Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4 - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-25, 15:42   #2881
forester
Zadomowienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4

lolita25 ta sukieneczka i brzucho też już pokaźne

Lusso super, że wszystko ok. Oby tak dalej stawiam na Nadię
forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 15:44   #2882
isia4891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lusso Pokaż wiadomość
Ja wczoraj po połówkowym już na 100% dziewucha miałam 3d i jestem zachwycona ma mój nosek
wszystko idealnie waży aż 468g
A oto zdjęcie mojej córci
Myślimy nadal nad imieniem Julia czy Nadia ?
śliczna Nadinka
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 15:48   #2883
nattalli
Rozeznanie

piszecie o kupowaniu używanych ciuszki. Dla mnie to w sumie nie ma znaczenia czy używany z lumpka czy od kogoś po 10 innych dzieciach, wypierze się ładnie i wyprasuje i nigdzie na tym nie pisze skąd to mamy dla dziecka to i tak obojętne i będzie na to brzydko mówiąc srać;p Sama bardzo czesto wyszukuję różności dla siebie w lumpku i nie mam co do pochodzenia tych ciuszków żadnych kompleksów, czasem naprawdę ładne zdobycze można upolować.
hehh ja wzięłam całe torby dla małej (l.mnoga) ciuchów od koleżanki ale powiem wam że przebrałam te ciuszki i się przeraziłam porozciągane, brudne, bez guziczków ; / zostawiłam może 5 body i z 5 śpioszków i tyle i wtedy właśnie odkryłam ciuszki na allegro
Bo sobie myślę tak po pierwsze stać mnie na kupienie nowych ciuszków, na allegro nie są drogie i dla mnie mnie kupienie całej wyprawki to nie jest być albo nie być. No a skoro tak mam to jak to nie ubrac takiego maluszka totalnie pod mój gust ciuszki się nie zmarnują bo ja mam w planach jeszcze dwójkę dzieci urodzić więc na przyszłość będzie jak znalazł. No i efekt tego jest taki ze wpadłam w szal zakupowy i mam wszystko dla maleństwa póki co. Wiem że dla dziecka to nie ważne ale mi przyjemniej będzie się patrzyło na niesprane ciuszki poza tym my z mężem to tacy amatorzy fotografii co prawda amatorzy to aż za dużo powiedziane no ale przypuszczam że mała będzie mieć przesrane i szybko nauczy się żyć w blasku flesza;p

26.05.2013 II kreseczki

http://www.suwaczki.com/tickers/c55fs65gkig2xlf5.png
nattalli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 16:02   #2884
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez nattalli Pokaż wiadomość
piszecie o kupowaniu używanych ciuszki. Dla mnie to w sumie nie ma znaczenia czy używany z lumpka czy od kogoś po 10 innych dzieciach, wypierze się ładnie i wyprasuje i nigdzie na tym nie pisze skąd to mamy dla dziecka to i tak obojętne i będzie na to brzydko mówiąc srać;p Sama bardzo czesto wyszukuję różności dla siebie w lumpku i nie mam co do pochodzenia tych ciuszków żadnych kompleksów, czasem naprawdę ładne zdobycze można upolować.
hehh ja wzięłam całe torby dla małej (l.mnoga) ciuchów od koleżanki ale powiem wam że przebrałam te ciuszki i się przeraziłam porozciągane, brudne, bez guziczków ; / zostawiłam może 5 body i z 5 śpioszków i tyle i wtedy właśnie odkryłam ciuszki na allegro
Bo sobie myślę tak po pierwsze stać mnie na kupienie nowych ciuszków, na allegro nie są drogie i dla mnie mnie kupienie całej wyprawki to nie jest być albo nie być. No a skoro tak mam to jak to nie ubrac takiego maluszka totalnie pod mój gust ciuszki się nie zmarnują bo ja mam w planach jeszcze dwójkę dzieci urodzić więc na przyszłość będzie jak znalazł. No i efekt tego jest taki ze wpadłam w szal zakupowy i mam wszystko dla maleństwa póki co. Wiem że dla dziecka to nie ważne ale mi przyjemniej będzie się patrzyło na niesprane ciuszki poza tym my z mężem to tacy amatorzy fotografii co prawda amatorzy to aż za dużo powiedziane no ale przypuszczam że mała będzie mieć przesrane i szybko nauczy się żyć w blasku flesza;p
Ja też kocham allegro bo za nowe ciuszki nie trzeba aż tyle płacić
Ostatnio dostałam karton używanych tylko po jednym dziecku i połowę odrzuciłam na samym starcie przeglądania

Edytowane przez lolita25
Czas edycji: 2013-09-25 o 16:03
lolita25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 16:33   #2885
san_g
Zadomowienie

Ja miałam wczoraj z moją mamą spięcie w SH, bo chciałam kupić body (naprawdę ładne, dobre gatunkowo) za 95 gr a moja mama się krzywiła i komentowała, że dziecku z lumpa będę kupować (dla siebie czy dla mnie nie było problemu). To na głos powiedziałam, że i tak się zrzyga i nasra (za przeproszeniem:p) więc nie będzie mi przynajmniej szkoda wyrzucić :P i kupiłam

Uważam, że używane ciuszki w dobrym stanie i w takiej cenie to rarytas i trzeba brać a nie fochować Zamierzam wyruszyć na polowanie jeszcze do jednego lumpka i tam poszukać jakiś ładnych rzeczy.

Co do kontroli z zus-u zastanawiam się czy do mnie przyjdą, ale wiem że jak nie zastaną Cię w domu to jest pismo w skrzynce o wytłumaczenie nieobecności (mimo L4 chodzącego). Paranoja!

http://www.suwaczki.com/tickers/34bw43r82yq11y27.png
san_g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 16:46   #2886
katarzyniak
Rozeznanie

A o to moja lista wyprawkowa : (co prawda jeszcze nic nie mam z tych rzeczy, ale planuje rozpocząć zakupy od połowy listopada może )

Do spania:
- łóżeczko drewniane (w komplecie będzie materac, ochraniacz na szczebelki, kołdra, poduszka, pościel, baldachim itp.)
- dodatkowy komplet pościeli
- prześcieradła na gumce (3)
- koc cienki (2)
- koc grubszy (2)
- rożek (3) - najlepiej na rzepy
- ceratki / podkłady na materac

Podróż:
- wózek gondola + spacerówka Xlander Xa
- fotelik samochodowy (być może też z Xa, albo inny)

Higiena i kąpiel:
- wanienka (najlepiej już z termometrem)
- ręczniki niemowlęce (3)
- porządna emulsja do kąpieli
- mleczko do ciała (hipp?)
- kremy do pupy - Alantan plus (na codzienne smarowanie) + Sudocrem (na odparzenia)
- chusteczki Dada (podobno tanie i dobre, ale na początek tylko jedna paczka żeby sprawdzić)
- obcinaczka do paznokci niemowlęca
- waciki niemowlęce i patyczki do uszu niemowlęce
- szczoteczka do włosów (średnio twarde sztuczne włosie - podobno najlepsza)
- grzebyk do włosów ( w razie gdy są potówki)
- podtrzymywać/leżaczek do wanienki (podobno świetna rzecz ułatwiająca kąpiel!)
- spirytus do pępuszka 70%
- sól fizjologiczna jałowa w ampułkach (gdy katar lub ropiejące oczka)
- sól morska do noska w sprey
- gruszka lub aspirator
- gaziki jałowe
- termometr z miękką końcówką elektroniczny

Pranie:
- płyn do prania Lovela / lub płatki mydlane

Przewijanie:
- Paczka Pampers Newborn (na razie jedna paczka tylko, bo nie wiadomo czy się nadadzą)
- pieluchy tetrowe (15)
- pieluchy flanelowe (5)

Karmienie:
- biustonosz do karmienia (2)
- wkładki laktacyjne Tommee Tippee
- maść do brodawek (nie wiem jeszcze jaką?)
- 2 butelki do karmienia awaryjne Tommee Tippee
- termoopakowanie

Ubranka:
Ogólnie -
- czapeczki cienkie bawełniane (2)
- czapeczki grubsze (1/2)
- skarpetki (5)
- łapki niedrapki (2)

Rozmiar 56:
- śpiochy (5)
- pajace (5)
- body z długim rękawem (5)
- body z krótkim rękawem (4)
- kaftaniki (4)

Rozmiar 62:
- kombinezon
- komplety bluza + spodenki (2/3)
- śpiochy (5)
- pajace (5)
- body z długim (5)
- body z krótkim (4)
- kaftaniki (4)
- spodenki (3)
- rajstopki (3)

Akcesoria:
- Laktator ręczny TT (zakpię dopiero po porodzie)
- czujnik oddechu
- przewijak na łóżeczko

Mimo, że nie chciałam dużo pisać to i tak wydaje mi się, że tych rzeczy jest mnóstwo. Część rzeczy może przez niektórych oceniona jako zupełnie zbędna, a ja jednak uważam że to podstawy np. nie wyobrażam sobie żeby łóżeczko nie miało baldachimu jak u nas w domu niemal przez 3/4 roku walczy się z komarami i muchami... albo czujnik oddechu - jakoś wbiłam sobie do głowy że bez tego ani rusz... laktator - ja wiem, że w 90% będę mieć nawał
Pewnie teraz mnie skatujecie, że jestem paranoiczka i po co tyle rzeczy
02 czerwiec - pierwszy test,
08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739.
26 czerwiec - beta 51800 i serduszko

Wymiana kosmetyczna:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700

Edytowane przez katarzyniak
Czas edycji: 2013-09-25 o 16:49
katarzyniak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 16:47   #2887
magnusia
Zakorzenienie

wpadłam w depresję- chciałam pooglądać ciuszki na all i totalnie nie to rozwaliło
nie wiem jak się do tego zabrać- czy kupować osobno np pajace czy patrzeć na komplety pajaców czy tez na "wyprawki" (takie no po 5 sztuk)???? tylko po co mi 10 śliniaków albo niedrapek(z takich kompletów) lepiej kupic u jednego sprzedawcy bo jeden koszt wysyłki- a jak nie ma wszystkiego co trzeba u innych
jak się do tego zabrać żeby nie przepłacić i wszystko z głową zrobbić no bo co z tego, że body po 11 zł jak przesyłka 12 zł więc lepiej więcej kupić
nie mogę aż się popłakałam z bezsilności- ja nic nie wiem

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-09-25, 16:53   #2888
mezaga
Zakorzenienie

Magnusia miałam to samo i tez jeden wieczór z tego powodu przeryczałam. A potem dałam sobie spokój - stwierdziłam, że jeszcze nie dojrzałam do zakupów
Stary 2013-09-25, 16:53   #2889
vacuity
Rozeznanie

Hey Dziewczęta

właśnie wróciłam do domku po pożegnaniu męża - pojechał już na tą policyjną szkółkę. Niestety w pewnym momencie dnia zrobiło mi się tak smutno, że poszłam do łazienki uronić parę łez, a gdy wyszłam sądząc, że doprowadziłam się do ładu, mąż wyczuł wszystko raz dwa i rzucił się do przytulania. Na co ja rozkleiłam się totalnie A potem jeszcze ze dwa czy trzy razy trysnęłam mu fontanną łez nad którą w ogóle nie potrafiłam zapanować... Co te hormony robią z człowieka, aż wstyd mi było

Niedługo mam wizytę u gin, ale czekam w domu, bo jest spore opóźnienie... Nie lubię tak czekać, bo stres mnie łapie, nie wiem czemu A dzisiaj tych nerwów już wystarczy... No ale przynajmniej Was poczytam, a mam do nadrobienia cały dzisiejszy dzień. Wracając do domu zajechałam do SH i trafiłam na wyprzedaż. Fotka niżej. Udało mi się dostać śpiworek do spania, na który polowałam już jakiś czas, a przy okazji kupiłam też dużą szeleszczącą maskotkę Mamas&Papas. Zapłaciłam w sumie 5,25zł, więc humor mi się trochę poprawił
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg mask.jpg (107,9 KB, 43 załadowań)
Stary 2013-09-25, 16:59   #2890
souris5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez san_g Pokaż wiadomość
Ja miałam wczoraj z moją mamą spięcie w SH, bo chciałam kupić body (naprawdę ładne, dobre gatunkowo) za 95 gr a moja mama się krzywiła i komentowała, że dziecku z lumpa będę kupować (dla siebie czy dla mnie nie było problemu). To na głos powiedziałam, że i tak się zrzyga i nasra (za przeproszeniem:p) więc nie będzie mi przynajmniej szkoda wyrzucić :P i kupiłam

Uważam, że używane ciuszki w dobrym stanie i w takiej cenie to rarytas i trzeba brać a nie fochować Zamierzam wyruszyć na polowanie jeszcze do jednego lumpka i tam poszukać jakiś ładnych rzeczy.

Co do kontroli z zus-u zastanawiam się czy do mnie przyjdą, ale wiem że jak nie zastaną Cię w domu to jest pismo w skrzynce o wytłumaczenie nieobecności (mimo L4 chodzącego). Paranoja!
Też uwielbiam polować w SH i mam zamiar dla dziecka kupować tak właśnie ciuszki, tym bardziej że pewnie były użyte zaledwie kilka razy wcześniej, jeśli w ogóle. Więc nie widzę problemu...
souris5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 16:59   #2891
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
Magnusia miałam to samo i tez jeden wieczór z tego powodu przeryczałam. A potem dałam sobie spokój - stwierdziłam, że jeszcze nie dojrzałam do zakupów

ja sie boję że nie zdążę ze wszystkim i że o czymś zapomnę i będę na szybko kupować wydac kasę nie sztuka a ja bym nie chciała niepotrzebnie wydawać
ale mam doła- jestem do niczego
Stary 2013-09-25, 17:00   #2892
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez vacuity Pokaż wiadomość
Hey Dziewczęta

właśnie wróciłam do domku po pożegnaniu męża - pojechał już na tą policyjną szkółkę. Niestety w pewnym momencie dnia zrobiło mi się tak smutno, że poszłam do łazienki uronić parę łez, a gdy wyszłam sądząc, że doprowadziłam się do ładu, mąż wyczuł wszystko raz dwa i rzucił się do przytulania. Na co ja rozkleiłam się totalnie A potem jeszcze ze dwa czy trzy razy trysnęłam mu fontanną łez nad którą w ogóle nie potrafiłam zapanować... Co te hormony robią z człowieka, aż wstyd mi było

Niedługo mam wizytę u gin, ale czekam w domu, bo jest spore opóźnienie... Nie lubię tak czekać, bo stres mnie łapie, nie wiem czemu A dzisiaj tych nerwów już wystarczy... No ale przynajmniej Was poczytam, a mam do nadrobienia cały dzisiejszy dzień. Wracając do domu zajechałam do SH i trafiłam na wyprzedaż. Fotka niżej. Udało mi się dostać śpiworek do spania, na który polowałam już jakiś czas, a przy okazji kupiłam też dużą szeleszczącą maskotkę Mamas&Papas. Zapłaciłam w sumie 5,25zł, więc humor mi się trochę poprawił
Nie smuć się, do nieobecności męża można się przyzwyczaić....mojego też ciągle nie ma,czasami jest mi smutno ale wiem że taką ma pracę,często jest tak że widzimy się tylko w weekendy,dobrze że są telefony
Bardzo ekonomiczne i fajne zakupy
Stary 2013-09-25, 17:06   #2893
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Magnusia ja osobiście planuje wybraniu 2 sprzedawców z tym co mnie interesuje .
Np. wynalazłam pajace 3 szt za 25zł i planuje kupić ze 2 komplety rozmiar 56 i 62 + przesyłka 9 zł to i tak mnie jeden pajacyk wyniesie 10zł więc się opłaca .
U kolejnego sprzedawcy planuję kupić półśpiochy, kaftaniki , body tylko rozpinane przez środek i koszulę do porodu . Jesli bedzie miał jeszcze jakieś rzeczy typu termometr nożyczki itp to też pewnie coś wezmę . Tylko z ciuchów tu już wezmę większą ilość .
więc poszukaj sprzedawcy który ma najwięcej interesujących Cię rzeczy .
Stary 2013-09-25, 17:12   #2894
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
wpadłam w depresję- chciałam pooglądać ciuszki na all i totalnie nie to rozwaliło
nie wiem jak się do tego zabrać- czy kupować osobno np pajace czy patrzeć na komplety pajaców czy tez na "wyprawki" (takie no po 5 sztuk)???? tylko po co mi 10 śliniaków albo niedrapek(z takich kompletów) lepiej kupic u jednego sprzedawcy bo jeden koszt wysyłki- a jak nie ma wszystkiego co trzeba u innych
jak się do tego zabrać żeby nie przepłacić i wszystko z głową zrobbić no bo co z tego, że body po 11 zł jak przesyłka 12 zł więc lepiej więcej kupić
Oj spokojnie,bez nerwów, poradzisz sobie zobacz na tego sprzedawcę
http://allegro.pl/listing/user/listi...09667&id=11764 ma bardzo fajne ciuszki gatunkowo,sama u niego trochę zamawiałam albo ten to ma prawie wszystko http://allegro.pl/listing/user/listi...12773&id=11763 za jednym kosztem przesyłki kupisz i ciuszki i akcesoria co tylko chcesz

---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ----------

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
Magnusia ja osobiście planuje wybraniu 2 sprzedawców z tym co mnie interesuje .
Np. wynalazłam pajace 3 szt za 25zł i planuje kupić ze 2 komplety rozmiar 56 i 62 + przesyłka 9 zł to i tak mnie jeden pajacyk wyniesie 10zł więc się opłaca .
U kolejnego sprzedawcy planuję kupić półśpiochy, kaftaniki , body tylko rozpinane przez środek i koszulę do porodu . Jesli bedzie miał jeszcze jakieś rzeczy typu termometr nożyczki itp to też pewnie coś wezmę . Tylko z ciuchów tu już wezmę większą ilość .
więc poszukaj sprzedawcy który ma najwięcej interesujących Cię rzeczy .
Podzielisz się linkiem do pajacyków
Stary 2013-09-25, 17:14   #2895
upadly_aniol00
Zakorzenienie

w ogóle zastanawiam się czy zamawiać body na krótki rękaw przecież i tak zimą urodzę więc chyba lepiej długie kupić ? bo znalazłam też body na krótki 7 szt za 35zł. ale nie wiem czy mi się przydadzą czy nie

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ----------

lolita tu http://allegro.pl/listing/user/listi...d=11764&a_enum[3475][1]=1&a_enum[3475][14]=14
albo tu http://allegro.pl/listing/user/listi...d=11764&a_enum[3475][1]=1&a_enum[3475][14]=14

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-25, 17:17   #2896
krolowa_nilu
Rozeznanie

Cytat:
Ja na razie mam tylko jedną nową rzecz a resztę z lumpków. Ostatnio pokazałam koleżance swoje zapasy i nie chciała uwierzyć, że to wszystko używane Mam ciuszki nexta, disneya, hm i innych, świetne gatunkowo i bez śladów użytkowania. Gdybym miała to wszystko kupić nowe wydałabym ok 500 zł, a tak kosztowało mnie to niecałą stówkę. Dziś wróciłam z kolejnymi łupami, jak wyschną to się pochwalę Tak jak już pisała któraś z nas - wolę mieć używaną rzecz dobrej jakości, niż w tej samej cenie nową, ale badziewną. A TŻ jest zachwycony moimi polowaniami, dzięki temu będziemy mogli więcej przeznaczyć na inne sprzęty (no chociażby elektroniczny laktator).

Katarzyniak - jestem dziś na świeżo po SR i zajęciach dotyczących wyprawki. Uwagi praktyczne:
- położna mówiła, że nie stosuje się spirytusu do kikuta pępowiny. Stosuje się suchą pielęgnację i tylko w przypadku jakiś problemów spryskuje raz dziennie Octaniseptem (którego używa się też do rany krocza)
- unikać usztywnianych rożków. Pediatrzy biją na alarm, by nie owijać dziecka na sztywno, bo musi móc podkurczać nóżki. Wystarczy z takiego rożka wyjąć wkład usztywniający i już jest ok
- od obcinaczek podobno są lepsze nożyczki z zaokrąglonymi końcami
- żadnych wkładów do wanienki: gąbki to siedlisko bakterii i są bezpieczne tylko wtedy, gdy po każdej kąpieli są prane w 90 st., a leżaczki do wanienki wystają ponad poziom wody, dziecko nie jest zanurzone i jest mu zimno (by dziecko na leżaczku było zanurzone w wodzie woda musiałaby się wylewać poza wanienkę)
- maść do brodawek bepanthen, nie trzeba jej zmywać przed karmieniem, służy też na dupne odparzenia dziecka

To takie najważniejsze rzeczy, które mogą się też wam przydać

Edytowane przez krolowa_nilu
Czas edycji: 2013-09-25 o 17:29
krolowa_nilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 17:17   #2897
perfuzja
Zakorzenienie

Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4

Cytat:
A chcesz nowe czy używane? Ja kupowałam używane w "pakach" - 15 pajacow, 10 body i tym podobne.
Stary 2013-09-25, 17:18   #2898
em ma
Zadomowienie

Jejku..ale mnie żebra zaczynają boleć chyba Dorotka się rozpycha coraz bardziej
Cytat:
Napisane przez Lusso Pokaż wiadomość
Ja wczoraj po połówkowym już na 100% dziewucha miałam 3d i jestem zachwycona ma mój nosek
wszystko idealnie waży aż 468g
A oto zdjęcie mojej córci
Myślimy nadal nad imieniem Julia czy Nadia ?
Super!!! Ja tam wolę się nie wypowiadać na temat imion bo każdemu co innego się po prostu podoba a przecież najważniejsze żeby Wam się podobało
Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Ale byłby numer ale jak na 2 usg to już tak spokojniej ja czekam do piątku i mam zamiar wrócić z jakimś ciuszkiem jak się potwierdzi
Mam nadzieję, że się już nie zmieni
Cytat:
Napisane przez marieee Pokaż wiadomość
Ja też się nad tym zastanawiam :P Ale póki co różowych rzeczy mam mało, większość jest biała/kremowa.
Ostatnio jak oglądałam niebieskie śpioszki, spotkałam koleżankę, i zaczęła mi gratulować synka i że wyglądam na syna i w ogóle.
Była głęboko zdziwiona jak powiedziałam, że wg. USG będzie chyba Zuzanka
Róż jak róż...raczej kwestia innych części garderoby typu kiecka bo co jak co ale chłopakowi już tego nie założę ja póki co mam dość kolorową garderobę. Te kremy i biel mnie nudzą. Wolę zieleń, niebieski, żółty czy różowy właśnie
Cytat:

Moja mama sama coś kupuje Dorotce w lumpku od czasu do czasu
Stary 2013-09-25, 17:23   #2899
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
A chcesz nowe czy używane? Ja kupowałam używane w "pakach" - 15 pajacow, 10 body i tym podobne.
boję się troche używane na all kupować więc nowe chyba kupię
ale zobaczę też używane

Lolita- jednego sprzedawcę tez namierzyłam- tego MEA_JA, mówisz że dobe gatunkowo te ciuszki?
Też zastanawiam się nad body z krótkim rękawem- przyda się

już mi lepiej- histeria przechodzi, mąż pomógł opanować
Stary 2013-09-25, 17:27   #2900
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
w ogóle zastanawiam się czy zamawiać body na krótki rękaw przecież i tak zimą urodzę więc chyba lepiej długie kupić ? bo znalazłam też body na krótki 7 szt za 35zł. ale nie wiem czy mi się przydadzą czy nie

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ----------

lolita tu http://allegro.pl/listing/user/listi...d=11764&a_enum[3475][1]=1&a_enum[3475][14]=14
albo tu http://allegro.pl/listing/user/listi...d=11764&a_enum[3475][1]=1&a_enum[3475][14]=14
Dziękuję
Ja tez dziś znalazłam 3pak tylko drożej http://allegro.pl/3-pak-pajacyki-zaj...547534916.html
Stary 2013-09-25, 17:29   #2901
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Spokojnie wdech, wydech, wdech, wydech
Ja nie kupuję nowych ubranek więc w tej kwestii nie pomogę. Jakbym nie kupowała w lumpkach to zamówiłabym jedną z tych megapak używanych.
Cytat:
Napisane przez vacuity Pokaż wiadomość
Hey Dziewczęta

Super łupy
Stary 2013-09-25, 17:32   #2902
upadly_aniol00
Zakorzenienie

mi się podobają te z C&A albo F&F i z mothercare ale są po 2-3 pajace za 40-60zł
Stary 2013-09-25, 17:38   #2903
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
ale zobaczę też używane

Lolita- jednego sprzedawcę tez namierzyłam- tego MEA_JA, mówisz że dobe gatunkowo te ciuszki?

Tak bardzo fajne ciuszki ale u tego drugiego możesz kupić tez świetne ciuszki on ma Ewe Klucze i Terjana,Cartersa no i ma bardzo duży wybór innych potrzebnych rzeczy, możesz też kupic u niego w sklepie internetowym jak się zalogujesz ma fajne promocje,sama nie długo będę tam kosmetyki zamawiąc i trochę dresików http://www.babypol.pl/
Jeżeli chodzi o body z krótkim to ewentualnie pod kaftanik i śpioszki albo pod pajacyka....tak mi się wydaje...mam pare sztuk ale nie wiem czy wykorzystam za śmieszne pieniądze można też u tego sprzedawcy kupić,bardzo fajne gatunkowo,dzis do mnie przyszły, to są 2paki z angli o http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=9501439 już dużo sprzedała

---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

Cytat:
mi się podobają te z C&A albo F&F i z mothercare ale są po 2-3 pajace za 40-60zł
Next też ma fajowe 3paki ale ok.80zł

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-25, 17:42   #2904
upadly_aniol00
Zakorzenienie

lolita faktycznie cena niska . Tylko ja chyba wolę rozpinane przez środek takie body w końcu takiego noworodka ciężko ubrać w to , ale może skusze się na większe rozmiary
Stary 2013-09-25, 17:45   #2905
em ma
Zadomowienie

Dziewczyny co myślicie o czymś takim?
http://allegro.pl/hitspiworek-kocyk-...509201610.html
Stary 2013-09-25, 17:46   #2906
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
lolita faktycznie cena niska . Tylko ja chyba wolę rozpinane przez środek takie body w końcu takiego noworodka ciężko ubrać w to , ale może skusze się na większe rozmiary
Ja kupiłam rozmiar 3-6 m bardzo fajna jest ta bawełna,taki jakby bardzo cieniutki prążek,przy szyjce są nakładki i robi się duża dziura na główkę
Stary 2013-09-25, 17:48   #2907
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
ale zobaczę też używane

Ja na początku planowalam nowe. Ale potem jak zobaczyłam ceny to stwierdziłam, ze wole zaryzykować kupno używanych. I zupełnie nie żałuje. Owszem, na to stado ubranek, ktore kupiłam 1 czy dwa sa w gorszym stanie niz opisywany. Ale tak czy siak ogólnie bardzo na plus.

---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
Wyglada trochę jak ręcznik
Zimą raczej nie widzę dla tego zastosowania, bo dziecko raczej trzeba bedzie rozbierać niz opatulac kolejnymi warstwami.
Stary 2013-09-25, 17:50   #2908
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Pomysłowe i bardzo fajne ale myślę że zimą i tak w kombinezoniku będzie i raczej będę w gondoli wozić małą,a w aucie jest ciepło więc może na wiosnę praktyczniejsze....sama nie wiem
Stary 2013-09-25, 17:51   #2909
upadly_aniol00
Zakorzenienie

lolita pewnie też się skuszę . Już mam tylu sprzedawców dodanych do ulubionych , że szok
Stary 2013-09-25, 17:57   #2910
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Spokojnie wdech, wydech, wdech, wydech
Ja nie kupuję nowych ubranek więc w tej kwestii nie pomogę. Jakbym nie kupowała w lumpkach to zamówiłabym jedną z tych megapak używanych.
A ja odradzam megapaki takie gdzie na zdjęciach każdy ciuch fotografowany jest na lalce. To są sprzedający, którzy wynajdują ciuchy w lumpeksach i sprzedają ze sporym narzutem na allegro. Do tego w takich pakach zazwyczaj jest duzo niepotrzebnych rzeczy (typu 5 par dżinsow w rozmiarze 56). Duzo bardziej opłacają się nawet mniejsze zestawy kupione po "prawdziwych" dzieciach. Tak przynajmniej zestaw jest sensownie skompletowany, a czesto jest sporo taniej.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości