|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2881 |
Raczkowanie
|
Dot.: Szczurzy temat
A do mnie dołącza dziś wieczorem kolejna samiczka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2882 |
BAN stały
|
dziewczyny.. moje szczury starsznie śmierdzą.. mam dwie roczne samiczki.. zmieniam im co dwa dni.. mają kratkę i ręcznik papierowy pod nią.. i śmiedzi strasznie.. macie jakies rady na to? myję im tą klatkę i w ogole..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2883 |
Zakorzenienie
|
A co ze ściółką? Większość zapachów pochłania ściółka.
![]() |
#2884 |
BAN stały
|
mają kratkę nad kuwetą a kuwetę wyścielam papierowymi ręcznikami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2885 |
Zakorzenienie
|
no to siku nie ma w co wsiąkać i się rozkłada bardzo szybko. pozbądź się tej kratki i wysypuj dno kuwety ściółką , powinno być lepiej.
![]() |
#2886 | |
BAN stały
|
Cytat:
naprawdę wymyłam im klatkę, dbam o nie, staram sie żeby miały zawsze czysto ale to nic nie daje bo w moim pokoju tak smiedzi strasznie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2887 |
Zakorzenienie
|
jest chipsi mais chyba cytrynowe bądź jabłkowe. ale myślę, że zwykła ściółka powinna wystarczyć. u mnie też śmierdzi ale to dlatego że a) mam ogromną klatkę i panny szczają po wszystkich pięterkach i kratach b) sprzątam rzadko bo raz na tydzień albo dwa tygodnie. ale dziwi mnie jak u Ciebie może aż tak śmierdzieć skoro często sprzątasz. u mnie smrodek czuć w pokoju tylko w okolicach klatki.
a pięterka z czego są zrobione? bo jeśli drewniane to mogą śmierdzieć nawet po umyciu
![]() |
#2888 |
BAN stały
|
mam duży pokój, dużą klatkę (kupiłam na allegro), miała dwa pięterka drewniane ale śmierdziały więc zrobilam plastikowe.. i nadal śmierdzi jak nie wiem co
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2889 |
Zakorzenienie
|
no to spróbuj z tą ściółką. jak to nie podziała to ja nie wiem, może po prostu nos masz za wrażliwy
![]()
![]() |
#2890 |
Raczkowanie
|
Wiec wczoraj dolaczyla do mnie kolejna szczurzyca. Na moje oko nie ma nawet miesiaca, jest taka malutka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Do klatki wlozylam im stary recznik ktory moja szczurzyca bardzo robi, a i mala strasznie sie do niego przywiazala podczas powrotu ze sklepu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2891 |
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem postąpiłaś dość niefrasobliwie - dorosła szczurka mogła i zagryźć malucha.
![]() |
![]() |
#2892 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2893 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2894 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
skoro Ci przeszkadza zapach to może spraw sobie mniej pachnące zwierzęta.
![]() |
![]() |
#2895 |
Zakorzenienie
|
mam szczurka od 4 dni
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2896 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to ze maja mniej niz 1 pokoj dla siebie nie znaczy ze jestem bezduszna . lepsze to ze je rozpieszczam jak tylko moge mimo malej powierzchni dla nas czworki(razem z wspolokatorka) do zycia niz mialby skonczyc tak jak bylo zaplanowane od poczatku- jako pozywienie dla pajaka,weza lub poprostu "zlikwidowane" bo "przerosnete" do katmienia.
mgr inż. sztuki ogrodowej: Edytowane przez olkie Czas edycji: 2009-09-15 o 15:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2897 |
Przyczajenie
|
![]()
Ja chciała bym mieć szczurka i niewiem jak rodziców namówić bo mama sie boi szczurków pomuzcie niewiem jak ich namówic próbowałam chyba wszystkiego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2898 |
Raczkowanie
|
Jesli chodzi o szczury to moim zdaniem ciężko jest namówić rodziców. Jesli nie masz 'swojego wieku' to raczej nic nie poradzisz.Jedyne co, to mozna postawic rodziców przed tzw. faktem dokonanym, wtedy zazwyczaj (zazwyczaj! nie zawsze!) miękna im serca, bo z reguły mają oni błędne wyobrażenia na temat szczurów.
Ja ani razu nie informowałam rodziców przed kupnem zwierzaka, przynosiłam do domu i po prostu zostawał. Wiele zmienia też wiek, mam 21 lat i jakoś nie wyobrażam sobie pytać i prosić się o szczura rodziców. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2899 |
Zakorzenienie
|
jamam 23 i tak sie nie zgadzali
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2900 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2901 |
Zakorzenienie
|
moja szczurzyczka wczoraj urodziła! Jest około 5 małych, jeden był martwy, nic sie na to nie zapowiadało
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2902 |
Raczkowanie
|
Ojj... taki młody szczurek... aż sie boje bo moja mała też ma coś koło 2 miesięcy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2903 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2904 |
Raczkowanie
|
No to czekamy 2 tyg
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2905 |
Zakorzenienie
|
Ja nawet nie wiedziałam ze jest w ciazy! NIe była bardzo gruba ani nic z tych rzeczy. A tu prosze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2906 |
Rozeznanie
|
Cześć wszystkim
![]() Mam nadzieję, że mi pomożecie ... a mianowicie moja szczurzyca Malina wydziela taki przyjemny miętowy zapach i nie wiem czy to jest normalne ?? bo druga ogoniasta panna Martini tak ładnie nie pachnie ... dziewczyny jedzą to samo, przebywają w tych samych miejscach itd a tylko futerko Malinki tak przyjemnie pachnie ... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2907 |
Zakorzenienie
|
to się ciesz że nie śmierdzi
![]() niektóre szczury pachną bardzo ładnie ![]() ![]() a jak tam łączenie się potoczyło?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2908 |
Rozeznanie
|
Jeżeli chodzi o łączenie to z jednej strony można się cieszyć a z drugiej nie ... powody do radości są takie, że dziewczyny na wybiegu się kochają, ładnie się bawią no jednym słowem miłość, ale w jednej klatce dłużej niż parę minut razem przebywać nie mogą bo wybucha rzeź ... tak więc w nocy każda śpi na swojej posesji
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2909 |
Raczkowanie
|
witam jestem tu nowa i mam jedną szczuraskę, którą kocham nad życie
![]() nazywa się Mu, typowy kapturek, żyjemy sobie jak najlepsze koleżanki, Mu mi praktycznie wszędzie towarzyszy, i wbrew zaleceniom zazwyczaj lubi wystawiać nosa na zimowych spacerach na zimne. potem mi pokichuje, ale nie choruje. no i się już przyzwyczaiłyśmy, że zazwyczaj śpimy razem ![]() to taki wstęp do znajomości ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2910 |
Raczkowanie
|
Zafunduj małej towarzyszke
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:16.