|
|
#2881 |
|
BAN stały
|
Dot.: Mamusie Majowe 2015!! cz. 2
Olka nie ma co rozpamietywac przeszlosci
|
|
|
|
#2882 |
|
Konto usunięte
|
było mineło
|
|
|
|
#2883 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzięki za odpowiedź dziewczyny... |
|
|
|
|
#2884 |
|
Konto usunięte
|
ilee podgląda a ile się udziela?
odzywać się dziewczyny |
|
|
|
#2885 |
|
Zakorzenienie
|
No jestem, jestem, czytam sobie co u was.
|
|
#2886 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() fajnie, że mama choć trochę Cię wsparła, dla Tz super się zachował
Najpiękniejsze dni w życiu.. 21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..' godz.15:00 29.05.2015 wyczekiwany dzień.. Leoś nasza miłość 3620 g 55 cm godz. 14:41 |
|
|
|
|
#2887 |
|
Konto usunięte
|
też się cieszę, ze tak to się potoczyło, myślałam, ze bd duzo gorzej...
|
|
|
|
#2888 |
|
Raczkowanie
|
Cześć
![]() Co do skurczy to ja też jem magnez zauważyłam że powieka lubi mi skakać , ale jem 3 tabletki na tydzień . Ola masz wspaniałego faceta!! mam nadzieje że teraz Twoje życie będzie szczęśliwe i spokojne Tyle przeżyłaś!! |
|
|
|
#2889 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Będzie dobrze! Nam zawsze możesz się wygadać
Najpiękniejsze dni w życiu.. 21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..' godz.15:00 29.05.2015 wyczekiwany dzień.. Leoś nasza miłość 3620 g 55 cm godz. 14:41 |
|
|
|
|
#2890 |
|
Raczkowanie
|
Widziałyście nową reklamę bobovity? Tych saszetek z warzywami co dzidzia tuli warzywka? :-D ja bym mogła cały dzień te reklamy oglądać!
|
|
|
|
#2891 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ja dostałam aż 2 i zawartośc podobna. Dużo ulotek i sporo próbek. Zależy ile firm daje. mi sie trafiło dużo kolezance mniej a rodziła później. |
||
|
|
|
#2892 |
|
Zakorzenienie
|
Ola
|
#2893 |
|
Zadomowienie
|
Ola to racja, sporo przeszłaś, ale najważniejsze że teraz już się układa - masz tż, dzidziuś w drodze, więc już tylko lepiej będzie
Bardzo fajne te leżaczki fp 3w1, dzięki za linka fistaszek Karuzela też bardzo fajna Ja dziś po wizycie już i mam wolne od pracy . Teraz dostałam skierowanie na morfologię i badanie moczu. Następna wizyta 5 grudnia ( Santilia zaraz wyślę pw ![]() Później mam się umówić na usg połówkowe, ok. 18-22 grudnia. Ale pójdę wcześniej prywatnie, chyba nie ma opcji żebym tyle wytrzymała. Dostałam też zdjęcia z ostatniego usg, ale mało wyraźne więc chyba nie będę już wstawiać. Pytałam też lekarza o okulistę i moją wadę wzroku (mam -5) i powiedział że raczej nie powinno być przeciwwskazań do sn I z racji tego że ja mam RH-, polecił mi takie badania krwi na konflikt płytkowy - teraz są darmowe w ramach jakiś grantów - mam się zapisać i pójść do punku pobrań - szczegóły na stronie http://konfliktplytkowy.ihit.waw.pl/...rogramu#Punkty jak któraś z Was ma Rh- to warto. Kiedyś podobno te badania były dosyć drogie, ogólnie mało kto robił, teraz jest ten program więc są darmowe, do 20 tyg. trzeba zrobić, więc jeszcze mamy trochę czasu Dostałam też od położnej broszurę i cd z ćwiczeniami dla ciężarnych, więc może się zabiorę za jakieś ćwiczenia A teraz lecę trochę dom ogarnąć, póki mam wenę na to
|
#2894 |
|
Raczkowanie
|
apropos sudocremu kiedyś słyszałam, że nie powinien być stosowany u dziewczynek ze względu na bliską odległość narządów rodnych od pupci oraz fakt, że są one "na wierzchu" (w odróżnieniu do chłopców, bo u nich większość ukryta
) i teraz mam pytanie do mam córek czy to prawda/czy też takie opinie do was dotarły?Ola apropos rady od kuzynki to do mnie jakoś smarowanie pupci wazeliną nie przemawia... ona jest tak ciężka i gęsta, że mam wrażenie, ze nie dopuszcza powietrza do skóry dziecka... chyba wolałabym alantan czy nawet zwykłą maść witaminową ![]() a na odparzenia (które choćbyśmy nie wiem co robiły i tak będą się zdarzały ) najlepsze i tak jest wietrzenie tyłka jedynie wtedy trzeba uważać na niespodzianki, które mogę się zdarzyć
|
|
|
|
#2895 | |
|
Zakorzenienie
|
Zarejestrowałam się tutaj http://www.familyservice.pl/sklep/ze...lny-bede-mama/ zobaczę czy coś dostanę.
---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2896 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ja wlasnie paczki dostawalam z tej firmy, tylko u poloznej albo lekarza. Poczta nie wysylaja wiec nie ma co sie ludzic. Jesli wlasnie szpital ma podpisana umowe to jedynie tam dostaniesz ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Jeszcze jakies 15 tygodni i rodze.....Jejku, dopiero teraz uswiadamiam sobie jak to leci |
|
|
|
|
#2897 |
|
Raczkowanie
|
Jagodowa ja też już robiłam badania na konflikt płytkowy
ale z tego co mi lekarka mówiła, to konflikt płytkowy jest całkowicie niezależny od Rh i ma go około 2% populacji ciężarnych w naszym kraju i w Europie.tu jest link odnośnie tematu oraz punkty pobrań (nie tylko w Warszawie!) -> http://www.konfliktplytkowy.ihit.waw.pl/ i rzeczywiście jest to badanie bezpłatne między 10 a 20 tygodniem ciąży, a potem kosztuje około 49 zł... reasumując jeśli macie możliwość skorzystać to czemu nie
|
|
|
|
#2898 |
|
Wtajemniczenie
|
Mozna zarejestrować sie na bebilonie to sie coś dostanie. Chyba teczkę na dokumenty z ciązy potem sliniaczek dostała i nie pamietam co. Z bobo nity też. Wiem ze z FP ktoś coś dostała ale mi sie nie udało
|
|
|
|
#2899 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzięki aural
|
|
#2900 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie wytrzymam... od rana coś się źle czuję, brzuch boli i mdło no i znowu
ale dziwne, że po śniadaniu żółcią już mam dość a drugi trymestr już za kilka dni...
|
|
|
#2901 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z bebilonu czy bebika próbki mm, teraz nie będę w ogóle się do nich zgłaszała od położnej dostałam butelkę i trochę próbek, od lekarza co jakiś czas reklamówkę z gazetkami i próbkami a w pudełku, które dostałam w szpitalu były próbki, woda i żel do golenia dla mężczyzn
|
|
#2903 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Na SR coś tam dawali, ale za takie pieniądze, jakie zapłaciłam za te zajęcia, to i tak niewiele![]() ![]() Ty już u połówkowym, a ja nawet genetycznego nie miałam Ale by była duża rozbieżność, jakby wątki dalej były dwumiesięczneCytat:
Ola taka młoda jesteś, a taka już doświadczona przez życie Super, że trafiłaś na takiego odpowiedzialnego faceta i brawa, że świetnie sobie dajecie radę razemWstawiłam ciasto do piekarnika Bananow o-orzechowo-śliwkowe Ciekawe, co z tego wyjdzie![]() Brzuch mnie coś pobolewa, za dużo dziś od rana biegałam Byłam w przychodni oddać krew i mocz do analizy, musiałam wziąć synka ze sobą. Biedny jak tylko zamknęły się drzwi od labo, to od razu łezki w oczach i buzia w podkówkę. A potem mi tłumaczył, że Pani zrobiła kuj kuj mamie w rączkę. Eh no nie mam go z kim zostawiać, muszę zabierać ze sobą.Czyli tylko ja nic nie dostałam ani od lekarza, ani od położnej ani w szpitalu??? Buu |
|||
|
|
|
#2904 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ola, jak większości dziewczyn łzy stanęły mi w oczach... Ciesze się, że wizyta się udała i kochanego masz TZ ![]() Jagodowa za udaną wizytę ![]() I za pozostałe wizyty
|
#2905 |
|
Konto usunięte
|
kto dziś wizytuje?
|
|
|
|
#2906 |
|
Zadomowienie
|
![]() Ojej w końcu nadrobiłam. tak to jest jak w weekendy nie ma kiedy zajrzeć na wizaż :P Tylko teraz co komu miałam napisać ... ![]() Przede wszystkim Ola Twoja historia .... naprawdę gratulacje dla Tz. ![]() A Ciebie podziwiam dużo przeszłaś ale silna z Ciebie osóbka , teraz wszystko zmierza ku dobremu wierzę że tak będzie Kto tu pytał o skurcze ? Ja mam zdarza mi się często mieć w nocy takie że aż mną prostuje i boli przez dłuższy czas a też kawy nie piję i w witaminach które obecnie biorę (Lady Mami i Lady Baby) jest magnez. Co do próbek ... Moja szwagierka po porodzie dostała takie pudełko z czasopismami, poradnikami i próbkami ale musiała w szpitalu coś tam wypełnić żeby to mieć. a bujaczki leżaczki ... oglądałam ale kompletnie nie wiem co się sprawdza będę zdawać się na Was, na Waszą opinię ![]() JejQ za tydz wizyta jak to leci szybciutko ... Ja mam już chyba płeć wymodloną.... mój teściu ciągle mówi o Wnuku że to Maksymilian i nie odpuści mi no i ja zaczęłam w to wierzyć, że to synek bo ciągle ktoś mi to wróży... choć jakoś nie mam żadnych przeczuć ...Ważne aby zdrowe było ... Tak bardzo chciałabym już przytulić moje dzieciątko Też oglądałam film o Agacie... i jak nigdy popłynęły mi łzy ale szybko otarłam nikt nie widział A co do SR to jak byłam ostatnio na tych badaniach to doczytałam że u nas jest bezpłatna i można zapisać się po 20 albo 30 tyg nie pamiętam teraz dokładnie... poszłabym z ciekawości ale mój Tż twierdzi że po co ? że to nie potrzebne ... :/
Edytowane przez LuckyLove Czas edycji: 2014-11-03 o 12:57 |
|
|
|
#2907 |
|
Konto usunięte
|
majaa86, 07_Pati_07 powodzenia
|
|
|
|
#2908 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2909 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No i jak nie zrobisz sobie badania, nie zapobiegniesz? Co z Ciebie za matka, borze szumiący! Trzeba być wyjątkowo nastawionym na zysk padalcem żeby serwować takie teksty kobietom w ciąży. |
|
|
|
|
#2910 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny trzymam
za wizyty ![]() ja umieram... dziś masakra... mdłooooooo, brzuch i głowę rozwala
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:10.

dzisiaj już ryczałam
ale mój młody musiał mieć smarowanie hardcorowe ze względu na chorobę... 

ale dziwne, że po śniadaniu żółcią
Super, że trafiłaś na takiego odpowiedzialnego faceta i brawa, że świetnie sobie dajecie radę razem
Bananow o-orzechowo-śliwkowe
za pozostałe wizyty