![]() |
#2881 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 411
|
Dot.: W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III
zapomnialam dodac zdjecia
|
![]() ![]() |
![]() |
#2882 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 082
|
Bambi -
![]() ![]() ![]() Sama robisz czy wypisywalas tylko? Jak widze to to z kosmetyczka lepiej kupic bo produkt jest duzy a do tego dodatek i kosmetyczka. ![]() Tylko nie wiem co i jak z punktami wiec nie chce wydawac za duzo teraz. Cuciola - Tez chce kupic 45 - to ten? http://www.sephora.it/Accessori/Viso...inerali/P61719
#2883 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 083
|
sjoanna odnosnie tych budek telefonicznych to ja mialam na mysli te call center razem z internet point, zazwyczaj prowadza je Egipcjanie, Marokanczycy, w srodku sa telefony wlasnie takie budki
![]() bambi przesliczne te Wasze zaproszenia! ![]() ![]() ![]() cuciola przyznam Ci sie szczerze, ze tak naprawde to szpinak polubilam dopiero we Wloszech jest on zupelnie inaczej przygotowywany! jak przypomne sobie wlasnie ta pape mrozona o matko nie moglam tego przelknac ![]() a pogadalam sobie chwile z tym kolesiem co montuje nam zanzariery i okiennice, jest tutaj niedaleko z miasteczka, zaczelam sie wypytywac o sofy, bo akurat chcielismy za jakis czas wymienic te nasze, jego zona pracuje w salottificio Natuzzi, notabene b.znanym takze zagranica, wiecie ile zarabia za 10 godz pracy od pon do pt? tylko nie padnijcie...600 euro! no ja rozumiem,ze zycie na pld moze byc tansze niz na pln, ale ludzie kochani nie przesadzajmy to jakis bida z nendza! straszne czasy!
#2884 | ||||
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 874
|
Cytat:
albo ryba? ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Tak, nie jest ¶nie¿nobia³a. Mo¿na j± okre¶liæ jako ¶mietankow±,albo ecru'. Jak teraz by³am to babki pozwoli³y mi obejrzeæ materia³y i mog³am wybraæ taki odcieñ ecru jaki mi najbardziej pasowa³. Ta na zdjêciu to jest podstawowy model, ale potem mo¿na dokonaæ modyfikacji. Sama to robisz? S± piêkne! ![]() Mam jeszcze pytanie do naszych ¯onek. Co pili Wasi w³oscy go¶cie na weselu? By³o po polsku,czyli wódka czy mo¿e wino i kolorowe alkohole typu rum, whisky itd?Albo mo¿e mia³y¶cie drink bar? Nie wiem jak siê przygotowaæ ![]()
![]() |
#2885 |
Zakorzenienie
|
Princi - nie podrywaj pana!
![]() A jego zona faktycznie malo dostaje. ![]() Alcon - ja wloskich gosci nie mialam - ale i Polacy teraz wiecej win pija niz silnego alkoholu. Choc i to zalezy od tego jacy goscie. ![]() Ja mialam alkohol na stolach - donosily kelnerki bo byl zdeponowany w kuchni. Mialam tylko wodke i dwa rodzaje wina. Biale i czerwone. Jak masz gosci takich ze wiesz ze pija piwo to mozna i piwo - zwykle w beczce tam gdzie wiejskie jadlo wystawione bywalo. Bylam na jednym weselu gdzie tam tez staly whisky i slodkie likiery. Ale to az 3 lata temu bylo a zwyczaje sie zmieniaja - co mowia dziewczyny na watkach PM-ek tegorocznych?
#2886 |
Zakorzenienie
|
bambi sliczne
![]() ladniejsze niz te mojej kolezanki, tak je przezywala a zrobila zwykly kwadrat ala pergamin i zielone literki. Ale wogole nie poznac ze to zaproszenie na slub, fajne sa takie delikatne dekoracje sjoanna tak ![]() jak ja bylam na polskim weselu rok temu to do obiadu bylo wino, a potem sama wodka sie przelewala + napoje ale ani piwa ani innych trunkow nie bylo |
![]() ![]() |
![]() |
#2887 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 828
|
bambi ale sliczne
![]()
#2888 |
Zadomowienie
|
Dzieki, dzieki, dzieki!!!
![]() Pokaze wam tez koperty - ale juz sa takie bardziej "standardowe". Alcon - jesli chodzi o alkohole to bede musiala sie postarac koniecznie o wino, bo zauwazylam, ze w Polsce tez ludzie nie pija wodki jak to kiedys na weselach w remizach. Wodka tez bedzie - zeby nas nie obgadali - choc ani ja ani moj Tz nie lubimy wodki. Czyli reasumujac: wodka, wino czerwone i biale, piwo(jest bar w tym lokalu wiec jak ktos bedzie chcial to sobie wezmie z tego baru - a my ustalimy limit ilosci za ktory placimy). Chociaz podobno nie jest wskazane mieszac za bardzo - wodka/piwo/wino... A jesli ktos chce specjalne drinki to w tym barze moze sobie kupic. A teraz zastanawiam sie nad piosenka do pierwszego tanca - nie mamy zadnej "naszej piosenki"... szczerze mowiac moj Tz nie jest zbyt muzykalny (zeby tylko nasze dzieci mialy cos po mnie!!!!! ![]() mam taki "typ" piosenki ktora by mi sie podobala ale jest po angielsku |
![]() ![]() |
![]() |
#2889 |
Zakorzenienie
|
My mielismy When I need you Roda Stewarta.
Nie jest to nasza piosenka ale wybralismy ja ze wzgledu na spokojna melodie (moj maz wtedy nie tanczyl - teraz jest troszke lepiej bo jak radio gra to go usiluje nauczyc choc odrobine) i tekst - troche jak o nas (szczegolnie ta czesc Miles and miles of empty space in between us A telephone can't take the place of your smile But you know I won't be travelling forever It's cold out but hold out and do like I do ). Nie wybralam When you say nothing at all bo bym sie poplakala! ![]() Wiedzialam ze tak bedzie - puscilam sobie Ronana i becze spiewajac piosenke. ![]()
Przyk³adna ¿onka od 15 i 24 VII 2010 ![]() “Your dresses should be tight enough to show you're a woman Edith Headand loose enough to show you're a LADY.” Edytowane przez sjoanna Czas edycji: 2013-05-17 o 13:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#2890 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 998
|
hej hej
![]() bambiwoow to u Was juz publikacje ![]() ![]() alconu nas bylo wesele mieszane ale na stolach bylo tylko wino i szampan Dziewczynki pochwalcie sie menu weselnym ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2891 |
Rozeznanie
|
Bambi nie wiem jak± muzykê lubisz. Ostatnio mêczê T¿,¿eby¶my zatañczyli do Nothing else matters i w³a¶nie walca. T¿ upiera siê przy tangu, bo emocje pasja itd.Ale ja siê bojê,¿e nie dam rady zrobiæ wszystkich figur w mojej sukni.
Doczyta³am,¿e nie po angielsku... jak co¶ mi przyjdzie do g³owy to napiszê... Sjoanna jestem na w±tku PMek 2013, ale czasami to mo¿na tam zwariowaæ i nie¼le siê zdo³owaæ. Tyle maj± pomys³ów i innych cudów wianków,¿e przez pewien czas uwa¿a³am i¿ nasze wesele bêdzie beznadziejnie ![]() Cucciola serwowali¶cie prawdziwego szampana? WOW!!! Jak na razie mamy zamówione sporo(100but) wina zarówno czerwonego jak i bia³ego. Wódka(100b) i piwo te¿ bêdzie, ale nie wiem czego mogê spodziewaæ siê po w³oskich go¶ciach i bojê siê,¿e mi zabraknie. Mój T¿ na takich imprezach to tylko "wodê ognist±" pije, czym wzbudza szacunek u Polaków ![]() ![]() ![]() ![]() Co do menu-bêdzie po polsku. Z tego co pamiêtam to na obiad: kaczka,pieczeñ z karkówki ze ¶liwk±, sarnina, schaby, zrazy. Do tego ziemniaki z wody i pieczone, kluski ¶l±skie, warzywa blanszowane i grillowane, tradycyjny zestaw surówek. Potem zimny bar i trzy ciep³e kolacje: golonka, flaczki i barszcz czerwony. W miêdzyczasie jeszcze pieczone prosiê(wiem,¿e to jest okropny widok-to jest ¿yczenie A. i nie odpu¶ci tego prosiaka). Poza tym zrobi± tak¿e co¶ dla wegetarian, ale nie ustalili¶my jeszcze co.
'Nauczyæ siê czego¶ mo¿na wszêdzie. Dlaczego wiêc i nie tutaj?' Edytowane przez alcon Czas edycji: 2013-05-17 o 15:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#2892 |
Zakorzenienie
|
Witam sie w piatkowe popoludnie, jestem urobiona po pachy, skonczyli montowac moskitiery i okiennice, w pon przyjda zakladac solary, w domu mam pelno kurzu, na tyle ile synek mi pozwolil ogarnelam, ale czeka mnie niestety sprzatanie roku, okna, zaslonki itd.!
bambi nawet nie zauwazylam, ze te guziczki sa inne hehe sprytna jestes! 4,5 e za guziczek matko! ![]() ![]() sjoanna wiesz napewno zatrudniaja wszystkich na pol etatu zeby mniej placic a ludzie pracuja na caly, to akurat u mnie jest na porzadku dziennym, jak sie komus nie podoba to jest kolejka chetnych do pracy... my na pierwszy taniec mielismy piosenke Giorgia "Di sole di azzurro" http://www.youtube.com/watch?v=LLWlsua0A5w
#2893 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() to z Twojego Tz.ta rowny chlopak ![]() ![]() ![]() to takie typowo polskie bedzie weselicho u was!!!tyle jedzonka a robicie wieczorem tzn.jak zazwyczaj w Pl i cala noc bedziecie balowac?? u nas to byl obiad do wieczora troszke potancowali ale malo co i do domu ![]() ![]() ![]() ojej Dziewczynki to Wasz Wielki Dzien GODETEVELO!!!! ps.a Ty jestes na FB?? princizapomnialam sie zapytac a Wy gdzie sie pobraliscie w Pl czy It??
http://www.mammole.it/forum-gravidan...j9i7165deq.png http://www.suwaczki.com/tickers/kjmnzbmh304hq4xy.png http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz290z72g9q.png Edytowane przez cucciola79 Czas edycji: 2013-05-17 o 15:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2894 |
Zakorzenienie
|
alcon u mojej kolezanki w gorach bylo pieczone prosie i przyjechalo z fajerwerkami i wszyscy sie zachwycali
![]() moj tz tez na weselu tamtejszym niezle wodke popijal ![]() jutro jade do kolezanki, bo musimy obmowic organizacje wieczorku panienskiego, chcemy pojsc do spa i potem cos zjesc, no i jeszcze cos powymyslamy jakies smieszne gadzety, a jak to bylo u was, moze podpowiecie? Edytowane przez cuciola Czas edycji: 2013-05-17 o 15:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#2895 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 4 697
|
ale ladne i do tego pomyslowe
![]() Cytat:
ale wichura , az leb urywa |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2896 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Te¿ tak chcê! U nas to bêdzie chyba z 3 dni. Bo z tego co widzê go¶cie przylec± wieczorem 14/08, 15 ¶lub, 16 poprawiny, 17... s± wolni wiêc bêdziemy musieli co¶ im zorganizowaæ, 18 maj± wylot z Gda i bêdziemy ich ¿egnaæ(ale na krótko!) na lotnisku. Potem 19 albo 20 sesja plenerowa i prawdopodobnie 21 lecimy do RC. A tam kolejne ma³e przyjêcie z dziadkami i wujostwem T¿. Kilkakrotnie przesz³a mi my¶l,¿e mo¿e jednodniowe wesele by³oby wystarczaj±ce. Ale znowu A. tak siê podoba 2-dniowe balowanie,¿e poprawiny musz± byæ ![]() Cytat:
![]() ![]() Raz... polscy kompani od kieliszka mojego A. wysnuli teoriê,¿e on to chyba ma jakie¶ polskie geny. I zmuszali go , aby sobie przypomnia³ czy czasem co¶, kto¶ u niego nie pochodzi³ z PL. ![]() Co do panieñskiego... ja nie mia³am.By³am na jednym, ale nie podoba³o mi siê, poniewa¿ PMka by³a przebrana za Maradonê(jest z Argentyny) i mia³a chodziæ i prosiæ ludzi, aby zagrali z ni± w pi³kê. Niestety Niemcy nie byli chêtni do grania. Poza tym mieli jej jeszcze za to zap³aciæ. ![]() Z gad¿etów to dziewczyny dostaj± bieliznê, wa³ek, jakie¶ futerkowe kajdanki, albo akcesoria do kuchni... chocia¿ ja nie chcia³abym nic z tego dostaæ...
![]() |
#2897 |
Zakorzenienie
|
cucciola79 tak w Pl w Zakopanem
![]() ![]() ![]() alcon wlasnie zorganizujcie jakis paniensko-kawalerski dzien przed slubem ![]()
#2898 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
cuciola79 - a Wy mieliscie w Polsce czy w Italii wesele? My tez dostajemy pokoj-apartament dla nowozencow w tym zameczku - ale dlugo nie pospimy, bo nastepnego dnia mimo ze wesele jest jednodniowe - wlosi przyjda do mojego domu. Poza tym (nie wiem czy to dobry pomysl, ale ciocia mnie przekonala) zamowilam msze - jak wiecie moj slub nie jest slubem koscielnym ale wszyscy chodzimy do kosciola. Nie moglam zamowic "za nowozencow" ale moglam za nasze rodziny-juz rozmawialam z ksiedzem - bedzie moglo byc jedno czytanie po wlosku, i modlitwy tez- i piosenki. proboszczowi pomysl sie spodobal ![]() cuciola - takie gorskie wesele musi byc cudne. Wlasnie takie jak miala princi to bylaby dla mnie rewelacja. Ale gdybym miala placic za hotel nie tylko Wlochom ale i mojej rodzince w gorach - to jak nic musialabym brac kredyt. princi ta piosenka Giorgii to wlasnie byloby cos podobnego do czego zmierzam - zeby rytm byl walczykowy ale zadne piosenki Krawczyka albo Jantar. takie subtelne - jak wasza piosenka A jesli chodzi o panienski - to moze jak pojade w sierpniu na tydzien do Polski - wtedy spotkam sie z dziewczynami. Chociaz na slasku jest polter abend - to moze zastapi? Przychodza znajomi i rodzina pobrzebierani jak wariaci i trzaskaja przed domem co sie da a potem trzeba ich ugoscic. Pamietam ze mojej siostrze ktos przywiozl i strzaskal przed domem muszle klozetowa - zatem inwencja szeroka! jak chcecie to moze zoragnizujemy np. w Mediolanie disco na panienskie?! bedzie powod zeby sie spotkac! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2899 |
Zadomowienie
|
A takie mam te koperty na zaproszenia
|
![]() ![]() |
![]() |
#2900 |
Zakorzenienie
|
Alcon ale sie usmialam z Twojego Tzta hehe
#2901 | ||
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
Mo¿e tak jak u Bambi bêdziemy mieli polter abend(zwanym u nas t³uczeniem). Zrobimy grilla i ju¿. Ale krótko,max. do 24! Cytat:
Dobry pomys³ z t± msz± ![]() ![]() ![]() Princi by³o sporo takich sytuacji, nie tylko imprezowych, ale te¿ ¶miesznych nieporozumieñ jêzykowych.
![]() |
#2902 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() a co do panienskiego czy kawalerskiego to my nie robilismy ani ja ani Tz.t ![]() a jutro slubuja sasiedzi mojej mamy para wlochow maja po 30 lat dzisiaj tacy podekscytowani byli ![]() ![]() ![]() alconnapisz mi w privie jak Cie znalezc
http://www.mammole.it/forum-gravidan...j9i7165deq.png http://www.suwaczki.com/tickers/kjmnzbmh304hq4xy.png http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz290z72g9q.png Edytowane przez cucciola79 Czas edycji: 2013-05-17 o 22:14 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2903 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 74
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2904 |
Zakorzenienie
|
Dzien doberek, dla kogo dobry ten dobry, Flavcio ma biegunke naprawde nie wiem co mu jest
![]() bambi smieszne i fajne te kopertki! nie slyszalam o tym polter abend fajna tradycja! cucciola79 veramente beati loro, moim marzeniem jest Australia! no ale teraz to synek musi miec conajmniej 7 lat na taka podroz "objazdowa" zeby cokolwiek tez z tego rozumiec i cos "wyniesc" ![]()
#2905 |
Zakorzenienie
|
Ale sie opisalyscie!
![]() I to jak mnie nie bylo! ![]() W Sephorze kupilam pedzel. I dostalam kupon na 20 % znizki do 26 maja. ![]() No to teraz to chyba cos kupie drozszego. ![]() Bambi - koperty tez sliczne! ![]() Nie wzruszam sie latwo - wrecz wcale. Nie placze na lzawych filmach - tylko mnie denerwuja. ![]() ![]() Princi - znowu z brzuszkiem cos? Moze dlatego jesc nie chcial wczesniej? A Australia - marzenie! ![]() Alcon - pewnie ze ma polskie geny! ![]() ![]()
#2906 |
Zakorzenienie
|
princi a moze zmiana klimatu tak na niego wplynela? w koncu niedawno byliscie w Pl..zdrowiej Flavio!
|
![]() ![]() |
![]() |
#2907 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() u nas dzsiaj w centrum Maremma Wine Food Shire a wiec wieczorkiem wybieramy sie na imprezke ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2908 |
Zakorzenienie
|
hejka zadzwonilam do pediatry przyszedl zobaczyc malego mowi, ze jest zdrowy, to chyba zabki zeby czekac...no ale zeby nic nie jesc matko juz mi nawet nie jest do smiechu
![]() cuciola no w Pl nie chcial tez jesc, nigdy nie byl jakims duzym jadkiem, pewnie mu nie podpasowalo jedzonko, ale po powrocie tez nie je...maz juz gadac od prau dni, ze to wszystko la colpa della Polonia! ![]() cucciola79 ojej ale xtra co ja bym dala za wyjscie na imprezke, a mala gdzie? ![]() daje fermenti...co znowu zeby? ![]()
#2909 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mala u babci byla ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2910 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 16 511
|
W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III
Cze¶æ dziewczyny. Wybieramy sie z Narzeczonym na ma³y wypad do pisy i florencji. Czy która¶ z Was jest moze w tych rejonach i moze mi cos poleciæ do zwiedzania najciekawszego? Gdzie najlepiej szukaæ jakiego¶ hotelu (w jakich dzielnicach) itp. Bede wdziêczna za wszelka pomoc
![]() Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:10.