![]() |
#2881 |
Raczkowanie
|
Dot.: test gimnazjalny
juhuuuu ja mam blisko do szkoły, chwilę po ósmej jeszcze pewnie bede w domu !
Marzeniatko, nie strasz !! ![]()
![]() |
#2882 |
Zakorzenienie
|
zrobiłam test mat-przyr z egzaminu 2003roku i mam 37/50 pkt ..
biologię zawaliłam konkretnie ;x co do tych szkół.. kurde, ja mam mętlik w głowie... byłam nastawiona na jedno liceum, ale oni mają tam świetny profil humanistyczno-lingwistyczny, robią jakieś warsztaty w języku ang., przedstawienia itd. No i to mnie przeraża, bo nie lubię angielskiego i jestem z tego noga, egzamin pewnie napiszę dobrze (bo jest prosty wg mnie, podobno ma nie być zadań do pisania), próbny miąłam 44 pkt, to wezmą mnie do zaawansowanej grupy, a przeciez ja sie tam nie nadaje. bo ten język po prostu mi nie leży. i oceny wcale nie odzwierciedlają faktycznego stanu mojej wiedzy z tego przedmiotu xD wiem jedno - na pewno nie pójdę do lo w mojej dzielnicy, a to ze względu na ludzi - idą tam wszyscy z pobliskich osiedli, którym wiszą szkoły srednie. kurde ,hmm... chyba po prostu wybiorę szkołę, do ktrórej bede miała najlepszy dojazd (wyłączając to lo w mojej dzielnicyxD) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2883 |
Raczkowanie
|
jeśli twoje 'cześć' zrozumiałam dobrze, że jesteś z Bdg (bo o tej porze mózg mi się wyłącza) to jakie lo ?
![]() |
#2884 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale z tymi przeciekami.. to wiesz, tylko się zestresować można. ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2885 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
lo IV - to to, co mnie odrzuca przez ten angielski (że jakieś warsztaty, przedstawienia ;f) a poza tym brałam pod uwagę I, II i V... i chyba wybiorę I, bo będę miała najlepszy dojazd (jakieś 45 minut) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2886 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2887 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja przecieki zamierzam właśnie najbardziej sprawdzać rano. Mam nadzieję, że mnie tata podwiezie do szkoły, bo z mamą to bym była w szkole jakoś 7:45, więc bez sensu, a tramwajem też nie chce mi się jechać. A jakby co, to zawsze jeszcze można w bibliotece szkolnej czy gminnej sprawdzić ![]() Jakie macie numerki? Ja na pierwszy i drugi dzień mam 41, a na trzeci dzień - 5. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2888 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() o kurde, to daleko musisz miec jak od I masz 45 min ! ![]()
![]() |
![]() |
#2889 |
Raczkowanie
|
czy któraś z Was wie jak się oblicza czas słoneczny ?!
![]()
![]() |
#2890 |
Zakorzenienie
|
Czas słoneczny miejscowy to jest czas mierzony względem położenia Słońca nad powierzchnią Ziemii. Musisz zapamiętać, że
24h - 360' 1 h - 15' 4 min - 1' i na przykład będziesz miała zadanie: Oblicz jaki czas jest w Pekinie (116'E), jeżeli w Warszawie (21'E) jest 12.00. Wtedy musisz odjąć różnice szerokości geograficznych: 116' - 21' = 95' i teraz te stopnie przeliczyć na minuty, czyli: 95' * 4 min (bo 1' = 4 minuty) = 380 minut czyli 380 minut to 6 h 20 min w takim razie te dwa punkt (Pekin i W-wa) dzieli 6h 20 min, czyli musisz do godziny, która się znajduje w W-wie (12.00) dodać tą różnicę, czyli ostatecznym rozwiązaniem zadania będzie: 12:00 + 6h 20 min = 18:20 Odp. W Pekinie będzie 18.20 ![]() Edytowane przez Marzeniatko Czas edycji: 2009-04-19 o 12:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2891 |
Zakorzenienie
|
18:20 Marzeniątko
![]() Ja dodam jeszcze od siebie, że jeżeli miejscowość leży na wschód to dodajesz, a jeżeli na zachód to odejmujesz. Najlepiej sobie pomyśleć, że czas 'rośnie' od lewej do prawej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2892 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2893 |
Konto usunięte
|
Witam was .. ;*
Jak tam idzie powtarzanie? ![]() Ja dziś jeszcze nic nie zrobiłam,chyba tylko parę testów rozwiążę i poczytam encyklopedię języka polskiego dla gimnazjum ![]() Wszyscy dookoła tylko o testach rozmawiają ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2894 |
Zakorzenienie
|
A ja dzisiaj chyba nic nie powtarzam, wczoraj już naprawdę miałam dość nauki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2895 |
Zadomowienie
|
A ja dziś powtórzę geografię i biologię.
Pół godziny temu się zwlekłam z łóżka, jak to w weekend ![]() A w ogóle to mam taki segregator z materiałami - kiedyś do Victora była dołączane takie małe książeczki z opracowaniem konkretnej lektury. I mam tam też dwa zeszyciki, również z Victora, tzw. 'wielka powtórka' ![]() Ale i tak jestem zła, że zapomniałam poprosić o to vademecum operonowe z polskiego. A teraz to ja w szkole będę dopiero w środę, więc po ptokach ![]() Sunny day, trochę endorfin i człowiek z większą werwą się do wszystkiego zabiera ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2896 |
Zakorzenienie
|
widze, ze Wam dobrze idzie nauka
![]() ![]() chcialam wam napisac odnosnie szkol - chodze do LO uwazane za najlepsze w miescie, z tradycja itd.. kazdy straszyl, ze bedzie ciezko i czeka mnie samo kucie, w ogole same kujony ![]() a co sie okazalo? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() takze najlepsza szkola nie oznacza masy kucia ![]() z tego co pamietam, bardziej obawialam sie nowej klasy niz nadmiaru nauki ![]() dlugi ten post wyszedl, ale milo powspominac ![]()
![]() |
#2897 |
Zakorzenienie
|
tak samo: średnia szkoła nie oznacza totalnego obijania się
![]() ja właśnie tak mam, niby szkoła ze średnim poziomem, niby mały próg punktowy, a kuję więcej niż w dużo lepszych szkołach. faktem jest, że dość dużo osób 'ucieka' z tej szkoły, bo nauczyciele są bardzo wymagający ![]() matko, jak ja bym chciała wrócić do podstawówki ![]()
![]() |
![]() |
#2898 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ale mi się dziś nic nie chce...;/ Wczoraj tak gadałam z kumplem i mówił ,że próbne egzaminy wymagają wiedzy natomiast te końcowe tylko logiki ![]() Dziś abieram się za powtarzanie lektur. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2899 |
Konto usunięte
|
A kto by nie chciał wrócić do podstawówki. Ja się prawie wcale wtedy nie uczyłam i same piątki miałam.
Ktoś się wybiera z was do liceum w Białymstoku? Ja się obawiam dobrej szkoły. Składam podanie do 1 LO. I boję się że sobie nie poradzę. Niby nauka dobrze mi idzie, ale np. moja koleżanka która tam się uczy prawie cały czas siedzi nad książkami. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2900 |
Zakorzenienie
|
O tak , w podstawówce też sie nie uczyłam i 5 miałam...
A do Tarnowa wybiera się ktoś ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2901 |
Zakorzenienie
|
A co dziewczyny z chemii powtarzacie, bo ja w sumie tylko organiczną bym musiała powtórzyć, bo nieorganiczną do olimpiady się uczyłam, no, ale ..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2902 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Bo z chemii to ja noga jestem ![]() Dzisiaj czytam sobie streszczenia lektur, bo już wielu rzeczy nie pamiętam ![]() Wiecie jaki miałam sen? Z j. polskiego w ostatnim zadaniu trzeba było napisać pracę o rusyfikacji i germanizacji na przykładzie przerobionych lektur ![]() Mam nadzieję, że mój sen się nie sprawdzi ![]()
![]() |
![]() |
#2903 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet specjalnie dziś włosów nie umyłam(myje codziennie), żeby z domu nie wychodzić xD Ojciec mi kupić stopery do uszu, bo u mnie w domu dość głośnio i siedze z tymi stoperami i sie ucze. Mi też wszyscy tak mówią i mam nadzieje, że tak będzie, bo po próbnych jestem lekko załamana. little_bad_girl- czciłabym skarpetki, jakby Twój sen się spełnił xD cudny temat ![]() Edytowane przez Hikaru Czas edycji: 2009-04-19 o 13:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2904 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po próbnych tez jestem załamana. Szczegolnie majcą. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2905 |
Zakorzenienie
|
Ja po próbnych nawet, nawet z maty 39 - wolałabym więcej, choć jakby było tak na ostatecznych to bym była nawet zadowolona (45,39,46)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2906 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() Ja bym sie cieszyłą gdyby jakies opowiadanko było ![]() Co do powtarzania to wczoraj sobie wszystkie streszczenia lektur poczytalam i zrobiłam dwa testy mat-przyr z eremisu. Dzisiaj uczę się wzorków na fizyke, bo żadnego nie pametam a później teściki ![]()
![]() |
#2907 |
Rozeznanie
|
co uczycie się z angielskiego/niemieckiego
![]() ![]() Ile uczyliście się czasów z ang w szkole?Ja 6 + modalne
Edytowane przez klosik_93 Czas edycji: 2009-04-19 o 14:56 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2908 |
Zakorzenienie
|
kiedy macie dokładnie te testy? bo nawet nie wiem
![]() ja tylko czekam aż sie na internecie pojawi arkusz z pytaniami i będę sie bardzo wkurzać jak dadzą wam prostsze niż mi rok temu ![]() ![]()
![]() |
#2909 |
Zakorzenienie
|
A ja wręcz przeciwnie, bd uradowana jak będą prostsze
![]()
![]() |
#2910 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:25.