|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2881 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw! cz. IV
dziękuję dziewczyny
![]() To moje drugie dziecko, mam już 2.5 letnie synka Antosia ![]()
#2882 |
Zakorzenienie
|
Anydza gratuluje
![]()
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2883 |
Zakorzenienie
|
Super, gratulacje!
5.06.10-poznałam Cię ![]() 12.07.10-prawko zdane za 1. razem ![]() 26.07.10 prawko w kieszeni, kierowca oficjalnie ![]() Nie ma odwrotu z drogi obranej wierność do końca i tak będzie. Amen. Mój ukochany M. ![]() Razem od 8.08.10 licencjat 08.2011-Dziadek[*]![]() 02.2012-Ciocia[*] |
![]() ![]() |
![]() |
#2884 |
Zadomowienie
|
hejka wszystkim ! dziś był mój pierwszy bieg przy takiej pięknej pogodzie juuupi a po przyjściu do domu byłam taka dumna z siebie jutro oczywiście też bieg jeśli pogoda dopisze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2885 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
I jak się dziś czujesz? Nie masz zakwasów? ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2886 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2887 |
Zakorzenienie
|
Dot.: bieganie po artroskopii kolana
Marcia ja nie cierpie biegac z czyms na rece i ostatnio kupilam saszetke na pas w decathlonie za 25zl bodajze a oprocz kieszeni na smartfon jest osobna przegrodka na klucze dla mnie opcja ideolo
Anydza gratulacje!!!!! Pamietacie o odblaskach jak biegacie???!!! Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
![]() |
#2888 |
Zakorzenienie
|
Najlepiej kupić właśnie pas biodrowy na telefon. Telefon trochę waży i masz go na jednym ramieniu a nie na dwóch dla równowagi.
Ja mam Garmina ale i tak muszę zabierać telefon, to mam właśnie taki pas który jest zsunięty poniżej linii pasa. ---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:28 ---------- Lady Whisper ja staram się biegać w dzień po lesie to odblaski te na ciuchach starczają. Ale jak ostatnio z synkiem poszłam na NW to to było zdecydowanie zamało, dzisiaj idziemy to jemu dam kamizelkę a sobie na ramię i nogi opaski zabiorę, bo jak jest jakiś kawałek co musimy iść ulicą nieoświetloną to w krzaki uciekamy ![]()
![]() |
#2889 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2890 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2891 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2892 |
Zakorzenienie
|
![]()
Minęło 6 tygodni od porodu więc poszłam biegać
![]() ![]() ![]() Przebiegłam 5 km w 38 minut więc jestem zadowolona ![]() Co do odblasków. Ja mam i stosuję ![]() ![]() Cacajuate to gdzie? |
![]() ![]() |
![]() |
#2893 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2894 |
Zakorzenienie
|
[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;4885542 7]a w ktorym miesiacu ciazy przestalas biegac? troche sie boje na przyszlosc, ze jak bede musiala robic przymusowa przerwe, to pozniej bede musiala zaczynac biegac od zera...[/QUOTE]
W ciąży nie biegałam, moja lekarka była temu przeciwna. A że nie byłam wieloletnią biegaczka to nie szukałam nikogo bardziej przyjaznego bieganiu w ciąży. Przed ciążą biegałam po ok 10km co drugi dzień, w weekend ciut więcej. W ciąży do 5 miesiąca codziennie chodziłam na dwa spacery z córką w wózku po 6km dość szybkim tempem, plus nw. Potem miałam zakaz wiec juz nic nie robiłam. Dzisiejszy bieg był pierwszą aktywnością fizyczną po porodzie. Nawet nie chodzę na długie spacery bo z moja 2-latka się nie da. Jak na pierwszy raz uważam ze poszło mi całkiem nieźle i na pewno będzie łatwiej wrócić do formy niż budować ja od zera ![]() Myślę, że nie masz co się martwić na przyszłość. |
![]() ![]() |
![]() |
#2895 |
Raczkowanie
|
Chciałabym zacząć biegać, ale boję się, że się ośmieszę swoją kondycją
![]() Jestem od jakichś 5 lat nałogowym palaczem i teraz rzucam, chcę poprawić swoją wydolność zniszczoną paleniem, ale wiem, że jest tragicznie... Warto zaczynać? Macie może jakieś rady? Może lepiej poćwiczyć sobie cardio-dywanówki jako wstęp do biegania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2896 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2897 |
Raczkowanie
|
Jasne, że jest sens zaczynać
![]() ![]() pokochałam bieganie i robiłabym to codziennie, ale niestety za ostro zaczęłam i teraz muszę trochę zwolnić bo boję się kontuzji.. ------------------------------ 60 km --> 4 tygodnie. Cel --> 55 kg
#2898 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkich
![]() Zaczęłam biegać w lipcu, po tym jak w końcu rzuciłam palenie. Stosowałam się do planu "od zera do 60 minut ciągłego biegu". Wszystko było pięknie i wspaniale, pokochałam bieganie od pierwszego dnia, pokochałam też atmosferę biegania, częste "cześć" od zupełnie obcych ludzi (również biegaczy), okazjonalne przybijanie sobie piątki czy komentarzy typu "run, Forest, run" ![]() I niby wszystko robiłam jak powinnam- rozgrzewałam się przed, rozciągałam po, dawałam sobie czas na regenerację, biegałam 3-4 razy w tygodniu, dobrałam nawet odpowiednie obuwie do swojej stopy i terenu po jakim biegałam. Po 5 tygodniu biegania zaczęłam odczuwać ból w kolanach. Od razu przestałam trenować i dałam sobie 2 tygodnie odpoczynku, ponieważ myślałam, że to tylko przetrenowanie i minie. Jako, że nie mijało- udałam się do ortopedy. USG wykazało chondromalację I stopnia. Lekarz powiedział, że to przez zbyt intensywny trening, przepisał mi miesięczną kurację lekami, po której miałam być jak nowo narodzona. Leki wykończyłam 2 tygodnie temu, ale jak kolana bolały, tak bolą ![]() I pytanko ode mnie. Czy ma/miała któraś z Was chondromalację I stopnia? Jeśli tak, to jak sobie z tym poradziłyście? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2899 |
Zakorzenienie
|
Miuvanna Moim zdaniem zamiast iść do lekarza to idź do dobrego fizjoterapeuty. Nie można tego leczyć samymi lekami stosuje się fizykoterapię rozgrzewającą połączoną z ćwiczeniami wzmacniającymi mięsień czworogłowy oraz zażywaniem leków, same leki to pomogą staruszce co biegać nigdy nie chciała
![]() Co do dlaczego u Ciebie to wystąpiło, jak wagowo? i co ile robiłaś przerwy biegowe? Najzdrowiej jest biegać co drugi dzień i stopniowo zwiększać liczbę km, i zawsze wzmacniać w inny sposób mięśnie. Ja to miałam po ciąży, ale wtedy o sporcie nie myślałam, bo zwykle schody były wyzwaniem, tak mnie kolana bolały, ciężko było nawet na kibelku usiąść musiałam się trzymać czegoś z dwóch stron. U mnie to było spowodowane wagą, schudłam trochę i małymi kroczkami zaczęłam biegać. Teraz 3 lata biegam nie mam problemów z kolanami. Jutro biegi Niepodległości, gdzieś uczestniczycie? Bardzo lubię takie obchodzenie tego święta ![]()
![]() |
#2900 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2902 |
Raczkowanie
|
pl_madzia
Wagowo norma, przy 165cm ważę 60kg. A biegałam co drugi dzień, robiłam przerwy na odpoczynek. A km robiłam strasznie mało, bo plan wg którego biegałam zakładał na 1 tydzień- 1 marszu, 1 biegu x7 i z każdym kolejnym tygodniem dokładał 1 minutę biegu. Jak wyliczyłam sobie ile km zrobiłam tym sposobem w 5 tygodniu to wyszło niecałe 3km na 1 trening :P Także malutko. Wchodzenie po schodach jeszcze mnie nie zabija, co prawda czuję każdy schodek w prawym kolanie, ale tragedii nie ma. Po lekach bardziej boli szczerze mówiąc ![]() Dziękuję za odpowiedź ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2903 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2904 |
Zakorzenienie
|
Ja żałuję,że się nie wybrałam nigdzie na bieg dzisiaj,bo w Olsztynie niestety dupa.Został mi las,także 9km z kawałkiem poszło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2905 |
Zadomowienie
|
u mnie piąty bieg zaliczony
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2906 |
Zakorzenienie
|
Juz po moim pierwszym
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2907 |
Zakorzenienie
|
Gratulacje za biegi
![]() Ja z moim tz tez biegłam w biegu Niepodległości, choć że biegliśmy razem to za dużo powiedziane bo on na 600 osób był w pierwszej 30-tce, a ja dopiero 150-tce ![]() Ale cel osiągnięty załapałam się na medal których była liczba ograniczona, a zależało mi żeby go podarować koleżance która biega dopiero od 2 tyg ![]() U nas było losowanie nagród to ja dzięki temu mam kompresy na ramiona z Brooksa, i kosmetyków na rok, a tz ma zapas kaw i herbat ![]() O i jeszcze wygrałam wejściówkę miesięczną na siłownię ![]()
![]() |
#2908 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() (nie wiem czemu załączników nie moge dodac :/)
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2909 |
Przyczajenie
|
Witajcie panie!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2910 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:41.