|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2881 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wątek plotkowy dla Fanek naturalnej pielęgnacji, cz. II
[1=f60400d832b72deb5c42f71 6e834e5f0a0698277_6206f89 5c87a0;85976014]Wciągnął
![]() Musso i Bonde też czytałam nie raz ![]() Ja Bondę odkładałam już dobre kilka lat, ale w końcu się za nią zabrałam i nie żałuj e. Dobrze pisze. A Musso mi koleżanka poleciła. Ostatnio też wciągnęłam się w skandynawskie kryminały. Jazda bez trzymanki ![]()
#2882 |
Konto usunięte
|
Ja po kryminałach mam koszmary. Niedawno mi sie śniło porwanie córki - przez jedna cześć Mroza 🤣
Ja Mroza tak odkładałam i odkładałam ale czekam na serial w tv bo beda ekranizować jedna chcesz Chylki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2883 |
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
czołem
zapytam tutaj, bo o ile dobrze pamiętam, to na którejś części zakupowego wątku było pisane o diecie bezglutenowej... dobrze kojarzę? któraś z Was może praktykuje? |
![]() ![]() |
![]() |
#2884 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tak tylko połowicznie, to znaczy bardziej w kierunku cięcia węglowodanów, głównie w postaci produktów mącznych, a przede wszystkim właśnie pszenicznych. Idzie mi raz lepiej, raz gorzej, ale jak idzie gorzej, to wywala mi wtedy brzuch. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2885 | |
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
Cytat:
![]() ale to takie dość konkretne ograniczenie: 0 pieczywa, ciast, makaronów itp prod. mącznych... chociaż moją intencją główną jest złagodzenie objawów autoimmuno ![]() Edytowane przez mhm0808 Czas edycji: 2018-10-11 o 14:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2886 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najgorsze jest to, że jak nagle przyciśnie głód poza domem, to w zasadzie nie ma wyboru, bo wszystko co można kupić do szybkiego zjedzenia, to są produkty mączne z dodatkami. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2887 | |
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
Cytat:
otóż to ![]() ![]() powiem Ci, że dotąd moim ulubionym i właściwie jedynym w ciągu dnia normalnym posiłkiem były kanapki (nie lubię tradycyjnych obiadów); ale się przestawiłam na pieczywo ryżowe w zasadzie bez problemu współczuję osobom uczulonym na gluten, on jest właściwie wszędzie... |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2888 |
Zakorzenienie
|
W okresie silnego pylenia staram się ograniczyć zboża i jest to prawdziwa udręka. Zamienniki pieczywa to straszna chemia. Makarony bezglutenowe dają radę.
![]() ![]()
#2889 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chleba ryżowego niestety nie lubię. Przeważnie biorę do pudełka pokrojone warzywa, kostki sera żółtego, fety lub mozarelli, kabanosy, plastry chudego boczku, czasem jako dodatek kromkę pumpernikla albo chrupkiego pieczywa zbożowego. Zamiennikiem są kasze: jaglana, quinoa albo gryczana w wersji na słodko albo wytrawnie. Problem mam tylko, jak mam jakąś obsuwę i się okazuje, że będę w domu sporo później niż myślałam. Ostatnio się złamałam i poszłam do piekarni, bo byłam już bardzo głodna. Chyba bym musiała zawsze mieć na takie okazje jakiś bekon suszony czy coś, ale to są drogie rzeczy. ---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- Jadłam ostatnio makaron z alginatu, Aldi miał w ofercie. Dziwny dość, to znaczy w ogóle bez smaku. Zrobiłam z nim carbonarę, ale niestety z pszennym się nawet nie ma co się równać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2890 |
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
tęsknię takie kółka ryżowe są syfiaste???
wyglądaja spoko, ale w sumie... co teraz jest zdrowe, nie? ![]() ja to mam szczęście, bo ogólnie nie przepadam za jedzeniem. wiec nie jest mi trudno. gorzej by było z kawy rano zrezygnować.... |
![]() ![]() |
![]() |
#2891 |
Konto usunięte
|
Niby te ryżowe wafle sa niezdrowe ale ja je lubiłam na diecie
![]() ![]() ![]() Kupowałam tez kukurydziane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2892 | ||
Zakorzeniona Zmorah
|
[1=f60400d832b72deb5c42f71 6e834e5f0a0698277_6206f89 5c87a0;85973519]Ja tez nie rozumiem tego włączonego tv chociaż nikt nie oglada. U mnie tv zostaje włączony dopiero po 21 wtedy mam czas z mężem na serial, film. Dzieci juz w łóżkach
![]() Pamietam jak kiedyś miałam dzien dla siebie (to było lata temu) i chciałam zobaczyć co leci na TVN a tam jakies durne programy typu szpital. Kto to oglada? Dosłownie nic nie było w tv! Wyłączyłam i za książkę sie wzięłam. Teraz tez wole czytać niz tv oglądać. Jak mam czas to do prasowania włączę sobie player i obejrzę cos co mi sie podoba ![]() Ja radio mam w kuchni. Kiedy gotuje ![]() ![]() ![]() Reklamy tez mnie wkurzają. Wszystko tez zalezy od stacji. RMF FM to juz lata nie słyszałam [/QUOTE]Internet to też znak czasu, niestety, wypiera telewizję, zwłaszcza w Polsce, gdzie w polskich stacjach naprawdę nie ma czego oglądać, a jeśli cos jest, to nie patrzy się na to z przyjemnością, tylko w nerwach, bo poprzerywane reklamą, film, który trwa 1,5-2 godziny ogląda się 3 godziny, albo i lepiej. Mnie denerwuje TVN, nie mogę zdzierżyć, Polsat też średnio, te denne programy, niby dokumentalne, ale widać przecież, że wszystko jest wymyślone, przerysowane i sztuczne, że mnie zdumiewa to, że ktoś to lubi oglądać, a znam takie osoby i to nie są starsze panie, nawet nie wymienię nazw, bo nie oglądam, nie wiem, co jest aktualnie na tapecie, celebrytki, blogerki, ludzie znani z afer i skandali są na afiszu, w pełnym makeupie, wylanym botoksie i błyskotkach, uśmiechają się ![]() Cytat:
![]() Musso i Bonde też czytałam nie raz ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Kupowałam tez kukurydziane ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2893 |
Konto usunięte
|
Najlepiej to na samej wodzie żyć ale tez duzo na dzien nie wolno 🤣
Tez znam ludzi co oglądają te seriale jak szpital. I znam takich co uważają, ze to na serio... Ja uwielbiam ID - Chociaż tam tez potem sie zrobiło reklama na reklamie. I Polsat crime? Ale nie zawsze Miałam dostęp. Teraz góruje netflix i seriale kryminalne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2894 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie telewizja może nie istnieć. Wszystko, co potrzebuję znajduję w necie
![]()
#2895 | |
Konto usunięte
|
Wątek plotkowy dla Fanek naturalnej pielęgnacji, cz. II
Cytat:
Ja mieszkam w uk. Kiedyś mieliśmy Polsat, potem N ![]() W koncu zrezygnowaliśmy na rzecz webba a teraz nawet tego nie mamy 🤣 Ja mam tv bez tv ![]() Maz jak sa mecze to wykupuje dostęp przez neta i oglądamy. Jak chce cos z TVN to mam IP zmienne i na player oglądam. W angielskiej tv oglądamy czasami programy związane z domami ![]() A znam jedna dziewczynę młodsza ode mnie co cały dzien spędza przed tv i oglada te durnowaci na mtv. Co tam byłam to cos leciało. :/ Mi szkoda czasu. Zwyczajnie wole co inne pooglądać albo poczytać. Czy tez wyjsć z domu. Edytowane przez f60400d832b72deb5c42f716e834e5f0a0698277_6206f895c87a0 Czas edycji: 2018-10-12 o 07:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2896 |
Zakorzenienie
|
W temacie bezglutenowym. Jak byście miały jakiś interesujące przepisy to wrzućcie, proszę.
![]()
#2897 |
Zakorzenienie
|
[1=f60400d832b72deb5c42f71 6e834e5f0a0698277_6206f89 5c87a0;85980794]Ja mieszkam w uk. Kiedyś mieliśmy Polsat, potem N
![]() W koncu zrezygnowaliśmy na rzecz webba a teraz nawet tego nie mamy 🤣 Ja mam tv bez tv ![]() Maz jak sa mecze to wykupuje dostęp przez neta i oglądamy. Jak chce cos z TVN to mam IP zmienne i na player oglądam. W angielskiej tv oglądamy czasami programy związane z domami ![]() A znam jedna dziewczynę młodsza ode mnie co cały dzien spędza przed tv i oglada te durnowaci na mtv. Co tam byłam to cos leciało. :/ Mi szkoda czasu. Zwyczajnie wole co inne pooglądać albo poczytać. Czy tez wyjsć z domu.[/QUOTE] Mam tak samo. Bardzo szanuję swój wolny czas. Ja za to kocham jazdę na rowerze ![]()
#2898 |
Konto usunięte
|
Wątek plotkowy dla Fanek naturalnej pielęgnacji, cz. II
Ja na rowerze jeżdzę od 5 lat. Codziennie godzina, dwie.
Od niedawna zaczęłam biegać ale właśnie mam kontuzje. ![]() Wieczorami spędzam czas z mężem. Co juz pisałam, ze wtedy sobie cos oglądamy wspólnie. ![]() Ja potem idę czytać ![]() Zdaje tez sobie z tego, ze ja mam tego wolnego czasu więcej niz inni. Ale to nie znaczy, ze mam leżeć i oglądać tv. Edytowane przez f60400d832b72deb5c42f716e834e5f0a0698277_6206f895c87a0 Czas edycji: 2018-10-12 o 08:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#2899 | |
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
my mamy tv ze względu na programy sportowe, mój syn musi być na bieżąco ze wszystkimi ligami w Europie
![]() wieczorem często lecą fajne rzeczy, na kulturze albo na kanałach premium... ale zawsze coś tam się znajdzie. A jak nic nie ma to netflix. kurcze pochorowalam się ![]() wystarczy ze się 2x przejadę komunikacją miejską i od razu jestem chora ![]() jeszcze się łudzę ze to może Jack White na mnie we wtorek nasmarkał na Torwarze, ale chyba jednak nie ![]() ![]() Cytat:
![]() to tak jak moja siostra, jeśli mocno ograniczy gluten i laktozę to jej alergia odpuszcza. Edytowane przez mhm0808 Czas edycji: 2018-10-12 o 08:33 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2900 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nabiału nie jem (poza serem żółtym i fetą) i wcale mi go nie brakuje ![]() Z węglowodanów, pieczywa, ciast, makaronów nie jestem w stanie zrezygnować. Źle się czuje, brakuje mi tego i jest to prawdziwa męka. Ja uwielbiam jeść, lubię też gotować. ![]()
![]() |
#2901 |
Zakorzenienie
|
To witam w klubie. Walcze aby odstawić gluten i nabiał. Ograniczyła cukier biały, mąkę pszenną, makarony. Przedstawiam się na orkiszowe,, żytnie i gryczane. Mleka już nie kupuje, zmieniłam na Kokosowe. Naleśniki super są z mąki gryczanej, nawet bez jajek wychodzą. Na śniadanie ostatnio placuszki z bananów. Przedstawiam się też na olej kokosowy.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2902 | ||
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
Cytat:
ja lubię gotować, z jedzeniem gorzej, bo w 2 ciąży smak mi się popsuł ![]() Cytat:
![]() ja postanowiłam go ograniczyć - całkiem bez żalu odstawiłam wszelkie pieczywo i produkty mączne, kupiłam sobie płatki kukurydziane i musli i pieczywo chrupkie - te 3 rzeczy z przekreślonym kłosem; już po ok. 10 dniach wciągnął mi się brzuch - serio miałam go przez ostatnich kilkanaście lat (chociaż ogólnie jestem raczej szczupła) więc wnoszę z tego, że coś tam się zaczyna dziać ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2903 |
Zakorzenienie
|
Nie widzę aby mi laktoza szkodziła tak bezpośrednio. Mam motywacje ze względu na chorobę z autoagresji, przy której to już nic nie powinno się jeść poza bio eko itp. Same warzywa. Tak się niestety nie da.
#2904 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2905 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2906 | ||
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja smażę na ryżowym, ale z tego co wiem, to najważniejsze, by nie dopuścić do dymienia, rodzaj oleju ma mniejsze znaczenie... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2907 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2908 |
Zakorzenienie
|
Wszędzie jest pełno sprzecznych informacji, dlatego trzeba wybrać co dla kogo najlepsze. Ja nie mam natomiast przekonania co do słonecznikowego a rzepak pije tylko na zimno i ekologiczny.
#2909 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja nie rezygnuję z niczego, staram się tylko w umiarze jeść. Kiedyś się przedstawiłam na dietę św Hildegardy, która zalecała jedzenie mąki orkiszowej i w sumie jedyne co mi zostało to ten orkisz w diecie. Lubię i chleb i dodawać do różnych wypieków. Staram się kupować chleb z zakwasem, nie drożdżowy. Mleko raczej roślinne, ale inne produkty mleczne jem głównie kozie, z wyjątkiem jogurtów naturalnych. Największy mój problem to cukier. Zwłaszcza porą zimową ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2910 | ||
Zakorzeniona Zmorah
|
[1=f60400d832b72deb5c42f71 6e834e5f0a0698277_6206f89 5c87a0;85979812]Najlepiej to na samej wodzie żyć ale tez duzo na dzien nie wolno 🤣
Tez znam ludzi co oglądają te seriale jak szpital. I znam takich co uważają, ze to na serio... Ja uwielbiam ID - Chociaż tam tez potem sie zrobiło reklama na reklamie. I Polsat crime? Ale nie zawsze Miałam dostęp. Teraz góruje netflix i seriale kryminalne ![]() ![]() Dokładnie, wierzą w to ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:56.