|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2881 | |
Moderator
|
Dot.: Jak skutecznie pozbyc sie grzybicy???
[/COLOR]
Cytat:
Edytowane przez Antymionka Czas edycji: 2015-03-16 o 20:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2882 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Grzybica pochwy - wątek zbiorczy, cz. 3
Cytat:
Ja mam często się odparzam/podrażniam od niektórych wkładek/podpasek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2883 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2884 |
Konto usunięte
|
[1=4e89258bace7037c96b0592 85119fe847ddc4e93;5068408 5]Ja tak miałam od Always, chyba wszystkie mają plastikową tę siateczkę. Masakra. Ale od lat już tylko tampony (które są w grzybicy niepolecane, więc nikogo nie namawiam).[/QUOTE]
Ja nie mogę tamponów. Tak źle i tak niedobrze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2885 |
Zakorzenienie
|
[1=4e89258bace7037c96b0592 85119fe847ddc4e93;5068408 5]Ja tak miałam od Always, chyba wszystkie mają plastikową tę siateczkę. Masakra. Ale od lat już tylko tampony (które są w grzybicy niepolecane, więc nikogo nie namawiam).[/QUOTE]
Ta siateczka w podpaskach Always jest koszmarna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2886 |
Rozeznanie
|
Podobno najlepiej jest się ogolić... Co kto lubi ale nie ma środowiska do rozwoju bakterii.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2887 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2888 |
Rozeznanie
|
Tą koncepcje z goleniem gdzieś na jednym z portali przeczytałam, nie wiem czy jest trafna, od ginekologa tego nie słyszałam więc nie ma pewności czy to prawda czy nie bardzo za to ostatnio wpadł mi do głowy pomysł z wycieraniem się ręcznikami papierowymi po myciu, zobaczymy czy się sprawdzi...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2889 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2890 |
Moderator
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2891 |
Konto usunięte
|
Dziś zajdę do apteki, kupię żel i jakiś probiotyk dopochwowy. Chce mi się ryczeć, dawno nie miałam takiego problemu (tzn. teraz niedawno miałam, niby się wyleczyłam, ale wynik posiewu był niejednoznaczny (wklejałam tu)) i wcale nie tęskniłam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2892 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2893 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=4e89258bace7037c96b0592 85119fe847ddc4e93;5068588 2]Moim zdaniem to całkiem odwrotnie działa. Włosy są barierą ochronna przed zanieczyszczeniami z zewnątrz. [/QUOTE] Dokładnie tak. To jest dobry sposób, ale czy nie obawiasz się, że przesadzisz w drugą stronę? Przyzwyczaisz ciało do nadmiernej sterylności, a wtedy równie łatwo o infekcję. Moim zdaniem własny ręcznik, normalny a nie papierowy jest wystarczający. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2894 |
Rozeznanie
|
Może i przesadzam ale spróbować można
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2895 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dla mnie chusteczki czy ręcznik papierowy nie jest przesadą i jakoś już mi wpadło to w nawyk. No i nie noszę wkładek wcale tylko wtedy gdy mam krwawienie.
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2896 |
Rozeznanie
|
Cześć, dostałam od ginekologa globulki dopochwowe(niestety nie pamiętam nazwy) i tabletki mycosyst, jeną ciągle coś jest nie tak, odczuwam pieczenie, swędzenie ale nie jakieś bardzo uporczywe ale przeszkadza nie da sie ukryć
![]() Edytowane przez wiolka1115 Czas edycji: 2015-03-17 o 22:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2897 |
Konto usunięte
|
Czy któraś z was używała takich mieszanek ziół? http://www.aptekagemini.pl/ziola-vag...anka-100g.html
Kupiłam Provag żel i jasnotę białą do picia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2898 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2899 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2900 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() Dziewczyny a propo tego wyjazdu do warszawy, ja muszę przyjechać w piątek wieczorem i zostać na noc, aby być na 8 w sobotę. Jeśli któraś z was też ma taki problem, możemy się spiknąć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2901 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Czasami noszę. Upławy raczej nie, juz tak kiedyś miałam połączone właśnie z mega szczypaniem i swędzeniem, ogólny ból wejścia do pochwy. Kiedyś nawet aż zielone ze mnie leciało... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2902 |
Moderator
|
Myślę że możesz wspomóc się w takim razie clotrimazolum i jakimś żelem ochronnym na okolice intymne. I jak najszybciej do ginekologa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2903 |
Raczkowanie
|
Zapalenie pochwy, a współżycie
Witam.
![]() Wczoraj byłam u ginekologa i dowiedziałam się, że mam grzybicze zapalenie pochwy. Dostałam tabletki dopochwowe i maść. Mam pewien problem, ponieważ sypiam z pewnym chłopakiem. Spotykamy się, ale nie jesteśmy parą. Kilka razy stosowaliśmy prezerwatywy, ale większość stosunków była bez, a więc podejrzewam, że on może też być zarażony choć nie zauważyłam u niego żadnych zmian, On też o niczym nie wspominał. Teraz nie chcę z Nim sypiać, nawet z prezerwatywą, ale nie wiem co mam Mu powiedzieć, dlaczego nie... Wstydzę się Mu powiedzieć o tym problemie i boję się też powiedzieć Mu, że On też mógłby być zarażony. Pomóżcie, co mam zrobić? Czy jest pewność w stu procentach, że mogłam Go zarazić? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2904 |
Przyczajenie
|
Dot.: Zapalenie pochwy, a współżycie
Leczenie w przypadku grzybicznych zapaleń musi objąć obydwoje partnerów seksualnych. Nie ma to miejsca przy zapaleniach bakteryjnych.
Musisz z nim porozmawiać szczerze i tyle. Pewnie on Cię zaraził, a wcześniej on od kogoś. Tak to działa, ale jeśli mimo braku związku jesteście "na wyłącznosć" to nie zarazi Cie na nowo już ale musicie sie wyleczyć obydwoje, bo inaczej znowu Cie zarazi i tak w kółko. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2905 |
Raczkowanie
|
no niestety ale nie wywiniesz się od ciężkiej rozmowy. Musisz mu powiedzieć żeby poszedł do lekarza, albo sama idź jeszcze raz do gina i powiedz, że masz partnera i czy dla niego też możesz dostać leki. powodzenia
![]() |
#2906 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
"Choroba jest wywołana zakażeniem przez drożdżaki. Zazwyczaj diagnozowany jest w tym wypadku gatunek Candida albicans. Jego komórki mnożą się i tym samym zaburzają pH właściwe pochwie. Skąd się biorą? Zwykle do ich pojawienia się przyczynia się nieodpowiednia higiena osobista, letnia swoboda (np. swobodne kąpiele na pływalniach, publiczne toalety, mokry strój kąpielowy), nieodpowiednia bielizna, dieta obfitująca w zbyt duże ilości cukru, siedzący tryb życia, długotrwały stres, ale również zakażony partner, zbyt gwałtowne współżycie, stosowanie wkładek domacicznych, spirali, terapie hormonalne oraz antykoncepcja. Komórki drożdży mnożą się zazwyczaj na fałdach wilgotnej skóry oraz błonach śluzowych. Również kobiety chorujące na cukrzycę oraz osoby otyłe są bardziej narażone na grzybicę pochwy." Poza tym niekoniecznie partner musi być zarażony. Jak ja miałam taki problem i zapytałam lekarza o leki dla partnera to mi odpowiedział, że jeśli pojawią się objawy u niego to żeby użył kremu Clotrimazol (jest bez recepty). Na szczęście nic się nie pojawiło, a ja nie miałam nawrotu choroby. Ale kremu dobrze użyć nawet jest u chłopaka nie widać żadnych objawów. U mężczyzn ta choroba może przez długi czas nie dawać objawów, a mimo tego może on na okrągło zarażać kobietę. Także radziłabym żebyś z nim porozmawiała.
![]() |
![]() |
#2907 |
Naczelna Nastolatka
|
Lekarz do dupy. Grzybica u facetów przebiega często bezobjawowo. Leczyć należy zawsze oboje partnerów. Nawet jak ona złapała to gdzie indziej to mogła zarazić jego.
![]() |
#2908 |
Raczkowanie
|
Też miałam wrażenie, że lekarz trochę zlekceważył mojego partnera. Dlatego napisałam, że lepiej kupić Clotrimazol i go użyć nawet jeśli nie ma chłopak objawów.
![]() |
#2909 |
Rozeznanie
|
U nas jak masz stan nagły to idziesz do ginekologa kiedy przyjmuje i pytasz czy Cię nie przyjmie bo mi to wygląda na jakąś infekcje :-(
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2910 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Infekcja na pewno jest. Ale właśnie dostałam okres i tak czy tak musze czekać... A nie wiem jak z pytaniem o przyjęcie u mnie, bo chodzę prywatnie do placówki i nawet nie miałam takiej sytuacji. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:12.