|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2881 |
Raczkowanie
|
Dot.: zespół policystycznych jajników - wątek zbiorczy!
aha no dobrze dziekuje, tylko ze jak bylam u trzeciego lekarza takiego starego to mi powiedzial zebym powtorzyla te badania w 2 dniu cyklu, bo tmte nie sa wiarygodne i zebym jakas prolaktyne zrobila. to myslisz ze jak bym powtorzyla badania to tez by tak wyszlo?dla was to smieszne ale ja naprawde nie mam o tym pojecia. azakowana i wiesz ja mam jeszcze jeden problem. chodzi o to ze od jakiegos roku mam plamke brazowa miedzy piersiami. ona tez mi nie pomaga
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2882 |
Zakorzenienie
|
To może być po prostu zwykła plamka
![]() ![]() Badania sobie możesz zrobić w tym 2-3 dniu cyklu ale będą miały one taka samą wartość jak te zrobione w innym dniu. Wyniki mogą się różnic, ale lekarz sobie na pewno poradzi z interpretacją i jednych i drugich. A prolaktynę sobie zrób jeżeli nie miałaś. Najlepiej zrobić ja kilka razy, bo ona lubi skakać i jeden wynik może być niemiarodajny.
#2883 |
Zakorzenienie
|
MATUR ta plamka to może być zwykłe przebarwienie
![]() ![]()
![]() |
#2884 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2885 |
Zakorzenienie
|
Marudexus bardzo dobre podejście. Zająć się tym z czym mamy problem a nie dodatkowymi schorzeniami
![]() Ja wczoraj męczyłam się strasznie z owulacją. Z jednej strony płakałam z bólu a z drugiej ze szczęścia, że owulacja była ![]()
#2886 |
Raczkowanie
|
no dobrze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2887 |
Zakorzenienie
|
Mnie boli i to bardzo ale nie każdego boli. Czasem przechodzi bezobjawowo, Trzeba się obserwować, żeby zauważyć zmiany we własnym organizmie.
A prolaktyna odpowiedzialna jest między innymi za produkcję mleka u kobiet ciężarnych i młodych matek. Jeżeli prolaktyna jest za wysoka to są problemy z owulacja - ponieważ ona ją blokuje - to po pierwsze a po drugie pojawia się wydzielina z piersi i są nabrzmiałe, czasem bolące dość mocno. Możesz zrobić badanie prywatnie na początku cyklu a potem w 21-22 dc (jeśli cykle masz około 28 dni.)
![]() |
#2888 |
Raczkowanie
|
ok. a mozna miec i Pco i te hiperprolaktymie? jak biore leki to mam normalne cykle, ale jak jeszcze nie bralam to mialam nawet po 70dni. noi jakies 3 lata temu mialam okres ktory trwal 2,5miesiaca, i dzien w dzien .to chyba juz wtedy cos zlego zaczynalo sie dziac prawda?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2889 |
Zakorzenienie
|
A kiedy zaczęłaś miesiączkować? Bo 3 lata temu to mogło być normowanie się hormonów. Cykl dopiero się kształtował.
Można mieć PCO i prolaktynemię a raczej prolaktynemia jest jednym z objawów PCO.
#2890 |
Raczkowanie
|
miesiaczkowac zaczelam 7 lat temu. azakowana juz sie nie gniewasz na mnie? ja wcale taka zla nie jestem tylko po prostu strasznie mnie to przeroslo,
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- edziu Ty naprawde zadzwonilabys? ![]() ![]() edziu moja mama ma 43 lata chyba jakos tak, nie rozmawialam nie krzycz prosze ![]() Edytowane przez MATUR Czas edycji: 2010-02-10 o 16:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#2891 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() MATURA tak ja pisałam na serio nie lubię rzucać słów na wiatr ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2892 |
Raczkowanie
|
oki wytłumacze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2893 |
Zakorzenienie
|
Nie wiesz ile lat ma twoja mama
![]() A może niech mama pójdzie z tobą do lekarza i wspólnie porozmawiacie? Moja była ze mną kilka razy na początku (miałam 19 lat) i lekarz nie robił problemu, wszystko tłumaczył.
![]() |
#2894 |
Raczkowanie
|
olka wiem 43
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- moj chlopak ma zaraz przyjechac o dziwo, postaram sie byc dzis dla niego mila ![]() ---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ---------- trzymajcie kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2895 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
O to,że poszłaś do ginekologa??? Przecież Ty się leczysz i musisz się leczyć!!!! Teraz to mi dałaś do myślenia ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2896 |
Raczkowanie
|
edzia tak wlasnie o to
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- edzia a moze moge wyslac Ci prywatna wiadomosc jesli nie masz nic przeciwko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2897 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2898 |
Raczkowanie
|
dziewczynki kochane moj chlopak po raz pierwszy od wrzesnia niemalze dzis mnie gdzis zabral a ja stwierdzilam ze bedziecie ze mnie dumne jak sie zgodze, noi pojechalismy do kina
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2899 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() No! to tym optymistycznym akcentem zycze dobrej nocy ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2900 |
Raczkowanie
|
powiedzmy ze bylo... trzeba stwarzac pozory
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2901 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze co mnie ostatnio niepokoi to to, że ciągle czuję jajniki, taki leciutki ból. I nie wiem, czy to od Castagnusa czy coś innego. No ale niedługo mam wizytę. No i ciągle mam wątpliwości, czy ewentualnie się zdecydować na tablety czy nie .. może zobaczę po USG, jeśli będzie gorzej to chyba się zdecyduję. A powiedzcie mi jeszcze taką rzecz - wiem, że Diana nie jest typowym antykiem, tylko lekiem, ale na co konkretnie? na jakie zaburzenia? może macie ulotkę czy coś? Kiedyś lekarz mi ją proponował, ale się nie zgodziłam, a może właśnie powinnam ją brać. No i przerażona byłam opiniami jakie w necie przeczytałam, tzn jakie skutki uboczne Diana potrafi spowodować ... podobno nie powinno się jej długo brać, wiecie coś na ten temat? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2902 |
Zakorzenienie
|
Matur
![]() Marudexus: Wskazania: Trądzik u kobiet, szczególnie z łojotokiem, stanami zapalnymi lub powstawaniem guzków, łysienie typu męskiego, lekkie postacie hirsutyzmu (nadmiernego owłosienia) z zapewnieniem antykoncepcji. http://www.narp.kastor.strefa.pl/ind...h&findbyid=552
nie ma mnie Edytowane przez azakowana Czas edycji: 2010-02-11 o 08:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#2903 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2904 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A czy są jakieś tablety wskazane przy hiperprolaktynemii? czy tu już wszystko jedno? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2905 | |
Zakorzenienie
|
Matur a od kogo słyszałaś?
Po tabletkach się nie tyje tylko ma się zwiększony apetyt. I tylko od Ciebie będzie zależeć co z tym zrobisz. A myślałaś o tym, żeby zapisać się np na aerobic? ćwiczysz coś? ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Cytat:
![]() |
#2906 |
Raczkowanie
|
chyba tez na jakis forach, juz nawet nie wiem. mi po mercilonie tez sie przytylo,widze ze mam wiekszy apetyt ale niby mam nie jesc jak mi sie chce
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2907 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W każdym razie mam nadzieję, że obejdzie się bez bromka. Mam niewiele podwyższoną prl (ok 30-35) i może same ziółka dadzą radę. Ale jeśli nie, to oczywiście wezmę bromka, tylko nie wiem czy jest sens teraz, czy dopiero przed staraniem. .. Najlepsze jest to, że na wypisie ze szpitala jest zalecenie, by zbadać prl koło 11 godziny, bo miałam jakieś przesunięcie dobowe wydzielania czy coś. I pewnie tak kontrolnie lekarka chciała. A większość laboratoriów koło mnie do 10 .. więc zrobię normalnie, z rana, tym bardziej, że chciałam też zrobić test z obciążeniem. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2908 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jak nie masz ruchu to nie ma się co dziwić, że przytyłaś i to nawet bez PCO. Nie chodzi o to, żeby nie jeść wcale - a o to, żeby sie umieć powstrzymać. Jeść posiłki o stałych porach, nie podjadać w przerwach między posiłkami. Dwa tygodnie i tak Ci to wejdzie w krew, że po prostu w innych godzinach nie będziesz głodna. Wierz mi ![]()
![]() |
#2909 |
Raczkowanie
|
ale to chyba lepiej czesciej ni duzo na raz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2910 |
Zakorzenienie
|
To pogadaj na ten temat z lekarzem. Może Ci przepisze Diane.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:35.