METAMORFOZY POKOI - opinie, porady, inspiracje - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Dom, mieszkanie, nieruchomości

Notka

Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-02-19, 19:15   #2911
ONCIA86
Zadomowienie

Dot.: ściana-sofa-okno - jak to zestawić???

I kolejne propozycje...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg yut.jpg (21,5 KB, 178 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg schlafzimmer3.jpg (45,4 KB, 109 załadowań)
Stary 2008-02-20, 11:29   #2912
sylwia1407
Przyczajenie

Dot.: Przemeblowanie pokoju

no nie do konca chodzilo mi o to zeby lozkiem przedzielic pokoj czyli zeby postawic lozko na srodku pokoju w szerz reszta tak jak na rysunku a po ktorej stronie szafy i komp. to juz od ciebie zalezy
sylwia1407 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-25, 15:32   #2913
ewazybala
Przyczajenie

Dot.: METAMORFOZY POKOI - opinie, porady, inspiracje

Pomocy! Chcę zmienić pokój, ale nie wiem jaki kolor wybrać na ściany. Myślę nad turkusowym, ale aktualnie mam kolor niebieski ,więc nie wiele się by zmieniło. Myślę też o czerwonym i różowym, ale myślę, że rużowy jest zbyt dziecinny(bardzo lubię różowy). Niestety mam jeszcze jeden problem, bo mieszkam na poddaszy więc mam pochyłe ściany i tylko 2 normalne. Prosze pomóżcie mi co mam zrobić
ewazybala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-26, 19:26   #2914
Morellaa
BAN stały

Co w pokoju ?

Kupiłam nowe mebelki - szafa i barek + biurko - kolorek olcha . Mam tapete w kolorze mieniacego sie granatowego. Co zrobić w pokoju żeby był świeży i taki JASNY ?? Z gory dziekuje za odpowiedzi
Mile widziane porady co w pokoju jest zbedne a co wygląda efektownie !
Morellaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-26, 19:27   #2915
elianka
Zakorzenienie

Dot.: Co w pokoju ?

jak masz granatoe sciany to raczej pokój nie bedzie jasny.... watek przenoszę na "dom i ogród"
Stary 2008-02-26, 19:31   #2916
Morellaa
BAN stały

Jest to kolorek ciemniejszy niebieski no i bialy sufit A slyszalam ze sa takie tricki ktore rozjasnia i powieksza optycznie pomieszczenie
Stary 2008-02-28, 22:39   #2917
Planet Spa
Raczkowanie

jasne ściany to kolor dekoral herbaciana róża, czerwona to dojrzała wiśnia. Sofa jest zupelnie czarna w takim prostym, nowoczesnym stylu.

Mam dylemat co z tymi roletami i zasłonami, nie chcę, żeby mi się to wszystko zlało ze sobą ani, żeby się zrobiło jak na placu zabaw...

Pomóżcie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: gif herbaciana_roza.gif (891 Bajtów, 753 załadowań)
Rodzaj pliku: gif dojrzala_wisnia.gif (891 Bajtów, 754 załadowań)

Planet Spa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-02-29, 11:27   #2918
Morellaa
BAN stały

Pomoze mi ktos ? Co zrobic zeby odswiezyc i rozjasnic pokoj ??? Bardzo prosze o pomoc
Stary 2008-02-29, 15:35   #2919
kraajanka
Rozeznanie

Powinnaś dać dodatki w kolorze słonecznej żółci. Zasłonki, poduszki, wazonik, doniczki najlepiej w jakieś wzorki albo geometryczne, albo kwiatowe, jak lubisz itp.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg okna46.jpg (50,4 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zasłona32.jpg (7,1 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg żółty21.JPG (28,9 KB, 133 załadowań)
Stary 2008-02-29, 15:36   #2920
kraajanka
Rozeznanie

Może z dwa tony jaśniejsze od jasnego koloru i rolety i zasłony ten sam kolor.
Stary 2008-03-03, 18:09   #2921
Dzika Ropucha
Zadomowienie

GG do Dzika Ropucha

malinowy krzew2.JPG

Pomózcie mi kobietki Mam pokój na poddaszu skos jest pomalowany w ciepłej żółci, nazwa tegokoloru to "Żonkilowe lato" ściana sąsiadująca jest w tym ala fiolecie farba duluxa "Malinowy krzew" a po bokach kość słoniowa.. Właściwie to chciałam inne kolory ale to długa historia- są jakie są. I tu zaczyna się mój problem, nie mam pojęcia w jakich kolorach zrobić dodatki. Chciałabym żeby było fajnie, stylowo i niedziecinnie. Mogło by być przez białe do sebrnego i szarego? już przejrzałam dużo wątków ale mam misz-masz w głowie... licze na Was
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg malinowy krzew.jpg (670 Bajtów, 707 załadowań)

12.03.2015 II Kreski
Dzika Ropucha jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-03-03, 19:22   #2922
martyna05
Raczkowanie

Ja również jestem w trakcie remontu swojego pokoju i bardo proszę o pomoc Mój pokój jest średniej wielkości i na całej jednej ścianie znajdują się okna. Chcę pomalować pokój na żółto konkretnie ''kukurydziane pole'' i zastanawiam się czy pasowałoby, aby jedną ścianę-ta najkrótszą pomalować na kolor''karmazynowy przypływ''. Dodam,że planuje kupić kanapę w mniej więcej takim kolorze. Myślicie, że lepiej wszystkie ściany pomalować na żółto czy pomalowanie jednej na taki kolor będzie pasowało? Z góry dziękuję za pomoc
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 54.jpg (671 Bajtów, 701 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 74.jpg (671 Bajtów, 704 załadowań)
martyna05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-03, 21:04   #2923
cmoksia
Zakorzenienie

GG do cmoksia Send a message via Skype™ to cmoksia

Cytat:
Napisane przez martyna05 Pokaż wiadomość
Ja również jestem w trakcie remontu swojego pokoju i bardo proszę o pomoc Mój pokój jest średniej wielkości i na całej jednej ścianie znajdują się okna. Chcę pomalować pokój na żółto konkretnie ''kukurydziane pole'' i zastanawiam się czy pasowałoby, aby jedną ścianę-ta najkrótszą pomalować na kolor''karmazynowy przypływ''. Dodam,że planuje kupić kanapę w mniej więcej takim kolorze. Myślicie, że lepiej wszystkie ściany pomalować na żółto czy pomalowanie jednej na taki kolor będzie pasowało? Z góry dziękuję za pomoc
jeżeli kanapa będzie stała bokiem do ściany z oknami, a nie przodem do niej, to jedną ścianę pomalowałabym tym karmazynowym przypływem - tę, do której kanapa będzie przodem resztę na żółto
Stary 2008-03-04, 08:49   #2924
martyna05
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cmoksia Pokaż wiadomość
jeżeli kanapa będzie stała bokiem do ściany z oknami, a nie przodem do niej, to jedną ścianę pomalowałabym tym karmazynowym przypływem - tę, do której kanapa będzie przodem resztę na żółto
Kanapę planję właśnie postawic protopadle do ściny z oknami.
Za kilka dni malowanie, więc zobacze co z tego wyjdzie Zastanawiam się również nad kolorem małego dywaniku(reszta podłogi to parkiet) i kolorem dodatków
Stary 2008-03-04, 20:00   #2925
scarsss
Raczkowanie

Question Potrzebna pomoc i inspiracja...:) - metamorfoza pokoju

Hello!Zakladam ten watek poniewaz przegladajac pozostale widze ze macie dziewczyny super pomysly i juz pomoglyscie nie jedna nakierowac w dobra strone i jej pomoc.Chciala bym zmienic wyglad swojego pokoju na poczatek mam zamiar poprzestawiac jakos inaczej meble zeby cos zmienic...Jak sie zrobi cieplej chciala bym pomalowac swoj pokoj i poki co mam wizje jasnego niebieskiego i jasnego zielonego przed oczami (polaczenie tych dwoch)-nie wiem czy dobrze czy zle...Jak mozecie dostrzec mam pokoik na poddaszu i rownierz maly problem w pokoju jakim jest ta rura co widac na zdjeciach...Juz raz zakladalam watek odnosnie niej...opatulilam ja takim sztucznym materialem delikatnym niebieskawym i obtoczylam lampkami w ksztalcie waszek-wieczorkiem wyglada pieknie...byla bym wdzieczna jezeli byly byscie w stanie mnie jakos pokierowac co przestawic co dodac...pozdrawiam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pop1.jpg (108,9 KB, 67 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pop2.jpg (102,7 KB, 116 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pop3.jpg (105,2 KB, 154 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pop4.jpg (116,0 KB, 77 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pop5.jpg (104,5 KB, 129 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pop6.jpg (53,2 KB, 39 załadowań)
scarsss jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-03-04, 20:01   #2926
scarsss
Raczkowanie

Dot.: Potrzebna pomoc i inspiracja...:)

Jeszcze dwa zdjecia...uchylone drzwi bez toreb to sa drzwi wejsciowe do mojego pokoju
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pop7.jpg (82,5 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pop8.jpg (120,8 KB, 58 załadowań)
Stary 2008-03-05, 00:25   #2927
ONCIA86
Zadomowienie

Dot.: Potrzebna pomoc i inspiracja...:)

Matko co to za rura???
sprzatanko by sie przydało hehe

wszystko pozbieraj z trych szafek, komodek, powywalaj co niepotrzenbne.. straszny bałagan tam masz...

jesli chodzi om kolor scian to stawiałabym na jakis słoneczny..jasny.. ja mam żółto-zielony pokoj i kanape niebiesko-zółta.. w dumie fajne połaczenie ale lepsze moim zdaniem zółto-zielone sciany i pomaranczowe dodatki.... wtedy moim zdaniem u ciebie byłoby idealnie...
U ciebie byłoby idealnie..

lustro masz swietne.. mogłaby np przymocowac je do drzwi.. oszczednsc miejsca... ale.. tam gdzie wisi tez prezentuje sie super... Gdybys sie zdecydowała przewiesic je na dzrwi, w tamto miejsce np pozawieszaj ramki ze zdjeciami .. fakjny ciepły motyw...

Rure opatuliłabym materiałem, tworzywem, które nie prześwituje.. oczywiscie kotary tam nie zawieszaj, ale staraj sie ja bardziej zakryc.

Obrazek przy drzwiach nad komodka- nie pasuje!!! własnie ta komodke przesunełabym troche bardziej w prawo.. blizej sciany... (bardziej na srodku a nie tak blisko drzwi)
wogole co ty tam trzymasz?? wielgasna szafa, kilka komod.. eh.. za duzo tego.. jak masz mozliwosc wyniesienia szafy gdzies blisko pokoju to zrob to... duzó ładniej bedzie.. a jesli nie to chociaz nic na niej nie stawiaj.. Na kosmetyki to miejsce na pewno masz w łazience.. Nie przesadzaj

Ta rure to moze czyms z imitacj gałazek bys opatuliła?? cos z drewnem.. no nie wiem jak sie to nazywa...
To cos z bombkami- out

Ta póleczka koło kaloryfera: kartki -no wybacz schowaj je np do koszyczka wiklinowego czy szufladki, masz ich dosc duzow pokoju.. nie rob takiej wystawki. jak nie masz tam co trzymac(kasiazek, zdjec w ramkach , lampki, ) to ja wynies.. wiecej miejsca bedziesz miec.

łózko- pomysl nad inna narzuta... kartka nad łózkiem ; kolejnyy raz jak sie domyslasz moim zdaniem takze do schowania.. dekoracje to chyba tylko swiateczne sa.. a nie tak na stałe?????

Zdjecie z biurkiem..
po kolei:
stllik z lampka nocna-zostaw tam tylko lampke.i to cos w wazonie, ciekawie wyglada... chyba ze zmienisz kolorystyke na zielono zółto pomaranczowo to elementy nie pasujace do reszty out, czyli wazonik z tym czyms tez ksiazki na dole moga zostac..
Komodka przy biurku- ewentualnie moze zostac...choc te swieczki to tak jakos słaobo widoczne sa..
Biurko- mi tam na nim brakuje kwiotka jakiegos pomysl o tym.. zywe roslinki to fajna sprawa, a tam mogłabys postawic nawet jakis wiekszy... te pierdoły po prawej mogłyby byc np teraz na tej komodce obok.
krzesełko dla własnego zdrowia zmien..plis
miejsce na komputer- wsadz tam ten kosz na smieci.. a ksiazki schowaj...

POWODZENIA mam nadzieje, ze sie troszke przydałam
Stary 2008-03-05, 05:38   #2928
scarsss
Raczkowanie

Dot.: Potrzebna pomoc i inspiracja...:) - metamorfoza pokoju

Hehe no pozadek to swoja droga…wiem ze jest tam maly “burdelik” ale wszystko jest do naprawienia Co do koloru to zalezy mi na tym zeby wyeliminowac zloty pod jaka kolwiek postacia…taki kolor mam teraz I powiem szczerze ze juz mi bokami wychodzi nie moge na niego patrzec I zostal wyeliminowany…to jest poddasze I jak widac na zdjeciu jest jedno male okienko dlatego zalezy mi na jasnych kolorach zeby go ozywic…zastanawiam sie jeszcze jak pomalowac sciany czy skosy inaczej a “doly” inaczej czy poprostu sciany na dlugosc pokoju jednym kolorem a na szerokosc drugim…Miejsca lustra nie chciala bym zmieniac poniewaz tam zostalo powieszone dlatego ze to miejsce mi odpowiadalo…a teraz to juz jest przykrecone srubami wiec zostaly by dziury…hehe obrazek (chyba wyczulam siudmym zmyslem) juz dzisiaj sciagnelam I powedrowal do piwnicy:PKartki pozbierane I juz nie ma “smietnika”.Co do dekoracji to tylko na swieta…hehe ale czlowiek taki zaganiany ze nie bylo kiedy sciagnac ale juz na dniach sie tego pozbede-boze koszmar.Nad inna narzuta mysle intensywnie I poszukuje ale chyba jedyne wyjscie to jednak wyjazd do IKEi bo takto zabardzo nic mi ciekawego w rece nie wpadlo…-swoja droga ta narzuta doprowadza mnie do szalu ale ciagle tkwi na lozku…heh te ksiazki przy luzku to tak wedruja one poprostu znalazly sie na planie zdjecia heh takto miejsce tam swieci pustkamiale jak sie ucze po nocach to wlasnie tam mam najblizej wiec tam wedruja…Co do biurka to ono jest takie “gole “poniewaz stal na nim computer ktory zabrali moi rodzice do siebie a biurko zostalo I chciala bym je calkiem usunac… tylko zastanawiam sie nad czyms malym pod laptopka biurko mi nie pasuje bo uwazam ze jest za wielkiem I tylko nie potrzebnie mi sterczy w pokoju…heh dlatego tez takie krzeselko…no comments…Chciala bym kupic stojaca jakas fajna lampe do pokoju …czy to dobry pomysl??Tak samo zjesli chodzi o “zieleninke” tylko boje sie ze wszystko bedzie zdychac przez to ze mam ciemny pokoj…a sztuczne wygladaja tandetnie…wielkie dzieki za wszystkie rady I czekam tez na kolejnePozdrawiam

Edytowane przez szugarbejb
Czas edycji: 2008-03-05 o 19:46
Stary 2008-03-05, 05:44   #2929
annadiana
Rozeznanie

mi sie widza jakies zólte morelewo zielone albo jakies pokrewne kolory

wszystko co lezy na szafkach do pudelek ;D
ogolnie schowaj to co na wierzchu ..

ja bym do tego dala pomaranczowe zaslonki albo zielone
dodala troche kwiatkow ...
lampa stojaca jak najbardziej
i moze stelarz ?? ;P no i narzute

ale zacznij od sprzatniecia tych rzeczy
im mniej tym lepiej
i mniej do sprzatania
2015-04-12
2016-08-13

annadiana jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-03-05, 08:44   #2930
kraajanka
Rozeznanie

Uporządkuj rzeczy a rurę obklej jakimiś ładnymi zdjęciami, czy wycinankami z prasy.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (61,1 KB, 79 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kolory24.jpg (37,5 KB, 81 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kolory25.jpg (45,3 KB, 63 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kolory45.JPG (46,5 KB, 99 załadowań)

Edytowane przez kraajanka
Czas edycji: 2008-03-05 o 09:09
kraajanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-05, 08:45   #2931
Ivonea
Wtajemniczenie

GG do Ivonea

narazie takie cosik jak cos fajnego jeszcze znajde do podesle...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bliznieta_3.jpg (33,3 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg co_w_trawie_piszczy_1.jpg (32,6 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg w_salonie_ciagle_maj_1.jpg (65,0 KB, 47 załadowań)
Ivonea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-05, 19:20   #2932
scarsss
Raczkowanie

O matko jedyna…strasznie mi sie podoba zestawienie kolorystyczne z pierwszej grupyzdjec drugie I trzecie…wlasnie cos takiego bym chciala…to co bylo na tej wyszokiej szafce juz uporzadkowane I dwa koszyki wiklinowe tam stoja …jak myslicie w jakim stylu pasowalby jakis stoliczek zamiast tego nieszczesnego biurka??…ja myslalam o jakiej odskoczni od drewna…a co myslicie o sposobie pomalowania scian jakbyscie wy to zrobily?Chyba najlepiej byloby przeciwne na sciany na inne kolory poprostu chociaz teraz wam powiem ze te paski nie daja mi spokoju ale nie wiem czy sama jestem je w stanie zrobic…beztalencie ze mnie…

Edytowane przez szugarbejb
Czas edycji: 2008-03-05 o 19:48
Stary 2008-03-06, 08:48   #2933
Ivonea
Wtajemniczenie

GG do Ivonea

scarsss wieksze litery błagam... !!!!!!!

REKLAMA
Stary 2008-03-06, 13:14   #2934
scarsss
Raczkowanie

To nie ja bo w moim watku byly normalne ...to ktos kto polaczyl tak zrobil...nie katowala bym was...
Stary 2008-03-06, 15:12   #2935
Dzika Ropucha
Zadomowienie

GG do Dzika Ropucha

Proszę dziewczynki niech ktoś zerknie na mój post tam ciut wyżej bo już niedługo remoncik się kończy i mi kolor dodatków potrzebny Niestety zdjęć nie posiadam...

12.03.2015 II Kreski
Dzika Ropucha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-06, 16:13   #2936
Ines-ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martyna05 Pokaż wiadomość
Karmazynowy przypływ to taka strażacka czerwień raczej, sama mam jedną ścianę w niej + jedna Tajemniczy Ogród (ciemny fiolet) i ten kontrast bardzo mi odpowiada. Do tej kukurydzy wątpię czy będzie pasować. Jak dla mnie za ciepło czerwień, żółć/pomarańcz. Lepiej jakiś gołębi szary.
Ines-ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-06, 20:05   #2937
kraajanka
Rozeznanie

Dzika Ropucho masz zestawienie 3 kolorów w pokoju więc powinnaś zostać przy góra dwóch zestawieniach - żółty- fiolet albo kość słoniowa-fiolet, kość słoniowa - żółty- odpada
Mozesz dać też dodatki tylko w jednym wybranym kolorze spośród 3, które już masz .
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg dodatki115.jpg (29,7 KB, 52 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dodatki100.JPG (5,4 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dodatki21.jpg (12,4 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zasłona32.jpg (7,1 KB, 6 załadowań)

REKLAMA
Stary 2008-03-07, 08:08   #2938
Ivonea
Wtajemniczenie

GG do Ivonea

niewiem czy o to lazi no ale niech bedzie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (97,3 KB, 61 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wiz7.jpg (12,9 KB, 77 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg czlowiek_we_wnetrzu4_1_.jpg (63,3 KB, 76 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg lam0532.jpg (63,1 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpeg oaza_prywatnosci1_1_.jpeg (42,4 KB, 73 załadowań)
Rodzaj pliku: jpeg poukladane_miedzy_rogami4_1_.jpeg (16,8 KB, 13 załadowań)
Stary 2008-03-07, 13:14   #2939
marta I
Przyczajenie

Proszę dajcie mi namiar na forum w którym jest mowa o salonie i jego urzadzaniu , pierwsze zdjęcia i posty wpisywała AGAW'A co prawda odnalazłam to forum, ale nie wiem co sie stalo z nim dalej, ostatni post jest z grudnia, a wcześniej bylo bardzo aktywne codziennie ktos coś pisał może gdzieś przeniesino proszę o pomoc!!!!
marta I jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-07, 14:58   #2940
martyna05
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ines-ka Pokaż wiadomość
Karmazynowy przypływ to taka strażacka czerwień raczej, sama mam jedną ścianę w niej + jedna Tajemniczy Ogród (ciemny fiolet) i ten kontrast bardzo mi odpowiada. Do tej kukurydzy wątpię czy będzie pasować. Jak dla mnie za ciepło czerwień, żółć/pomarańcz. Lepiej jakiś gołębi szary.
Hmm..trochę za późno się o tym dowiedziałam pokój już pomalowany. Szczerze mówiąc w sklepie kolor ten wyglądał na bardzie bordowy i taki też chciałam a wyszło jak wyszło. Rzeczywiście czerwień dosyć jaskrawa ale moim zdaniem dobrze komponuje się z tym żółtym. Teraz mam problem jakie dobrać do tego rolety, kanapę, dywanik i ogólnie dodatki. Jeżeli możecie mi coś doradzić będę wdzięczna Zdjęcia dołączę kiedy będę miała dostęp do swojego komputera
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości