![]() |
#2881 |
Zadomowienie
|
Dot.: Tetralysal na trądzik nie pomaga :(
ja leczyłam się tym antybiotykiem przy 2gim podejściu. Po raz pierwszy brałam erytromycyne, było mi po niej strasznie niedobrze, ale efekty szybko przyszły. Po ok. roku trądzik wrócił, inna p. doktor zapisała mi właścnie tetralysal. Brałam bodajże 2x1 tabletkę w mniejszej dawce, później po 1. Wydaje mi się, że płaciłam za nie coś w granicach 15 zł za opakowanie a nie 35
![]() Teraz stosuję Atrederm, zapytaj swojego dermatologa o ten płyn; jeśli nie masz przeciwwskazań do stosowania to gorąco Ci go polecam, poczytaj o nim
![]() |
#2882 |
Zadomowienie
|
Mi tetralusal w ogóle nie pomógł i nie polecam, bo mało komu pomaga, jego skuteczność to tak około 10 % będzie i choć przy Izoteku skutki uboczne mogą odstraszyć to lepiej od razu po niego sięgnąć, bo najpierw antybiotyk, później Izotek to tylko większa szkoda dla organizmu, a Izotek ma dużą skuteczność z tego co wiem i ja bym mu dała tak z 80%, jak nie więcej. Więc dużo bardziej opłaca się sięgnąć po skuteczny prawie zawsze Izotek, niż po Tetralysal. No chyba, że ma się jakieś badania, które wykazują to, co Tetralysal likwiduje to się opłaca.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2883 |
Raczkowanie
|
Koło 15 zł kosztuje opakowanie Tetralysalu 150mg,koleżanka dostała większą dawkę i dlatego dwa razy droższe opakowanie,świetnie mam nadzieję,że mi pomoże,niedługo minie miesiąc więc się okaże czy bd jakaś poprawa czy nie..
Co do kremów Sylveco kosztują 20 parę złotych, ja zamawiam je przez Internet,bo u mnie nigdzie ich nie ma,teraz na allegro można spotkać specjalne zestawy od nich dużo tańsze ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2884 |
Raczkowanie
|
Dot.: Terapie przeciwtrądzikowe: TETRALYSAL
Witam, od jakiegoś czasu biorę ten antybiotyk,nie mam prawie żadnych skutków ubocznych,jednak postanowiłem brać coś osłonowo na wątrobę i kupiłem dziś raphacholin c orientuję się ktoś czy można go stosować przy tego typu antybiotyku?
Z góry dziękiza pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2885 |
Raczkowanie
|
Drmatolog powiedziała , że Izoteku nie mogę se wziasc od tak , napierw muszę spróbowac innych leków , dlatego przepisała mi Tetre , ale jeśli on nie pomoże to wtedy da mi Izotek . Trochę się tego boję , ale gorzej to i tak być nie może więc trzeba zaryzykować
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- Zgadzam się , nie pomaga mi na moja twarz i również nie polecam , dlatego chyba zaryzykuje ten Izotek . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2886 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2887 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2888 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Noo, puder też szkodzi ![]() Ja osobiście nie spotkałam się z dermatologiem, który nie ma wylane na pacjentów. Spotkała się moja koleżanka - po pierwszej wizycie dostała witaminki i komplet badań, a potem pani doktor ją wyleczyła (prywatnie, z wypadania włosów). Spróbuj przede wszystkim wycierać twarz jednorazowymi chusteczkami i nie myć gorącą/zimną wodą. Skoro makijażu nie robisz, to polecam antybakteryjny żel Ziaja med. do mycia, kosztuje ok.10 zł i jest świetny! A jak silny masz trądzik? Bo czasem ludzie przesadzają :/ Wyciskasz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2889 |
Przyczajenie
|
@ jarek4589- raczej tak, przeczytaj dokładnie ulotkę, z tego co pamiętam nie ma tam nic dotyczącego przeciwwskazań do stosowania tego typu leków.
Ja wybrałam już całe pudełko tego leku, w sumie nie zauważyłam większej różnicy. Teraz dostałam drugie opakowanie 16 tabl. bo jednak wciąż coś wyskakuje. Zobaczy się czy coś to pomoże. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2890 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak tez biorę i wszystko ok a właśnie kończę 12 tydzień kuracji
![]() |
![]() |
#2891 |
Raczkowanie
|
Dzięki za odp
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2892 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ps : Zapomniałam dodać że ja z pewnością nie przesadzam i nie wyolbrzymiam mojego problemu bo dosyć często słyszę ze strony swoich rówieśników przykre słowa związane z moją chorobą trądzikową . Jest to strasznie przykre bo przecież ja nic za to nie mogę że mam coś takiego na twarzy , często chce mi się płakać . Słyszę teksty typu ,, A co ty masz na twarzy '' ,, Ale żeby aż taki trądzik mieć '' ,, Jak ty wyglądasz ![]() ![]() ![]() Edytowane przez patrycja128 Czas edycji: 2013-12-13 o 21:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2893 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2894 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2895 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczynyy, przemogłam się i jakoś połykam te kapsułki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2896 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mnie po kilku dniach wszystko zniknęło jutro biorę ostatnią tabletkę i przez 3 miesiące może miałam 3 pryszcze
![]() |
![]() |
#2897 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2898 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Miałam taki sam trądzik a nawet gorszy. Też wyciskałam niestety takie WIELKIE PODSKÓRNE GULE a teraz mam w tych miejscach dziurki które bardzo trudno zlikwidować (obawiam się że tak już zostanie mi na zawsze) dlatego powinnaś kategoryczne zaprzestać wyciskania!!! To najgorsze co możesz zrobić dla swojej cery. Wyciskanie w żaden sposób nie przyśpieszy zagojenia tych pryszczy. Mało tego, będzie ich coraz więcej co baaardzo przedłuży okres gojenia się trądziku. Też brałam lek tetrarysal mnie on pomógł zwalczyć trądzik ale działał tylko w trakcie jego zażywania także nie powiem że był dla mnie skuteczny. Pamiętam że na takie ropne gule pomagały mi okłady robione z rumianku (waciki kosmetyczne nasączone w rumianku nakłada się na twarz, roztór musi być dość mocny ja robiłam 2 saszetki zalewane gorącą wodą w szkl o poj. 200ml) niestety od razu nie pomagało ale przyśpieszyło gojenie się tych okropnych krost. Rozumiem ciebie bardzo dobrze też słyszałam wiele przykrych słów od ludzi na temat mojego trądziku wiem jakie to upokarzające. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2899 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Spróbuję tego rumianku , może faktycznie mo chociaż troszkę pomoże . Zastanawiałam się również nad tym czy nie jest to Gronkowiec . We wtorek mam fizytę u dermatologa i zapytam się czy jest takie prawdopodobieństwo że mogłabym to mieć . Faktycznie umieszczałam tu zdjęcia na forum , ale wydaje mi się że na chwile obecną są one jeszcze większe . Mam zamiar kupić sobie LIŚĆ OLIWNY może on mi trochę pomoże ![]() ![]() Ps: Dodaję zdjęcie mojego prawego policzka , drugi nie wygląda lepiej ![]() Edytowane przez patrycja128 Czas edycji: 2013-12-14 o 17:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2900 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Liść oliwny możesz wypróbować, bo wiele osób sobie chwali. Na mnie osobiście chyba nie działa, ale mi mięso bardzo szkodziło, no i nadmiar bananów oraz cynamonu... Cukier sam w sobie zresztą też, ale jego było mi łatwiej odstawić, niż pozostałe. Banany dalej jem, ale znacznie mniej (nie pięć w ciągu jednego dnia, a jednego). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2901 |
Raczkowanie
|
Ja mam coś podobnego,tylko nie na policzkach,a bliżej brody i ciut większe :/
liść oliwny brałem kilka tygodni temu i żadnego spektakularnego efektu nie zauważyłem,ale Tobie może pomoże ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2902 |
Raczkowanie
|
moze faktycznie mi pomoze , ale jesli nie sprobuje to sie nie dowiem a mysle ze lisc mi nie zaszkodzi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2903 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2904 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2905 |
Przyczajenie
|
Hmm dziwne, no ale jak już tu wiele osób pisało każdy reaguje inaczej. Tabletki połykam tak w zasadzie od niedawna i moze dopiero zaczynają właściwie działać, bo wczesniej ich nie połykałam tylko rozdrabniałam, także mam nadzieję, że się to wszystko unormuje no i w styczniu kolejna wizyta u dermatologa, więc mam nadzieję, ze w koncu się tego pozbędę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2906 |
Raczkowanie
|
Może ktoś jeszcze się wypowie o liście lub o Tetralysalu ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2907 |
Raczkowanie
|
Brałam liść oliwny przez miesiąc - potem wymiękłam ze względu na to że: 1. nienawidzę szprycowac się tabletkami (jakimikolwiek) -chodzi o regularnosć 2. moje samopoczucie było takie sobie - miałam "mdłości" 3. efekty nie były aż tak zadawalające - Ale moze nie ma sie co dziwić- bo za krótko to brałam.? teraz kończę 3 miesięczną kuracje Tetrysalem + zel diferin - efekty są wyskakuje mniej zwykłych pryszczy ,a tych podskórnych bolących gul na razie (odpukać) nie ma . Nie zmieniam pod tym względem swojego życia /żywienia itp .jak co niektórzy - bo w końcu nie wiem co mi pomoże czy lek czy sama zmiana trybu funkcjonowania? okaże się po nowym, roku czy lek pomógł czy nie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2908 |
Przyczajenie
|
Ja właściwie kończę pierwsze opakowanie (na dwa) leku tetralysal ii wyszły mi na dekolcie czerwone swędzące plamki, kilka ich i w tylnej części szyi kilka wyprysków jeden przy drugim, nie wiem czy to normalne i czy cos powinnam zrobić ? Miał ktoś z was tak?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2909 |
Raczkowanie
|
Witam, sorry,że tutaj,ale nie wiedziałem,gdzie zamieścić mój post.
W poniedziałek po raz pierwszy idę na badanie krwi czy wszystko w porządku z wątrobą odkąd zażywam tetralysal i wie może ktoś czy oprócz badań na które dostałem skierowanie od lekarza,robi się podstawową morfologię? Bardzo mi na tym zależy,ponieważ mówiąc wprost nigdy nie robiłem takich badań,bo panicznie boje się krwi,ale muszę się jakoś przełamać i jeśli te badani są robione tylko pod kątem wątroby,to się zapytam czy moge dopłacić ewentualnie,żeby zrobione zostały podstawowe badania. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2910 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja kontrolnych badań wątroby tez nie robiłam a miałam kurację tetralysalem 3 miesiące i skończyłam ją w zeszłym tygodniu do dermatolog mam umówiona wizytę na 10 stycznia ale wątpię żeby mi dała zlecenie na badania nie mam żadnych dolegliwości wiec jest ok ---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- a używasz jakiejś maści dodatkowo ?
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:31.