Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2 - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-11, 09:29   #2881
allckarola
Zadomowienie

Dot.: Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2

chyba to nie ma sensu ja jak sie poloze to nie mam brzucha
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bez☠tytułu.jpg (20,4 KB, 34 załadowań)
allckarola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 09:31   #2882
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Dot.: Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2

Cytat:
Napisane przez allckarola Pokaż wiadomość
chyba to nie ma sensu ja jak sie poloze to nie mam brzucha
- sorry, nie mogłam sie powstrzymac
Może zróbmy test wieczorem, gdy brzuszki pełne
ale Paulinie powinno wyjść
Idę sie ogarnać, bo syfilis ...

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 09:32   #2883
Miminek
Raczkowanie

Hej hej. Dzisiaj weszłam na wagę i co? I jajco. Nie przytyłam nic a to 19 tc w pierwszej ciąży, na tym etapie miałam już +6kg. Fakt, mam nadwagę ale nie jestem otyła, żeby tak kompletnie nic nie tyć. A dzidziol ponad tydzień większy jest Jem wszystko i wtedy kiedy mam ochotę a tutaj takie coś...

Misstic - nawiązując do wczorajszej rozmowy odnośnie jedzenia w święta - u nas jest tak, że w święta nikt obiadu już nie gotuje. Jest tyle jedzenia że obiad byłby grzechem

Paulina Darek, Latte - proszę mi się nie licytować która grubsza, bo pewnie ja biję Was w przedbiegach ale cieszę, się że są tutaj też bardziej okrągłe mamy, a nie same takie "pająki" jak Metamfetaminax, małaPaulina czy Allckarola hehe

Elffirka - ooooo to to ! Ja kocham w ciąży kfc nigdy mi aż tak nie podchodziło jak teraz dobrze, że żeby zjeść kfc muszę być w Poznaniu bo tak pewnie co chwilę bym coś jadła apropo dzieci i toalet - kiedyś mój przyszły szwagier razem z moją siostrą zabrali Radka na spacer. Weszli z nim do jakiegoś sklepu i:
- sprzedawczyni: "oooo jaki mały klient, co byś chciał?"
- Radek "chce kupę"
- sprzedawczyni do mojego szwagra: "co on chciał?"
- na co mój szwagier trzeźwo: "mówi, że chciał coś kupić"
hahaha ja do teraz jak sobie przypomnę jak to opowiadał to się śmieję

Monika - ja w pierwszej kolejności zadzwoniłabym do zusu. Jeżeli przysługuje Ci 100% to walcz o to i nie gódź się na ich widzi-mi-się.

Ekaterina - jak ja rozumiem Twój ból spróbuj z tą laktulozą, powinna Ci pomóc.

Etusia - mnie w pierwszej ciąży przepuszczono tylko raz i to gdzieś w połowie ciąży i wymogła to sprzedawczyni o kupujący odwracali głowy a ja nie będę się nikomu prosić. W 9 msc byliśmy jeszcze na jakiś drobnych zakupach w IKEI. Stanęłam w kasie pierwszeństwa i nikt, dosłownie nikt mnie nie przepuścił. W tej ciąży mimo że brzuch już widoczny, ale nie jest jakiś ogromny zostałam przepuszczona już 2 razy. 2 razem było mi głupio bo miałam do kupienia 2 rzeczy w biedronce i stoję już w kolejce do kasy z tymi 2 rzeczami w ręce, czekam za tż bo widziałam że poszedł jeszcze po piwsko na co Pani stojąca przede mną mówi, że mam wejść przed nią itd. podziękowałam, odmówiłam bo wiedziałam że zaraz jeszcze dojdzie do mnie tż z 4pakiem na co przychodzi mąż tej pani i zaczyna ją wyzywać że jak to tak ciężarnej i to z mały dzieckiem nie przepuścić - prawie siłą mnie przed siebie wepchnęli na co idzie mój ukochany z 4pakiem w dłoni... Mieliśmy co prawda tylko 3 rzeczy do kasy ale głupio było mi mimo wszystko.

małaPaulina - ale co Cię niepokoi? To Twoja pierwsza ciąża. Ruchy możesz ze spokojem poczuć dopiero po 20tc. Ja mam pewność, że to na 100% ruchy od paru dni. Nie martw się

Agnes - śliczny ten sweterek. Ja chciałabym już wiedzieć co to za potencjał we mnie siedzi na razie nie mam dużo ciuszków, ale same neutralne kupiłam. Mimo wszystko wolałabym wiedzieć.

Allckarola - Ty pająku masz śliczną figurkę.

Miminek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 09:33   #2884
WwikIi
Raczkowanie

ania9106 zgodnie z przepisami mają 30 dni, po tym czasie jeżeli nie było podstaw do niewypłacenia muszą płacić z odsetkami.
WwikIi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 09:33   #2885
allckarola
Zadomowienie

ok nie ma sprawy wieczorem troszkie wiekszy wiec ok :P teraz sie rusza ale bije serce i az brzuchem rusza
Stary 2014-04-11, 09:34   #2886
ania9106
Zadomowienie

dzwonię do ZUS-u od 20 min :P nawet nie podnoszą słuchawki

15.02.2020 MAŁY KTOŚ
ania9106 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 09:35   #2887
allckarola
Zadomowienie

Miminek Dziekuje

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-04-11, 09:36   #2888
ania9106
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez WwikIi Pokaż wiadomość
ania9106 zgodnie z przepisami mają 30 dni, po tym czasie jeżeli nie było podstaw do niewypłacenia muszą płacić z odsetkami.
To mój ZUS kłamie i nie odbiera tel. ode mnie a rachunki się same nie zapłacą :/

15.02.2020 MAŁY KTOŚ
Stary 2014-04-11, 09:37   #2889
Miminek
Raczkowanie

Allckarola - spoko, nie ma za co ja po kilku zabiegach odsysania i plastyce brzucha + laserze na rozstępy też będę tak wyglądać
Zazdroszczę po prostu i podziwiam

Miminek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 09:37   #2890
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
ok nie ma sprawy wieczorem troszkie wiekszy wiec ok :P teraz sie rusza ale bije serce i az brzuchem rusza
no u mnie też rusza sie od bicia serca i ma problemy z tym długopisem bo mi zjeżdza w dół

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-04-11, 09:40   #2891
allckarola
Zadomowienie

Miminek przed ciaza duzo cwiczylam i malo mi brakowalo do szesciopaka teraz odpuscilam bo jakos boje sie o dziecko z moimi cwiczeniami, mysle ze po ciazy wroce do formy. Narazie jest cos innego u mnie na pierwszym miejscu. A Ty nie narzekaj napewno masz piekny brzuszek
Ekaterina mi nie spada ;p ale takie wibracje przesyla serducho ze w rytm piosenki pika
Stary 2014-04-11, 09:41   #2892
małaPaulina
Wtajemniczenie

allckarola o nie,nie wybacze ci Tweetiego

Dziewczyny wlasnie czekalam tez w kolejce na pobranie krwi i nikt mnie nie przepuscil!!!!!!!!a było tak duszno ze myslalam ze padne...
Z tego co slyszalam od kolezanek to ludzie nie przepuszczaja a juz na pewno nie ci starsi...ja jak jest wolne miejsce to siadam w autobusie i tyle
Znajoma znajomej tak stracila dziecko ze jechala w autobusie i autobus zahamowal i jakis facet na nia wpadl uderzyl w brzuch i... poronila takze siadam zawsze!!!!!! chociaz czesto nie ma gdzie...

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 09:44   #2893
allckarola
Zadomowienie

o kurde a wiesz ze zapomnialam ze Ty tez masz poczekaj zaraz sie zmienie bo Twoj Tweety chce mnie zbic az strach sie bac
Stary 2014-04-11, 09:44   #2894
ania9106
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość

Dziewczyny wlasnie czekalam tez w kolejce na pobranie krwi i nikt mnie nie przepuscil!!!!!!!!a było tak duszno ze myslalam ze padne...
Z tego co slyszalam od kolezanek to ludzie nie przepuszczaja a juz na pewno nie ci starsi...ja jak jest wolne miejsce to siadam w autobusie i tyle
Znajoma znajomej tak stracila dziecko ze jechala w autobusie i autobus zahamowal i jakis facet na nia wpadl uderzyl w brzuch i... poronila takze siadam zawsze!!!!!! chociaz czesto nie ma gdzie...
Wybacz, ale ja Cie nie rozumiem. Wchodzisz mówisz dzień dobry.. Wychodzisz do gabinetu mówisz,ze jesteś w ciąży i chcesz skorzystać z prawa pierwszeństwa. I w du*e masz co powiedzą inni w kolejce

15.02.2020 MAŁY KTOŚ
Stary 2014-04-11, 09:49   #2895
201610121609
Konto usunięte

Cytat:

No właśnie gubię sie teraz z tymi avatarami

Ja w kolejkach i przed ciaza i teraz nienawidziłem tego jak ktoś za blisko mnie staje z tylu... Jezu normalnie odchodzę jakoś na bok kolejki albo coś bo czuje jak ktoś narusza moja przestrzeń a jeszcze jak sobie kaszlnie albo gada do kogoś mi nad uchem

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
201610121609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 09:49   #2896
WwikIi
Raczkowanie

ania9106 a wiesz kiedy miałaś złożone wszystkie dokumenty do ZUS przez pracodawcę? Bo te 30 dni liczy się od tego momentu.

Edytowane przez WwikIi
Czas edycji: 2014-04-11 o 09:54
WwikIi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 09:56   #2897
ania9106
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez WwikIi Pokaż wiadomość
ania9106 a wiesz kiedy miałaś złożone wszystkie dokumenty do ZUS przez pracodawcę? Bo te 30 dni liczy się od tego momentu.

tego nie wiem niestety. Nie ufam naszemu księgowemu dlatego od kwietnia zwolnienie zawożę osobiście. Jest opcja,że coś zawalił bo to jest idiota

Miała któraś z was robione badanie CRP ??

15.02.2020 MAŁY KTOŚ

Edytowane przez ania9106
Czas edycji: 2014-04-11 o 09:58
Stary 2014-04-11, 09:57   #2898
małaPaulina
Wtajemniczenie

wybaczcie ze nie odpisze z osobna ale bylo by to samo Ja jestem zadowolona ze swojego lekarza i on w sumie tez mi moze zrobic USG jak go zmusze wiec na NFZ nie ma sensu isc bo nie dostane sie z dnia na dzien,bo gin to jedno a USG to robi ktos inny raz w tygodniu
Tez myslalam zeby mu powiedziec zebym miala te USG czesciej ale musze najpierw wytrzymac do tego polowkowego
A ostatnie USG mialam 18 marca wymuszone przeze mnie

allckarola masz maleńki brzuszek

ania9106 nawet nie slyszalam o prawie pierwszenstwa...

Miminek to ciekawe bo jako jedyna na tym forum przytylam juz 8kg chudzielec ze mnie jak nic..."pająk"?
i wiem ze ruchy moge poczuc w 20 a nawet w 22tygodniu tylko juz mnie to stresuje...
zjadlam na siłe pol czekolady zeby dzieć sie ruszyl i chyba sie porzygam

88Ekaterina88 beznadziejny ten test bo mi serce nawala ech

Edytowane przez małaPaulina
Czas edycji: 2014-04-11 o 10:01
Stary 2014-04-11, 10:02   #2899
malgosia1051
Zadomowienie

Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))

Cytat:
Napisane przez bezaczek7 Pokaż wiadomość
gratulacje

zabawa czy nie, jak któraś będzie nastawiona, że przez to na pewno słychać, a nie usłyszy, to jeszcze może z tego wyniknąć coś niemiłego a wierzcie mi, próbowałam od róznych stron, wyżej, niżej, z boku, przez cieniutką bluzkę i na skórę-nic. może temu że mam stary sprzęt, a może moje burki trawienne zagłuszały wszystko inne mimo wszystko nasze duże serce a takie jeszcze maciupkie to też na pewno inaczej słychać. a może faktycznie musi być większe by było słychać.

idę jeszcze włosy suszyć bo się zasiedziałam

---------- Dopisano o 01:20 ---------- Poprzedni post napisano o 01:16 ----------

powiem ci, że ja odniosłam wrażenie, że to nie Małgosia najechała na dziewczyny, a dziewczyny na nią. bo większość ma takie zdanie, jedna drugą poparła i zrobiła się ściana "na tak" i jednostka "na nie". ale taka już jestem, że nie zabieram głosu w poważnych dyskusjach, wolę obserwować z boku.

swoją drogą wypowiedź Małgosi o kajaniu się odebrałam jako ironiczną-sory że mam własne zdanie a kolejne dopiski że jest w ciąży i jest nieznośna czy coś, jako próbę załagodzenia sytuacji tudzież lekkie wycofanie, po prostu, bo nie chce większego dymu. i nie wydaje mi się, by ona się tym mocno przejęła, natomiast mogę się mylić. oby nie, bo naprawdę nie ma czym w kupie zawsze siła.

jak już się mam wypowiedzieć, to fakt, nie czytałam dokładnie wszystkich postów, bo znów miałam pięć stron do nadrobienia, natomiast odebrałam to tak, że Małgosia wyraziła swoje zdanie, a dziewczyny może opacznie ją zrozumiały i zaczęły same się tłumaczyć i niejako narzucać jej swoje zdanie (że to nic złego)same będąc zdania, że to ona próbowała coś narzucić im. i wszystko jasne
no generalnie: każda ilość alkoholu może zaszkodzić, bo nigdy nie wiadomo czy się nie trafi akurat idealnie w moment tworzenia przykładowo najważniejszego nerwu w ciele dziecka. no bo nie wiadomo. i niby nic nie jest udowodnione że szkodzi, ale tak samo nie jest udowodnione, że nie szkodzi. któraś pisała że robili badania do 10 r ż dziecka-a kto powiedział, że do wtedy już na pewno wyjdą ewentualne powikłania po spożyciu? tak samo jak alergia może się objawić w 60 r ż tak samo ja jestem zdania, że skutek uboczny może się objawić np w 40 r ż. musiałyby być prowadzone naprawdę długofalowe badania, bo ja uważam, że do 10 r ż to jest za krótko. a może dzień później dziecko już się nie umiało dostosować społecznie, któż to wie

podsumowując: moje zdanie takie: ja nie napiję się ani łyka piwa, tym bardziej innego alkoholu, natomiast głównie ze względu na to, że smakuje mi whisky a to jest mocny alkohol wg mnie całkowicie zakazany, a smak piwa mi nie odpowiada, więc nie tęsknię do niego tak, by pić jakieś nisko%.
szanuję osoby, którym brakuje smaku piwa i decydują się na wypicie nisko%, jest to ich decyzja i w razie czego to oni będą płakać i zmagać się z ewentualnymi następstwami, które jak wiadomo-mogą nie wystąpić w ogóle.

tak samo oczekuję zrozumienia u osób, które są całkowicie przeciwne fast foodom i coli, że nie będą krzyczały po mnie jak napiszę o zjedzonym kebabie czy kilku łykach coli od tżta dla mnie takim smakiem, którego mi brakuje czasem, jest cola i z nią robię tak jak niektóre kobiety z piwem-kilka łyków od tżta. i nie oczekuję, że osoby, które są za zjedzeniem kebaba będą mnie popierać i wychwalać pod niebiosa oczekuję, że zostanie to przyjęte do wiadomości, ewentualnie ktoś się może wypowiedzieć o swoim zdaniu bez oceniania albo też niech zostanie to pominięte milczeniem

koniec mojego wywodu, dobrej nocy, za 6 godzin wstaję i jedziemy 80km w jedną stronę trzymajcie kciuki, bo coraz bardziej mnie pasy cisną
Ale ja naprawde szerze przepraszam bo nie chcialam nikogo urazic i szanuje kazde zdanie tylko po prostu nie moge patrzec jak ciagle slychac o nowonarodzonych dzieciach z 5promilami bo to dla mnie jest nie do pojecia. Dlatego ja sie boje pic nawet łyczka piwa choc mam chceci a mój brat z premedytacja pije przy mnie i jeszcze mówi na głos " jakie dobre piwko" ale nie wypije bo alkohol wplywa na rozwój mojego nienarodzonego dziecka. I jeszcze raz was przepraszam.
60cm
Monika moja coreczka
malgosia1051 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 10:02   #2900
ania9106
Zadomowienie

Cytat:
wybaczcie ze nie odpisze z osobna ale bylo by to samo Ja jestem zadowolona ze swojego lekarza i on w sumie tez mi moze zrobic USG jak go zmusze wiec na NFZ nie ma sensu isc bo nie dostane sie z dnia na dzien,bo gin to jedno a USG to robi ktos inny raz w tygodniu
Tez myslalam zeby mu powiedziec zebym miala te USG czesciej ale musze najpierw wytrzymac do tego polowkowego
A ostatnie USG mialam 18 marca wymuszone przeze mnie

allckarola masz maleńki brzuszek

ania9106 nawet nie slyszalam o prawie pierwszenstwa...

Miminek to ciekawe bo jako jedyna na tym forum przytylam juz 8kg chudzielec ze mnie jak nic..."pająk"?
i wiem ze ruchy moge poczuc w 20 a nawet w 22tygodniu tylko juz mnie to stresuje...
zjadlam na siłe pol czekolady zeby dzieć sie ruszyl i chyba sie porzygam

No to już teraz wiesz i do lekarza, na badania nawet w kolejce w aptece masz pierwszeństwo choćbyś była 50 w kolejce

15.02.2020 MAŁY KTOŚ
Stary 2014-04-11, 10:05   #2901
allckarola
Zadomowienie

Jestem Spongebob ;p
Stary 2014-04-11, 10:05   #2902
malgosia1051
Zadomowienie

Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))

Cytat:
Czesc dziewczyny pol nocy nie spalam przez ta wizytę niby wszystko ok. Ale chyba nie do końca moje dziecko zwinelo sie w klebek główką do dołu i trochę to mojego gina zaniepokoilo. Ale mówił żebym sie nie martwila może mojemu dzidzi tak wygodnie. Głównie chodzi o to ze go pomierzyc nie mógł. Hym za trzy tyg mam iść jak dalej bedzie w takiej pozycji to pójdę na te penetralne żeby sprawdzić czy wszystko ok. Przyjechałam do domu i ryczalam. Mąż mówił ze gdyby było złe to kazalby jutro przyjść. Może ma rację. Ale i tak te trzy tyg będę trudne. Tamtym razem dzidzi fikalo teraz takie spokojne spalo czasami sie poruszyło. No nic trzeba sie wsiąść w garść. Bedzie dobrze
napewno bedzie dobrze i maz ma racje kochana uzbroj sie w cierpliwosc i bedzie dobrze..
60cm
Monika moja coreczka
malgosia1051 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 10:06   #2903
zazdrosnica0
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Miminek Pokaż wiadomość
Hej hej. Dzisiaj weszłam na wagę i co? I jajco. Nie przytyłam nic a to 19 tc w pierwszej ciąży, na tym etapie miałam już +6kg. Fakt, mam nadwagę ale nie jestem otyła, żeby tak kompletnie nic nie tyć. A dzidziol ponad tydzień większy jest Jem wszystko i wtedy kiedy mam ochotę a tutaj takie coś...
to co ja mam powiedzieć mam wagę normalną, na granicy z niedowagą a od początku ciąży NIC NIE PRZYTYŁAM, a już od 5 miesiąca powinno być 0,5kg na tydzień jem bardzo dużo tj. o 8-9 obfite śniadanie, 10-11 kilka owoców, 12-13 obiad, 15 drugi obiad, 17 jakaś przekąska i o 18-19 kolacja...

Już nawet Tż podsówa mi ciasta, kebaby i inne takie co bym przytyła, a tu nic na mnie nie działa

Co do testu z długopisem zrobię jutro rano, bo po śniadaniu czuje ruchy najbardziej
12.1.2013 - zaręczyny
16.11.2013 -

zazdrosnica0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 10:07   #2904
allckarola
Zadomowienie

Dzisiaj nie czuje sie tutaj bezpiecznie kazda chce mnie bic nie bijcie
Stary 2014-04-11, 10:09   #2905
Paulina Darek
Rozeznanie

muszę pochwalić mojego męża...
jak wczoraj pisałam zauważył u mnie rozstępy i przejął się bardziej niż ja... i dziś rano pyta się mnie co na te rozstępy można kupić, bo przecież jak jak później na plaży się pokażę...
a druga sprawa od kilku dni jest mi strasznie nie wygodnie w nocy, kręcę się, stękam, albo o 4 już nie śpię, a mój tż pyta się dziś czy może taką poduszkę mi kupić jak ma jego kuzynka w ciąży, bo może wygodniej mi będzie i będę wyspana...
normalnie mnie zatkało

a co do kuzynki męża to muszę wam coś opowiedzieć...termin ma na 10czerwca i ogólnie zawsze była otyła, tak na oko waży teraz jakieś 110kg przy wzroście165cm, mówiła mi że przytyła już 13kg!!! i wyobraźcie sobie że dziecko, dziewczynka ma niedowagę powinno ważyć ok 1800g a waży ledwo ponad 1000... jeszcze lekarz powiedział, że główka ma normalną wielkość, tylko to ciałko takie małe...do tej pory wszystkie badania miała w normie, tylko jakąś bakterie w moczu miała, ale już zwalczona... nie mogę uwierzyć, ona taka okrąglutka, jak pączuszek nawet nie widać, że w ciąży bardziej że jest gruba po prostu i takie buty...
Paulina Darek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 10:09   #2906
allckarola
Zadomowienie

Malgosia juz jest wszystko ok nie chce tego tak przezywac co bedzie to bedzie ja jestem dobrej mysli, mialam chwile zalamania ze przyjechalam od lekarza i ryczalam ale raczej nic mi to nie da i musze czekac do tego 29 kwietnia. ale Dziekuje
Stary 2014-04-11, 10:12   #2907
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Paulina bo najpierw musisz sie wyciszyc, bo ty jeszcze zyjesz emocjami z przychodni Odpocznij, spokjnie oddychaj, serce sie uspokoi i wtedy spróbuj, moze cos wyjdzie
allckarola oj już spokojnie

Kuchnia prawie odpicowana, jeszcze zlew został, a o 14 stej znowu bedzie burdel bo obiad gotuje i jaja bede smazyc

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-04-11, 10:14   #2908
elffirka
Rozeznanie

Ktoś się pytał o badanie CRP. Ja miałam robione w 12 tygodniu przy zapaleniu nerek. Dosłownie mi codziennie krew pobierali bo sprawdzali czy antybiotyki działają. Norma jest coś koło 6 jednostek chyba a ja miałam prawie 300.
elffirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 10:14   #2909
małaPaulina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ania9106 Pokaż wiadomość
No to już teraz wiesz i do lekarza, na badania nawet w kolejce w aptece masz pierwszeństwo choćbyś była 50 w kolejce
no wlasnie czytam w necie i wcale nie,poza kolejnoscia na badania tylko jesli jest tak w danej poradni i jest tam taki zapis a u mnie nie ma...

allckarola dziekuje ze zmienilas
mam dzis beznajdziejny nastroj i TZ wlasnie odchodzi z pracy...no chyba ze go jakos zatrzymaja...oszaleje

Edytowane przez małaPaulina
Czas edycji: 2014-04-11 o 10:18
Stary 2014-04-11, 10:18   #2910
carolciuska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zazdrosnica0 Pokaż wiadomość
to co ja mam powiedzieć mam wagę normalną, na granicy z niedowagą a od początku ciąży NIC NIE PRZYTYŁAM, a już od 5 miesiąca powinno być 0,5kg na tydzień jem bardzo dużo tj. o 8-9 obfite śniadanie, 10-11 kilka owoców, 12-13 obiad, 15 drugi obiad, 17 jakaś przekąska i o 18-19 kolacja...

Już nawet Tż podsówa mi ciasta, kebaby i inne takie co bym przytyła, a tu nic na mnie nie działa

Co do testu z długopisem zrobię jutro rano, bo po śniadaniu czuje ruchy najbardziej
A jakie dzidzia ma wymiary ? Bo moja duza, a brzuch ledwo sie zaokraglil
carolciuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości