|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Oleje i olejki do włosów część VII
dziewczyny, pomóżcie, przeczytałam ze olej arganowy ma delikatny orzechowy zapach, ale mój (mam z wymiany) mam mocny śmierdzący zapach, uzyłam dwa razy pod oczy i nic się nie stało, trzymany jest w lodówce, ważny do czerwca, i co robić wyrzucić? zużyć? mam tak obrzydliwy zapach, że rzygać się chce, śmierdzi właśnie jak rzygi...
|
|
#2882 |
|
Zakorzenienie
|
Arganowy ma lekka won odchodow i jest to normalne
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2883 |
|
Zadomowienie
|
W takim razie po HiPPie zabieram się☠za rzepakowy
a jeszcze mnie kusi sezamowy, oliwa z oliwek i słonecznikowy już nawet wiem gdzie i za ile kupić a co do arganowego to też mam i używałam już 3-4 razy ale nigdy nie czułam od niego żadnego zapachu, a tym bardziej takiego o jakim piszecie O.o on po prostu jest bezwonny, przynajmniej mój...
|
|
#2884 |
|
Zakorzenienie
|
Siemka
też oleluje włosy od ok pół roku i chcę do Was laseczki dołączyc a olejuje:Olej lniany (nierafinowany) Olej ryżowy (z kuchni) Oliwka BD Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ---------- Raczej Was nie dogonie bo za dużo postow ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ---------- Ps.mam włosy wysokoporowate Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2885 | |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Olej kujawski
Cytat:
Olejek rycynowy zmywam Dokladnie i bez większych problemów. Martwię się tylko o ten okej kujawski. Boję sie że zmarnuje kupę czasu a efektów nie będzie. |
|
|
|
|
|
#2886 | |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Cytat:
* bezwonny, typowo kosmetyczny, np. Pease czy Organique (są droższe i mają mniejsze pojemności) * pachnący, typowo spożywczy, ale o dość przyjemnym zapachu "jedzeniowym" - kupiłam taki w niemieckim sklepie spożywczym i zjadłam w sałatce , bo na włosach ciężko było z nim wytrzymać po jakimś czasie (a miał pojemność standardowej flaszki )* śmierdzący - testowałam niedawno na jakimś "naturalnym" stoisku kosmetycznym w galerii handlowej. Odrzut i natychmiastowa ucieczka, mimo tego, że na opakowaniu była informacja, że to olejek kosmetyczny i 100% Nie wiem, czym ten śmierdziuch różni się od olejku typowo spożywczego i typowo kosmetycznego, ale pewnie trafiłaś na coś takiego *** Dodaję temat do subskrypcji
|
|
|
|
|
|
#2887 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2888 |
|
Zadomowienie
|
Hmm... ja mam taki: Amour Natural Argan 100% Pure Oil *patrz zdjęcie*
I jest bezwonny Może nie jest prawdziwy ![]() W HiPP'ie jest trochę mieszanka i słonecznikowy i migdałowy i coś☠tam jeszcze (; Chciałabym spróbować samego słonecznikowego Migdałowy chyba w HiPP'ie przeważa :P
You are not alone dear loneliness. Edytowane przez cassie91910 Czas edycji: 2014-05-05 o 15:27 |
|
|
|
|
#2889 |
|
Zakorzenienie
|
A w BDFM jakie są ?
i w jakiej BD ?Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2890 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Olej kujawski
|
|
|
|
|
#2891 | |
|
Z deszczem w butach
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
|
#2892 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli olej arganowy pachnie orzechowo to znaczy, że jest tłoczony z prażonych orzechów, jeśli w ogóle nie pachnie albo pachnie ładniej to znaczy, że jest rafinowany i do tego zwyczajnie perfumowany. Edytowane przez KONICZYNKA 47 Czas edycji: 2014-05-06 o 22:15 |
|
|
|
|
|
#2893 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny za odpowiedź, już sie wystraszyłam że będę musiała go wyrzucić, teraz będę wstrzymywać powietrze i dopiero stosować
![]() Czy stosujecie olej na przetłuszczającą się skórę głowy? jakie efekty obserwujecie?
|
|
#2894 | |
|
Z deszczem w butach
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
|
#2895 |
|
Przyczajenie
|
Owszem i zauważyłam znaczącą poprawę
![]() Kiedyś myłam włosy codziennie a teraz co dwa dni
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2896 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wole nie dawać bo wydaje mi się, że olej lniany z BD wpowodował łupież ;x
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2897 | |
|
Z deszczem w butach
|
Cytat:
Ja tez myje codziennie. Spotkalam sie juz z opinią, ze dzieki olejowaniu udalo sie wydluzyc czas miedzy myciami wlosow, widac naprawde to sie sprawdza u niektórych osob. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
|
#2898 |
|
Przyczajenie
|
Ja używam olejku rycynowego. U niektórych może on spowodować wysuszenie włosów, ale to jest rzadkością. Widać efekty już po pierwszym stosowaniu. Właśnie siedzę sobie z olejkiem na głowie
|
|
#2900 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też właśnie siedzę z olejkiem na włosach. Alverde z arniką
Ostatnio doszłam do wniosku, że gotowe mieszkanki są dla moich włosów najlepsze. Niedługo zamierzam kupić Alterrę, jaką polecacie najbardziej?No i właśnie. Czym różni się Babydream fur Mama od Babydream? |
|
|
|
|
#2901 |
|
Zadomowienie
|
Babydream fur Mama, Pflegeöl- różowa butelka
Skład: Glycine Soja (Soybean) Oil, Prunus Amygdalus (Sweet Almond) Oil, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil/unsaponifiables, Simmondsia Chinensis (Jojoba)Seed Oil, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Tocopherol, Parfum. Babydream, Pflegeöl - niebieska butelka Skład: Helianthus Annuus Seed Oil, Cetearyl Isononanoate, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Simmondsia Chinensis Oil, Caprylic/Capric Triglyceride, Chamomilla Recutita Flower Extract, Bisabolol, Calendula Officinalis Flower Extract, Tocopheryl Acetate, Tocopherol, Hydrogenated Palm Glycerides Citrate, Parfum. Edytowane przez kolanka Czas edycji: 2014-05-09 o 08:44 |
|
|
|
|
#2902 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za sklad ale bardziej chodzi mi o to jakie oleje obie zawierają
Czy te same czy podobne ? Z Alterry najlepiej brzoza i pomarancza ale nie wiem czy ma rycyne? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2903 | |
|
Z deszczem w butach
|
Cytat:
Nietrudno sie domyslic, ze soja oil to olej sojowy, a sweet almond oil - olej migdalowy itd.... Z tego, co kojarze, zaden z olejkow Alterry nie ma rycyny. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Poza tym google nie boli. O tych olejkach jest pelno informacji w necie. Zarowno Babydream jak i o Alterrowych, bo byly bardzo popularne w blogosferze. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
|
#2904 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hihiLeć po kolei skład i bedziesz wiedziała. Pierwsze babydream fur mama podstawa to olej sojowy Babydream dla dzieci - olej slonecznikowy Edytowane przez kolanka Czas edycji: 2014-05-09 o 11:46 |
|
|
|
|
|
#2905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Caprylic tworzy warstwę okluzyjną, natłuszcza, więc wspomaga działanie oleju. |
|
|
|
|
|
#2906 |
|
Raczkowanie
|
Hej, można dołączyć?
![]() Ja włosy olejuję od niecałego pół roku, a używam: -oleju kokosowego (zapach cudowny, włosy nie bardzo )-oliwki Babydream dla mam i dla dzieciaczków -amli (po niej mam najcudowniejsze włosy )
|
|
#2907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
|
#2908 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny,
olejuję włosy od całkiem niedawna, więc postanowiłam się dołączyć. Właśnie siedzę po raz pierwszy z sezamowym, wcześniej nakładałam oliwę z oliwek. Z oliwy byłam zadowolona, oczywiście po kilku użyciach mogę powiedzieć coś tylko o włosach bezpośrednio po zabiegu, a nie o głębszych efektach. Zobaczymy jak będzie po sezamowym. Powiedzcie, jesteście wierne jednemu olejkowi przez jakiś czas czy nakładacie na przemian, w zależności na co macie ochotę?
Zapuszczam włosy 28cm (04.05.14), 30 (03.06.14) 31,5 (30.06.) 32 (30.07) 33,5 (30.08.), 35 (15.11.), 41 (4.04.15) 45 (29.09), 51 (05.16.) cel: 31-35-40-45-50-.. osiagniety! Denko 2016 suma: 0/157 ![]() Recrea 5%-28.09. |
|
|
|
|
#2909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja stosuje 2 oleje na zmianę. Pozniej kolejne 2. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
|
#2910 | |
|
Z deszczem w butach
|
Cytat:
kokosowy, Bhringraj, lopianowy GP i oliwke Hipp.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:32.

a jeszcze mnie kusi sezamowy, oliwa z oliwek i słonecznikowy
już nawet wiem gdzie i za ile kupić

tp