![]() |
#2881 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Do filtromaniaczek:)
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2882 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2883 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() PS. Chciałam zauważyć,. że wielkimi krokami zbliza się nam ... JUBILEUSZ ![]() ![]()
![]() |
#2884 |
Zakorzenienie
|
w Toruniu w końcu pojawił się przedstawiciel Avene i dowiózł filtry, ale niestety bez próbek i bez lososiowej (tylko z kaprylami, czyli biała i mnie zapychajaca
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2885 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, AgaZ pyta o nazwę dla nowego forum. Wejdzcie, proszę, na wątek o forum
![]()
#2886 |
Zakorzenienie
|
Już mamy swój domek
![]() ![]() ![]()
#2887 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2888 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam bardzo serdecznie! Bardzo cieszę się, ze istnieje to forum i jestem pod ogromnym wrazeniem wiedzy wizażanek. Do tej pory byłam tylko obserwatorem,ale pod wplywem wczorajszego, dość przykrego zdarzenia dot. wlaśnie filtrów, postanowilam zwrócić się do was o pomoc. Otóż będąc wczoraj u koleżanki i przeglądając marcowy numer Elle natknęłam się na artykuł pt."Dzień skóry" Czytałyście go może?
Są tam treści, opisywane jako fakty związane z rytmem dobowym skóry, które stawiają pod wielkim znakiem zapytania sens stosowania filltrów w określonych godzinach. Otóż jest tam napisane,że jedynie w godzinach od 8 do 10 rano i od 17 do 20 wieczorem, jest sens nakladanie na twarz kremów(np. z filtrami), gdyż w pozostale godziny kremy, maseczki po prostu się nie wchloną i nie zadziałają. Nauka ta nosi nazwę chronobiologii i opisuje co się dzięje ze skórą w poszczególnych porach dnia ( m.in jakpracują gruczoły i jak skóra reaguje na kosmetyki) Co o tym sądzicie? Ja jestem trochę podłamana, gdyż moją Avenkę nakładam zawsze o 7 rano, a wg. autorki tego artykułu jest to strata czasu |
![]() ![]() |
![]() |
#2889 |
Wtajemniczenie
|
Ooooo tak
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2890 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2891 |
Wtajemniczenie
|
Abisal, byc może coś w tym jest, jeżeli chodzi o kremy pielęgnacyjne. Natomiast filtry mają przede wszystkim chronić przed czynnikiem zewnętrznym, jakim jest promieniowanie. A ono raczej nie zwraca uwagi na to, czy jest 7, czy 13
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2892 |
Zadomowienie
|
To my mamy forum
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2893 |
Zadomowienie
|
Abisal, w przypadku zwyklych kremow brzmi to calkiem sensownie, ale jesli chodzi o filtry to troche mnie to nie przekonuje. Filtr, jak wskazuje nazwa, to przede wszystkim zewnetrza powloka, ktora ma odbijac promienie. Nie ma zadania penetrowania skory, a zatrzymania sie wlasnie i chronienia przed zewnetrznymi czynnikami. Taki "plaszcz" ochronny.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2894 |
Przyczajenie
|
![]() ![]() Jeszcze raz thanx! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2895 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2896 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem totalnie zdezorientowana ![]() Od Savimy dostalam takiego maila kiedy napisalam probe o podanie skladu "Witamy! Kremy z ochroną przeciwsłoneczną Avene nie mają zmienionego składu chemicznego. Modyfikacja dotyczny technologii produkcji, dzięki czemu krem jest lepiej tolerowany przez skórę i lepiej wykorzystane są właściwości filtrów w nich zastosowanych. Niestety dokładne dane na ten temat są chronione patentem i nie mamy o nich bliższych informacji. Pozdrowienia zespół "savimy"" W aptekach stacjonarnych guzik wiedza i plota bzdury a ja wychodze na namolna babe,ktora oczekuje niewiadomo czego ![]() Jezeli faktycznie lososiowa Avenka znika i zostaje zastapiona wersja bezbarwna to chyba sie zaplacze ![]() ![]() Ranyyyy tyle,co sie zakochalam w tym kremie a juz przyjdzie szukac czegos innego ![]()
![]() |
#2897 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2898 |
Gość
|
L_V Ty pazerniaku
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2899 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2900 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2901 | |
Gość
|
Cytat:
Najbardziej mi się podobało właśnie a propos braku sensu w nakładniu kremu przed godziną ósmą: otóż, przemądra autorka zasugerowała od razu rozwiązanie - ljeśli do tej pory nakładałyśmy krem ok. 7:30, to lepiej wstać pół godziny później> tam było parę takich "mądrości ludowych" ![]() Abisal nie przejmuj się tym: to może i by miało jakieś znaczenie, gdybyś nakładała retidnoidy, ale te, jak wiemy, pakujemy na noc. A w przypadku filtrów jest inna sprawa: mają one spełnić swoje zadanie, czyli chronić przed UV. A to gwarantują im filtry chemiczne czy mineralne, a one nie są uzaleznione od godziny czy widzimisię autorki ![]() Także filtrujmy się spokojnie i o 5 rano ![]() Jej, ile rzeczy się dzieje na Wizażu. Dziewczynki, tak się cieszę, ze mamy swój domek - przeprowadzajmy się żywo, a Wy kochane podrzucajcie linki ![]() |
|
![]() |
![]() |
#2902 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do chomikowania moje panie, to mój TŻ o mojej półce kosmetycznej mawia - pomarańczowa ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2903 |
Raczkowanie
|
Witam fanki Avenki. uprzątnęłyście wczoraj aukcje allegro z Avenki łososiowej, a pani z tego szczescia aż podniosła cenę na ponad 43 PLN .Nie bede podawać linka bo nie bedę reklamować pazernośći. W tej sytuacji to już lepiej kupic w aptece w sieci 48,08 PLN, ale w zestawie z wodą i próbkami. No i tak dla zasady
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2904 |
Raczkowanie
|
no to witam w nowym domku
![]() chyba wreszcie będę sie udzielać na wątku, a nie tylko przyglądać, Poza tym , pewnie nie jestem jedyna - założe się że całe rzesze filtromaniaczek tylko czytają, a nie piszą, może przeprowadzka je zmobilizuje ? ![]() w każdym razie super że się udało, wielkie hurra dla szefostwa |
![]() ![]() |
![]() |
#2905 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ponieważ wg niektórych mamy tu mafię, to ja występuję z wnioskiem formalnym o ustanowienie Kate szefową komórki śledczej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2906 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2907 |
Zakorzenienie
|
Witaj AdaD
![]() Bardzo się cieszę, że coś napisałaś ![]() Mam nadzieję, że nasz nowy domek zachęci Dziewczyny, które dotychczas jedynie czytały do aktywnego uczestnictwa ![]()
![]() |
#2908 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2909 |
Rozeznanie
|
Aaa tu jestescie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2910 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A który dokładnie filtr z Iwostinu masz? Napisz jaki ma faktor, pojemność, ile zapłaciłaś, jak się rozsmarowuje, wchłania, czy się świeci, czy łatwo go zmatowić...czym matowisz itp itd co Ci przyjdzie na myśl... ![]() A..i czy ma tendencje do zapychania?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:20.