Sierpnióweczki 2016! Część V. - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-02, 12:44   #2881
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część V.

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Nie Nie spotkałam się nigdy z żelem znieczulającym na czas rodzenia się główki. Obawiam się, że on na ból słabo działa, ale daje na pewno większy poślizg
ale pocieszasz

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość
Byłam u diabetolog. Powiedziała, że na czczo ładnie, ale po posiłkach fatalnie i mam wyeliminować złe produkty, zostać przy tych sprawdzonych i załatwić temat dietą w ciągu następnych 2 tygodni do kolejnej wizyty. Jeśli się nie uda, to zamierza mi dać insulinę. Zaleciła mi też ruch, więc muszę spytać ginekologa o to jakie dokładnie mam możliwości.
Co do wysokiego OB, to lekarka nie miała za bardzo pomysłu i powiedziała, że zleci mi to jeszcze raz na kolejnej wizycie, ale pytała m.in. czy mam wyleczone zęby, więc może wybiorę się na kontrolę do dentysty, bo byłam już jakiś czas temu, na samym początku ciąży.

U mnie też bikini normalnie, stosuję taką pozycję do depilacji.

Ja też na razie nie mam z tym problemów, był moment kiedy ciężko było z pierścionkami, ale teraz mam jakieś chudsze palce i mi lata obrączka.
Na SR jedna dziewczyna z najwcześniejszym terminem była tak opuchnięta i wyglądała na tak umęczoną, że bardzo się cieszyłam, że poszłam wcześniej na te zajęcia.

Fajnie to wygląda.

Możliwe, z moimi oczami coś nie tak jest. Muszę się lepiej przyjrzeć.
ehh.. szkoda,że nadal musisz kombinowac z jedzonkiem.. oby gin dał zielone światło na zwiększenie aktywności..choć Ty i tak chyba jesteś często w ruchu..Ob może wskazywać na jakąś infekcje jednak..
buahahahhaha pozycja do ogarniania - mistrzostwo..
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 12:48   #2882
znowuzapomnialamhasla
Raczkowanie

Tija, nie, bo sie boje klucia, hahaha. I zespolu popunkcyjnego (mam sklonnosc do migren). Niemniej chce miec taka mozliwosc. Tj. jesli uznam, ze nie dam rady to chce rodzic w szpitalu, w ktorym mi je zaloza i juz.

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
znowuzapomnialamhasla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 12:50   #2883
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość
Uwaga oficjalnie informuje ze zakupiłam śpiworek czy jak sie to ustrojstwo nazywa oraz szumisia. Są to pierwsze zakupy jakie poczyniłam dla syna.

Magiczna bariera przekroczona. Teraz tylko czekam na wypłatę i bede szaleć

Wysłane za pomocą magii
uwaga- fanfary: https://www.youtube.com/watch?v=5MaUu9JLpus

a teraz jakby to moja babcia powiedziała "tama pynkła"
Stary 2016-06-02, 12:51   #2884
Origa
Rozeznanie

florencee wiesz, które dokładnie produkty musisz wykluczyć?

Cytat:
Uwaga oficjalnie informuje ze zakupiłam śpiworek czy jak sie to ustrojstwo nazywa oraz szumisia. Są to pierwsze zakupy jakie poczyniłam dla syna.

Magiczna bariera przekroczona. Teraz tylko czekam na wypłatę i bede szaleć

Wysłane za pomocą magii
Poka śpiworek

Cytat:

Świadkiem nie byłam, ale w jednym szpitali gdzie miałam praktyki kobieta się kategorycznie nie zgodziła na nacięcie krocza. Na koniec wylądowała na chirurgii z wyłonioną stomią.
Origa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 12:52   #2885
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość

Oj dziękuje dziękuje. Nie spodziewałam sie aż takiego pogłosu i uznania

Wysłane za pomocą magii
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 12:53   #2886
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
ale pocieszasz
Mogę napisać tak - dziewczyny spoko luz, poród nie boli i trwa 5 min

Cytat:
Napisane przez znowuzapomnialamhasla Pokaż wiadomość
Tija, nie, bo sie boje klucia, hahaha. I zespolu popunkcyjnego (mam sklonnosc do migren). Niemniej chce miec taka mozliwosc. Tj. jesli uznam, ze nie dam rady to chce rodzic w szpitalu, w ktorym mi je zaloza i juz.

Aha Dobrze chociaż mieć w głowie zakodowane, że zawsze można z tej opcji skorzystać

Cytat:

I nawet potrójny SOW nie pomoże
Stary 2016-06-02, 12:56   #2887
Krefetka
Zadomowienie

Sierpnióweczki 2016! Część V.

Cytat:
Napisane przez Origa Pokaż wiadomość

Poka śpiworek

Proszę ... To w odwecie za różowy który dostanę...

Wysłane za pomocą magii

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

Cytat:

Jedyna skuteczna ochrona to "0" na koncie.
Lub jak w przypadku Piernika - póki maz sie nie dowie

Wysłane za pomocą magii

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-06-02, 12:58   #2888
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Oj dziękuje dziękuje. Nie spodziewałam sie aż takiego pogłosu i uznania

Wysłane za pomocą magii
nalezy Ci się..

Cytat:
Mogę napisać tak - dziewczyny spoko luz, poród nie boli i trwa 5 min

no i tego się trzymajmy

hihi.. ponoć nawet Krefetki kot juz drży czy na karmę dla niego starczy

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

Cytat:
Proszę ... To w odwecie za różowy który dostanę...

Wysłane za pomocą magii

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

Wysłane za pomocą magii
śliczny
w koncu mam ten sam, tylko kolor szary huehue

jeszcze takiego męża nie wynaleziono, który by mnie powstrzymał przed zakupami..
Stary 2016-06-02, 12:58   #2889
tija93
Zakorzenienie

Cytat:

Wysłane za pomocą magii
Ładniutki śpiworek

Cytat:
nalezy Ci się..

no i tego się trzymajmy

Będziemy mu musiały jakieś paczki żywnościowe przesyłać
Stary 2016-06-02, 12:58   #2890
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
nalezy Ci się..

no i tego się trzymajmy

Kot ma zapas karmy na 4 mc. do porodu jest bezpieczny, a pózniej pomyślimy co z nim zrobić

Wysłane za pomocą magii
Stary 2016-06-02, 13:00   #2891
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Dzieki Tija ;-)
U mnie brzuch zdecydowanie wiekszy wieczorem, gdy sie porzadnie najem. Rano mam taki, ze nawet spodnie niektore dopne, ale wieczorem to ledwo laze. Wczoraj sie tak nawpierdzielalam u znajomych, ze ledwo z samochodu wyszlam, a brzuch jak pilka

Z niewstydliwoscia chodzi pewnie o <prawie> gole dupsko w Klubie

W ogole moja tesciowa zrobila oczy, gdy dowiedziala sie, ze jej syn opalal jajka na wakacjach. Wyjasnilam, ze ja od zawsze opalam sie nago i w zeszlym roku TZ tez sprobowal i juz w gaciach plazowac nie chce. Widzialam, ze to dla niej szok ( ze nago, really?). Znow wyszlo na to, ze deprawuje jej synka
Niby wyluzowana ta moja tesciowa, a czasem naprawde mnie zaskakuje.

Też się w Hiszpanii opalałam topless, ale była wtedy dużo zgrabniejsza
Za to w zeszłym roku, na Majorce jakaś niemka przed nami wywaliła się z gołą bożeną, i żeby ona jakaś ładna była, ale stara, pomarszczona i nie ogolona TŻ nie wiedział gdzie ma oczy podziać:
Stary 2016-06-02, 13:01   #2892
asicuha
Wtajemniczenie

wkońcu Was nadrobiłam

Cytat:
Ja sie z grupy fb usunelam. Laski wrzucaja tam czasem takie zdjecia, ze sorry, ale ja mialam odruch wymiotny. Poza tym niektore tematy rodem z "Trudnych spraw" Nie dla mnie to, wole ogladac brzuszki wizazanek, bo sa zawsze pokazane w estetyczny sposob. Tam to juz mialam stres, ze znow na tablicy zobacze cos, co sprawi, ze bede miala ciarki
o ja kilka razy też się przeraziłam, ja rozumiem, że grupa prywatna, ale jakiś zmysł estetyczny trzeba mieć ;P

Cytat:
hej girls

ponoć dziś się kończy,ale nie wiem o której...
koszyk pokazuje i, że jednak jeszcze trwa, bede zamawiać

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość
Na początku chciałam kupić elektryczny z Medeli (Mini Electric, ale potem bardziej Swing), ewentualnie z Lovi, ale trochę mi się nie podoba wydanie na to tyle kasy, gdy nie wiem nic w praktyce o KP ani o tym jak ono u mnie przebiegnie. Rozglądam się za używanym, podmieniłabym te części co są do wymiany, ale i tak nie jestem przekonana, czy powinnam inwestować w to już przed porodem. Nie wiem czy nie kupić jakiegoś ręcznego za niewygórowaną cenę, żeby mieć go na początek, na nawał i inne historie. Z drugiej strony, jakby ręczny był kiepawy i niewystarczający na moje potrzeby, to zamawianie wtedy elektrycznego żeby mieć na już na pewno wypadnie nieekonomicznie, bo wtedy nie będę miała czasu polować na oferty.
ja sobie daruje laktator na tą chwile, zoacze jak sie rozwinie sytuacja po porodzie
Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
A propo oksytocyny....Wczoraj jak się wygłupiałam ze szkrabem koleżanki -9 miesięcy- to tak zaczęły mnie kłuć i boleć cycki, że miałam wrażenie, że mleko mi się tam zbiera w ilościach hurtowych
Młody był tak słodki, i tak mnie wytarmosił, że z tego wszystkiego wieczorem w łóżku miałam skurcze HB.

Także dopisałabym, żeby nie tylko nie tykać piersi ale też omijać małe słodkie dzieci
o nieźle!

Cytat:
Czasami sobie myślę, że laktoterror jest gorszy od faszyzmu. Bo jednocześnie próbują Ci wmówić rzeczy, które absolutnie nie mają miejsca.
Ja pierwszą córę karmiłam tylko butlą i więź między nami była równie silna jak między dzieckiem i matką karmionym piersią.
Dziecko dalej jest przy Tobie, może patrzeć Ci w oczy, przytulać się do piersi, ciągnąć za włosy czy głaskać po policzku.

Niestety młoda chorowała, ale dzieci karmione KP też chorują więc nie stawiałabym tego jako główny czynnik.

Tym razem osobiście chciałabym powalczyć z KP dla wygody - bo jednak MM nie jest tak wygodne jak wyciągnięcie cycka I dla siebie. Ale jeśli będę uważała, że męczy mnie to psychicznie i fizycznie i robię coś wbrew sobie to też nie będę za wszelką cenę włosów sobie z głowy wyrywać
i ja mam takie zdanie, nic na siłe, okaże się po porodzie
Cytat:
Ważne jest byś trafiła na jakąś dobrą osóbkę, która Ci przystawi dziecko do piersi jak najszybciej po CC. Jak już trafisz na salę poporodową upominaj się o to. Wtedy ta laktacja nie będzie aż taka "zaburzona" i w miarę szybko ruszy. Mogą chcieć je dokarmiać, ale możesz się nie zgodzić. Taki noworodek dopiero co wyciągnięty z brzucha ma niewielkie potrzeby jedzeniowe. Masz w załączniku obrazek poglądowy jakie to są ilości A taka dobra rada na to leżenie po CC - dziecko ciągle przy piersi (niech liże, cyca, dotyka, śpij na piersi) to dodatkowo pobudzi laktacje
ooo, dziękuje za kilka cennych rad
Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
No to moje wrażenia z sali porodowej i opisu porodu.
Pozytywne zaskoczenie.
1. Sala porodowa - jednoosobowa, z łóżkiem, kanapą, łazienką, pokojem dla ojca, kącikiem noworodka, drabinka, piłką. Do dyspozycji rodzącej, na cały czas porodu. Całkiem przyjaźnie wygląda, mimo tych białych szpitalnych płytek na ścianach.
2. Jedna położna na poród, lub do końca swojej zmiany.
3. Ojciec jest od początku do prawie końca. Jest wypraszany na czas rodzenia łożyska i szycia krocza. Po zszyciu powraca. czas spędza w tym osobnym pokoju lub na korytarzu.
4. Brak znieczulenia zewnątrzoponowego, jedynie gaz rozweselający. Jest wanna w jednej sali, ale zmieniaja się przepisy i personel nie ma odpowiednich uprawnień do odbierania porodu w wodzie. Jak przepisy były mniej rygorystyczne to podobno bywało, ze fajnie rozkręcającą się akcję pobyt w wannie wstrzymywał i wyciszał. Teraz polecają prysznic.
Ze znieczuleniem podobno kobieta traci intuicję (wraz z utratą czucia), poród jest kierowany przez położna, na jej wyczucie.
5. Zaczyna się od zapisu ktg (na kanapie). Potem rób co chcesz. Wisi wielki plakat z różnymi pozycjami.
6. Od czasu wejścia na oddział położniczy zakaz jedzenia. Do picia tylko woda, ewentualnie można ssać landrynki.
7. Rodzimy dziecko, trafia na klatę mamy i tak sobie leży 2h (jeśli wszystko ok). Po 2h jest ważone, mierzone i ubierane przez tatę. Nic nie powstrzyma męża przed udziałem w zajęciach o pielęgnacji noworodka. Na samą myśl dumny jak paw.
8. Jak matka jest po cesarce to kanguruje przez 2h ojciec. Na gołą klatę, może być owłosiona (dopytałam)
9. Po tych 2h przejazd na salę położnic. Tych nie widzieliśmy, bo wszystkie zajęte.
10. Dzieci są myte na oddziale rano. Po porodzie nie kąpią. Przy kąpieli może być ojciec.
11. Nie ma obowiązkowej lewatywy (jest na życzenie rodzącej), golenia i nacinania krocza. Bardzo cieszy pacjentka która przyjdzie ogolona na zero (krocze do porodu naturalnego, wzgórek do cesarki). Podobno bardzo to pomaga w utrzymaniu higieny po porodzie. Nacinają (za zgodą) jak widzą, że jest opcja że pęknie, albo już pęka.
12. Na czas jak główka wychodzi i/lub nacięcie krocza smaruje się je żelem znieczulającym.
13. Szycie jest w znieczuleniu.
14. Do porodu przy pierwszym dziecku jedziemy gdy:
a)skurcze są co 5-7 min przy pierwszym dziecku (przy drugim co 10)
b) w ciągu 2h od odejścia wód (jeśli są przezroczyste lub białawe). To czas na zjedzenie, sprawdzenie torby i dojazd.
c) szybciej jeśli wody są zielone
d) natychmiast jeśli pojawi się żywo czerwona krew. Może być 5 kropel, ale jeśli to krew to biegusiem na izbę.
15. Trzeba mieć swoją koszulę, zakrywającą pośladki, najlepiej taką, która jesteśmy gotowe wyrzucić.
16. Przy rozwarciu >5cm po każdym skurczu spr jest akcja serca płodu.
17. sala operacyjna do cesarki zaraz po sąsiedzku.
18. Jeśli poród zacznie się ok 36-37 tyg to nie ma zatrzymywania tylko rodzimy. Mamy 6 tyg na spakowanie torby.
19. Przed porodem dostaniemy do wypełnienia/podpisania karty na co się zgadzamy (w stylu nacięcie, oksytocyna itp)
20. dzwonimy po karetkę do porodu. Przyjadą.

To tyle z zajęć teoretycznych. Praktyczne będą za 5tyg. Wtedy zobaczymy te pozycje, pozycję na fotelu itp itd.
Teraz ćwiczymy oddychanie (muszę się skupić, żeby to dobrze zrobić), kompletujemy to co potrzebne i czekamy.
po przeczytaniu tego postu zaczna do mnie co raz bardziej docierać, ze poród tuż tuż... boje się tego przeokrutnie ale i tak wierze, że urodze sn, bo cc to boje się milion razy bardziej
Cytat:
Ja nie gaszę to czysta zazdrość bo u mnie jakby przyspieszenie we wzroście i w zagęszczeniu

Wysłane za pomocą magii
haha, to tak jak u mnie ;P

Wizyta u gin na 15.40, już się nie moge doczekać a potem masaż

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 13:02   #2893
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Będziemy mu musiały jakieś paczki żywnościowe przesyłać
albo przeszkolić w sztuce przetrwania..

Cytat:
Kot ma zapas karmy na 4 mc. do porodu jest bezpieczny, a pózniej pomyślimy co z nim zrobić

Wysłane za pomocą magii
oho..ktoś tu wiedział co robi..
najwyżej szpitalne jadło każda zabierze ze sobą po porodzie i starczy mu na jakiś czas..
Stary 2016-06-02, 13:04   #2894
Krefetka
Zadomowienie

Sierpnióweczki 2016! Część V.

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
wkońcu Was nadrobiłam

o ja kilka razy też się przeraziłam, ja rozumiem, że grupa prywatna, ale jakiś zmysł estetyczny trzeba mieć ;P

koszyk pokazuje i, że jednak jeszcze trwa, bede zamawiać

ja sobie daruje laktator na tą chwile, zoacze jak sie rozwinie sytuacja po porodzie

o nieźle!

i ja mam takie zdanie, nic na siłe, okaże się po porodzie

ooo, dziękuje za kilka cennych rad

po przeczytaniu tego postu zaczna do mnie co raz bardziej docierać, ze poród tuż tuż... boje się tego przeokrutnie ale i tak wierze, że urodze sn, bo cc to boje się milion razy bardziej

Szybko czytałam i mi wyszło ze Cie gin masuje

Wysłane za pomocą magii
Stary 2016-06-02, 13:04   #2895
tija93
Zakorzenienie

Cytat:

Wysłane za pomocą magii
Uff

Cytat:
Też się w Hiszpanii opalałam topless, ale była wtedy dużo zgrabniejsza
Za to w zeszłym roku, na Majorce jakaś niemka przed nami wywaliła się z gołą bożeną, i żeby ona jakaś ładna była, ale stara, pomarszczona i nie ogolona TŻ nie wiedział gdzie ma oczy podziać:
Się nie dziwie

Piernik Ty chcesz go otruć szpitalnym żarciem?
Stary 2016-06-02, 13:05   #2896
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
wkońcu Was nadrobiłam

nie wierzę,ze po napisaniu tego postu nie została Ci jakas stronka lub dwie do nadrobienia

ja tam liczę,że jeszcze ktoś do sierpnia wymysli cos takiego,że za mnie urodzi ktoś inny..

ale fajne popołudnie..nie wiadomo co fajniejsze gin czy masażysta?
Stary 2016-06-02, 13:07   #2897
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:

To moze combo... Gin ze specjalizacja masażysta ...

Wysłane za pomocą magii

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

Wiem, okropna jestem. Juz sie nie odzywam

Wysłane za pomocą magii
Stary 2016-06-02, 13:07   #2898
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:

Wysłane za pomocą magii
głodnemu chleb na myśli..

Cytat:
Piernik Ty chcesz go otruć szpitalnym żarciem?
ułoży się ładna kompozycje i chłopak zje ze smakiem..
Stary 2016-06-02, 13:08   #2899
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Któraś już kupowała staniki do karmienia? Macie coś do polecenia? Chce kupić teraz jakieś dwie taniochy, by cycki po koszuli się niemajtały i by wkładki laktacyjne przytrzymać. Dopiero gdy biust się trochę unormuje zainwestować w jakiś fajny stanik
Ja jeszcze nie, moje cycki póki co jeszcze nie zaczęły nawet pracować, więc nie chcę się pomylić z rozmiarem. Więc poczekam jeszcze ten miesiąc. Zobaczę co się będzie dziać

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-02, 13:08   #2900
tija93
Zakorzenienie

Cytat:

ja tam liczę,że jeszcze ktoś do sierpnia wymysli cos takiego,że za mnie urodzi ktoś inny..
Może po negocjuj z TŻtem?
Stary 2016-06-02, 13:08   #2901
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
To moze combo... Gin ze specjalizacja masażysta ...
to jakiś dzień zwierzeń dziś czy co?
Stary 2016-06-02, 13:09   #2902
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Z tym goleniem nóg ... Moze wam włosy jednak rosną tylko wzrok sie pogorszył???

Wysłane za pomocą magii
Ja mam potwierdzone u okulisty, że u mnie nic się nie zmieniło w tym temacie
Stary 2016-06-02, 13:09   #2903
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:

Wysłane za pomocą magii
Haha m9ze masaz szyjki zalicze?

Cytat:
nie wierzę,ze po napisaniu tego postu nie została Ci jakas stronka lub dwie do nadrobienia

Oczywiscie ze pol strony mialam do nasrobienia :P
Jakby sie udalo przezucoc porod na kogos innego to byloby cudownie
Chyba obie atrakcje na podobnym poziomie zadowolenia

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-06-02, 13:10   #2904
tija93
Zakorzenienie

Cytat:

ułoży się ładna kompozycje i chłopak zje ze smakiem..
Koty to wybredne podobno są, więc ja nie wiem czy tylko na ładną kompozycje się skusi

Cytat:
Ja jeszcze nie, moje cycki póki co jeszcze nie zaczęły nawet pracować, więc nie chcę się pomylić z rozmiarem. Więc poczekam jeszcze ten miesiąc. Zobaczę co się będzie dziać
A chcesz od razu jakiś lepszy kupować? Czy taką szmatkę na przeczekanie?
Stary 2016-06-02, 13:10   #2905
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
to jakiś dzień zwierzeń dziś czy co?

Eh... Cnota mi sie na mózg rzuca... Albo to ze zaolejowalam włosy i mi aromaty olejku mącą w głowie ...

Wysłane za pomocą magii
Stary 2016-06-02, 13:10   #2906
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Może po negocjuj z TŻtem?
Kochana mój tżet powiedział,ze jak zobaczy Matyldę to se zemdleje na pięć minut..
Stary 2016-06-02, 13:11   #2907
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Haha m9ze masaz szyjki zalicze?
Z tej atrakcji to byś nie była zadowolona

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-06-02, 13:11   #2908
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam potwierdzone u okulisty, że u mnie nic się nie zmieniło w tym temacie

Ty jedna z certyfikatem

Wysłane za pomocą magii
Stary 2016-06-02, 13:12   #2909
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Eh... Cnota mi sie na mózg rzuca... Albo to ze zaolejowalam włosy i mi aromaty olejku mącą w głowie ...

Wysłane za pomocą magii
Pewnie to i to się skumulowało

Cytat:
Kochana mój tżet powiedział,ze jak zobaczy Matyldę to se zemdleje na pięć minut..
A to tak w ramach radości?
Stary 2016-06-02, 13:12   #2910
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Nie Nie spotkałam się nigdy z żelem znieczulającym na czas rodzenia się główki. Obawiam się, że on na ból słabo działa, ale daje na pewno większy poślizg
To może chodzi o zwykły durex żel z tesco na poślizg:PPP
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości