Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.8 - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-24, 19:26   #2881
w_isienka
Zadomowienie

Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.8

Cytat:
Napisane przez ewelinka690 Pokaż wiadomość
No wlasnie nie prowadze obserwacji:/Zaczne od nowego cyklu, bo bez tego ani rusz. A mozliwe zeby podczas implantacyjnego byla taka czerwoniutka krew w sluzie,
Takie plamienie mogą też mieć związek z poziomem progesteronu.
Jak nie będziesz w ciąży to zbadaj sobie prolaktyne i progesteron.
w_isienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 20:03   #2882
zaluje321
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Diablica z Tasmanii Pokaż wiadomość
Jak ona bierze tabletki regularnie to ja jestem św. Mikołaj

Skonfrontuj to co napisałeś z tym co jest napisane w ulotce, a będziesz wiedzieć dlaczego jest spore ryzyko ciąży.

Nie ma to jak łykać tableteczki i nie mieć na żadnej wiedzy na temat ich działania
a bierze naprawdę regularnie może 5 min się spóźnia....
pierwszy raz jej zdarzyło się zapomnieć tabletki...

halo halo nie obrażaj ok????

dobrze ulotka nakazuję w takiej sytuacji bez przerwy zażywać kolejnę opakowanie.. nie zrobiłą tego lecz zrobiłą siedmiodniową przerwę...
jednak w czasie owej przerwy nie współżyła... a wyraznie ulotka podaję, że gdy żazyję się tabletkę w pierwszym dniu cyklu to zyskuję się pełną ochronę... A wiec tak zrobiła... czy coś nie tak?????

Edytowane przez zaluje321
Czas edycji: 2012-10-24 o 20:09
zaluje321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 20:06   #2883
luffka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaluje321 Pokaż wiadomość

dobrze ulotka nakazuję w takiej sytuacji bez przerwy zażywać kolejnę opakowanie.. nie zrobiłą tego lecz zrobiłą siedmiodniową przerwę...
jednak w czasie owej przerwy nie współżyła... a wyraznie ulotka podaję, że gdy żazyję się tabletkę w pierwszym dniu cyklu to zyskuję się pełną ochronę... A wiec tak zrobiła... czy coś nie tak?????
Ale ona nie wzięła tabletki w pierwszym dniu cyklu, tylko po 7 dniowej przerwie... Pierwszy dzień cyklu to pierwszy dzień miesiączki...
Stary 2012-10-24, 20:06   #2884
Frutti
Zakorzenienie

Cytat:

Nikt nikogo nie obraża, taka prawda
Skoro ulotka tak nakazuje, to tak się robi. Jeśli zrobi się inaczej-antykoncepcja nie jest do końca zachowana i jest ryzyko zapłodnienia-mimo że niewielkie, ale jest.
Stary 2012-10-24, 20:14   #2885
zaluje321
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Frutti Pokaż wiadomość
Nikt nikogo nie obraża, taka prawda
Skoro ulotka tak nakazuje, to tak się robi. Jeśli zrobi się inaczej-antykoncepcja nie jest do końca zachowana i jest ryzyko zapłodnienia-mimo że niewielkie, ale jest.
dobrze, ale dlaczego wiec jest wzmianka o tym, ze tabletka w pierwszym dniu cyklu gwarantuję ochronę ??????

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

Cytat:
Napisane przez luffka Pokaż wiadomość
Ale ona nie wzięła tabletki w pierwszym dniu cyklu, tylko po 7 dniowej przerwie... Pierwszy dzień cyklu to pierwszy dzień miesiączki...

zgadza się, masz rację > Przepraszam....

teraz rozumiem.... zaliczyłem lipę. Jeśli kogoś uraziłem to naprawdę przepraszam.

Edytowane przez zaluje321
Czas edycji: 2012-10-24 o 20:16
Stary 2012-10-24, 20:18   #2886
luffka
Zakorzenienie

Cytat:
dobrze, ale dlaczego wiec jest wzmianka o tym, ze tabletka w pierwszym dniu cyklu gwarantuję ochronę ??????

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

zgadza się, masz rację > Przepraszam....

teraz rozumiem.... zaliczyłem lipę. Jeśli kogoś uraziłem to naprawdę przepraszam.
Bo tabletki gwarantują ochronę od pierwszej wziętej, o ile ona była wzięta PIERWSZEGO dnia cyklu, czyli pierwszego dnia miesiączki...
Dziewczyna popełniła błąd, mogła nie brać tej ostatniej i przyspieszyć przerwę albo połączyć opakowania. Teraz pozostaje zrobienie testu za 2 tyg... Oby wszystko skończyło się po Waszej myśli....
Stary 2012-10-24, 20:22   #2887
zaluje321
Raczkowanie

Cytat:
Bo tabletki gwarantują ochronę od pierwszej wziętej, o ile ona była wzięta PIERWSZEGO dnia cyklu, czyli pierwszego dnia miesiączki...
Dziewczyna popełniła błąd, mogła nie brać tej ostatniej i przyspieszyć przerwę albo połączyć opakowania. Teraz pozostaje zrobienie testu za 2 tyg... Oby wszystko skończyło się po Waszej myśli....

dobrze rozumiem. I ostatnie pytanie - skoro popełniła ów błąd, to czy to, że teraz bierze je regularnie może uniemożliwić ciążę??????

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-10-24, 20:25   #2888
luffka
Zakorzenienie

Cytat:
dobrze rozumiem. I ostatnie pytanie - skoro popełniła ów błąd, to czy to, że teraz bierze je regularnie może uniemożliwić ciążę??????
Nie może niestety.... Popełniła dość duży błąd, nie zastosowała się do ulotki... Ten stosunek tuż po przerwie mógł być niezabezpieczony... Zabezpieczenie powraca po 7 dniach regularnego brania pigułek...

Oczywiście nie ma pewności, że zaszła w ciążę. Każdy organizm jest inny i inaczej reaguje na hormony. Możliwe, że owulacja nie zdążyła się odblokować i wszystko skończy się pomyślnie. Zróbcie test za 2 tyg, trzymam kciuki.

Edytowane przez luffka
Czas edycji: 2012-10-24 o 20:26
luffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 20:29   #2889
zaluje321
Raczkowanie

Cytat:
Nie może niestety.... Popełniła dość duży błąd, nie zastosowała się do ulotki... Ten stosunek tuż po przerwie mógł być niezabezpieczony... Zabezpieczenie powraca po 7 dniach regularnego brania pigułek...

Oczywiście nie ma pewności, że zaszła w ciążę. Każdy organizm jest inny i inaczej reaguje na hormony. Możliwe, że owulacja nie zdążyła się odblokować i wszystko skończy się pomyślnie. Zróbcie test za 2 tyg, trzymam kciuki.
skoro plemniki żyją do 72 h w kobiecie. to przy zażywaniu tabletek to chyba jeszcze krócej co ??????
Stary 2012-10-24, 20:31   #2890
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
jesli przez ten ow blad zaszla w ciaze, to dalsze branie tabletek nie spowoduje ze ciaza wyparuje
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 20:34   #2891
luffka
Zakorzenienie

Cytat:
skoro plemniki żyją do 72 h w kobiecie. to przy zażywaniu tabletek to chyba jeszcze krócej co ??????
A jakie to ma teraz znaczenie? Nie wiadomo kiedy dojdzie do owulacji i czy w ogóle do niej dojdzie...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-24, 20:38   #2892
zaluje321
Raczkowanie

Cytat:
A jakie to ma teraz znaczenie? Nie wiadomo kiedy dojdzie do owulacji i czy w ogóle do niej dojdzie...

no dobrze. Dziękuję za odpowiedzi..
Stary 2012-10-24, 20:40   #2893
luffka
Zakorzenienie

Cytat:
no dobrze. Dziękuję za odpowiedzi..
Proszę bardzo. Jeśli jeszcze masz jakieś, to ja chętnie odpowiem
Stary 2012-10-24, 20:40   #2894
zaluje321
Raczkowanie

Cytat:
Proszę bardzo. Jeśli jeszcze masz jakieś, to ja chętnie odpowiem
nie nie już nie mam..... jedyne co mam to strach.
Stary 2012-10-24, 22:05   #2895
Serenely
Zakorzenienie

zaluje321, Ty naprawdę nie czaisz, co? Ona łyknęła zapomnianą tabletkę w 3 tygodniu, co już rozwala cały cykl tabletkowy. NIE POWINNA była robić przerwy, bo przez to mogła wpaść teraz. Albo powinna była nie łykać tabletki i zrobić szybciej przerwę.

Teraz rozumiesz dlaczego jest spore ryzyko zajścia w ciążę? Nie było zabezpieczenia.
Serenely jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 06:53   #2896
Martynkaa_19
Przyczajenie

cześć dziewczyny! słuchajcie, mam taki problem: kochałam się z chłopakm w 25. dniu cyklu, wiec to raczej na pewno były dni niepłodne, zresztą w pochwie było sucho, bo musiał ja nawilżać. Wytrysk nastąpił poza pochwą w prezerwatywie, a teraz okres spóźnia mi się już prawie tydzień. Nie wiem co mam mysleć. Z drugiej strony, od października zmieniłam miejsce zamieszkania, ponieważ jestem studentką. Możecie mi jakoś pomóc? muszę się martwić, że to ciąża?
Martynkaa_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 08:52   #2897
201607040946
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Martynkaa_19 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny! słuchajcie, mam taki problem: kochałam się z chłopakm w 25. dniu cyklu, wiec to raczej na pewno były dni niepłodne, zresztą w pochwie było sucho, bo musiał ja nawilżać. Wytrysk nastąpił poza pochwą w prezerwatywie, a teraz okres spóźnia mi się już prawie tydzień. Nie wiem co mam mysleć. Z drugiej strony, od października zmieniłam miejsce zamieszkania, ponieważ jestem studentką. Możecie mi jakoś pomóc? muszę się martwić, że to ciąża?
oooj beda trojaczki! 25 dzin cyklu, bez wytrysku, prezerwatywa! Na bank!
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 08:58   #2898
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Martynkaa_19 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny! słuchajcie, mam taki problem: kochałam się z chłopakm w 25. dniu cyklu, wiec to raczej na pewno były dni niepłodne
Prowadzisz samoobserwacje? Jeśli nie, zapomnij w ogóle o dniach niepłodnych, bo nie masz jak ich wyznaczyć.

Cytat:
Wytrysk nastąpił poza pochwą w prezerwatywie
Skoro była prezerwatywa, to jak miałoby dojść do zapłodnienia?
Stary 2012-10-25, 09:14   #2899
Serenely
Zakorzenienie

A ja się zastanawiam czy ta prezerwatywa była też w środku (i jedynie posłużono się nią w celu niezabrudzenia otoczenia ), różne przecież skrzywienia tu bywały!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-25, 10:25   #2900
201607040946
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Serenely Pokaż wiadomość
A ja się zastanawiam czy ta prezerwatywa była też w środku (i jedynie posłużono się nią w celu niezabrudzenia otoczenia ), różne przecież skrzywienia tu bywały!
Nooo majty albo skarpety
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 14:37   #2901
loozak
Przyczajenie

Heja. Tyle tu tematów, że nie wiem gdzie się podpiąć także piszę tutaj po 5 latach bycia razem, moja TŻ zapragnęła seksu bez prezerwatyw (ja jako sceptyk i boidupa odradzałem, że nie ma potrzeby - dziwne jak na faceta nie? hehe). W tym celu przeszła jakieś tam badania, dostała tabsy Petiebelle jakieś 4 gen. Bierze je wg wskazań codziennie w równych odstępach od pierwszego dnia tj od 6.10. o godz ok 23 - jest to pierwszy cykl. Przedwczoraj miedzy godz 8-18 miała biegunkę (ok 7-8 razy w toalecie) po czym jak nagle się pojawiła tak naglę zniknęła. I moje pytanie jest takie - czy mimo tego, że od wzięcia tabsa do pierwszych objawów biegunki minęło dość dużo czasu bo ok 9 godz (czytaliśmy w innych tematach, że tabs niby wchłania się ok 4 godz) - to czy możliwe jest aby efekt antykoncepcyjny został jakoś zachwiany?
loozak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 14:41   #2902
Niqsiaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez loozak Pokaż wiadomość
Heja. Tyle tu tematów, że nie wiem gdzie się podpiąć także piszę tutaj po 5 latach bycia razem, moja TŻ zapragnęła seksu bez prezerwatyw (ja jako sceptyk i boidupa odradzałem, że nie ma potrzeby - dziwne jak na faceta nie? hehe). W tym celu przeszła jakieś tam badania, dostała tabsy Petiebelle jakieś 4 gen. Bierze je wg wskazań codziennie w równych odstępach od pierwszego dnia tj od 6.10. o godz ok 23 - jest to pierwszy cykl. Przedwczoraj miedzy godz 8-18 miała biegunkę (ok 7-8 razy w toalecie) po czym jak nagle się pojawiła tak naglę zniknęła. I moje pytanie jest takie - czy mimo tego, że od wzięcia tabsa do pierwszych objawów biegunki minęło dość dużo czasu bo ok 9 godz (czytaliśmy w innych tematach, że tabs niby wchłania się ok 4 godz) - to czy możliwe jest aby efekt antykoncepcyjny został jakoś zachwiany?
Nie ma takiej możliwości
Niqsiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 14:43   #2903
ewelinka690
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ewelinka690 Pokaż wiadomość
Witam, mam pewien problem. Zaczne od poczatku Cykle mam ok 25-26 dni, 13dc i 15dc kochalam sie z mezem oczywiscie do konca.19 dc poszlam do lazienki i na paperze toalet, zobaczylam sluz zabarwonu krwia nie bylo jej duze , tylko widoczna na papierze na bieliznie nic. I nastepnego dnia to samo. Trwalo to tylko dwa dni. Czy mozliwe ze bylo to plameinie implantacyjne czy raczej okoloowulacyjne? Wiem ze najlepiej zaczekac to nastepnej miesiaczki ale same wiecie jaki to jest stres. Bardzo prosze was o odpowiedz
Hej dziewczynki dzisiaj 25 dc i @ nie ma zrobic jutro test czy zaczekac do soboty zeby byla wieksza pewnosc?
ewelinka690 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 15:33   #2904
zaluje321
Raczkowanie

Cytat:
zaluje321, Ty naprawdę nie czaisz, co? Ona łyknęła zapomnianą tabletkę w 3 tygodniu, co już rozwala cały cykl tabletkowy. NIE POWINNA była robić przerwy, bo przez to mogła wpaść teraz. Albo powinna była nie łykać tabletki i zrobić szybciej przerwę.

Teraz rozumiesz dlaczego jest spore ryzyko zajścia w ciążę? Nie było zabezpieczenia.

rozumiem.....
tyle, że czy ma znaczenie taka sprawa, że ostatnią tabletkę przyjeła 11.10 okres dostała 15.10 trwał cztery dni, pierwszą tabletkę z nowgo blistra zażyła 19.10 rano a miedzy nami doszło do tego w sobotę nad ranem tzn 20.10....
Stary 2012-10-25, 15:55   #2905
Serenely
Zakorzenienie

Maj gad, CZEGO TY NIE ROZUMIESZ W TYM CO NAPISAŁAM? Bez znaczenia jest to, że dostała krwawienia - to nie miesiączka! Masz jakiś problem z czytaniem, że w kółko się powtarzasz?

Moja cierpliwość się skończyła. Sorry, ale dawno nie miałam do czynienia z kimś, kto nie rozumie co się do niego mówi. Ja wysiadam.
Stary 2012-10-25, 16:01   #2906
zaluje321
Raczkowanie

Cytat:
Maj gad, CZEGO TY NIE ROZUMIESZ W TYM CO NAPISAŁAM? Bez znaczenia jest to, że dostała krwawienia - to nie miesiączka! Masz jakiś problem z czytaniem, że w kółko się powtarzasz?

Moja cierpliwość się skończyła. Sorry, ale dawno nie miałam do czynienia z kimś, kto nie rozumie co się do niego mówi. Ja wysiadam.
ok ok zapytam na innym forum. Nie widze sensu by pytać a ktoś na ciebie "WARCZY JAK PIES NA KOTA" skoro TY tak wszystko wiesz to ok ok życzę abyś nigdy się nie musiała stresować.
Stary 2012-10-25, 16:09   #2907
Niqsiaaa
Zadomowienie

Jeśli czyta się ulotkę i się do niej stosuje - nie ma potrzeby się stresować.
Twoja koleżanka tego nie zrobiła. więc ma czym się stresować. Bardzo prosty rachunek.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-10-25, 16:13   #2908
zaluje321
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Niqsiaaa Pokaż wiadomość
Jeśli czyta się ulotkę i się do niej stosuje - nie ma potrzeby się stresować.
Twoja koleżanka tego nie zrobiła. więc ma czym się stresować. Bardzo prosty rachunek.

dobrze, ale bierze je sześć lat juz.... to też nie ma znacenia???? i to , że doszło do teog miedzy nami w siódmym dniu jej cyklu?????
Stary 2012-10-25, 16:18   #2909
Niqsiaaa
Zadomowienie

A jakie ma mieć znaczenie? Jedynie takie, że powinna znać ulotkę na pamięć. Może brać i 10 lat, ale jeśli zapomni tabletki z pierwszego lub ostatniego tygodnia i tak istnieje zagrożenie. To tak nie działa, że jak długo łykasz tabletki, nagle stajesz się bezpłodny.
Stary 2012-10-25, 16:20   #2910
zaluje321
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Niqsiaaa Pokaż wiadomość
A jakie ma mieć znaczenie? Jedynie takie, że powinna znać ulotkę na pamięć. Może brać i 10 lat, ale jeśli zapomni tabletki z pierwszego lub ostatniego tygodnia i tak istnieje zagrożenie. To tak nie działa, że jak długo łykasz tabletki, nagle stajesz się bezpłodny.
no dobrze, ale po zakończonym krwawieniu zażyla pierwszą z nowego opakowania, czyli ta pierwsze z tego nowego też nei działa???????
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości