|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2881 |
Zadomowienie
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
witam co do imion to przynajmniej ja mam typy mąż dałnazwisko i to styknie
![]() ![]() dziewczynka Laura, Liwia, (Anika- podpatrzone ![]() ![]() chłopczyk Kajetan, Filip, Eligiusz, Kordian, Nikodem, Florian, Artur trzeba zjesc sniadanko i na objazd po urzędach ![]()
![]() ![]() godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2882 | |||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
Heloooooł
![]() znów kolejna, już piąta z rzędu nieprzespana noc ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karo ![]()
Razem, 19.12.04 ![]() Zaręczona, 1.01.11 ![]() Córeczka Laura, ur. 22.03.12 ![]() Będziemy ślubować 31.08.13 ![]() Edytowane przez evvcia_ Czas edycji: 2011-10-27 o 08:05 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2883 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
cziqua Florianek i Anika śliczne Ja spałam dzisiaj w salonie i tak sie wyspalam ![]() ![]()
![]() |
#2884 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja osobiscie gotuje z kilku rodzajow miesa i ok 5 godzin na wolnym ogniu. To moja najulubiensza zupa ![]() z tymi imionami to faktycznei kwestia porozumienia z TZ... ![]() U nas juz postanowione,ze wlasnie Robert jak dla facecika,a jak bedzie panienka to bedzie Marcelina ![]() ![]() bardzo mi sie podobala Michalina ,Pola i Hania...ale niestety TZ oponowal,albo juz mamy takowe w rodzinie.
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski Edytowane przez Mravka Czas edycji: 2011-10-27 o 08:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2885 |
Wtajemniczenie
|
dzien doberek
![]() alez u mnie dzis ponuro na dworze....ale wiatru nawet odrobinki nie ma...juz prawdziwa jesien. Roksape i Aguska co do tych lekow i strachow, ja jako dziecko mialam fobie burzowa...doslownie..tylk o szla ciemna chmura a ja musialam lezec w lozku, zero powietrza, zacisniete uszy aby nie slyszec grzmotow a juz na pewno zaslonieta glowa aby nie widziec blyskow, a zaczelo sie jak moja madra ciocia kazala mi biec za rowerem w straszna burze bo tak chciala zdazyc do domu, na bagazniku miala swoja corke a ja bieglam, moja mama myslalam ze ja zatlucze za to i do tej pory jej to wypomina, dlaczego nie schowala sie do jakiegos sklepu,a na dodatek gdy wrocilam z tego biegu za rowerem (mialam 6 lat) to piorun uderzyl w stodole sasiadow i byl pozar. lek przed burza zostal mi do dzis, musze byc w bezpiecznym miejscu....w blokach nie boje sie burzy, ale w domach wolnostojacych strasznie, musza byc korki wylaczone itd. i bardzo czesto chowam sie do lozka. na szczescie jak jestem w Anglii przez 3 lata byly tylko 3 burze, w tym 2 bylam sama w domu a jedna mnie zastala jak bylam w biurze...wiec ucieklam do domu (bo mam 1 minute do domu), bo w biurze nie wiem jak sie wylacza korki ![]() desia Ty dzisiaj wyjezdzasz w wycieczkowa podroz do Polski...szczesliwej podrozy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2886 |
Zakorzenienie
|
część dziewczynki
wczoraj miałam połówkowe usg, wszystko z dzidzią w porządku, ale się uparciuch nie chciał ujawnić... no i dalej w niepewności nas trzyma, pewnie sprawdza nasza cierpliwość ale za to od wczoraj dzidzia aktywna, harcuje w brzuchu tak bardzo, że dzisiaj rano małżowi udało sie ja poczuć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2887 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hej, oooo Liwia pięknie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2888 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2889 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No ale wlasnie chyba jednak dopiero jutro od rana bo doszlismy do wniosku ze jak wyjedziemy popoludniu a adas byl w przedszkolu to pewnie po 30 min bedzie w najlepsze spal i jak zajedziemy wieczorem do hotelu to bedzie problem bo bedzie wyspany i nie bedzie mogl zasnac ![]() Ale to sie jeszcze moze zmienic, myslimy nadal...
![]() |
#2890 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2891 |
Zakorzenienie
|
u mnie dzisiaj na tyle aktywna, że ja czuję i wiem na 100%, ze to ona sa od 2 czy 3 dni dopiero, a to już 22 tydzień w toku u mnie
|
![]() ![]() |
![]() |
#2892 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kiedys tylko podczas pierwszego kontalktu z psem byla baaaardzo nieufna, ale wtedy ja podeszlam do psa poglaskalam, powiedzialam, ze nic nie zrobi... po jakims czasie sie przelamala i sama podeszla, wtedy ja trzymajac reke na glowie psa wzielam jej raczke i dotknelam siersci... potem juz nie miala oporow... ale tak, to naprawde ciezko mi powiedziec jak poradzilabym sobie z jakimis lekami... co prawda ostatnio ja sama mam problem... mieszkamy na uboczu i nie dochdza zadne swiatla z ulicy (do czego bylam przez cale zycie przyzwyczajona) i jak musze isc do malej do pokoju to zawsze musze wlaczyc swiatlo... zastanawiam sie wiec nad jakims rozwiazaniem postawienia gdzies w korytarzu malego zrodla swiatla... tak dla uspokojenia ![]() a co do dzieci... hmmm... dlatego jesli jeszcze mialoby byc trzecie, to dopiero jak Sandra pojdzie do szkoly, zeby przynajmniej odeszla taka calodniowa opieka nad nia... zreszta na dziadkow nie mam co liczyc, bo daleko (i moze beda jeszcze dalej). Zreszta pozyjemy, zobaczymy... teraz po drugim i wachowawczym musze swoja sytuacje zawodowa troche uregulowac ![]() ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- a tak w ogole to Sandre dzis znow zostawilam w domu, bo miala troche stan podgoraczkowy ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2893 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie wczoraj było podobnie, i bardziej pan doktor zaczepiał dzidzię, tym bardzień ona prezentowałam nam pupkę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2894 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Do tego jeszcze Liwia i Liliana albo Lilla. Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2011-10-27 o 09:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2895 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny
![]() Aguśkaa Pieczarkową wczoraj ugotowałam,ale nawet jej nie spróbowałam bo zajadałam się pierogami leniwymi z samażką z bułki tartej i cukrem... nawet do pracy trochę sobie wziełam ![]() Ja dziś 12 h w pracy... mam nadzieję,że szybko zleci... Lena_mi Liliana bardzo ładne imię... |
![]() ![]() |
![]() |
#2896 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2897 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wogole to taka bylam pewna naszych wybranych juz imion, ale takie fajne wypisujecie ze mozna we wlasne typy zwatpic normalnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2898 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2899 |
Rozeznanie
|
a ja wyszywam krzyżykiem aniolka stróża dla mojego synka
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2900 |
Rozeznanie
|
Witam po dłuższej przerwie, ale nadrobić to czasami jest wyczyn!
Gratuluję wszystkim mamuśkom, które poznały płeć dziecka! My dziś oficjalnie kończymy 5 miesiąc ![]() ![]() Co do imion - u nas wybrane Filip, ewentualnie jakby się coś zdarzyło to będzie Pola. W sumie nad innymi imionami się nie zastanawialiśmy nawet. Filip to jest już od kilku ładnych lat. No i ciągle mówimy do brzucha Filip to a Filipcio tamto. A co do lenia - to ja Was pobiję - mam do napisania rozgrzebany na 10 stron doktorat ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2901 |
Raczkowanie
|
Jak tylko będe znać płeć dzidziusia to będe błagać moją mamę by zrobiła kilka rzeczy dla niego... Czapeczkę, buciki i może sweterek z imieniem...
Ja umiem tylko szydełkować do drutów nie miałam drygu... Jej teraz mi się przypomniało jak mój młodszy brat szedł do zerówki i mama mu przez noc zrobiła czarny swetr na drutach taki na guziki, do tego miał białą koszule i czarny krawat na gumce ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Siędze w tej pracy i mam paniczne myśli ... dotyczące kasy... Liczę,obliczam i mam ataki paniki,że tak mało odłożyliśmy,że mogłam czegoś tam nie kupować,że nie starczy na dziecko,że chyba zaczne już kupować pieluchy i je gromadzić... Paranoja, paranoja... |
![]() ![]() |
![]() |
#2902 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2903 |
Zadomowienie
|
Widzę że jestem w zaginionych mamusiach, więc się zgłaszam
![]() miałam ost problemy z kompem, a także dużo spraw na głowie. U nas wszystko w porządku, jesteśmy w 21 tyg, wczoraj byłam u gina i powiedziała, że wszystko jest ok, wyniki badań bardzo dobre, słyszałam serduszko no i ruchy czuję prawie od 2 tyg ![]() w nast tyg idę na USG połówkowe ![]()
![]() |
#2904 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2905 |
Zakorzenienie
|
W nocy strasznie rozbolała mnie glowa. Nie mogę się schylić, wykonać żadnego gwałtownego ruchu... nic. Albo siedzenie w jednej pozycji albo leżenie... Coś okropnego. Kupiłam sobie apap, już wzięłam tabletkę i czekam, aż zacznie działać leżąc w łóżku.
Jak położyłam się wczoraj spać, dziecko było aktywne przez ponad pół godziny. Takie kopniaki dostawałam, że chciałam obudzić męża ![]()
#2906 |
Raczkowanie
|
Roksape Hym... w sumie fakt pieluch chyba nigdy nie za mało
![]() polecasz jakieś konkretne? i jakbyś mogła mi powiedzieć coś o cenach kiedy się opłaca bo powiem szczerze,że jak idę na dział pieluchowy to te ceny, marki i inne pierdołki nic mi nie mówią... |
![]() ![]() |
![]() |
#2907 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
bo co będzie jak się urodzi wcześniak? tatuś na pewno o wszystkim nie będzie pamiętał! ja wczoraj mówię mojemu TŻtowi, że trzeba zacząć kupować pieluchy tetrowe, jakieś oliwki, czy też butelki, bo jak coś się stanie i wyląduje w szpitalu? albo wcześniak się urodzi to on tego nie ogarnie (sama nie ogarniam, ale powoli, powoli będę pamiętać, że jeszcze tego albo tego nie mam) a on na to - to wezmę mamę do sklepu i powiem jej bierz wszystko co potrzeba, a potem powiem jej to teraz zapłać ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2908 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do wagi to ja trochę zaczynam się martwić bo jem jem i nic nie przybieram. Początek II trymestru a tylko 0,5 kg do przodu. Cytat:
![]() Ale wiesz z tymi włosami to zaraz po porodzie ciężko będzie stwierdzić jakie będą docelowo. Ja się urodziłam z czarnymi mini loczkami ale szybko mi się zmieniły na jasny blond i proste. No a w podstawówce zrobiły się z nich mysie i ni to proste i kręcone ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Co do imion to jeszcze Sara jest śliczne. ale że w domu TŻ jest psica Sara no to tak nie bardzo by było. Ja się zaraz zbieram do sklepu po składniki na piernika. ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2909 |
Raczkowanie
|
karolca ojoj biedactwo ... jak masz w domu sprzęt to najlepiej zmierz sobie ciśnienie bo może masz za niskie wtedy pomoże słaba kawka ...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2910 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W nocy padał deszcz, podejrzewam, że to tak jak ostatnio - zmiana pogody tak na mnie działa ![]() Kawy nie piję w ogóle, nie lubię jej smaku. A herbata to nie to samo...
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:26.