|
|
#2881 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015 cz.IV
dzięki dziewczyny za odp. odnośnie past
my mamy Ziajkę też zjada ![]() pepa - można prosić o przepis na ten schab w mleku i jabłkach ? brzmi smacznie i tak dzieciowo ![]() ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- aczka - ja też już zawsze chyba będę przeżywać, w ogóle to czasem aż nie mogę uwierzyć, że w ciąży byłam, że urodziłam, że jestem mamą już, że jakoś się wszystko w życiu ziściło - w sensie te filary, o których marzyłam, a bałam się że się nie spełnią ![]() bo ja zawsze się strasznie bałam, że dzieci nie będę mogła mieć a zaszłam w 1 cyklu......taka schiza jakaś bałam się również że rodziny nie ząłożę itp....... a właśnie dziewczy, polecam ten film z Di Caprio, ,,Zjawa" , rewelka
|
#2882 |
|
Zakorzenienie
|
Aczka no cos w tym jest. Teraz jak bede konpletowac wyprawkę, to nysle ze spokojnie 1/3 rzeczy, które wzięłam przy Zuzi, nie kupie
![]() Kurczę nie wiem co z tym jezdzikiem. Wlasnie siostra chce wziac nalej na roczek, ale nie chce by tyle kasy wydawala, ale no ten slon mi sie tak podoba ! 😍 a poza tym dają w gratisie misia usypiacza- który w smyku kosztuje chyba z 60zl, a Zuzia uwielbia usypiać przy kolysankach, tyle ze mam dla niej misia do nakręcania i latam co chwile:/ kiedys jej wlaczalam z telefonu, ale brak telefonu zaczął mnie denerwować. Wiec może doloze sie siostrze do tego jeździła i dodatkowo będzie misiu grający dla Zuzi i potem dla brata? 😁 |
|
|
|
#2883 |
|
Wtajemniczenie
|
Ewka555 - my takiego jeździka nie mamy
a nie fajniejszy rowerek? są też takie z popychaniem ![]() spełni funkcję jeździka, a z czasem pomoże pedałowanie załapać
|
#2884 |
|
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/fisher-price-szcze...842970837.html kurczę jeszcze taki jest...
---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Linda rowerek albo hulajnogę mini micro to chciałam jej wziac tak na 1,5 roku-2l. Może ba Wielkanoc ![]() ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Ja juz patrzę żeby wszystkie większe rzeczy byly solidne i stabilne, z mysla ze drugi dzieciaczek tez skorzysta
|
|
|
|
#2885 |
|
Zakorzenienie
|
linda, takie strachy mialas? dobrze, ze sie poukladalo
jakosc zabawek jest wazna. szczegolnie, kiedy kolejne dziecko w drodze
|
|
|
|
#2886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedys mi sie nie podobało, ze u siostry 3synow, jeden po drugim korzystal z jednej zabawki, teraz patrzę inaczej, chyba bym zwariowała, jakbym kupowala dwa osobne jezdziki 😁 |
|
|
|
|
#2887 |
|
Zakorzenienie
|
http://rajmalucha.home.pl/FOTO/Panda/1.JPG
Dziewczyny my mamy taki jeździk i Mała na nim szaleje. Sama powoli się nim odpycha, a w bagażniku chowa swoje skarby, np. moje lakiery, jak z kosmetyczki podkradnie. |
|
|
|
#2888 |
|
Zakorzenienie
|
My mamy pastę z Ziajki z xylitolem, po tej zejde na elmexa. Tak jak córka. Niestety Kubuś się rozchorowal i marne szanse na zabieg podciecia wedzidelka w przyszły piątek. :'(
|
#2889 |
|
Zakorzenienie
|
lilijka, to sobie organizm wybral czas na chorowanie. no szkoda
![]() dlugi czas oczekiwania na kolejny termin bedzie ? |
|
|
|
#2890 |
|
Zakorzenienie
|
Lilijka kurczę szkoda, tyle czasu czekaliście:/...
|
|
|
|
#2891 |
|
Rozeznanie
|
niech nam Kubus szybko zdrowieje!
Ewka bierz tego jezdzika jak sie podoba- na ta zabawke pewnie kilka lat bedziesz musiala patrzec, wiec niech bedzie taka jaka chcesz . Najwyzej doloz cos siostrze$. Linda ogladalam ta Zjawie- dla mnie ok, ale bez szalenstwa. Ja tez czasami patrze na moje dziecko i niedowierzam a moje otoczenie dalej twierdzi ze to koniec swiata bliski jak ja wzielam slub i mam dziecko- ja to taka niepowazna czasem wariatka, wiec czesc osob byla mocno zdziwiona![]() takie wskazowki dostalam na schab: "a co do schabu, to chyba robiłam tak:1cebula pokrojona na 8ki, 2-3 jabłka też w 8ki lub ćwiartki trochę masła lub wody na dno garnka,mleka tyle, żeby przykryć schab.Gotować godzinę do odparowania mleka (w połowie przekręcić) dodać soli i majeranku. Można też najpierw schab obsmażyć.Jak większy kawałek, to gotować 15-20min. dłużej" ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- ja wlasnie kupilam sanki- znajazlam kapke tansza z tych wybajerzonych-teraz pewie sniegu z mc nie bedzie... |
|
|
|
#2892 |
|
Zakorzenienie
|
przepis na schab dal jelonek na kulinarnym watku.
![]() u nas sypie sniegiem wiec szansa na sanki znowu powraca
|
|
|
|
#2893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Harrdcore to był bo solidarnie byłam z nią na czczo w 9 miesiacu a byłam taka głodna
|
|
#2894 |
|
Zadomowienie
|
Miejmy nadzieje , że Kuba wyzdrowieje szybciutko!
Młody myje zęby podczas wieczornej kąpieli. Spakowałam 4 wory ciuchów i dzisiaj zawiozlam teraz u mamusi na obiedzie Wczoraj moja koleżanka urodziła syna Igora ![]()
|
|
|
|
#2895 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2896 |
|
Wtajemniczenie
|
aczka - serio, serio
![]() pepa - dzięki za przepis ![]() lilijka - zdrowia dla Kubusia, szkoda że akurat w takim terminie, bo zabieg byłby już głowy ---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- paulineczka - to teraz miłego i szybkiego rozładunku! ![]() jeju lilijka - i Ty wtedy w tym 9 miesiącu ciąży z córą w szpitalu nocowałaś? (znaczy koczowałaś, jak to w naszych realiach? ) czy to było bez nocowania na oddziale? przy wędzidełku od razu puszczają do domu, czy trzeba te 3 doby odsiedzieć?
08.05.2014 Jaś, Nasz Bączek ![]() Edytowane przez LindaC Czas edycji: 2016-01-12 o 15:58 |
|
|
|
#2897 |
|
Zadomowienie
|
Ewka555, nie mam czasu sprawdzić jakie jeździki pokazywałaś, ale ja sie zastanawiam nad tym https://www.krainaekozabawek.pl/do-p...a-i-m-toy.html
|
|
|
|
#2898 |
|
Zadomowienie
|
Dziekujemy Dziewczyny za zyczenia
cora dzis miala tak intensywny dzien ze padla zaraz po kapieli, jeszcze na przewijaku juz zasypiała ![]() Dzis goscilismy tylko babcie, prababcie i chrzestnego. Pozostali goscie beda w niedziele. Mloda dostala od nas arke noego i lale z imieniem a poza tym misia 3 razy wiekszego od niej, lalki metoo, sliczna sukienke, ksiazke interaktywna i troche pieniazkow. Chce jej tez kupic jeździk i mysle o tym: http://www.smyk.com/fisher-price-jez...y-dla-dzieci-p |
|
|
|
#2899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz jest tak, że przychodzisz w piątek, w sobotę zabieg i tego dnia do domu idziesz.
|
|
#2900 |
|
Zakorzenienie
|
monia, fajne prezenty cora dostala
![]() ewka, ten szczeniaczkowy pchacz corka siostry dostala. slodko-pierdzace melodyjki jak to fp (sorry, nie lubie :P) ale jest fajny sorter na nim, dodatkowo mozna karmic psa ksztaltami ze sortera. funkcje pchacza spelnia dobrze, nie wiem jak jezdzik bo dosyc duzy jest. |
|
|
|
#2901 |
|
Wtajemniczenie
|
Lilijka..... A aaa rozumiem. To dobrze ze nie musialyscie wtedy nocowac
Dobrze ze z Kubusiem tylko jedna noc was czeka bo teraz widzę szpitale aby jakieś tam pieniądze z NFZ wziąć przytrzymuja 3doby, znaczy dwie noce. My tak byliśmy z Jasiem na badaniach. Pierwszy dzień przesiedzielismy, drugi badania, trzeci tez przesiedzielismy. I koleżanka z dzieckiem w innym szpitalu tez musiała 3dni w szpitalu kiblowac właśnie ze względu na ten ich wymóg związany z nfzNFZ. Jeszcze raz zdrowia dla Kubusia! Dziś robie ten schab z mlekiem i jablkami
|
#2902 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki aczka, tz się podobal bardziej ten pies, ale mi srednio, zlecilam siostrze slonia 😁 jakos tal najbardziej w oko mi wpadł
jakie mleko krowie dajecie? Kupujecie te junior czy jakos tak? Ja kupiłam junior z łaciatego, ma 3,8%, a nie wiem czemu wydawalo mi się, ze dla dziecka to ma być chudsze?...
|
|
|
|
#2903 |
|
Zakorzenienie
|
Jasiu schodzi z kanapy tylem
wkoncu !
|
|
|
|
#2904 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2905 |
|
Zakorzenienie
|
no walkowalismy te umiejetnosc chyba z miesiac :P
poka Zuzie, poka! |
|
|
|
#2906 |
|
Zadomowienie
|
Brawo Jaś
![]() ![]() Tż też chciał młodemu podciąć włoski ale on nie ma bujnej czupryny wiec zakazałam ![]() ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- Młody dostał się do żłobka , jutro idę obejrzeć to miejsce. Namarele pisałaś kiedyś na co trzeba zwrócić uwagę - powtórzysz ? Za dwa miesiące powrót do pracy
Edytowane przez paulineczka182 Czas edycji: 2016-01-13 o 09:38 |
|
|
|
#2907 |
|
Rozeznanie
|
dla Jaska- plus jeden do bezpieczenstwa ![]() Ja tez gadzine uczylam i uczylam i dlugo nic, jak sobie odpuscilam to ksiezniczka sama zaczela schodzic tylem- wiec jak zwykle dla mnie jak i pozostale rzeczy- zaskoczenie ![]() ja tez nie podcinam- pracujemy nad zapuszczaniem do jakiejs fryzury, choc grzywa na wprost w oczy jak sie bujnie to w oczy zawadza. Obstawiam, ze jak bym cos chciala przyciac to by wygladala jak od garczka cieta ![]() Chyba Linda pisalas o sliniaczkach z rekawkami- z pol roku temu dostalysmy taki podobny jak opisywalas: z rekawkami, z przodu jak bluzka dlugi, z tylu na rzep tylko nasz ma wlasnie ceratke pod spodem na brzuszkowej czesci i nic nie przecieka. Metka f&f- wiec mozesz tam poszukac. Mi ten schab smakuje bardzo- nie jest suchy, a z tego wkladu do mleka co sie upryci mozna to zblendowac i wychodzi ciekawa w smaku papka a'la sos a mi sie dzis snilo, ze mmgi pytala 'kiedy w koncu idziemy na to piwo' ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Paulina to fajnie, ze pierwszy casting pozytywny daleko masz do zlobka? masz mozliwosc, aby spedzac z Mlodym tam przejsciowo jakis czas? duze grupy? mnie taki przybytek jeszcze na chwile obecna nie czeka, ale tak z ciekawosci pytam
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2908 |
|
Zadomowienie
|
W tym samym osiedlu
blok na przeciwko. Czytając opinie - podobno bardzo dobry żłobek i usłyszałam, że mam szczęście, że mają wolne miejsce. Zobaczymy jak to w praktyce wygląda.Czas adaptacji Pani mówiła tydzień. 8 dzieci w grupie i dwie Panie pilnujace. Młody idzie od 8 do 14. Na razie na stałe. |
|
|
|
#2909 |
|
Zakorzenienie
|
Paulina ale to zlobek prywatny tak? Trzymam kciuki żeby maly się szybko przyzwyczaił
Aczka wrzuciłam jakies foto. My obcielismy bo z tylu ma fajne mocne wloski takie grubsze bo miala wytarte do 0, a z przodu grzywka dluga, wlazila w oczy, i takie pioreczka, wiec mam nadzieje ze się wzmocnią, a teraz tez będziemy zapuszczać u fryzjera byla bardzo grzeczna 😁---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Pepa troche wygląda od garnka obcieta, ale co zrobić 😂 w rodzinie wszyscy się napatrzeć nie mogli i mówili ze wygląda pociesznie, cokolwiek to znaczy 😁😂 ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Wgl wiecie co, jak jedziemy do mojego domu rodzinnego i przyjdą siostry z dziecmi, to mala jest mega grzeczna tam, siedzi, bawi sie, rozdaje buziaki itd(chyba ze się wstydzi). A wracamy do domu i broi niemiłosiernie, robi rzeczy których normalnie w domu noe robi. Chyba jej się nudzi i ja nosi...w poniedziałek wywalila mi suszarkę na pranie, byla w kazdej szafce i szufladzie, zostawiłam uchylone drzwi od wc(zawsze zamykam:/), to po chwili zastalam ja przy wc, otworzyła klape na tyle by tam ręce wsadzić, potem wywalila sie z krzesłem, a na koniec jak tz ja brak do kąpieli to na golasa mu uciekla i nasiusiala na kafle w kuchni 😂 |
|
|
|
#2910 |
|
Zadomowienie
|
Tak prywatny żłobek - nie mamy szans na państwowy.
Ewa u nas jest dokładnie to samo. U rodziny, znajomych mega grzeczne dziecko w domu szatan wcielony. Z rodzicami można wszystko. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:16.

też zjada 

cora dzis miala tak intensywny dzien ze padla zaraz po kapieli, jeszcze na przewijaku juz zasypiała
dla Jaska- plus jeden do bezpieczenstwa