|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odpieluszkowe Zapalenie Mózgu.
Rozwala mnie zachowanie mamuś opisanych tutaj:
http://www.bielsko.biala.pl/aktualno...-niespodzianek |
|
|
|
#2882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2883 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mamuś i tatusiów ![]() Ale chyba każdy sie zgodzi, że to nie ozm ale chamstwo i buractwo. Pewnie mama i tata sami sikają do basenu, więc i dziecko może ![]() Cytat:
|
|
#2884 |
|
Konto usunięte
|
No i potem ja z moim OZMem boję się zwyczajnie korzystać z takich miejsc, bo kto wie, jakiego syfa można tam złapać.
Fuj :/ |
|
|
|
#2885 |
|
Zakorzenienie
|
A pochwale sie, ze moje dziecko, odkad sika do nocnika, za nic w świecie nie nasika do wanny, przed kąpielą zalicza nocnik, a jak zapomnimy, to nawet z wanny trzeba ja wyjmować na sikanie
![]() Ludzie w naszym pięknym kraju to są jednak buraki, zero poszanowania dla wspólnej własności. |
|
|
|
#2886 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2887 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam potrafię rozmawiać z ludzmi na każdy temat, przecież ludzie mają "fiksację" na różnych tematach, jak ktoś ma jakies hobby to lubi o nim opowiadać, narzeczone lubią sobie pogadać o planowaniu ślubu, panowie o nowym aucie czy śrubkach (autentyk
) itd.Ostatnio z siostrą i przyjaciólką gadam przeważnie o ogródkach i uprawach i też jest dobrze, chętnie posłucham jak komu pomidory rosną ![]() nie wiem dlaczego akurat rozmowy o dzieciach sa takie straszne, to też mija przeciez i nie trwa ta fascynacja wiecznie.
|
#2888 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
Pogadać na różne tematy - jasne i nieważne, czy dzieci, czy samochód, czy nowy facet. Ale problem jest dla mnie wtedy, kiedy dla kogoś istnieje tylko ten jeden temat i raczy mnie nim dzień w dzień albo z dużą częstotliwością, a niestety się to zdarza.
|
|
|
|
|
#2889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2890 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- A jeszcze zapomniałam o szczepieniach i wizytach u lekarza Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2891 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Daję się ludziom wygadać, zwykle nie trwa to długo i potem można zmienić temat. Owszem, istnieje coś takiego jak "wspominatoza" kiedy każdy temat konczy się i tak jednym, ale w tym zwykle celowały nie mamy a porzucone czy porzucające koleżanki, które ciągle wracały do tematu swojego byłego związku. Albo takie, które na świeżo wchodzą w związek/małżenstwo. Czasem wszytsko się im kojarzy z facetem ![]() no ale to tez mija, nie mam z tym problemu.
|
|
#2892 |
|
Zakorzeniona
|
Oczywiście z całej mojej wypowiedzi musiałaś wyrwać z kontekstu dwa słowa i skomentowałaś, że Ty nigdy nie spotkałaś
Jaki sens ma jakakolwiek dyskusja na forum, jeśli na każdą wypowiedź będzie się odpowiadało, że ja takich ludzi nie znam, ja się z tym nie spotkałam, więc takie zjawisko nie występuje.
|
|
|
|
#2893 |
|
wańka wstańka
|
A ja uwazam, że istnieje roznica mdzy rozmowa o dziecku a monologami o nim.
Nie bawią mnie sytuacje, gdy ktoś monologuje udając, że nie słyszy rozmówcy.
|
|
#2894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W sumie, jak się tak zastanowić, to ja nie rozmawiam z nikim, poza malenką garstką przyjaciól dłużej niż chwilę, no nie wiem ile będzie w inutach, ale nawet godzina się nie zbierze. Z sąsiadami, spotkanymi znajomymi po parę minut, na imprezie nie siedzę z jedną osobą i nie gadam, przez telefon czy skypa chwilę. no chyba, ze się umawiam z kimś na kawę czy piwo, ale to tez zawsze w większej grupie i nie gadam z nikim sam na sam I powiedzcie mi tak szczerze ile Wy rozmawiacie i jakich sytuacjach z tymi mamuśkami, które iles tam (powiedzmy godzinę) nawijają o dzieciach? Bo może ja o jakiejś sytuacji zapomniałam.
|
|
#2895 |
|
Konto usunięte
|
I chyba wszyscy sie zgodza, ze nie jest fajnie sluchac zbyt dlugo o czyms, o czym sie nie ma pojecia. Gdy przychodza koledzy TZ-ta i zaczyna sie rozmowa o studiach/pracy, to chwile poslucham, ale zazwyczaj sie wycofuje, bo nie mam bladego pojecia o czym mowia.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2896 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie to jakoś wcale nie przeszkadza i nie robię z tego halo, że ktoś lui gadać o czyms co lubi czy go cieszy czy coś w tym rodzaju. Lubię jak ktoś coś/kogos chwali jak mu się podoba, jak coś/kogoś lubi. Jesli już miałabym powiedzieć jakich rozmów czy monologów nie lubię to narzekaczy i stękaczy i takich ludzi, którym inni przeszkadzają dokładnie i prawie zawsze. Tacy mnie dołują i staram się nie mało z takimi osobami rozmawiać, da się. ---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- Cytat:
na tej samej zasadzie wchodzę na wizaz, wielu rzeczy się tu dowiedziałam o których nie miałam pojęcia. Owszem, pare takich, bez których mogłabym żyć ale większość ciekawa.
|
|
#2897 |
|
Zakorzeniona
|
Koleżanka z pracy siedziała tuż obok mnie i nawijała mi codziennie o swoim dziecku, pokazując coraz to nowsze zdjęcia, na których moim zdaniem cały czas wyglądał tak samo. No i opisywałam już raz, jak byłyśmy w grupie na kawie po egzaminie z jedną koleżanką, która ma dziecko i oczywiście pytałyśmy ją o malucha, prosiłyśmy o zdjęcia, ale potem przeszłyśmy do innych tematów. Jednak każda nasza wypowiedź była komentowana w odniesieniu do dziecka, wszystkie nasze problemy były niczym, bo jej dziecko miało kolkę i gorączkę i płakało całą noc, nie wiemy nic o życiu, nasze chłopaki to nic w porównaniu z jej partnerem, bo dopiero po urodzeniu się dziecka dowiadujesz się, jaki jest facet, no ogólnie to wszystko nie było mówione na pewno złośliwie, ale efekt jest taki, że ja nigdy więcej już się z nią nie spotkam - ani w grupie, ani nie daj Boże sam na sam.
|
|
|
|
#2898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O pracy zapomniałam, ale zawsze miałam super ekipy w pracy i nikt nie smędził, jak ktos cos mówił o dzieciach to nienachalnie. Jakbym już nie mogła wytrzymać, to bym koleżance powiedziała, że musze popracować Zreszta ja miałam taką pracę w kórej się nie siedziało cały czas przy biurku, to łatwo było uniknąc nudziarzy, jakby co.
|
|
#2899 |
|
Zakorzeniona
|
Ty chyba nie do końca rozumiesz. Nie chodzi nawet o to, że rozmawiacie o tym dziecku. O ile jest to dialog, a nie monolog, to pół biedy. Ale wyobraź sobie, że mówisz: "Idę dzisiaj z mężem do kina", a odpowiedź: "Ale Ci dobrze, ja nie byłam w kinie już tyle czasu, ale sama zobaczysz jak będziesz mieć dziecko, że na nic nie ma czasu", Ty: "Nie mogłam spać w nocy przez tą burzę" - odpowiedź: "Oj kochana, ja się nie wyspałam porządnie od roku, dziecko mi daje do wiwatu w nocy i mnie budzi co pół godziny, ale to sama się kiedyś przekonasz". I tak dalej, i tak dalej. Pewnie zaraz odpowiesz, że absolutnie by Cię to nie denerwowało, ale moim zdaniem w rozmowie ważni są oboje rozmówcy i nie lubię, jak się uważa, że moje sprawy to nic ważnego, bo ten ktoś ma dziecko czy nowego faceta. I sama też respektuję rozmówcę i nie gadam tylko o sobie, tak samo choćbym nie wiem jakie problemy miała nie kwituję: "Ale masz problemy, ja ostatnio...".
|
|
|
|
#2900 |
|
Zakorzenienie
|
Ja rozumiem, tylko, jak sama zauważyłaś, mnie to nie denerwuje. Jak mi się znudzi, to ucinam rozmowę albo gadam z kimś innym.
Jedynie dołowałoby mnie wieczne narzekactwo tej osoby a czy mówiłaby o dziecku czy świeżo poznavym facecie to всё равно
|
#2901 | |
|
Recenzentka Miesiąca - Maj 2020
|
Cytat:
Doskonale wiem o czym mówisz, już tu kiedyś cytowałam moją "ulubioną" koleżankę z dawnej pracy Nic, co spotka nieródkę, nie może równać się temu, co ona przeżywa jako matka No choćbyś równo dwa lata nie zmrużyła oka choćby na minutę i była ewenementem nauki, to ona i tak miala gorzej, jak 2 dni spała po 5 godzin, gdy dziecko ząbkowało A o zyciu nic nie wiem i nie będę wiedziała, dopóki nie będę miała dziecka. No taki typ człowieka poprostu, co zrobisz
|
|
#2902 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nikt sie nie skarzy na dyskretnie karmiace matki ale np u mnie w rodzinie pewna matka ( a kobieta ok 40 ) urodzila dzieciaka i zarowno karmienie jak i przewijanie przy innych bylo normalnoscia-i np karmi na imprezach rodzinnych, gdzie jest 20 osob w pokoju(super ciasno) a ona siedzi naprzeciw 17letniego chlopaka kuzynki i podstarzalego wujka - i sciagnela caly stanik i tak sobie karmila z wywalonymi 2 cyckiami, i jeszcze ciumka do dziecka jakby ktos nie zauwazyl,ze karmi .. po jakims czasie nauczyla sie chowac 2 piers ale no sorry... nalezy sie liczyc z tym,ze dla kogos to jest gorszace i starac sie zachowac jakas intymnoscCytat:
Cytat:
Cytat:
- ja mialam taka w rodzinie i to w dodatku moja siostra wiec z unikaniem bylo ciezko-zwlaszcza, ze mieszkalam z rodzicami i przychodzila wlasciwie do nich-i do tego codziennie (doslownie 5-7 dniw tyg),i nie to nie mijalo jak sie wygadala, bo ona nigdy nie mogla skonczyc zachwycac sie swoim dzieckiem (dalej nie moze ![]() ![]() ani nie minelo z czasem (tzn teraz czesciowo tak - po 5 latach- skonczylas studia/bylas na jakims weselu/ za granica na 3 mies- powiesz pol zdania np o wyjaezdzie to juz Ci przerywa i jest "o a ja tez bylam z mala A*** w jakims wesolym miesteczku i A** zrobila duze oczka bo costam i ktos sie zachwycil A** i A** jadla to i A** chciala tamto i A* sie podobal piesek i A** miala rozowa sukieneczke i wygladala tak slodko i A** po raz pierwszy jadla wate cukrowa i A**....", - kupilas sukienke i idziesz na wesele? uslyszysz jakie to piekne rzeczy ostatnio mamusia dla A** kupila i jeszcze musisz kazda obejrzec , - jestes chora i bylas u lekarza? - uslyszysz jak to pol roku temu mamusia tez byla i lekarz sie A** zachwycal ,ze taka sliczna i zdrowa ![]() jakby mi ktos godzine czy nawet kilka przez kilka tyg opowiadal o dziecku to wcale bym nie miala nic przeciw( a z drugiej stony opowiadanie np mlodym bezdzietnym kolezankom o kazdej fazie rozwojowej jest troche bez sensu bo jak rozmowca nie ma pojecia o temacie to sie nudzi) - ale jak kazdy inny temat jest w 30sekund zmieniany na zachwycanie sie dzieckiem to jest to po prostu niezdrowe Edytowane przez 201701300929 Czas edycji: 2014-08-01 o 20:18 |
|||||
|
|
|
#2903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2904 | ||||
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Cytat:
To tak jakby jakaś koleżanka chciała, żebym traktowała jej partnera na równi ze swoim ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Cytat:
Jak na św. Hieronima jest deszcz albo go ni ma, to na św. Szczepana pada albo nie pada. Edytowane przez ciri15 Czas edycji: 2014-08-02 o 09:34 |
||||
|
|
|
#2905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój siostrzeniec ma kilka miesięcy i bardzo lubi telefony, gdy tylko ktoś do mojej siostry dzwoni ona daje malucha do telefonu (jest ryk jak go nie da ), no i każe do niego gadać, każdemu. Moją mamę grzecznie poprosiłam, żeby mi do telefonu małego nie dawała, bo też się dała wkręcić. Sama chętnie sepleni przez telefon do niego - nie mogę tego słuchać. Na żywo nie mam problemu, mogę z nim gadać, ale przez telefon?
Edytowane przez wlosomaniaczkaaa Czas edycji: 2014-08-02 o 15:47 |
|
|
|
|
#2906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie takie podejście miałam na myśli pytając o mówienie do dziecka, które "nic nie rozumie". Ale nieeeee... Prowokacja. :PPPWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2907 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2908 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
- jako matki jak najbardziej powinnyscie do dziecka mowic i nie ma w tym nic dziwnego, wiem ,ze tak sie je uczy - natomiast goscie, ktorzy do was przychodza raz na 2 tyg/miesiac (wg mnie) takiego obowiazku nie maja ,sama bym do swojego dziecka gadala - ale do obcych nie widze sensu, tak samo jak nie bede wycalowywac dziecka jakies ciotki itp - owszem pobawie sie z nim jak dorosnie, ale chodzilo mi o to, ze jest pewna roznica miedyz swoim dzieckiem a czyims, i nie wszyscy potrafia/czuja potrzebe nawiazywac wiez z czyims kilkumies dzieckiem |
||
|
|
|
#2909 |
|
Zakorzenienie
|
Ale to dziecko będzie w przyszłości rozmawiało z różnymi ludźmi
Nie rozumiem tematu, nikt nie ma obowiązku gadania z dzieckiem, ale ono się w ten sposób socjalizuje, więc czemu do niego nie pogadać? Można pleść głupoty, i tak nie rozumie
|
#2910 |
|
Konto usunięte
|
Do mojego gadają, na szczęście w miarę normalnie.
Natomiast dla mnie OZM - nie wiem, czy nie było już tego - albo i nie OZM, ale trochę głupim zachowaniem rodziców jest malowanie paznokci 2,3 letnim dziewczynkom. Nie wiem, czemu to służy. Ja rozumiem, że dziewczynka się chce malować jak mama, ale taka malutka? Sama nie wiem, jak bym postępowała, gdybym miała córkę, ale z mojego obecnego punktu widzenia jest to niezbyt mądre zachowanie. Jeśli się mylę, to mnie mamy córek uświadomcie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:10.

) itd.

Jaki sens ma jakakolwiek dyskusja na forum, jeśli na każdą wypowiedź będzie się odpowiadało, że ja takich ludzi nie znam, ja się z tym nie spotkałam, więc takie zjawisko nie występuje.