Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II! - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-23, 16:38   #2881
furjatka
Zadomowienie

Dot.: Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II!

Aaaa no tak przyszła mailem kalafior no to chyba pójdę stacjonarnie i zapytam co z tym fantem zrobić

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

Na stronie rozmiar jest. Nosz kurcze ale mi to humor popsuło :/

Stary 2016-09-23, 17:27   #2882
chupacabra88
Zadomowienie

Furjatko a może maila najpierw napisz? Bo w sklepie stacjonarnym możesz nic nie załatwić...

A ja kupiłam meble dla Antka wchodzę na stronę, a tam co?! Promka....! Niby tylko 5% ale przy takiej sumce to dołożę z 50 zł do tego co zaoszczędziłam i mam porządny materac! Jestem oficjalnie bankrutem

Żona - 27.08.2016 r.
Mama - styczeń 2017 r.
chupacabra88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 17:49   #2883
Candid
Zadomowienie

GG do Candid

Cytat:
Napisane przez Lidka99 Pokaż wiadomość
Właśnie kupiłam kombinezon za 30zł
Śliczny kombinezon

Cytat:
Napisane przez chupacabra88 Pokaż wiadomość
Czadowa ta twoja teściowa zazdrocha

Wróciłam z zakupów i ogarnęłam co już mam, a co mi brakuje z ciuszków. 56 - zamykam listę i tak za dużo tego (ale większość dostałam lub jest z lumpa, więc luzik, dokupiłam tylko 3 zestawy z bodziakiem kopertowym na start w szpitalu ;-) i 2 śpioszki). 62 - brakuje 2/3 szt. pajaców bawełnianych a poza tym zamykam listę. 68 - mam bodziaków z dł. rękawem, spodnie bawełniane dł., 3 zestawy wyjściowe, brakuje pajacy, śpioszków, body z kr. rękawem. I pół roku ubrany ;-)

Zestawy dla mojego "dużego" już chłopaka

Odebrałam otulacze ze smyka. Te ze swadlle me super a z motherhood wzięłam większy taki i źle coś kliknęłam - zamiast szary w biało musztardowe ptaszki kupiłam w biało różowe haha. Nie chce mi się bawić w zwroty czy wymianę, będzie spał w różowym haha tylko męża zapytałam co on na to, ale też uważa że luzik ;-)
Ale numer z tym różowym a zestawy ubranek cudne

Cytat:
Napisane przez furjatka Pokaż wiadomość
Dziewczyny odebrałam paczkę ze Smyka. Ciuszki piękne pajacyk w gwiazdki jest maleńki. Ten z tygryskiem śliczny, gruby i jakiś taki duży mimo że 56 cm. Skarpetki urocze. Z rossmanna pieluchy fajne chociaż strasznie śmierdzą ale fajne wzory. No i śpiworek... cudny śliczny, kolor szary a wydawało mi się na stronie ze beżowy. Ale kit z tym. Ale zobaczcie w załączniku - jest na nim plama spróbowałam na szybko zaprac woda z mydłem i dupa nic to nie dało buuu co mam robić odsylac czy co? Boję się że już więcej nie będą mieli :/ kuuuuurde... Albo macie pomysł czym to wywabic? Wygląda jak tłusta plama...
Możr zadzwoń na infolinie sklepu internetowego i zapytaj co z tym fantem zrobić. Albo spróbuj vanishem odplamiaczem.

Dorota, Iwona gratuluję 3 trymestru i zazdraszczam. Nie mogę się doczekać kiedy zobacze maleństwo na świecie. Ciąża to dla mnie utrapienie. Sam stres o to dzieciątko.

Lusia śliczne imię.

Ja już po endokrynologu. Na tym zakończę narazie przygody z nim bo to właściwie mój lekarz z kliniki leczenia nieplodnosci. Wyniki tarczycy ok i tak trzymac do porodu. Po porodzie odstawic jodid i zbadac tsh.

Edytowane przez Candid
Czas edycji: 2016-09-23 o 17:52
Candid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 17:59   #2884
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651
Konto usunięte

Właściwie się nie pochwaliłam...
Jesteśmy od dziś szczęśliwymi posiadaczami wózka Camarelo Carera Używany, jak nowy, ze wszystkimi akcesoriami, gratis dostaliśmy fotelik Maxi Cosi, tylko adaptery coś nie pasują... Fotelik w słabym stanie wizualnie, ale lepszy taki niż żaden Na razie stoi u teściów, bo u nas są problemy z wózkownią - jest do niej jakiś przedpotopowy klucz, którego nigdzie nie chcą nam wymienić Będę w poniedziałek dzwonić do spółdzielni, może wymienią zamek albo sami dorobią klucz.

---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Moniczi Pokaż wiadomość
Wow dziewczyny jak coraz szybciej nam i czas, i wątek leci Mi padł wczoraj laptop, a z telefonu nie umiem odpisywać bo nie mam apki... jeszcze...

Na szczęście mój TŻ od razu wziął się za naprawę i działa
Śniło mi się dzisiaj, że założyłyśmy sektę i Orlica zostałaś guru, to oznacza, że nie możesz się już smucić, czeka Cię wielka kariera
NiEBiE pilnowała żeby wszystkie wpisywały właściwą ilość postów xD A potem chodziłyśmy łowić promocje. Ja przez Was nie śpię spokojnie, bo ciągle myślę: kurde przegapiłam proszek, holender, będą chusteczki nawilżane, omg promka w rossmanie!

lusiaUK co za ulga, że napisałaś wreszcie Mam nadzieję, że już więcej złych wyników nie będzie!

chupacabra88 wspaniałe zestawy, cieszę się, że dla chłopców też jest tyle fajnych ciuszków co dla dziewczynek

Konkardia
gratuluję teściowej Moja uważa, że "głodzę jej wnuka" przez dietę cukrzycową :p

Kochane dziewuszki gratuluję też rozpoczynania kolejnych tygodni MrsDorota, iwona335 jak sobie pomyślę, że Wy już zaczynacie 7 miesiąc, to dosłownie nie dociera to do mnie

furjatka powinni Ci wymienić. Ściągną z magazynu, muszą mieć ich więcej taka plama jest nie do wywabienia (przynajmniej mnie się nie udało pozbyć podobnej na kurtce).
Hmm, guru sekty to kariera o jakiej marzyłam!
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 19:13   #2885
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lusiaUk Pokaż wiadomość
Co do wynikow!
Poki co nie dostalam zadnej odpowiedzi...mam nadzieje wiec ze juz nie dostane bo to bedzie oznaczalo,ze wszystko jest wporzadku.
W tamtym tygodniu mialam usg polowkowe i wszystko podobno wyglada bardzo dobrze,a nasza dziewczynka zaczyna coraz mocniej kopacMamy juz ustalone imie!Miala byc Kaja ale...bedzie Sara Sarnucha nasza
W tym przypadku brak inf, to dobra wiadomość L)
Sara ładnie.
Cytat:
Właśnie kupiłam kombinezon za 30zł
Słodki

Cytat:
Dziewczyny odebrałam paczkę ze Smyka. Ciuszki piękne pajacyk w gwiazdki jest maleńki. Ten z tygryskiem śliczny, gruby i jakiś taki duży mimo że 56 cm. Skarpetki urocze. Z rossmanna pieluchy fajne chociaż strasznie śmierdzą ale fajne wzory. No i śpiworek... cudny śliczny, kolor szary a wydawało mi się na stronie ze beżowy. Ale kit z tym. Ale zobaczcie w załączniku - jest na nim plama spróbowałam na szybko zaprac woda z mydłem i dupa nic to nie dało buuu co mam robić odsylac czy co? Boję się że już więcej nie będą mieli :/ kuuuuurde... Albo macie pomysł czym to wywabic? Wygląda jak tłusta plama...
Świetne zakupy, napisałabym do nich reklamację, że chcesz wymianę, a nie zwrot. Sama bym nie zapierała, bo jak nie dopierze się, to potem też nie będziesz mogła zwrócić, bo używany.

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;65642966]Właściwie się nie pochwaliłam...
Jesteśmy od dziś szczęśliwymi posiadaczami wózka Camarelo Carera Używany, jak nowy, ze wszystkimi akcesoriami, gratis dostaliśmy fotelik Maxi Cosi, tylko adaptery coś nie pasują... Fotelik w słabym stanie wizualnie, ale lepszy taki niż żaden Na razie stoi u teściów, bo u nas są problemy z wózkownią - jest do niej jakiś przedpotopowy klucz, którego nigdzie nie chcą nam wymienić Będę w poniedziałek dzwonić do spółdzielni, może wymienią zamek albo sami dorobią klucz.[COLOR="Silver"]
[/QUOTE]
Super, że macie już taki poważny zakup za sobą

Iwonka
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 19:15   #2886
furjatka
Zadomowienie

Jeżu kolczasty koniec ciuszkowych zakupów dla mnie od kuzynki męża dostaliśmy karton pełen rzeczy dla chłopca praktycznie do dwóch lat... mnóstwo czapeczek skarpetek bodziakow. Sweterki bluzki spodenki... kombinezonik tylko raczej dla roczniaka. Jej mały był urodzony pod koniec kwietnia wiec brakuje tylko jakis malutkich zimowych ale cześć kupiłam dziś a co braknie to przejdę do lumpka tylko pilnie potrzebuje szafy hahahaha

Stary 2016-09-23, 19:20   #2887
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Czadowa ta twoja teściowa zazdrocha

Wróciłam z zakupów i ogarnęłam co już mam, a co mi brakuje z ciuszków. 56 - zamykam listę i tak za dużo tego (ale większość dostałam lub jest z lumpa, więc luzik, dokupiłam tylko 3 zestawy z bodziakiem kopertowym na start w szpitalu ;-) i 2 śpioszki). 62 - brakuje 2/3 szt. pajaców bawełnianych a poza tym zamykam listę. 68 - mam bodziaków z dł. rękawem, spodnie bawełniane dł., 3 zestawy wyjściowe, brakuje pajacy, śpioszków, body z kr. rękawem. I pół roku ubrany ;-)

Zestawy dla mojego "dużego" już chłopaka

Odebrałam otulacze ze smyka. Te ze swadlle me super a z motherhood wzięłam większy taki i źle coś kliknęłam - zamiast szary w biało musztardowe ptaszki kupiłam w biało różowe haha. Nie chce mi się bawić w zwroty czy wymianę, będzie spał w różowym haha tylko męża zapytałam co on na to, ale też uważa że luzik ;-)
Pokaz jak to wyglada i za ile moze odkupie od Ciebie?
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-09-23, 19:53   #2888
pequenina_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Candid Pokaż wiadomość
Pequenina może dostawy nie było warto pójść innym razem. Albo rano się wszyscy rzucili.
A dzidziuś śliczny. Bardzo miłą niespodziankę zrobił dr.
Dzisiaj byłam w centrum, dorwałam inną biedrę a w niej proszki i płyny : D Ale były tak schowane, w kartonie, leżały na ziemi i nigdzie nie było ceny ani żadnego znaku, że to w ogóle na sprzedaż. Ale kupić się dało, wzięłam płyn do kolorowych i białych. Dzięki dziewczyny : )

Ja cały czas się wzruszam jak patrzę na tego kaczorka Kurcze, nawet podczas usg mi łezka poleciała, a wcześniej ani razu. Apropo płakania to wczoraj oglądnęłam ten film "7 rzeczy ... o facetach", który któraś w was polecała. Tak jak na początku robił na mnie słabe wrażenie dennej polskiej komedii tak później się wciągnęłam i przeryczałam pół filmu, jak to ja

Cytat:
Napisane przez Karoloo Pokaż wiadomość
dzisiaj też o 16:00 mam gin : D
To i my trzymamy kciuki!

Cytat:
Witam się w 6 miesiącu! : ) trzymam kciuki za badania. Ja dziś ostatni luźny piątek. Za tydzień warsztaty mama wie a za dwa wizyta i zaczynamy szkole rodzenia : )
Hopsa, ja zaczynam szósty jutro! Ale zapiernicza ten czas. U mnie dziś pierwszy luźny piątek, booooo.. jestem na zwolnieniu od dzisiaj Nawet sobie nie wyobrażacie jaką ulgę czuję, że teraz wszystko zdążę, że mogę się położyć i odpocząć i świat się nie zawali, ani ja obowiązków nie zawalę, nawet ten remont już mnie nie rusza : ) Mogę sobie iść na tą gimnastykę i po ten głupi proszek i jest czas i nie ma nerwów, no bajer : )

Cytat:
Gratuluję połówkowego chyba coś w tym jest bo mój zawsze daje l4 na zwykłej wizycie bez usg.

Ja się proszę od dwóch tygodni żeby wyniósł leżaczek który kupiliśmy do piwnicy bo mi pół szafy zajmuje a mam tam coś innego do pochowania.. I nie mogę się doprosić bo wiecznie zapomina go zabrać nie powiem bo o co poproszę to zrobi ale bym musiała cały czas przypominać jak ja sama zapominam : D
Dziś poszłam na wizytę z pakietu i lekarka dała mi zwolnienie na czas nieobecności mojego lekarza. Cośtam gadała, że dłużej nie może, ale nie rozumiałam i i tak wystarczyło mi na tydzień : ) Więc tych kryteriów "kiedy mogę dać zwolenienie" pewnie jest pełno...

Ojtam wynieść leżaczek do piwnicy to nic trudnego : P Chyba? : D Najbardziej mnie wkurza jak jest coś czego ja nie umiem lub nie powinnam robić i nie pozostaje mi nic innego jak czekać, albo właśnie taszczyć coś sposobem. : P

Cytat:
Napisane przez Konkardia Pokaż wiadomość
Jabłecznik : )
Może następnym razem się uda z tymi proszkami. Ja wczoraj pokazałam mężowi co kupiłam i był ze mnie bardzo zadowolony, że już myślę o takich sprawach jak proszek także...dzięki dziewczyny! : D
Mniam : ) Udało się z proszkami, potwierdzam!

Cytat:
Napisane przez Amalte Pokaż wiadomość
Mój TŻ zawsze powtarza: "Jak mężczyzna powiedział, że coś zrobi- to to zrobi! I nie trzeba mu o tym przypominać co pół roku": D
Mój mówi to samo : D

Cytat:
Napisane przez NiEBiE Pokaż wiadomość
Orlica jesteś pewna, że chcesz żeby inny lekarz potwierdził płeć? A jak zobaczy Wiktora?
Uważaj, bo być może niepewna płeć dziecka jest zaraźliwa, lepiej nie krakać : D

Cytat:
Też się zdziwiłam, że aż tak dużo ludzi było... i jeszcze tak sobie wyrywali. Podejrzewam,że to były osoby z jakiś mniejszych lumpików albo sprzedają na allegro - wychodzili z worami od śmieci tyle rzeczy kupili!! Nie ogarniam ;D

Franiu słodziak najważniejsze że zdrowy : )
O kurcze, przypomina mi się sytuacja z lidla w Wigilię jak były pomarańcze za 1zł kg. Ludzie mieli wózki pełne pomarańczy i tylko pomarańczy, komiczny widok : D
No słodziak, tylko smutny jakiś : P Zdrowy! : )

Cytat:
Napisane przez zie_l_ona Pokaż wiadomość
Co do szkoły rodzenia, to ja już po pierwszych zajęciach. Było ok, ale tematem była wyprawka, więc 90% rzeczy już wiedziałam wcześniej.

Dziurę się da załatać, bo to takie przetarcie w kroku, ale w sumie, to nie chce mi się z tym bawić, bo jak patrzę na mój przyrost wagi w ostatnim miesiącu, to przypadkiem za 1-2 tyg mogę się w te spodnie nie mieścić : P Na razie zamówiłam jakieś używki w dobrym stanie, żeby mieć awaryjnie, a za tydzień, ja mi minie deadline w pracy, pobawię się w przerabianie innej pary (takiej w lepszym stanie : P).

Maluch śliczny, gratulacje!
Ja się obawiam, że my łącznie ogarniamy temat ciąży i dzieci lepiej niż prowadzący w szkole rodzenia : P Tyle się wymieniamy informacjami, że szczerze mówiąc czuję się dość pewnie, że ogarniemy każdy temat razem, w kupie siła! : D Ale do szkoły pójdę i tak : )

Haha, no tak, ja też ostatnio "rossnę" : P Tymczasem chodzę w tych ogrodniczkach, są super, ale za każdym razem jak je rozpinam w toalecie to wylatuje mi na podłogę wszystko co mam w kieszeni na cyckach : P

Cytat:
Ja jutro zaczynam 6 miesiąc, a kopniaków na zewnątrz jeszcze nie czuć. Dowiedziałam się ostatnio na usg, że mam łożysko na przedniej ścianie, więc to pewnie dlatego? Tż jednak cierpliwie czeka : )
Na połówkowych mi lekarz też mówił, że łożysko jest na przedniej ścianie, a Franka czuję codziennie, na zewnątrz też. Chociaż dzisiaj sieci cicho : )

Cytat:
Miałam Wam pokazać, co uczyniło z Emilki Barta. Więc chyba nie ma wątpliwości. i wypraszam sobie dalsze naśmiewanie z nas!
Dobra, jest "inżynier" (jak to mówi mój gin), a jajka gdzie?! : D

Cytat:
Lecę zaraz na zakupy. Właśnie odebrałam paczkę z poczty. Kupiłam na olx kombinezonik zimowy 62-68 z H&M z zeszłej kolekcji za 50 zł z przesyłką. Całkiem nieźle biorąc pod uwagę że wygląda jak nowy, a nowy kosztuje 130 zł. O taki sam: http://www.olx.pl/oferta/kombinezon-...tml#a50057ae26
Śliczny!

Cytat:
Nie wyrobię z Wami, dopiero co wczoraj leciałam do rossmana po te pieluchy (udało się kupić), dzisiaj zapoluję w biedronce na proszek, a tu jeszcze kaufland : D
Byłam w dwóch rossmanach i w żadnym pieluch nie było, jak wyglądają? Ten link mi nie działa, który podawałyście. Biedra za to miała proszek. A kaufland nawet nie wiem gdzie jest : P

Cytat:
: D ja rosolek bym zjaaaaaaadła om nom nom

Wiecie co mi się właśnie przydarzyło? Dzwoni kurier, że ma paczkę. Widzę, że pismo teściowej - myślę, co za licho a tam MURZYNEK!!!!! <3 Przesłała nam kurierem ciasto, 600 km dalej : D
Babcia u mnie zapowiedziała, że będzie rosół niedługo, bo kurak w lidlu był w promocji

Ale licho : D: D Podziwiam teściową, jak ona to zapakowała, że ciasto przeżyło pocztą tyle kilometrów?! : D

Cytat:
Dziewczyny mam u siebie super lumpka ale trzeba tam iść przed 9 bo już się tłoczą ludzie pod bramką dzisiaj poszłam o 9.30 to już mało było ciuszków ale co nieco złowiłam
Super łowy! Nigdy nie byłam tak z samego rana, ale spokojnie, teraz będę mogła : P

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;65629836]
Zaraz jedziemy ten wózek oglądać, ale już nic mi się nie chce, bo znowu miałam zgrzyt z mężem, przesiedziałam pół godziny w łazience rycząc, a teraz sobie milczymy...[/QUOTE]

Życzę, żeby zgrzyt szybko przeszedł. U mnie też takie bywają. Smuteczek. Ale potem jak jest fajnie, to się docenia : )

Cytat:
Ale cudeńka! Ja wczoraj też buszowałam po lumpku, pierwszy raz mogłam pod konkretną płeć szukać : D Tylko nie mam fot, jak nie zapomnę, to wieczorem zrobię.
Poka poka! Byłam w "naszym" lumpku a tam w sumie nic, szczególnie za dzisiejszą cenę : P Poszłam do innego a tam spoko ciuszki, dziecięce mi wyszły chyba 6zł za wszystko co wam zaraz pokażę, do tego kupiłam sobie sweter, płaszcz jesienny (bo się nie mieszczę w swój) i leginsy, łącznie za to wszystko razem z dzieciowymi 18zł :O A te ciuchy dla mnie to przypadkiem, bo dziecięce były na wieszakach wśród dorosłych ciuchów więc chcąc nie chcąc się na nie natknęłam. Do teraz nie dowierzam, że było możliwe taki super sweter i płaszcz za takie grosze dorwać :O Sobie fotki porobię później, dzieciowe wstawiam od razu w załączniku : )

Cytat:
Napisane przez lusiaUk Pokaż wiadomość
Mamy juz ustalone imie!Miala byc Kaja ale...bedzie Sara Sarnucha nasza
Super imię! Też chciałam, jakby była dziewczynka, ale TŻ kategorycznie zabronił

Cytat:
Właśnie kupiłam kombinezon za 30zł : D
Super!

[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;65634746]O matko! To już trzeci trymestr przecież!!! Oby z górki poleciało! Zweryfikowalam listę zakupów i zmiescila mi się na jednej stronie A4, więc nie jest źle [/QUOTE]

Już trzecia połowa? :O:O:O leci leci, masakrycznie szybko.. zaraz maluchy będą w naszych ramionach :O

Cytat:
Napisane przez hope2016 Pokaż wiadomość
Nam w środę padła lodówka.. ze też nie miała kiedyi tak zamiast wózka nastąpił zakup lodówki
To maluch będzie jeździł lodówką : P Ja podobno jeździłam na kosiarce (wyłączonej) : ): )

Cytat:
Napisane przez Agnes_K Pokaż wiadomość
Gratulacje! i super fotka mój gin mówi, że nie pokazuje 3D bo nie lubi, ale teraz jak już Maluchy takie ładne to chyba się upomnę na następnej wizycie
Nie pokazuje bo nie lubi, co za powód : D To trzymam kciuki, że na następnej też tak ładnie zobaczysz. Ja się w ogóle nie spodziewałam takiego widoku, lekarz z zaskoczenia przełączył, naprawdę zrobiło to wielkie wrażenie na mnie. W tym momencie Franek z mitycznego ufoludka w brzuchu przybrał w mojej świadomości jakiś ludzki charakter i postrzegam go już jako człowieka : P Jakoś tak teraz łatwiej go sobie wyobrazić : )

[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;65638521]Odnośnie dzieciecych wyprawek, to stwierdzam że mój dwulatek ma więcej rzeczy niż ja i mój mąż razem wzięci : D[/QUOTE]

Mój TŻ już dawno to stwierdził : P Ale w sumie teraz ma rację, bo chyba 3 koszulki NIE są na mnie za krótkie w tym momencie : P W reszcie wystaje brzuch : D

Cytat:
Dziewczyny odebrałam paczkę ze Smyka. Ciuszki piękne : ) pajacyk w gwiazdki jest maleńki. Ten z tygryskiem śliczny, gruby i jakiś taki duży mimo że 56 cm. Skarpetki urocze. Z rossmanna pieluchy fajne chociaż strasznie śmierdzą : ) ale fajne wzory. No i śpiworek... cudny śliczny, kolor szary a wydawało mi się na stronie ze beżowy. Ale kit z tym. Ale zobaczcie w załączniku - jest na nim plama spróbowałam na szybko zaprac woda z mydłem i dupa nic to nie dało buuu co mam robić odsylac czy co? Boję się że już więcej nie będą mieli :/ kuuuuurde... Albo macie pomysł czym to wywabic? Wygląda jak tłusta plama...
Przepiękne! Ale wymieniłabym to z plamą, jeszcze jest czas, nie potrzebujesz na teraz. Zdarza się, tylko zadzwoń żeby potwierdzić, jak to będzie wyglądało : )

Cytat:
Napisane przez Moniczi Pokaż wiadomość
Na szczęście mój TŻ od razu wziął się za naprawę i działa : )
Śniło mi się dzisiaj, że założyłyśmy sektę i Orlica zostałaś guru, to oznacza, że nie możesz się już smucić, czeka Cię wielka kariera
NiEBiE pilnowała żeby wszystkie wpisywały właściwą ilość postów xD A potem chodziłyśmy łowić promocje. Ja przez Was nie śpię spokojnie, bo ciągle myślę: kurde przegapiłam proszek, holender, będą chusteczki nawilżane, omg promka w rossmanie!
Znowu super sen : D Wiesz, też tak trochę mam z tymi promocjami, ciągle coś, stresujecie nas dziewczyny! : D Ale to dobrze : P

Cytat:
Wątek ostatnio prężnie działa hehe : ) Sen miałaś czadowy. Ja też mam podobne. Budzę się i myślę o promkach albo jakich ciuszków mam już za dużo żeby się przypadkiem nie pomylić : D : D Dla chłopców też są śliczne! Tylko te ceny! trzeba się nagłowić żeby nie zbankrutować. Na zdjęciu od lewej: sweterek H&M za 22 zł z promki ze sztruksami z lidla za 22zł; brązowy komplet z H&M za 45 zł z promki; i ostatni bluza z H&M komis 6zł i spodnie tesco 20 zł. Będzie "chodził" lepiej ubrany ode mnie. Bo na mnie już kasy nie starczy. No ale cóż. Pierwszy, wyczekany potomek a matka wariatka : )
Chyba nie widzę zdjęcia : P

Cytat:
A ja kupiłam meble dla Antka : ) wchodzę na stronę, a tam co?! Promka....! Niby tylko 5% ale przy takiej sumce to dołożę z 50 zł do tego co zaoszczędziłam i mam porządny materac! : ) Jestem oficjalnie bankrutem : D
Gratulacje bankructwa! Bankructwo w imię dobra dziecka, wybaczalne : D

Cytat:
Dorota, Iwona gratuluję 3 trymestru: ) i zazdraszczam. Nie mogę się doczekać kiedy zobacze maleństwo na świecie. Ciąża to dla mnie utrapienie. Sam stres o to dzieciątko.
Koleżanka z pracy ma 2 miesięcznego synka. Mówiła, że ciąża to pikuś, jak się dziecko pojawi to dopiero jest stres o dzieciątko : P No cóż, wierzę jej : P

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;65642966]Właściwie się nie pochwaliłam...
Jesteśmy od dziś szczęśliwymi posiadaczami wózka Camarelo Carera : ) Używany, jak nowy, ze wszystkimi akcesoriami, gratis dostaliśmy fotelik Maxi Cosi, tylko adaptery coś nie pasują... Fotelik w słabym stanie wizualnie, ale lepszy taki niż żaden : ) Na razie stoi u teściów, bo u nas są problemy z wózkownią - jest do niej jakiś przedpotopowy klucz, którego nigdzie nie chcą nam wymienić Będę w poniedziałek dzwonić do spółdzielni, może wymienią zamek albo sami dorobią klucz.[/QUOTE]

Gratki : D Myślisz, że to przejdzie? U mnie spółdzielnia poprosiłaby o oficjalne pismo a potem naliczyła opłaty za używanie wózkarni : P Trzeba potajemnie przejąć klucz od sąsiadów i dorobić, a jak się nie da, to cóż, zaprzyjaźnić się z sąsiadem który klucz ma : D Ale to moja chora spółdzielnia : P

Nie mogę dodać zdjęć, coś mi karta pamięci nie działa Dodam potem!

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

Cytat:
Jeżu kolczasty koniec ciuszkowych zakupów dla mnie od kuzynki męża dostaliśmy karton pełen rzeczy dla chłopca praktycznie do dwóch lat... mnóstwo czapeczek skarpetek bodziakow. Sweterki bluzki spodenki... kombinezonik tylko raczej dla roczniaka. Jej mały był urodzony pod koniec kwietnia wiec brakuje tylko jakis malutkich zimowych ale cześć kupiłam dziś a co braknie to przejdę do lumpka tylko pilnie potrzebuje szafy hahahaha
Super! Oj ja też, ale chyba jutro złożę komodę :P Jako drugi mebel w mieszkaniu, pierwsza jest lodówka, szafka już stoi! Tylko pralki jeszcze brak, a chować niepoprane to też słabo.

Edytowane przez pequenina_
Czas edycji: 2016-09-23 o 20:00 Powód: literoweczka
pequenina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 20:15   #2889
zie_l_ona
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pequenina_ Pokaż wiadomość
Byłam w dwóch rossmanach i w żadnym pieluch nie było, jak wyglądają? Ten link mi nie działa, który podawałyście. Biedra za to miała proszek. A kaufland nawet nie wiem gdzie jest : P

Poka poka! Byłam w "naszym" lumpku a tam w sumie nic, szczególnie za dzisiejszą cenę : P Poszłam do innego a tam spoko ciuszki, dziecięce mi wyszły chyba 6zł za wszystko co wam zaraz pokażę, do tego kupiłam sobie sweter, płaszcz jesienny (bo się nie mieszczę w swój) i leginsy, łącznie za to wszystko razem z dzieciowymi 18zł :O A te ciuchy dla mnie to przypadkiem, bo dziecięce były na wieszakach wśród dorosłych ciuchów więc chcąc nie chcąc się na nie natknęłam. Do teraz nie dowierzam, że było możliwe taki super sweter i płaszcz za takie grosze dorwać :O Sobie fotki porobię później, dzieciowe wstawiam od razu w załączniku : )
Pieluchy w rossmanie znalazłam na takim stojaku ze smoczkami, gryzakami, talerzykami, tuż przy podłodze wisiały.Też się ich sporo naszukałam... 5 sztuk kolorowego materiału, cena 19,90, przy kasie na kartę nalicza 5zł zniżki. Kaufland jest na północy miasta
Co do lumpka, to moje łowy wrzucę w pon dopiero, bo zapomniałam ich zabrać z pracy, ale chyba nie wrzucałam zakupów z zeszłego tygodnia, więc nadrabiam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ciuch.jpg (105,6 KB, 14 załadowań)
zie_l_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 20:18   #2890
KPZ
Raczkowanie

Cytat:

Sliczne ciuszki !! Plama może się spierze hmm ... sprobój może jeszcze płynem do naczyć i namocz dłużej.

A ja byłam zalatwić parę spraw na mieście, dziś bez samochodu bo mam awarię tylko tramwajem i na piechotę.
Łażąć po tatrach z 15 kg plecakiem nie byłam tak zmęczona jak dziś !!
Umieram teraz w łóżku

Ale za to jestem zadowolona bo również odebrałam paczke ze smyka. Rozmiarówka wydaje mi się dość duża, no ale przynajmniej za małe nie będą.
Jestem bardzo zadowolona bo za 150 zł kupiłam sporo rzeczy

Mój numer 1 bluza monster
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0399.jpg (85,5 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0400.jpg (102,0 KB, 23 załadowań)
KPZ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 20:22   #2891
KPZ
Raczkowanie

Cytat:
Tylko ze kurde ja nie miałam paragonu w paczce...

Na maila przyszła Ci fv jak zamawiałas
KPZ jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-09-23, 20:24   #2892
NiEBiE
Zakorzenienie

Moniczi śmieszny sen. i znowu wyszłam na tą najgorszą, co pilnuje innych

Furjatka reklamuj kombinezon i sama z nim nie kombinuj. Fajnie, że dostaliście tyle ciuszków.

Orlica zazdroszczę wózka!

Pequenina jak poszłam na l4 to też myślałam że będę miała czas na wszystko, a tu klops mam nadzieję że Ty masz lepszą organizację
Jajka schodzą później, nie pamiętam w którym tygodniu, lekarz tak mówił.

Nie kupiłam kurtki, bo mój rozmiar nie był przyszłościowy, a większego nie było, dodatkowo wykupili mi kurtkę na bonprix i nie mam w czym chodzić

Na dodatek słabo się czuje, chyba będę chora.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

NiEBiE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 20:40   #2893
chupacabra88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Pokaz jak to wyglada i za ile moze odkupie od Ciebie?
Dokładnie taki:
http://www.smyk.com/motherhood-otula...ics-szary.html 37 zł, wysyłkę wezmę na siebie jakbyś się zdecydowała ;-)

Żona - 27.08.2016 r.
Mama - styczeń 2017 r.
Stary 2016-09-23, 20:42   #2894
furjatka
Zadomowienie

NiEBiE nie choruj! Gorąca herbata, łyżka miodu i pod kołdrę!!

A z reklamacja polecę jutro..

Stary 2016-09-23, 22:54   #2895
Moniczi
Rozeznanie

Cytat:
Moniczi śmieszny sen. i znowu wyszłam na tą najgorszą, co pilnuje innych

NiEBiE to raczej komplement, nawet moja podświadomość wierzy w Twoje zdolności ogarnięcia takiej gromady jak nasza Zjedz trochę czosnku, wypij herbatę z cytryną i wygrzej się, nie wolno teraz chorować

Wypuszczam mojego Tż na weekend z teściem, jadą na ryby marznąć nad jeziorem. A ja pojadę odwiedzić rodzinkę z niespodzianki
Moniczi jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-09-23, 23:15   #2896
Konkardia
Wtajemniczenie

"Gratulacje bankructwa! Bankructwo w imię dobra dziecka, wybaczalne : D" pequenina_ padłam! To mogłoby być jakieś motto wątku, gdyby nie te promocje i ogólne oszczędzanie

Miłego L4! Ja też nieco odetchnęłam

Dobrej nocy mamuśki!
2018: 29; 2019: 9; 2020: 20; 2021: 6
Konkardia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-24, 04:32   #2897
Kyiia
Zakorzenienie

Cytat:
"Gratulacje bankructwa! Bankructwo w imię dobra dziecka, wybaczalne : D" pequenina_ padłam! To mogłoby być jakieś motto wątku, gdyby nie te promocje i ogólne oszczędzanie

Dobrej nocy mamuśki!
Myślałam że któraś chce tak nazwać dziecko...
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć.

Kyiia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-24, 07:08   #2898
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kyiia Pokaż wiadomość
Miałoby to wtedy głęboki przekaz
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-24, 07:47   #2899
Kyiia
Zakorzenienie

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;65655251]Miałoby to wtedy głęboki przekaz [/QUOTE]

Tylko mogłyby być pretensje podczas prób znalezienia męża/żony
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-09-24, 07:53   #2900
Konto usunięte

Eee tam

Łączę się dziś w bólu ze smarkającymi, kaszlę od wczoraj, katar straszny, a na stoliku koło łóżka wiadro terapeutycznej herbaty z miodem i cytryną
Stary 2016-09-24, 08:13   #2901
pequenina_
Rozeznanie

Cytat:
Pieluchy w rossmanie znalazłam na takim stojaku ze smoczkami, gryzakami, talerzykami, tuż przy podłodze wisiały.Też się ich sporo naszukałam... 5 sztuk kolorowego materiału, cena 19,90, przy kasie na kartę nalicza 5zł zniżki. Kaufland jest na północy miasta
Co do lumpka, to moje łowy wrzucę w pon dopiero, bo zapomniałam ich zabrać z pracy, ale chyba nie wrzucałam zakupów z zeszłego tygodnia, więc nadrabiam
To będę szukać smoczków, a znajdę te pieluchy. Dzisiaj pójdę. Łowy śliczne, czekamy na następne fotki

Cytat:
Napisane przez KPZ Pokaż wiadomość
Ale za to jestem zadowolona bo również odebrałam paczke ze smyka. Rozmiarówka wydaje mi się dość duża, no ale przynajmniej za małe nie będą.

Piękne <3

Cytat:
Pequenina jak poszłam na l4 to też myślałam że będę miała czas na wszystko, a tu klops mam nadzieję że Ty masz lepszą organizację
Jajka schodzą później, nie pamiętam w którym tygodniu, lekarz tak mówił.

Organizację mam dobrą, czasem gorzej w wykonaniem i trzymaniem się jej Hmmm, ja tam jajka widziałam, a jutro zaczynam 23tc. :P
Nie bądź chora, wszyscy wokół chorzy, my nie możemy. Do łóżka, herbatka i spać!

Cytat:

W sumie jak codziennie jakaś promocja to bankructwo nie jest nam tak dalekie
Dziękuję

Cytat:

Udało mi się dobrać do fotek z aparatu :P Te wszystkie ciuszki ok 5zł :P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN4132 - resized.JPG (98,0 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN4133 - resized.JPG (119,3 KB, 15 załadowań)
pequenina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-24, 08:25   #2902
NiEBiE
Zakorzenienie

Cytat:
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;65656156]Eee tam

Łączę się dziś w bólu ze smarkającymi, kaszlę od wczoraj, katar straszny, a na stoliku koło łóżka wiadro terapeutycznej herbaty z miodem i cytryną [/QUOTE]
zdrówka !

Cytat:
Organizację mam dobrą, czasem gorzej w wykonaniem i trzymaniem się jej Hmmm, ja tam jajka widziałam, a jutro zaczynam 23tc.Nie bądź chora, wszyscy wokół chorzy, my nie możemy. Do łóżka, herbatka i spać!
Wyczytałam, że to może nastąpić między 25 a 35 tc, a nawet do 3 miesięcy po urodzeniu. Wiadomo każdy dzieciaczek rozwija się po swojemu i nie ma co panikować
Chora raczej nie jestem, głowa tylko boli. Wczoraj musiała być chwilowa niedyspozycja.
Cytat:
Udało mi się dobrać do fotek z aparatuTe wszystkie ciuszki ok 5zł :P
Fajne. ciekawe co moja mama dziś upoluje na dostawie.

Idę czytać Tż o 6 miesiącu i 23 tc, to nasza sobotnia tradycja.

Stary 2016-09-24, 08:37   #2903
Lidka99
Zadomowienie

Jesteśmy od dziś szczęśliwymi posiadaczami wózka Camarelo Carera Używany, jak nowy, ze wszystkimi akcesoriami, gratis dostaliśmy fotelik Maxi Cosi, tylko adaptery coś nie pasują... Fotelik w słabym stanie wizualnie, ale lepszy taki niż żaden Na razie stoi u teściów, bo u nas są problemy z wózkownią - jest do niej jakiś przedpotopowy klucz, którego nigdzie nie chcą nam wymienić Będę w poniedziałek dzwonić do spółdzielni, może wymienią zamek albo sami dorobią klucz.

---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ----------

Hmm, guru sekty to kariera o jakiej marzyłam! [/QUOTE]

Super że udany zakup!

Cytat:

No właśnie ja czekam od miesiąca za stolarzem żeby przyszedł mi dorobić półki albo szuflady w szafie bo już nie mam gdzie układać

Cytat:
Napisane przez KPZ Pokaż wiadomość
Sliczne ciuszki !! Plama może się spierze hmm ... sprobój może jeszcze płynem do naczyć i namocz dłużej.

A ja byłam zalatwić parę spraw na mieście, dziś bez samochodu bo mam awarię tylko tramwajem i na piechotę.
Łażąć po tatrach z 15 kg plecakiem nie byłam tak zmęczona jak dziś !!
Umieram teraz w łóżku

Piękne ciuszki

Cytat:

Herbatka z cytryną i miodem i pod kocem leżeć
Lidka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-24, 08:40   #2904
NiEBiE
Zakorzenienie

Miodu nie mogę

Stary 2016-09-24, 08:51   #2905
chupacabra88
Zadomowienie

Cytat:
W sumie jak codziennie jakaś promocja to bankructwo nie jest nam tak dalekie
Dziękuję

Udało mi się dobrać do fotek z aparatu :P Te wszystkie ciuszki ok 5zł :P
piękny ten brązowy sweterek

czekam na wypłatę, a do środy będziemy jeść mrożonki hahahah

Żona - 27.08.2016 r.
Mama - styczeń 2017 r.
Stary 2016-09-24, 08:56   #2906
ItsyBitsyTeenieWeenie
@}-,-'-

Konkardia - spoko teściowa, strasznie pomysłowa i miła
Lidka99 kombinezon
MrsDorota - Iwona335 - to juz? Super!
Furjatka - cudne smykowe zdobycze
Pequenina_ ja od dzis tez 6. mc, a zwolnienie...za tydzien 🙂🙂
Orlica - także zazdroszczę spokoju z wózkiem !!
Niestety musze przybić pione przeziębionym
Kyiia
ItsyBitsyTeenieWeenie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-24, 08:56   #2907
Kyiia
Zakorzenienie

Cytat:
Miodu nie mogę
Wpadł mi wczoraj/przedwczoraj taki wpis w łapki i dziś będę kombinować ten syrop z malin... Miodu nie możesz, ale może reszta dałaby radę?

http://www.szczesliva.pl/syrop-na-od...omowej-roboty/

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-09-24, 09:06   #2908
Amalte
Rozeznanie

Zapraszamy na śniadanko
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_20160924_001.jpg (89,3 KB, 32 załadowań)
Amalte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-24, 09:15   #2909
chupacabra88
Zadomowienie

Amalte!! dobrze, że jestem po śniadaniu bo język by mi chyba do tyłka uciekł pyszności

Żona - 27.08.2016 r.
Mama - styczeń 2017 r.
Stary 2016-09-24, 09:23   #2910
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Amalte Pokaż wiadomość
Zapraszamy na śniadanko
Zaraz będę!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości