![]() |
#2881 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Planowanie ciąży cz. 2
Cytat:
ja dziś po wizycie. na szczęście usg nie pokazało nic podejrzanego. i jeśli to, co się wcześniej ukazywało podczas badań było polipem, złuszczyło się podczas okresu. chociaż z drugiej strony mimo czarnych scenariuszy, które sobie wyobrażałam, gdzieś tam tliiła się nadzieja, że to może ten "polip" był przyczyną niepowodzeń. niestety. szukamy dalej. histeroskopię będę miała w przyszłym cyklu (w czwartek będę znała dokładny termin), tuż przed świętami. w czwartek również kolejny monitoring owulacji. Edytowane przez malosympatyczna Czas edycji: 2014-11-18 o 19:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2882 |
Zakorzenienie
|
Dziadzia ja mam hashi, jak mam coś jeszcze to się nie zdziwie... a jak czytam objawy to czesc by mi pasowała. W sumie zbadac na wszelki wypadek nie zaszkodzi.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2883 |
Zadomowienie
|
ja tu widze ze chyba wszystkie jestesmy takie "grube"
![]() ja 1,65 i 47kg. Lawo chudnę.. a wracajac do tematu. Dziś juz moge was poinformowac co się ostatnio dzialo. W czwartek moj maz byl na badaniu nasienia. poszedl bez problemu,w sumie drugi raz ale wie ze po prostu trzeba ![]() potem w sobote zastrzyk menopur,o ktorym wspominalam,pytajac czy ktoras z was go przyjmowala ![]() wyniki odebralam wczoraj (poniedzialek) od razu jak mialam wizyte u profesora w klinice. Usg, kontrola czy przybylo pecherzykow, przybylo ![]() ![]() A wyniki meza dobre,tragedii nie ma,ale stwierdzil ze trzeba im (plemnikom) troche pomoc i przepisal mezowi witaminki profertil (prawie zawalu dostalam przy placeniu w aptece), a mi (na dzisiaj) zastrzyk tym pazem pregnyl 5000 na pękniecie a za dwa dni mam zaczac brac luteinke. Oczywiscie dzis obowiazkowe staranie ![]() ![]() I zobaczymy. Stwierdzilam ze na razie dajemy sobie czas,na spokojnie. Czy ktoras dostala te zastrzyki? jak sie czulyscie po nich?
#2884 |
Zakorzenienie
|
Siva, zerknęłam na cenę tych witamin, masakra!
|
![]() ![]() |
![]() |
#2885 |
Zakorzenienie
|
Siva moja koleżanka ma teorię, że to przez wagę nie mogę zajść w ciąże (o hashi nie wie). I jakby nie patrzeć większość hormmonów damskich w tłuszczyku siedzi, a tego u nas za dużo nie ma.
Cena tych witamin to kosmos:/ probowałam na szybko znaleźć tańszy zamiennik, ale brakuje w nich innych rzeczy, a glutation w trochę większej dawce (1mg) znalazłam tylko w jednym preparacie na oczy, reszta miała stanowczo mniej. Przy braniu tego na oczy + inne La, Lk można by już przesadzic z innymi :/ Z ciekawości ile dałaś w aptece stacjonarnej? |
![]() ![]() |
![]() |
#2886 | |
Zadomowienie
|
Masakra :/ ale i tak niedrogo zaplacilam patrzac na ceny w necie.
---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Cytat:
![]() Lekarz mnie uprzedzil ze sa drogie i skierowal mnie do kilku aptek w miescie gdzie sa najtansze. Za miesiac kuracji 2x1 60 tabl 166zl, nie mowiac ze jeszcze reszta moich "witaminek" ![]() Po zastrzyku nic na razie nie czuje,choc pewnie owulacja bedzie dzis.
![]() |
#2887 |
Przyczajenie
|
Starania o dziecko
Witam !
Pewnie już nie raz był taki temat ale chciałabym jakieś świeże informacje. Zanim zaszłam w pierwszą ciąże czekałam 1,5 roku. Niestety okazało się że to ciąża bezzarodkowa (zaśniad groniasty) . w zeszłym roku w grudniu miałam zabieg . Po zabiegu okazało się ze mam cystę i z dalszymi staraniami musze poczekac pól roku. Fizycznie po zabiegu bardzo szybko wróciłam do zdrowia miesiączka już w styczniu się pojawiła i od stycznia do teraz jest regularna . od czerwca zaczęliśmy znowu sie starac i nic. Badania wszystkie są ok . Zaniepokoiło mnie ostatnie plamienie które pojawiło sie po miesiączce 3 dni . Plamienie jest brązowe. Dodam że przed okresem nie miałam boli a ni nic jak zawsze jedynie bolały mnie piersi (dodam ze po zabiegu podczas miesiączek nie miałam boli piersi jak zawsze ból dopiero wrócił 2 miesiące temu gdy pojawił sie pierwszy raz od zabiegu myślałam że juz sie udało ale nie) brzuch ani jajniki nie dokuczały mi w tym cyklu i w ogóle nie wysypało mnie jak zwykle pryszczami no ale miesiączka przyszła w terminie wydaje mi się ze była normalna chociaż kolor nie był na początku czerwony tylko brązowawy przez dwa dni potem normalnie 3 dni krwi . No i te plamienia 3 dni po okresie . Może któraś z was miała taka sytuacje . Proszę o jakieś wypowiedzi . Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#2888 |
Przyczajenie
|
Witam
Waga jest bardzo ważna przy staraniu o dzidzie. Ale jezeli waga zbyt niska lub wysoka nie zaburza cyklu miesiaczkowego gdy okres pojawia się regularnie waga nie ma tu nic do rzeczy. |
![]() ![]() |
![]() |
#2889 |
Przyczajenie
|
Witam miał ktoś puste jajo płodowe? Ja miałam we wrzesniu i lekarz powiedział w szpitalu kiedy moge starać się za (3 miesiące) więc w grudniu mija 3 miesiąc chcę zacząć starać sie ale troszku się boje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2890 |
Raczkowanie
|
kurczaczek, może warto zrobić badania hormonalne? plamienia przed okresem mogą świadczyć o problemach z progesteronem.
ja wczoraj późnym wieczorem miałam monitoring. w 8dc pęcherzyk miał 17mm. i znowu pojawiła mi się jakaś dziwna podłużna smuga na usg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2891 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2892 |
Zakorzenienie
|
Małosympatyczna, ci lekarze i niektóre rzeczy na odwal się tłumaczone...
A ja mam w sumie w przyszłym tygodniu dostać okres.. zobaczymy...
#2893 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Starania o dziecko
Cytat:
Odpowiadajac ogólnie na Twoje wątpliwości: każdy cykl jest inny. Mnie czasem tak bolą piersi, że nie mogę zdjąć biustonosza a czasem nie bolą w ogóle. Czasem mnie obsypie a czasem mam gładziutką cerę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2894 |
Raczkowanie
|
też mnie takie tłumaczenie drażni zawsze. ale plus, że pani doktor za wygraną nie daje i się doszukuje co to może być. swoją drogą sama jestem ciekawa dlaczego w 6dc tego nie było, w 8 jest a później znowu to znika. ale pani dr powiedziała, że miała przypadek kobiety z takim "czymś" i zaszła ona w ciążę. mam nadzieję, że histeroskopia wreszcie coś wyjaśni.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2895 |
Zakorzenienie
|
malosympatyczna to dobrze że szuka, i się nie poddaje.
Gorzej gdyby nic z tym nie zrobiła, a często tak jest. A chodzić na nfz czy prywatnie ?
#2896 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2897 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2898 |
Zadomowienie
|
Lepiej sprawdzic jesli masz taka mozliwosc. Nie ma co lekcewazyc. Ja dzis 15dc i niby w tym cyklu jest wieeelka szansa i nadzieja po zastrzykach. Aj.. zobaczymy. Nic sie nie nastawiam
![]() ![]() I za was tez trzymam kciuki. Najwazniejsze zdrowko
#2899 |
Zakorzenienie
|
Malosympatyczna to i tak masz fajnego lekarza
![]() Wysłane z malego pożeracza czasu ![]()
#2900 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny jestem po Hsg ...masakra...ból do potęgi entej nieskończonej...nigdy więcej...Jasia nie dostałam tylko przed dali mi dożylnie przeciwbólowy i w pupę rozkurczowy. Do domu poprosiłam o wypis po 2 godz. od zabiegu. Lekarz powiedział że udało się przepchać ale wynik do odbioru w przyszłym tygodniu. Obecnie bólu po Hsg nie mam ale zmagam się z mega okropnym bólem nadbrzusza (jelita) nie wiem czy to ma jakiś związek z zabiegiem...brzuch twardy, temp. 38 stopni...zobaczymy jutro jak będę sie czuła. Chciałam już w tej rozpaczy dzwonić do lekarza, ale odpuściłam sobie. Kazał się starać od razu ewentualnie wizyta za 3 mies. Współczuje tym które są przed zabiegiem..uwierzcie mi...bólu miesiączkowego to to nawet nie przypomina.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2901 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2902 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a ja na 17.12 mam termin histeroskopii. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2903 |
Rozeznanie
|
Waga109 ja tak samo przeszłam to badanie jak ty , myślałem ze umrę z bólu bardzo mnie bolało , wiem ze dziewczyny często pisały ze to jak ból w trakcie @ ja mambolesne miesiączki ale to pikus w porównaniu z tym
Współczuje , trzymaj sie
#2904 |
Zadomowienie
|
Jejku wspolczuje wam dziewczyny
![]() Ja tez na szczescie tak tego nie przezylam,zadnych znieczulec,nuc przeciwbolowego. Sekunde byl ostry bol tylko,ale jesli was tak bolalo przez dluzszy czas..to oj wspolczuje ![]() ![]()
#2905 | |
BAN stały
|
Dot.: Problemy z zajściem w ciążę
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2906 |
Zadomowienie
|
My tez mamy profertil,tzn moj maz
![]() 6 dzien kuracji. W aptece mi powiedziala pani zeby odstawic jesli maz bedzie mial goraczke. Jest lekko przeziebiony, i goraczki brak. Wiec chyba nie musimy odstawiac? Szukam info na necie ale konkretow nie znalazlam ![]()
#2907 |
Zakorzenienie
|
Po jakim czasie starań opłaca się robić badanie nasienia ??
![]() |
#2908 |
Raczkowanie
|
Mi gin powiedział że po roku
#2909 |
Zakorzenienie
|
Ja jakbym mogła cofnąć czas to od razu zrobiłabym badania. Aktualnie mam poczucie zmarnowanego roku, bo też na początku myślałam, że jakby co to po roku zacznę robić wszystkie badania.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2910 |
Zakorzenienie
|
No siostra mi mowila ze badania, leki itp w moim cz tam naszym wypadku po roku...
Moj niby mlody, ale sie zaczelam zastanawiac i on martwic... Wysłane z malego pożeracza czasu ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:51.