|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł do kolejnej czesci ![]() |
|||
1. Maluchy nam powoli mówić zaczynają: bam, hau hau i daj ogólka wokoło się rozlegają. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
2.Biegamy, piszczymy, na szafki wchodzimy, nie możemy się doczekać sanek i zimy. |
15 | 35,71% |
3.Jestem już duży, biegam i mówię, lecz dalej mamę najbardziej lubię. |
0 | 0% |
4.Tańczą, w żłobku siedzą, mówią tata, mama, rośnie nam tak szybko gromadka kochana. |
1 | 2,38% |
5. Wyłażące zęby i rozbite nosy, takie są roczniaków z małym hakiem losy. |
15 | 35,71% |
6. Dwa lata temu byłem komórką, a dziś śmiało biegam po całym podwórku |
0 | 0% |
7.Czapa, szalik ciepłe butki, strój na zimę mam cieplutki |
3 | 7,14% |
8. Słówek znam już coraz wiecej, w parku coraz szybciej pędze. |
4 | 9,52% |
9. Roczek z górka liczę sobie wciąż zawracam mamie w głowie |
4 | 9,52% |
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2881 |
Rozeznanie
|
Dot.: Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011.
Witam!
Natka_ Gratulacje!!!! ![]() Nie moge sie oderwac od wczorajszego bloga ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2882 |
Rozeznanie
|
Natka gratuluję i obrony i statusu ponownie studentki
![]() Dominik cudowny elegancik,a jak drugi domek rośnie? ![]() Patik rozumiem co czujesz bez drzemki Sary za dnia. Moja śpi ale ok godzinki, zawsze to godzinka ciszy i spokoju, ale gdyby dociągneła do dwóch to już byłabym w siódmym niebie ![]() I ja właśnie zakupiłam Ali kombinezon na zimę ![]() ale sprawdzony, bo rok temu miałyśmy z tej samej serii, wystarczą rajstopki pod spód i bodziak na długi. Siedzimy z małą w domu. Zakatarzona bardzo, do tego taka apatyczna (po szczepieniu? ) posiłki je o połowę mniejsze niż dotychczas...niehc już te choróbska nas opuszczą!! Tyle dobrego, ze Ala uwielbia inhalacje. gdy powiem to słowo, staje na baczność i zerka na półkę gdzie stoi maszynka ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2883 |
Zadomowienie
|
Eve, ja mam katarek i dla mnie rewelacja.
![]() ![]() ![]() Carmela, super kombinezony i super cena ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Natka, pięknie się spisali Twoi mężczyźni. ![]() ![]() ![]() Aga, brawa za Antkowe postępy nocnikowe ![]() ![]() Zanka, kawa z mlekiem według mnie pasuje do zielonego koloru. Jeśli kanapa jest bardziej jednolita, wzory nie rzucają się w oczy to zaszalałabym z tą jedną fioletową ścianą. ![]() Brumku, 42 zł???? Coś chyba źle to sprawdziłaś. ![]() ![]() ![]() ![]() Patik, współczuję dni bez drzemki. ![]() ![]() Upiekłam szarlotkę, wyszła rewelacyjna a w domu pachnie obłędnie. ![]() ![]() ![]() Hani wyszła trzecia 4 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Podajcie link do bloga, jakoś przeoczyłam wcześniej. ![]() ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Crazy, nasze dzieci wkraczają w chyba najbardziej pocieszny okres swojego życia. ![]() ![]() Alibany, jaki kombinezon, pokaż? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2884 |
Zakorzenienie
|
Natko wielkie gratulacje
![]() ![]() Patik- napewno jeszcze Sara zacznie spać w dzień ![]() Moja dzisiaj np. tylko 40 min, i to w wózku na dworze podczas spaceru, a zawsze 2-3h w domu po obiedzie. Witam i znikam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2885 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
kombinezon http://allegro.pl/show_item.php?item=2663456495 blog http://matkasanepid.blox.pl/html/131...15.html?8,2011 Tak mamy philipsa Edytowane przez alibany Czas edycji: 2012-09-28 o 21:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2886 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() No i mamy kolejne zęby w drodze, u góry- chyba czwórka, na dole-trójka i czwórka. wszystkie już przebite musza tylko urosnąć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2887 |
Zakorzenienie
|
dodaję fotki
1 i 2 takie meble będą w pokoju 3i 4 widać sofę
#2888 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2889 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() - O, dobrze wiedzieć. A masz jakies sprawdzone w takim razie? Mięciutki i ciepłe? U nas podobnie jak dziewczyny pisały: kopytka z samych ziemniaków, a leniwe z SAMEGO twarogu (bez ziemniaków). I po co, ja się pytam, ludzie takie bzdury robią ![]() Cytat:
![]() U nas też bach jest od dwóch dni ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Podsumowując - jak dla mnie Katarek nie ma sobie równych i tylko on tak dobrze oczyszcza nosek. Cytat:
![]() Mmmmm, przystojniacha ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale tymi inhalacjami to mnie zszokowałaś. Normalnie szczęka na podłodze ![]() ![]() Walczę o tę kurteczkę ![]() http://allegro.pl/show_item.php?item=2669590067 A dziś kupiłam Tymciowi bezrękawnik puchowy i nie mogę się na niego w nim napatrzeć ![]() ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- Cytat:
![]() teliczku - gdzie Ty?
![]() |
#2890 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Moim zdanie warto miec go w domu. Natka -Domek jest sliczny, a apaszka pewnie z Zary(Borysek ma w krateczke ![]() Gratuluje obrony i dalszego studiowania! ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- Cytat:
![]() My dostalismy(od znajomych) 2 kombinezony, jeden brazowo-niebieski z H&M(jest sliczny, taki narciarski-ja mam bzika na punkcie nart ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- Tak jak dziewczyny pisaly fiolecik bedzie ok(jedna sciana), jakis brazik(kawa z mlekiem) i beż Edytowane przez DDewik Czas edycji: 2012-09-28 o 22:02 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2891 |
Wtajemniczenie
|
Eveewe -
Już zrobił mi się strup także mam nadzieję, że będzie tylko lepiej.. Dzięki, że pytasz ![]() Brak czasu na więcej..
Szymon ![]() ' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym ' http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html Edytowane przez Madziulka_17 Czas edycji: 2012-09-28 o 22:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#2892 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A bezrękawniki mamy 2 jeden Lidlowski, a drugi darowany (w slicznym brąziku ![]() ![]() Tak piszecie o kombinezonach, a ja sprzedalam na allegro Boryskowy (6-9 m) kombinezon za dobra cene ![]() ![]() Edytowane przez DDewik Czas edycji: 2012-09-28 o 22:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2893 |
Wtajemniczenie
|
Wlasnie skonczylam:
Trzymajcie kciuki, zeby do jutra popoludnia nie poplynal... |
![]() ![]() |
![]() |
#2894 | |
Raczkowanie
|
Ja dzisiaj bylam z Boryskiem u lekarza, bo ten jego kaszel ciagnie sie ze 3 tygodnie juz (nie jest moze jakis wielki ale wolalam sprawdzic czy cos na oskrzelach nie siedzi). Wszystko jest dobrze, mamy tylko dalej oczyszczac nosek, bo ta wydzielina splywa mu go gardla i dlatego kaszle-(najczesniej po przebudzeniu i po wysilku).
"Inna przyczyną kaszlu są infekcje wirusowe. Najczęściej występują sezonowo - w miesiącach jesienno-zimowych oraz zimowo-wczesnowiosennych. Wówczas zwykle chorują całe rodziny. Podobnie, jak w przypadku przeziębienia, w przebiegu infekcji wirusowych występują dwie fazy kaszlu, z tą różnicą, że - zwłaszcza u małych dzieci - może utrzymywać się tzw. późna reakcja alergiczna. Przejawia się ona nadreaktywnością oskrzeli i kaszlem, który utrzymuje się nawet do 4-6 tygodni po chorobie i któremu może towarzyszyć świst wydechowy. Nie jest to jednak astma (czego boją się rodzice). Napad kaszlu występuje po wysiłku fizycznym, po powrocie ze spaceru do ciepłego pomieszczenia, w pomieszczeniach, gdzie gotują się „aromatyczne" potrawy, unosi się dym tytoniowy lub inne silne zapachy. Należy pamiętać, aby w okresie nadreaktywności oskrzeli chronić dziecko przed świeżymi infekcjami, bo łatwo może się ponownie zarazić." U Boryska tak wlasnie jest jak pisza... Mam nadzieje ze w koncu mu to przejdzie. Paznokcie wyschly(pomalowala sobie na malinowy kolor ![]() ---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- Cytat:
![]() Jaka Ty jestes zdolna!!Śliczny!Moze zostan cukiernikiem ![]() Trzymam kciuki za jutro! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2895 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A ja, zamiast pracować, dalej siedzę nad TYM blogiem. Ale już niedługo skończę ![]()
![]() |
#2896 |
Zakorzenienie
|
Alibany moja tak uwielbia mycie zębów. Jak tylko coś broi, albo z wanny nie chce wyjść mówię, a może umyjemy zęby i biegiem do łazienki leci
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2897 |
Zakorzenienie
|
Skończyłam
![]() Dobranoc.
#2898 |
Wtajemniczenie
|
Hejka
Mało mnie bo przyjechała do mnie przyjaciółka na weekend. Od sierpnia jest w Londynie ( tam mieszka i pracuje) i przyjechała do mnie sie z nami zobaczyć. Eveewe przepraszam ze nie Odp na FB. Nie miałam kiedy. Pieniążki doszły. Dziekuje. Na przesyłkę pewnie bedziesz musiała poczekać do przyszłego tygodnia. Madziaranew w takich przypadkach nic Sie nie da niestety zrobić. Ja tez miałam Ogromna ochotę jej zwrócić uwagę. No ale co ja moge?? Poslalaby mi wiązanke przekleństw i tak by sie to skończyło. Z jedzeniem nie pomogę. Wiktoria raczej je wszystko. Obiady jej smakują. Troszkę o nas. Wiki czuje sie lepiej. Katar odpuszcza. Nie Gorączkuje juz tez. We czwartek minęło 2 tyg od szczepienia, więc juz żadnej niespodzianki nie powinno byc. Zmykam do łóżka. |
![]() ![]() |
![]() |
#2899 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a, to fakt, zapomniałam o tym że jest inna mąka ![]() a co do tej sytuacji w drugą stronę, to niestety jest dość częsty widok ![]() Cytat:
super że się udało!!! A Domek jak zwykle elegant ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() madziaranew, jeśli mogę coś doradzić, to przestać się tak przejmować. Dziecko sobie krzywdy nie zrobi, jak będzie głodna to zje, tyle ile jej potrzeba. Nie ma co porównywać, bo każde ma inne potrzeby. A im bardziej się je zmusza, to niestety tym bardziej odmawia, i w pewnym momencie dochodzi do wniosku, że "skoro to jedzenie jest takie ważne, wszyscy tak nalegają, to właśnie nie będę jeść, żeby pokazać że mam swoje zdanie".
![]() ![]() |
![]() |
#2900 |
Zakorzenienie
|
Madzia zgadzam się z Anią, wyluzuj, nie zachęcaj, totalny ignor i moze wtedy g załapie.
U mnie sytuacja odwrotna, Agata nie chce mleka jeść ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2901 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Świetna kurteczka, idealna do tych obłędnych oczysk Tymka ![]() Cytat:
teraz jakby przy czwórkach też coś się działo,a le ciężej mi to dojrzeć. Zazdroszczę, że u niektórych dzieci idzie to tak hurtowo, choć wiadomo nie zawsze bezboleśnie. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Dzień dobry! Mimo choróbska uwielbiam to moje dziecko. Nos zapchany, kaszel się wzmógł ale noce przesypia całe. Za to chrapie jak stary, ale w sumie mi to jej chrapanie nie rpzeszkadza. Maż już by dawno dostał kopa gdyby tak zaciągał ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2902 | |
Wtajemniczenie
|
Hejo
Cytat:
![]() pięknię Ci wyszedł, naprawdę jakie przełożenie robiłaś alibany ale masz dzielną inhaloholiczkę CrazyMachine boski dialog brumciu dziękuję że pamietasz o mnie nie było mnie bo pichciłam wczoraj na dzisiejsze imieniny męza a potem byłam na urodzinkach u szwagra a do śpiącego Jasia przyszedł mój brat ![]() o jakim blogu piszecie????
![]() |
#2903 | |||||
Zakorzenienie
|
WITAM Cytat:
2. trzymajcie sie kochane ![]() Cytat:
![]() 2. podrzuc kawalek do mnie ![]() alibany my tez mamy 6 zebów, a przynajmniej tyle da sie zobaczyc, bo Mery nie da sobie do paszczy zajrzec Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Witam sie z fervexem w łapce i Mery zasmarkaną wisząca mi na plecach. TZ znów obudził się z takimi bólami jak wczoraj, dostał ketanol i przeszło poszedł spać. Ale odmawia pójścia do leakrza po skierowanie na gastroskopię, choć takie ma zalecenie ze szpitala. Więc mu powiedziałam, że dziś po raz ostatni wstałam, następnym razem mu nie dam żadnych tabletek niech się męczy. ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2904 |
Zakorzenienie
|
AgaG, tort piękny!!! Masz talent kobieto!
![]() ![]()
![]() |
#2905 |
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny
![]() Aga tort rewelacja, talent niesamowity! ![]()
#2906 |
Zadomowienie
|
Aga, Peppa jak żywa!
![]() ![]() Alibany, super kombinezon. ![]() Carmela, a jak Sarenka znosi ten zmasowany atak białych potworów? ![]() Brumku, świetna kurtka, w ogóle next ma bardzo dobre gatunkowo i do tego ładne ciuszki. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2907 |
Zakorzenienie
|
Hejo.
Mało tego że w dzień dzieć nie śpi to jeszcze w noc cyrki urządza. Od 12 do 1 przerwa w spaniu, darła się jak opętana i wyrywała nam z rąk. Do tego 100 innych pobudek. Jestem zombiak. Rano wstałam pół godz przed nią bo chciałam chociaż zacząć sprzątać łazienkę. Teraz leży w łóżeczku, może uśnie ![]() AgaG kobieto rewelacja ![]() Brumek śliczna kurtka, powodzenia w aukcji. Allegrowiczka odpisała żebym odesłała spodnie, ale nie wie o co mi chodzi, bo spodnie nie są uszkodzone ![]() Zanka a taka kanapa. Nie wiedziałam co masz na myśli pisząc "fortepian" Bardzo ładna, moim zdaniem szerokie pole do popisu. Fiolet jak najbardziej, a może jeszcze pomarańcz? ![]() Evve mój brat tez miał takie napadowe bóle brzucha, gastroskopia nic nie wykazała. Od roku spokój, ale 3 razy chyba był na pogotowiu, lekarze nie wiedzieli co mu jest... Alibany świetna inahalacja w wykonaniu Ali. ![]() To ja spadam sprzątać dalej, obiad gotować. Wieczorem do kina ![]() No i nie śpi...
![]() |
#2908 |
Zakorzenienie
|
Hej!
dzieć .pi, a ja czytam tego bloga babki od aukcji wózka. Zamia.t co. robić ![]()
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#2909 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#2910 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:50.