtedy s± najbardziej chrupi±ce
- kawa z mlekiem 3,2% i cukrem - innej nie pijê
- na kajzerce by³ ser topiony taki do smarowania to ju¿ mas³o mi tu za du¿o ale na majonez mogê zmieniæ mo¿e ma wiêcej kcal
- o s³oneczniku pomy¶lê, a dro¿d¿ówka taka ok. 18cm ¶rednicy
- no obiadem siê najad³am ³adnie
- nie lubiê samych orzechów :/ a i owsianka te¿ s³odzona!
- nastêpnym razem co¶ na chleb dorzucê...
- do truskawek te¿ cukier by³
- zpominam ¿e w p³ynach te¿ s± kcal i nie napisa³am tego co pi³am w miêdzyczasie - o ile pamiêtam by³o 0,5l coli, szklanka mleka 3,2%, karton soku pomarañczowego i jakie¶ herbaty z cukrem ale ile nie pamiêtam
- czasem co¶ wpadnie w miêdzyczasie, typu mama przyniesie czekoladki 'do nauki', jakie¶ chipsy/popcorn przy filmie wieczorem, to tak zale¿y od dnia i okoliczno¶ci

nie æwiczê nic... g³ównie przy ksi±¿kach siedzê... stres to wiadomo - jak ka¿dy, przed wa¿niejszym kolokwium czy egzaminem
mam 164cm i 38kg, odk±d pamiêtam by³am tak± 'chud± szkap±', teraz mam 22 lata
podaje taki mój jad³ospis jak jadam zazwyczaj od kilku lat... przy stresie ciut mniej tego (1 dzieñ nie d³u¿ej...) a jak s± okazje (Wizyta u babci, ¶wiêta, impreza) to wiêcej... w³a¶nie waga bez zmian i dlatego tutaj szukam porad co zmieniæ

dziêki za zainteresowanie moim jad³ospisem
A mama, tata te¿ szczupli? Mo¿e to tak genetycznie?
A mo¿e to z czasem przyjdzie? Zawsze mo¿esz te¿, o ile znajdziesz czas, æwiczyæ miê¶nie itp. itd. Kurka, no nie znam siê na tym dobrze. A mo¿e w ci±¿y przytyjesz? Oczywi¶cie do niczego nie zmuszam.
Masz bardzoo dobry metabolizm.
Ajj, przyjdzie z czasem!
Stary 2011-05-22, 12:49   #2888
201604301950
Konto usuniête

Cytat:
Napisane przez Nora_Grey Poka¿ wiadomo¶æ
A mama, tata te¿ szczupli? Mo¿e to tak genetycznie?
A mo¿e to z czasem przyjdzie? Zawsze mo¿esz te¿, o ile znajdziesz czas, æwiczyæ miê¶nie itp. itd. Kurka, no nie znam siê na tym dobrze. A mo¿e w ci±¿y przytyjesz? Oczywi¶cie do niczego nie zmuszam.
Masz bardzoo dobry metabolizm.
Ajj, przyjdzie z czasem!
te¿ szczupli ale w normie, a nie niedowaga... my¶la³am ¿e po 20tce co¶ przybêdzie ale na razie nie... my¶la³am o si³owni ale ba³am siê ¿e zu¿ycie energii mi wzro¶nie i nic z tego nie wyjdzie
na ci±¿ê ciut za wcze¶nie, trzeba najpierw studia skoñczyæ ale je¶li mam metabolizm po mamie to ona po ci±¿y wróci³a do swojej wagi... ale to na razie i tak gdybanie...
Stary 2011-05-22, 15:33   #2889
Irish lady 28
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 358

U
  1. jajko na miêkko ,kromka razowca z almette, pomidorem, cebula, sa³at±, 2 kubki mleka 1,5%
  2. miseczka : 150g wie¶niaka, brzuszek ³ososia wêdzony, 1/2 pomidora, kilka plastrów ogórka, cebula... kanapka jak wy¿ej + kabanos
  3. 2 kawa³ki pizzy serowej (taki niedzielny na³óg).. , 2 lampki wina
  4. wpadnie ma³a miseczka pomidorówki z ry¿em

czy mogê liczyæ dzi¶ na OBIEKTYWN¡ ,powa¿n± ocenê?
Irish lady 28 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-22, 15:47   #2890
Milka1224
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 620

Dzisiejsze Pppp

I
duza bulka z ziarnami na pó³ [pol z wêdlina, salata, ogorkiem i szczypiorkiem, pol z zoltym serem, wedlina i rzodkiewka] + serek wiejski + kakao
II 2 kostki czekolady nadziewanej + lod frutilla + jab³ko
III bulionówka rosolu z makaronem, a na drugie troche ryzu z mieszanka chinska na patelnie + jakies 3 - 4ziemniaki pokrojone i zapeczone w piekarniku posmarowane oliw± z ziolami + kilka pasków miesa drobiowego smazonego w paneirce, cos a'la nuggetsy
IV kawalek biszkoptu dwukolorowego z jablkami i galaretk± produkcji mamy + duzy jogurt danio z ga³k± sorbetu malinowego
V wpadnie pewnie jakas salatka z tunczykiem, bo strasznie gor±co i to jest w zasadzie takie ejdzenie na si³ê :<

Milka1224 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-22, 16:12   #2891
wizjaa
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 572

Cytat:
Napisane przez Irish lady 28 Poka¿ wiadomo¶æ
U
  1. jajko na miêkko ,kromka razowca z almette, pomidorem, cebula, sa³at±, 2 kubki mleka 1,5% mog³y byæ dwie kromki i/lub dwa jajka, ale generalnie ok.
  2. miseczka : 150g wie¶niaka, brzuszek ³ososia wêdzony, 1/2 pomidora, kilka plastrów ogórka, cebula... kanapka jak wy¿ej + kabanos zamiast kabanosa mog³y wpa¶æ pestki s³onecznika/orzeszki, albo jaki¶ owoc, ale znowu generalnie ok.
  3. 2 kawa³ki pizzy serowej (taki niedzielny na³óg).. , 2 lampki wina pizze raz na jaki¶ czas mo¿na zje¶æ szkoda tylko, ¿e nie ma ¿adnych warzyw skropionych oliwa z oliwek.
  4. wpadnie ma³a miseczka pomidorówki z ry¿em ry¿ dobrze gdyby by³ br±zowy, gdy¿ poza dwoma kromkami razowca nie ma w twoim jadlospisie wêglowodanów zlo¿onych no i fajnie jakby byla to taka pomidorowa pomidorowa (du¿o warzyw, ewentualnie miêso) a nie koncentrant + vegeta.
no, generalnie jest lepiej, ale brakuje jakiego¶ owoca.
wizjaa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-22, 16:17   #2892
a298662d510bb0f537bc3b0c2466fe273199e5e8_64a898f2369c4
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 2 299

Cytat:
Napisane przez Irish lady 28 Poka¿ wiadomo¶æ
U
  1. jajko na miêkko ,kromka razowca z almette, pomidorem, cebula, sa³at±, 2 kubki mleka 1,5%
  2. miseczka : 150g wie¶niaka, brzuszek ³ososia wêdzony, 1/2 pomidora, kilka plastrów ogórka, cebula... kanapka jak wy¿ej + kabanos
  3. 2 kawa³ki pizzy serowej (taki niedzielny na³óg).. , 2 lampki wina
  4. wpadnie ma³a miseczka pomidorówki z ry¿em
Jest naprawdê w porz±dku, mam tylko nadziejê, ¿e wypi³a¶ dzi¶ co¶ wiêcej poza tym mlekiem i winem
a298662d510bb0f537bc3b0c2466fe273199e5e8_64a898f2369c4 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-22, 17:29   #2893
orchidea24
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 191

Witam niedzielnie

dzisiejsza Erka
1. Owsianka 40g p³atków, serek homo 180g, pó³ jab³ka, cynamon, ³y¿ka rodzynek, ³y¿ka niskos³odzonej konfitury truskawkowej
2. Gotowany filet z kurczaka z kilkoma pomidorkami koktajlowymi + ³y¿ka ketchupu (wiem brzydko) , oregano

40 min æwiczeñ si³owych, po 60 min szybkiej jazdy na rowerze spinningowym

3. pieczeñ mamy - (znów brzydko) + warzywa
4. Serek wiejski 200g z gar¶ci± migda³ów

Plan na jutro:
1. Owsianka 40g, 100g twarogu chudego, gruszka, ³y¿eczka mas³a orzechowego, ³y¿ka d¿emu niskos³odzonego z owoców jagodowych
2,3 Spora porcja: Miêsko mielone z szynki wieprzowej z cebulk± na oleju rzepakowym, pomidorki koktajlowe, 2 jajka
4. pó³ szklanki makaronu pe³noziarnistego, tuñczyk w/s/w 100g, przecier z pomidorów z bazyli± + troszkê ketchupu na smak

1h spinning, po 30 min bie¿nia a po mo¿e trochê æwiczeñ si³owych na rêce.

5. godzina 22 wiêc tylko gotowany filet z kurczaka

i jak ? jako¶ odnoszê wra¿enie ¿e jem chyba za du¿o a z drugiej strony sporo æwiczê...? nie wa¿ê siê na razie tylko patrzê w lustro, na ciuchy... ale ju¿ niektórzy mówi± mi ¿e schud³am i wygl±dam lepiej - a ja my¶lê ¿e to te¿ kwestia samopoczucia bo nie jem ¶mieci bardzo wolniutko chudnê ale jestem ju¿ w sumie blisko mojego celu...

Robiê prawko ZDANE! 20.04.2011

orchidea24 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-22, 17:31   #2894
Margolcia0703181
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 459

Dzisiejsze Pyy:

I. 2 gar¶ci muesli na szklnce ciep³ego mleka 3,2%, kawa³ek ple¶niaka, jagurt jogobella ze zbo¿ami 180g

II. du¿a kromka ¿ytniego z mas³em - czê¶æ z serkiem kanapkowym, czê¶æ z plastrem ¿ó³tego sera i ogórkiem, plaster twarogu z jogurtem, 1/2 banana

III. 2 ³y¿ki t³uczonych ziemniaków z sosem, 1,5 mielonego (s³usznej wielko¶ci, po³ówka by³a od brata, który w³o¿y³ sobie ambitnie 3, ale nie da³ rady, surówka z rzodkiewki ze ¶mietan± chyba 18%

IV. kawa³ek ple¶niaka, ciastko czekoladowe, oskar jagodowy , kawa, jaszcze ³y¿eczka miodu (przy miodobraniu)

V. (bêdzie) pewnie kanapka z czym¶, mo¿e kaszka (nie planujê)

w miêdzyczasie: kubek ma¶lanki, woda z cytryn±x2, 3 kawy rozpuszczalne

co oceny
Stary 2011-05-22, 18:42   #2895
Bloody_
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 676

UTRZYMANIE:

1. Jajecznica z 3 jaj wiejskich na ma¶le z pomidorem i szczypiorkiem; 2 kromki chleba '7 ziaren' - obie z margaryn±, sa³at±, polêdwic± drobiow±, ogórkiem ¶wie¿ym, rzodkiewk± i szczypiorkiem

2. Budyñ truskawkowy (w³asnej roboty- szklanka mleka od krowy, 250g zblenderowanych ¶wie¿ych truskawek, 2 ³y¿eczki cukru wanilinowego, ³y¿ka m±ki ziemniaczanej) z ³y¿k± pestek dyni

3. 3 kulki ziemniaków z koperkiem, gotowany filet z indyka z przyprawami, miseczka mizerii (ze ¶mietan± 18%)

4. Wypad ze znajomymi na lody - 2 ga³ki w wafelku: orzech i jab³ko

5. Serek wiejski z wkrojonym pomidorem, rzodkiewkami i szczypiorkiem; kromka chleba '7 ziaren' z serkiem ¶mietankowym, ogórkiem ¶wie¿ym, rzodkiewk± i szczypiorkiem; marchewka po pochrupania

Rzuci kto¶ okiem?
I am the captain of my soul.

Bloody_ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-22, 19:18   #2896
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 024

U.
1¶n - dwa grube kawa³ki chlebka bananowego z orzechami + miseczka twaro¿ku z cukrem. kawa z mlekiem.
2¶n - kefir 330 ml naturalny, kromka ¿ytniego z mozzarell± i szynk±.
3 ¶n - kromka ¿ytniego z mas³em orzechowym
miêdzy - filet ¶ledziowy z cebulk±.
obiado-kolacja - 1,5 burgera z indyka z grilla, szparagi + sa³ata z pomidorem, ogórkami, rzodkiewkami i oliw± czosnkow±
pozytywna-wariatka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-22, 19:18   #2897
ifellinlovewithadeadboy
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 621

U:

1¶niadanie:
spora miseczka mieszanki p³atków nestle frutina i otr±b granulowanych z jab³kami na mleku 3,2%
2¶niadanie: du¿a bu³ka grahamka z mas³em;
z sa³at±, polêdwic± z indyka i jajkiem,
z serkiem w³oskim i d¿emem brzoskwiniowym,
z mas³em orzechowym
obiad: roladka z piersi z kurczaka nadziewana serem ple¶niowym i orzechami w³oskimi, gotowana m³oda kapusta z cebulk±; pó³ woreczka ry¿u br±zowego
przek±ska: jab³ko, pasek gorzkiej czekolady; kawa zbo¿owa z mlekiem i miodem
kolacja: omlet pe³noziarnisty z kurczakiem, kukurydz±, pomidorem i ketchupem

Edytowane przez ifellinlovewithadeadboy
Czas edycji: 2011-05-22 o 19:45
ifellinlovewithadeadboy jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-22, 19:41   #2898
polny mak
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 773

Lekkie R choæ dzi¶ raczej rozpustne U:

I¶: Owsianka (60g) + serek bieluch lekki + kiwi i 1/2 pomarañczy + cukier brzozowy

II¶ : 3 kromki prawdziwego ¿ytniego z ekologicznymi: serem z orzechewm wloskim, serem wêdzonym, szynk± + warzywa

O: filet z kurczaka sma¿ony na oliwie z sosem z pomidorków kotajalowych z makaronem gracham i ¿ytnim +sa³ata z ogórkiem fet± i jogo nat

K: 4 nale¶niki z m±ki gracham i ¿ytniej : 2 z konfitur± truskawkow± serem bia³ym i orzechami, jeden z prawdziwym pasztetem wieprzowym z pomidorem i sa³at± a 4 z musem jab³kowo-bananowym i ciutk± miodu

po: kanapka z ¿ytniego pó³ na pó³ z serem z orzechem w³oskim i z serem wêdzonym + warzywa
spora gar¶æ fistaszków eko

hmm w sumie to wysz³o mi wiêcej ni¿ niejedno P tutaj

zdrowo siê od¿ywiam

dbam o siebie i swoich bliskich

ZJEDZ TÊ ¯ABÊ !

Edytowane przez polny mak
Czas edycji: 2011-05-22 o 20:33
polny mak jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-22, 19:41   #2899
Nora_Grey
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Milka1224 Poka¿ wiadomo¶æ
Dzisiejsze Pppp

I
duza bulka z ziarnami na pó³ [pol z wêdlina, salata, ogorkiem i szczypiorkiem, pol z zoltym serem, wedlina i rzodkiewka] + serek wiejski + kakao
II 2 kostki czekolady nadziewanej + lod frutilla + jab³ko
III bulionówka rosolu z makaronem, a na drugie troche ryzu z mieszanka chinska na patelnie + jakies 3 - 4ziemniaki pokrojone i zapeczone w piekarniku posmarowane oliw± z ziolami + kilka pasków miesa drobiowego smazonego w paneirce, cos a'la nuggetsy
IV kawalek biszkoptu dwukolorowego z jablkami i galaretk± produkcji mamy + duzy jogurt danio z ga³k± sorbetu malinowego
V wpadnie pewnie jakas salatka z tunczykiem, bo strasznie gor±co i to jest w zasadzie takie ejdzenie na si³ê :<

Troszkê ma³o na II¶niadanie, na obiad mog³a¶ daæ wiêcej miêcha, a do kolacji 2 kromki chleba z... awokado Taa, jest strasznie ciep³o, ale wiesz... staraæ siê!

Cytat:
Dzisiejsze Pyy:

I. 2 gar¶ci muesli na szklnce ciep³ego mleka 3,2%, kawa³ek ple¶niaka, jagurt jogobella ze zbo¿ami 180g

II. du¿a kromka ¿ytniego z mas³em - czê¶æ z serkiem kanapkowym, czê¶æ z plastrem ¿ó³tego sera i ogórkiem, plaster twarogu z jogurtem, 1/2 banana

III. 2 ³y¿ki t³uczonych ziemniaków z sosem, 1,5 mielonego (s³usznej wielko¶ci, po³ówka by³a od brata, który w³o¿y³ sobie ambitnie 3, ale nie da³ rady, surówka z rzodkiewki ze ¶mietan± chyba 18%

IV. kawa³ek ple¶niaka, ciastko czekoladowe, oskar jagodowy kocham te oskary! , kawa, jaszcze ³y¿eczka miodu (przy miodobraniu)

V. (bêdzie) pewnie kanapka z czym¶ 2 albo 3 z czym¶ porz±dnym, mo¿e kaszka (nie planujê)

w miêdzyczasie: kubek ma¶lanki, woda z cytryn±x2, 3 kawy rozpuszczalne

co oceny
Powiem Ci, ¿e jest lepiej! Dalej, dalej! Do przodu!

M³a P.:
¦: jajko na twardo z majonezem (obie po³ówki) i szczypiorkiem, grahamka duu¿a z mas³em,sa³at±, serem i szynk±, szynk± (na to ogóras ma³osolny i pomidor, jab³ko, bawarka z miodem
II¦: niemiecki serek wiejski z 4 ³ychami lodów bakaliowych, ³ycha s³onecznika, sezamki, cynamon, wi¶nie z syropu, 2plastry ananasa; wieeelgachny rogal z ciasta francuskiego z bananem w ¶rodku
Ob: 1,5 woreczka ry¿u z sosem afrykañskim (pomarañcze, morele, cynamon) i sma¿on± piersi± z kurczaka -spora porcja
P:mcflurry ze smarties i polew± truskawkow±
K: w³a¶nie zjad³am ogromna, ciep³a bu³ka pszenna robiona moimi rêkami : z mas³em, szynk±; z serkiem topionym. Na to pomidor, ogórek ma³osolny, bazylia. Parówka berlinka z du¿± ilo¶ci± keczupu.

WYSZ£Y MI BU£KI!!!!!!

Edytowane przez Nora_Grey
Czas edycji: 2011-05-22 o 19:47

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-22, 19:56   #2900
morphine88
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 892

Dzisiejsze U:
1. owsianka (p³atki orkiszowe, otrêby) na wodzie z serkiem wiejskim, truskawkami, daktylami, nerkowcami i kulkami Nesquik - klik;
2. (przerwa w czasie godzinnej jazdy rowerem) boskie lody tiramisu w kubeczku. Ale nie takie zwyk³e z nas±czonym winem biszkoptem na spodzie i posypane z góry kakao mistrzostwo ¶wiata;
tu gdzie¶ wpad³a kromka chrupkiego sezamowego chleba;
3. bu³ka wieloziarnista na pó³:
~z margaryn± i salami light
~z margaryn± i kie³bas± krakowsk± suszon±;
w miêdzyczasie jab³ko;
4. kotlet z piersi kurczaka panierowany w bu³ce i otrêbach oraz sma¿ony, ga³ka t³uczonych ziemniaków i mnóstwo sa³aty ze ¶mietan± i cukrem;
ok. 25 minut æwiczeñ
po: kilka truskawek;

5. talerzyk ¶ledzia po grecku z warzywami i 2 kromki chleba s³onecznikowego;
marchewka, herbata zielona z cytryn±.

?

`I like living on the edge
and seeing what's on the other side!
Steven Tyler
morphine88 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-22, 19:57   #2901
ironique
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 83

Próba przechodzenia z R na U, czyli pocz±tkuj±ce i powolne R/U Niestety, w czasie matur, gdy mog³am je¶æ 2-3 posi³ki dziennie [¶ci¶niêty ¿o³±dek przez dwa tygodnie -.-] mój metabolizm zacz±³ szwankowaæ, a przynajmniej tak mi siê wydaje ;p, mam jednak nadziejê, ¿e powrót do formy nie potrwa zbyt d³ugo...

I jajecznica z szynk± i cebulk± + plaster ¿ó³tego sera, kromka chleba pszennego; kawa z mlekiem prosto od krowy i cukrem [¶niadanie z T¯ ]
w miêdzyczasie: jab³ko, gar¶æ suszonej ¿urawiny
II pier¶ z kurczaka z warzywami [marchewka, ogórek, kalarepa]
III serek wiejski z ³y¿eczk± ciemnego kakao i dwiema ³y¿eczkami mas³a orzechowego; kawa z mlekiem i s³odzikiem
IV grahamka na pó³ z musztard± i plasterkami kie³basy tzw. szynkowej oraz z serkiem ¶mietankowym i pomidorem

I jak? Nie za szybko dodajê wêgle do kolacji? Bardzo proszê o oceny..

Edytowane przez ironique
Czas edycji: 2011-05-22 o 20:38
ironique jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-22, 21:17   #2902
hawrodytka
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 018
GG do hawrodytka

Moje dzisiejsze R - proszê o opiniê

¶niadanie Bu³ka pe³noziarnista+pó³ puszki ¶ledzi w sosie pomidorowym+sa³atka grecka
II ¶niadanie jab³ko i 200 g kefiru o smaku owoców le¶nych
obiad zupa(krem)broku³owa z ry¿em i bu³ka pelnoziarnista z reszt± ¶ledzika
podwieczorek koktajl (banan plus mleko 0.5% i ly¿ka miodu)
kolacja sa³atka grecka

po kolacji 30 minut joggingu (nie wiem, czy mam co¶ je¶æ po bieganiu:/ ?)

Edytowane przez hawrodytka
Czas edycji: 2011-05-22 o 21:18
hawrodytka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-22, 21:45   #2903
201604301950
Konto usuniête

niedzielne P, mimo upa³u apetyt dobry, stara³am siê dodaæ kcal gdzie siê da³o (chyba )

¦niadanie: jajecznica na boczku z 3 jajek, 3 kromki chleba (przez ca³y chleb) z mas³em, serem ¿ó³tym, szynk± i pomidorem, cappucino 'z proszku' + bita ¶mietana, 1 pasek czekolady gorzkiej
II ¶niadanie: jab³ko i banan pokrojone, wymieszane z serkiem wiejskim 150g, do tego gar¶æ bakalii i ³y¿ka miodu
Obiad: (trochê nietypowo bo grill): z grilla - 1 kie³baska ¶l±ska, kawa³ek karkówki, 2 skrzyde³ka, 1 pa³ka, sa³atka jarzynowa tradycyjna 3 kopiaste ³y¿ki, chleb opiekany 5 kromek tostowego, 2 piwa 0,5l, du¿o sosu czosnkowego na majonezie (powoli to jad³am wiêc nie wydawa³o mi siê du¿o )
Podwieczorek: kawa³ek tortu z kremem, 1 kawa³ek sernika, 2 ga³ki lodów waniliowych + polewa z truskawek zmiksowanych z cukrem, kawa z mlekiem 3,2 % i cukrem
Kolacja: 2 ¶ledzie opiekane w occie, 3 kromki razowca z serem topionym, ogórki ma³osolne, keczup
Przed snem: danio ma³y + rodzynki, paczka paluszków 70g

do picia: 3 szklanki soku pomarañczowego, 2 szklanki mleka 3,2%, 2 szklanki coli, woda
Stary 2011-05-22, 22:02   #2904
emelie
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 262

Cytat:
Napisane przez ironique Poka¿ wiadomo¶æ
Próba przechodzenia z R na U, czyli pocz±tkuj±ce i powolne R/U Niestety, w czasie matur, gdy mog³am je¶æ 2-3 posi³ki dziennie [¶ci¶niêty ¿o³±dek przez dwa tygodnie -.-] mój metabolizm zacz±³ szwankowaæ, a przynajmniej tak mi siê wydaje ;p, mam jednak nadziejê, ¿e powrót do formy nie potrwa zbyt d³ugo...

I jajecznica z szynk± i cebulk± + plaster ¿ó³tego sera, kromka chleba pszennego; kawa z mlekiem prosto od krowy i cukrem [¶niadanie z T¯ ] fajne, lu¼ne ¶niadanko
w miêdzyczasie: jab³ko, gar¶æ suszonej ¿urawiny okej
II pier¶ z kurczaka z warzywami [marchewka, ogórek, kalarepa] pier¶ sma¿ona/pieczona/gotowana? je¿eli porcja spora, to mo¿e byæ, ale koniecznie dodaj wêgle
III serek wiejski z ³y¿eczk± ciemnego kakao i dwiema ³y¿eczkami mas³a orzechowego; kawa z mlekiem i s³odzikiem mo¿e jakie¶ bakalie do tego serka albo owoc?
IV grahamka na pó³ z musztard± i plasterkami kie³basy tzw. szynkowej oraz z serkiem ¶mietankowym i pomidorem doda³abym co¶ jeszcze

I jak? Nie za szybko dodajê wêgle do kolacji? Bardzo proszê o oceny..
jw.
tak ¶rednio
tylko cztery posi³ki, do tego dosyæ ma³e
tylko jeden owoc
nie ma orzechów
ma³o wêgli z³o¿onych...
popracuj jeszcze nad tym jad³ospisem

Moje dzisiejsze Utrzymanie (4 posi³ki ze wzglêdu na pó¼ne wstanie i pó¼ny obiad)

¦niadanie: 3 nale¶niki z m±ki orkiszowej z twaro¿kiem pó³t³ustym wymieszanym z mas³em orzechowym i miodem/z powid³ami porzeczkowymi/z kremem czekoladowo - orzechowym s³odzonym fruktoz±; herbata malinowa

II ¶niadanie: du¿a i ciê¿ka kromka domowego ¿ytniego chleba z mas³em, sa³at±, szynk± drobiow±, pomidorem i ¶wie¿± bazyli±; koktajl z mleka 2%, banana, truskawek i posypki z pokruszonych nerkowców

Obiad: dwa szasz³yki drobiowo - warzywno - pieczarkowe grillowane na patelni grillowej; tost z ¿ytniego chleba posmarowany mas³em czosnkowym

Kolacja: sa³atka z warzyw, tuñczyka wsw, ¿ytnich grzanek czosnkowych, zió³ i oliwy z oliwek; skrzypopokrzywa z ³y¿eczk± syropu klonowego

+ duuu¿o wody z lodem, ¶wie¿± miêt± i sokiem z cytryny
emelie jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-23, 08:18   #2905
polny mak
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 773

Lu¼ne R pt "koniec rozpusty":

I¶: Owsianka (ok 60g) 1/2 kostki twarogu, kiwi, 1/2 banana + cynamon i ³y¿eczka prawdziwego miodu

II¶: 2 kanapki z³o¿one z 4 kromek w sumie chleba z m±ki przennej razowej ze s³onecznikiem (prawdziwy chleb, nie jakie¶ spulchnione gówno) z:
serem wêdzonym/serem z orzechem w³oskim i pomdorem, papryk±, sa³at± a druga z szynk± wieprzow± i plasterkiem kie³basy + te same warzywa- wszystko ekologiczne, prawdziwe i maj±ce samk i zapach- rewelka

O: 1 kg truskawek ( tak, zgadza siê 1 kg ) wie¶niak 1/2 banana spora gar¶æ fistaszków + 30 g makaronu ¿ytniego

1.5 godz boksu

K: jajko- po tym obiedzie ju¿ nic nie wcisne

zaszala³am

zdrowo siê od¿ywiam

dbam o siebie i swoich bliskich

ZJEDZ TÊ ¯ABÊ !

Edytowane przez polny mak
Czas edycji: 2011-05-23 o 15:29
polny mak jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-23, 10:16   #2906
airwaves
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 499
GG do airwaves

Cytat:
niedzielne P, mimo upa³u apetyt dobry, stara³am siê dodaæ kcal gdzie siê da³o (chyba )

¦niadanie: jajecznica na boczku z 3 jajek, 3 kromki chleba (przez ca³y chleb) z mas³em, serem ¿ó³tym, szynk± i pomidorem, cappucino 'z proszku' + bita ¶mietana, 1 pasek czekolady gorzkiej
II ¶niadanie: jab³ko i banan pokrojone, wymieszane z serkiem wiejskim 150g, do tego gar¶æ bakalii i ³y¿ka miodu
Obiad: (trochê nietypowo bo grill): z grilla - 1 kie³baska ¶l±ska, kawa³ek karkówki, 2 skrzyde³ka, 1 pa³ka, sa³atka jarzynowa tradycyjna 3 kopiaste ³y¿ki, chleb opiekany 5 kromek tostowego, 2 piwa 0,5l, du¿o sosu czosnkowego na majonezie (powoli to jad³am wiêc nie wydawa³o mi siê du¿o )
Podwieczorek: kawa³ek tortu z kremem, 1 kawa³ek sernika, 2 ga³ki lodów waniliowych + polewa z truskawek zmiksowanych z cukrem, kawa z mlekiem 3,2 % i cukrem
Kolacja: 2 ¶ledzie opiekane w occie, 3 kromki razowca z serem topionym, ogórki ma³osolne, keczup
Przed snem: danio ma³y + rodzynki, paczka paluszków 70g

do picia: 3 szklanki soku pomarañczowego, 2 szklanki mleka 3,2%, 2 szklanki coli, woda
kalorycznie ok, ilo¶ciowo pewnie te¿, ale jak dla mnie to zdecydowanie za ma³o warzyw
airwaves jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-23, 14:17   #2907
november_rain
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 323

Witajcie!
Ja pierwszy raz tutaj,bardzo fajny w±tek. Jestem na redukcji, schud³am ju¿ 10kg jedz±c miêdzy 1200-1400kcal. Obecnie mam jaki¶ zastój,mo¿e pomo¿ecie mi wybadaæ,co robiê ¼le?

R

I
-2x wasa ¿ytnia
-pó³ pomidora
-pó³ mozarelli light

II
mix - ma³y banan,musli z orzechami nestle,jogurt naturalny

III
-³oso¶ wêdzony
-trochê almette
-2x wasa

IV
-zielone jab³ko z jogurtem naturalnym

V
-serek wiejski light
-³y¿ka miodu

napoje:
-1l wody
-3x zielona herbata
-1x czerwona herbata
november_rain jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-23, 14:26   #2908
Tynusia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 731

Cytat:
Napisane przez november_rain Poka¿ wiadomo¶æ
Witajcie!
Ja pierwszy raz tutaj,bardzo fajny w±tek. Jestem na redukcji, schud³am ju¿ 10kg jedz±c miêdzy 1200-1400kcal. Obecnie mam jaki¶ zastój,mo¿e pomo¿ecie mi wybadaæ,co robiê ¼le?

R

I
-2x wasa ¿ytnia
-pó³ pomidora
-pó³ mozarelli light
wase out a zamieñ na chleb razowy/¿ytni/orkiszowy/bu³ki razowe/sojowe itp i przestañ tak odliczaæ i trzymaæ siê tych produktów light, bo to za przeproszeniem jest g*no nie light

II
mix - ma³y banan,musli z orzechami nestle,jogurt naturalny
jogurt nat. + banan + solidna gar¶æ bakalii rzechy/suszone owoce

III
-³oso¶ wêdzony
-trochê almette
-2x wasa
wasa out , mo¿e jaka¶ sa³atka z wêdzonym ³ososiem np. ³oso¶,sa³ata/szpinak/oliwki/pomidorki cherry/ogór itp

IV
-zielone jab³ko z jogurtem naturalnym
jako przek±ska ok

V
-serek wiejski light
-³y¿ka miodu
serek wiejski + pestki dyni/s³onecznika z pomidorkami/ogórkiem/rzodkiewkami i np. kromka chleba razowego albo taka sa³atka z serkiem wiejskim

napoje:
-1l wody
-3x zielona herbata
-1x czerwona herbata
Ogólnie nie zbyt kolorowo , dawno jeste¶ na diecie? po takiej diecie mo¿esz mieæ efekt jojo gdzie jakie¶ konkrety ci±gle tylko wasa/light/pó³ pomidora itp.
Pewnie organizm Ci siê ju¿ buntuje bo z³a dieta bo kalorie to nie wszystko liczy te¿ siê jako¶æ.

Kreta/ Agia Pelagia or 2013 ? Lloret

Edytowane przez Tynusia
Czas edycji: 2011-05-23 o 14:27
Tynusia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-23, 14:35   #2909
november_rain
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 323

Dziêki Tynusia
Na diecie d³ugo ca³kiem - 4miechy z przerwami powiedzmy. I nie zawsze mam taki odjazd na light Jem te¿ chleb orkiszowy,czêsto orzechy i sa³atki owocowe. Uwielbiam broku³y i cukiniê
Bêdê zamieszczaæ jad³ospisy coby siê poprawiæ i jako¶ sensownie i zdrowo schudn±æ ostatnie 3kg i wyj¶æ na prost± bez jojo
november_rain jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-23, 14:40   #2910
Tynusia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 731

Cytat:
Napisane przez november_rain Poka¿ wiadomo¶æ
Dziêki Tynusia
Na diecie d³ugo ca³kiem - 4miechy z przerwami powiedzmy. I nie zawsze mam taki odjazd na light Jem te¿ chleb orkiszowy,czêsto orzechy i sa³atki owocowe. Uwielbiam broku³y i cukiniê
Bêdê zamieszczaæ jad³ospisy coby siê poprawiæ i jako¶ sensownie i zdrowo schudn±æ ostatnie 3kg i wyj¶æ na prost± bez jojo
No mam nadzieje bo ten jad³ospis co dzi¶ wstawi³a¶ to masakra nikomu nie ¿yczê jojo tak¿e bierz siê do roboty. Podpatrz inne dobrze oceniane R

Kreta/ Agia Pelagia or 2013 ? Lloret
Tynusia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Dietetyka

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:56.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.