Lutówki 2017 ❤ - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-07-15, 21:35   #2881
alla83
Wtajemniczenie

Dot.: Lutówki 2017 ❤

Cytat:
Napisane przez mariea Pokaż wiadomość
Możesz napisać jaką dlugość ma zarodek? Pod koniec 6 tygodnia, na początku 7 powinien mieć jakieś 4-5 mm.
Pewnie w tej Wielkiej Brytanii nie masz możliwości zrobienia bety i powtórzenia jej? Trochę by to pokazało czy zarodek się rozwija, może tak być, że jest młodszy i nadgoni na pewno.
Na stronie fetalmedicine.org poszukaj lekarzy z Wielkiej Brytanii z certyfikatem usg. taki specjalnie przeszkolony w robieniu usg ciąży lekarz ma też na pewno bardzo dobry sprzęt i usg nie pozostawiłoby wtedy wątpliwości. A o swoim śnie zapomnij. Nie przyciągaj teraz złych myśli
Jest tu nas i tak mało na tym wątku, tyle dziewczyn już spotkało nieszczęście, jestem pewna, że limit nieszczęść został wyczerpany musi być wszystko dobrze
2mm .... I dlatego powiedział że ciąża wygląda na młodsza niż wynika z om

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
alla83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-15, 21:42   #2882
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lorelei24 Pokaż wiadomość
Ja słyszałam, że najlepiej smarować się olejem kokosowym
Kupiłam olej, ale on jest dobry na noc, bo straszny klejuch. Chciałam coś ciut lżejszego na dzień, zwłaszcza teraz latem, jak będzie gorąco.

Cytat:
Napisane przez alla83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny...ciężko mi pisać trochę....ale nie jest tak jak myślałam że będzie....ciąża wygląda na młodsza niż według om....mam iść na usg za tydzień.
Jest pecherzyk...jest zarodek...ale wszystko jakby za małe
Według om u mnie 6tc 5d..czy któraś z was była na tym etapie plus minus dwa dni na usg i ma jakieś info dla mnie co było widać dokładnie

Jestem przygotowana na najgorsze

Lekarz mówi...ze nie jest źle..ale nie może powiedzieć że jest ok.... wszystko będzie wiadomo za tydzień bo będziemy mogli porównać do dzisiejszych pomiarów a tak to nie ma odniesienia za bardxo
Alla musi być dobrze! Ja na pierwszym usg byłam w 7tyg i 2 dni i było widać serduszko, więc poczekaj na spokojnie ten tydzień Nie denerwuj się, chociaż wiem, że cięzko Zobaczysz, że będzie dobrze!

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
Ja dziś po faz pierwszy ) poczytałam, popytałam i w rankingu wygrały rossmannowe babydream@)
Polecam srokao.pl
(albo com czy inna końcówka) ) analiza składu ważnych dla nas rzeczy )

mamy nie miały bo co innego jadła... Teraz jemy kurczaka który był nafaszerowany 17zastrzykami i to mamy pozbiej w organizmie... Tak sobie tłumacze bo po wzroście mam wszędzie...
Też polecam Srokę, fajnie opisuje i bada kosmetyki dla dzieci i ciężarnych
Co do kurczaków, to ja ich właściwie nie jem. Przerzuciłam się na indyki, o wiele zdrowsze i lepsze. Koledze zaczął rosnąć jakiś guzek w piersi (tak, mężczyźnie) i lekarz zakazał mu jeść właśnie kurczaki. To jest jedna wielka chemia Ja swojej teściowej tłumaczę, że kurczak to samo zło, ale ona nie rozumie i nadal kupuje Chyba myśli, że te dzisiejsze mają cokolwiek wspólnego z tymi prawdziwymi, wiejskimi, co to się je samemu pasło

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Cytat:

Może powtórz sobie betę, żeby sprawdzić jak rośnie.

I kiedy jedziesz do Polski? Czytałam, że warto iść jeszcze do innego lekarza

Edytowane przez Escorpio
Czas edycji: 2016-07-15 o 21:44
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-15, 21:54   #2883
alla83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość
Kupiłam olej, ale on jest dobry na noc, bo straszny klejuch. Chciałam coś ciut lżejszego na dzień, zwłaszcza teraz latem, jak będzie gorąco.

Alla musi być dobrze! Ja na pierwszym usg byłam w 7tyg i 2 dni i było widać serduszko, więc poczekaj na spokojnie ten tydzień Nie denerwuj się, chociaż wiem, że cięzko Zobaczysz, że będzie dobrze!

Też polecam Srokę, fajnie opisuje i bada kosmetyki dla dzieci i ciężarnych
Co do kurczaków, to ja ich właściwie nie jem. Przerzuciłam się na indyki, o wiele zdrowsze i lepsze. Koledze zaczął rosnąć jakiś guzek w piersi (tak, mężczyźnie) i lekarz zakazał mu jeść właśnie kurczaki. To jest jedna wielka chemia Ja swojej teściowej tłumaczę, że kurczak to samo zło, ale ona nie rozumie i nadal kupuje Chyba myśli, że te dzisiejsze mają cokolwiek wspólnego z tymi prawdziwymi, wiejskimi, co to się je samemu pasło

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Może powtórz sobie betę, żeby sprawdzić jak rośnie.

I kiedy jedziesz do Polski? Czytałam, że warto iść jeszcze do innego lekarza
Pozostaje mi czekać do piątku....będzie czarno na białym ile przyrosło...jak przyrosło i czy przyrosło w ogóle.....nic już nie zrobię...to bedzie ten sam sprzęt usg więc nie będzie wątpliwości żadnych.... do polski jadę 29 lipca...nie wiem co się do tego czasu wydarzy...jak dotrwam w całości to samo przez się.....pierwsze co to do lekarza pobiegnę...jeśli dotrwam.
.to już będzie dobrze rokowac jak do tego czasu nic się nie wydarzy

alla83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-15, 22:01   #2884
MartaMagda
Zakorzenienie

Cytat:
Pozostaje mi czekać do piątku....będzie czarno na białym ile przyrosło...jak przyrosło i czy przyrosło w ogóle.....nic już nie zrobię...to bedzie ten sam sprzęt usg więc nie będzie wątpliwości żadnych.... do polski jadę 29 lipca...nie wiem co się do tego czasu wydarzy...jak dotrwam w całości to samo przez się.....pierwsze co to do lekarza pobiegnę...jeśli dotrwam.

Będzie dobrze! Postaraj się teraz po tych emocjach odpocząć.

Edytowane przez MartaMagda
Czas edycji: 2016-07-15 o 22:02
MartaMagda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-16, 05:30   #2885
anolta
Zakorzenienie

Alla, wszystko będzie dobrze! Pamiętaj, ze to tylko usg, gdzie zdarza się granica bledu. Błędy w podawaniu wagi przez lekarzy wahają się do pól kg, to samo z długością. Lekarze mówią, że przeziernosc karkowa taka a taka, ze dziecko będzie chore, a rodzi się zdrowe. Głowa do góry!

2017 - synek
anolta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-16, 06:54   #2886
justkonev
Zakorzenienie

alla będzie dobrze nie martw się na zapas.
justkonev jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-16, 07:11   #2887
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malgos_87 Pokaż wiadomość
Tak, coś tam pisałam. Ale głównie jak teraz, w większości goniłam z wątkiem w pracy jak teraz.

Swoją drogą wczoraj staraliśmy się powiedzieć córce, że będzie miała rodzeństwo. Rozmowa wyglądała mniej więcej tak:
-Kochanie będziesz mieć rodzeństwo, mamusia będzie mieć dzidziusia.
-Taaak? Naprawdę? (jej ostatnie mega często powtarzana gadka, podłapana pewnie w żłobku) A gdzie jest dzidziuś?
-Jest na razie malutki, w brzuszku u mamy.
-Pokażesz?
-Nie widać, jest w środku.
Po czym nastąpiła sekundowa cisza. I nagłe porzucenie tematu z prośbą 'przeczytaj mi książeczkę'.
No nic, pewnie jak brzuszek się powiększy, będzie już ruchy czuć, to może bardziej zainteresuje się tematem.
Ja byłan na wątku mamuś noworocznych 2014 ale inaczej sie nazywałam
Cytat:
Napisane przez Lorelei24 Pokaż wiadomość
Ja słyszałam, że najlepiej smarować się olejem kokosowym

Nie których olej uczula , ja wole masło shea , czyste bez dodatków

---------- Dopisano o 07:11 ---------- Poprzedni post napisano o 07:08 ----------

Ja ide na usg w pon i dopiero zaloze karte ciazy
Mialam juz dawno isc ale przez urlopy nie mialam kiedy :/
Wedlug OM bede 9t5d

AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-16, 07:13   #2888
motylek2701
Rozeznanie

Alla spokojnie. Mi test wyszedł w 29dc wiec moim zdaniem późniejszej owulacji nie bylo a zarodek młodszy o 5 dni. Powiedziałam lekarzowi a on, że na tym etapie wszystko jest jak najbardziej w porządku, wiec tego się trzymam. Równie dobrze lekarzowi mogła ręka zadrzec.

Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-07-16, 07:32   #2889
anolta
Zakorzenienie

Dzieciaczki szybko rosną, za 3 dni może mieć już 5mm i wszystko będzie w normie. Zobaczysz!

2017 - synek
Stary 2016-07-16, 08:56   #2890
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anolta Pokaż wiadomość
Dzieciaczki szybko rosną, za 3 dni może mieć już 5mm i wszystko będzie w normie. Zobaczysz!

Dokładnie
Stary 2016-07-16, 09:06   #2891
Opiumalfa
Zakorzenienie

Alla potwierdzam ze sprzęt usg sie różni. Ja byłam u dwóch lekarzy w przeciągu tygodnia i aparatura podawała inne dane takze proszę cie trzymaj sie pozytywnie!
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-07-16, 09:12   #2892
Krysilla
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez justkonev Pokaż wiadomość
I jak? Lepiej już?

Ja wczoraj wieczorem miałam brzuch jak w zaawansowanej ciąży. Takie niby wzdęcie, ale bez gazów ale bolało jak cholera, myślałam, że pękne
Mnie właśnie też takie wzdęcia trzymają. Mogłabym stanika nie nosić. Bo brzuch podtrzymuje cycki. Jutro kręcenia dokretke do filmu ślubnego i nie wiem jak się w suknię wcisnę
Cytat:
Będę musiała się niedługo zaopatrzyć w coś do smarowania..
Właśnie też czegoś szukam. Moja siostra używała palmers i jest zadowolona ale kilka rozstępów jej się pojawiło. Ale ona ma akurat skłonność do nich.
Cytat:
Dziewczyny...ciężko mi pisać trochę....ale nie jest tak jak myślałam że będzie....ciąża wygląda na młodsza niż według om....mam iść na usg za tydzień.
Jest pecherzyk...jest zarodek...ale wszystko jakby za małe
Według om u mnie 6tc 5d..czy któraś z was była na tym etapie plus minus dwa dni na usg i ma jakieś info dla mnie co było widać dokładnie

Jestem przygotowana na najgorsze

Lekarz mówi...ze nie jest źle..ale nie może powiedzieć że jest ok.... wszystko będzie wiadomo za tydzień bo będziemy mogli porównać do dzisiejszych pomiarów a tak to nie ma odniesienia za bardxo

Bądź dobrej myśli.

Moja mama kupiła mi już dwa bodziaki w rozmiarze 62. Właśnie się piorą. U mnie dziś słoneczko więc polecą się suszyć na taras.

Wy też tak niecierpliwie czekacie na pierwsze ruchy? Ja chyba wtedy poczuję, że to jest takie prawdziwe. Mam kilka aplikacji ciążowych i wiem, że jeszcze za wcześnie, ale wiele bym dała, by już to czuć. Mąż jest zazdrosny, że wróci na samą końcówkę.

Stary 2016-07-16, 09:16   #2893
justkonev
Zakorzenienie

Zastanawiam się między mustelą, palmersem a babydream a Wy co będziecie stosowały? Wiecie już?
Stary 2016-07-16, 09:41   #2894
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Krysilla Pokaż wiadomość
Wy też tak niecierpliwie czekacie na pierwsze ruchy? Ja chyba wtedy poczuję, że to jest takie prawdziwe. Mam kilka aplikacji ciążowych i wiem, że jeszcze za wcześnie, ale wiele bym dała, by już to czuć. Mąż jest zazdrosny, że wróci na samą końcówkę.
Trochę czekam, bo rzeczywiście na razie to wszystko jest takie nierealne
Cytat:
Zastanawiam się między mustelą, palmersem a babydream a Wy co będziecie stosowały? Wiecie już?
Coś Ty… Ja na razie smaruje się olejem kokosowym, ale trzeba też coś innego kupić… Muszę poczytać opinie
Stary 2016-07-16, 09:47   #2895
MartaMagda
Zakorzenienie

Ja też czekam na ruchy, teraz mi się ciąża taka abstrakcyjna wydaje

Stary 2016-07-16, 09:56   #2896
Opiumalfa
Zakorzenienie

Ja używam Bali Body i Palmersa. Jeszcze sie mierze na olejek z Weledy. Ten krem z Musteli jest polecany przez Srokę? Jakoś mi sie nie wydaje...

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Ja rownież jak wy, dopóki nie poczuje ruchów to nie uwierzę
Stary 2016-07-16, 09:58   #2897
MartaMagda
Zakorzenienie

Ja się waham między Babydream a Oillan Mama

Stary 2016-07-16, 10:22   #2898
monika 1985
Wtajemniczenie

Cytat:

na pewno będzie dobrze

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

Cytat:

ja w pierwszej ciąży stosowałam mustele , a przez ostatnie dwa miesiące palmers ale ten skoncentrowany , nie wiem czy to ich zasługa, ale nie mam ani jednego rozstępu
mustela ma tylko taką dziwną konsystencję, że jak ją wsmarowujesz to się tak dziwnie roluje , nie wchłania się do końca
teraz będę stosowała tylko palmersa

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Krysilla Pokaż wiadomość
Mnie właśnie też takie wzdęcia trzymają. Mogłabym stanika nie nosić. Bo brzuch podtrzymuje cycki. Jutro kręcenia dokretke do filmu ślubnego i nie wiem jak się w suknię wcisnę

Właśnie też czegoś szukam. Moja siostra używała palmers i jest zadowolona ale kilka rozstępów jej się pojawiło. Ale ona ma akurat skłonność do nich.

Bądź dobrej myśli.

Moja mama kupiła mi już dwa bodziaki w rozmiarze 62. Właśnie się piorą. U mnie dziś słoneczko więc polecą się suszyć na taras.

ja się nie mogę doczekać już ruchów , to jest fantastyczne uczucie , mogłam leżeć godzinami i patrzeć jak mi brzuch faluje , cudowne uczucie
monika 1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-16, 10:33   #2899
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Babydream

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-07-16, 10:42   #2900
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
ja palmersa już mam, planuje go stosować do końca 2 trymestru, a caly 3 robic sobie mieszanke palmers i olej kokosowy.
już jestem nauczona tak stosować, tylko do tej pory krem nawilżający mieszałam z olejem perilla, ale boje się, że perilla, na takie mega rozciąganie może być za słaby, więc postawię na kokosowy

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Cytat:
Napisane przez MartaMagda Pokaż wiadomość
Ja się waham między Babydream a Oillan Mama

a Ty jak się dziś czujesz? mi dziś powróciło wzmożone bekanie i mdłości (jeszcze nie wymiotowałam).na mdłości zimny arbuz bardzo pomógł ale cieszę się, bo spokojniejsza jestem o ciążę jak mnie mdli
Stary 2016-07-16, 10:43   #2901
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Ja używam Bali Body i Palmersa. Jeszcze sie mierze na olejek z Weledy. Ten krem z Musteli jest polecany przez Srokę? Jakoś mi sie nie wydaje...

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Ja rownież jak wy, dopóki nie poczuje ruchów to nie uwierzę
Ten olejek z Weledy polecała mi siostra tż, ale jaki on jest drogi...
Stary 2016-07-16, 10:48   #2902
MartaMagda
Zakorzenienie

Cytat:
ja palmersa już mam, planuje go stosować do końca 2 trymestru, a caly 3 robic sobie mieszanke palmers i olej kokosowy.
już jestem nauczona tak stosować, tylko do tej pory krem nawilżający mieszałam z olejem perilla, ale boje się, że perilla, na takie mega rozciąganie może być za słaby, więc postawię na kokosowy

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

a Ty jak się dziś czujesz? mi dziś powróciło wzmożone bekanie i mdłości (jeszcze nie wymiotowałam).na mdłości zimny arbuz bardzo pomógł ale cieszę się, bo spokojniejsza jestem o ciążę jak mnie mdli
Czuję taka kluske w gardle, niby mnie nie mdli, ale dobrze też nie jest :/

Stary 2016-07-16, 10:54   #2903
Opiumalfa
Zakorzenienie

Ja sobie zrobiłam pyszne kanapeczki na śniadanie. Zjadłam jedna imprezy drugiej już mi sie smak zmienił i nie dokończyłam :/
Dodatkowo tylko 4 godz snu. Wykończę sie!

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość
Ten olejek z Weledy polecała mi siostra tż, ale jaki on jest drogi...

Tani nie jest to fakt.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-07-16, 11:02   #2904
justkonev
Zakorzenienie

monika 1985, mariea dokładnie o który palmers wam chodzi? Jeszcze nie za bardzo się orientuje Podrzuciłybyście jakiegoś linka?
Stary 2016-07-16, 11:07   #2905
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
monika 1985, mariea dokładnie o który palmers wam chodzi? Jeszcze nie za bardzo się orientuje Podrzuciłybyście jakiegoś linka?
mi o ten: http://www.rossmann.pl/Produkt/Palme...7691,3033,6572
Stary 2016-07-16, 11:23   #2906
anolta
Zakorzenienie

Cytat:
Ja w pierwszej ciąży babydream. Ilość rozstępów: 0 😊 teraz także będę.
Cytat:

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Mnie dziś mdli okropnie. Do kuchni nawet nie wchodzę.

2017 - synek
Stary 2016-07-16, 11:25   #2907
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję jeśli ma ten klasyczny palmersowy zapach to jestem kupiona Wchłania się do 'sucha' czy pozostawia lepką warstwę?

Cytat:
Napisane przez anolta Pokaż wiadomość
Ja w pierwszej ciąży babydream. Ilość rozstępów: 0 😊 teraz także będę.

Ciekawe jak ten babydream pachnie w ciąży jestem przeczulona na zapachy A fajnie się wchłania?
Stary 2016-07-16, 11:29   #2908
motylek2701
Rozeznanie

Cytat:
Ja w pierwszej ciąży stosowałam babydream i rozstępów brak na brzuchu. Piersi zaniedbalam i pod koniec ciąży wyglądały tragicznie. Teraz na szczęście nie widać na nich nic.

W tej ciąży spróbuję z palmersem, ale dopiero po I trym. Póki co jego zapach przyprawia mnie o mdłości.

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

Cytat:
Napisane przez motylek2701 Pokaż wiadomość
Ja w pierwszej ciąży stosowałam babydream i rozstępów brak na brzuchu. Piersi zaniedbalam i pod koniec ciąży wyglądały tragicznie. Teraz na szczęście nie widać na nich nic.

W tej ciąży spróbuję z palmersem, ale dopiero po I trym. Póki co jego zapach przyprawia mnie o mdłości. A i pewne z olejem kokosowym spróbuję.

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

Stary 2016-07-16, 11:31   #2909
anolta
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję jeśli ma ten klasyczny palmersowy zapach to jestem kupiona Wchłania się do 'sucha' czy pozostawia lepką warstwę?

Ciekawe jak ten babydream pachnie w ciąży jestem przeczulona na zapachy A fajnie się wchłania?
Bardzo dobrze się wchłania. Jak ja stosowalam 3 lata temu to był bezzapachowy, ale może się zmienił???
Na noc stosowalam oliwke babydream, w dzień balsam.

I przyznaję się, często zapominalam na pewno nie grzeszylam regularnoscia 😊

2017 - synek
Stary 2016-07-16, 11:40   #2910
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Dziewczyny, macie tak,że jak dotykacie podbrzusze to Was boli? Ja lekko przyciskam i boli

Wysłane z mojego GT-I8200 przy użyciu Tapatalka
Dziś tak mam i czuje ze jest taki spuchnięty

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

Cytat:

Ja bym cierpliwie czekała i była spokojna, pisałaś ze masz problem z cyklami, najważniejsze że jest zarodek, głowa do góry, po 7 tyg najbezpieczniej iść na usg, wtedy wszystko jak na tacy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości