Mamusie Majowe 2015!! cz. 2 - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-03, 10:55   #2881
Iluzja00
BAN stały

Dot.: Mamusie Majowe 2015!! cz. 2

Olka nie ma co rozpamietywac przeszlosci
Iluzja00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-03, 10:59   #2882
201606011622
Konto usunięte

było mineło
201606011622 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-03, 11:00   #2883
xescalax
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ola_la_7676 Pokaż wiadomość
Iluzja udał się. ugotowała leczo, gołąbków, upiekła ciasto
weszliśmy to kazała mi usiąść zrobiła herbaty. pokazałam jej zdjęcie to zaraz kazała mi zabrac i... rozpłakała się potem przyniosła taką śliczną kołderkę, mówi, ze to pierwszy prezent. nie wiedziałam co powiedziec.. ta, która wiecznie mi wszystkiego żałowała.. potem pytała czy wiemy co będzie. mówię, ze jeszcze nie, ale moze na kolejnym usg bd widać. to ona, ze to nasza decyzja, ale zebym uwierzyła, ze lepsze sa niespodzianki. ze nie do opisania chwila kiedy Ci mówia czy syn czy córka. no ale ja osobiście uwazam ze wolę wiedziec, przynajmniej wiem jakie ciuszki zbierac.
później ogólnie zapytała co słychać itp. naprawdę była miła [ ona. jak to możliwe? ]
ale cóż. był ten jej fagas. oczywiście musiał wszystko skomentować nieprzychylnie. ze po co ona tak koło mnie lata. " przeciez to nie Twoje dziecko " a matka od razu wk... i naskoczyła na niego, ze to ze nie urodziła nie znaczy ze nie jest matką. miałam ochotę jej przypomnieć ile razy mnie wyzywała i było, ze jestem przybłędą. ale juz sie powstrzymałam. sam fakt, ze stanęła za mną, i to przed nim, który zawsze ją podjudzał na mnie a ona jeszcze z nim trzymała... no cóż. zaskoczona byłam.
no i później się nawaliło jeszcze do nas ludzi, trochę z rodzeństwem posiedziałam.
no i na koniec TZ wszedł tam gdzie siedzieli w pokoju [ tam mieszkanie ciasne ] podał wszystkim rękę no i mieliśmy się zbierać. matka siedziała na podłodze oparta o meble. i mówi zebym podeszła no to podeszłam juz w kurtce, kucnęłam a ona mnie przytula, całuje po policzkach i mówi dbaj o siebie. a ja następne zaskoczenie. dziewczyny uwierzcie, nie pamiętam , naprawdę nie pamiętam jak żyję, kiedy ona mnie przytuliła. naprawdę... no i zapytała czy przyjadę w święta. że chciałaby. no to powiedziałam, ze przyjedziemy.
no i odjechaliśmy zaraz po tym.

a wczoraj tz mnie obudził rano i mówi, szykuj się jedziemy na cmentarz. to myślałam, ze gdzieś do niego. a on na Radom jedzie. to tez myślałam, ze gdzies do niego. ale wyjechał za Radom i jedzie. pytam się gdzie. a on mówi tam gdzie trzeba. Dziewczyny, zawiózł mnie do mamy na grób. do tej biologicznej. mimo, ze planowaliśmy za tydzień.

pozatym byłam tez u przybranego ojca na grobie u brata i u siostry. nie wiem dlaczego, ale sucho to przeszłam. podeszłam zapaliłam świeczkę postałam kilka minut i poszłam dalej. jakoś nie wiem dlaczego tak... :/
a poszłam do przyjaciółki, która nie żyje, może kiedyś Wam opowiem dlaczego, ale to bardzo bardzo trudna historia, ponieważ zarówno ja jak i ona jesteśmy z nią związane. no i zapaliłam świeczkę, położyłam kwiaty. usiadłam. i nie mogłam łez powstrzymać... siedziałam i płakałam. odrazu wszystko wróciło. mimo, ze to było dzieciństwo, pamiętam wszystko jak dziś. tz mnie chciał odciągnąć, zebysmy juz wracali, zebym przestała płakać. ale ja nie chciałam. siedziałam półtorej godziny przy jej grobie.

u mamy to samo. zwłaszcza, ze miałam pierwszy raz w życiu okazję być przy jej grobie.

także emocje były...
Kurcze współczuję... Sciskam mocno! :-* mam nadzieję, następne dni będą lepsze... Dobrze, że Twoj tz jest taki cudowny...

Dzięki za odpowiedź dziewczyny...
xescalax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-03, 11:01   #2884
201606011622
Konto usunięte

ilee podgląda a ile się udziela?
odzywać się dziewczyny
Stary 2014-11-03, 11:05   #2885
xhankax
Zakorzenienie

GG do xhankax

Cytat:
ilee podgląda a ile się udziela?
odzywać się dziewczyny
No jestem, jestem, czytam sobie co u was.
Stary 2014-11-03, 11:06   #2886
ruskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Iluzja udał się. ugotowała leczo, gołąbków, upiekła ciasto
weszliśmy to kazała mi usiąść zrobiła herbaty. pokazałam jej zdjęcie to zaraz kazała mi zabrac i... rozpłakała się potem przyniosła taką śliczną kołderkę, mówi, ze to pierwszy prezent. nie wiedziałam co powiedziec.. ta, która wiecznie mi wszystkiego żałowała.. potem pytała czy wiemy co będzie. mówię, ze jeszcze nie, ale moze na kolejnym usg bd widać. to ona, ze to nasza decyzja, ale zebym uwierzyła, ze lepsze sa niespodzianki. ze nie do opisania chwila kiedy Ci mówia czy syn czy córka. no ale ja osobiście uwazam ze wolę wiedziec, przynajmniej wiem jakie ciuszki zbierac.
później ogólnie zapytała co słychać itp. naprawdę była miła [ ona. jak to możliwe? ]
ale cóż. był ten jej fagas. oczywiście musiał wszystko skomentować nieprzychylnie. ze po co ona tak koło mnie lata. " przeciez to nie Twoje dziecko " a matka od razu wk... i naskoczyła na niego, ze to ze nie urodziła nie znaczy ze nie jest matką. miałam ochotę jej przypomnieć ile razy mnie wyzywała i było, ze jestem przybłędą. ale juz sie powstrzymałam. sam fakt, ze stanęła za mną, i to przed nim, który zawsze ją podjudzał na mnie a ona jeszcze z nim trzymała... no cóż. zaskoczona byłam.
no i później się nawaliło jeszcze do nas ludzi, trochę z rodzeństwem posiedziałam.
no i na koniec TZ wszedł tam gdzie siedzieli w pokoju [ tam mieszkanie ciasne ] podał wszystkim rękę no i mieliśmy się zbierać. matka siedziała na podłodze oparta o meble. i mówi zebym podeszła no to podeszłam juz w kurtce, kucnęłam a ona mnie przytula, całuje po policzkach i mówi dbaj o siebie. a ja następne zaskoczenie. dziewczyny uwierzcie, nie pamiętam , naprawdę nie pamiętam jak żyję, kiedy ona mnie przytuliła. naprawdę... no i zapytała czy przyjadę w święta. że chciałaby. no to powiedziałam, ze przyjedziemy.
no i odjechaliśmy zaraz po tym.

a wczoraj tz mnie obudził rano i mówi, szykuj się jedziemy na cmentarz. to myślałam, ze gdzieś do niego. a on na Radom jedzie. to tez myślałam, ze gdzies do niego. ale wyjechał za Radom i jedzie. pytam się gdzie. a on mówi tam gdzie trzeba. Dziewczyny, zawiózł mnie do mamy na grób. do tej biologicznej. mimo, ze planowaliśmy za tydzień.

pozatym byłam tez u przybranego ojca na grobie u brata i u siostry. nie wiem dlaczego, ale sucho to przeszłam. podeszłam zapaliłam świeczkę postałam kilka minut i poszłam dalej. jakoś nie wiem dlaczego tak... :/
a poszłam do przyjaciółki, która nie żyje, może kiedyś Wam opowiem dlaczego, ale to bardzo bardzo trudna historia, ponieważ zarówno ja jak i ona jesteśmy z nią związane. no i zapaliłam świeczkę, położyłam kwiaty. usiadłam. i nie mogłam łez powstrzymać... siedziałam i płakałam. odrazu wszystko wróciło. mimo, ze to było dzieciństwo, pamiętam wszystko jak dziś. tz mnie chciał odciągnąć, zebysmy juz wracali, zebym przestała płakać. ale ja nie chciałam. siedziałam półtorej godziny przy jej grobie.

u mamy to samo. zwłaszcza, ze miałam pierwszy raz w życiu okazję być przy jej grobie.

także emocje były...
wow Ola aż nie wiem co napisać, jestem w szoku, ale widzę, że super sobie radzisz jak na młody wiek
fajnie, że mama choć trochę Cię wsparła, dla Tz super się zachował

21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..'
godz.15:00

29.05.2015 wyczekiwany dzień..
Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm
godz. 14:41
ruskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-03, 11:07   #2887
201606011622
Konto usunięte

też się cieszę, ze tak to się potoczyło, myślałam, ze bd duzo gorzej...
Stary 2014-11-03, 11:11   #2888
Asandraa
Raczkowanie

Cześć
Co do skurczy to ja też jem magnez zauważyłam że powieka lubi mi skakać , ale jem 3 tabletki na tydzień .
Ola masz wspaniałego faceta!! mam nadzieje że teraz Twoje życie będzie szczęśliwe i spokojne Tyle przeżyłaś!!
Asandraa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-03, 11:12   #2889
ruskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
też się cieszę, ze tak to się potoczyło, myślałam, ze bd duzo gorzej...
Wiesz ludzie w końcu zaczynają coś rozumieć, zmieniać - byleby nie było za późno

Będzie dobrze! Nam zawsze możesz się wygadać

Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm
Stary 2014-11-03, 11:12   #2890
xescalax
Raczkowanie

Widziałyście nową reklamę bobovity? Tych saszetek z warzywami co dzidzia tuli warzywka? :-D ja bym mogła cały dzień te reklamy oglądać!
xescalax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-03, 11:16   #2891
kefii
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Iluzja00 Pokaż wiadomość
Zaraz lece Was nadrabiac, chcialam sie tylko przywitac
U mnie juz wszystko w normie Dziekuje dziewczynom za slowa otuchy.Buziak dla kazdej z Was

Miewala ktoras w ciazy skorcze??
W sobote taki mnie w lydce zlapal ze do dzisiaj mnie noga boli ;/
Wiem ze magnez powinno sie jesc ale czy to normalne ze noga nadal mnie boli?

Dzisiaj pierwszy dzien szkoly rodzenia.Idziemy razem z TZ-tem.Ciekawa jestem jak to bedzie
Ja miałam straszne i to brak magnezu. Jak uzupelnisz magnez to przejdzie.

Cytat:
Napisane przez aural Pokaż wiadomość
Hej
jestem, czytam, nie odzywam się, bo mam bardzo zły humor dzisiaj już ryczałam
echhhh

Do smarowania pupy ja głównie korzystałam z bepanthenu, tormentiolu i sudocremu ale mój młody musiał mieć smarowanie hardcorowe ze względu na chorobę...

Pamiętam, że zaraz po porodzie w szpitalu dostałam jakieś takie pudło z ulotkami i próbkami dla młodej mamy m.in było tam małe pudełko sudocremu, paczuszka proszku (chyba lovela) i coś tam jeszcze... I teraz mam pytanie do dziewczyn, które rodziły później ode mnie (czyli chyba do wszystkich ) czy wciąż dają takie boxy z podobną zawartością? Bo jeśli tak to ja osobiście nie kupowałabym do smarowania pupki nic poza bepanthenem (bo on jako jedyny nadaje się do smarowania brodawek i chyba nie ma konieczności żeby go zmywać przed podaniem dziecku piersi).
Generalnie ja jestem za tym żeby kupić wszystkie niezbędne rzeczy przed porodem, ale myślę, że jeden lightowy krem w stylu alantanu czy bepanthenu naprawdę wystarczy reszta jest łatwo dostępna w aptece a poza tym nie ma nic cudowniejszego niż móc samemu po prostu wyjść z domu choćby po taki sudocrem jak już się dziecko urodzi
Potwierdzam Bephanten nie musi się zmywać a działa cuda.
Ja dostałam aż 2 i zawartośc podobna. Dużo ulotek i sporo próbek. Zależy ile firm daje. mi sie trafiło dużo kolezance mniej a rodziła później.

dziewczyna wrzesień 2005
zaręczona 27 lipca 2009
żona 6 sierpnia 2011

II kreseczki 14 maja 2013
mój mały kochany synuś Mikołaj 17 stycznia 2014
II kreseczki 4 września 2014
kefii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-03, 11:23   #2892
TienShan
Zakorzenienie

Ola

TienShan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-03, 11:25   #2893
jagodowa07
Zadomowienie

Ola to racja, sporo przeszłaś, ale najważniejsze że teraz już się układa - masz tż, dzidziuś w drodze, więc już tylko lepiej będzie

Bardzo fajne te leżaczki fp 3w1, dzięki za linka fistaszek Karuzela też bardzo fajna

Ja dziś po wizycie już i mam wolne od pracy Wszystko ok . Teraz dostałam skierowanie na morfologię i badanie moczu. Następna wizyta 5 grudnia ( Santilia zaraz wyślę pw
Później mam się umówić na usg połówkowe, ok. 18-22 grudnia. Ale pójdę wcześniej prywatnie, chyba nie ma opcji żebym tyle wytrzymała. Dostałam też zdjęcia z ostatniego usg, ale mało wyraźne więc chyba nie będę już wstawiać.
Pytałam też lekarza o okulistę i moją wadę wzroku (mam -5) i powiedział że raczej nie powinno być przeciwwskazań do sn , chyba że coś jest nie tak z siatkówką, ale po to muszę wybrać się do okulisty.

I z racji tego że ja mam RH-, polecił mi takie badania krwi na konflikt płytkowy - teraz są darmowe w ramach jakiś grantów - mam się zapisać i pójść do punku pobrań - szczegóły na stronie http://konfliktplytkowy.ihit.waw.pl/...rogramu#Punkty
jak któraś z Was ma Rh- to warto. Kiedyś podobno te badania były dosyć drogie, ogólnie mało kto robił, teraz jest ten program więc są darmowe, do 20 tyg. trzeba zrobić, więc jeszcze mamy trochę czasu

Dostałam też od położnej broszurę i cd z ćwiczeniami dla ciężarnych, więc może się zabiorę za jakieś ćwiczenia A teraz lecę trochę dom ogarnąć, póki mam wenę na to
Stary 2014-11-03, 11:29   #2894
aural
Raczkowanie

apropos sudocremu kiedyś słyszałam, że nie powinien być stosowany u dziewczynek ze względu na bliską odległość narządów rodnych od pupci oraz fakt, że są one "na wierzchu" (w odróżnieniu do chłopców, bo u nich większość ukryta ) i teraz mam pytanie do mam córek czy to prawda/czy też takie opinie do was dotarły?

Ola apropos rady od kuzynki to do mnie jakoś smarowanie pupci wazeliną nie przemawia... ona jest tak ciężka i gęsta, że mam wrażenie, ze nie dopuszcza powietrza do skóry dziecka... chyba wolałabym alantan czy nawet zwykłą maść witaminową

a na odparzenia (które choćbyśmy nie wiem co robiły i tak będą się zdarzały ) najlepsze i tak jest wietrzenie tyłka jedynie wtedy trzeba uważać na niespodzianki, które mogę się zdarzyć
aural jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-03, 11:31   #2895
fistaszek24
Zakorzenienie

Zarejestrowałam się tutaj http://www.familyservice.pl/sklep/ze...lny-bede-mama/ zobaczę czy coś dostanę.

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Cytat:
apropos sudocremu kiedyś słyszałam, że nie powinien być stosowany u dziewczynek ze względu na bliską odległość narządów rodnych od pupci oraz fakt, że są one "na wierzchu" (w odróżnieniu do chłopców, bo u nich większość ukryta ) i teraz mam pytanie do mam córek czy to prawda/czy też takie opinie do was dotarły?

Ola apropos rady od kuzynki to do mnie jakoś smarowanie pupci wazeliną nie przemawia... ona jest tak ciężka i gęsta, że mam wrażenie, ze nie dopuszcza powietrza do skóry dziecka... chyba wolałabym alantan czy nawet zwykłą maść witaminową

a na odparzenia (które choćbyśmy nie wiem co robiły i tak będą się zdarzały ) najlepsze i tak jest wietrzenie tyłka jedynie wtedy trzeba uważać na niespodzianki, które mogę się zdarzyć
sudocrem zawiera cynk i wysusza pupę niemowlętom. Moja położna mi odradziła. Alantan plus i na odparzenia bepanthen.
fistaszek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-03, 11:33   #2896
Iluzja00
BAN stały

Cytat:
Napisane przez fistaszek24 Pokaż wiadomość
Zarejestrowałam się tutaj http://www.familyservice.pl/sklep/ze...lny-bede-mama/ zobaczę czy coś dostanę.[COLOR="Silver"]

Ja wlasnie paczki dostawalam z tej firmy, tylko u poloznej albo lekarza.
Poczta nie wysylaja wiec nie ma co sie ludzic.
Jesli wlasnie szpital ma podpisana umowe to jedynie tam dostaniesz

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Jeszcze jakies 15 tygodni i rodze.....Jejku, dopiero teraz uswiadamiam sobie jak to leci
Stary 2014-11-03, 11:35   #2897
aural
Raczkowanie

Jagodowa ja też już robiłam badania na konflikt płytkowy ale z tego co mi lekarka mówiła, to konflikt płytkowy jest całkowicie niezależny od Rh i ma go około 2% populacji ciężarnych w naszym kraju i w Europie.

tu jest link odnośnie tematu oraz punkty pobrań (nie tylko w Warszawie!) -> http://www.konfliktplytkowy.ihit.waw.pl/
i rzeczywiście jest to badanie bezpłatne między 10 a 20 tygodniem ciąży, a potem kosztuje około 49 zł... reasumując jeśli macie możliwość skorzystać to czemu nie
aural jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-03, 11:39   #2898
kefii
Wtajemniczenie

Mozna zarejestrować sie na bebilonie to sie coś dostanie. Chyba teczkę na dokumenty z ciązy potem sliniaczek dostała i nie pamietam co. Z bobo nity też. Wiem ze z FP ktoś coś dostała ale mi sie nie udało

dziewczyna wrzesień 2005
zaręczona 27 lipca 2009
żona 6 sierpnia 2011

II kreseczki 14 maja 2013
mój mały kochany synuś Mikołaj 17 stycznia 2014
II kreseczki 4 września 2014
kefii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-03, 11:51   #2899
jagodowa07
Zadomowienie

Cytat:
Jagodowa ja też już robiłam badania na konflikt płytkowy ale z tego co mi lekarka mówiła, to konflikt płytkowy jest całkowicie niezależny od Rh i ma go około 2% populacji ciężarnych w naszym kraju i w Europie.

tu jest link odnośnie tematu oraz punkty pobrań (nie tylko w Warszawie!) -> http://www.konfliktplytkowy.ihit.waw.pl/
i rzeczywiście jest to badanie bezpłatne między 10 a 20 tygodniem ciąży, a potem kosztuje około 49 zł... reasumując jeśli macie możliwość skorzystać to czemu nie
To mogłam coś pomieszać, albo źle zrozumieć lekarza, bo zaczął mówić o moim Rh-, a potem o konflikcie płytkowym Ale najważniejsze że badanie można zrobić, także kto może i chce - można korzystać.
Dzięki aural
Stary 2014-11-03, 11:53   #2900
ruskaa
Wtajemniczenie

Nie wytrzymam... od rana coś się źle czuję, brzuch boli i mdło no i znowu ale dziwne, że po śniadaniu żółcią już mam dość a drugi trymestr już za kilka dni...

Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm
Stary 2014-11-03, 12:03   #2901
Iluzja00
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ruskaa Pokaż wiadomość
Nie wytrzymam... od rana coś się źle czuję, brzuch boli i mdło no i znowu ale dziwne, że po śniadaniu żółcią już mam dość a drugi trymestr już za kilka dni...
Niestety nawet w III trymestrze niektorym dokuczaja
Stary 2014-11-03, 12:24   #2902
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kefii Pokaż wiadomość
Mozna zarejestrować sie na bebilonie to sie coś dostanie. Chyba teczkę na dokumenty z ciązy potem sliniaczek dostała i nie pamietam co. Z bobo nity też. Wiem ze z FP ktoś coś dostała ale mi sie nie udało
Ja dostałam zabawkę-lwa dla synka do zawieszenia np. na macie edukacyjnej

z bebilonu czy bebika próbki mm, teraz nie będę w ogóle się do nich zgłaszała
od położnej dostałam butelkę i trochę próbek, od lekarza co jakiś czas reklamówkę z gazetkami i próbkami a w pudełku, które dostałam w szpitalu były próbki, woda i żel do golenia dla mężczyzn

TienShan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-03, 12:31   #2903
scotasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Iluzja00 Pokaż wiadomość
Zaraz lece Was nadrabiac, chcialam sie tylko przywitac
U mnie juz wszystko w normie Dziekuje dziewczynom za slowa otuchy.Buziak dla kazdej z Was

Miewala ktoras w ciazy skorcze??
W sobote taki mnie w lydce zlapal ze do dzisiaj mnie noga boli ;/
Wiem ze magnez powinno sie jesc ale czy to normalne ze noga nadal mnie boli?

Dzisiaj pierwszy dzien szkoly rodzenia.Idziemy razem z TZ-tem.Ciekawa jestem jak to bedzie
Ja w 1 ciązy miałam skurcze łydek, zwłaszcza w nocy, masakra Tak jak dziewczyny piszą, magnez... Daj znać jak po SR

Cytat:

Do smarowania pupy ja głównie korzystałam z bepanthenu, tormentiolu i sudocremu ale mój młody musiał mieć smarowanie hardcorowe ze względu na chorobę...

Pamiętam, że zaraz po porodzie w szpitalu dostałam jakieś takie pudło z ulotkami i próbkami dla młodej mamy m.in było tam małe pudełko sudocremu, paczuszka proszku (chyba lovela) i coś tam jeszcze... I teraz mam pytanie do dziewczyn, które rodziły później ode mnie (czyli chyba do wszystkich ) czy wciąż dają takie boxy z podobną zawartością? Bo jeśli tak to ja osobiście nie kupowałabym do smarowania pupki nic poza bepanthenem (bo on jako jedyny nadaje się do smarowania brodawek i chyba nie ma konieczności żeby go zmywać przed podaniem dziecku piersi).
Generalnie ja jestem za tym żeby kupić wszystkie niezbędne rzeczy przed porodem, ale myślę, że jeden lightowy krem w stylu alantanu czy bepanthenu naprawdę wystarczy reszta jest łatwo dostępna w aptece a poza tym nie ma nic cudowniejszego niż móc samemu po prostu wyjść z domu choćby po taki sudocrem jak już się dziecko urodzi
Ja żadnej "wyprawki" w szpitalu nie dostałam Na SR coś tam dawali, ale za takie pieniądze, jakie zapłaciłam za te zajęcia, to i tak niewiele

Cytat:
Napisane przez jagodowa07 Pokaż wiadomość

Ja dziś po wizycie już i mam wolne od pracy Wszystko ok . T

Ty już u połówkowym, a ja nawet genetycznego nie miałam Ale by była duża rozbieżność, jakby wątki dalej były dwumiesięczne

Cytat:
Napisane przez kefii Pokaż wiadomość
Ja z FB dostałam taką zabawkę - lew lusterko z metkami.

Ola taka młoda jesteś, a taka już doświadczona przez życie Super, że trafiłaś na takiego odpowiedzialnego faceta i brawa, że świetnie sobie dajecie radę razem

Wstawiłam ciasto do piekarnikaBananow o-orzechowo-śliwkowe Ciekawe, co z tego wyjdzie

Brzuch mnie coś pobolewa, za dużo dziś od rana biegałam Byłam w przychodni oddać krew i mocz do analizy, musiałam wziąć synka ze sobą. Biedny jak tylko zamknęły się drzwi od labo, to od razu łezki w oczach i buzia w podkówkę. A potem mi tłumaczył, że Pani zrobiła kuj kuj mamie w rączkę. Eh no nie mam go z kim zostawiać, muszę zabierać ze sobą.

Czyli tylko ja nic nie dostałam ani od lekarza, ani od położnej ani w szpitalu??? Buu
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-03, 12:47   #2904
Czarnulka7891
Zakorzenienie

Hej

Ola, jak większości dziewczyn łzy stanęły mi w oczach...
Ciesze się, że wizyta się udała i kochanego masz TZ

Jagodowa za udaną wizytę

I za pozostałe wizyty

Czarnulka7891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-03, 12:53   #2905
201606011622
Konto usunięte

kto dziś wizytuje?
Stary 2014-11-03, 12:53   #2906
LuckyLove
Zadomowienie

Cześć Wam
Ojej w końcu nadrobiłam. tak to jest jak w weekendy nie ma kiedy zajrzeć na wizaż :P Tylko teraz co komu miałam napisać ...
Przede wszystkim Ola Twoja historia .... naprawdę gratulacje dla Tz.
A Ciebie podziwiam dużo przeszłaś ale silna z Ciebie osóbka , teraz wszystko zmierza ku dobremu wierzę że tak będzie

Kto tu pytał o skurcze ? Ja mam zdarza mi się często mieć w nocy takie że aż mną prostuje i boli przez dłuższy czas a też kawy nie piję i w witaminach które obecnie biorę (Lady Mami i Lady Baby) jest magnez.

Co do próbek ... Moja szwagierka po porodzie dostała takie pudełko z czasopismami, poradnikami i próbkami ale musiała w szpitalu coś tam wypełnić żeby to mieć.

a bujaczki leżaczki ... oglądałam ale kompletnie nie wiem co się sprawdza będę zdawać się na Was, na Waszą opinię

JejQ za tydz wizyta jak to leci szybciutko ... Ja mam już chyba płeć wymodloną.... mój teściu ciągle mówi o Wnuku że to Maksymilian i nie odpuści mi no i ja zaczęłam w to wierzyć, że to synek bo ciągle ktoś mi to wróży... choć jakoś nie mam żadnych przeczuć ...Ważne aby zdrowe było ... Tak bardzo chciałabym już przytulić moje dzieciątko

Też oglądałam film o Agacie... i jak nigdy popłynęły mi łzy ale szybko otarłam nikt nie widział... aa bardzoooo rzadko wzruszam się na filmach ( może dlatego że mało oglądam :P )

A co do SR to jak byłam ostatnio na tych badaniach to doczytałam że u nas jest bezpłatna i można zapisać się po 20 albo 30 tyg nie pamiętam teraz dokładnie... poszłabym z ciekawości ale mój Tż twierdzi że po co ? że to nie potrzebne ... :/

Edytowane przez LuckyLove
Czas edycji: 2014-11-03 o 12:57
LuckyLove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-03, 12:56   #2907
201606011622
Konto usunięte

majaa86, 07_Pati_07 powodzenia
Stary 2014-11-03, 12:57   #2908
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Czarnulka7891 Pokaż wiadomość
Hej

Ola, jak większości dziewczyn łzy stanęły mi w oczach...
Ciesze się, że wizyta się udała i kochanego masz TZ

Jagodowa za udaną wizytę

I za pozostałe wizyty
Zmobilizowałaś mnie i mam na koncie 3 body i dalej licytuje .
fistaszek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-03, 13:09   #2909
Opulka
Raczkowanie

Cytat:

Bardzo nie podoba mi się ta strona. "Ciąża rozwija się prawidłowo, a jednak dziecko przychodzi na świat ciężko uszkodzone albo umiera jeszcze w łonie matki. Niektórym dramatom można zapobiec..."
No i jak nie zrobisz sobie badania, nie zapobiegniesz? Co z Ciebie za matka, borze szumiący!
Trzeba być wyjątkowo nastawionym na zysk padalcem żeby serwować takie teksty kobietom w ciąży.
Opulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-03, 13:13   #2910
ruskaa
Wtajemniczenie

Dziewczyny trzymam za wizyty

ja umieram... dziś masakra... mdłooooooo, brzuch i głowę rozwala

Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości