![]() |
#2881 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Majówki 2016 sezon V epizod unboxing
Moim zdaniem nie. Te foteliki też mają w testach dobre opinie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2882 | |||||
Zakorzenienie
|
Cześć kobitki
![]() Cytat:
My mamy taki materac: http://www.ceneo.pl/8581003 Kupiliśmy go 3 lata temu i dopiero od tej pory wiem co to znaczy spać wygodnie. Wcześniej rozkładana kanapa dawała radę a teraz ledwo mogę tam wyleżeć przy oglądaniu filmu. Za to na łóżku śpi mi się rewelacyjnie. U nas jest spora różnica w wadze między mną a starym (tzn mowa o wadze przed ciążą bo teraz coś zmalała ta różnica ![]() Za materac daliśmy niemal tysiaka ale żadnej złotówki nie żałuję bo sprawdza się super. Także na innych rzeczach można spokojnie przyoszczędzić ale moim zdaniem w materac warto zainwestować ![]() Cytat:
![]() Tutaj też z łóżeczkiem nie szalałam bo kupiłam zwykłe, proste. Za to do materacyka wolałam dołożyć Cytat:
![]() Cytat:
![]() My póki co zrezygnowaliśmy z dokupywania bazy, zobaczymy jak nam się będzie sprawdzało przypinanie fotelika na pasy. Jak stwierdzę, że mam dość szarpania się z tym to kupię tą bazę. Ale też raczej używaną Cytat:
![]() Bo właśnie zastanawiałam się czy pisać czy nie, bo nie chcę siać paniki żadnej ale... chyba zaczął mi wczoraj czop odchodzić. Tak wieczorem coś zauważyłam, nawet parę pojedynczych niteczek krwi było ale sama nie mam pewności co to. A z kolei Ann chyba pisała, że czopa nie da się pomylić z czymś innym bo nie pozostawia wątpliwości. Skurczy żadnych nie było, więc normalnie poszłam spać i rano wkładka czysta. Więc może mi się tylko wydawało. W każdym razie miejsce na podium mogę zająć, czemu nie. Przygotuję sobie jakąś wzruszającą mowę niczym przy odbieraniu Oscara ![]() Ale może niech ta Malizna moja zaczeka chociaż do wtorku kiedy i tak będę już w szpitalu i wtedy to 'róbta co chceta' ![]() Edytowane przez fablous Czas edycji: 2016-04-24 o 08:34 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2883 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Urodzic nieeeee ![]() Martunia,będe zagłębiać temat jak przyjdzie pora ![]() Fab,zgadzam się w materac warto zainwestowac. My kupimy nowy w przyszłym roku. Bo stary już stary. I mój też woli twardsze,a mnie zawsze na takim biodra bola, ale to pewnie kwestia przyzwyczajenia. U mnie tez roznica wagowa spora,bo ja przed ciążą Twoj przedział wagowy ![]() Swoja drogą,ile na plus masz? ![]()
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-04-24 o 08:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2884 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2885 |
Zadomowienie
|
Standardowe testy sprawdzają głownie czy podczas wypadku dziecko nie wypada z fotelika. Jedynym testem, który sprawdza jakie obciążenia działają na kark dziecka jest Test Plus. I przechodzą go tylko foteliki tyłem. |
![]() ![]() |
![]() |
#2886 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hahahah, no jakoś mi się wichruje w tej misiowej głowie i też zaczynam zmieniać front...z wygody of kors, rozumiesz, dla wygodnictwa front się zmienia dużo szybciej niż z rozsądku ![]() ![]()
![]() |
#2887 | |
Zakorzenienie
|
Z tego co pamiętam z różnych warsztatów to pierwszy fotelik trzeba zmienić jak dziecku zacznie wystawać główka. Wystającymi nogami nie trzeba się przejmować i na wagę też specjalnie nie patrzeć. Także mam zamiar się tego trzymać.
Przekonuje mnie większe bezpieczeństwo fotelików montowanych tyłem dlatego na ten moment również następny fotelik będę chciała kupić tak montowany. Nie wiem tylko co na to Ala bo jedyne co mnie zastanawia to czy większe, kumate już dzieci rzeczywiście tak chętnie siadają tyłem nie widząc rodziców. Jakoś boję się, że to może być problem. Ale tym się będziemy martwić pewnie za rok ![]() ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Cytat:
![]() Teraz to strach się bać, jak Mona coś napisze to ni ma ch** we wsi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2888 |
Zakorzenienie
|
A ja się zawsze zastanawiam dlaczego myśli się powszechnie że dzwona autem można zarobić tylko przodem...ja Ci ktoś z impetem wjedzie w zad to jak to się to ma do bezpieczeństwa jazdy tylem? jak niby koniec końców ma wyglądać ten fotelik? Jak klatka?
---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- Heh, jeszcze tylko czekam na agassek bo tam czuje chłopaka ![]()
#2889 |
Zadomowienie
|
Fab, z tego co czytalam to roznie moze sobie ten czop odchodzic. Ja wiedzialam napewno, bo bylo tego naprawde duzo. I ze sluzem nie pomylilam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2890 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Przy wypadkach tyłem faktycznie fotelik przodem jest bezpieczniejszy. Ale to jest margines wszystkich poważnych wypadów. Podajże 5% ofiar wypadkow samochodowych jest z wypadkow tyłem. Cała reszta przodem lub bokiem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2891 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do dzwonów, jak ktoś od nas wjedzie z tyłu to właśnie lepiej jeśli dziecko siedzi tyłem do kierunku jazdy bo z dwojga złego to lepiej jeśli przy wypadku będzie miało połamane nóżki niż uszkodzenie kręgosłupa czy główki. To tyle w teorii, wiadomo, że praktyce to i cały samochód może wywrócić, dachować itp i wtedy miejsce fotelika może już nie mieć znaczenia. Ale może nie przywołujmy sobie takich obrazów w głowie w piękny niedzielny poranek. Nasze dzidki będą sobie grzecznie i bezpiecznie jeździć i nikomu nic się nie stanie ![]() Agassek nie kupuj już więcej sukienek, nasza wątkowa wiedźma wróży Ci chłopca więc pozamiatane ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2892 |
Zakorzenienie
|
Myślałam że taką zawodniczkę jak Roses, nie tak łatwo stlamsic, ale widzę że mama i teściowa dały radę
![]()
#2894 |
Zakorzenienie
|
My jeszcze w szpitalu, bo dopiero wczoraj późnym wieczorem minęły dwie pełne doby. Teraz czekamy na pediatre, jak będzie wszystko ok, to pewnie dziś wyjdziemy.
Mała dzisiaj szaleje, ciągle chce jeść. W ogóle w końcu pożegnała m ból kręgosłupa, nie biegam co 5 minut do łazienki, więc są i plusy porodu |
![]() ![]() |
![]() |
#2895 |
Zadomowienie
|
Co do chrzcin ustaliliśmy jedynie tyle że będą, ale pewnie nie wcześniej niż dziecko będzie miało pół roku. Zobaczymy też jak wszystko się ułoży. W sumie na wiosnę gdy dziecko będzie miało roczek dla o też może być nie głupi pomysł. Bardziej dochodzi u nas problem chrzestnych. Od strony męża będzie jego brat. No i ogólnie od mojej strony mąż chciałby jakaś kobietę, a jedyna która wchodzi w rachubę to kuzynka, która mieszka dość daleko i z którą w zasadzie nie mam kontaktu. Osobiście wolałbym aby drugim chrzestnym był mój kuzyn, tylko mężowi nie podoba się pomysł dwóch ojców chrzestnych.
Jeśli chodzi o drugi fotelik to jeszcze się nie zastanawialiśmy. Pierwszy kupowaliśmy nowy, bo niestety używany który mogliśmy odkupoic i był pewny nie pasował do wózka na czymnam zależało. Z drugim już nie będzie potrzeby na to patrzeć więc jeśli będziemy mieli dojście do sprawdzonego w rodzinie to pewnie odkupimy używkę ![]() U mnie niestety się pokomplikowalo. Miałam pracować do marca, ale przedluzylo się wpierw do pierwszego tygodnia kwietnia, a potem szefowa jeszcze zaproponowała dłużej za dodatkową kasę. Czuję się OK i mam możliwość pracy z domu, więc po parę godzin jeszcze kończę pewne sprawy. Czy któraś z Was orientuje się może jaki konkretnie antybiotyk jest podawany w przypadku dodatniego GBS. Przy wyniku mam podane dwa w antybiogramie, natomiast zastanawiam się czy podaje się właśnie ktyorys z tych czy standardowo penicyline? |
![]() ![]() |
![]() |
#2896 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Anika, ja nie pomogę bo nie zgłębiałam tematu po otrzymaniu ujemnego wyniku :/
![]() |
#2897 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale fajowo już z malutką... I w ogóle już po wszystkim jesteś a do mnie dopiero zaczyna dochodzić powaga sytuacji w jakiej jestem ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2898 | ||
Zakorzenienie
|
Ale że jak rychły? Do wtorku Kluska musi zaczekać, nie ma bata!
Ja dopiero na dziś zaplanowałam mani&pedi żeby się jakoś ogarnąć przed tym szpitalem ![]() Cytat:
![]() To dobrze jak Mała chce jeść, nic tylko się cieszyć ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2899 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2900 |
Zakorzenienie
|
A mój mąż wczoraj poczynił istotny zakup dzieciowy a mianowicie.... alkohol na pępkowe
![]() Nie będę pisać ile bo aż głupio tak w niedzielę przed południem. W każdym razie planuje wielkiego grilla u nas na działce na około 20 facetów ![]() Nakupił też papierowych talerzyków, widelcy, kubków i wszystkie inne gadżety grillowe Stwierdził też że brakuje nam szkliwa na taką okazję (no bo alkoholu z plastiku przecież nie będzie pił jak zwierzę ![]() Akurat jest weekend darmowej wysyłki więc jak brakuje wam w domu szklanek, dzbanków itp lub chcecie kupić np kieliszki do wina na prezent (mamy od nich dwa komplety - polecam ![]() http://sklep.krosno.com.pl/ |
![]() ![]() |
![]() |
#2901 |
Zakorzenienie
|
Ze plusem porodu jest dziecko, to się rozumie samo. przez się
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2902 |
Zakorzenienie
|
Mój wczoraj dostał olśnienia! Rozmawial z kolegą który ma około roczną córeczkę i tamten dawał mu milion złotych rad co do zachowań i zakupów - ogólnie bardzo fajna gadka i Mówię do niego że może ale to mooooooze mi się tak tylko wydaje ale uważam że jesteśmy naprawdę nieźle przygotowani na przybycie Niny, bo oczywiście każde pytanie kolegi przekazywał do mnie i okazało się że albo mamy, albo wiemy, albo jesteśmy przygotowani. Po czym posiedzial pomyślał i stwierdził że w sumie to on tylko przewijak kupił no i w sumie tyle
![]()
#2903 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry,
wyleguję się jeszcze w łóżku, ale gna mnie myśl... że ja przecież nie umiem trzymać dziecka. A to taka kruszynka 😍
#2904 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Mi się dziś śniło, że z powodu cukrzycy ciążowej musiałam iść wcześniej do szpitala i mieli wywoływać poród wcześniej- i to do szpitala, w którym niekoniecznie chciałabym rodzić. Kupiłam wczoraj w empiku w ramach promocji 3 w cenie 2- " pierwszy rok życia dziecka" i dla odmiany coś tylko dla siebie" sekrety urody Koreanek" . Idealny dzień na książkę, kocyk i ciasto z rabarbarem ![]() ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- A gdzie się podziewa nasz dobry duszek Roses? |
![]() ![]() |
![]() |
#2905 |
Zakorzenienie
|
U nas alkoholu na pępkowe dostatek - w zeszłym roku byliśmy na 5 weselach, z każdego co najmniej jedną butelkę przywieźliśmy albo jakieś wino, w międzyczasie mąż miał urodziny to też od szwagra albo teścia butelkę dostał, a pić nie ma kiedy
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- O właśnie, Mad_lenka Ty też na nocnej insulinie, nic Ci nie mówią, że trzeba będzie ten interes wcześniej skończyć, żebyś nie przenosiła? |
![]() ![]() |
![]() |
#2906 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2907 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poza tym to wszystko kupowałam czy zamawiałam ja ale mi to sprawiało ogromną frajdę a druga kwestia to odkąd jestem na zwolnieniu to miałam na to czas więc nie widziałam potrzeby jeszcze jemu zawracać głowy po pracy tematami typu pieluchy tetrowe czy krem do pupki Ale ładnie mi poskręcał łóżeczko, komodę, wszystko przygotował. No i też interesuje się co do czego, z czym się to je, jak się to dziecku nakłada itp. Może Kluska z nim nie zginie jakby przyszło im zostać we dwójkę ![]() Cytat:
![]() Ale koleżanka mnie pocieszyła, że każda kobieta wie jak to robić tylko nie każda wie o tym, że wie ![]() ![]() Cytat:
![]() Też czekam na zamówiony "pierwszy rok życia dziecka", mam zamiar wziąć do szpitala i czytać jako ostatnie koło ratunkowe przed porodem ![]() Co do Roses to już ustalone, że nalot mamy i teściowej ją przytłoczył, może siedzi biedna w szafie i czeka aż się ulotnią. A tam wifi nie ma i nie może do nas napisać ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2908 |
Zakorzenienie
|
Mój mąż sam z siebie podczas wybierania bodziaków z h&m dołożył do zakupow małego białego króliczka, bo go rozczulił. I przy kasie się pobeczał ze wzruszenia. Tylko ciiii.
Tak ogólnie to stara się być silny ![]()
#2909 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pierwszy rok zycia dziecka tez mam i czytam. W mojej opinii fajniejsza niz 1 czesc. Jakby innym jezykiem napisana. Bardziej przystepna nie taka encyklopedyczna ![]()
![]() |
#2910 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Na ostatniej wizycie u ginekologa wszystko było ok- przepływy, łożysko- więc nic lekarz nie mówił o wcześniejszym rozwiązaniu. Diabetolog też o tym nie wspominała, zobaczymy co będzie na kolejnych wizytach, które czekają mnie w tym tyg. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:29.