![]() |
#2881 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część IV :)
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny czy kupowałyście może rajtki ciążowe? Możecie jakieś polecić? Zimno się robi i myślę nad kupnem jakiś grubszych żeby nadal móc nosić kiecki. Edytowane przez aleksandrettaa Czas edycji: 2014-09-02 o 10:47 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2882 |
Zakorzenienie
|
Z rajstop ciazowych z czystym i goracym sercem polecam rajty firmy Marilyn. W poprzedniej ciazy mialam tez gatte i w porownaniu do marilynow gattowe byly do duuuuuuuuuuuu...szy. pily w brzuch, gryzly i niewiadomoco. Marilynowe byly miekkie, delikatne i bardzo wygodne. I calkiem wytrzzymale
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2883 |
Zakorzenienie
|
Ja kupowałam tylko zwykłe, cienkie ciążowe z Rossmanna ale złego słowa na nie powiedzieć nie mogę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2884 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Prowadząca powiedziała, ze od razu widać jak przychodzi kobieta rodzic, czy jest przygotowana czy 9 miesięcy przebimbała. Nie chodzi nawet o panikę... Bo każdy panikuje ![]()
![]() |
#2885 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Mam pytanie do tych z Was, które są zorientowane w sprawach papierkowych. Mam zwolnienie do 3 września i tegoż samego dnia wizytę. Jak znam mojego lekarza, nowe zwolnienie zamiast od 4 wypisze mi od 3 - czy to będzie w oczach ZUSu jakiś wielki problem, czy mam go przyciskać, żeby wpisał inaczej?
![]() |
#2886 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2887 |
Raczkowanie
|
Przekonałyście mnie. Muszę się wybrać do CCC. Już na ich stronie upatrzyłam sobie jedne buty
![]() Zastanawiam się też nad krótkimi kaloszkami z Lidla. Dziewczyny uważajcie na szyjki ![]() Wczoraj chyba przesadziłam ze sprzątaniem. Tak mnie później coś bolało w pośladkach, że nie mogłam chodzić. Dzisiaj już trochę lepiej. To rwa kulszowa, czy co? Miałam to już wcześniej po wysiłku kilka razy, ale dalej nie wiem co to jest. Begie13 -też nakręcam się wojną ![]() Szybkawolna - poszalałaś z zakupami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2888 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2889 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Futbolowa... nie napisałam, że SR to konieczność ![]() przygotowanie tj. sztuka odpowiedniego oddychania (wcale to nie takie łatwe cholerka! - w środę będzie sprawdzane, która ćwiczyła, a która nie!), ćwiczenia mięśni kegla, sztuka relaksacji (czasem jest na to 10 minut, czasem 5 a czasem 5 sekund), ogarnianie się w fazach porodu... wiadomo, że poród to proces, w którym w kazdej chwili może zdarzyć się coś niespodziewanego, ale są pewne fazy, które ponoć są naturalne... do tego dochodza kwestie wiedzy, kiedy się już zaczęło,a akiedy mamy fałszywy alarm... no i tez ponoć umiejętności obycia z maleństwem już po narodzinach ![]() Przygotowac można sie na wiele sposobów, choćby w domu... sa ku temu książki, mase tutoriali i filmików w internecie, poradniki.... i choćby rady i sugestie matek doświadczonych (coć ponoć cięzko mówic o doswiadczeniu - każdy poród jest inny ![]() ![]()
...cause your love is my love & my love is your love. ![]() Faza I: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14 Edytowane przez ~Olya~ Czas edycji: 2014-09-02 o 11:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2890 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mialam zwolnienie do 1.09 i tez tego dnia mialam wizyte , lekarz wypisal od 2.09 cos dzisiaj zle sie czuje, ciagle mi duszno ![]()
![]() |
#2891 |
Rozeznanie
|
futbolowa a to dlaczego tak on naciska na tego 3? Ja zawsze tak mam, że idę np 8 a zwolnienie mi daje od 9.
czekoladka duża Ta twoja panna ![]() Ja się na wczorajszym usg wściekłam...byłam prywatnie u faceta co ma swoje pacjentki i takim jak ja "nie swoim" robi usg prenatalne i jak byłam w II trymestrze to były takie opcje: 200zł usg + doppler+ pooglądanie dzidzi w 3d 300zł to samo + płyta cd z fotami dzidzi w 3d i filmik w 3d (wychodziło stówka za samą płytkę) a teraz przychodzę i tu nowe zasady 200zł usg+doppler 300zł usg+doppler i 3d na płytce--czyli albo oglądasz 3d za stówę albo wogule...no to mu podziękowałam za tą opcję 3d chociaż tak bardzo chciałam ją zobaczyć. Moja mała wyszła z wymiarami o tydzień w przód i mam teraz termin na październik według tego usg. A waga to 1846g i 31t4d no a według OM to mam 30t5d co do Waszych przedszkolaków to to samo było z moją siostrzenicą...już miała być rezygnacja bo codziennie rano był w domy ryk i wrzask i całą drogę do przedszkola a tam dalszy ciąg lamentu ale że siostra pracuje i za bardzo innego wyjścia nie było to musiała ją zostawić..potem było powolutku coraz lepiej a teraz jest tak, że jak idzie ją odbierać to młoda oburzona, że w tym momencie maluje i dopiero jak skończy to pojedzie do domu. To ja jestem z tych co 9 msc bimbały i przyjadę tam całkowicie zielona.
#2892 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2893 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2894 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
spora juz Twoja dzidzia ![]()
![]() |
#2895 | |
Zadomowienie
|
Ja po wizycie...
![]() Ciśnienie mi sie troche podniosło.. 130/80 a zawsze w granicach 100/60. Lekarz się lekko zmartwił, kończę aktualnie 27 tydzień a mała waży według jego szacunków 1500 g ![]() ![]() Ja tam mu nie do końca wierzę bo ma stary sprzęt... za tydzień idziemy na prenatalne do prywatnej kliniki więc się dokładniej dowiem Cytat:
No mi się wydaję dziewczyny że za bardzo się nadwyrężamy, sprzatamy, układamy, pierzemy, gotujemy a potem nam się szyjki skracają ![]()
![]() |
#2896 |
Wtajemniczenie
|
Ja chodziłam do szkoły rodzenia 5 lat temu i bardzo sobie chwaliłam, aleee.... no właśnie jak byłam zielona w kwestii dzieci, to bardzo się cieszyłam, że czegoś się dowiem wreszcie, tak samo kwestie prawne, fajnie jak ktoś ma w programie, o cc, bo choć z mojej grupy nikt nie deklarował, to dwie mamy jednak tak skończyły z tego co wiem. Tak sam o wizyta w szpitalu i ogladanie sal porodowych, poorodowych, super.
Jednak największe moje ALE, to właśnie te ćwiczenia oddechu, poznanie faz porodu, jak sie zaczyna itp. Jak cię ból złapie, to jeszcze na początku sie kontrolujesz i analizujesz, ale potem to jest hardcore i praca nad oddechem, kontrola przepony itp. odchodzą daleko w dal, siną dal. Tu najważniejsza jest dobra położna, która wesprze i czasem potrząśnie, pewnie steruje kobietą, bo ona bardzo często, poddaje się sytuacji i robi to co jej organizm każe. Tego wszystkiego nie da się wyćwiczyć moim zdaniem, pamiętać o wszystkim, zamkniętych oczach, parciu, oddychaniu itp. Głowa pełna teorii, a w praktyce,wielka niewiadoma ![]() ![]()
#2897 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2898 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Cytat:
![]() ja karmilam mm i wystarczyly mi 2 butelki ![]()
![]() |
#2899 |
Zakorzenienie
|
~Olya~, nie, nie, spokojnie
![]() ![]() Dzięki dziewczyny za rozjaśnienie sytuacji, na pewno upomnę się o ten 4 września ![]()
![]() |
#2900 |
Rozeznanie
|
Bylam dziś w rossmanie. I moim oczą ukazalo sie mleko poczatkowe babydream 600g za 16,99 zł ! Moje oczy pofrunely na ceny innych firm i opadla mi szczeka ! O co kaman ? Czytam na necie opinie i kobitki sa bardzo zadowolone oceny 4,75/5.
czy któraś z mam probowala tego mleka ? zastanawiam sie czy sie na wszelki wypadek w jakies mleko nie zaopatrzyc gdyby sie okazalo ze mala trzeba dokarmiac bo sie nie naje z piersi |
![]() ![]() |
![]() |
#2901 |
Wtajemniczenie
|
Ja nie stosowalam żadnego, ale może warto jakieś mieć, bo z tym karmieniem piersią różnie bywa, a tu cena dobra i opinie.
#2902 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2903 |
Raczkowanie
|
szybkawolna ja właśnie ostatnio radziłam się koleżanki, mówiła żeby kupić z jedną butelkę (wcześniej nie miałam zamiaru kupować) i z jedną, dwie takie saszetki https://www.bebiprogram.pl/nasze-pro...on-2-saszetka/ Bo czasem w nocy coś się dzieje z laktacją, a dziecku trzeba coś podać już, a nie za pół godziny jak się wróci z apteki
![]() Jeśli chodzi o marki mleka modyfikowanego to się nie orientowałam wogóle, nastawiam się na karmienie piersią, a jak nie wyjdzie pewnie położna czy lekarz coś doradzą.
http://suwaczki.waszslub.pl/img-2007082500100130.png http://www.suwaczki.com/tickers/ckaicsqv3drdev9w.png Edytowane przez Beata Marcina :0 Czas edycji: 2014-09-02 o 13:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#2904 |
Zadomowienie
|
Tez bylam w rossmanie i kupilam plyn do prania Bobini (do wyboru byla tez Lovela) za niecale 11zl. Do tego byl plyn do plukania ale napisane na nim bylo, ze po 1m-cu. wiec poki co sobie go darowalam. Nie wiem czy dobrze zrobilam
![]() Jutro ma byc pogoda i chce poprac. Ja pewnie tez zakwalifikuje sie do tych bimbajacych przez 9m-cy. Dzis nawet TZtowi zadalam pytanie retoryczne czy ja bede potrafila urodzic ![]() po powrocie mamy isc do SR we Fr ale dowiem sie tam tyle ile on mi przetlumaczy.
#2905 |
Zadomowienie
|
fiorella - ja nie zamierzam płukać w płynie.. Po prostu dam na dodatkowe płukanie samą wodą.Ja za jakies 2 tyg się wezmę za pranie wszystkiego, bo nie wiadomo jak właśnie z pogodą będzie.. no i prasowanie bo im poźniej tym bardziej nie bedzie mi sie chciało stać przy żelazku
![]()
#2906 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja nie chodziłam na sr, po przyjęciu do szpitala rozwarcie badała mi jakaś babka myśle około 30-stki, położna czy lekarz- nie wiem ale jak mnie badała to myślałam, że zejdę z tego świata . tak tą rękę na chama pchała ![]() Po jakimś czasie zaczęłam plamić i powiedziałam jej to a ona do mnie z pyskiem (bo inaczej się nie wyrażę): Gdyby pani chodziła na sr to wiedziałaby, że to jest normalny objaw po badaniu!!! Nie potrzebna mi była sr, żeby to wiedzieć i też nie uważam, że przebimbałam całą ciążę a przygotowywałam się sama teoretycznie, wiedziałam jak przewinąć malutką, wykąpać itp. A co do tego badania rozwarcia to potem zbadała mnie inna położna i rozwarcie było na 2 palce Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2907 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2908 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem, czy korzystacie z takich stron, ale jakieś dwa tygodnie temu zarejestrowałam się na stronie hipp.pl i bebiprogram.pl, a dzisiaj w skrzynce znalazłam od nich darmowe przesyłki:
![]() Właśnie przesłuchuję płytę, bo to akurat moje klimaty ![]()
#2909 |
Wtajemniczenie
|
Przepraszam, ze sie nie odnoszę ale jestem taka zła że hej... dostałam ten glukometr no i mam sobie mierzyć cukier :/ rano miałam jak ta babka mi mierzyła 134, a zjadlam bułke z serem... ciekawe co po obiedzie... w ogole co ja mam jeść?! Zupe koperkową zrobiłam ale co to za smak bez śmietany... porażka... owoców mi powiedziała ze mam nie jesc bo to najwiecej cukru :/ przeciez owoce są bardzo zdrowe!!! Jedyna moja przekaska kiedy nie chcialam jesc slodyczy to sobie owoców jadłam... nie no to są jakieś żarty...
#2910 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do SR - fajnie jest się przygotować teoretycznie, pewnie, że tak, ale podobne wiadomości można znaleźć na własną rękę i trenować w domu, albo i nie przygotowywać się wcale, a i tak mieć łagodny poród. To, czy ktoś będzie umiał zastosować wiedzę w praktyce wcale nie jest pewne i wcale nie będę uważać, że z moich dwóch przyjaciółek, ta która była w SR lepiej przygotowała się na to, co ją czekało. Było wręcz odwrotnie. Ale oczywiście wszystko zależy od człowieka ![]() ---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- Cytat:
Poszukaj sobie list produktów podzielonych według IG i stawiaj na te, które mają najniższą wartość ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:46.