|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku? | |||
| Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. |
|
1 | 1,92% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
22 | 42,31% |
| Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. |
|
1 | 1,92% |
| W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. |
|
2 | 3,85% |
| W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. |
|
18 | 34,62% |
| Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. |
|
10 | 19,23% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
Witajcie
Witam nową mamusię archinta kciuki z badanie obyś nie musiała dołączyć do naszego zacnego grona słodkich mam ![]() natka za wizytę! Daj znać jak poszłaMalgosiaM8 kurcze kochana współczuję, naprawdę on nie rozumie co to przedwczesny poród, że coś sie może stać ... No ale to tata - ma 64 lata, swój świat i swoje kredki. Powinnaś bardziej wstrząsnąć mężem i nauczyć go sprzątać, gotować, robić zakupy. Bo jak nie teraz to potem będzie już za późno.![]() kapka przed nami dopiero cała procedura, jesteśmy na samym początku i planach. A czemu macie aż taką dużą działkę????? Cytat:
to on kocha Ciebie czy Twoje ciało?? |
|
|
|
|
#2882 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
udało mi się wbić w moment, że przestało na chwilę padać i poszłam na szybko, ale takim sprintem to jeszcze w tej ciąży nie biegłam
![]() Cytat:
![]() Muszę przeglądnąć Twoją wyprawkę i porównać ze swoją listą, którą tu tez kiedyś wklejałam Cytat:
bo jakieś szczątki czegoś mi wyszły w moczu..Cytat:
ooo jaa ma charakterek ten Wasz synuś, oj ma
|
|
#2883 |
|
Zadomowienie
|
na co to?
jak przeczytałam ile pijecie, to aż szklankę woda napełniłam, jakoś oić mi sie nie chce, a do tego mam taki słaby pęcherz
|
|
|
|
#2884 | ||
|
kosmitka
|
Cytat:
. Muszę się poprawić.Cytat:
. Co prawda tydzień teraz, a tydzień w sierpniu ale i tak nie chce dojeżdżać. Jednym słowem Obiad wstawiony.
|
|
|
#2885 |
|
Zakorzenienie
|
Lausane no niezły Konradek hehe ja go uwielbiam po samych opowieściach
|
|
|
|
#2886 | |
|
kosmitka
|
Cytat:
Twojej listy przepraszam nie widziałam, bo jednak trochę mnie ominęło. Aa2 jak poszukiwania szkoły rodzenia??
|
|
|
#2887 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2888 | |
|
Zakorzenienie
|
anetika;
no i bomba z wynikami chociaż wiesz czym mierzyć, a jakiej normy masz się trzymać po posiłku?Cytat:
![]() ![]() mówisz i masz ![]() wiesiołek z tego co wiem może powodować skurcze - czytałam o nim sporo kiedy się staraliśmy o małą i wtedy zalecano go brać do owulacji, bo skurcze mogłyby spowodować poronienie czy jakoś tak. Także wiesiołek i herbata malin to u mnie na pewno ale po 36 tc. Lausanne nie daj się mamie!!Bądź twarda i walcz! Nie przesadzaj ze sprzątaniem, gotowaniem, bo mały i tak zapewnia Ci duużo nadprogramowego dla Ciebie ruchu - niezły terrorysta z niego swoją drogą
|
|
|
|
|
#2889 |
|
Zakorzenienie
|
Ancia czekam na godz 16 bo pisze na str szpitala ze w godzinach szkoły rodzenia zeby dzwonic
![]() gdzie indziej juz nie szukam bo zazwyczaj sa płatne a jak mam wydac kupe kasy na szkołe rodzenia to nei chce wole za to monitor oddechu kupic jakby co
|
|
|
|
#2890 | |
|
kosmitka
|
Cytat:
A Konradek faktycznie niezły terrorysta, jestem ciekawa jak się będzie zachowywał po narodzinach. Chcesz przyspieszyć poród czy o co chodzi? Bo jakoś nie kumam.
|
|
|
#2891 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie pytaj ile razy dziennie w kibelku jestem ![]() taaak pies zadowolony, tym bardziej, że go puściłam luzem i biegał sobie sam. Ja normalnie chodzę spokojnie, kroczek za kroczkiem sobie dreptam, bo mi się coraz cięzej idzie a teraz to wyjątek ze względu na deszcz i tak nie uniknęłam go do końca bo w połowie drogi od nowa się rozpadało :/a listę już jakoś dawno wklejałam, podobna do Twoje tyle, że bez wyliczeń cenowych, bardziej na tym co powinno się mieć się skupiłam Aga ja też maliny i wiesiołek jak coś będę brać dopiero po 36tc, o wiesiołku czytałam to samo co Ty
|
|
#2892 | |
|
kosmitka
|
Cytat:
.
|
|
|
#2893 |
|
Rozeznanie
|
agnieszka 0605 - mam nie przekraczać 140mg 1h po posiłku i jeżeli chodzi o ten glukometr, który dobrze mierzy to ani razu nie przekroczyłam tej normy, tak średni wychodzi mi coś koło niecałych 120 po 1h czyli chyba dobrze
Jeszcze ciekawi mnie co mi na to jutro mój gin powie, ale jestem juz spokojniejsza po tym porównaniu z przychodniowym glukometrem
|
#2894 |
|
kosmitka
|
Oświećcie mnie z tym wiesiołkiem i malinami - skoro przyspiesza poród, to czemu chcecie go brać?
|
|
#2895 |
|
Zakorzenienie
|
stosowanie tych specyfików podobno ułatwia poród, szyjka się otwiera itp. Ale stosowanie ich wcześniej to wg mnie właśnie możliwość wywołania porodu, tzn. przyspieszenia, a tego bym nie chciała. Dlatego ja mówię im TAK ale w okresie bezpiecznym czyli po 36 tc, ż nawet jakby bardzo podziałały to z małą będzie ok
Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2011-07-06 o 14:30 |
|
|
|
#2897 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze, to my na szkołę dajemy 390zł i to za 12 spotkań...
Ale chyba już nie ma sensu szukać gdzie indziej. |
|
|
|
#2898 |
|
Zakorzenienie
|
anetika mieścisz się w normach więc jest ok
|
|
|
|
#2900 |
|
Zakorzenienie
|
dobra ide sie troche chyba ogarne bo kolezanka ma przyjechac i mamy na spacer sobie pójsc a wygladam jak potwór
![]() bedziemy sie toczyc we dwie ona tez w ciazy
|
|
|
|
#2901 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż ja jeszcze nie myślałam o piciu czegokolwiek, ale skoro mówicie, że ułatwia to muszę przemyśleć sprawę |
|
|
|
|
#2902 |
|
Zakorzenienie
|
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=536976
o wiesiołku i tych malinkach |
|
|
|
#2903 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja wlasnie chce brac te maliny ale poki co się boję a 36 tc to nie za pozno zeby daly odpowiedni efekt?
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2904 | ||||
|
kosmitka
|
Cytat:
Cytat:
.Cytat:
Cytat:
Jakoś bałabym się tych malin i wiesiołka .
|
|
|
#2905 |
|
Wtajemniczenie
|
a sister jak Twoj humorek dzis?
|
|
|
|
#2906 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() [QUOTE=mooonik;27968534]ale i dla TŻ obowiązkowa koszula i koniecznie z dziurkami w odpowiednich miejscach![]() żadne inne rozwiązanie nie wchodzi w grę ![]() QUOTE] ![]() Cytat:
Ja akurat pościel kupiłam w zestawie (potem moge nie mieć do tego głowy), na pewno nie od razu a w późniejszym czasie i jej użyje, tak to rożek i kocyk. Cytat:
Cytat:
im więcej tym lepiej się przygotujemy na przyjście maluchówlausanne- to masz małego artyste w domu,daje Wam popalić ![]() agnieszka0605-chcielismy kupić góra do 20ar. Tą co kupiliśmy pojechaliśmy oglądnąć "przy okazji" z pania z nieruchomości, a że wynegocjowaliśmy b. dobrą cene to taką zakupiliśmy(z czego 20ar, jest budowlanej reszta rolna).W tym roku ogrodzimy 20 ar, a na pozostałej reszcie zasadzimy sobie kiedyś sad owocowy .Anciah- kupiłam 3pary półśpioszków, z córą miałam tylko 1 pare i byłam z nich zadowolona.Jak znowu mnie nie zawiodą to zakupie w późniejszym czasie większe rozmiary. Patrzyłam na Twoja liste, jak dla mnie jest OK na sam początek(sama nie wiem czy coś przeoczyłam-były czapeczki )Nie jestem zwolenniczką kupowania 10szt. z każdego rozmiaru, bo w praniu wychodzi w czym dziecku najwygodniej i co jest najbardziej praktyczne, mam pare ciuszków 56 i 62, reszte będe dokupywać na bierząco.
|
|
#2907 |
|
Zakorzenienie
|
![]() a tak: http://www.speedyshare.com/files/29141720/_wyprawka.xls ? co do skurczy i herbaty- herbata(zwłaszcza mocna i gorzka) tak jak i kawa wypłukuje magnez z organizmu, dlatego może być przyczyną skurczy
|
#2908 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja juz nic nie czaję z tym piciem, pamiętam ze miałam pic po porodzie zeby macica się obkurczała, a teraz nic mi gin nie mowiła malin i wiesiołka wlasnie też sie boje |
|
|
|
|
#2909 |
|
Zadomowienie
|
aa2 to w Zabrzu jest jakaś bezpłatna szkoła rodzenia?????? Będę wdzięczna za namiary, bo nie potrafię znaleźć
|
|
|
|
#2910 | ||
|
kosmitka
|
Cytat:
Kurcze, jak pomyślę o spacerkach to jakaś abstrakcja dla mnie - ja, dziecko i spacer. Nie umiem sobie tego wyobrazić. ![]() Mam czapeczki i skarpetki i niedrapki - wszystko używane, ale w kartonie, jeszcze nie zostało spisane .Cytat:
, dziękuję. Wydrukuję i porównam ze swoją listą, fajnie to zrobiłaś.Na noc staram się pić herbatkę zieloną z meliską, fajnie wycisza. I obiecuję poprawę z wodą. A ta woda może być z sokiem malinowym skoro on skurcze powoduje?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:25.

obyś nie musiała dołączyć do naszego zacnego grona słodkich mam 
on nie rozumie co to przedwczesny poród, że coś sie może stać ... No ale to tata - ma 64 lata, swój świat i swoje kredki. Powinnaś bardziej wstrząsnąć mężem i nauczyć go sprzątać, gotować, robić zakupy. Bo jak nie teraz to potem będzie już za późno.
(

bo jakieś szczątki czegoś mi wyszły w moczu..