|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Staraczki i Mamusie cz. 8 (jeszcze szczęśliwsza)
ja chce milky way
bardzo lubie
Edytowane przez buu007 Czas edycji: 2014-06-27 o 20:34 |
|
|
|
#2882 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak założysz, że cały miesiąc, to już jakoś ciężko. A ten jeden dzień to ujdzie się przemęczyć. I jakoś pójdzie. Powolutku, aż do skutku. Za Ciebie też Cytat:
![]() Taka umiejętność, jak widać może się przydać. Cytat:
BUU- ja lekarzy ciągnę za język na ten moment i tak operacji nie zrobię, bo to dłuższa przygoda. Potem rehabilitacja trwa ok. 0,5 roku, więc to wymaga wpasowania się w dobry moment, żeby zrobić z tym porządek. Nie wiedziałam, że skopsałam sobie aż tak to smutne kolano, bo od dłuższego czasu wydawało mi się, że już jest świetnie. Jedno więzadło się ładnie zagoiło, ale drugie pękło już do końca. Ot życie ale spoko loko- chodzić mogę, nie mogę się roztyć tylko za bardzo ![]() Na razie czytanie o merci, kulkach lindt, czy rafaello przypomina, że lubię, ale nie mam chęci jedzenia. Nie pamiętam, kiedy jadłam jakieś słodycze poza lodami i własnym ciastem, więc oby tak dalej. TROJANOWSKA- mój brat cioteczny adoptował kota i wiem, że też go chipowali i właśnie w umowie zawarli adnotacje o domowym chowie. Może mają takie procedury? Może to dla bezpieczeństwa. ![]() Moja Mama ma kota od mojej koleżanki- ślicznego Rudolfa. Jest kotem hasającym po ogrodzie, ale też grzecznie śpiącym na swoim fotelu w salonie. BUU-kot Mamy też patrzy na wszystkich z wyższością, a daleko mu do persa ![]() ELINKA- sorry, telewizora w moim domu brak. Za to mamy nowy dysk do laptopa i super urządzenie telematyczne do pomiarów wszelakich ruchów samochodu Coś za coś ![]() ZŁOŚNICA- ja dopiero od niedawna ją polubiłam. Jest miła obsługa, czysto, jasno. Każdy inny taki sklep bym odwiedzała chętnie. GORNEK- duphaston to pochodna progesteronu. A gdy on rośnie piersi mogą boleć- w drugiej fazie cyklu, albo w ciąży wiele kobiet bolą, właśnie dlatego, że rośnie progesteron. Edytowane przez aggo_di Czas edycji: 2014-06-27 o 20:31 |
|||
|
|
|
#2883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie no ja noe narzekam na to ![]() lubie to robic i chetnie zrovie tylko bardzo sie boje Wyslane z Samsunga Galaxy S3
|
|
|
|
|
#2884 |
|
Zakorzenienie
|
Kanwa, jeszcze sporo jest dla ciebie. Dotleniłaś się?
Chyba mnie nerka boli. |
|
|
|
#2885 |
|
Zakorzenienie
|
kochane ja lece. caluski
![]() Wyslane z Samsunga Galaxy S3
|
|
|
|
#2886 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko mnie jeszcze nigdy nie bolały cycki i nadal nie bola, wiec moze dupek aż tak na mnie nie wplynie. Kurde wlasnie oglądałam na tvn style o wcześniakach, kobiecie odeszly wody w 23 tygodniu, zrobili cesarke, maleństwo chwile żylo tylko i mi lzy w oczach stanely
![]() Sent from my RM-825_eu_poland_345 using Tapatalk
|
#2887 |
|
Zakorzenienie
|
.Ja mam gornek tak: dokładnie 15 dc cyklu zaczynają mnie boleć trochę, 21, 22 dc bolą bardzo a potem przed okresem przestaja. Po dupku zdecydowanie bardziej a po ziółkach masakrycznie.
|
|
|
|
#2888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na jednym wątku tez jest dziewczyna w podobnej sytuacji tylko 27 tydzień... Okropne ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
II kreseczki - 11.09.2014r. 26 lipca - kolejny rok razem! Julek - 10.05.2015r. 21:40 pierogowamama.com |
|
|
|
|
#2889 |
|
Zakorzenienie
|
To jestem chyba jakas inna, bo ja poza drażliwością sutków max 3 dni nie mam żadnych boli cycków i nigdy nie mialam. To normalne? Czy kazda trochę bola.
Sent from my RM-825_eu_poland_345 using Tapatalk
|
#2890 |
|
Zakorzenienie
|
Jak nie brałam antyków to cycochy zaczynały bolec od razu po owulce, po odstawieniu nie bolą w ogóle za to w czasie dni płodnych bolą mnie jajniki
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
II kreseczki - 11.09.2014r. 26 lipca - kolejny rok razem! Julek - 10.05.2015r. 21:40 pierogowamama.com |
|
|
|
#2891 |
|
Zakorzenienie
|
Myślę gornek, że to sprawa indywidualna. Zobacz, jak kobiety w ciąży reagują na wyższy progesteron. Niektóre wymiotują, a np. moja koleżanka do 8 miesiąca pracowała i czuła się rewelacyjnie. Jedne cycki bolą inne nie.
|
|
|
|
#2892 | |
|
Wtajemniczenie
|
to bardzo indywidualny objaw, tak jak nie każdą kobietę boli brzuch przed @
Poziom hormonów u każdej się zmienia, ale nie każda reaguje na te zmiany tak samo. Ot życie ![]() Każdy je to samo ciasto, a jednemu pójdzie w brzuch, innemu w tyłek, a innemu nigdzie ![]() ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- Cytat:
tu też widać indywidualne podejście reagowania na wzrosty hormonów.<Napisałam pierwszą część, a potem przeczytałam Twoją >
|
|
|
|
|
#2893 |
|
Wtajemniczenie
|
Mlebi będzie dobrze
![]() Soniuska i Elinka się trzymają.Ja już w łóżku. Obok mnie hity białe z porzeczką i herbatniki.TŻ poszedł do pracy. Pierwszy raz odkąd się znamy nie odzywamy się tyle do siebie. Zawsze któreś z nas pękało i nie było cichych dni.
|
#2894 |
|
Zakorzenienie
|
A my na miescie bo wielka impreza siedzimy w knajpce
![]() Wysłane z mojego ST26i przy użyciu Tapatalka
|
|
#2895 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie rosly a od owu do @ bolal mnie codziennie brzuch. teraz rosna i bola cycki od jakiegos roku czy cos a brzuch pobolewa troszke przed Cytat:
![]() Wyslane z Samsunga Galaxy S3
|
||
|
|
|
#2896 |
|
Wtajemniczenie
|
Sonia, kciuki za egzamin
Elinka, kciuki za wizyte Aga, a co Ty sobie zrobilas? Kolano rozwalilas? Mlebi, tym razem wszystko musi byc dobrze. Mam nadzieje, ze lekarz cos pomoze. Z tymi bolami piersi, to moze sie zmieniac. Kiedys bolaly mnie przed samym okresem, teraz juz dwa dni po owulacji, az do drugiego dnia@. Nigdy nie bola mnie sutki, a tu psikus i 2 cykle temu piekly mnie sutki
|
|
|
|
#2897 |
|
Przyczajenie
|
W Witam, proszę pomóżcie może ktoś miał identyczny przypadek jak ja . Jestem po dwóch CC . Ostatnią miesiączkę miałam 2 maja 2014 roku, po wykonanej beta hcg i testach ciążowych udałam się 17.czerwca do lekarza , stwierdził brak ciąży w macicy - ciąża pozamaciczna trzeba szukać, 19 czerwca krwawienie wyjazd do szpitala - w macicy pęcherzyk odpowiadający 5 tyg 1 dzień, wypisana do domu , po 7 dniach do kontroli i w dniu dzisiejszym tj. 27.06.2014 wizyta u ginekologa ( już innego ) ciąża w macicy taka sama jak w dzień przyjęcia do szpitala, brak zarodka, zatem podejrzenie ciąży ektopowej w jajniku prawym, czyli dwie ciąże jednoczenie . Beta wskazuje na 6/7 tydzień z OM na 8 tydzień . Proszę o info czy któreś też tak zarodek powoli rosną czy nie ma już szans ?
(
|
|
|
|
#2898 |
|
Zakorzenienie
|
a mnie cycki zaczynały bolec na 10 dni przed @
obecnie bola prawie caly czas
|
#2899 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no wlasnie to sie zmienia. nie-dziekuje ![]() Cytat:
;*Wyslane z Samsunga Galaxy S3
|
||
|
|
|
#2900 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja robie ciasto na szybko z jablkami i ananasem. Tz sie zachcialo, a ja moge sobie powochac
|
|
|
|
|
#2901 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2903 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2904 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz co Misiak, babcia mojej koleżanki zawsze mawiała, że przed zaśnięciem trzeba się pogodzić. Opowiadała tej mojej koleżance, że jakieś małżeństwo się kłóciło, rano on wyszedł z domu i coś mu się stało. Ta kobieta całe życie myślała potem, że się nie pogodzili. Przepraszam, że daje taki durny przykład, ale mi to tak utkwiło w głowie, że zawsze jak się pokłócę to staram się wieczorem pogodzić.
I ta babcia też mawiała, że w domu musi być ciepło, bo zimno to było za czasów wojennych. I tak mi to utkwiło jakoś. I jedno i drugie. Chociaż nie zawsze się tego trzymam, bo jak chłop jest winny to niech sobie pocierpi. |
|
|
|
#2905 |
|
Wtajemniczenie
|
JALOUSE- było drastycznie tylko za pierwszym razem dla mnie. Teraz już się przyzwyczaiłam. Nie przeszkadzało mi to w normalnym funkcjonowaniu, więc nie odczuwałam aż tak tej kontuzji. Wiem, co mogę, czego nie i jest dobrze
![]() CALINECZKO- ja jestem zwolennikiem wyjaśniania spraw na bieżąco, i łatwiej mi zasnąć z oczyszczoną atmosferą. Mi tak się łatwiej żyję. Bo ja taka prosta dziewczyna jestem
|
|
|
|
#2906 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2907 | |||
|
Zakorzenienie
|
Staraczki i Mamusie cz. 8 (jeszcze szczęśliwsza)
Cytat:
Od kilku lat chodzisz z zerwanym wiezadlem w kolanie? Wow podziwiam, ja po swojej karierze w szkole baletowej jestem po 3 operacjach... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Cytat:
Mam nadzieje ze wszystko sobie wyjaśnienicie i sie pogodzicie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Cytat:
Byłam w pozamacicznej ciąży i poziom bety jednoznacznie zwykle wskazuje na właśnie ciąże pozamaciczna. Lekarzem nie jestem ale jeśli według terminu OM 8 tydzień u zarodek sie nie pojawił to raczej nic dobrego to nie wróży, skoro pęcherzyk jest w macicy to jak możesz byc w pozamacicznej? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|||
|
|
|
#2908 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
e tam. Kazda sie czuje czasami ignorowana. Nie tak dawno ja o tym pisalam ale dziewczyny ladnie mi powiedzialy ze to norma i zaakceptowalam i zrozumialam. Poza tym osobiscie uwazam ze bywaja takie sytuacje ze czasami dobrze ze nikt tam nie pamieta o thm co sie pisalo. Cytat:
osobiscie uwazam ze dziewczyny ktore mialy ciezsze przezycia czyli strate ciazy juz bardziej zaawansowanej czy staraja sie wiele cykli maja jednak pierwszenstwo. Jak tu przyszlam tez troche bylam na " ja i ja" ale poczytalam jakie przezycia maja dziewczyny i juz sie tak nie wyrywam, bo moze i mam prawo do swoich obaw,nadzieji i nerwow ale jakos tam wewnetrznie czuje ze byloby niezbyt fajne jakbym marudzila bo mi sie 1 cykl nie udal tzn. Owszem warto wspomniec ale chyba jednak nie skupiac sie tylko na swoim niepowodzeniu. [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;47069942]Laski przepraszam, że ja tylko o sobie. Ale myślę o Was cały dzień!!! Dzisiaj mój stres osiągnął szczyt - pierwszy posiłek o 14... Po 22 godzinach od poprzedniego posiłku mam dość...Ale dekoracja sali wyszła przepięknie! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() [/QUOTE]piekny piekny wystroj. Tylko jedz!!! Cytat:
Tz jeszcze w domku a latamy caly dzien. Mam wrazenie ze we dwojke mamy wiecej biegania przy Mlodym niz gdy jestem sama. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2909 |
|
Wtajemniczenie
|
W dużym skrócie- najpierw uszkodziłam łąkotkę, miałam operacje, potem miałam torbiele usuwane, chondromalację, naderwane więzadło boczne- różnie leczone, a potem naderwanie acl. Aż teraz pękło całkiem. To wszystko zależy od rodzaju urazu, sposobu leczenia, trybu życia i podejścia lekarza. A miałaś operowane którą część stawu kolanowego? Za każdym razem tę samą?
|
|
|
|
#2910 |
|
Zakorzenienie
|
:sly: ktos sie juz zmeczyl nauka
Wyslane z Samsunga Galaxy S3
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:30.

bardzo lubie

się trzymają.

[/QUOTE]
07.07.2012