|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2881 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Lato minęło, jesień nadeszła, zima tuż tuż - wątek starań i mamuś cz.XV
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 04:32 ---------- Poprzedni post napisano o 04:28 ---------- A co do robienia w domu to teraz jak mały ma rok to już nic nie zrobię- nawet sprzątać się nie da, bo np wchodzi na odkurzacz Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2882 |
Zadomowienie
|
Ja na swojego męża narzekać nie będę bo zasługuje na pochwały. Odkąd pamiętam nie było dla niego problemu odkurzyc czy umyć podłogę. Okna tez umyje. Pranie zrobi i rozwieść. Obiad zrobi. Tylko prasowania się nie podejmuje
![]()
![]() |
#2883 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2884 |
Zakorzenienie
|
Cali żyję
![]() ![]() Mam spadek formy. Mój mąż jak mu powiem tysiąc razy to coś zrobi. Zawsze ta sama gadka, ale po co przecież jest czysto. Aaaa i co dzień zmywa naczynia. Dzieciakami się zajmie, nie powiem. Tylko u nas jest tak, że jedno zajmuje się jednym, a drugie drugim . Cali my tylko w tamtym roku wydaliśmy na działkę, a konkretnie na ogrodzenie i kawałeczek polbruku 28 tys. Tak już mnie wku.... ta chałupa, że szkoda gadać. Znajomi jeżdzą na wycieczki, kupują ciuchy,a my wiecznie odkładamy, bo ciągle coś trzeba zrobić w domu. Końca nie widać. Już nie raz żałowaliśmy, że nie kupiliśmy mieszkania w bloku i jeszcze ile kasy byśmy mieli na koncie. Ja też się czuje zaniedbana, bo na nic nie mam czasu ani chęci. Ciągle to samo. Żarcie zrobić, prać, prasować, sprzątać, zakupy, bawić się z dzieciakami. Ta rutyna jest okropna. Nawet nie mam chęci iść do fryzjera o kosmetyczce nie wspomnę. Jedyne co to nie potrafię chodzić bez makijażu. Chociaż podkład i delikatny róż na policzkach no muszę mieć, bo bym w lusterko nie mogła spojrzeć ![]()
![]() |
#2885 |
Zakorzenienie
|
Chyba kazda z nas miewa/ miala chwile zwatpienia... pamietam jak pewnego dnia bylam tak umordowana, dziecko bylo takie marudne, ze przywitalam meza slowami "jutro ja za Ciebie ide do pracy a Ty z nim tu zostaniesz". Zadnego witaj czy hak ci minal dzien
![]() Gryzia- to jest sukces ![]() Cali to mu powiedz, ze w tej chwili to tak wyglada jakby dziecko bylo tylko Twoje. Powiedz, ze jak bedzie nastepne to on bedzie jego sponsorem bo Ty juz jedno utrzymujesz se skromnej pensji (powiedz to koniecznie, zeby dodac dramatyzmu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2886 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jak chcecie to Was zaproszę do grupy na fb, gdzie dziewczyna sprowadza ciuszki dla dzieciaków z UK. Naprawdę ma piękne rzeczy w normalnych cenach.
![]() |
#2887 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2888 |
Zakorzenienie
|
Co do zazdrosnych szwagrów to ja też mam takiego. Tak mu żal dupę ściska o byle co. Nie szkodzi, że zarabia więcej niż my, ale podobnie jak u Cali on taki typ, że jakbyśmy byli biedni bez dachu nad głową to by nas lubił .
Konsternacja 89 cm to malutko ![]() ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Elinka , ale Ty już jesteś w tej grupie. Chodzi o Magdalenę Białą ![]()
![]() |
#2889 |
Zakorzenienie
|
Fionka mnie zapros
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2890 |
Zakorzenienie
|
Cos zaprosiłam czeka na zatwierdzenie
![]() Mi te ubranka się podobają zwłaszcza dla dziewczynek ![]()
![]() |
#2891 |
Zakorzenienie
|
Fiona zaproś i mnie
![]() ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Młody obudził się dzisiaj o 4.30 zjadł i nie chciał iść spać. Normalnie dziś jestem zombi.
![]() |
#2892 |
Zakorzenienie
|
Kiss poszło
![]() Na temat nocek to ja się nie wypowiadam. Nie dość, że wstaje co godzinę to jeszcze lubi mieć przerwy dwu godzinne na zabawę w środku nocy ![]()
![]() |
#2893 |
Zakorzenienie
|
Dzieki fionka
![]() Dla Blanki mam tyle ciuchow ze glowa mala ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2894 |
Zakorzenienie
|
Fiona ja chce
![]()
![]() |
![]() |
#2895 |
Zakorzenienie
|
Mariolka poszło
![]() Cos ja tez mam sporo rzeczy dla Lenki i też muszę włączyć hamulce. Ta dziewczyna z grupy na fb daje takie ładne rzeczy dla dziewuszek, że chociaż pooglądam ![]()
![]() |
#2896 |
Zakorzenienie
|
No ja tez oko ciesze
![]() Za to dla Patryka moge szalec! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2897 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() Cali oj u nas tez jest ciagle smok a mloda prawie rok ma,ale teraz jak wylaza zeby chyba ja ta paszcza boli-ja jej smoka zabieram a ona go szuka a jak tylko zobaczy to wrzeszczy bo go chce-ile razy owtierala komode i go tam szukala i z lozeczka probowala wyjac ma go tylko do spania-choc i tak go wypluwa ale ostatnio w dzien chce go miec caly czas-i ja jej go zabieram,a moj maz jej daje :/ pewno ze czasem mam chec pieprznac wszystkim ile razy bylo ze uspilam mloda starsza mi ja obudzila,albo maz mnie wkurzyl,albo starsza wyprowadzila z rownowagi ehh a co do meza tez nie narzekam, bo robi wszystko lacznie z wstawaniemw nocy do dziewczyn-do dziewczyn bo starsza tez sie budzi w sumie teraz rozumiem jego argumenty ze nie chce 3 dziecka,jak to przemyslalam,musi byc zmeczony :/ super i widzialam zdjecie ![]() Gryziu mam nadzieje ze maly juz nie wymiotuje moja przez 2pierwsze miesiace tylko spala i jadla-szkoda ze to tak krotko trwalo ![]() za to do dzis nie lubi ano wozka ani fotelika samochodowego :/ a szwagier rany masakra jakas? fiona ja tez chce do grupy ![]() ale jak cos jeszcze kupie to juz chyba mnie maz zabije ehh ty narzekasz na dom ja bym dom miec chciala,a dzialki pod wroclawiem takie drogie ze szzokkkk ![]() marzy mi sie ten dom jak nie wiem ![]() a nie wiem czy jakies realne szanse na zmiane mieszkania na wieksze chociaz mamy,lubie tu mieszkac ale ile bym oddala za sypialnie wlasna i porzadny materac teraz moze dopiero kuchnie zrobimy a mieszkamy tu juz ponad 3 lata a czasem mi zal tej kasy,czasem w ogole mysle ze za szybko kupilismy to mieszkanie kanwa a moze teutonie by ci sie spodobaly? tylko drogie :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2898 |
Konto usunięte
|
Buu szwagier to temat-rzeka...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2899 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy laktator ręczny wyciągnie więcej niż elektryczny czy na odwrót?
![]() |
#2900 |
Konto usunięte
|
Kiss elektryczny chyba więcej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2901 |
Zakorzenienie
|
Fionka ja poproszę o zaproszenie
![]() Buu ładne te wózki ale faktycznie drogie.A skąd wiesz o tej firmie? ![]() Na tvn style o kupowaniu mleka z kp |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2902 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jest tak jak u fiony. Nie mam aż takich pretensji, że on mi nie daje kasy, bo mamy ogromny dom, działkę i to on ładuje pieniądze w opał, kredyt. Chcemy wybrukowac i zrobić ogrodzenie to już 50 tys. W tamtym roku kupiliśmy auto. Chodzi mi, że on nie wie nawet ile co kosztuje. Jemu się wydaje, że jedzenie, zakupy dla dziecka to drobne wydatki. Tymczasem mnie naprawdę ledwo starcza. Jak nie było dziecka to sobie radziłam, bo zawsze gdzieś się zakreciłam i zarobiłam sobie. A teraz nie mam jak wyjść. On tego nie docenia w ogóle. Rozmawialiśmy o tym pierdyliard razy. Tak, on rozumie, a jak przychodzi co do czego, to od nowa to samo. W ogóle on ma taki luuuuz w dupie. Wiecie, ze rozebrałam choinkę 6 stycznia i stoi dalej bo nie ma kto wynieść. I nie ma tyle cierpliwości i wytrwałości. 15 min się zabawi z dzieckiem i musi iść się wykąpać, coś sprawdzic w necie, zadzwonic. Zawsze cos. Najlepiej ,żeby Dominik leżał i sam się bawił. W ostateczności ma argument, że ja nie pracuje przecież. Tylko czasem mniej bym sie zmęczyła w tej pracy. Czasem jak z nim rozmawiam to tak jakbym gadała z dzieckiem. - wiesz, że w sierpniu kończy mi się macierzyński/ muszę wrócić do pracy, zostaniesz z dzieckiem po pracy. - ale jak ty to sobie wyobrażasz/ tak się nie da, bo praca, firma. Ja nie dam rady. - to trudno, dasz mi kasę na to wszystko, - ale jak ty to sobie wyobrazasz/ to juz nic nie zrobimy, a kredyt, a to a tamto/ Generalnie, on sobie nie wyobraża niczego. Edytowane przez Calineczka 27 Czas edycji: 2016-01-25 o 12:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2903 |
Konto usunięte
|
Cali współczuję podejścia Twojego męża... Mój to cały czas mówi, że musimy coś wykombinować, żebym chociaż rok została ns wychowawczym, bo Aleks będzie za mały, żeby go zostawiać u babci/niani/w żłobku.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2904 |
Zakorzenienie
|
Cali to rzeczywiscie slabo, ze nie docieraja do niego Twoje slowa. Bo kiedys naprawde przyjdzie sierpien i bedziecie musieli stawic czola rzeczywistosci...
Wg mnie wniosek jest jeden-musisz pracowac, zeby bylo Was stac na zycie i utrzymanie/dokonczenie tego duzego domu... Masz jeszcze czas aby z mezem dojsc do porozumienia. Jesli nie docieraja do niego slowa to moze liczby do niego przemowia- czarno na bialym. Sprobuj np. w lutym spisac wszystkie wydatki, ktore musialas oplacic (najlepiej w podziale z kategoriami, zeby zobaczyl ile tego "jedzenia" u Was jest) i powiedz mu, ze jak sie skonczy macierzynski to bedziesz miala X kasy...Moze to go zmusi do zastanowienia. Co do choinki, to juz nie komentuje bo ja swojego meza trzy lata prosze, zeby mi naprawil kolczyki... I jeszcze, ten Twoj maz, mimo wszystko jest ogarnietym facetem, skoro umie zadbac o kwestie finansowe zwiazane z domem i robi to w terminie. Jest wiec nadzieja, ze i w kwestii wydatkow na "jedzenie" i Twojej pracy sie dogadacie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2905 |
Zakorzenienie
|
Czasem mi się wydaje, że ja jestem kompletnie niezaradna. Jak ty to Gryzia ogarniasz, żeby być na bezpłatnym wychowawczym i jednocześnie budować dom? Jakbym jeszcze miała mamę albo lubiła swoją teściową to byłoby mi łatwiej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2906 |
Zakorzenienie
|
Cali a ja myślę że Twój mąż wie że jesteś zaradna i że zawsze sobie radzisz sama.Teraz ma luźne podejście przez to.Nie musi się angażować bo i tak coś wymyślisz i jakoś dasz radę.Takie moje zdanie.
Chyba musisz usiąść z nim i pogadać szczerze.Innego wyjścia niema. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2907 |
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;54402021]Znowu były wymioty wieczorem i rano
![]() Kurcze biedny. Mam nadzieje ze niedlugo Wam przejdzie. A ja jeszcze pomyslalam. Mimo ze jwstem zwolenniczka kp to moze wy jestescie ten rzadki przypadek ze Wam nie sluzy? Moze za duzo laktozy dla niego? [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;54412636]No między innymi dlatego mój mąż zmienił pracę. Powiedzcie mi kiedy Wasze dzieci zaczęły być bardziej aktywne? Bo nie wiem czy już się martwić czy to jeszcze normalne, że Aleks głównie śpi...? Aktywność głosową ma jak jest głodny. A poza tym nic... Nie kładę go póki co na brzuszku, bo to mu nie służy przy refluksie, dopytam o wszystko za tydzień u tego gastroenterologa, ale nie wiem do kiedy może być tak, że on je i śpi? W środę będzie miał 7 tygodni, a gdyby się urodził w terminie to miałby 5.[/QUOTE] mysle ze do 3 mkes.mozezz byc spokojna. To sprawa indywidualna ale sa dzieci ktore do 3 mkes.glownie spia. Moze byc tez tak ze przez te wymioty jest oslabiony nieco ale to byliscie w szpitalu to by Ci powiedzieli Ja robilam. Mam w pakiecie. Nie zalune. Bo ja jestem z tych co woli miec posprawdzane od poczatku do konca
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2908 |
Konto usunięte
|
Cali nikt jeszcze nie powiedział, że tak będzie. Ja szczerze tego nie widzę, bo nie dany rady z kredytami i moim niepracowaniem...
Magi gdyby to była kwestia laktozy to chyba wymioty by były po każdym jedzeniu, robił by dziwne kupy i miał by jakieś objawy skórne...? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2909 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;54480311]Cali nikt jeszcze nie powiedział, że tak będzie. Ja szczerze tego nie widzę, bo nie dany rady z kredytami i moim niepracowaniem... Magi gdyby to była kwestia laktozy to chyba wymioty by były po każdym jedzeniu, robił by dziwne kupy i miał by jakieś objawy skórne...?[/QUOTE] Nie musi mie objawow skornych. Ale wiesz ja tak strzelam tylko bo kurcze biedni jestescie z tymi wymiotami
![]() |
![]() |
#2910 |
Konto usunięte
|
Od wczorajszego poranka nie było nic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:31.