W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wiza¿anek. Wejd¼, poznaj rodaczki, wymieñ siê opiniami i swoim do¶wiadczeniem.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2013-05-16, 18:08   #2881
bambi1980
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 411
Dot.: W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III

zapomnialam dodac zdjecia
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg CIMG1272.jpg (100,2 KB, 24 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg CIMG1270.jpg (96,1 KB, 16 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg CIMG1275.jpg (97,3 KB, 15 za³adowañ)
bambi1980 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-05-16, 18:45   #2882
sjoanna
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 082

Bambi -
Sama robisz czy wypisywalas tylko?

Jak widze to to z kosmetyczka lepiej kupic bo produkt jest duzy a do tego dodatek i kosmetyczka.
Tylko nie wiem co i jak z punktami wiec nie chce wydawac za duzo teraz.

Cuciola - Tez chce kupic 45 - to ten? http://www.sephora.it/Accessori/Viso...inerali/P61719

“Your dresses should be tight enough to show you're a woman
and loose enough to show you're
a LADY.”

Edith Head
sjoanna jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-05-16, 19:09   #2883
principessina
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 083

sjoanna odnosnie tych budek telefonicznych to ja mialam na mysli te call center razem z internet point, zazwyczaj prowadza je Egipcjanie, Marokanczycy, w srodku sa telefony wlasnie takie budki

bambi
przesliczne te Wasze zaproszenia! e tam nic nie bedzie, komu by moglo przyjsc do glowy zeby isc cos do comune na Was nagadac, chyba tylko jakis wariat! a to serum diora co kupilas to chyba troche o podobnym dzialaniu jak estee lauder repair night??

cuciola przyznam Ci sie szczerze, ze tak naprawde to szpinak polubilam dopiero we Wloszech jest on zupelnie inaczej przygotowywany! jak przypomne sobie wlasnie ta pape mrozona o matko nie moglam tego przelknac

a pogadalam sobie chwile z tym kolesiem co montuje nam zanzariery i okiennice, jest tutaj niedaleko z miasteczka, zaczelam sie wypytywac o sofy, bo akurat chcielismy za jakis czas wymienic te nasze, jego zona pracuje w salottificio Natuzzi, notabene b.znanym takze zagranica, wiecie ile zarabia za 10 godz pracy od pon do pt? tylko nie padnijcie...600 euro! no ja rozumiem,ze zycie na pld moze byc tansze niz na pln, ale ludzie kochani nie przesadzajmy to jakis bida z nendza! straszne czasy!
Stary 2013-05-16, 20:34   #2884
alcon
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 874

Cytat:
Napisane przez paulinka1128 Poka¿ wiadomo¶æ
miedzy drugim a trzecim palcem u stopy miala rozcieta skore i polamane kosci.... mozna powiedziec, ze te dwa palce prawie zostaly odciete od stopy....Ten mur nie byl gladki tylko taki kamienisty.....
U mnie znowu zapowiadaja desz....i deszcz.... wiecej deszczu...
Paulinka bardzo przykra jest ta historia. Na prawdê trzeba mieæ pecha,¿eby tak trafiæ. O ma³o nie straci³a dwóch palców! Na sam± my¶l s³abo mi.

Cytat:
Napisane przez cucciola79 Poka¿ wiadomo¶æ
alconale sirenetta z Ciebie piekna bedzie
albo ryba? mam nadziejê,¿e nie ¶niêta

Cytat:
Napisane przez cuciola Poka¿ wiadomo¶æ
mama z tata przyleca do mnie pod koniec lipca na tydzien
a najlepsze jaja, ze zapomnialam, ze mam tego dnia ten slub "przyjaciolki"
Jak fajnie!!! mam nadziejê,¿e moi kiedy¶ te¿ do mnie przyjad±.

Cytat:
Napisane przez bambi1980 Poka¿ wiadomo¶æ
Hej dziewczynki - u mnie trwa pora deszczowa strefy podzwrotnikowej i juz mam dosyc! ja jestem dzisiaj ubrana w podkoszulek, na to bawelniany golf i na to cardigan z dlugim rekawem! a gdy wychodze na zewnatrz narzucam wiarowke z kapturem!
Alcon sliczna ta Twoja suknia! Podoba mi sie zwlaszcza ten dol !
Ja do takiej sukni mam jeden wielki defekt - a raczej "maly defekt" - jestem plaska, co jeszcze bardziej uwydatnia sie gdy suknia jest waska w biodrach.

Mój dekolt bêdzie w serduszko, a nie tak jak na zdjêciu, w³a¶nie ¿eby dodaæ mi co nie co poza tym bêdê mia³a push upa

teraz piszesz o czerwonych kwiatach - ale nie wiem czy dobrze pamietam, ze jakis czas temu pokazywalas dekoracje "cytrynkowe"? Zmienilas koncepcje?

Tak zmieni³am, poniewa¿: 1) na te dekoracje potrzeba du¿o owoców=wiêkszy wydatek 2) pokrojone owoce mog± nie wytrzymaæ dwóch dni i mog± siê popsuæ 3)mog± do nich przylatywaæ muszki-tym bardziej,¿e sala jest nad jeziorem 4)druhny marudzi³y,¿e nie chc± ¿ó³tych sukienek 5) czerwieñ chyba bardziej kontrastuje z sal± i pasuje do wielu rzeczy

ja dzisiaj z Tz podpisalam dokument w comune i od dzis sa wywieszone nasze pubblicazioni! Musze zrobic zdjecia na pamiatke (jak przestanie padac - mama nadzieje ze przez 12 kolejnych dni trafi sie jeden pogodny dzien).
Tak jak ty alcon chcialabym miec pachnace kwiaty - podobaja mi sie piwonie mam wspomnienia mile, bo rzucalysmy zawsze platki piwonii na Boze Cialo z siostra

Mnie te¿ siê piwonie podobaj±, ale w sierpniu polskich raczej ju¿ nie ma, tylko sprowadzane. Te z NL kosztuj± wiêcej.

ja sobie produkuje teraz segnaposti i menu na stoly - ale kiedy ja to skoncze!
wczoraj szefu tez mi powiedzial, ze bardzo mu zalezy zeby byc i jesli nic nie wyskoczy nieprzewidzianego to przyjedzie z zona. Ciesze sie z tego.
za pubblicazioni i nie martw siê wszystko bêdzie dobrze

Cytat:
Napisane przez principessina Poka¿ wiadomo¶æ
Hej Dziewczynki, malo sie odzywam nie mam ostatnio humoru

alcon no no suknia wybrana b. ladna, ona taka jest ecru troche? ja tez kocham frezje
Princi co siê sta³o?

Tak, nie jest ¶nie¿nobia³a. Mo¿na j± okre¶liæ jako ¶mietankow±,albo ecru'. Jak teraz by³am to babki pozwoli³y mi obejrzeæ materia³y i mog³am wybraæ taki odcieñ ecru jaki mi najbardziej pasowa³. Ta na zdjêciu to jest podstawowy model, ale potem mo¿na dokonaæ modyfikacji.

Cytat:

Sama to robisz? S± piêkne!

Mam jeszcze pytanie do naszych ¯onek. Co pili Wasi w³oscy go¶cie na weselu? By³o po polsku,czyli wódka czy mo¿e wino i kolorowe alkohole typu rum, whisky itd?Albo mo¿e mia³y¶cie drink bar? Nie wiem jak siê przygotowaæ

alcon jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-05-17, 08:45   #2885
sjoanna
Zakorzenienie

Princi - nie podrywaj pana!
A jego zona faktycznie malo dostaje. To legalne jest?

Alcon - ja wloskich gosci nie mialam - ale i Polacy teraz wiecej win pija niz silnego alkoholu.
Choc i to zalezy od tego jacy goscie.
Ja mialam alkohol na stolach - donosily kelnerki bo byl zdeponowany w kuchni.
Mialam tylko wodke i dwa rodzaje wina. Biale i czerwone.

Jak masz gosci takich ze wiesz ze pija piwo to mozna i piwo - zwykle w beczce tam gdzie wiejskie jadlo wystawione bywalo.
Bylam na jednym weselu gdzie tam tez staly whisky i slodkie likiery.

Ale to az 3 lata temu bylo a zwyczaje sie zmieniaja - co mowia dziewczyny na watkach PM-ek tegorocznych?

a LADY.”

Edith Head
Stary 2013-05-17, 09:55   #2886
cuciola
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 10 227
GG do cuciola

bambi sliczne
ladniejsze niz te mojej kolezanki, tak je przezywala a zrobila zwykly kwadrat ala pergamin i zielone literki. Ale wogole nie poznac ze to zaproszenie na slub, fajne sa takie delikatne dekoracje

sjoanna tak ponoc swietny jest tez do podkladu, ja na razie uzywam do rozu bo podklad nakladam palcami albo gabeczka

jak ja bylam na polskim weselu rok temu to do obiadu bylo wino, a potem sama wodka sie przelewala + napoje ale ani piwa ani innych trunkow nie bylo

cuciola jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-05-17, 11:51   #2887
mmarcepan
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 828

bambi ale sliczne

mmarcepan jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2013-05-17, 12:36   #2888
bambi1980
Zadomowienie

Dzieki, dzieki, dzieki!!! za uznanie przed wszystkim! Chalupnicza robote poznacie przede wszystkim po guzikach - zauwazylyscie ze sa 2 rodzaje na zdjeciach? A w produkcji finalowej mialam chyba 4 rozne typy guzikow. wyobrazcie sobie, ze gdy poszlam do pasmanterii i poprosilam o guziki w ksztalcie kwiatuszka - pani wyciagnela takie, ktore szczerze mowiac nadawaly sie idealnie - ale jeden byl za 4,5€!!!!!.. jak sobie przeliczylam -to kupilam jeden guzik i uznalam, ze pojde poszukac odpowiednika w jakims chinskim sklepie. I tak lazilam od sklepu do sklepu i kupowalam takie podobne -to co bylo.
Pokaze wam tez koperty - ale juz sa takie bardziej "standardowe".
Alcon - jesli chodzi o alkohole to bede musiala sie postarac koniecznie o wino, bo zauwazylam, ze w Polsce tez ludzie nie pija wodki jak to kiedys na weselach w remizach. Wodka tez bedzie - zeby nas nie obgadali - choc ani ja ani moj Tz nie lubimy wodki. Czyli reasumujac: wodka, wino czerwone i biale, piwo(jest bar w tym lokalu wiec jak ktos bedzie chcial to sobie wezmie z tego baru - a my ustalimy limit ilosci za ktory placimy). Chociaz podobno nie jest wskazane mieszac za bardzo - wodka/piwo/wino... A jesli ktos chce specjalne drinki to w tym barze moze sobie kupic.

A teraz zastanawiam sie nad piosenka do pierwszego tanca - nie mamy zadnej "naszej piosenki"... szczerze mowiac moj Tz nie jest zbyt muzykalny (zeby tylko nasze dzieci mialy cos po mnie!!!!!). macie sugestie? moze byc cos wloskiegoalbo polslkiego i nie wychodzace poza rytm walca
mam taki "typ" piosenki ktora by mi sie podobala ale jest po angielsku
Stary 2013-05-17, 13:17   #2889
sjoanna
Zakorzenienie

My mielismy When I need you Roda Stewarta.
Nie jest to nasza piosenka ale wybralismy ja ze wzgledu na spokojna melodie (moj maz wtedy nie tanczyl - teraz jest troszke lepiej bo jak radio gra to go usiluje nauczyc choc odrobine) i tekst - troche jak o nas (szczegolnie ta czesc
Miles and miles of empty space in between us
A telephone can't take the place of your smile
But you know I won't be travelling forever
It's cold out but hold out and do like I do ).

Nie wybralam When you say nothing at all bo bym sie poplakala!

Wiedzialam ze tak bedzie - puscilam sobie Ronana i becze spiewajac piosenke.

a LADY.”

Edith Head

Edytowane przez sjoanna
Czas edycji: 2013-05-17 o 13:20
Stary 2013-05-17, 14:04   #2890
cucciola79
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 998

hej hej
bambiwoow to u Was juz publikacjeswiet ny pomysl na fotke !!szkoda,ze ja nie pomyslalam o tym wczesniej pamiatke bym miala!!!sliczne zaproszenia
alconu nas bylo wesele mieszane ale na stolach bylo tylko wino i szampan
Dziewczynki pochwalcie sie menu weselnymco zaserwujecie gosciom??jaka to bedzie kuchnia polska ,wloska czy mieszana??
cucciola79 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-05-17, 15:11   #2891
alcon
Rozeznanie

Bambi nie wiem jak± muzykê lubisz. Ostatnio mêczê T¿,¿eby¶my zatañczyli do Nothing else matters i w³a¶nie walca. T¿ upiera siê przy tangu, bo emocje pasja itd.Ale ja siê bojê,¿e nie dam rady zrobiæ wszystkich figur w mojej sukni.
Doczyta³am,¿e nie po angielsku... jak co¶ mi przyjdzie do g³owy to napiszê...

Sjoanna jestem na w±tku PMek 2013, ale czasami to mo¿na tam zwariowaæ i nie¼le siê zdo³owaæ. Tyle maj± pomys³ów i innych cudów wianków,¿e przez pewien czas uwa¿a³am i¿ nasze wesele bêdzie beznadziejnie

Cucciola serwowali¶cie prawdziwego szampana? WOW!!!
Jak na razie mamy zamówione sporo(100but) wina zarówno czerwonego jak i bia³ego. Wódka(100b) i piwo te¿ bêdzie, ale nie wiem czego mogê spodziewaæ siê po w³oskich go¶ciach i bojê siê,¿e mi zabraknie.
Mój T¿ na takich imprezach to tylko "wodê ognist±" pije, czym wzbudza szacunek u Polaków A po kilku to chodzi i mówi" ja mam polska serce" albo "dlaczego moja kieliszek jest pusta?" Wiêc nie wiem czy jego koledzy pójd± w tê stronê czy mo¿e bêd± zachowawczy i zostan± przy w³oskim winie?

Co do menu-bêdzie po polsku. Z tego co pamiêtam to na obiad: kaczka,pieczeñ z karkówki ze ¶liwk±, sarnina, schaby, zrazy. Do tego ziemniaki z wody i pieczone, kluski ¶l±skie, warzywa blanszowane i grillowane, tradycyjny zestaw surówek. Potem zimny bar i trzy ciep³e kolacje: golonka, flaczki i barszcz czerwony. W miêdzyczasie jeszcze pieczone prosiê(wiem,¿e to jest okropny widok-to jest ¿yczenie A. i nie odpu¶ci tego prosiaka). Poza tym zrobi± tak¿e co¶ dla wegetarian, ale nie ustalili¶my jeszcze co.

Edytowane przez alcon
Czas edycji: 2013-05-17 o 15:14

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-17, 15:13   #2892
principessina
Zakorzenienie

Witam sie w piatkowe popoludnie, jestem urobiona po pachy, skonczyli montowac moskitiery i okiennice, w pon przyjda zakladac solary, w domu mam pelno kurzu, na tyle ile synek mi pozwolil ogarnelam, ale czeka mnie niestety sprzatanie roku, okna, zaslonki itd.!

bambi nawet nie zauwazylam, ze te guziczki sa inne hehe sprytna jestes! 4,5 e za guziczek matko! odnosnie alkoholu to u nas bylo wino, wodka i open bar na piwo i inne trunki, moja ciotka jak to uslyszala to sie za glowe zlapala, bo powiedziala ze Polacy to wszystko wypija az padna hehe na szczescie tak nie bylo!

sjoanna wiesz napewno zatrudniaja wszystkich na pol etatu zeby mniej placic a ludzie pracuja na caly, to akurat u mnie jest na porzadku dziennym, jak sie komus nie podoba to jest kolejka chetnych do pracy...

my na pierwszy taniec mielismy piosenke Giorgia "Di sole di azzurro" http://www.youtube.com/watch?v=LLWlsua0A5w
Stary 2013-05-17, 15:27   #2893
cucciola79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez alcon Poka¿ wiadomo¶æ
Jak na razie mamy zamówione sporo(100but) wina zarówno czerwonego jak i bia³ego. Wódka(100b) i piwo te¿ bêdzie, ale nie wiem czego mogê spodziewaæ siê po w³oskich go¶ciach i bojê siê,¿e mi zabraknie.
Mój T¿ na takich imprezach to tylko "wodê ognist±" pije, czym wzbudza szacunek u Polaków A po kilku to chodzi i mówi" ja mam polska serce" albo "dlaczego moja kieliszek jest pusta?" Wiêc nie wiem czy jego koledzy pójd± w tê stronê czy mo¿e bêd± zachowawczy i zostan± przy w³oskim winie?

Co do menu-bêdzie po polsku. Z tego co pamiêtam to na obiad: kaczka,pieczeñ z karkówki ze ¶liwk±, sarnina, schaby, zrazy. Do tego ziemniaki z wody i pieczone, kluski ¶l±skie, warzywa blanszowane i grillowane, tradycyjny zestaw surówek. Potem zimny bar i trzy ciep³e kolacje: golonka, flaczki i barszcz czerwony. W miêdzyczasie jeszcze pieczone prosiê(wiem,¿e to jest okropny widok-to jest ¿yczenie A. i nie odpu¶ci tego prosiaka). Poza tym zrobi± tak¿e co¶ dla wegetarian, ale nie ustalili¶my jeszcze co.
no Tz.t sie postaral i przy torciku byl prawdziwy szampan a co weselicho raz w zyciuhehehe
to z Twojego Tz.ta rowny chlopakmoj to nawet do ust wodki by nie wzialraz jak bylismy w Pl u mojego taty poczestowal go to uslyszal ma che schivo
to takie typowo polskie bedzie weselicho u was!!!tyle jedzonka a robicie wieczorem tzn.jak zazwyczaj w Pl i cala noc bedziecie balowac??
u nas to byl obiad do wieczora troszke potancowali ale malo co i do domuza to my otrzymalismy camere nowozencow woow ale nam resort zaoferowal noc poslubnabyly kwiaty platki roz bardzo mily akcent naprawde a w poniedzialek do samolotu i w podroz poslubnarozmazylam sie ja chce powtorke!!!!!!!!!!

ojej Dziewczynki to Wasz Wielki Dzien GODETEVELO!!!!

ps.a Ty jestes na FB??

princizapomnialam sie zapytac a Wy gdzie sie pobraliscie w Pl czy It??

Edytowane przez cucciola79
Czas edycji: 2013-05-17 o 15:29
Stary 2013-05-17, 15:31   #2894
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

alcon u mojej kolezanki w gorach bylo pieczone prosie i przyjechalo z fajerwerkami i wszyscy sie zachwycali

moj tz tez na weselu tamtejszym niezle wodke popijal

jutro jade do kolezanki, bo musimy obmowic organizacje wieczorku panienskiego, chcemy pojsc do spa i potem cos zjesc, no i jeszcze cos powymyslamy jakies smieszne gadzety, a jak to bylo u was, moze podpowiecie?

Edytowane przez cuciola
Czas edycji: 2013-05-17 o 15:33
Stary 2013-05-17, 15:48   #2895
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 4 697

Cytat:
ale ladne i do tego pomyslowe
Cytat:
cuciola przyznam Ci sie szczerze, ze tak naprawde to szpinak polubilam dopiero we Wloszech jest on zupelnie inaczej przygotowywany! jak przypomne sobie wlasnie ta pape mrozona o matko nie moglam tego przelknac

!
ja szpinaku w PL chyba nigdy nie jadlam, ale tutaj lubie. a tak pozatym, to od kiedy tu jestem, to polubilam kawe, banany, papryke.

ale wichura , az leb urywa
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-05-17, 15:57   #2896
alcon
Rozeznanie

Cytat:
n
to takie typowo polskie bedzie weselicho u was!!!tyle jedzonka a robicie wieczorem tzn.jak zazwyczaj w Pl i cala noc bedziecie balowac??
u nas to byl obiad do wieczora troszke potancowali ale malo co i do domuza to my otrzymalismy camere nowozencow woow ale nam resort zaoferowal noc poslubnabyly kwiaty platki roz bardzo mily akcent naprawde a w poniedzialek do samolotu i w podroz poslubnarozmazylam sie ja chce powtorke!!!!!!!!!!

ojej Dziewczynki to Wasz Wielki Dzien GODETEVELO!!!!

ps.a Ty jestes na FB??

princizapomnialam sie zapytac a Wy gdzie sie pobraliscie w Pl czy It??

Te¿ tak chcê!

U nas to bêdzie chyba z 3 dni. Bo z tego co widzê go¶cie przylec± wieczorem 14/08, 15 ¶lub, 16 poprawiny, 17... s± wolni wiêc bêdziemy musieli co¶ im zorganizowaæ, 18 maj± wylot z Gda i bêdziemy ich ¿egnaæ(ale na krótko!) na lotnisku. Potem 19 albo 20 sesja plenerowa i prawdopodobnie 21 lecimy do RC. A tam kolejne ma³e przyjêcie z dziadkami i wujostwem T¿.

Kilkakrotnie przesz³a mi my¶l,¿e mo¿e jednodniowe wesele by³oby wystarczaj±ce. Ale znowu A. tak siê podoba 2-dniowe balowanie,¿e poprawiny musz± byæ

Cytat:
Napisane przez cuciola Poka¿ wiadomo¶æ
alcon u mojej kolezanki w gorach bylo pieczone prosie i przyjechalo z fajerwerkami i wszyscy sie zachwycali

mo¿e powinnam zmieniæ podej¶cie do tego biednego prosiaka...

moj tz tez na weselu tamtejszym niezle wodke popijal

jutro jade do kolezanki, bo musimy obmowic organizacje wieczorku panienskiego, chcemy pojsc do spa i potem cos zjesc, no i jeszcze cos powymyslamy jakies smieszne gadzety, a jak to bylo u was, moze podpowiecie?

Raz... polscy kompani od kieliszka mojego A. wysnuli teoriê,¿e on to chyba ma jakie¶ polskie geny. I zmuszali go , aby sobie przypomnia³ czy czasem co¶, kto¶ u niego nie pochodzi³ z PL.

Co do panieñskiego... ja nie mia³am.By³am na jednym, ale nie podoba³o mi siê, poniewa¿ PMka by³a przebrana za Maradonê(jest z Argentyny) i mia³a chodziæ i prosiæ ludzi, aby zagrali z ni± w pi³kê. Niestety Niemcy nie byli chêtni do grania. Poza tym mieli jej jeszcze za to zap³aciæ.:confu sed:
Z gad¿etów to dziewczyny dostaj± bieliznê, wa³ek, jakie¶ futerkowe kajdanki, albo akcesoria do kuchni... chocia¿ ja nie chcia³abym nic z tego dostaæ...

Stary 2013-05-17, 17:32   #2897
principessina
Zakorzenienie

cucciola79 tak w Pl w Zakopanem podobnie jak u kolezanki cucioli dzien przed zorganizowalismy wieczorny kulig z goralska muzyka i pieczonym prosiakiem wysoko w gorach, Wlosi byli zachwyceni w ogole b. Zakopane im sie podobalo no i snieg hehe

alcon wlasnie zorganizujcie jakis paniensko-kawalerski dzien przed slubem
Stary 2013-05-17, 18:40   #2898
bambi1980
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sjoanna Poka¿ wiadomo¶æ
My mielismy When I need you Roda Stewarta.
Nie jest to nasza piosenka ale wybralismy ja ze wzgledu na spokojna melodie (moj maz wtedy nie tanczyl - teraz jest troszke lepiej bo jak radio gra to go usiluje nauczyc choc odrobine) i tekst - troche jak o nas (szczegolnie ta czesc
Miles and miles of empty space in between us
A telephone can't take the place of your smile
But you know I won't be travelling forever
It's cold out but hold out and do like I do ).

Nie wybralam When you say nothing at all bo bym sie poplakala!

Wiedzialam ze tak bedzie - puscilam sobie Ronana i becze spiewajac piosenke.
Sjoanna - widze ze sie latwo wzruszasz! ja mam tak samo - mi sie broda trzesie przy kazdej mozliwej okazji. Ciekawe ile razy pobecze sie w dniu slubu..
Cytat:
Napisane przez cucciola79
Dziewczynki pochwalcie sie menu weselnymco zaserwujecie gosciom??jaka to bedzie kuchnia polska ,wloska czy mieszana??
Nawet mi nie przypominaj o menu bo musze nad tym fantem usiasc i ustalic ostatecznie. raczej takiej typowej kuchni polskiej z golonkami nie bedzie. Na slasku jest wazne zeby zawsze byly kluski w dwoch kolorach, czerwona kapusta ze skwarkami i rolada - i nie jestem pewna czy bedzie ta rolada czy nie (po polsku zraz.. chyba ). Jest tez do wyboru udziec na kolacje i z tego co widzialam cala ta otoczka w podaniu jest bardzo efektowna - ale po zrobieniu krotkiego wywiadu wsrod gosci - nikt by za bardzo tego nie jadl. u nas w ogole deficyt facetow bedzie.
Cytat:
Napisane przez alcon
Bambi nie wiem jak± muzykê lubisz. Ostatnio mêczê T¿,¿eby¶my zatañczyli do Nothing else matters i w³a¶nie walca. T¿ upiera siê przy tangu, bo emocje pasja itd.Ale ja siê bojê,¿e nie dam rady zrobiæ wszystkich figur w mojej sukni.
Doczyta³am,¿e nie po angielsku... jak co¶ mi przyjdzie do g³owy to napiszê...

Alcon- skoro ty tu mi piszesz o tangu to my nie mamy o czym rozmawiac Wyzsza szkola jazdy jak dla mnie i tz...

Sjoanna jestem na w±tku PMek 2013, ale czasami to mo¿na tam zwariowaæ i nie¼le siê zdo³owaæ. Tyle maj± pomys³ów i innych cudów wianków,¿e przez pewien czas uwa¿a³am i¿ nasze wesele bêdzie beznadziejnie

podaj link - to moze kiedys spojrze co sie tam dzieje!

No ale na toast to chyba zawsze szampan, nie? Na powitanie - gdy spiewaja sto lat?
Alcon a napisz jeszcze na ile osob macie wesele bo ta ilosc butelek mnie przeraza! Twoj Tz to naprawde ewenement na pewno jest bardzo zabawny gdy mowi po polsku!!!

Co do menu-bêdzie po polsku. Z tego co pamiêtam to na obiad: kaczka,pieczeñ z karkówki ze ¶liwk±, sarnina, schaby, zrazy. Do tego ziemniaki z wody i pieczone, kluski ¶l±skie, warzywa blanszowane i grillowane, tradycyjny zestaw surówek. Potem zimny bar i trzy ciep³e kolacje: golonka, flaczki i barszcz czerwony. W miêdzyczasie jeszcze pieczone prosiê(wiem,¿e to jest okropny widok-to jest ¿yczenie A. i nie odpu¶ci tego prosiaka). Poza tym zrobi± tak¿e co¶ dla wegetarian, ale nie ustalili¶my jeszcze co
Nie moge sie doczekac na zdjecia z waszego wesela! mam wrazenie ze Twoje bedzie takie bardzo huczne i tradycyjne. takmi sie wydaje ze w Polsce tak jak we Wloszech - kazdy region ma swoje tradycje.

cuciola79 - a Wy mieliscie w Polsce czy w Italii wesele? My tez dostajemy pokoj-apartament dla nowozencow w tym zameczku - ale dlugo nie pospimy, bo nastepnego dnia mimo ze wesele jest jednodniowe - wlosi przyjda do mojego domu. Poza tym (nie wiem czy to dobry pomysl, ale ciocia mnie przekonala) zamowilam msze - jak wiecie moj slub nie jest slubem koscielnym ale wszyscy chodzimy do kosciola. Nie moglam zamowic "za nowozencow" ale moglam za nasze rodziny-juz rozmawialam z ksiedzem - bedzie moglo byc jedno czytanie po wlosku, i modlitwy tez- i piosenki. proboszczowi pomysl sie spodobal

cuciola - takie gorskie wesele musi byc cudne. Wlasnie takie jak miala princi to bylaby dla mnie rewelacja. Ale gdybym miala placic za hotel nie tylko Wlochom ale i mojej rodzince w gorach - to jak nic musialabym brac kredyt.

princi ta piosenka Giorgii to wlasnie byloby cos podobnego do czego zmierzam - zeby rytm byl walczykowy ale zadne piosenki Krawczyka albo Jantar. takie subtelne - jak wasza piosenka

A jesli chodzi o panienski - to moze jak pojade w sierpniu na tydzien do Polski - wtedy spotkam sie z dziewczynami. Chociaz na slasku jest polter abend - to moze zastapi? Przychodza znajomi i rodzina pobrzebierani jak wariaci i trzaskaja przed domem co sie da a potem trzeba ich ugoscic. Pamietam ze mojej siostrze ktos przywiozl i strzaskal przed domem muszle klozetowa - zatem inwencja szeroka! jak chcecie to moze zoragnizujemy np. w Mediolanie disco na panienskie?! bedzie powod zeby sie spotkac!
Stary 2013-05-17, 19:00   #2899
bambi1980
Zadomowienie

A takie mam te koperty na zaproszenia
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg CIMG1280.jpg (73,9 KB, 20 za³adowañ)

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-17, 21:10   #2900
principessina
Zakorzenienie

Alcon ale sie usmialam z Twojego Tzta hehe
Stary 2013-05-17, 22:04   #2901
alcon
Rozeznanie

Cytat:
ps.a Ty jestes na FB??

Cytat:
cucciola79 tak w Pl w Zakopanem podobnie jak u kolezanki cucioli dzien przed zorganizowalismy wieczorny kulig z goralska muzyka i pieczonym prosiakiem wysoko w gorach, Wlosi byli zachwyceni w ogole b. Zakopane im sie podobalo no i snieg hehe

alcon wlasnie zorganizujcie jakis paniensko-kawalerski dzien przed slubem
Princi wyobrazi³am sobie jak fajnie musia³o byæ....

Mo¿e tak jak u Bambi bêdziemy mieli polter abend(zwanym u nas t³uczeniem). Zrobimy grilla i ju¿. Ale krótko,max. do 24!

Cytat:
Sjoanna - widze ze sie latwo wzruszasz! ja mam tak samo - mi sie broda trzesie przy kazdej mozliwej okazji. Ciekawe ile razy pobecze sie w dniu slubu..

Nawet mi nie przypominaj o menu bo musze nad tym fantem usiasc i ustalic ostatecznie. raczej takiej typowej kuchni polskiej z golonkami nie bedzie. Na slasku jest wazne zeby zawsze byly kluski w dwoch kolorach, czerwona kapusta ze skwarkami i rolada - i nie jestem pewna czy bedzie ta rolada czy nie (po polsku zraz.. chyba ). Jest tez do wyboru udziec na kolacje i z tego co widzialam cala ta otoczka w podaniu jest bardzo efektowna - ale po zrobieniu krotkiego wywiadu wsrod gosci - nikt by za bardzo tego nie jadl. u nas w ogole deficyt facetow bedzie.

Nie moge sie doczekac na zdjecia z waszego wesela! mam wrazenie ze Twoje bedzie takie bardzo huczne i tradycyjne. takmi sie wydaje ze w Polsce tak jak we Wloszech - kazdy region ma swoje tradycje.

cuciola79 - a Wy mieliscie w Polsce czy w Italii wesele? My tez dostajemy pokoj-apartament dla nowozencow w tym zameczku - ale dlugo nie pospimy, bo nastepnego dnia mimo ze wesele jest jednodniowe - wlosi przyjda do mojego domu. Poza tym (nie wiem czy to dobry pomysl, ale ciocia mnie przekonala) zamowilam msze - jak wiecie moj slub nie jest slubem koscielnym ale wszyscy chodzimy do kosciola. Nie moglam zamowic "za nowozencow" ale moglam za nasze rodziny-juz rozmawialam z ksiedzem - bedzie moglo byc jedno czytanie po wlosku, i modlitwy tez- i piosenki. proboszczowi pomysl sie spodobal

cuciola - takie gorskie wesele musi byc cudne. Wlasnie takie jak miala princi to bylaby dla mnie rewelacja. Ale gdybym miala placic za hotel nie tylko Wlochom ale i mojej rodzince w gorach - to jak nic musialabym brac kredyt.

princi ta piosenka Giorgii to wlasnie byloby cos podobnego do czego zmierzam - zeby rytm byl walczykowy ale zadne piosenki Krawczyka albo Jantar. takie subtelne - jak wasza piosenka

A jesli chodzi o panienski - to moze jak pojade w sierpniu na tydzien do Polski - wtedy spotkam sie z dziewczynami. Chociaz na slasku jest polter abend - to moze zastapi? Przychodza znajomi i rodzina pobrzebierani jak wariaci i trzaskaja przed domem co sie da a potem trzeba ich ugoscic. Pamietam ze mojej siostrze ktos przywiozl i strzaskal przed domem muszle klozetowa - zatem inwencja szeroka! jak chcecie to moze zoragnizujemy np. w Mediolanie disco na panienskie?! bedzie powod zeby sie spotkac
!
Link do PMek2013

Dobry pomys³ z t± msz±

Cytat:

Cytat:
Alcon ale sie usmialam z Twojego Tzta hehe
Princi by³o sporo takich sytuacji, nie tylko imprezowych, ale te¿ ¶miesznych nieporozumieñ jêzykowych.

Stary 2013-05-17, 22:12   #2902
cucciola79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez alcon Poka¿ wiadomo¶æ

Te¿ tak chcê!

U nas to bêdzie chyba z 3 dni. Bo z tego co widzê go¶cie przylec± wieczorem 14/08, 15 ¶lub, 16 poprawiny, 17... s± wolni wiêc bêdziemy musieli co¶ im zorganizowaæ, 18 maj± wylot z Gda i bêdziemy ich ¿egnaæ(ale na krótko!) na lotnisku. Potem 19 albo 20 sesja plenerowa i prawdopodobnie 21 lecimy do RC. A tam kolejne ma³e przyjêcie z dziadkami i wujostwem T¿.

Kilkakrotnie przesz³a mi my¶l,¿e mo¿e jednodniowe wesele by³oby wystarczaj±ce. Ale znowu A. tak siê podoba 2-dniowe balowanie,¿e poprawiny musz± byc

Raz... polscy kompani od kieliszka mojego A. wysnuli teoriê,¿e on to chyba ma jakie¶ polskie geny. I zmuszali go , aby sobie przypomnia³ czy czasem co¶, kto¶ u niego nie pochodzi³ z PL.
woow to naprawde gruba imprezka sie u Was szykuje!!!!juz sie nie moge doczekac opowiesci z wesela!!!
Cytat:

My robilismy tutaj we Wloszech co do mszy to bardzo ladny gest naprawde

a co do panienskiego czy kawalerskiego to my nie robilismy ani ja ani Tz.t

a jutro slubuja sasiedzi mojej mamy para wlochow maja po 30 lat dzisiaj tacy podekscytowani bylia viaggio robia Australia Oceania prawie miesiacBeati Loro

alconnapisz mi w privie jak Cie znalezc

Edytowane przez cucciola79
Czas edycji: 2013-05-17 o 22:14
Stary 2013-05-18, 07:56   #2903
blackpearlkrk
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 74

Cytat:
Guarino? Znam kilku
blackpearlkrk jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-05-18, 11:45   #2904
principessina
Zakorzenienie

Dzien doberek, dla kogo dobry ten dobry, Flavcio ma biegunke naprawde nie wiem co mu jest

bambi
smieszne i fajne te kopertki!
nie slyszalam o tym polter abend fajna tradycja!

cucciola79 veramente beati loro, moim marzeniem jest Australia! no ale teraz to synek musi miec conajmniej 7 lat na taka podroz "objazdowa" zeby cokolwiek tez z tego rozumiec i cos "wyniesc"
Stary 2013-05-18, 12:09   #2905
sjoanna
Zakorzenienie

Ale sie opisalyscie!
I to jak mnie nie bylo!

W Sephorze kupilam pedzel.
I dostalam kupon na 20 % znizki do 26 maja.
No to teraz to chyba cos kupie drozszego.

Bambi - koperty tez sliczne!
Nie wzruszam sie latwo - wrecz wcale. Nie placze na lzawych filmach - tylko mnie denerwuja. Tylko ta piosenka tak na mnie dziala.

Princi - znowu z brzuszkiem cos? Moze dlatego jesc nie chcial wczesniej?

A Australia - marzenie!

Alcon - pewnie ze ma polskie geny! A szczegolnie jak chce balowac na slubie 2 dni.

a LADY.”

Edith Head
Stary 2013-05-18, 14:24   #2906
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

princi a moze zmiana klimatu tak na niego wplynela? w koncu niedawno byliscie w Pl..zdrowiej Flavio!

Stary 2013-05-18, 14:47   #2907
cucciola79
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzien doberek, dla kogo dobry ten dobry, Flavcio ma biegunke naprawde nie wiem co mu jest

cucciola79 veramente beati loro, moim marzeniem jest Australia! no ale teraz to synek musi miec conajmniej 7 lat na taka podroz "objazdowa" zeby cokolwiek tez z tego rozumiec i cos "wyniesc"
qrcze moze jakiegos wirusa zalapalmasz fermenti??a moze ida zabki??

u nas dzsiaj w centrum Maremma Wine Food Shire a wiec wieczorkiem wybieramy sie na imprezkebedziem szlaczkiem do domku wracac

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-05-18, 19:41   #2908
principessina
Zakorzenienie

hejka zadzwonilam do pediatry przyszedl zobaczyc malego mowi, ze jest zdrowy, to chyba zabki zeby czekac...no ale zeby nic nie jesc matko juz mi nawet nie jest do smiechu

cuciola no w Pl nie chcial tez jesc, nigdy nie byl jakims duzym jadkiem, pewnie mu nie podpasowalo jedzonko, ale po powrocie tez nie je...maz juz gadac od prau dni, ze to wszystko la colpa della Polonia!

cucciola79 ojej ale xtra co ja bym dala za wyjscie na imprezke, a mala gdzie? u WAs tez wieczory juz takie cieplutkie?
daje fermenti...co znowu zeby?
Stary 2013-05-19, 15:09   #2909
cucciola79
Wtajemniczenie

Cytat:

cucciola79 ojej ale xtra co ja bym dala za wyjscie na imprezke, a mala gdzie? u WAs tez wieczory juz takie cieplutkie?
daje fermenti...co znowu zeby?
wiesz te ostatnie wychodza w wieku 2-3 lat to kto wie
mala u babci byladzisiaj wracamy jak mala wstanie maja byc nasi wszyscy przyjaciele
Stary 2013-05-19, 16:50   #2910
magda_mjt
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 16 511
W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III

Cze¶æ dziewczyny. Wybieramy sie z Narzeczonym na ma³y wypad do pisy i florencji. Czy która¶ z Was jest moze w tych rejonach i moze mi cos poleciæ do zwiedzania najciekawszego? Gdzie najlepiej szukaæ jakiego¶ hotelu (w jakich dzielnicach) itp. Bede wdziêczna za wszelka pomoc . Pozdrawiam ze Szkocji, Magda

Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Nowe w±tki na forum Emigrantki

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: Wy³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:10.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.