|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
Czas na zupę i banana - tak przynajmniej mówi mama. Mamy VII-VIII 2013 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 7,81% |
Piąstka w buzi, nawet dwie, daj banana włożę też. Mamy VII-VIII 2013 |
6 | 9,38% |
Marchew, jabłko i ziemniaki - poznajemy nowe smaki. Mamy VII-VIII 2013 |
20 | 31,25% |
Chociaż mleko nadal lubię, to marchewki nie odmówię. Mamy VII-VIII 2013 |
7 | 10,94% |
Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 |
19 | 29,69% |
Dziób rozgadany, bańki ze śliny, czas na ząbkowanie chłopcy i dziewczyny. Mamy VII-VIII 2013 |
5 | 7,81% |
Nasze dzieci to gagatki, są gotowe do odsiadki. Mamy VII-VIII 2013 |
1 | 1,56% |
Pierwszy ząbek, drugi leci, mamy nie śpią dzień juz trzeci. Mamy VII-VIII 2013 |
1 | 1,56% |
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2881 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Hej
![]() U nas całkiem ładna noc.. Mały spał 2h, 3h, 1h45', 2h50' i nie wstał po 6, a przespał z mamą jeszcze ponad 1h w łóżku ![]() ![]() Tylko głupiej mamusi w nocy zachciało się kaszlnąć i zamiast odwrócić się do łóżeczka plecami, przykryć głowę kołdrą i docisnąć do buzi poduszkę, to wszystko w stronę Małego..momentalnie się obudził... a spał już 3h, może pociągnąłby dłużej ![]() cynamonki ![]() domcia zdrówka ![]() mela jak się czuje Małgosia po nocy? Tobie współczuję, musisz być nieprzytomna Katerine ![]() ![]() ![]() Margosia jakby mi tak mąż powiedział też bym szybko wyzdrowiała ![]() skylie dzisiaj już będzie tylko pozostały ze wczoraj szpinak z fetą z kurczakiem i makaronem ![]() Współczuję ciężkiej nocy Dziewczyny ![]() Edytowane przez dzoan Czas edycji: 2013-10-30 o 08:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#2882 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
TWEED ja Małego do moich rodziców zabrałam jak miał 2 tyg
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2883 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2884 |
Zakorzenienie
|
Cynamonkowa: jasne skupcie sie najpierw na ADasiu!
![]() tweed: jakos szybko pojechaliśmy. Igi miał z 6-7 tygodni.
#2885 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Domcia zdrowka!!! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2886 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Wrócę jeszcze do rozmowy o neurologach przez to wszystko zaczęłam się przyglądać antkowi i teraz już praktycznie co drugi jego odruch wydaje mi się nieprawidłowy bez sensu ta cała nagonka przecież my jak byliśmy dziećmi nikt nie latał nami do neurologa czy do rehabilitanta jakoś nie jesteśmy pokoleniem niedorozwiniętych dzieci Przypomniałam sobie jeszcze jak antek miał 6 tygodni wtedy pierwszy raz trafiliśmy do neurologa no i oczywiście stwierdzono asymetrię zalecono rehabilitację tylko że to akurat zbiegło się zapaleniem ucha więc nie było mowy o ćwiczeniu bo najważniejsze były zastrzyki jedzenie i spanie po miesiącu antek miał kontrolne usg g i okazało się że asymetria się zmniejszyła no i na pewno nie przez ćwiczenia bo ich nie było czyli wychodzi na to że po prostu samo mu przeszło. Ja sama muszę chyba trochę wrzucić na luz bo zaczynam przesadzac. Nie twierdzę że mam wszystko ignorować rezygnować rehabilitacji ale chyba muszę troszeczkę nabrać dystansu Mamusia Antosia |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2887 |
Zakorzenienie
|
domi: najlepszego dla Sary a dla Ciebie dużo zdrówka!
tysia: słodziak z Twojego Mikołaja ![]() Karolajn: jak nocka? Ita: jak zdrówko? Katherine: super, ze chrzciny się udały! szwagierką się nie ma co przejmować.
#2888 |
Zadomowienie
|
A i jeszcze jedno zaczyna mnie wkurzać ta aplikacja czy u was też tak z opóźnieniem pojawiają się posty odpisuję na coś a za chwile pojawia się 10 postów które były godzinę wcześniej
![]() Mamusia Antosia |
![]() ![]() |
![]() |
#2889 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do wybudzania to mówiła, ze w tym wieku juz powinna spac normalnie bo otula sie male dzieci. Ale co ja zrobię jak ja to męczy Wysłane z mojego GT-I9300
![]() ![]() |
![]() |
#2890 |
Zakorzenienie
|
Zapomniałam napisać. Mój mąż na bank coś przeskrobał, tylko muszę dojść jakoś co zrobił.
![]() Ja: Teraz ty kochanie coś sobie wybierz. D: Nie. Nie chcę, nie potrzebuję. Ja: No co ty? Ja bym nie odmówiła i chętnie kupiła drugie. D: To wybieraj. Mamy jeszcze czas. Poszukaj sobie czegoś. No, to nie jest normalne męskie zachowanie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2891 |
Wtajemniczenie
|
Dziendobry
![]() Oooo Ktos pamieta ze chora bylam...elaine mi prawie przeszlo zostal tylko bol gardla jak sie nie uporam do konca tyg czeka mnie antybiotyk :-( Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
#2892 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2893 |
Zakorzenienie
|
Ita: no to dobrze, ze jest lepiej
Mela: a jak Małgosia? kurcze ładnie ją dorwało, mam nadzieję, że jest lepiej i trochę odsypia biedna jakierka: nie dziękuję w imieniu męża. Mam nadzieję, że dobrze mu pójdzie. Ledwo dzisiaj zdążył na ten egzam bo korki straszne były... Ghia: na apce wizaż.pl to mnie właśnie wkurza, na tapatalk tego nie ma, ale tam są inne rzeczy irytujące
#2894 |
Raczkowanie
|
Najpierw chodziłam z nim, a jak już się uspokoił to usiadłam w fotelu i podłożyłam rogala- jest tak w miarę wygodnie, choć po kilku godzinach to żadna pozycja nie jest wygodna. No ale jak ma to mu przynieść ulgę- to siedze i tule i głaszcze i śpiewam i szuszam i kołysze i się uśmiecham a sama w środku płacze.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2895 |
Zakorzenienie
|
Olek zasnął z kupą
![]() ![]() No i dylemat czy go teraz rozbudzać i przebrać czy dać mu zasnąć na te jego 40min... Dałam mu zasnąć i teraz mam dylemat czy dobrze zrobiłam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2896 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2897 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2898 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie wyspałam się i jestem zła ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2899 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2900 |
Wtajemniczenie
|
Elaine- pisalam ze nocka spoko, ale musialam po karmieniu ubrac jej woombie bo lataly jej rece i sie wkurzala.
Padla po 18, karmienie 23.40, 3.50 i 6 wiec jak na nia to super ;-) Wysłane z mojego GT-I9300
![]() |
#2901 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2902 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2903 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a poważnie to też się z tym zmagam staram się aby spała bez otulaczy ale jak czasami ją usypiamy po 2,3h i nic a tylko włożę w woombie i zaśnie w 1 min taka padnięta ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2904 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No Hanka po bojach z tz w końcu wczoraj padla, ale co z tego jak po karmieniu zaczęły jej latac ręce i musialabym ja trzymac długo az zasnie. Wysłane z mojego GT-I9300
![]() ![]() ![]() Edytowane przez karolajn1987 Czas edycji: 2013-10-30 o 09:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2905 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
OLCIA ![]() WOJTUŚ ![]() Edytowane przez skylie Czas edycji: 2013-10-30 o 09:21 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2907 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
a u mnie w domu przeziebienie, mąż przyniósł i mnie zaczyna brać, oby tylko piotrka nie zarazić |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2908 |
Zakorzenienie
|
jakierka
nie lubię produktów mlecznych, nie pamiętam, abym w świadomym moim życiu je jadła. ale ser żółty na pizzy czy w kanapce zjem, żeby nie było ![]() poza tym u mnie w rodzinie mnóstwo osób ma wstręt do mleka i śmietany, ani mój ojciec, ani wujek, ani kuzyni nie jedzą produktów nabiałowych ![]() jakoś tak mamy ![]() mela jak po nocy? jak dzieci? zdrowie wraca do Was czy dalej temperatura podwyższona?? tweed ja jeszcze nie miałam okazji aby gdzieś z Sarą na noc wyjechać, ale bym się obawiała o domowników tegoż miejsca, żeby się z nami nie wyspali ![]() karojaln ja w materialach jakie dala mi polozna i dostalam ze szpitala mam, ze odchodzi sie od kokonowania wlasnie. ale wiadomo, kazdy robi tak aby bylo dla jego dziecka dobrze. jakby moja sie dala, to bym tez ja zakokonowala, ale sie nie da. ona nie lubi scisku chyba, bo walczy i sie wyrywa aby tylko sie uwolnic ze scisku cynamonowa nadal myślę o Was, nieustannie zresztą i wierzę, że już niedługo ten koszmar się dla Was skończy! Ghia ja tez zauwazylam ze w telefonie jakos posty sie ze spoznieniem pokazuja. grrr ![]() tez mnie to wkurza! Anulka co do meza to jestem ciekawa co naskrobal ![]() a moze chce o cos poprosic i dlatego taki milutki ![]() ita ja chyba od ciebie zalapalam karat i chorobe. zaczynam sie artwic ze jak mi nie przejdzie to bede musiala miec antybiotk i wtedy chyba Sara z glod umrze ![]() bo ona NIE umie pic z butli ![]() dzoan nie przejmuj sie kupa, jak spi niech spi, przeciez nie bedzie Ci dziecko 10 godzin spalo, jak tylko sie obudzi to przebierzesz ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2909 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi się wydaję, że jak lubi być otulona i tak łatwiej jej sie zasypia to nie jest nic złego. Ja do tego pory uwielbiam być opatulona z każdej strony kołdrą czy kocem. Poza tym zauważyłam u siebie odruch moro (teraz już mniej, ale kilka lat temu dość silny.. ) - właśnie to wzdrygnięcie przed samym zaśnięciem. Cytat:
![]() Cytat:
u nas też koniec drzemki, teraz zabawa na matce. A wstaliśmy dzisija o 6 30. ale przynajmniej nocka wróciła do normy - 21 sen, 3 kp, 6.30 kp. Normalnie jestem zakochana w moim synku!
![]() |
#2910 |
Zakorzenienie
|
Hej żabki
![]() ![]() Jakoś ostatnio nie miałam weny twórczej by sie dołączac do dyskusji.Jestem w trakcie ogarniania domu z wielkiego chaosu.... Ale postaram sie z Wami czesciej byc. Laura akurat zasneła.Nagadała sie,nasmiała w głos ![]() ![]() Mam pytanie: 1.Ostatnio mnie choróbsko dopadło.Czy jesli Laura cos podłapała ode mnie to moze mieć niższą temp. -osłabienie? Od wczorajszego wieczoru ma 36.1 36.3........ 2.Moje dziecko bosko spało od 20-5 rano.A teraz budzi sie o 24 ,2,4,6 rano co dwie godz, równo.Czy to skok czy moze byc opcja ze sie moim mlekiem nie najada i dlatego nie śpi tak dłużej ja spała? ![]() Heeelp!
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:53.