|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Tygodnie lecą, trójeczka z przodu, bo w październiku czas do porodu!! :)
Cytat:
Cytat:
Magsik jakby coś to życzę szybkiego porodu. Ja rano miałam też krwawienie i też dziś cały dzień bóle jak na okres i skurcze, ale jakoś nie myślę jechać do szpitala, bo zbadał mnie akurat dziś lekarz i nic nie mówił, że się zbliża, więc uznaję za przepowiadacze, ale Ty pewnie masz już porodowe.
26.09.2014 Nasz skarb Franciszek, 54cm, 3170g Edytowane przez siuska Czas edycji: 2014-09-23 o 00:16 |
||
|
|
|
#2882 |
|
Zadomowienie
|
Urodziłam o 24:25, na porodowke trafilam mniej więcej o21ej, rozwarcie szlo bardzo szybko tylko skurcze były co minute lub poltora i mialam problem z parciem. Wbilam lekarzowi paznokcie w reke, maz prawie zaslabl. Michal wazy 3340g i ma 54cm. urodzilam.naturalnie bez znieczulenia
|
#2883 |
|
Zadomowienie
|
Wiedziałam że jeszcze któraś będzie przede mną. Która się jeszcze pisze? Bo przepuszcza do jutra . U mnie cała noc zarwana nie mogłam spać jakieś skurcze mnie łapały i strasznie niedobrze mi jest. Z rana coś mnie pogoniło i ogólne na wymioty mnie zbiera. Nie wiem czy to z nerwów, czy coś wcześniej się szykuje... oby nie dziś bo muszę odwieść dziecko do dziadków. Jak wrócę to niech się dzieje...
|
#2884 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Gratulacje naturalnego porodu
|
|
|
|
|
#2885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super, że mimo problemów z parciem tak szybko udało się
|
|
|
|
|
#2886 |
|
Raczkowanie
|
No pięknie
chcialam zacytować smsa od magsika, a ta skubana sama się pochwaliła wiec nie pozostało mi nic innego jak pogratulować i życzyć wszystkiego dobrego
|
|
#2887 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Witam się z rana !
Średnio mi to pasuję. Dziś muszę swoją listę zakupów na jutro dopiąć, na 10 wizyta u neurologa a później domek Cytat:
![]() Mam podobny problem jeśli chodzi o zaparcia- męczę się chwilami a na drugi dzień idzie gładko ![]() Cytat:
W ogóle piczka mnie boli, wiecie nie tak w środku tylko na zewnątrz Bułka jak to się mówi![]() U Ciebie za to takie mocne kłucia mogą coś oznaczać... ![]() Cytat:
Gratulacje i uściski dla Ciebie Dzielna Dziewczynka ! Ściskam mocno Cytat:
Ja myślę, że będziesz kolejna, chociaż kto wie co się dziś wydarzy, tak szybko to się zaczęło u nas na forum dziać...
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2888 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Brawo ![]() Gratulacje !!!
|
|
|
#2889 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To szybki poród mialas. Super. Gratuluje Michasia Kto dzisiaj? Bo machina porodowa nam się rozkreca Na jutro rozpisania edytte, a dzisiaj jeszcze mamy wakat
|
|
|
|
|
#2890 |
|
Zakorzenienie
|
Ale pedzicie z tymi porodami.......gratulacje dla kolejnych mamus
![]() jak u was to tak szybko idzie to za chwile my.......strach sie bac
|
#2891 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Może to oznacza, że się bliżej kanału rodnego ustawia? Cytat:
Cytat:
Witam z rana! Miałam w nocy jeden bolesny skurcz ok 4 rano i zasnąć z wrażenia nie mogłam Teraz cisza.
|
||||
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2892 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Witamy Michałka na świecie! ![]() A ja dzisiaj skończony 39t, więc zaczynam 40
Oleńka 05.10.2014 Edytowane przez kasiakg Czas edycji: 2014-09-23 o 08:32 |
|
|
|
|
#2893 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że to nic poważnego...O kurcze skurcz w nocy, też bym nie zasnęła
|
|
#2894 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry ! Gratulacje dla magsik! Zazdroszczę szybkiego porodu.
Brawa również dla pozostałych mamusiek, które ostatnio cieszą się już swoimi maluchami po drugiej stronie brzucha ![]() Ja tylko skromnie dodam, że wczoraj miałam wizytę. Liczyłam, że ostatnią, ale nie zapowiada się. GBS ujemny, ale niestety porodu na horyzoncie nie widać. Ali najwidoczniej się do nas nie śpieszy. Dlatego ja uruchamiam 4S i będę ją zachęcać jak się da. Mała waży już ok 3200 g, więc wolałabym, żeby się dziewczyna nie rozpędzała z tą wagą i dobiła maks do 3,5 kg, ale jak to będzie kto wie. Pozdrawiam Was wszystkie! Ostatnie dni i tygodnie przed nami do spotkania z dzieciaczkami. Oby wszystkim nam poszło szybko i sprawnie, a przede wszystkim, żeby maluszki były zdrowe! Udanego jesiennego tygodnia
II kreski - 14.02 pierwsze USG - 5.03 Alicja jest już z nami - 17.10.2014 15:30 |
|
|
|
#2895 | ||
|
Rozeznanie
|
Dzień Dobry
Nie pamietam kiedy tak dobrze spałam!!!!! Śniła mi sie gangruniczna, że dzwoniła do mnie umawiać się na sptkanie i co chwie przerywało jakby zasięgu nie było, i się mnie zapytała czy mam w plusie bo do plusa ma darmowe Edytka- Mocno trzymam za jutrzejsze CC!!!! Super że maleństwo będziesz miałą już przy sobie!!!!!!PurBlanuś- to że czułaś czkawkę w innym miejscu to nie znaczy że Dzidziolek się obrócił. Ja też jak Julinek czka to czuje czasem wyżej czasem niżej, czasem z lewej strony a czasem z prawej. Także się nie przejmuj na pewno wszystko się w porządku !!!! Gratuluje wszystkim rozpoczętych nowych tygodni!!!!! Dziewczyny wszystkie mamy już coraz bliżej Cytat:
za to życze sobie takiego szybkiego porodu jak Ty!!!!! Dużo zdrówka dla Ciebie i dla Michasia!!!!!!!!! ![]() Dziś się miłość narodziła, co maleńkie rączki ma. Swoim płaczem oznajmiła, że radości nadszedł czas. To maleńkie dzieciąteczko w wielki świat wyruszyć chce więc rodzicom głośno krzyczy: Mamo, Tato Kocham Cię! ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Cytat:
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec JuliuszPierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 Mój Aniołeczku |
||
|
|
|
#2896 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja się skupię na schodach zamiast windy no i spacerach jak tylko deszcz przestanie padać
II kreski - 14.02 pierwsze USG - 5.03 Alicja jest już z nami - 17.10.2014 15:30 Edytowane przez sweetdream90 Czas edycji: 2014-09-23 o 09:40 |
|
|
|
|
#2897 | |||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mój mąż testował aparat i mi robił zdjęcia i ma-sa-kra. Wyglądam jak jedna wielka klucha, do tego mam taką poszarzałą cerę Cytat:
![]() Cytat:
Korzystaj póki możesz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Gratulacje ![]() Cytat:
Mi się śniło, że urodziłam. Po prostu wstałam z łóżka, uklęknęłam przed nim, położyłam się tułowiem i urodziłam.. bez żadnych skurczów ani parcia Mała miała takie nieproporcjonalnie duże oczy, ale wcale mi to nie przeszkadzało ![]() Poza tym miałam dziwną noc, znów dopadły mnie wątpliwości. Wykończę się do porodu ![]() Kurde słaba pogoda to i antena nie chce mi odbierać.. jestem skazana na kompa albo książkę ![]() Dziś szkoła rodzenia, z tego co pamiętam to chyba ostatni raz.. ciekawe co będzie. Ostatnio było o chustach do noszenia, zamierzacie używać? My na razie nie, może coś się zmieni w trakcie ![]() Miłego dnia.
|
|
#2898 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny
![]() gratuluje kolejnym mamom!!! dostałam dziś o 8 SMS od Siuski, prosila żeby przekazać, że pojechała jednak do szpitala koło 3 i ją już zatrzymali, bo skurcze okazały się porodowe. Na chwilę obecną rozwarcie na palec i szyjka nadal cała, ale podali jej dziś rano zastrzyk na rozluźnienie szyjki i czekają na akcję, także przydadzą się kciuki. będę dawać znać jak tylko dostanę jakiegoś apdejta
|
#2899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet nie musiałyśmy czekać do pełni, żeby rozkręcić się z porodami
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2900 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratuluję serdecznie Lekarz takie akcje ma wpisane w ryzyko zawodowe - pewnie się nie pogniewał
|
|
|
|
|
#2901 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dużo zdrowia dla Was obojga i żebyście jak najszybciej mogli wracać do domku Michałkowi na pewno spodoba się rakieta! Nanusia - Tobie również gratuluję i popieram dziewczyny, napisz coś więcej ![]() Ja wczoraj wizytowałam, ale nie bardzo miałam czas wieczorem pisać. W zasadzie prawie wszystko ok, ale nie podobał mu się spadek płytek krwi trochę poniżej normy (ktoś ma to też poniżej 140?), moje wysokie ciśnienie (mam teraz trzy razy dziennie je kontrolować i przyjść za tydzień do kontroli z zapiskami, chyba że przez 3 dni będzie dalej wysokie to wtedy dzwonić - jak na razie w domu ciśnienie normalne a nawet czasem dość niskie, więc to chyba tylko stres białego fartucha ) oraz pokręcił głową na moją szyjkę, ale jak chciałam dopytać co jest nie tak to powiedział, że jeszcze nie rodzę i mam się nie stresować Miałam też pierwsze ktg i nie wyszły żadne skurcze Za tydzień powtórka
|
|
#2902 |
|
Zadomowienie
|
magsik: gratulacje
siuska: trzymam kciuki za szybka akcje. ![]() a ja witam sie w 9. miesiacu. ale przelecialo. ![]()
|
#2903 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No faktem jest, że mam w plusie ;-)To ja tylko skoczę po jakieś ciastka i wpadaj do mnie. ![]() Przełożyłam ubranka z dużego pokoju do sypialni, gdzie będzie Mały, bo nie będę latała po każdy kaftanik za każdym razem. ![]() Mam chyba jakiś zjazd nastroju ostatnio. Nie chce mi się z nikim rozmawiać ani wychodzić z domu. Bym tylko leżała na kanapie i czytała (no i jadła), już nawet nie książki o ciążach i dzieciach, tylko Harrego Pottera męczę. A wczoraj jeszcze klosz od lampy stojącej stłukłam, ale stłukłam to stłukłam, nie ma co drążyć. Denerwuję się, bo wszystko mi się wydaje takie nieogarnięte i nieułożone. Ale z drugiej strony znam siebie i wiem, że nawet jak poukładam ubranka w jakimś schemacie, to po tygodniu używania i tak będzie burdel i będą wymieszane, chociaż doskonale będę wiedziała, co gdzie jest. Zaczynam znów panikować wizją porodu, tego, że mi się krocze nierozciągnie i będę cięta. I że będzie tak strasznie okropnie bolało. Zobaczymy. ![]() No i pogoda beznadziejna, ciemno za oknem i zimno. Cytat:
![]() Jo, chyba będę chciała spróbować chusty. Ponoć dużo wygodniej jest w chuście mieć dziecko niż na rękach trzymać. Tylko nie wiem, co powie moj kręgosłup na ileś tam dodatkowych kilogramów doczepionych. Cytat:
|
|||
|
|
|
#2904 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Siuska!
|
|
|
|
|
#2905 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A teraz zdrowia i szybkiego powrotu do domu życzę. Kciuki za Siuskę
|
|
#2906 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trzymam kciuki siuska Ale się sypiemy, normalnie lawinowo Chyba przez tą pogodę dzieciaki uznały, że już czas na nie, bo jesień w pełni
|
|
|
|
|
#2907 |
|
Rozeznanie
|
Siuska trzymamy
![]() ![]() A ja właśnie szoruję dywan na mokro szczotką (uroki posiadania psa ).
|
#2908 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja póki co tylko nastawilam zmywarke i wyprasowalam trochę ubranek (mam chyba z 20 par albo i więcej bodow z krótkim rękawem
|
|
|
|
|
#2909 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny kur## czy to możliwe ze od godziny mecza mnie skurcze? Przecież to dopiero 35t6d... Zelżalo trochę jak się położyłam, teraz muszę wstać i iść siku
chyba trochę panikuje... Lekko się spocilam i drżą mi ręce
|
|
#2910 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak w ogóle bardzo podobnie wymiary maluszka do mojego Seby on miał 3440 i 54 cm Jak się czujesz?siuska kciuki kochana
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:58.

i jedyne co mogę spróbować na te swędzenie to wapno.. mam nadzieję że przyniesie to jakąś ulgę
gratulacje Tynka, Natalia, Nanusia
Pochwalcie się swoimi Maluszkami
właśnie się tak zastanawiałam kto dziś urodzi
(przepraszam ale już nie mam pomysłów 

chcialam zacytować smsa od magsika, a ta skubana sama się pochwaliła
W ogóle piczka mnie boli, wiecie nie tak w środku tylko na zewnątrz