![]() |
#2881 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Gra o tron
Cytat:
![]() Jorah też fajny, taki dojrzały. Stanis dla mnie bleee, stary Bolton również. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2882 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jak dla mnie świetny był ten pierwszy Daario, ten nowy jest beznadziejny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2883 |
BAN stały
|
Ale krzywy ryj z szeroko rozstawionymi oczami. To, że wydawał wam się bardziej Daariowaty było zasługą scenariusza. Nowego zrobili bardziej miłego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2884 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Daario niezły, faktycznie ![]() Bolton - postać, którą gra, sprawia, że ciężko patrzeć w estetycznych kategoriach, ale źle nie wygląda. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2885 | |||||
Zakorzenienie
|
[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;51436914]Dziewczyna, dziewica, CZTERNASTOLETNIA,[/QUOTE]
na wiek nie ma co zwracać uwagi. Daenerys ma chyba 13 lat podczas swej nocy poślubnej. Normalny wiek w okresie średniowiecza. ---------- Dopisano o 01:47 ---------- Poprzedni post napisano o 01:34 ---------- Cytat:
Chyba, że Martin zakłada w WoW napadnięcie przez Boltonów na Dolinę i uprowadzenie Sansy? Bo zgodnie z ujawnionymi fragmentami WoW, Sansa z LF na razie organizuje turniej by uwieść młodego Harry'ego. BTW. w jaki sposób Sansa w serialu dostała dyspensę? Jest przecież mężatką i w dodatku poszukiwanym zbiegiem podejrzanym o królobójstwo. Wyklucza to powiadomienie Wielkiego Septona w KP. ---------- Dopisano o 01:49 ---------- Poprzedni post napisano o 01:47 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:52 ---------- Poprzedni post napisano o 01:49 ---------- Cytat:
W serialu, jak słyszałam, skrócili jej dziewicze męki za pomocą Tommena (czego nie potrafię sobie wyobrazić z książkowym Tommenem : ) ) ---------- Dopisano o 01:59 ---------- Poprzedni post napisano o 01:52 ---------- Cytat:
To dalsze pożycie, póki nie przysłał Dany nauczycielek, było nieco jednostajne w pozycjach. Co świadczy tylko o tym, że scenarzyści po prostu postanowili epatować widza golizną i szokującymi scenami. ---------- Dopisano o 02:04 ---------- Poprzedni post napisano o 01:59 ---------- A mi się wlókł. Czytałam i ciężko było mi zrozumieć motywacje bohaterów. Jakoś tak chaotycznie pisane. ---------- Dopisano o 02:10 ---------- Poprzedni post napisano o 02:04 ---------- Cytat:
![]() Ok, wiem, że chodziło o to, by pokazać, że kapłani R'hllora potrafią robić zombiaki ze swoich wybrańców. Żeby nie było, że Jon to pierwszy zombie w książce. Ale motyw ograny fabularnie...
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett Edytowane przez Elfir Czas edycji: 2015-05-21 o 01:13 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2886 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2887 | |
Uzależnienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2888 |
Raczkowanie
|
Fajnie wyglądał w tym skórzanym wdzianku jak przybyli do Dorne
![]() Jon niby spoko, ale ta jego mina trochę pogarsza sprawę. Nowy Daario jest ok (gra teraz w "Wieku Adaline" tak btw), Jaqen i Loras też. Ramsay w sumie też brzydki nie jest. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2889 |
Zakorzenienie
|
Q ostatnim odcinku nieźle wyglądał ten kochanek Lorasa. Wszedł, usiadł sobie jak w barze i na luzaka powiedział co wiedział. No jak pan sytuacji.
![]() |
#2890 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2891 |
Zakorzenienie
|
możliwe że się na coś nadzieje - coś ostrzejszego niż Loras
![]() |
#2892 |
Konto usunięte
|
Szkoda mi Margaret, lubie jej postac, a tu mi ja zabieraja.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2893 |
Zakorzenienie
|
Nikt Margaery nie zabiera, jeśli to o nią chodzi. Może do lochu, ale raczej nic jej nie będzie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2894 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2895 |
Uzależnienie
|
Widziałyście?
![]()
![]() |
#2896 |
Ha ha ha ha ha
|
Hehe fajne
![]()
![]() |
![]() |
#2897 |
Raczkowanie
|
Haha rewelacja
![]() Niezłe poruszenie zrobiła ostatnia scena "gwałtu" na Sansie, na każdym kroku napotykam oburzenia, nawet na Pudlu naskrobali artykuł o tym ![]() Niech już nadejdzie nowy odcinek i niech ludzie zajmą się czym innym. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2898 | |
Zadomowienie
|
Ja wiedziałam, że jak przyjdzie co do czego to on jej nie oszczędzi. I tak spodziewałam się większego sadyzmu, że ją będzie przywiązywał łańcuchami, pejczował itp. xD ale to pewnie w następnym odcinku. Biedna Sansa. Najbardziej wyrafinowane było to, że Theon musiał patrzeć i te jego łzy... Ścisnęło mnie za serce. A Sansa przewidywała napewno, że do czegoś takiego dojdzie.
---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- Cytat:
A Jan Śnieg nie przystojniak?! ![]()
![]() |
![]() |
#2899 |
BAN stały
|
Jon ma taki wyraz ze względu na scenariusz. Zresztą w tym sezonie według mnie bardzo go poprawili, wygląda bardziej bystrze i władczo. We wcześniejszych sezonach (i słusznie) robili z niego zagubionego chłopaka cierpiącego po stracie rodziny, pierwszej ukochanej na końcu świata.
Nie znam się na aktorstwie więc zawsze oglądam sobie wywiady z aktorami których oceniam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2900 | |
Uzależnienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#2901 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Nawet nie mam koncepcji, kto miałby być tym następnym królem ![]() No i jeszcze kwestia - dziewicą czy "dziewicą" - w końcu prosiła maestra o miesięczną herbatę raczej nie dla kaprysu ![]() Książkowy Tommen raczej jeszcze nie byłby w stanie tego dokonać ![]() Cytat:
![]() Twórcy raczej zdawali sobie sprawę, że kombinacja tych scen plus książkowego wieku Danki wzbudzi gorące dyskusje, a co za tym idzie - przysporzy serialowi popularności. Szkoda tylko, że pokazuje kliszę pt. miłość do wcześniejszego (dyskutowalnego wprawdzie, ale zawsze) krzywdziciela, to zostało szeroko skrytykowane i we mnie również budzi wątpliwości. Edytowane przez Mileva_ Czas edycji: 2015-05-21 o 20:23 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2902 |
BAN stały
|
Ale zapomniałem wspomnieć, że ma po prostu taki stonowany wyraz twarzy. Kiedyś sam nawet mówił, że parę razy sie zdarzyło, że ktoś go zaczepił i spytał czy wszystko w porządku.
Zresztą w dyskrypcji Jona w Got jest napisane, że ma spokojną twarz. ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Mnie denerwuje przedstawienie tych Piaskowych węży. Nie dość, że małe to jeszcze to ciuchy mają takie, że te dłonie wydaja się takie pulchne i miękkie. Jeszcze te szmaty na głowach... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2903 |
Zakorzenienie
|
Jon ma resting bitch face
![]()
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2904 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2905 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2906 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2907 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2908 |
Zakorzenienie
|
dobre
![]() jeśli chodzi o Dorne, to wszystko w serialu ta jest słabe wg mnie. W książce bardzo lubiłam Dorne, córki Oberyna itp A w serialu nie mogę ich znieść.
![]() |
#2909 |
Zakorzenienie
|
Ja tam nigdy nie lubiłam wątków z Dorne, ale to co pokazują w serialu to porażka.
![]() |
![]() |
#2910 |
Konto usunięte
|
no to tego, w trailerze Sansa juz spiskuje z Theonem ze ma nada; przyjaciol na polnocy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:54.