Mamusie Kwietniowe 2015! cz. XVII - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-16, 08:59   #2881
Hanka20
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. XVII

Witamy się kolejnego słonecznego wiosennego dnia

MADZIX gratki 40 tyg!
Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
Nie martw się, dzieci w pierwszej dobie tracą do 10% masy ciała i to podobno normalne.

Mój Tżecik też chętny do kąpania Ja mówiłam że mi będzie pomagał, a on że nie że to ja bede pomagać, a on bedzie kąpał
Znam dwoch głupio upartych baranów i temu chciałam byczka, chociaż mam tez koleżankę barana i ona jest łagodna i nie uparta niema reguły ale byk rzeczywiście lepiej brzmi Ale raczej bede miała barana z 20 kwietnia takiego przełomowego
Dzięki za info o kąpaniu, no u nas położna chyba przychodzi na kąpiel o 7 to bardzo fajna pomocna babka zresztą, prowadzi SR, ale ja jakoś też wolę żebyśmy byli sami ona mówiła że w pierwszej dobie w domu nie trzeba kąpać tylko w drugiej ona wpadnie W ogóle kazała dzwonić w dzień wypisu i się wtedy umawiamy konkretnie
Może na necie są jakieś druki z tym macierzyńskim - poszukam, bo u mnie w pracy myślę że nie mają, jestem pierwszą ciązówą

---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ----------

Do becikowego trzeba mieć dokumentację od 10 tygodnia ciąży chyba co nie?
Nam lekarz opowiadał że mieli ostatnio 21latkę pierwszy raz przyszła do lekarza w 34 tygodniu 😳
Masakra i przed rodziną ukrywała i dziecko takie zdrowe dorodne, 4500 się urodziło cesarę miała.
Jeśli chodzi o te becikowe to trzeba ze do 10 tyg się było na pierwszej wizycie. Ja juz mam takie zaświadczenie. Prócz tego resztę można znaleźć na stronce która udostępnia na swoim profilu Gosiak na Facebook

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
Bo laski nam tu tak rodza ladnie a ja w a mam termin za 3dni. I pewnie mpj porod to bedzie koszmar tez ze wzgledu na moja kluske

no fakt skorpiona i strzelca fee

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ----------

Zostala Karola, Hania ...
Co z Domima?
Siempre rodzi..
i potem jestem ja
Ale mnie tu laseczki wyprzedza
Kochana nie nastawiaj się ze będzie tak źle Ty jesteś młoda masz dużo sił i energii wypchniesz Mikołaja raz dwa ja Ci to mówię!

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
Idziemy do domu!!
Maz ma byc na 12 bo na wypis sie zejdzie troche czekac

A ja wam powiem ze dla mnie to bez roznicy jaki znak ma mala. Najwazniejsze dla mnie ze sie zdrowa urodzila
Super!!

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-16, 09:03   #2882
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość

My wczoraj na zakupach bylismy juz na koniec zglodnial mlody i jak stalismy przy kasie w lidlu to ryk byl i nas pani przepiscila ; )
chyba trzeba z dziecmi na glodniaka na zakupy jezdzic

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-16, 09:06   #2883
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
No albo podawanie dochodów brutto.... i z tego wyliczanie ewentualnej pomocy finansowej.... choreee
Mam w rodzinie taki przypadek patologii już można to spokojnie nazwać, on pił, ona nigdy nie pracowała, on jeśli już to na czarno.
Dostawali wszystko: mieszkanie socjalne, do remontu dokładał się socjal, obiady dostawali z jakiejś szkoły, wszelkie zapomogi dodatki itp. Kiedyś pojechaliśmy tam i ona mówi, że nie ma na chleb nawet to dała jej moja mama 20zł, aby zrobiła sobie jakieś zakupy. Wiecie co poszła kupić? Chleb, jakąś margarynę, 4pak dla męża "bo mu się należy" i papierosy... A młody kiedyś z tekstem, że mleczka nie piją przed spaniem bo mama mówi, że jest za drogie
Jak on poszedł do pracy na umowę to mieli problem, że teraz im część zapomogi pozabierają.
Wielki problem, że jak się starają o socjalne to z jakiej okazji każą im liczyć wszelkie dodatki i zapomogi jakie dostają.
Dziecko szło do szkoły i pytam już do ilu umie liczyć czy zna literki? A co oni będą go uczyć? Od tego jest szkoła.
Aaaa nie wspomnę o tym, że na każde dziecko starają się o dodatek opiekuńczy, że adhd, dysleksja, dysortografia, noga krótsza, a jedno w wieku 8 lat bierze tabletki, które ma moja 90letnia babcia zapisane po udarze
Ogólnie temat rzeka i czasami, aż mnie w dołku ściska, że niby mają niebieską kartę i kontrole z opieki i czegoś tam jeszcze i wszyscy udają, że jest okej.
A już w ogóle nie wspomnę o tym, że jeść nie ma co ale ps4, xbox i 3 laptopy w domu. I po ostatniej wizycie mówię do mojego, że my to kurcze ani ps, ani xboxa, jeden komputer tylko mamy, jakoś tak biednie wyglądamy przy nich...

Edytowane przez sunny_eyes
Czas edycji: 2015-04-16 o 09:07
sunny_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-16, 09:06   #2884
rosarioV
Zakorzenienie

Sonia o dziwo polozna nam powiedziała że szybciej i łatwiej schodzi dziecko duże niż małe bo działa siła grawitacji i ciężar dziecka i kazała się nie przejmować wagą bo te z dużymi dziećmi szybciej pra niż te z małymi i lekkimi

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-16, 09:07   #2885
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sunny_eyes Pokaż wiadomość
G

Chrzesniaka zima ubrali w rozowy/fioletowy pajac zimowy... wygladalo to tragicznie ale uslyszalam ze przeciez on i tak sie nie zna na kolorach a im sie podoba
Heh mezu by mnie chyba zostawil gdybym syna ubrała w cos różowego albo jeszcze by mi padl na miejscu widzac to
ja jakos nie widze malego chlopca w rozu nie pasuje mi o juz :/ sprezentuje komus bodziaka i juz bo jest naprawde sliczny

JAŚ

Edytowane przez MaŁa_Sylwia
Czas edycji: 2015-04-16 o 09:08
Stary 2015-04-16, 09:07   #2886
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
z nudów przeglądam forum co sie dzieje to szok
-wojny synowe-teściowe
-wojny żona-mąż
-wojny rosja-reszta świata
-on mnie nie kocha
-On mnie kocha, ale ja jego nie
-chyba mnie zdradza
-zdradził mnie
-co robic
-czy to ciąża
-pomocy jestem w ciąży
-mamuśki

Haha dobre!

Cytat:
Napisane przez lekkaatletka Pokaż wiadomość
Dzieki Kochane Coreczka jest Laura
My po obchodach, Mala ma rumien noworodkowy i stopki trzeba bedzie skonsultowac z ortopeda i masowac, bo w brzuszku miala nietypowo ulozone.
Sprobuje troche odespac bo w nocy nic nie spalam - Laura ssala piersi duzo albo spala na mnie i nie dawala sie odlozyc do mydelniczki
Opisze porod jak sie wyspie.
Ciekawe jak Domima? Czy tez wywolana?
No to odpoczywaj teraz i czekamy na fotkę i opis później!

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-16, 09:08   #2887
madzixx88
Zakorzenienie

Trochę mnie brzuch pobolewal w dole, wiem, ze to nic takiego ale cokolwiek sie działo bo wcześniej nawet tego nie było

Na spanie mnie wzięło...chyba ta karuzelka mnie usypia dobry znak
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-04-16, 09:10   #2888
gossip_girl21
Zakorzenienie

Cytat:
Mam w rodzinie taki przypadek patologii już można to spokojnie nazwać, on pił, ona nigdy nie pracowała, on jeśli już to na czarno.
Dostawali wszystko: mieszkanie socjalne, do remontu dokładał się socjal, obiady dostawali z jakiejś szkoły, wszelkie zapomogi dodatki itp. Kiedyś pojechaliśmy tam i ona mówi, że nie ma na chleb nawet to dała jej moja mama 20zł, aby zrobiła sobie jakieś zakupy. Wiecie co poszła kupić? Chleb, jakąś margarynę, 4pak dla męża "bo mu się należy" i papierosy... A młody kiedyś z tekstem, że mleczka nie piją przed spaniem bo mama mówi, że jest za drogie
Jak on poszedł do pracy na umowę to mieli problem, że teraz im część zapomogi pozabierają.
Wielki problem, że jak się starają o socjalne to z jakiej okazji każą im liczyć wszelkie dodatki i zapomogi jakie dostają.
Dziecko szło do szkoły i pytam już do ilu umie liczyć czy zna literki? A co oni będą go uczyć? Od tego jest szkoła.
Aaaa nie wspomnę o tym, że na każde dziecko starają się o dodatek opiekuńczy, że adhd, dysleksja, dysortografia, noga krótsza, a jedno w wieku 8 lat bierze tabletki, które ma moja 90letnia babcia zapisane po udarze
Ogólnie temat rzeka i czasami, aż mnie w dołku ściska, że niby mają niebieską kartę i kontrole z opieki i czegoś tam jeszcze i wszyscy udają, że jest okej.
A już w ogóle nie wspomnę o tym, że jeść nie ma co ale ps4, xbox i 3 laptopy w domu. I po ostatniej wizycie mówię do mojego, że my to kurcze ani ps, ani xboxa, jeden komputer tylko mamy, jakoś tak biednie wyglądamy przy nich...
I na waszym moejscu bym to zgłosiła gdzieś.... bo dzieci na tym cierpią... a mając takich rodziców nic ich dobrego w zyciu z ich strony nie spotka bo widać z tego co napisałaś że mają dzieci tylko z jednego powodu, bo dostaja na nei kase....

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-16, 09:11   #2889
madzixx88
Zakorzenienie

Sunny-straszne jest co co piszesz aż w głowie sie nie mieści

Sylwia-no nie gadaj, ze różowy bodziak zły sama chciałaś Jaska w sukienki ubierać hehe
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-16, 09:12   #2890
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kar0ola Pokaż wiadomość
Hej, ja sie tylko melduje. Wybaczcie, ze nie dalam znaku zycia, nie mialam glowy do tego, przezylismy tragedie rodzinna, nir chce nawet o tym pisac nie pytajcie o nic...

Ps. dalej jestem w dwupaku, rozwarcie jest na centymeyr i skircze sie pisza wyslali mnie do domu bo bez sensu zebym w szpitalu lezala. Jestem tak w☠☠☠☠iona, ze juz po tp ze sobie nie wyobrazacie. Cala noc przeryczalam przez caloksztalt ostatnich wydarzen i jestem w mega dolku.
Zebralam sie jakos zeby do Was napisac.. Narazie sie nie bede odzywac ale na pewno dam znac jak zaczne rodzic.

Mala na swiecie to teraz chyba jedyny lek na nasza tragedie i moje samopoczucie trzymajcie kciuki za nas.. Ja trzymam za Was buziaki
trzymaj sie kochana jak cos to pamietaj, ze tu jestesmy i zawsze wysluchamy

JAŚ

Stary 2015-04-16, 09:12   #2891
FlightlessBird
Zakorzenienie

Hej ja siezbieram zaraz do mamy potem na krg jedziemy. Mala znow mi z rana nerwy zszarpala, bo Malo ruchliwa byla.

Przestańcie z tymi znakami

Moja mama to strzelec i nie znam drugiego tak dobrego człowieka jak ona. A mój maz to skorpion i tez zloty czlowiek co widac chociażby po tym jak mi pomaga

Wiec jak dla mnie to ściema A tak jak pisałam barany znam same z trudnymi charakterami

Lekka ogromne gratulacje Super, ze tak szybko poszlo

FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-04-16, 09:13   #2892
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
ja jakos nie widze malego chlopca w rozu nie pasuje mi o juz :/ sprezentuje komus bodziaka i juz bo jest naprawde sliczny
Gender i te sprawy są teraz w modzie
Stary 2015-04-16, 09:13   #2893
gossip_girl21
Zakorzenienie

Idę szorować dywan! a co! gdzies tu padło hasło że ktos od kogoś wylądował na porodówce po szorowaniu dywanu
Mąż powiedział po tym tylko "jak zaczniesz to żebyś skończyła szorować a nie że zaczniesz i ja bd musiał kończyć" hahah

Nasz skarb 26.04.2015
Stary 2015-04-16, 09:13   #2894
rybcia2309
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kordelka85 Pokaż wiadomość
Poród.
Przechodzi po kilku godzinach i wraca dopiero w następnej ciazy. Jest tez skutecznym testem ciazowym.

---------- Dopisano o 05:51 ---------- Poprzedni post napisano o 05:48 ----------

Przykro mi. Mam nadzieje ze się lepiej z czasem poczujecie. Trzymaj się i kciuki za was wszystkich

---------- Dopisano o 05:54 ---------- Poprzedni post napisano o 05:51 ----------

RYBCIa mój syn tez tyle spadł po urodzeniu

---------- Dopisano o 05:55 ---------- Poprzedni post napisano o 05:54 ----------

Mała zjadła o 22.30 i spala potem prawie do 5tej
Dziękuję to bardzo podnioslo mnie na duchu, a ile bylas w szpitalu?
rybcia2309 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-16, 09:17   #2895
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
Ja karmie. O 10 ma przyjść położna. Zarabiste są te kropelki D i K z pompka!
a j i tam podaje na lyzeczce bo maly sie boi jak mu spikam go buzi jakis taki odruch dziwny ma weuc daje na luzeczke razem z biogaia ale fakt- ze fajne jest to, ze od razu odmierza ilosc

JAŚ

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-04-16, 09:21   #2896
soniuska
Zakorzenienie

Haniu kochana dziekuje

Madzix gratki,juz tylko tydzien, matko jak to leci..

Rosi hehe no widzisz ale jakos sie nie sprawdza bo Twoj maluszek na dole a moj klocuch siedzi wyzej jeszcze
Dzieki kochana za pocieszenie,naprawde ;*

Bird ja wlasnie malego pobudzam bo odkurzalam dosc intensywnie kanape i chyba sobie usnal. milego
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-16, 09:21   #2897
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:
I na waszym moejscu bym to zgłosiła gdzieś.... bo dzieci na tym cierpią... a mając takich rodziców nic ich dobrego w zyciu z ich strony nie spotka bo widać z tego co napisałaś że mają dzieci tylko z jednego powodu, bo dostaja na nei kase....
Kiedyś się nad tym zastanawiałam, ale po przemyśleniu wolę, aby były z rodzicami niż miały by trafić do jakiegoś domu dziecka czy gdzieś się tułać od rodziny do rodziny. Mam tylko nadzieję, że z wiekiem zrozumieją błędy swoich rodziców i nie będą tacy sami jak oni.

Hmm czy rezygnowała któraś z Was może z zakupów na allegro dlatego, że wygrała mniej licytacji niż chciała? Bo kurczę nie wygrałam tego co mi zależało i teraz to mi się średnio reszta opłaca.
Stary 2015-04-16, 09:30   #2898
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
to co piszesz jest po prostu smutne, najgorsze w tym wszystkim jest to, ze rodzice zyja jak krolowie a traca na tym dzieci..

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Sunny-straszne jest co co piszesz aż w głowie sie nie mieści

Sylwia-no nie gadaj, ze różowy bodziak zły sama chciałaś Jaska w sukienki ubierać hehe
zmienilam zdanie
moj Jasiek to ma byc facet a nie pi.zda

JAŚ

Czas edycji: 2015-04-16 o 09:31
Stary 2015-04-16, 09:34   #2899
gosiak0512
Zakorzenienie

KOPERCO a masz K sama? Bo ja kupila D z pompka i teraz sama K musze nabyc.

Dostalyscie paczki w szpitalu? Bo mi 2 wlasnie przyniesli.

MALA oj to kicha. U nas na 5 osob dzielone to sie zalapiemy. A bodzia trzymaj dla coreczki

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-16, 09:39   #2900
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Pospalam sobie troszkę. Zle sie czuje, TZet jest przeziębiony i "po co on tabletki bedzie brał, przejdzie mu" a mi teraz gardło boli... Wskoczyłabym do wanny, a mam tylko prysznic i tyle roboty - golenie, mycie głowy ;p zjem chyba najpierw kanapke zeby sił nie stracić
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-16, 09:43   #2901
sunny_eyes
Zakorzenienie

Wstaję z kanapy i słyszę takie jakby kapanie/chlupnięcie i stoję patrząc się w dół czy to ja, dotykam spodni, ale suche... Chwila konsternacji, a obok mnie leżała butelka z wodą i ją ruszyłam wstając. Ale czuje, że minę miałam zaje.bistą spoglądając na nogi czy coś leci
Stary 2015-04-16, 09:44   #2902
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:

MALA oj to kicha. U nas na 5 osob dzielone to sie zalapiemy. A bodzia trzymaj dla coreczki
ja dostalam w szpitalu 'niebieskie pudelko'
no zostawie tego bodziaka, sliczny jest ale nie dla chlopca

JAŚ

Czas edycji: 2015-04-16 o 10:22
Stary 2015-04-16, 09:45   #2903
gossip_girl21
Zakorzenienie

Cytat:
Wstaję z kanapy i słyszę takie jakby kapanie/chlupnięcie i stoję patrząc się w dół czy to ja, dotykam spodni, ale suche... Chwila konsternacji, a obok mnie leżała butelka z wodą i ją ruszyłam wstając. Ale czuje, że minę miałam zaje.bistą spoglądając na nogi czy coś leci

brawo dla tej pani

Nasz skarb 26.04.2015

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-04-16, 09:49   #2904
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rybcia2309 Pokaż wiadomość
Mój mały bardzo spadl z wagi ale mialam dola z 4090 na 3650 ale podobno przyczyna moze byc ze tak kolo 8 kup zrobil smulki i tych wód co je wyzygal mial duzo, zresztą wiecie co dopiero zaczyna normalnie sie zachowywac po jedzeniu zasypia lub przy cycu ale mozna go odlozyc a wczesniej byl wielki krzyl i tak 24h wiec moze woecej mleka i sie najada
Spadk do 10% masy jest chyba w normie. Jak juz ladniej je to na pewno nadgoni wkrotce

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Madelinem, Lekka gratulacje!!!!!!

My wczoraj na zakupach bylismy juz na koniec zglodnial mlody i jak stalismy przy kasie w lidlu to ryk byl i nas pani przepiscila ; )

Jakis pozytek z placzu

Cytat:
Poczytalam Was troche i mam takie wyrzuty sumienia ze nie dalam znac ze nie rodze.. Czlowiek po prostu w takich momentach nawet nie mysli o takich rzeczach.. Ale bylyscie takie pewne ze rodze.. Szkoda ze sie nie spelnilo.

Ja wzielam i spakowalam wczoraj TZ i siebie i mowie ze jedziemy do Polski ze mam to w dupie, ze musimy najwyzej urodze na autostradzie on przez chwile myslal ze z histerii urodze.. Naprawde nie wem dlaczego teraz musza nas takie rzeczy spotykac i nawet nie mam jak jechac bo moge NIBY w kazdej chwili rodzic najgorsza na swiecie bezradnosc!!!!

Trudno, musimy przetrwac.

Dziekuje za wsparcie od Was, bardzo mi milo..

Ps. Gossip nie dostalam zadnego sms
Przykro mi ze teraz spotkalo Cie cos takiego... Zycze Ci sily i by dzidzius wkrotce ukoil Wasz bol. Jakbys potrzebowala sie wygadac, jestesmy do Twojej dyspozycji.

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-16, 09:53   #2905
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
Haniu kochana dziekuje

Madzix gratki,juz tylko tydzien, matko jak to leci..

Rosi hehe no widzisz ale jakos sie nie sprawdza bo Twoj maluszek na dole a moj klocuch siedzi wyzej jeszcze
Dzieki kochana za pocieszenie,naprawde ;*

Bird ja wlasnie malego pobudzam bo odkurzalam dosc intensywnie kanape i chyba sobie usnal. milego
No wiesz ja przez pół ciąży skakalam sobie codzień na piłce więc może dlatego jest tak nisko

Cytat:
Hahaha już sobie wyobrażam tą mine

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Nie wiem co jest normalnie poce się jak świnia. .. leci ze mnie normalnie kropli, paruje chyba. Krople wody na ciele

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-16, 10:00   #2906
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Mały też przeszedł swoje - poród, zakrztuszenie, nowe warunki więc nie ma co się spinać. dzieciaki zawsze spadaja z waga. Sama mówisz że dopiero zaczyna się normalnie zachowywać, to i dopiero zacznie normalnie przybierać-spoko

o tak, zgadzam się PORÓD!!! Ja to się lubuję w braku zgagi choć i tak wielu rzeczy nie mogę jeść, no ale trudno-z czasem przyjdzie.

Łał to sobie przerwy robi! Na noc jest mm czy mieszanie?
Akurat mm, ale o 5tej wypiła mleko cyckowe i spala do 10 tej.
Szczerze mówiąc nie widzę reguły ze po mm dłużej śpi niż po moim
kordelka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-16, 10:03   #2907
gosiak0512
Zakorzenienie

MALA ja niebieskie i rozowe 'dzidzius'.

No i w poniedzialek kurier przyniosl pierwsza pake do testowania z Lovi laktator elektryczny prolaktis i wkladki laktacyjne

SUNNY dobre

ROSI tez jak smok sie pocilam na koncu.

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-16, 10:07   #2908
kordelka85
BAN stały

Cytat:
z nudów przeglądam forum co sie dzieje to szok
-wojny synowe-teściowe
-wojny żona-mąż
-wojny rosja-reszta świata
-on mnie nie kocha
-On mnie kocha, ale ja jego nie
-chyba mnie zdradza
-zdradził mnie
-co robic
-czy to ciąża
-pomocy jestem w ciąży
-mamuśki

Poczytaj temat. Czy jestem w ciąży, prawdopodobieństwo , wątek zbiorczy

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Cytat:
hahah tak się tłumacz
"bo kakao pochodzi z drzewa więc, czekolada to roślina"
Tak jak chipsy to warzywa

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Cytat:
Napisane przez rybcia2309 Pokaż wiadomość
Dziękuję to bardzo podnioslo mnie na duchu, a ile bylas w szpitalu?
Z synem? 6 dni
kordelka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-16, 10:16   #2909
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
jabole można podobno to szarlotkę machnij mam fajny latwy i pyyyyszny przepis

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

Szukaj nawet lidl carrefour, real wszędzie może być miesza sie ją z woda zwykła ale jak mam mega zgagę to nie mieszam a biorę 3-4 łyki beknie sie i po sprawie

Ja wczoraj jak przyczajony tygrys z łazienki poleciałam do salonu do Tż bez majtek i udało sie go zaciągnąć mimo że był zajęty huehuehue
powiedział że tak mogę zawsze robić....
To dawaj przepis!!!

Cytat:
Napisane przez lekkaatletka Pokaż wiadomość
Dzieki Kochane Coreczka jest Laura
My po obchodach, Mala ma rumien noworodkowy i stopki trzeba bedzie skonsultowac z ortopeda i masowac, bo w brzuszku miala nietypowo ulozone.
Sprobuje troche odespac bo w nocy nic nie spalam - Laura ssala piersi duzo albo spala na mnie i nie dawala sie odlozyc do mydelniczki
Opisze porod jak sie wyspie.
Ciekawe jak Domima? Czy tez wywolana?
Laura!!-love!!

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
jest 1922 zl. skumulowaly sie wszystkie premie i nagrody tzta i nam przekroczylo :/ wkur.ienie straszne..

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

a co to ja gorsza jestem? :P skoro panstwo oczekuje rodzenia dzieci, obiecuje zlote gory to niech daje te pieniadze wszystkim. ja nie czuje sie bogaczem

Nie. Moim zdaniem każdy kto płaci podatki powinien dostać becikowe, z automatu.

Cytat:

Nie, mam D+K ciekawe czy mi dużo zostanie...D podawalam z tych rybek. Potem,po 3miesiacach kupiec sama D w pompce
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-16, 10:18   #2910
kamilove
Zakorzenienie

Witamy się, w końcu słoneczko za oknem Nadia wstała o 9, trochę pooglądała świat, toaletka, przewijanie, cyc 30min i dalej śpi

Cytat:

---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ----------

Dziewczyny a jest jakiś wzór na ogarnięcie macuerzyńskiego? Ma coś jtôraś może?
szukałam długo i znalazłam taki chyba najlepszy?
http://www.budujacamama.pl/2015/03/k...zny-urlop.html

Cytat:
A jeszcze mam pytanie, pierwsze kąpiele ogarniacie z samym mężem? Bo u nas położna jest chętna przyjść na kąpiel, a mi się chyba chce żebyśmy sami wykąpali
ja z mężem sama wczoraj

Cytat:
Hej, ja sie tylko melduje. Wybaczcie, ze nie dalam znaku zycia, nie mialam glowy do tego, przezylismy tragedie rodzinna, nir chce nawet o tym pisac nie pytajcie o nic...

Ps. dalej jestem w dwupaku, rozwarcie jest na centymeyr i skircze sie pisza wyslali mnie do domu bo bez sensu zebym w szpitalu lezala. Jestem tak w☠☠☠☠iona, ze juz po tp ze sobie nie wyobrazacie. Cala noc przeryczalam przez caloksztalt ostatnich wydarzen i jestem w mega dolku.
Zebralam sie jakos zeby do Was napisac.. Narazie sie nie bede odzywac ale na pewno dam znac jak zaczne rodzic.

Mala na swiecie to teraz chyba jedyny lek na nasza tragedie i moje samopoczucie trzymajcie kciuki za nas.. Ja trzymam za Was buziaki
bardzo współczuję , musisz być silna, jakoś przetrwać, jak malutka się urodzi będzie łatwiej na pewno, trzymajcie się

Cytat:
Tak bo Mlody do przedszkola chodzi i nie chce żeby cos przywlòkł

Podobalo się jej??

sama kąpiel chyba tak ale po trochę płaczu było tata się stresował najbardziej

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
13 mialam o 9 wyjęli młodego rano.
Ja tam juz dwojeczke
zrobiłam na drugi dzien po cc. Z sikaniem zero problemu. Nic mnie po cewniku nie boli. Mnie pieczę z lewej strony blizna. Ale juz idzie znieść.

No to ja chyba dobrze znioslam bo od wczoraj na obu bokach karmie, przekrecam sie sama z małym bolem ale daje rade. Jak sie zastoje to jest gorzej. Najgorsze ze mam wszędzie zakwasy... No i marze juz o domu.
Byle do jutra nic nie wyszło złego bo zalamka jak nas nie puszcza...

---------- Dopisano o 05:41 ---------- Poprzedni post napisano o 05:33 ----------

Tez mam te majty i podklady i polecam
za wyjście

Cytat:
Idziemy do domu!!
Maz ma byc na 12 bo na wypis sie zejdzie troche czekac

A ja wam powiem ze dla mnie to bez roznicy jaki znak ma mala. Najwazniejsze dla mnie ze sie zdrowa urodzila
super, że już do domu

Cytat:

też dostaliśmy 2 paczki

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości