|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Dr Przybycień - starania o dziecko z jego pomocą cz.4
Cytat:
|
|
#2882 |
|
Rozeznanie
|
paulinajazy bedzie dzidzia
trzymam kciuki
|
|
|
|
#2883 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2884 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny,ostatnio nie nadążam za Wami,tyle piszecie...
A u mnie wybil 10 marca,a mąż nic nie mowi i pewnie nie powie,a ja sie boje zapytać:-( Poki co przygotowuje swoje komorki przez dietę i suplementy jak tylko potrafię i w międzyczasie lecze cholerną grzybice,ktora mi się znowu przyplątała:-( Tym razem jakieś wyjątkowe świństwo,bo nie pomagają globulki od Dr zapisane kiedyś,na receptę,mialam w domu.Jak now pomoga to musze do Dr jechac w poniedziałek.Trzymam kciuki za Was wszystkie,a Wy trzymajcie za mnie zeny maz sie zgodzil,bo ta niepewność mnie wykończy...
04.2008 ciaza naturalna, 12.2008 narodziny zdrowej Córci,starania od 09.2013,hsg,laparoskopia, 3 inseminacje,06.2015 IVF-nieudane,07.2015 - 2 IVF-udane,obumarcie ciazy w 7 t,maj 2015-3 IVF i badanie zarodków PGS,mrozaczki czekaja na lepsze czasy |
|
|
|
#2885 |
|
Rozeznanie
|
Patrycja napewno jestesmy, ktos musi byc. Jak dla mnie to mogę byc króliczkiem byle by skutkowało
. Dr jak przywozi takie nowinki ze jest lepszy ten zel niz luteina to napewno juz był lek sprawdzony moze na kobietach w stanach. Fakt faktem strasznie drogie to. A Ty kochana jak sie czujesz?
|
|
|
|
#2886 |
|
Raczkowanie
|
Jesteśmy. Ale nie mamy innego wyjścia...
|
#2887 |
|
Konto usunięte
|
Paulina a który to dzień po owulacji???
|
|
|
|
#2888 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jutro jadę zrobić badania, które zlecił mi dr. A w środe mam wizyte. A ty jak tam? |
|
|
|
|
#2889 |
|
Wtajemniczenie
|
Lalosia tak trzymać z takim nastawieniem no trzymamy kciuki za tą dziewczynkę w chmurce
|
|
|
|
#2890 |
|
Rozeznanie
|
Patrycja no to super, oby tak dalej
. Mnie mdli codziennie w południe i tez musze w ciagu dnia zrobić sobie drzemkę. Ja ogólnie duzo leżę a mimo wszystko oko leci a w nocy śpię jak zabita oczywiście z przerwa na toaletę. Wizyta u dr za tydzień oby wszystko było dobrze. Daj znać jak u Ciebie po wizycie .
|
|
|
|
#2891 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny,zazdroszczę Wam tych mdłości i innych dolegliwości,ja bym tez zniosła wszystko byle tylko sie udalo i bylo zdrowe maleństwo...
04.2008 ciaza naturalna, 12.2008 narodziny zdrowej Córci,starania od 09.2013,hsg,laparoskopia, 3 inseminacje,06.2015 IVF-nieudane,07.2015 - 2 IVF-udane,obumarcie ciazy w 7 t,maj 2015-3 IVF i badanie zarodków PGS,mrozaczki czekaja na lepsze czasy |
|
|
|
#2892 |
|
Raczkowanie
|
Mam około 14 dzień po owulacji. A jak to jest z tym duphastonem - nie jest tak, że nie będzie miesiączki dopóki się nie odstawi??
|
#2893 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2894 |
|
Konto usunięte
|
Duphaston powinien wstrzymać @o parę dni, niektóre dziewczyny pisały ze zdążają się wcześniej plamienia. Ja nigdy nawet w 13dc nie miałam @, co więcej, nawet po odstawieniu np w 13 dniu @ przychodziła dopiero 3 dni później.
A na dzień cyklu nie masz co patrzeć, zwłaszcza jeśli masz owulację w różne dni, nieregularnie. Najlepiej liczyć dni po owu. Rób betę jutro! ! ! co ma być to będzie ![]() ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Marzena a jak tam u ciebie w tym cyklu? |
|
|
|
#2895 |
|
Raczkowanie
|
Kupiłam w rossmanie test o czułości 10
Ja też zazwyczaj miałam @ 3 dni po odstawieniu duphastonu. I fakt - owulacje mam nieregularne. Jutro z rana zrobię test sikany. Podchodzę spokojnie jakoś, ale z drugiej strony boję się bety - mam złe skojarzenia zawsze wychodziła źle :P
|
#2896 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczynki mam pytanie: czy któraś z Was po laparoskopii miała "dziwną" @? Dzisiaj wieczorem pojawiła mi się jakaś większa plama krwi, obecnie jest spokój i nie bardzo wiem czy to już zaczął się @ czy nadal coś mi się tam oczyszcza.... w 2 dc mam zacząć brać clo i już sama nie wiem jak to liczyć
dlatego będę wdzięczna za jakąkolwiek podpowiedź
|
|
|
|
#2897 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Migotkaa, dzięki za pamięć Widziałam Cie chyba w poniedziałek, jeśli Ty to Ty U mnie jutro się okaże, ale dominujący pęcherzyk z niedrożnego jajnika, więc na wiele nie licze... Mam tylko nedzieję, że mi Dr nie przepisze tego żelu, bo naprawde nie mam ochoty wydawać 400 zł, jak szanse sa znikome. W ogóle to dziwna sprawa z tym żelem, nie sądziłam, że przy naturalnych staraniach Dr przepisuje takie drogie leki.
|
|
#2898 |
|
Raczkowanie
|
Kamilamimila mam pytanko do ciebie jaka diete stosujesz i jakie suplementy na poprawe komoreczek? dr Ci zasugerowal czy sama ,ja tez zastanawiam sie jak poprawic jakosc moich biednych komoreczek jutro dr zapytam moze mi cos poradzi.
Edytowane przez INDILA1 Czas edycji: 2016-03-10 o 21:29 |
|
|
|
#2899 |
|
Raczkowanie
|
Znalazłam taką notkę o tym żelu crinone. Informacje są z... 2004 roku
"Żel przeciw bezpłodności Na Konferencji Amerykańskiego Towarzystwa Medycyny Rozrodczej w San Francisco przedstawiono badania dotyczące skuteczności nowego leku stosowanego przy leczeniu chorób związanych z płodnością, wynikających z braku hormonu zwanego progesteronem. Lek ten został zatwierdzony przez FDA około rok temu. Brak odpowiedniego poziomu progesteronu może prowadzić do tego, że zapłodnione jajo nie będzie umieszczone w macicy, lub też ciąża może skończyć się poronieniem w czasie pierwszych trzech miesięcy. Zapobiegający temu lek - Progesteron Żel, który stosuje się dopochwowo, jest tak samo skuteczny jak wstrzykiwany żeński hormon płciowy. Prezentujący badania na konferencji dr Devroey stwierdził, że kobiety stosujące 600 mg dawkę dzienną żelu miały mniej poronień niż te, które otrzymywały wstrzykiwaną dawkę leku w ilości 50 mg. W ocenie pacjentek Progesteron Żel oprócz tego, że jest skuteczny w użyciu, jest też w porównaniu do leku wstrzykiwanego bardziej przyjazny dla kobiety. Wstrzyknięcia są wprawdzie skuteczne, ale bolesne i wymagają, aby ktoś wykonywał je pacjentce codziennie aż do 12. tygodnia ciąży. Z kolei czopki mają tę wadę, że brudzą bieliznę i nie zapewniają odpowiedniego i stabilnego poziomu progesteronu. Progesteron Żel występuje na rynku pod nazwą handlową "Crinone" . Jak przewidują naukowcy prezentujący wyniki tych badań na konferencji w San Francisco, lek ten, zwłaszcza w połączeniu z innymi metodami leczenia bezpłodności, ma szansę przyczynić się do znacznego zwiększenia liczby ciąż żywych."
Nadzieja to dobra rzecz. Może najlepsza ze wszystkich. A takie nigdy nie umierają. Synek Edytowane przez JADorotek Czas edycji: 2016-03-10 o 21:25 |
|
|
|
#2900 |
|
Konto usunięte
|
Marzena, to dlaczego się nie "ujawnilas"?
następnym razem daj znać ze to z Ty, ja kompletnie Cię nie kojarze, a byłaś przede mną czy po mnie w kolejce? Ja byłam w czarnych spodniach z dziurami na kolanach Co do żelu, nie musisz go kupować. Ja nie sadzilam, ze on tyle kosztuje... w szoku byłam. Spróbuję w tym miesiącu, ale z pewnością co miesiąc go nie będę aplikować . Czytalam o nim ze juz 10 lat temu dziewczyny go stosowały głównie w Stanach, potem w Europie, u nas tez kilka lat już jest na rynku, polecany głównie w Warszawie w klinice Invimed. Edytowane przez 201801291006 Czas edycji: 2016-03-10 o 21:43 |
|
|
|
#2901 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale ładna, zadbana blondynka siedziała w kolejce jedną osobę za mną i tak sobie myślę, że to byłaś Ty A ja byłam rodzinnie, na dwie pary, więc nie bardzo miałam jak się odezwać. Zobaczymy czy Dr jutro wspomni o żelu, aż ciekawa jestem. Ja wolę chyba na in vitro odkładać, coś czuje, że niedługo temat powróci... Beatka jak Twoja dzidzia? A OnaOla? Mam nadzieje, że rośniecie zdrowo.
|
|
#2902 |
|
Konto usunięte
|
Wiem, miałaś bluzkę w różowe serduszka
Rozmawiałam dłuższy czas z taką "znajomą z monitoringu ". No nic, pewnie się jeszcze spotkamy. |
|
|
|
#2903 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2904 |
|
Konto usunięte
|
A ja jestem obserwowana
|
|
|
|
#2905 |
|
Wtajemniczenie
|
Indila,ja to juz nawet o wszystkim Dr nie mowie,bo by powiedział,ze zwariowałam
Do tej pory bralam Ovarin,juz 4 opakowanie,to Dr kazal,do tego koenzym Q10 i hormon DHEA Eliot,z apteki,o to Dr pytalam,bo sama przeczytałam o tym,pozwolil brac,teraz bylam na konferencji ,takim wykładzie lekarza z Ukrainy,o leczeniu naturalnymi produktami,wcześniej do niego wyslalam emaila i po wykladzie z nim rozmawiałam,napisal mi zestaw co powinnam brac,jest tego trochę ale najważniejsze to Koenzym Q10,Omega 3,taki naturalny progesteron,hormon DHEA i duzo bialka,na 1 kg masy ciala powinno sie spozywac 1 gram bialka dziennie,czyli Np 57 kg-57 gram bialka,z pożywienia jest to trudno uzyskać,dlatego trzeba brac suplementy.Jutro je zamawiam,nie wiem czy to pomoże ale raczej nie zaszkodzi.Dodam tylko,ze ten lekarz z Ukrainy jest ginekologiem,studiowal tez medycynę chińską i tak naprawdę leczy wszystko.
|
|
|
#2906 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczynki
![]() Miałam/mam okres milczenia ale podczytuje regularnie żeby być na bieżąco z Waszymi losami. Ja jestem drugi cykl na antykach ,ponieważ za pierwszym razem okazało się że moje tsh miało 3,8 !!!! nagle ni stąd nie zowąd ! i musiałam odstawić antyki na tydzień i powtórzyć tsh i spadło . Okazało się antyki tak wpłynęły na mój wynik tsh. ![]() I teraz jak już wiadomo co i jak kolejne podejście , teraz efektem ubocznym jest mega ból cyców i włosy strasznie suche w przyszłym tygodniu jadę na usg. więc obym dowiedziała się kiedy start. Droga Chal trzymam kciuki za Twój criotransfer Justynka to samo Migotka PaulinaJazy jedziecie z tymi betami!! Kamila niech Twój mąż przerwie milczenie i pozytywnie podejdzie do sprawy! ![]() Dziewczyny z brzuszkami dużo zdrówka! Wszystkie Staraczki pozdrawiam! niech beta będzie z Wami z żelem czy bez! ![]() |
|
|
|
#2907 |
|
Marzenia się spełniają :)
|
Dzień dobry dziewczynki
![]() jazzjazz trzymamy kciuki ![]() Która z Was wybiera się dzisiaj na monitoring? Ja będę
|
#2908 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2909 |
|
Marzenia się spełniają :)
|
Super Marzenka
O której będziesz? Ja przyjadę wcześniej, tak żeby być pierwsza
|
#2910 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:17.

trzymam kciuki
Naiwnie, chcę w to wierzyć
. Dr jak przywozi takie nowinki ze jest lepszy ten zel niz luteina to napewno juz był lek sprawdzony moze na kobietach w stanach. Fakt faktem strasznie drogie to. A Ty kochana jak sie czujesz?

Jutro jadę zrobić badania, które zlecił mi dr. A w środe mam wizyte.
. Mnie mdli codziennie w południe i tez musze w ciagu dnia zrobić sobie drzemkę. Ja ogólnie duzo leżę a mimo wszystko oko leci a w nocy śpię jak zabita oczywiście z przerwa na toaletę. Wizyta u dr za tydzień oby wszystko było dobrze. Daj znać jak u Ciebie po wizycie
.

co ma być to będzie
dlatego będę wdzięczna za jakąkolwiek podpowiedź

następnym razem daj znać ze to z Ty, ja kompletnie Cię nie kojarze, a byłaś przede mną czy po mnie w kolejce? Ja byłam w czarnych spodniach z dziurami na kolanach