![]() |
#2881 |
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. I
niby dietę należy rozszerzać od 17 do 26 tygodnia.
a nie wiem ja jakoś tak od marchewki zaczynam. |
![]() ![]() |
![]() |
#2882 |
Zakorzenienie
|
Jak ubieralam bluzę polarowa czy jakiś sweterek to całe plecy mokre i ryk na spacerze zamiast snu.
Także ten... u nas nie sprawdza się metoda +1 warstwa. ![]() Pani doktor pochwaliła postawę Jasia - piłka i ćwiczenia zdziałały cuda. W przychodni spotkałam dziewczynę z 3miesiecznym dzieckiem i on tarmosil w rączkach jakąś zabawkę. Szok! Mój Jas nawet oballa chwycić nie potrafi.. A jak z koordynacja waszych maleństw? ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- A jeśli chodzi o rozszerzenie diety to zaczekam do skonczonego 6m. Jakoś nie spieszy mi się do grzebania w garach. ![]() Kolo maja zacznę podawać malemu wodę w kubeczku do nauki picia. |
![]() ![]() |
![]() |
#2883 |
Zakorzenienie
|
Moja chwyta zabawki,trzyma normalnie i te lżejsze grzechotki potrząsa. Przewraca sie na brzuszek migiem. Ogólnie dziewczyna sprawna ruchowo;d
Ja tez stosuje ta metodę +1wArstwa dlatego jak ja ubieram w ta pogodę długi rękawek plus kurtkę/płaszcz to Wtedy moja córka ma 3wartswy plus kocyk bo jak człowiek zasnie to zawsze jakos zimniej jest. No o biore pod uwagę to ze dziecko lezy w wózku a my jestesmy w ruchu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2884 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Moja od jakiegos nie ma problemu z bawieniem sie lekkimi zabawkami, ktore w miare latwo jest uchwycic- bierze sobie w jedna raczke, przeklada do drugiej i do buzi tez juz celnie je wklada. najbardziej mnie rozsmieszyla wczoraj jak wyjela sobie smoczek przelozyla w druga reke i przez przypadek wlozyla spowrotem ![]() i przypadek nr dwa wchodze do niej, patrze a ona jedego palca wsadzila sobie do buzi do ssania a drugiego do nosa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2885 |
Zakorzenienie
|
Ja polarkow nie zakładam ,ba nawet nie mam bo one dla mnie to zawsze pociły nawet dorosła osobę a co dopiero dziecko
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Pepa moja tez ma od niedawna zabawy ze smoczkiem. Wykłada skubana z premedytacja i jak jest jeszcE nie za daleko od buzi to wkłada spowrotem :d wszystkie zabawki wędrują prosto do buzi ,palce to non stop w buzi ma i cmoka :p nieraz tak głęboko wsadzi ze sie krztusi . |
![]() ![]() |
![]() |
#2886 |
Wtajemniczenie
|
aczka - brawo za postępy, my z ćwiczeniami ruszamy 5 maja
![]() a Jaś chwyta zabawki wiszące nad nim na macie, grzechotkę potrząsa, jak nachylę się nad nim, to dotyka paluszkiem mojej twarzy, no i tak jak pepy maleństwo smoczek sobie dopycha do buzi łapką, albo wyjmuje ![]() ![]() ![]() aha - no i kiedy go karmię (je tylko z butelki) to trzyma butlę obiema rękami
08.05.2014 ![]() Jaś, Nasz Bączek ![]() ![]() Edytowane przez LindaC Czas edycji: 2015-04-22 o 10:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#2887 |
Zakorzenienie
|
Ja właśnie nakrecam się jak gdzieś zobaczę dziecko w wieku Jasia potrafiące więcej. Głupie babsko ze mnie. Przecież wiem, że dzieci nie powinno się porównywać, ale nie da się...noo
![]() Dusiolka, aż spojrzalam kiedy Twoje maleństwo się urodziło - 2 tyg przewagi, wiec jest nadzieja ze Jas dogoni :p ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Nie wiem jak że smoczkiem by sobie radził, bo nie korzystamy z tego dobrodziejstwa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2888 |
Wtajemniczenie
|
aczka - daj spokój, bo się Twój Jaś na Ciebie obrazi
![]() ![]() ![]()
#2889 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz każdy dzielący dzieci tydzień odróżnia jedno od drugiego. Za rok o tej porze wszystkie będą równe. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2890 |
Zadomowienie
|
to moje genialne dziecko trzyma już sprawnie wszystkie zabawki a od jakiegoś tygodnia potrafi trzymać sobie butelkę pełną mleka.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2891 |
Rozeznanie
|
aczka- dogoni dogoni 2 tygdnie to kuupa czasu, codziennie widze jakies male postepy w zabawach mojej kluski,
za to zazdroszcze troche tego turlania sie brzuch-plecy, ale coz i ten etap przyjdzie nie ma co sie nakrecac- moja corka dawke lenistwa najwyrazniej wypija codziennie z mlekiem od matki ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2892 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mąż jeszcze w piwnicy? ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2893 |
Zakorzenienie
|
Ja oczywiscie wszystkiego nie wymieniłam bo niektore rzeczy sa takie oczywiste juz hehe ,trzyma również butelkę ale na zasadzie ze ja karmie a ona przytrzymuje albo i nieraz wytraca z reki :d
Kur..wyłączyli pras a ja mam cycki pełne mleka ! Na bateriach tak dobrze nie ciągnie ![]() ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Oczywiscie Ze nie mozna porównywać dzieci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2894 |
Wtajemniczenie
|
aczka - a ponadto pamiętaj, że chłopcy rozwijają się nieco wolniej od dziewczynek, więc jak już czasem Cię podkusi zerknąć w inny wózek i co nieco porównać
![]() ![]() ![]()
08.05.2014 ![]() Jaś, Nasz Bączek ![]() ![]() Edytowane przez LindaC Czas edycji: 2015-04-22 o 10:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#2895 |
Zakorzenienie
|
Ale nie ma sie co nakręcac bo np koleżanki 5mies dziecko nie przekręca sie na brzuch za to usilnie próbuje usiąść
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2896 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2897 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Chociaż jeśli mam kupować w markecie to w biedrze mi smakują pomarańcze a w lidlu warzywa ![]() ![]() Ja myślę że wprowadzenie ziemniaka i kaszki zajmie mi ze 3 tyg ![]() Zobaczę jak będzie po ziemniaku.. bo jak dam np. w poniedziałek trochę i będzie ok, to w środę/czwartek znowu spróbuję i jak się przyjmie to pewnie pod koniec tygodnia spróbuje dać całość, jak mnie coś zaniepokoi to będę pewnie 2 tyg wprowadzać ![]() ![]() Cytat:
![]() u nas też się nie sprawdza metoda z +1 warstwą.. przynajmniej wiem że muszę córę ubrać tak jak siebie ![]() Cytat:
Ale wycwaniła się i chwyta mój palec jak trzymam butlę i jak nie chce pić to odciąga mi palec żeby wyciągnąć butlę a jak chce dalej to przyciąga do do siebie ![]() 2 dni temu młoda zaczęła się obracać z pleców na brzuch a wczoraj zaczęła z brzucha na plecy.. i tak wczoraj mąż przyjechał z zakupów i rozpakowywaliśmy je w kuchni a młoda leżała na środku pokoju na ziemi i się bawiła.. i dosłownie na moment się na nią nie popatrzyliśmy a mąż do mnie mówi żebym popatrzyła na córę.. a ona się doturlała 1,5 metra prawie do przedpokoju ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2898 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2899 |
Zadomowienie
|
wiecie musiałam się upewnić czy ja na pewno daję córce marchewkę, bo po jej minie myślałam, że jej kupę do buzi pcham. nakręciłam nawet filmik.
mąż dostał przeniesienie na strych co by więcej światła mu wpadało. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2900 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- a skoro padlo haslo "swiatlo" czy Wasze dzieci spia po ciemku czy maja zapalona jakas lampke? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2901 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
eee tam trzymanie zabawek, moja przewraca mamie strony w tablecie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2902 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2903 |
Zakorzenienie
|
pepa jak idzie spać o 19.00 to ma zapalona lampke az do okolo 22.00 az my sie polozymy ale to dla mojek wygody. Żebym nie musiała zapalac I jej budzić jak ja sprawdzam od czasu do czasu
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2904 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2905 |
Rozeznanie
|
moja na razie spi przy zapalonych cotton balls'ach, ale pomyslalam ze chyba lepiej ja przestawic na ciemnosc. tylko chyba niepotrzebnie mam obawy, ze jak obudzi sie w nocy na karmienie to sie przestraszy tej ciemnosci, obecnie czasami jak obudzi sie w dobrym humorze to zanim matka sie dowlecze to bawi sie ze swoimi kolegami z karuzelki
|
![]() ![]() |
![]() |
#2906 | |
Zakorzenienie
|
Namarelle a dlaczego nie podajesz wit d?
---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Cytat:
My tak samo robimy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2907 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() biedro87 nie wiem czy dobrze kojarzę, ty byłaś ost na badaniu wzroku? Dusiolka bo mała zaraz po podaniu rzyga... więc ja podaje a po 5 min jest zwracana :/ ma to po mnie, bo ze mną miała matka to samo. Więc staram się ją jak najwięcej wystawiać do słońca, nawet jak ją razi w patrzałki.. lekarka powiedziała że ciemiączko ładnie zarasta, mogę spróbować minimalnie dawać a nie całość, więc będę próbowała jakąś kropeleczkę jej przemycić ale sama myśl o tym mnie przeraża Edytowane przez naamarelle Czas edycji: 2015-04-22 o 11:26 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2908 |
Zakorzenienie
|
Chwalę się moim klocuszkiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2909 |
Zakorzenienie
|
Namarelle to dawaj jej do mleka po prostu. No albo tAka psikana na Jezyk
---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Aczka przystojniak !!!! Pasowałby do mojej córy hahahs :d Mamy taka sama poduszkę w koty tylko różowe tło :d |
![]() ![]() |
![]() |
#2910 |
Rozeznanie
|
Aczka, ale ma czuprynke przystojniaczek jeden
![]() moja miala tyyle wlosow i ciemnych, a zaraz bedzie blond z resztkami- tak sobie powycierala i od dzis bedzie spala po ciemku-to jest plan na dzisiejsza noc, jesli nie zapomne ![]() a teraz uciekamy lapac slonce |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:50.