Pracy szukamy, ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz. IX - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-30, 16:37   #2881
9bfc43f248fa3dd370e3b645ec22fc32ebbe1d0f
Konto usunięte

Dot.: Pracy szukamy, ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz. IX

Cytat:
Napisane przez uniperfect Pokaż wiadomość
Pierwsze lepsze ogłoszenie z olx "Renomowana firma działająca w branży pożyczek poszukuje osób odpowiedzialnych za pozyskiwanie oraz obsługę klienta. Oferujemy kompleksowe szkolenia, bezpłatne materiały marketingowe oraz wysokie wynagrodzenie prowizyjne - średnio 350zł od umowy.Praca stała lub dodatkowa. Nie masz doświadczenia w branży? Nic nie szkodzi, wszystkiego Cię nauczymy! Aplikuj!
Praca w Rzeszowie. Tytuł ogłoszenia sprzedawca. Choć to zwykła akwizycja, na własną rękę szukasz klientów i jak go znajdziesz masz prowizję. Wiele razy byłam na takich rozmowach.

Kolejne ogłoszenie o pracę znalezione " Merchandiser asortymentu Coca-Cola
Obowiązki
 Kontrola stanu towarów: ilość, asortyment, daty ważności
 Dbałość o właściwą ekspozycję powierzonych towarów
 Porządkowanie półek, sprawdzanie i poprawianie błędnych cen i opisów
Wymagania:
 Zaangażowanie i odpowiedzialność
 Dyspozycyjność
 Wykształcenie średnie
 Odpowiedzialność
 Dokładność w wykonywaniu pracy
 Aktualna książeczka sanepidu
Wymiar pracy 2h/tyg.
wynagrodzenie:60 zł brutto/mc.

Więc co z tego, że ogłoszenia są. Tylko pytanie, co to są za ogłoszenia.
Kawalek wczesniej mialas na zwyklego pracownika hali. Mnie nie przekonasz swoim marudzeniem, sama widzialam co tam jest. O z jakiego miasta jestes?
9bfc43f248fa3dd370e3b645ec22fc32ebbe1d0f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-30, 17:26   #2882
uniperfect
Rozeznanie

[1=9bfc43f248fa3dd370e3b64 5ec22fc32ebbe1d0f;4952686 8]Kawalek wczesniej mialas na zwyklego pracownika hali. Mnie nie przekonasz swoim marudzeniem, sama widzialam co tam jest. O z jakiego miasta jestes?[/QUOTE]
Wiem, bo wysłałam CV. Tylko na pracownika hali raczej wolą kogoś bez studiów. I praca jest przez agencje pracy . Co z tego, że jest ogłoszenie czasami jak cię nawet na rozmowę nie zapraszają. Z jednej agencji z Lublina dzwoniła raz do mnie Pani , oferowała 6 zł brutto. Ta agencja jest inna, może płacą dobrze. Zobaczymy czy wogóle zadzwonią.

Edytowane przez uniperfect
Czas edycji: 2014-12-30 o 17:29
uniperfect jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-30, 18:01   #2883
Fatalida
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cyanide sun Pokaż wiadomość
nie twierdze, ze nie, bo sprawy nie znam. ale tak na przyszlosc - na forum mozna napisac wszystko nie dowiesz sie ile jest prawdy w tym, co ktos pisze
Trochę to nie fair insynuować że ktoś kłamie
Ok, nie jesteśmy tu "psiapsiółeczkami od serca" itd. ale jakiś wzajemny poziom zaufania by się przydał. Nie widzę najmniejszych powodów by podejrzewać Nemme o pisanie kłamstw. Nie ma co tworzyć teorii spiskowych, to nie świat Johna Nasha jr.

Uniperfect systematycznie olewasz <bo to już nie jest zwykła ignorancja> odpowiadanie na nasze pytania. Właściwie dlaczego dołączyłaś do wątku ?
Rady totalnie olewasz, na wszystkie zawsze odpowiadasz swoją śpiewką że a) nie ma pracy bez znajomości b) nie ma w ogóle pracy w Twoim regionie c) punkt a i b łącznie i że tak samo mają prawie wszyscy Twoi znajomi.
Nie pytasz też sama o radę, więc wsparcia raczej też nie potrzebujesz. Czemu ma służyć Twoje narzekanie innym uczestniczkom wątku? Co to wnosi nowego. Odkąd dołączyłam czytam o tym jak jest źle, ile to osób z Twojego otoczenia ma prace po znajomości, wiem ile wydajesz na kosmetyki itd. ale ni choroby nie wiem co Ty zamierasz zrobić żeby zmienić swoją sytuację.
Co by kto Ci nie powiedział to wiecznie odpowiedź NIE, NIE ,NIE! Nie da się !

Z tego co czytam to dużo dziewczyn z wątku pochodzi z zadupia (tak, ja też), nie pochodzi z jakiejś wysoko postawionej rodziny, nie ma sieci znajomości z samorządem, szefostwem korpo ale .... są wsród nas osoby które pracują i bez tego. Nie znalazły pracy na zadupiu, próbowały, wyprowadziły się, a przy tym tyle nie jęczały, tylko zacisnęły zęby i działały.
Też mam problemy z zdrowiem więc wierze że nie które rzeczy Cię ograniczają, ja np. pracy fizycznej nie dam rady podjąć, mam znakomitego lekarza którego póki co nie mogę zmienić więc to jest jeden z powodów dla którego szukam pracy w Lbn.
Ale jak Ty masz lekarza na śląsku, to tym bardziej byłoby lepiej dla Ciebie tam znaleźć pracę, mniejsze koszty dojazdów, więcej ofert.
Czy jest dla Ciebie coś co możesz zrobić żeby zmienić swoją sytuację w Twojej opinii? Proszę bądź szczera i odpowiedz.

Jesteśmy w tym watku nie dla plotek ale dla jakiegoś celu. Motywacji, polecania stron, technik poszukiwania pracy itd. więc to zobowiązuje. Samo narzekanie nadaję się tylko na plotkowy
Stary 2014-12-30, 19:32   #2884
9bfc43f248fa3dd370e3b645ec22fc32ebbe1d0f
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez uniperfect Pokaż wiadomość
Wiem, bo wysłałam CV. Tylko na pracownika hali raczej wolą kogoś bez studiów. I praca jest przez agencje pracy . Co z tego, że jest ogłoszenie czasami jak cię nawet na rozmowę nie zapraszają. Z jednej agencji z Lublina dzwoniła raz do mnie Pani , oferowała 6 zł brutto. Ta agencja jest inna, może płacą dobrze. Zobaczymy czy wogóle zadzwonią.
To wysylaj w takie miejsca CV bez wpisanych studiow i tyle. Tak samo jak ktos po szkole fryzjerskiej i magistrze z anglistyki na stanowisko fryzjerki pominalby studia tak samo na wykladanie towaru Ty pomin swoje.
A inter kadra w okolicy Warszawy daje okolo 6,50 na reke, ale nie wiem czy tak jest w calej Polsce.
9bfc43f248fa3dd370e3b645ec22fc32ebbe1d0f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-30, 19:37   #2885
a79790139dd0658ebd8b23ce8e3846ca00e1de31_65bd8201a8975
Konto usunięte

Co się dzieje z Jabłuszkiem?
a79790139dd0658ebd8b23ce8e3846ca00e1de31_65bd8201a8975 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-30, 19:44   #2886
lazada
Zadomowienie

[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;49529684]Co się dzieje z Jabłuszkiem?[/QUOTE]

a z Tusią i Gwiazdeczką?
Stary 2014-12-30, 19:54   #2887
d59d305dc966be0c36ab0a8090c919b2e67b5ccd
Konto usunięte

[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;49529684]Co się dzieje z Jabłuszkiem?[/QUOTE]

Nic, nadal bez pracy.
Czasem Was podczytuję, ale rzadko. Ostatnie 2 dni czytałam zażartą dyskusję między wami a uniperfect - ale się nie odzywałam, bo przecież to nie jest wątek dla marud.
Od tamtego czasu jak się odłączyłam od Was, byłam na kilku rozmowach, ale nic z tego nie wyszło. Kilku - żeby nie było, że mam wysyp - tzn. tylko na 3.

Jestem ciekawa co się stało z antidotum? Czy rzuciła ten kołchoz pracy? W ogóle nie śledziłam tego.
d59d305dc966be0c36ab0a8090c919b2e67b5ccd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-30, 19:56   #2888
Maguda_
Kawaii strona mocy

Cytat:
Napisane przez Jabluszko9 Pokaż wiadomość
Jestem ciekawa co się stało z antidotum? Czy rzuciła ten kołchoz pracy? W ogóle nie śledziłam tego.
Tak, zrezygnowała z tamtej pracy.
Maguda_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-30, 20:01   #2889
lazada
Zadomowienie

Cytat:
Nic, nadal bez pracy.
Czasem Was podczytuję, ale rzadko. Ostatnie 2 dni czytałam zażartą dyskusję między wami a uniperfect - ale się nie odzywałam, bo przecież to nie jest wątek dla marud.
Od tamtego czasu jak się odłączyłam od Was, byłam na kilku rozmowach, ale nic z tego nie wyszło. Kilku - żeby nie było, że mam wysyp - tzn. tylko na 3.

to nie jest zażarta dyskusja - to jest jałowa dyskusja..

dobrze, że byłaś na rozmowach, trzeba wierzyć, że w końcu się uda
Stary 2014-12-30, 20:09   #2890
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez lazada Pokaż wiadomość
to nie jest zażarta dyskusja - to jest jałowa dyskusja..

dobrze, że byłaś na rozmowach, trzeba wierzyć, że w końcu się uda

Jak zwał, tak zwał. Po prostu czytałam

---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Maguda_ Pokaż wiadomość
Tak, zrezygnowała z tamtej pracy.
To fajnie. A powiedziała coś szefowej?
Stary 2014-12-30, 20:14   #2891
micl89
Raczkowanie

Ja wtrącę swoje 3 grosze

Praca jest, tylko nie zawsze tam gdzie szukacie. Dobrym przykładem jest branża IT. Tutaj brakuje pracowników, którzy coś potrafią (przez studia też można przejść nie powiększając swojej wiedzy). Do tego ~90% specjalistów to są mężczyźni.

Podsumujmy:
- jest branża gdzie jeżeli będziecie coś umieć, to bez problemu dostaniecie pracę
- jest to branża gdzie ze względu na niedobór kobiet, pracodawca mając do wyboru 2 pracowników o podobnych umiejętnościach zawsze wybierze kobietę.
- jest branża w której 70% firm nie zapyta się Ciebie o dyplomy (zostaniecie zaproszone na rozmowę kwalifikacyjną i jeżeli Wasze umiejętności będą zadowalające to zostaniecie zatrudnione - dopiero po ok. roku pracy niektórzy pracodawcy mogą naciskać aby zacząć studia zaoczne).

Jako na zachętę mogę przytoczyć przykład mojej znajomej. Kobieta 48 lat. Od 2 lat hobby-stycznie zaczęła się uczyć programowania (java i plsql/php) i nie posiada żadnych dyplomów. Na rozmowie kwalifikacyjnej wypadła naprawdę przyzwoicie i jeszcze zanim zdążyła opuścić budynek firmy otrzymała telefon, że ma pracę

Dlatego poza szukaniem pracy zachęcam do rozwijania swoich umiejętności.

Powodzenia

Edytowane przez micl89
Czas edycji: 2014-12-30 o 20:17
micl89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-30, 20:26   #2892
Maguda_
Kawaii strona mocy

Cytat:
To fajnie. A powiedziała coś szefowej?
Z tego co pamiętam nie wytrzymała kolejnego planu z dużurami na nocki i od razu złożyła wypowiedzenie. Może dziewczyny lepiej kojarzą niż ja.
Maguda_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-30, 20:34   #2893
ytaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez micl89 Pokaż wiadomość
Ja wtrącę swoje 3 grosze

Praca jest, tylko nie zawsze tam gdzie szukacie. Dobrym przykładem jest branża IT. Tutaj brakuje pracowników, którzy coś potrafią (przez studia też można przejść nie powiększając swojej wiedzy). Do tego ~90% specjalistów to są mężczyźni.

Podsumujmy:
- jest branża gdzie jeżeli będziecie coś umieć, to bez problemu dostaniecie pracę
- jest to branża gdzie ze względu na niedobór kobiet, pracodawca mając do wyboru 2 pracowników o podobnych umiejętnościach zawsze wybierze kobietę.
- jest branża w której 70% firm nie zapyta się Ciebie o dyplomy (zostaniecie zaproszone na rozmowę kwalifikacyjną i jeżeli Wasze umiejętności będą zadowalające to zostaniecie zatrudnione - dopiero po ok. roku pracy niektórzy pracodawcy mogą naciskać aby zacząć studia zaoczne).

Jako na zachętę mogę przytoczyć przykład mojej znajomej. Kobieta 48 lat. Od 2 lat hobby-stycznie zaczęła się uczyć programowania (java i plsql/php) i nie posiada żadnych dyplomów. Na rozmowie kwalifikacyjnej wypadła naprawdę przyzwoicie i jeszcze zanim zdążyła opuścić budynek firmy otrzymała telefon, że ma pracę

Dlatego poza szukaniem pracy zachęcam do rozwijania swoich umiejętności.

Powodzenia
Miała jakiegoś nauczyciele, czy sama ogarniała temat?
ytaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-30, 20:41   #2894
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez lazada Pokaż wiadomość
a z Tusią i Gwiazdeczką?
Też bym się chętnie dowiedziała.

Jabłuszko fajnie, że się odezwałaś. Szukasz nadal płatnej pracy w zawodzie czy poszerzyłaś horyzonty o inne branże albo bezpłatne staże?
a79790139dd0658ebd8b23ce8e3846ca00e1de31_65bd8201a8975 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-30, 20:45   #2895
nicRu
maszyna, nie człowiek

Cytat:
Napisane przez Fatalida Pokaż wiadomość
Trochę to nie fair insynuować że ktoś kłamie
Ok, nie jesteśmy tu "psiapsiółeczkami od serca" itd. ale jakiś wzajemny poziom zaufania by się przydał. Nie widzę najmniejszych powodów by podejrzewać Nemme o pisanie kłamstw. Nie ma co tworzyć teorii spiskowych, to nie świat Johna Nasha jr.

Uniperfect systematycznie olewasz <bo to już nie jest zwykła ignorancja> odpowiadanie na nasze pytania. Właściwie dlaczego dołączyłaś do wątku ?
Rady totalnie olewasz, na wszystkie zawsze odpowiadasz swoją śpiewką że a) nie ma pracy bez znajomości b) nie ma w ogóle pracy w Twoim regionie c) punkt a i b łącznie i że tak samo mają prawie wszyscy Twoi znajomi.
Nie pytasz też sama o radę, więc wsparcia raczej też nie potrzebujesz. Czemu ma służyć Twoje narzekanie innym uczestniczkom wątku? Co to wnosi nowego. Odkąd dołączyłam czytam o tym jak jest źle, ile to osób z Twojego otoczenia ma prace po znajomości, wiem ile wydajesz na kosmetyki itd. ale ni choroby nie wiem co Ty zamierasz zrobić żeby zmienić swoją sytuację.
Co by kto Ci nie powiedział to wiecznie odpowiedź NIE, NIE ,NIE! Nie da się !

Z tego co czytam to dużo dziewczyn z wątku pochodzi z zadupia (tak, ja też), nie pochodzi z jakiejś wysoko postawionej rodziny, nie ma sieci znajomości z samorządem, szefostwem korpo ale .... są wsród nas osoby które pracują i bez tego. Nie znalazły pracy na zadupiu, próbowały, wyprowadziły się, a przy tym tyle nie jęczały, tylko zacisnęły zęby i działały.
Też mam problemy z zdrowiem więc wierze że nie które rzeczy Cię ograniczają, ja np. pracy fizycznej nie dam rady podjąć, mam znakomitego lekarza którego póki co nie mogę zmienić więc to jest jeden z powodów dla którego szukam pracy w Lbn.
Ale jak Ty masz lekarza na śląsku, to tym bardziej byłoby lepiej dla Ciebie tam znaleźć pracę, mniejsze koszty dojazdów, więcej ofert.
Czy jest dla Ciebie coś co możesz zrobić żeby zmienić swoją sytuację w Twojej opinii? Proszę bądź szczera i odpowiedz.

Jesteśmy w tym watku nie dla plotek ale dla jakiegoś celu. Motywacji, polecania stron, technik poszukiwania pracy itd. więc to zobowiązuje. Samo narzekanie nadaję się tylko na plotkowy
Według mnie to ciągłe trucie ma na celu spędzenie wolnego czasu na psuciu dobrego nastawienia innych. Mnie jest źle, więc niech sąsiadowi nie będzie dobrze.
Stary 2014-12-30, 20:55   #2896
Konto usunięte

[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;49530835]Też bym się chętnie dowiedziała.

Jabłuszko fajnie, że się odezwałaś. Szukasz nadal płatnej pracy w zawodzie czy poszerzyłaś horyzonty o inne branże albo bezpłatne staże?[/QUOTE]

Szczerze? Po tych 3 rozmowach to się załamałam i nic nie robię. Od miesiąca nie zaglądam na strony z ofertami pracy, pokasowałam konta na GL, pracuj.pl i innych, na których miałam.
Dlatego nie piszę, bo się załamałam i nie szukam na chwilę obecną.
Zrozumiałam, że trucie tyłka nic nie zmieni, więc się nie odzywałam, jak pisałam - czasem czytałam ten wątek.

Pustkę wypełniam chodzeniem na wszystkie wykłady, inaczej zwariowałabym w domu.
Stary 2014-12-30, 20:59   #2897
micl89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ytaaa Pokaż wiadomość
Bardziej była samoukiem (co nie wyklucza tego, że ktoś jej pomagał od czego ma zacząć - ktoś z dalszej rodziny, ale nie wnikałem).

W tej branży jest tak, żeby zacząć, to ktoś musi wskazać od czego należy zacząć (albo nalezy samemu dotrzeć jaki poradnik jest najlepszy do tego by zaczynać zabawę z danym językiem programowania). Dalej każdy uczy się sam (np. na studiach profesor Ci nie pomoże, musisz sam rozwiązać dany problem - to znaczy profesor wskazuje ścieżkę którą podążasz).
Najlepszym przyjacielem programisty jest google.

Ja gdybym miał zagłębiać się w branżę IT bez studiów to zacząłbym od zdobycia programu studiów jakiejś renomowanej uczelni. Tylko po to aby dowiedzieć czego mam się nauczyć.

Moim zdaniem dobry na początek jest c++. Pomimo faktu że język powoli odchodzi do lamusa, to jest to dobry punkt wyjściowy do nauki innych języków (nie ma co ukrywać że wszystkie języki programowania w pewnym stopniu są do siebie podobne). Innych języków można używać wpisując w googlach np. "java"+ listy i już wiesz jak tego używać w innym języku (trzeba po prostu nabyć jakiegoś doświadczenia)
C#/Java - tu nie ma znaczenia czego się uczysz (podstawy składni obu języków są niemalże bliźniacze).
Gdyby ktoś bardziej pchał się w rozwój pod kątem tworzenia stron internetowych to php, html, css to zupełne podstawy
Warto ogarnąć również jakąś pulę języków skryptowych.
I bardzo ważne aby nie zapomnieć o SQLu (nauka może być przyjemna, bo trochę przypomina mowę potoczną).

Potem by wytworzyć w sobie dobre praktyki warto nauczyć się podstawowych wzorców projektowych.

I na tym etapie większość rozmów kwalifikacyjnych nie jest strasznych.

(w międzyczasie można sobie postanowić: "tego się nie uczę bo chcę pchać się w danym kierunku" - np. rzadko się spotyka specjalistów od javaee, którzy zagłębialiby się w C#+.net)

Wybacz za bełkot informatyczny, ale chyba zrozumiesz że tylko chciałem narysować przykładowy plan nauki, aby zobrazować na czym to polega.

Cytat:
Szczerze? Po tych 3 rozmowach to się załamałam i nic nie robię. Od miesiąca nie zaglądam na strony z ofertami pracy, pokasowałam konta na GL, pracuj.pl i innych, na których miałam.
Dlatego nie piszę, bo się załamałam i nie szukam na chwilę obecną.
Zrozumiałam, że trucie tyłka nic nie zmieni, więc się nie odzywałam, jak pisałam - czasem czytałam ten wątek.

Pustkę wypełniam chodzeniem na wszystkie wykłady, inaczej zwariowałabym w domu.
Ej, głowa do góry. Jutro jest nowy dzień. Nie kasuj kont - kto wie, może ktoś za miesiąc trafiłby na Twój profil...

Obawiam, się że szukając pracy należy być przygotowanym, że odpowiedź może przyjść nawet za pół roku (pozytywna odpowiedź).

Edytowane przez micl89
Czas edycji: 2014-12-30 o 21:08
Stary 2014-12-30, 21:08   #2898
nicRu
maszyna, nie człowiek

Tez uczylam się C++ i było to dla mnie dość rozwijające Co prawda jak już używam to VBA, ale po nauce podstaw C++ o wiele łatwiej mi poruszać się w innych językach, w których próbuję coś sobie grzebać i rozwiązywać.
Stary 2014-12-30, 21:14   #2899
Apelly
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Fatalida Pokaż wiadomość
Odkąd dołączyłam czytam o tym jak jest źle, ile to osób z Twojego otoczenia ma prace po znajomości, wiem ile wydajesz na kosmetyki itd. ale ni choroby nie wiem co Ty zamierasz zrobić żeby zmienić swoją sytuację.
Przepraszam, ale rozwaliła mnie ta wypowiedź

Cytat:
Napisane przez lazada
a z Tusią i Gwiazdeczką?
Właśnie? Co z nimi się dzieje?

Cytat:
Napisane przez micl89
Moim zdaniem dobry na początek jest c++. Pomimo faktu że język powoli odchodzi do lamusa, to jest to dobry punkt wyjściowy do nauki innych języków (nie ma co ukrywać że wszystkie języki programowania w pewnym stopniu są do siebie podobne). Innych języków można używać wpisując w googlach np. "java"+ listy i już wiesz jak tego używać w innym języku (trzeba po prostu nabyć jakiegoś doświadczenia)
C#/Java - tu nie ma znaczenia czego się uczysz (podstawy składni obu języków są niemalże bliźniacze).
Gdyby ktoś bardziej pchał się w rozwój pod kątem tworzenia stron internetowych to php, html, css to zupełne podstawy
Warto ogarnąć również jakąś pulę języków skryptowych.
I bardzo ważne aby nie zapomnieć o SQLu (nauka może być przyjemna, bo trochę przypomina mowę potoczną).
Nic z tego nie rozumiem ale zapytam jednak, czy ktoś, komu dobrze idzie nauka języków obcych może mieć predyspozycje do nauki języków programowania? Pytam najzupełniej poważnie.
Apelly jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-12-30, 21:24   #2900
micl89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Apelly Pokaż wiadomość
Nic z tego nie rozumiem ale zapytam jednak, czy ktoś, komu dobrze idzie nauka języków obcych może mieć predyspozycje do nauki języków programowania? Pytam najzupełniej poważnie.
Kto wie? Spróbuj
Programowanie bardziej przypomina wydawanie poleceń, lub "prowadzenie dziecka za rękę"

Tylko szybko się nie zniechęcaj. Z mojego przykładu - zanim ogarnąłem temat już byłem na 3cim roku studiów
Na informatyce byłem z przypadku...

A gdybyś się zniechęciła to mam dla Ciebie inna ciekawą podpowiedź na przyszłość. Wtedy spróbuj trochę ogarnąć programowanie i problemy branży IT (tak by zrozumieć programistę) i do tego znaj jakiś egzotyczny jeżyk mowy (byleby nie coś powszechnego). W tej branży również brakuje ludzi, których można wysłać do klienta (a rozumieliby problemy programistyczne).
Jeszcze przed wojną gospodarczą z Rosją mój dyrektor zabiłby się za chociaż 1dną osobą która świetnie znałaby język rosyjski, byłaby zaznajomiona w branży telekomunikacyjnej i potrafiłaby zrozumieć programistów na tyle że czasem sama coś by potrafiła poprawić przy kliencie.
Stary 2014-12-30, 21:27   #2901
ytaaa
Zadomowienie

micl89 kusisz tym programowaniem aż muszę się przyjrzeć z bliska jak to wygląda
Stary 2014-12-30, 21:28   #2902
Nemme
Raczkowanie

Cytat:
Facet mojej siostry jest informatykiem z zamiłowania ( z zawodu technik elektronik), wszystkiego sam się uczył - książki + internet. Teraz pracuje w polskiej firmie zajmującej się "produkowaniem gier". Nie mógł znaleźć pracy w zawodzie, to zaczął się wszystkiego sam uczyć. No i się udało
Jeżeli ktoś tylko chce i ma dużo samozaparcia to branża IT stoi otworem, bo tam nie liczy się tak naprawdę wykształcenie, a umiejętności
Nemme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-30, 21:31   #2903
micl89
Raczkowanie

Cytat:
micl89 kusisz tym programowaniem aż muszę się przyjrzeć z bliska jak to wygląda
Aby jeszcze bardziej zachęcić to poczytaj sobie o zarobkach. Sam jestem początkujący w branży, a już powyżej średniej krajowej

Tak serio: trochę to smutne gdy w firmie na pokój 10cio osobowy przypada tylko 1dna kobieta (nie wliczajac HRu i działów księgowości)
Stary 2014-12-30, 21:35   #2904
Nemme
Raczkowanie

Cytat:
Aby jeszcze bardziej zachęcić to poczytaj sobie o zarobkach. Sam jestem początkujący w branży, a już powyżej średniej krajowej

Tak serio: trochę to smutne gdy w firmie na pokój 10cio osobowy przypada tylko 1dna kobieta (nie wliczajac HRu i działów księgowości)
Haha, mój facet też narzeka, że tylko na chłopów patrzy w dziale konstruktorskim i prototypowni, a ani jednej ładnej twarzy...
Nemme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-30, 21:35   #2905
ytaaa
Zadomowienie

Cytat:

Właśnie kuszą mnie te zarobki Zresztą nie tylko. Chcę być rozchwytywanym specjalistą

Po moich studiach pracodawcy za wiele nie chcą mi zaooferować Takich osób jak ja jest na pęczki, a nie chcę tyrać przez całe życie w beznadziejnych pracach za marne groszę.

Wiem. Praca z facetami jest super Zawsze uśmiechnięci, można pogadać. I na ogół są mili jak w ich gronie znajdzie się jakaś kobieta W takiej pracy żyć , nie umierać
Stary 2014-12-30, 21:39   #2906
micl89
Raczkowanie

Cytat:
Właśnie kuszą mnie te zarobki Zresztą nie tylko. Chcę być rozchwytywanym specjalistą

Po moich studiach pracodawcy za wiele nie chcą mi zaooferować Takich osób jak ja jest na pęczki, a nie chcę tyrać przez całe życie w beznadziejnych pracach za marne groszę.

Wiem. Praca z facetami jest super Zawsze uśmiechnięci, można pogadać. I na ogół są mili jak w ich gronie znajdzie się jakaś kobieta W takiej pracy żyć , nie umierać
Nawet nie wiesz jak wszyscy skaczemy wokół tego 1dnego rodzynka w naszym pokoju, gdy ona ma problem...
Sam czasem się dziwię, że zdarzają się chwile gdy ktoś powinien krzyknąć: "panowie szanujcie się" xD
Stary 2014-12-30, 21:42   #2907
ytaaa
Zadomowienie

Cytat:
Nawet nie wiesz jak wszyscy skaczemy wokół tego 1dnego rodzynka w naszym pokoju, gdy ona ma problem...
Sam czasem się dziwię, że zdarzają się chwile gdy ktoś powinien krzyknąć: "panowie szanujcie się" xD
No no no brzmi coraz lepiej
Stary 2014-12-30, 21:49   #2908
20160901857
Konto usunięte

Ja mam Tusię w znajomych na fb i u niej się chyba nic nie zmieniło
20160901857 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-30, 22:09   #2909
Marbella85
Zakorzenienie

Obawiam się, że dla niektórych osób jojczenie stało się sposobem na życie. Ci ciekawe Tajkuna nigdy nie powiedziała konkretnie dlaczego z tego podkarpacia nie chce wyjechać, ja serio myślałam, że tam ma tego lekarza, a to na Śląsku, ale ona tam nie pojedzie, nawet cv nie wyśle, bo.... praca jest tylko po znajomości
Marbella85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-30, 22:18   #2910
Konto usunięte

Szczerze mówiąc to podziwiam wszystkich informatyków. Mnie nawet super zarobki nie byłyby w stanie przekonać mnie do tego.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości