Kupujemy na Asosie, wszystko inne mamy w nosie :) - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-16, 06:24   #2881
ishtar
Zakorzenienie

Dot.: Kupujemy na Asosie, wszystko inne mamy w nosie :)

Cytat:
Napisane przez Niebieska.Kredka Pokaż wiadomość
A pytałaś na odpowiedniej poczcie? Takich gabarytowych przesyłek listonosz nie ma obowiązku nosić, więc zawsze jest jakaś szansa że nie zostawił awizo/zginęło itd. Zapytaj.
Dzięki, ale ja zamawiałam przesyłkę na adres firmy - dużej- codziennie do nas listy przywożą w worku, więc i tak by przyszedł list. Niestety nie zostawiaja ich na poczcie.
ishtar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 09:47   #2882
duplo
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ishtar Pokaż wiadomość
Ja w sumie od samego zamówienia, do otrzymania zwrotu czekalam ok. miesiąca. Najpierw odczekalam 2 tygodnie, jak przesyłka nie przyszła, więc do nich napiasałam - kazali czekać, kolejne 1,5 tygodnia. Ktoś tutaj poradzil mi, żeby napisac do nich na fb, na ich oficjalnym profilu (na forum dyskusyjnym) i po tym okresie tez do nich napisałam wlaśnie na FB. Dodałam też, że chcę zwrotu pieniędzy, a nie ponownej wysyłki, bo sukienka, ktorą zamawiałam miała przyjść na konkretna okazję. Napisali mi, że w takim razie zwracają mi kase na konto i od tego momentu minęły ok 4 dni, zanim nie znalazły się na koncie (to pewnie kwestia księgowań w banku). Tak więc odczekaj co najmniej 2-3 tygodnie zanim do nich napiszesz.

Swoją drogą - jak można tak kraść. Już specjalnie dopisałam w polu adresu nazwę swojej firmy (dość spora korporacja, znana, tam miała przesyłka dojść) to myslałam, że nie ukradną przesyłki, bo może być służbowa. Ale jak widać nie pomogło
Wysłałam im już info na forum fb, że nie mam paczki i kazali mi czekać do 17 listopada. Jutro będę do nich ponownie pisała, no chyba, że przyjdzie. Czyli powinnam im napisać, czy chcę zwrot kasy, czy ponowną wysyłkę w razie czego?
duplo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 10:13   #2883
ishtar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez duplo Pokaż wiadomość
Wysłałam im już info na forum fb, że nie mam paczki i kazali mi czekać do 17 listopada. Jutro będę do nich ponownie pisała, no chyba, że przyjdzie. Czyli powinnam im napisać, czy chcę zwrot kasy, czy ponowną wysyłkę w razie czego?
Zalezy co chcesz. Mi zależało na zwrocie, bo w międzyczasie kupiłam tę sukienkę na allegro.
ishtar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 10:57   #2884
arrachnee
Zakorzenienie

Dziewczyny, procedura zwrotów jest jasna - nie ma sensu do nich pisać milion razy
piszemy raz jak minie termin, oni odpisują, żeby sprawdzić na poczcie i u sąsiadów + dać im kolejne 8dni roboczych na dostarczenie, po tym terminie piszemy jeszcze raz i zwykle po paru dniach jest zwrot na konce
zaginęło mi kilka przesyłek (paczkowa czarna dziura z początku lipca + 2 inne) i nie miałam żadnych problemów ze zwrotem pieniędzy (akurat nic już nie było dostępne, więc o ponownej wysyłce nie było mowy)

PUSTAK BLOG
różne wersje lakierów essie
Rossmannowe -40% - zakupy 1 2

Cytat:
Napisane przez vadi
patyk jest uniwersalny

arrachnee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 12:03   #2885
Kocica77
Rozeznanie

Ja też nie mam 2 paczek które były wysłane 7 listopada ....
Pewnie znowu później wysłali niż napisali, bo chyba tyle paczek nie zagineło
Kocica77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 12:51   #2886
Solciuchna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ishtar Pokaż wiadomość
Kurczę, a ja po raz dugi zamówiłam z asosa i po raz drugi mi ukradli paczkę Asos zwraca pieniądze, ale kurczę ja chciałam tę sukienkę

Ile razy Wam się zdarzyło, że przesyłka do Was nie dotarła? Ja rozumiem - raz, ale kurczę kolejna? Chyba trzeba będzie się przeprosić z płatnymi przesyłkami, ale przynajmniej rejestrowanymi.
Mi też się zdarzało. Nasi kochani pocztowcy...

Natomiast nigdy mi się nie zdarzyło, żeby paczka nie doszła w wyznaczonym w zamówieniu terminie. Więc jeśli nie dotarła do tego czasu, to możecie porzucić nadzieję...

A nie dokonujecie wpłat poprzez paypal? Wtedy nie piszecie do Asosa, tylko paypal się tym zajmuje, 3 tyg. i kasę macie z powrotem.
Solciuchna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 13:35   #2887
Kocica77
Rozeznanie

Ja mam jutro ostateczny dzień dostarczenia .
Ale coś mi się nie chce wierzyć żeby to było tylko złodziejstwo poczty- bo miałam 2 paczki z 07 listop- chyba 2 przesyłek naraz ktoś nie zaiwanił???
1 to może się zdarzyć , ale 2 naraz?? Jak myślicie ?
Tym bardziej że przesyłki były duże- buty i płaszcz, nie da się ich tak schować łatwo, bo nie te gabaryty.
Dlatego mam nadzieję że jutro przyjdą

Cytat:
Napisane przez Solciuchna Pokaż wiadomość
Mi też się zdarzało. Nasi kochani pocztowcy...

Natomiast nigdy mi się nie zdarzyło, żeby paczka nie doszła w wyznaczonym w zamówieniu terminie. Więc jeśli nie dotarła do tego czasu, to możecie porzucić nadzieję...

A nie dokonujecie wpłat poprzez paypal? Wtedy nie piszecie do Asosa, tylko paypal się tym zajmuje, 3 tyg. i kasę macie z powrotem.
Kocica77 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-16, 13:59   #2888
Solciuchna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kocica77 Pokaż wiadomość
Ja mam jutro ostateczny dzień dostarczenia .
Ale coś mi się nie chce wierzyć żeby to było tylko złodziejstwo poczty- bo miałam 2 paczki z 07 listop- chyba 2 przesyłek naraz ktoś nie zaiwanił???
1 to może się zdarzyć , ale 2 naraz?? Jak myślicie ?
Tym bardziej że przesyłki były duże- buty i płaszcz, nie da się ich tak schować łatwo, bo nie te gabaryty.
Dlatego mam nadzieję że jutro przyjdą
Zamawiam przez internet już od wielu lat i na tyle zaginionych paczek jakoś wierzyć mi się nie chce, że one się zwyczajnie "gubią"

Tym bardziej, jak miałam taką sytuację - kiedyś przyszła do mnie paczuszka z ebaya, bluzka czy sukienka zapakowana jedynie w papier i obwiązana wstążką. Papier rozdarł się podczas transportu i było można zobaczyć co jest w środku. Kiedy miła pani z okienka (do której często przychodziłam) podawała mi przesyłkę, powiedziała, żebym prosiła nadawców o lepsze pakowanie przedmiotu, robiąc przy tym wymowną minę...

Innym razem byłam świadkiem, jak facet na poczcie odebrał awizowaną paczkę z jakimiś częściami do samochodu, ale że była podejrzanie lekka to rozpakował ją jeszcze stojąc przy okienku. Okazało się, że 3/4 rzeczy z paczki wyparowało. Facet wkurzył się i zrobił awanturę, na co pani z okienka mówi mu, że ona nie wie co on zamawiał, i może sprzedawca się pomylił, itede, itepe. No to on poprosił o zważenie tej paczki. Okazało się, że pakunek zamiast ważyć 3 kg (jak było napisane na kartce nadawczej), to ważył 0,5 kg.
2,5 kg wyparowało podczas transportu

Także wierzyć mi się nie chce, że na poczcie nie kradną!
Stary 2011-11-16, 14:09   #2889
candace1
Zakorzenienie

Cytat:

Także wierzyć mi się nie chce, że na poczcie nie kradną!
Pewnie i kradną ale nie tylko na poczcie i nie tylko naszej.
Na całym świecie gina przesyłki.
Paczki wysyłane kurierem o dziwo też giną Także niestety jak ma zginąć to zginie...
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 14:12   #2890
mal00nie
Zakorzenienie

ja czekam na paczkę z 8.11 - też nie mam - myślę że do piątku będzie
kiedyś zamówiłam kurierem bo miałam większe zamówienie - dla siebie i koleżanek w pracy ale asos zamiast wsadzić wszystko do pudła (były różne towary - np buty bizuteria i ciuchy) wsadził do tej srebrnej folii - folia się rozerwała jeszcze przed dostarczeniem do polski; więc jakieś spedycyjne centrum wsadziło rzeczy do pudła razem z rozerwanym workiem a na wierzch naklejono list nadawczy wycięty z foliowego worka ale oczywiście w paczce brakowało już kilka sztuk; dużo było pracy z odkręcaniem tej sytuacji - finał był jednak taki iż brakujące rzeczy asos mi dosłał
więc nie narzekam na tę firmę

Edytowane przez mal00nie
Czas edycji: 2011-11-16 o 14:20
mal00nie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 14:16   #2891
Solciuchna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mal00nie Pokaż wiadomość
ja czekam na paczkę z 8.11 - też nie mam - myślę że do piątku będzie
Przecież zawsze jak składasz zamówienie to dostajesz maila z potwierdzeniem i info do kiedy ma dotrzeć przesyłka.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-16, 15:09   #2892
mal00nie
Zakorzenienie

Cytat:
Przecież zawsze jak składasz zamówienie to dostajesz maila z potwierdzeniem i info do kiedy ma dotrzeć przesyłka.
tego mi nie musisz mówić bo nie pierwszy raz zamawiam - to co piszą w wiadomości nie jest normą - tylko taka rama czasowa priorytet u nas na poczcie też powinien być do 2 dni a nie zawsze tak jest

Stary 2011-11-16, 15:55   #2893
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cześć dziewczyny! Jestem tu pierwszy raz i pierwszy raz przymierzam się do kupna sukienki z asos. Zachwycona jestem tą z załącznika, jednak nie mogę jej znaleźć na stronie a szukałam naprawde długo.... nie wiem czy już jest niedostępna, czy po prostu ją ominełam...... na allegro można ją kupić za 160 zł i zastanawiam sie czy to dużo - przepłacę czy wręcz przeciwnie? Możne znajdzie się ktoś kto mi odpowie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image2xxlr.jpg (58,0 KB, 18 załadowań)
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 16:14   #2894
Solciuchna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny! Jestem tu pierwszy raz i pierwszy raz przymierzam się do kupna sukienki z asos. Zachwycona jestem tą z załącznika, jednak nie mogę jej znaleźć na stronie a szukałam naprawde długo.... nie wiem czy już jest niedostępna, czy po prostu ją ominełam...... na allegro można ją kupić za 160 zł i zastanawiam sie czy to dużo - przepłacę czy wręcz przeciwnie? Możne znajdzie się ktoś kto mi odpowie
Ja uważam, że to bardzo mało bierz tą z allegro, pewnie na Asosie juz jej nie ma.
Stary 2011-11-16, 16:26   #2895
mal00nie
Zakorzenienie

ze
Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
w tym kolorze jest już dawno niedostępna a cena nie jest aż tak zawyżona - przeceniona jest tylko w tym kolorze http://www.asos.com/ASOS/ASOS-Shift-...px?iid=1417431

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-16, 16:31   #2896
Solciuchna
Zakorzenienie

Cytat:
ze
w tym kolorze jest już dawno niedostępna a cena nie jest aż tak zawyżona - przeceniona jest tylko w tym kolorze http://www.asos.com/ASOS/ASOS-Shift-...px?iid=1417431
No i został tylko jakiś duży rozmiar.
Stary 2011-11-16, 16:38   #2897
sanita1985
Rozeznanie

mi ostatnio wysłali 4.11 a 14.11 dostałam
sanita1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 16:39   #2898
olagroch
Rozeznanie

GG do olagroch

Cytat:
Ja uważam, że to bardzo mało bierz tą z allegro, pewnie na Asosie juz jej nie ma.
biorąc pod uwagę, że w promocji kosztuje 18Ł, czyli ok. 90zł, to nie powiedziałabym, że tak mało, bo doliczając jeszcze allegrową przesyłkę, to prawie 2 razy tyle - http://www.asos.com/ASOS/ASOS-Shift-...rt=-1&clr=Cork

swiat_katarzyny, pilnuj, bo często ją dorzucają, mi ostatnio w tym wstawionym przez Ciebie kolorze udało się złapać UK8 z tym że z serii petite, i też za 18Ł, mimo że wyświetla się 22 - http://www.asos.com/Asos/Asos-Petite...px?iid=1450275

Edytowane przez olagroch
Czas edycji: 2011-11-16 o 16:41
olagroch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 16:53   #2899
Niebieska.Kredka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez arrachnee Pokaż wiadomość
Dziewczyny, procedura zwrotów jest jasna - nie ma sensu do nich pisać milion razy
piszemy raz jak minie termin, oni odpisują, żeby sprawdzić na poczcie i u sąsiadów + dać im kolejne 8dni roboczych na dostarczenie, po tym terminie piszemy jeszcze raz i zwykle po paru dniach jest zwrot na konce
zaginęło mi kilka przesyłek (paczkowa czarna dziura z początku lipca + 2 inne) i nie miałam żadnych problemów ze zwrotem pieniędzy (akurat nic już nie było dostępne, więc o ponownej wysyłce nie było mowy)
W ogóle można napisać tylko raz, jak minie te dodatkowe 8 czy 9 dni od pierwotnego terminu.
Niebieska.Kredka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-16, 16:56   #2900
arrachnee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Niebieska.Kredka Pokaż wiadomość
W ogóle można napisać tylko raz, jak minie te dodatkowe 8 czy 9 dni od pierwotnego terminu.

pokaż sukienkę

PUSTAK BLOG
różne wersje lakierów essie
Rossmannowe -40% - zakupy 1 2

Cytat:
Napisane przez vadi
patyk jest uniwersalny

arrachnee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 16:59   #2901
mal00nie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olagroch Pokaż wiadomość
biorąc pod uwagę, że w promocji kosztuje 18Ł, czyli ok. 90zł, to nie powiedziałabym, że tak mało, bo doliczając jeszcze allegrową przesyłkę, to prawie 2 razy tyle
miałam na myśli w porównaniu do tych sprzedawców którzy sprzedają po ok.300 zł bo i takie się zdarzały

Edytowane przez mal00nie
Czas edycji: 2011-11-16 o 17:00
Stary 2011-11-16, 17:07   #2902
olagroch
Rozeznanie

GG do olagroch

Cytat:
miałam na myśli w porównaniu do tych sprzedawców którzy sprzedają po ok.300 zł bo i takie się zdarzały
a to prawda...
i o ile jeszcze jestem w stanie (w jakimś stopniu!) zrozumieć tych, którzy mają zalegalizowaną działalność, w związku z czym płacą spore podatki, to jak widzę, sprzedające na czarno osoby fizyczne, u których nie można nawet prosić o fakturę, a cena jest wyższa o 300-400%, to mówiąc niezbyt elegancko, mam tylko jeden odruch - wymiotny...

Edytowane przez olagroch
Czas edycji: 2011-11-16 o 17:17
olagroch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 17:10   #2903
Rvda88
Zadomowienie

A ja zamówiłam właśnie słynną szczotkę do włosów - Tangle Teezer Jest przeceniona i jest jeszcze kod -10%, więc wyszła za 7,20 funta, więc raczej niewiele w porównaniu z jej normalną ceną albo cenami na All

Zawiedziona jestem wyborem płaszczy w tym roku Nic ciekawego nie ma za bardzo... Myślicie, że w ciągu najbliższego miesiąca coś dorzucą jeszcze?

Rvda88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 17:13   #2904
sarong
Rozeznanie

Dziś dostałam przesyłkę z 4 listopada

sarong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 18:01   #2905
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:
No i został tylko jakiś duży rozmiar.
14 to chyba tak akurat na mnie i nie wiem czy to taki duży rozmiar

Cytat:
Napisane przez olagroch Pokaż wiadomość
biorąc pod uwagę, że w promocji kosztuje 18Ł, czyli ok. 90zł, to nie powiedziałabym, że tak mało, bo doliczając jeszcze allegrową przesyłkę, to prawie 2 razy tyle - http://www.asos.com/ASOS/ASOS-Shift-...rt=-1&clr=Cork

swiat_katarzyny, pilnuj, bo często ją dorzucają, mi ostatnio w tym wstawionym przez Ciebie kolorze udało się złapać UK8 z tym że z serii petite, i też za 18Ł, mimo że wyświetla się 22 - http://www.asos.com/Asos/Asos-Petite...px?iid=1450275
OOOO dzięki bardzo za podpowiedz - będę zerkać.... gdybym tylko wiedziała jak mam 'czytać' tą strone... jestem na niej pierwszy raz i jest dla mnie troche nieczytelna....
a o co chodzi z tą serią petite? czym ona się różni od zwykłej?
Stary 2011-11-16, 18:06   #2906
mal00nie
Zakorzenienie

petite - dla drobnych osób - czyli w przypadku tej sukienki będzie raczej krótsza
btw
weszłam na twojego bloga i na 14 to mi nie wyglądasz - raczej na 10

Edytowane przez mal00nie
Czas edycji: 2011-11-16 o 18:07
Stary 2011-11-16, 18:10   #2907
korneczka
Zadomowienie

Czy rzeczy które były rok temu w sprzedaży wrócą znowu ? Chodzi mi dokładnie o ten komin http://www.asos.com/ASOS/ASOS-Long-F...px?iid=1182977
korneczka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-16, 18:27   #2908
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:
petite - dla drobnych osób - czyli w przypadku tej sukienki będzie raczej krótsza
btw
weszłam na twojego bloga i na 14 to mi nie wyglądasz - raczej na 10
tak myślałam

a co do mojego rozmiaru to po prostu jestem bardzo wysoka no i umiem dobrać ciuchy do figury - takie złudzenie optyczne
Stary 2011-11-16, 20:29   #2909
aam
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Rvda88 Pokaż wiadomość
A ja zamówiłam właśnie słynną szczotkę do włosów - Tangle Teezer Jest przeceniona i jest jeszcze kod -10%, więc wyszła za 7,20 funta, więc raczej niewiele w porównaniu z jej normalną ceną albo cenami na All

Zawiedziona jestem wyborem płaszczy w tym roku Nic ciekawego nie ma za bardzo... Myślicie, że w ciągu najbliższego miesiąca coś dorzucą jeszcze?
O fajnie że napisałaś o tangle teezer bo zastanawiałam się nad zakupem tej kompaktowej do torebki i też jest przeceniona i wyjdzie znacznie taniej niż z all
i znów kasa mi się rozeszła... no dobra, popatrzę czy coś jeszcze taniego się znajdzie przy okazji
aam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 20:43   #2910
Rvda88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aam Pokaż wiadomość
O fajnie że napisałaś o tangle teezer bo zastanawiałam się nad zakupem tej kompaktowej do torebki i też jest przeceniona i wyjdzie znacznie taniej niż z all
i znów kasa mi się rozeszła... no dobra, popatrzę czy coś jeszcze taniego się znajdzie przy okazji
Już od jakiegoś czasu nad nią myślałam, a teraz, kiedy je przecenili i dzięki kodowi, to mimo stojącego wysoko funta cena wyszła korzystna Tym bardziej, że z tego, co słyszałam, to jest to szczotka na lata, to zakup się opłaca Mam nadzieję, że pomoże trochę moim włosom, bo obecnie lecą mi garściami

Rvda88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości