![]() |
#2881 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Efekty olejowania paznokci
|
![]() ![]() |
![]() |
#2882 | |
Rozeznanie
|
Brawo, pięknie
![]() Cytat:
![]() A propos zmywacza: Cały czas używam zielonej Isany, no ale u mnie ten "cały czas" oznacza 3 - 4 razy w miesiącu, bo tylko tyle razy zmywam i maluję paznokcie. I powiem Wam moje drogie, że co jak co, ale skórki to mam idealne i totalnie bezobsługowe, ale to zasługa olejowania raczej, aniżeli (nie)szkodliwości zmywacza. PS. Ja dzisiaj noszę przecudowny fiolet, który jednak na zdjęciach wygląda jak niebieski ![]() Moja nowa miłość, lakier Sally Girl (+ Anny): Edytowane przez Majowa Rosa Czas edycji: 2014-01-08 o 14:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2883 | |
Raczkowanie
|
Moje pazury zaliczyły kolejne piłowanie, ponieważ kolejny paznokieć miał bliskie spotkanie z drzwiami. I tak śmiesznie bo oba paznokcie w środkowych palcach;/
Co do twardości, to moje kciuki wyglądają rewelacyjnie. Natomiast reszta pozostawia wiele do życzenia. No nic. Wierzę, że cierpliwość popłaca ![]() ---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- Cytat:
Pozytywnie zazdroszczę ![]() ![]()
![]() |
#2884 |
Raczkowanie
|
Anex, łykam witaminki. Chyba to wiosenne przesilenie robi swoje.
![]()
#2885 |
Zakorzenienie
|
![]() Majowa Rosa -Twoje robią spektakularne wrażenie i sprawiają wrażenie sztucznych ![]() ![]() _cherry_ szczerze mówiąc też nie jestem w stanie sobie wyobrazić u siebie migdałków, jakoś tak do mnie nie pasują.... ![]() rowan berry podjęłaś jakąś decyzję odnośnie koloru? ![]()
#2886 |
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny za rady odnośnie lakieru
![]() Najbardziej przypadł mi do gustu pomysł ze śliwką ![]() Mam taki: http://ecosmetics.blogspot.com/2013/...zch-magdy.html (tylko on na żywo jest chłodniejszy, przynajmniej na moim monitorze wygląda inaczej niż na żywo) Powiem wam, że ostatni mani trzymał mi się na paznokciech 5 dni (tylko końcówki lekko starte), co dla mnie jest ogromnym sukcesem. Kocham olejowanie ![]()
#2887 |
Zakorzenienie
|
rowan berry no i git
![]() teraz pozostało Ci życzyć udanej imprezy ![]()
![]() |
#2888 |
Raczkowanie
|
Dziękuję bardzo
![]()
#2890 |
Wtajemniczenie
ski
|
Dziewczyny, to jest niemożliwe, ale paznokcie które pomalowałam w sylwestra do dzisiejszego dnia są w idealnym stanie! Nawet malutkiego odprysku
![]() ![]() Przyrost jest- przeźroczysty na białej części paznokcia, także jest dobrze ![]() Kupiłam wczoraj jeszcze wit A+E z Medany, także dzisiaj olejowanie musze zaliczyć ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2891 |
Konto usunięte
|
A u mnie minął prawie miesiąc olejowania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2892 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() [1=c6dd19d2e156b67a7267fc6 748d16ce2731948bf_62181c2 8d2c03;44525091]A u mnie minął prawie miesiąc olejowania ![]() o rany! jak urosły! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2893 |
Zadomowienie
|
dopytam bo nie wiem czy dobrze zrozumiałam: olejowac na pomalowane paznokcie ? czy po zmyciu lakieru? bo piszecie ze macie cały czas pomalowane paznokcie. to ja juz nie wiem.
kupilam olejek z rossmana i codziennie wsmarowuje go w dlonie i paznokcie no ale mam na nich lakier. ma to jakis sens? ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA o kosmetykach http://axxxasworld.blogspot.com/ ![]() albo stylizacji rzęs http://lvlinsrzesy.blogspot.com/ ![]() ![]() ![]() "lepiej zrobic cokolwiec niz nie zrobic nic" |
![]() ![]() |
![]() |
#2894 |
Zakorzenienie
|
Ma sens, bo olejki wnikają przez skórki, pod paznokieć i od góry
![]() Najlepiej mieć cały czas pomalowane, to je chroni przed uszkodzeniami. |
![]() ![]() |
![]() |
#2895 |
Raczkowanie
|
Tak, właśnie. Paznokcie to martwa tkanka, a żeby były ładne trzeba odżywić macierz.
Ja też mam zawsze pomalowane, przynajmniej 2 warstwy samej odżywki, inaczej nie ruszam się z domu ani nie zabieram za żadne prace. ![]()
Where are we? Far away. From what? Yesterday. Edytowane przez kokila Czas edycji: 2014-01-10 o 20:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#2896 |
Zakorzenienie
|
Też olejuje na lakier, bo nie podobają mi się paznokcie długie i niepomalowane
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2897 |
Zakorzenienie
|
![]()
to tak jak masz włosy farbowane a pomimo tego włosy reagują na maski, odzywki
![]()
![]() |
#2898 |
Zakorzenienie
|
A jak olelujecie paznokcie na noc to olej wcieracie w paznokcie czy nie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2899 |
Przyczajenie
|
Dobra... to ja też startuję, naczytałam, naoglądałam się zdjęć - zobaczymy, co uda się z moich dłoni zrobić. Nie miały ze mną lekko, bo długie lata obgryzałam pazurki, potem bodaj dwa lata temu miałam sztuczne, a po ich zdjęciu w miarę regularnie (acz z przerwali) odżywka Eveline 8w1. Paznokcie nawet po długotrwałej kuracji odżywką są stosunkowo miękkie i podatne na złamania. Stan na dziś - na zdjęciach (wybaczcie jakość).
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2900 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2901 |
Zakorzenienie
|
A to ja mam może głupie pytanie, ale jak olejucie? Moczycie, wcieracie, pędzelkiem jakimś nakładacie? Nie wyobrażam sobie tego.
Ja jedynie moczę w oliwie podgrzanej, ale mocze całe 15 min.
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
![]() ![]() |
![]() |
#2902 |
Raczkowanie
|
Stokrotenka, z włosami to inny temat...
![]() Smerfetka, ja wcieram tylko w skórki, w paznokcie nie. Beatiska, na codzień nabieram pod paznokcie olejek i tyle, co kilka dni dodatkowo wcieram w skórki albo robię im kąpiel w podgrzanym olejku.
#2903 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
MŻ - WR!!! Edytowane przez rowan berry Czas edycji: 2014-01-11 o 11:20 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2904 |
Raczkowanie
|
nie będę się rozpisywać, ale nie jestem Wam w stanie podziękować za ten wątek- po prawie roku strachu, że odpadną mi paznokcie (onycholiza po odżywce eveline diamentowej) widzę nadzieję!!!
Ba, wręcz jestem pewna, że jeszcze kilka miesięcy i będzie cudownie. Dodam tylko, że olejuję od 1,5 miesiąca - oliwą z oliwek, alterą papaja migdał, rybkami gal, olejkiem herbacianym, olejem lnianym, bbd fur mama, wit a+e. - robię mieszankę. Paznokcie bolały mnie nawet gdy nie dotykjałam tak, że leciały łzy, nie byłam w stanie ich dotknąc! Prawa ręka nie powala, ale i tak jest poprawa, natomiast lewa.. o mamo, jeszcze trochę i będzie świetnie..! aa, zapomniałam dodać- nigdy nie miałam takiej długiej płytki, obgryzałam paznokcie całe życie. Wstawiam zdjęcia dla ludzi mniej wrażliwych- nie oglądać przy jedzeniu. |
![]() ![]() |
![]() |
#2905 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2906 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2907 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Kochana, a nie grzebiesz pod paznokciami? Na pewno wyglądają na mocne, warto jednak je skrócić i ładnie opiłować (proponuję zrobić to na kształt będący odbiciem kształtu wokół skórek, tak naturalnie). Witaj ![]() ![]() Odstaw wszystkie kontrowersyjne wynalazki proszę, za jakiś czas odczujesz pozytywne skutki olejowania ![]() Cytat:
![]() *** Cytat:
Cytat:
![]() Moje sposoby opisałam bardzo dokładnie i szczegółowo na pierwszej stronie tego tematu oraz obfotografowałam namiętnie łącznie z >>> takim instruktażem (o kurde, ale miałam wtedy długie paznokcie, teraz mam krótsze ![]() Miłego weekendu! ![]() Edytowane przez Majowa Rosa Czas edycji: 2014-01-11 o 16:00 |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2908 |
Rozeznanie
|
a ja spiłowałam paznokcie na migdały i teraz wyglądają beznadziejnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2909 |
Rozeznanie
|
Nie bój nic, odrosną albo przyzwyczaisz się i kto wie, może nawet polubisz? Ja też kiedyś skręciłam lekko w stronę migdałów i czułam się fatalnie w tym kształcie, więc rozumiem ten ból
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2910 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
I tu dwa pytania: 1) co w zamian? Polecacie jakąś odżywkę, czy lepiej sobie darować i malować tylko bezbarwnym lakierem? 2) to pytanie może być trochę głupie, ale... czy zamiast takich typowo kosmetycznych rękawiczek mogą być jakieś stare zwykłe? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:38.