Książki podobne do 50 Twarzy Greya - znacie jakieś? - część VIII (REMI) - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-10-21, 14:00   #2881
magpie101
Rozeznanie

Dot.: Książki podobne do 50 Twarzy Greya - znacie jakieś? - część VIII (REMI)

Dzieki dziewczyny za odzew
Co do tego pyska to wet mnie wczoraj nastraszyl mowiac, ze jak jest kamien to wszystko mu w tyle gnije i moze dostac sepsy, a stan uzebienia wplywa zle na caly organizm. Z przodu nie ma wszystkich zebow, jakies sie ruszaja, z pyska mu jedzie od jakiegos roku ale on ma 13 lat.
Yasinisi zle napisalam, ona ma straszny apetyt (caly dzien posypia ale jak ktokolwiek z domownikow zaczyna szykowac jedzenie to pies nagle staje sie ozywiony i dostaje wigoru, bo mysli, ze cos mu sie skapnie ) ale wszystko musi miec drobno posiekane, bo jak ma wieksze kawalki to wylatuje mu z pyska, nie potrafi pogryzc ruszajacymi sie zebami (gotuje mu fileta z ryzem i startymi warzywami na po poludnie, a pozniej jeszcze albo mala parowka ale z gornej polki cenowej albo domowe pierogi z serem, nalesnik, kopytka serowe itp. Od malego uwielbial takie jedzenie i tak dostaje, chrupek nie tykal nigdy). Je i kocha jesc ale musze mu drobic ale dla mnie to nie problem.

Troche sie wczoraj wkurzylam, bo pojechalam do weta rano z moczem, po poludniu na wizyte. Chcialam wykluczyc zapalenie pecherza i potwierdzic, ze to posikiwanie to starosc, a za to potwierdzenie zaplacilam 100 zl (dostalam jakies witaminy dla seniora, zostal obmacany, badanie moczu w tej kwocie to 20 zl). Dowiedzialam sie, ze przed zabiegiem usuniecia kamienia musi miec echo serca 160 zl, badanie krwi 70 zl, wczesniej kilka dni podawany antybiotyk, rtg nie wiem ile i w koncu sam zabieg okolo 200 zl w zaleznosci od tego ile bedzie do zrobienia.

W zeszlym roku z bolem serca zdecydowalam sie na usuniecie guza, bo byl on przy odbycie, strasznie szybko sie powiekszal, ciagle narazony byl na brud, wygladal jak surowe mieso, saczyl sie i strasznie go bolal, wiec Emi sie meczyl, po operacji odzyl. Teraz po za tym, ze duzo spi i jest juz jak dziadek (zrobil sie taki jak stracil sluch) ma apetyt, biega, wskakuje wysoko na lozko , szaleje jak wracam do domu, czasem posikuje od 2 tygodni to nic mu nie dolega. Nie mily oddech przeboleje, w koncu buzi sobie nie dajemy, a to gadanie o sepsie itp. jakies takie mi sie naciagniete wydaje. Jeszcze sie zastanawiam ale raczej nie bede go meczyc tym bardziej, ze i tak co 2 miesiace musi byc strzyzony, a to dla niego zawsze bylo jak za kare

Edytowane przez magpie101
Czas edycji: 2014-10-21 o 14:02
magpie101 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-21, 14:21   #2882
Britta2
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magpie101 Pokaż wiadomość
Dzieki dziewczyny za odzew
Co do tego pyska to wet mnie wczoraj nastraszyl mowiac, ze jak jest kamien to wszystko mu w tyle gnije i moze dostac sepsy, a stan uzebienia wplywa zle na caly organizm. Z przodu nie ma wszystkich zebow, jakies sie ruszaja, z pyska mu jedzie od jakiegos roku ale on ma 13 lat.
Yasinisi zle napisalam, ona ma straszny apetyt (caly dzien posypia ale jak ktokolwiek z domownikow zaczyna szykowac jedzenie to pies nagle staje sie ozywiony i dostaje wigoru, bo mysli, ze cos mu sie skapnie ) ale wszystko musi miec drobno posiekane, bo jak ma wieksze kawalki to wylatuje mu z pyska, nie potrafi pogryzc ruszajacymi sie zebami (gotuje mu fileta z ryzem i startymi warzywami na po poludnie, a pozniej jeszcze albo mala parowka ale z gornej polki cenowej albo domowe pierogi z serem, nalesnik, kopytka serowe itp. Od malego uwielbial takie jedzenie i tak dostaje, chrupek nie tykal nigdy). Je i kocha jesc ale musze mu drobic ale dla mnie to nie problem.

Troche sie wczoraj wkurzylam, bo pojechalam do weta rano z moczem, po poludniu na wizyte. Chcialam wykluczyc zapalenie pecherza i potwierdzic, ze to posikiwanie to starosc, a za to potwierdzenie zaplacilam 100 zl (dostalam jakies witaminy dla seniora, zostal obmacany, badanie moczu w tej kwocie to 20 zl). Dowiedzialam sie, ze przed zabiegiem usuniecia kamienia musi miec echo serca 160 zl, badanie krwi 70 zl, wczesniej kilka dni podawany antybiotyk, rtg nie wiem ile i w koncu sam zabieg okolo 200 zl w zaleznosci od tego ile bedzie do zrobienia.

W zeszlym roku z bolem serca zdecydowalam sie na usuniecie guza, bo byl on przy odbycie, strasznie szybko sie powiekszal, ciagle narazony byl na brud, wygladal jak surowe mieso, saczyl sie i strasznie go bolal, wiec Emi sie meczyl, po operacji odzyl. Teraz po za tym, ze duzo spi i jest juz jak dziadek (zrobil sie taki jak stracil sluch) ma apetyt, biega, wskakuje wysoko na lozko , szaleje jak wracam do domu, czasem posikuje od 2 tygodni to nic mu nie dolega. Nie mily oddech przeboleje, w koncu buzi sobie nie dajemy, a to gadanie o sepsie itp. jakies takie mi sie naciagniete wydaje. Jeszcze sie zastanawiam ale raczej nie bede go meczyc tym bardziej, ze i tak co 2 miesiace musi byc strzyzony, a to dla niego zawsze bylo jak za kare
A może poszłabyś do innego weta zapytać. Ja mam West Highland White Terier czyli w skrócie terierka Westa. W zeszłym roku odkamieniałam jej zęby ale było to robione przy sterylizacji. Także przy jednej narkozie. I w ogóle nie pamiętam żeby moja suczka miała robione echo serca. Jedyne co pamiętam to badanie krwi. I tyle.
Kamień na zębach też miała straszny. Na to nie ma rady, dopiero minął rok a nuż się jej odkłąda następny. Wodę pije z filtra a jedzienie dostaje tylko suchą karę raczej z górnych półek cenowych. I kamień też jest.
Ja bym poszła chyba do innego weta sprawdzić czy powie to samo.
Britta2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-21, 14:25   #2883
Yasinisi
Zakorzenienie

Z kolei moja babcia kiedys zdejmowala kamien starej jamniczce i pamietam ze potem było o wiele gorzej.. Niestety nie pamietam dlaczego..

U nas najgorzej jest z tym posikiwaniem Tragedia wrecz. Psie pieluchy na niego to ponad 70 zl za 15 sztuk. Masakra. Kokezanka dala mi pieluchy ludzkie ktore dzielimy na pol i zakladamy pid takie elastyczne majtki z wysokim stanem ale skubaniec stale je sciaga jak nikt nie patrzy.. A problem jest duzy mimo codziennego prania mu poslania

NIE PRZESYŁAM TŁUMACZEŃ KSIĄŻEK!!!
Yasinisi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-21, 15:22   #2884
mauskacom
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kika555 Pokaż wiadomość
Ah miałam się z Wami czymś podzielić
Nie wiem czy oglądacie THE VOICE OF POLAND dla mnie to najbardziej prawdziwy i sprawiedliwy program muzyczny, no ale w każdym razie bitwy kocham najbardziej, a TEN wykon mnie rozwalił.

http://www.youtube.com/watch?v=5OJr7bAG8xs

W poprzednim sezonie Ernest i Mateusz skradli moje serce TYM utworem:

http://www.youtube.com/watch?v=uJGIOZrU0JI

Kika, ja tez uwielbiam nasz The Voice. dopiero zaczelam ogladac od tego sezonu i bardzo zaluje,ze nie ogladalam od wczesniejszych, bo taks ie wciagnelam z mezem ,ze ani jednego odcinka nie przepuscimy a ostatnio trafilam przez przypadek na ruski The Voice i tez naprawde fajny i wysoki poziom. szczegolnie uwielbiam dwa kawalki , ten cover beyonce szczegolnie powala na kolana!
https://www.youtube.com/watch?v=ZuQ6kLSawBY

w ogole nasze Jury sa swietni, nie raz rycze ze smiechu

hej dziewczyny ,ale Was zaniedbalam przez ostatnie dni,ale bylam taka zaczytana ,ze chyba z 5 ksiazek przeczytalam
mauskacom jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-21, 15:25   #2885
jola2243
Zakorzenienie

Jestem na 25 % Carnage, powiedzcie, ze wydarzy się coś WOW, bo mnie nie wciąga ta książka, a Wy chwaliłyście

http://pasja-przeplatane.blogspot.com/

Lubimy Czytać--- jola2243
jola2243 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-21, 15:50   #2886
Britta2
Zadomowienie

A w którym momencie jesteś?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-10-21, 15:52   #2887
jola2243
Zakorzenienie

Jak ona ma już 20 lat- 4 lata mija od ich rozstania i pierwszy raz wychodzi z koleżankami do baru

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-21, 16:47   #2888
Dominiqa85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jola2243 Pokaż wiadomość
Jak ona ma już 20 lat- 4 lata mija od ich rozstania i pierwszy raz wychodzi z koleżankami do baru
Zakończenie jest mega, powala na łopatki. W czasie książki jest kilka akcji podnoszących ciśnienie. Mnie całościowo książka porwała, ale z Tobą Jolu mam często odmienne opinie, więc może nie dla Ciebie

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

Ach no i tak płakałam chyba tylko na Gwiazd naszych wina
Dominiqa85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-21, 17:02   #2889
jola2243
Zakorzenienie

Domi, to czytam

Stary 2014-10-21, 17:33   #2890
Britta2
Zadomowienie

Nie dałam rady wcześniej napisać ale Domi napisała wszystko co ja chciałam

Stary 2014-10-21, 18:48   #2891
Esia_90
Wtajemniczenie

Ellen Barrett Yogini Workout. Ta kobieta mnie kiedyś wykończy. Ledwo dałam radę, ale czuję się teraz świetnie Polecam dziewczynki
Stary 2014-10-21, 19:13   #2892
magdziara1
Wtajemniczenie

Cześć lasencje.
Nadrobiłam zaległości forumowe.....Też mam alergika w domu.Piotruś ma AZS, jest uczulony na białko mleka krowiego i żółtko jajka kurzego i konserwanty Na temat alergii mogłabym pisać i pisać niestety.
Kończę to co zaczęłam po polsku i zabieram się albo za Driven albo Eose of thorn.Proszę trzymać kciuki za to zebym przeczytała ze zrozumieniem
magdziara1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-21, 19:52   #2893
Dominiqa85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magdziara1 Pokaż wiadomość
Kończę to co zaczęłam po polsku i zabieram się albo za Driven albo Eose of thorn.Proszę trzymać kciuki za to zebym przeczytała ze zrozumieniem
Rose łatwiutkie na początek super. Z Driven na początku nie dałabym sobie rady, ale sama musisz ocenić
Stary 2014-10-21, 20:35   #2894
Yasinisi
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć lasencje.
Nadrobiłam zaległości forumowe.....Też mam alergika w domu.Piotruś ma AZS, jest uczulony na białko mleka krowiego i żółtko jajka kurzego i konserwanty Na temat alergii mogłabym pisać i pisać niestety.
Dasz radę

Stary 2014-10-21, 21:24   #2895
Agnieszka2611
Rozeznanie

Dziewczynki miłej nocy
Co do Voice of Poland również uwielbiam a w wykonie Gracjana i Leny też się zakochałam niestety słyszałam, że to ostatnia edycja tego programu

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ----------

Cytat:
Napisane przez maggnolia Pokaż wiadomość
Skończyłam F Z i jestem zachwycona , załzawiona i zakochana Rewelacyjna historia Tiny i Nika perełeczka aż palce lizać
Domi i Kika ukłony dla Was dziewczynki
Zazdroszczę też bym bardzo chciała to przeczytać
Agnieszka2611 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-21, 21:43   #2896
kika555
Wtajemniczenie

Dziewczyny byłam dziś na filmie BOGOWIE.
Kurczę... arcydzieło. Wg mnie najlepszy polski film. Szczęka mi opadła i do teraz nie wróciła na swoje miejsce. Oglądam dużo i ten plasuje się zdecydowanie w pierwszej piątce.
Gdyby nie to, że w tym miesiącu mam mega dużo wydatków to autentycznie poszłabym do kina raz jeszcze. No i dodatkowo, niecałe 2 tygodnie w kinach i został ogłoszony najlepszym filmem 2014 roku i... wtorek, wieczór, a u mnie prawie cała sala zajęta. Szok! W tygodniu? Prawie 2 tyg po premierze?

Może jutro Wam opowiem jakie miałam przygody w kinie.
Stary 2014-10-22, 04:45   #2897
Yasinisi
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
Kurczę... arcydzieło. Wg mnie najlepszy polski film. Szczęka mi opadła i do teraz nie wróciła na swoje miejsce. Oglądam dużo i ten plasuje się zdecydowanie w pierwszej piątce.
Gdyby nie to, że w tym miesiącu mam mega dużo wydatków to autentycznie poszłabym do kina raz jeszcze. No i dodatkowo, niecałe 2 tygodnie w kinach i został ogłoszony najlepszym filmem 2014 roku i... wtorek, wieczór, a u mnie prawie cała sala zajęta. Szok! W tygodniu? Prawie 2 tyg po premierze?

Tez koniecznie chce to zobaczyc

Stary 2014-10-22, 05:01   #2898
Britta2
Zadomowienie

Dzień dobry. Tez sie wybieram do kina już w ten weekend.

Stary 2014-10-22, 06:05   #2899
jola2243
Zakorzenienie

Dzień dobry

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-22, 06:55   #2900
rinos
Zakorzenienie

Dobry dziewczynki, u mnie pogoda bez zmian, czyli do

Cytat:
Skończyłam F Z i jestem zachwycona , załzawiona i zakochana Rewelacyjna historia Tiny i Nika perełeczka aż palce lizać
Ja też skończyłam Friend-Zoned i nie zgadzam się, że to perełka. Jest dobra, może bardzo dobra minus, ale mam kilka uwag .
Była zabawna, ale bez przesady. Były z dwa momenty, że nawet się uśmiechałam (np. scena z mopem), ale ta książka nie powodowała, że parskałam śmiechem. Dla mnie z tych lekkich i przyjemnych, nic więcej.
Zgadzam się z Kiką, pod koniec książki Tina nie popisała się. Dla mnie nie było to wcale zabawne, bardziej komiczne - w złego tego słowa znaczeniu. Miałam wrażenie, jakby B. Aurora za dużo naoglądała się filmów sensacyjnych i w tej kulminacyjnej scenie wpiep...yła wszystko co zapamiętała.
W pewnym momencie książka zaczęła mnie nudzić, bo jest między nimi chemia, ale żadne z nich nie robi kroku w kierunku, by to rozwinąć (taa, jak w większości książek), no bo to tylko "friend-zoned".
Całe szczęście, że autorka wplotła wątek z panem O - zaczęło coś się dziać. Ale tu znowu mam ALE . Początkowo autorka wykreowała pana O. na totalnego psychola (mam na myśli "Niedźwiedzia), ale w końcówce to totalna c.pa, a nie psychol. Żeby chociaż w tej scenie wykazał się odrobiną zawziętości, brutalności czy silnej woli, to prędzej bym uwierzyła w tę postać.
Podsumowując: fajnie się czytało i tyle. Ocena LC 6.5/10 GR 3.5/5

Cytat:
Trzymam kciuki.

Edytowane przez rinos
Czas edycji: 2014-10-22 o 06:58
rinos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-22, 07:04   #2901
maggnolia
Zakorzenienie

Cytat:

Kikuś już przebieram nóżkami cóż tam znowu się Tobie wydarzyło
Muszę iść na ten film koniecznie
Dzień dobry fatal error jest za oknem !!!

---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Agnieszka2611 Pokaż wiadomość
Dziewczynki miłej nocy
Co do Voice of Poland również uwielbiam a w wykonie Gracjana i Leny też się zakochałam niestety słyszałam, że to ostatnia edycja tego programu

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ----------

Zazdroszczę też bym bardzo chciała to przeczytać
Agusia uśmiechnij się do Domi

---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ----------

Cytat:
Napisane przez rinos Pokaż wiadomość
Dobry dziewczynki, u mnie pogoda bez zmian, czyli do

Ja też skończyłam Friend-Zoned i nie zgadzam się, że to perełka. Jest dobra, może bardzo dobra minus, ale mam kilka uwag .
Była zabawna, ale bez przesady. Były z dwa momenty, że nawet się uśmiechałam (np. scena z mopem), ale ta książka nie powodowała, że parskałam śmiechem. Dla mnie z tych lekkich i przyjemnych, nic więcej.
Zgadzam się z Kiką, pod koniec książki Tina nie popisała się. Dla mnie nie było to wcale zabawne, bardziej komiczne - w złego tego słowa znaczeniu. Miałam wrażenie, jakby B. Aurora za dużo naoglądała się filmów sensacyjnych i w tej kulminacyjnej scenie wpiep...yła wszystko co zapamiętała.
W pewnym momencie książka zaczęła mnie nudzić, bo jest między nimi chemia, ale żadne z nich nie robi kroku w kierunku, by to rozwinąć (taa, jak w większości książek), no bo to tylko "friend-zoned".
Całe szczęście, że autorka wplotła wątek z panem O - zaczęło coś się dziać. Ale tu znowu mam ALE . Początkowo autorka wykreowała pana O. na totalnego psychola (mam na myśli "Niedźwiedzia), ale w końcówce to totalna c.pa, a nie psychol. Żeby chociaż w tej scenie wykazał się odrobiną zawziętości, brutalności czy silnej woli, to prędzej bym uwierzyła w tę postać.
Podsumowując: fajnie się czytało i tyle. Ocena LC 6.5/10 GR 3.5/5

Trzymam kciuki.

Rinosku
też o to chodzi że każdy ma swoje zdanie Mnie urzekła ta historia i tak już zostanie mogę tylko powiedzieć iż czytałam rozdziałami więc wyczekiwanie było dłuższe i bardziej niecierpliwe ale pozostanie w mojej pamięci na długo i oceniam 10/10.
Stary 2014-10-22, 07:05   #2902
joanna12afi
Zadomowienie

Dzień dobry
joanna12afi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-22, 07:09   #2903
rinos
Zakorzenienie

Cytat:
Rinosku też o to chodzi że każdy ma swoje zdanie Mnie urzekła ta historia i tak już zostanie mogę tylko powiedzieć iż czytałam rozdziałami więc wyczekiwanie było dłuższe i bardziej niecierpliwe ale pozostanie w mojej pamięci na długo i oceniam 10/10.
I chwała za to, że nie zawsze się zgadzamy, mamy o czy dyskutować .
Stary 2014-10-22, 07:13   #2904
maggnolia
Zakorzenienie

Cytat:
I chwała za to, że nie zawsze się zgadzamy, mamy o czy dyskutować .
no
Stary 2014-10-22, 07:15   #2905
moniqa84
Rozeznanie

Dziewczynki czytała to któraś http://www.goodreads.com/book/show/1...4-becoming-sir ??
moniqa84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-22, 07:31   #2906
Dominiqa85
Zadomowienie

Cześć dziewczynki

Cytat:

Ja też skończyłam Friend-Zoned i nie zgadzam się, że to perełka.
Bywa i tak, ja też często mam inne zdanie niż pozostali. Dla mnie jak i dla większości czytających to zdecydowanie perełka i nie raz do niej wrócę Notorycznie śmiałam się w głos przy czytaniu. Chyba pierwszy raz mi się zdarzyło, że nie miałam ani chwili zwątpienia w główną bohaterkę(zazwyczaj wolę panów), a Tina dla mnie od początku do końca była genialnie wykreowana. Kocham tę babkę jak żadną inną
Stary 2014-10-22, 07:32   #2907
emi_g
Zakorzenienie

Dzień dobry
Maggnolcia potwierdzam

Kończę Ruda i Thief w następnej kolejności...

Masumik zaczęłas w końcu czytać?????????
emi_g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-22, 07:34   #2908
rinos
Zakorzenienie

INFORMACYJNIE
Dostałam @, do 28.10 w matras na książki 25% rabatu. Może komuś się przyda.

---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ----------

Cytat:
Napisane przez emi_g Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Maggnolcia potwierdzam

Emi ja zaczynam Thief .

---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ----------

Domi ja zazwyczaj z Tobą się zgadzam, ale czasami się cos trafi, że mamy odmienne zdanie .
Stary 2014-10-22, 07:34   #2909
emi_g
Zakorzenienie

Cytat:
INFORMACYJNIE
Dostałam @, do 28.10 w matras na książki 25% rabatu. Może komuś się przyda.

---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ----------

Emi ja zaczynam Thief .
To nie czytałas??? Myślałam że cała serię juz skończyłas??
emi_g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-22, 07:44   #2910
gosia1305
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emi_g Pokaż wiadomość

ja chyba zacznę dziś tą serię ..... albo ptzedłuże sobie przerwe w czytaniu bo ostatnio jakos mam małą ochote na czytanie a pogoda mnie dobija

Edytowane przez gosia1305
Czas edycji: 2014-10-22 o 07:46
gosia1305 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości