| 
|||||||
| Notka | 
 | 

| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. | 
![]()  | 

| 
		 | 
	Narzędzia | 
| 

| 
		#2881 | 
| 

Zadomowienie 

| 

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4

lolita25 ta sukieneczka 

![]() Lusso super, że wszystko ok. Oby tak dalej   stawiam na Nadię 

| 

| 

| 

| 
		#2882 | 
| 

Zadomowienie 

| 

| 

| 

| 

| 
		#2883 | 
| 

Rozeznanie 

| 

piszecie o kupowaniu używanych ciuszki. Dla mnie to w sumie nie ma znaczenia czy używany z lumpka czy od kogoś po 10 innych dzieciach, wypierze się ładnie i wyprasuje i nigdzie na tym nie pisze skąd to mamy dla dziecka to i tak obojętne i będzie na to brzydko mówiąc srać;p Sama bardzo czesto wyszukuję różności dla siebie w lumpku i nie mam co do pochodzenia tych ciuszków żadnych kompleksów, czasem naprawdę ładne zdobycze można upolować. 

hehh ja wzięłam całe torby dla małej (l.mnoga) ciuchów od koleżanki ale powiem wam że przebrałam te ciuszki i się przeraziłam porozciągane, brudne, bez guziczków ; / zostawiłam może 5 body i z 5 śpioszków i tyle i wtedy właśnie odkryłam ciuszki na allegro ![]() Bo sobie myślę tak po pierwsze stać mnie na kupienie nowych ciuszków, na allegro nie są drogie i dla mnie mnie kupienie całej wyprawki to nie jest być albo nie być. No a skoro tak mam to jak to nie ubrac takiego maluszka totalnie pod mój gust   ciuszki się nie zmarnują bo ja mam w planach jeszcze dwójkę dzieci urodzić   więc na przyszłość będzie jak znalazł. No i efekt tego jest taki ze wpadłam w szal zakupowy i mam wszystko dla maleństwa póki co. Wiem że dla dziecka to nie ważne ale mi przyjemniej będzie się patrzyło na niesprane ciuszki   poza tym my z mężem to tacy amatorzy fotografii co prawda amatorzy to aż za dużo powiedziane no ale przypuszczam że mała będzie mieć przesrane i szybko nauczy się żyć w blasku flesza;p 

28.02.2011:ksiadz  :http://www.suwaczki.com/tickers/c55fs65gkig2xlf5.png  | 

| 

| 

| 
		#2884 | |
| 

Zakorzenienie 

| 

Cytat: 

Ostatnio dostałam karton używanych tylko po jednym dziecku i połowę odrzuciłam na samym starcie przeglądania  

ŻONA MAMA LENKI Edytowane przez lolita25 Czas edycji: 2013-09-25 o 16:03  | 
|

| 

| 

| 
		#2885 | 
| 

Zadomowienie 

| 

Ja miałam wczoraj z moją mamą spięcie w SH, bo chciałam kupić body (naprawdę ładne, dobre gatunkowo) za 95 gr a moja mama się krzywiła i komentowała, że dziecku z lumpa będę kupować (dla siebie czy dla mnie nie było problemu). To na głos powiedziałam, że i tak się zrzyga i nasra (za przeproszeniem:p) więc nie będzie mi przynajmniej szkoda wyrzucić :P i kupiłam  

![]() Uważam, że używane ciuszki w dobrym stanie i w takiej cenie to rarytas i trzeba brać a nie fochować   Zamierzam wyruszyć na polowanie jeszcze do jednego lumpka i tam poszukać jakiś ładnych rzeczy.Co do kontroli z zus-u zastanawiam się czy do mnie przyjdą, ale wiem że jak nie zastaną Cię w domu to jest pismo w skrzynce o wytłumaczenie nieobecności (mimo L4 chodzącego). Paranoja!  | 

| 

| 

| 
		#2886 | 
| 

Rozeznanie 

| 

A o to moja lista wyprawkowa : (co prawda jeszcze nic nie mam z tych rzeczy, ale planuje rozpocząć zakupy od połowy listopada może  

)Do spania: - łóżeczko drewniane (w komplecie będzie materac, ochraniacz na szczebelki, kołdra, poduszka, pościel, baldachim itp.) - dodatkowy komplet pościeli - prześcieradła na gumce (3) - koc cienki (2) - koc grubszy (2) - rożek (3) - najlepiej na rzepy - ceratki / podkłady na materac Podróż: - wózek gondola + spacerówka Xlander Xa - fotelik samochodowy (być może też z Xa, albo inny) Higiena i kąpiel: - wanienka (najlepiej już z termometrem) - ręczniki niemowlęce (3) - porządna emulsja do kąpieli - mleczko do ciała (hipp?) - kremy do pupy - Alantan plus (na codzienne smarowanie) + Sudocrem (na odparzenia) - chusteczki Dada (podobno tanie i dobre, ale na początek tylko jedna paczka żeby sprawdzić) - obcinaczka do paznokci niemowlęca - waciki niemowlęce i patyczki do uszu niemowlęce - szczoteczka do włosów (średnio twarde sztuczne włosie - podobno najlepsza) - grzebyk do włosów ( w razie gdy są potówki) - podtrzymywać/leżaczek do wanienki (podobno świetna rzecz ułatwiająca kąpiel!) - spirytus do pępuszka 70% - sól fizjologiczna jałowa w ampułkach (gdy katar lub ropiejące oczka) - sól morska do noska w sprey - gruszka lub aspirator - gaziki jałowe - termometr z miękką końcówką elektroniczny Pranie: - płyn do prania Lovela / lub płatki mydlane Przewijanie: - Paczka Pampers Newborn (na razie jedna paczka tylko, bo nie wiadomo czy się nadadzą) - pieluchy tetrowe (15) - pieluchy flanelowe (5) Karmienie: - biustonosz do karmienia (2) - wkładki laktacyjne Tommee Tippee - maść do brodawek (nie wiem jeszcze jaką?) - 2 butelki do karmienia awaryjne Tommee Tippee - termoopakowanie Ubranka: Ogólnie - - czapeczki cienkie bawełniane (2) - czapeczki grubsze (1/2) - skarpetki (5) - łapki niedrapki (2) Rozmiar 56: - śpiochy (5) - pajace (5) - body z długim rękawem (5) - body z krótkim rękawem (4) - kaftaniki (4) Rozmiar 62: - kombinezon - komplety bluza + spodenki (2/3) - śpiochy (5) - pajace (5) - body z długim (5) - body z krótkim (4) - kaftaniki (4) - spodenki (3) - rajstopki (3) Akcesoria: - Laktator ręczny TT (zakpię dopiero po porodzie) - czujnik oddechu - przewijak na łóżeczko Mimo, że nie chciałam dużo pisać to i tak wydaje mi się, że tych rzeczy jest mnóstwo. Część rzeczy może przez niektórych oceniona jako zupełnie zbędna, a ja jednak uważam że to podstawy np. nie wyobrażam sobie żeby łóżeczko nie miało baldachimu jak u nas w domu niemal przez 3/4 roku walczy się z komarami i muchami... albo czujnik oddechu - jakoś wbiłam sobie do głowy że bez tego ani rusz... laktator - ja wiem, że w 90% będę mieć nawał ![]() Pewnie teraz mnie skatujecie, że jestem paranoiczka i po co tyle rzeczy  

19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 Edytowane przez katarzyniak Czas edycji: 2013-09-25 o 16:49  | 

| 

| 

| 
		#2887 | 
| 

Zakorzenienie 

| 

wpadłam w depresję- chciałam pooglądać ciuszki na all i totalnie nie to rozwaliło  

nie wiem jak się do tego zabrać- czy kupować osobno np pajace czy patrzeć na komplety pajaców czy tez na "wyprawki" (takie no po 5 sztuk)???? tylko po co mi 10 śliniaków albo niedrapek(z takich kompletów) lepiej kupic u jednego sprzedawcy bo jeden koszt wysyłki- a jak nie ma wszystkiego co trzeba u innych jak się do tego zabrać żeby nie przepłacić i wszystko z głową zrobbić no bo co z tego, że body po 11 zł jak przesyłka 12 zł nie mogę aż się popłakałam z bezsilności- ja nic nie wiem 

16.06.2012   
			 | 

| 

| 

| 
		#2888 | 
| 

Zakorzenienie 

| 

Magnusia miałam to samo i tez jeden wieczór z tego powodu przeryczałam. A potem dałam sobie spokój - stwierdziłam, że jeszcze nie dojrzałam do zakupów 

Twory - powrót do życia   - kilka dłubanek![]() Zaproszenia - odkurzamy wątek   - zaproszenia na Chrzest
			 | 

| 

| 

| 
		#2889 | 
| 

Rozeznanie 

| 

Hey Dziewczęta  

![]() właśnie wróciłam do domku po pożegnaniu męża - pojechał już na tą policyjną szkółkę. Niestety w pewnym momencie dnia zrobiło mi się tak smutno, że poszłam do łazienki uronić parę łez, a gdy wyszłam sądząc, że doprowadziłam się do ładu, mąż wyczuł wszystko raz dwa i rzucił się do przytulania. Na co ja rozkleiłam się totalnie   Niedługo mam wizytę u gin, ale czekam w domu, bo jest spore opóźnienie... Nie lubię tak czekać, bo stres mnie łapie, nie wiem czemu   A dzisiaj tych nerwów już wystarczy... No ale przynajmniej Was poczytam, a mam do nadrobienia cały dzisiejszy dzień. Wracając do domu zajechałam do SH i trafiłam na wyprzedaż. Fotka niżej. Udało mi się dostać śpiworek do spania, na który polowałam już jakiś czas, a przy okazji kupiłam też dużą szeleszczącą maskotkę Mamas&Papas. Zapłaciłam w sumie 5,25zł, więc humor mi się trochę poprawił  

18.05.2013 - Żona    - zapnij pasy Kochanie, przed nami wyboista droga  | 

| 

| 

| 
		#2890 | |
| 

Raczkowanie 

| 

Cytat: 

| 
|

| 

| 

| 
		#2891 | |
| 

Zakorzenienie 

| 

Cytat: 

ja sie boję że nie zdążę ze wszystkim i że o czymś zapomnę i będę na szybko kupować   wydac kasę nie sztuka a ja bym nie chciała niepotrzebnie wydawać ale mam doła- jestem do niczego 

16.06.2012   
			 | 
|

| 

| 

| 
		#2892 | |
| 

Zakorzenienie 

| 

Cytat: 

![]() Bardzo ekonomiczne i fajne zakupy 

ŻONA MAMA LENKI  | 
|

| 

| 

| 
		#2893 | 
| 

Zakorzenienie 

| 

Magnusia ja osobiście planuje wybraniu 2 sprzedawców z tym co mnie interesuje .  

Np. wynalazłam pajace 3 szt za 25zł i planuje kupić ze 2 komplety rozmiar 56 i 62 + przesyłka 9 zł to i tak mnie jeden pajacyk wyniesie 10zł więc się opłaca . U kolejnego sprzedawcy planuję kupić półśpiochy, kaftaniki , body tylko rozpinane przez środek i koszulę do porodu . Jesli bedzie miał jeszcze jakieś rzeczy typu termometr nożyczki itp to też pewnie coś wezmę . Tylko z ciuchów tu już wezmę większą ilość . więc poszukaj sprzedawcy który ma najwięcej interesujących Cię rzeczy .  | 

| 

| 

| 
		#2894 | ||
| 

Zakorzenienie 

| 

Cytat: 

http://allegro.pl/listing/user/listi...09667&id=11764 ma bardzo fajne ciuszki gatunkowo,sama u niego trochę zamawiałam albo ten to ma prawie wszystko http://allegro.pl/listing/user/listi...12773&id=11763 za jednym kosztem przesyłki kupisz i ciuszki i akcesoria co tylko chcesz ![]() ---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- Cytat: 

ŻONA MAMA LENKI  | 
||

| 

| 

| 
		#2895 | 
| 

Zakorzenienie 

| 

w ogóle zastanawiam się czy zamawiać body na krótki rękaw przecież i tak zimą urodzę więc chyba lepiej długie kupić ? bo znalazłam też body na krótki 7 szt za 35zł. ale nie wiem czy mi się przydadzą czy nie 

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- lolita tu http://allegro.pl/listing/user/listi...d=11764&a_enum[3475][1]=1&a_enum[3475][14]=14 albo tu http://allegro.pl/listing/user/listi...d=11764&a_enum[3475][1]=1&a_enum[3475][14]=14  | 

| 

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
| 

| 
		#2896 | |
| 

Rozeznanie 

| 

Cytat: 

Tak jak już pisała któraś z nas - wolę mieć używaną rzecz dobrej jakości, niż w tej samej cenie nową, ale badziewną. A TŻ jest zachwycony moimi polowaniami, dzięki temu będziemy mogli więcej przeznaczyć na inne sprzęty (no chociażby elektroniczny laktator).Katarzyniak - jestem dziś na świeżo po SR i zajęciach dotyczących wyprawki. Uwagi praktyczne: - położna mówiła, że nie stosuje się spirytusu do kikuta pępowiny. Stosuje się suchą pielęgnację i tylko w przypadku jakiś problemów spryskuje raz dziennie Octaniseptem (którego używa się też do rany krocza) - unikać usztywnianych rożków. Pediatrzy biją na alarm, by nie owijać dziecka na sztywno, bo musi móc podkurczać nóżki. Wystarczy z takiego rożka wyjąć wkład usztywniający i już jest ok - od obcinaczek podobno są lepsze nożyczki z zaokrąglonymi końcami - żadnych wkładów do wanienki: gąbki to siedlisko bakterii i są bezpieczne tylko wtedy, gdy po każdej kąpieli są prane w 90 st., a leżaczki do wanienki wystają ponad poziom wody, dziecko nie jest zanurzone i jest mu zimno (by dziecko na leżaczku było zanurzone w wodzie woda musiałaby się wylewać poza wanienkę) - maść do brodawek bepanthen, nie trzeba jej zmywać przed karmieniem, służy też na dupne odparzenia dziecka To takie najważniejsze rzeczy, które mogą się też wam przydać  

Edytowane przez krolowa_nilu Czas edycji: 2013-09-25 o 17:29  | 
|

| 

| 

| 
		#2897 | |
| 

Zakorzenienie 

| 

Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4

Cytat: 

| 
|

| 

| 

| 
		#2898 | ||||
| 

Zadomowienie 

| 

Jejku..ale mnie żebra zaczynają boleć 

chyba Dorotka się rozpycha coraz bardziej![]() Cytat: 

a przecież najważniejsze żeby Wam się podobałoCytat: 

![]() Cytat: 

![]() Cytat: 

| 
||||

| 

| 

| 
		#2899 | |
| 

Zakorzenienie 

| 

Cytat: 

ale zobaczę też używane Lolita- jednego sprzedawcę tez namierzyłam- tego MEA_JA, mówisz że dobe gatunkowo te ciuszki? Też zastanawiam się nad body z krótkim rękawem- przyda się ![]() już mi lepiej- histeria przechodzi, mąż pomógł opanować 

16.06.2012   
			 | 
|

| 

| 

| 
		#2900 | |
| 

Zakorzenienie 

| 

Cytat: 

Ja tez dziś znalazłam 3pak tylko drożej 

ŻONA MAMA LENKI  | 
|

| 

| 

| 
		#2901 | ||
| 

Zadomowienie 

| 

Cytat: 

Ja nie kupuję nowych ubranek więc w tej kwestii nie pomogę. Jakbym nie kupowała w lumpkach to zamówiłabym jedną z tych megapak używanych. Cytat: 

| 
||

| 

| 

| 
		#2903 | ||
| 

Zakorzenienie 

| 

Cytat: 

Jeżeli chodzi o body z krótkim to ewentualnie pod kaftanik i śpioszki albo pod pajacyka....tak mi się wydaje...mam pare sztuk ale nie wiem czy wykorzystam za śmieszne pieniądze można też u tego sprzedawcy kupić,bardzo fajne gatunkowo,dzis do mnie przyszły, to są 2paki z angli o http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=9501439 już dużo sprzedała ---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- Cytat: 

ŻONA MAMA LENKI  | 
||

| 

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
| 

| 
		#2904 | 
| 

Zakorzenienie 

| 

lolita faktycznie cena niska . Tylko ja chyba wolę rozpinane przez środek takie body w końcu takiego noworodka ciężko ubrać w to , ale może skusze się na większe rozmiary

| 

| 

| 

| 
		#2905 | 
| 

Zadomowienie 

| 

Dziewczyny co myślicie o czymś takim? 

http://allegro.pl/hitspiworek-kocyk-...509201610.html 

| 

| 

| 

| 
		#2906 | |
| 

Zakorzenienie 

| 

Cytat: 

ŻONA MAMA LENKI  | 
|

| 

| 

| 
		#2907 | ||
| 

Zakorzenienie 

| 

Cytat: 

---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- Cytat: 

Zimą raczej nie widzę dla tego zastosowania, bo dziecko raczej trzeba bedzie rozbierać niz opatulac kolejnymi warstwami. 

| 
||

| 

| 

| 
		#2908 | |
| 

Zakorzenienie 

| 

Cytat: 

ŻONA MAMA LENKI  | 
|

| 

| 

| 
		#2910 | 
| 

Zakorzenienie 

| 

A ja odradzam megapaki takie gdzie na zdjęciach każdy ciuch fotografowany jest na lalce. To są sprzedający, którzy wynajdują ciuchy w lumpeksach i sprzedają ze sporym narzutem na allegro. Do tego w takich pakach zazwyczaj jest duzo niepotrzebnych rzeczy (typu 5 par dżinsow w rozmiarze 56). Duzo bardziej opłacają się nawet mniejsze zestawy kupione po "prawdziwych" dzieciach. Tak przynajmniej zestaw jest sensownie skompletowany, a czesto jest sporo taniej.

| 

| 

![]()  | 

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
 | 
| 
 | 
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |

| 

| 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:27.

już na 100% dziewucha miałam 3d i jestem zachwycona ma mój nosek 

śliczna Nadinka 
28.02.2011:ksiadz  :
)

A dzisiaj tych nerwów już wystarczy... No ale przynajmniej Was poczytam, a mam do nadrobienia cały dzisiejszy dzień. Wracając do domu zajechałam do SH i trafiłam na wyprzedaż. Fotka niżej. Udało mi się dostać śpiworek do spania, na który polowałam już jakiś czas, a przy okazji kupiłam też dużą szeleszczącą maskotkę Mamas&Papas. Zapłaciłam w sumie 5,25zł, więc humor mi się trochę poprawił 
 wydac kasę nie sztuka a ja bym nie chciała niepotrzebnie wydawać