![]() |
#2911 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 3
A tu zadowolona pasażerka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2912 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do soli to niby do 1rż nie powinno się solić. Ja małej póki co nie solę a kiedy zacznę to sama nie wiem :P Cytat:
![]()
![]() |
#2913 |
Rozeznanie
|
Australia jak ten fotelik oceniasz? Mogę wiedzieć ile kosztowal?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2914 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Wiesz co ja nie wiem dokładnie jak to jest ale jedna moja znajoma ma męża pijaka i zaczęła chodzić na terapię dla współuzależnionych. I tam jej poradzili, że ma go gdzieś zgłosić na jakąś komisję ![]() Cytat:
![]() Już jedziecie do rodziców? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2915 |
Rozeznanie
|
Sliweczko właśnie słabo w okolicy z mieszkaniami bo same wioski dookoła. Do jednego dzwoniłam, w przyszłym tygodniu mam się kontaktować.
Nie lubię czekać bezczynnie. A jak nie wiem co robić to już w ogóle tragedia. Nie mogę miejsca sobie znaleźć. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2916 | |
Rozeznanie
|
[QUOTE=Honcia;71802866]Niewiele jest rzeczy piękniejszych niż dom pachnący chlebem...[/ATTACH]
Honcia- dziecko zaniańczy i jeszcze chleb upiecze- cud kobieta ![]() Cytat:
Majkela- podaję Actiferol na tą anemię. Muszę wrzucać do kaszki, bo u nas z piciem krucho. Daję mu też sok z buraków- wypije tak z parę łyżek a potem plucie. Dzisiaj byłam z niego dumna, bo zjadł plasterek pieczonego na krucho schabu (resztą obiadu pluł). LalaRe- gratulujemy ząbka i rocznicy ![]() Australia- tylko czekać aż zasiądzie za kierownicę ![]() Haneczka- przerąbane z taką teściową... Pewnie bym ją zaprosiła jednak, ale bez przepraszania (bo i nie ma za co). Ciekawe czego oczekuje teść- że jeszcze jej podziękujecie, że psuje całej rodzinie życie? ![]() Lena- no jak na złość z tymi ogłoszeniami. Może w końcu coś się znajdzie, albo ta babka od domu się opamięta ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2917 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Tak, jeszcze jakieś 2 godziny drogi przed nami ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2918 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() [QUOTE=zebrah;71834026] Cytat:
Dziecko z tatusiem hulało ![]() Piekarnik wystarczy porzadnie rozgrzać na termoobiegu a przed włożeniem chleba wyłączyć wiatrak ![]() Cytat:
![]() Spokojnej podróży ![]()
![]() Edytowane przez Honcia Czas edycji: 2017-03-13 o 16:31 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2919 |
Rozeznanie
|
Dziękujemy
![]() Australia widać po tej słodkiej buźce i podoba się fotelik ![]() Lena, współczuję z tymi ogłoszeniami. Może popytaj wśród znajomych czy niech rodzice popytaj bo często jest tak że ktoś ma do wynajęcia ale jeszcze nie pomyślał dać ogłoszenia. Ja w ten sposób kupiłam ładną działkę za nieduże pieniądze. U nas piękna pogoda 16 st ![]() ![]() Żałuję że nie poszliśmy do parku, ale szwagierka przyprowadziła mi swojego syna ze szkoły bo go brzuch bolał i siedziałam z nim dwie godziny, a ona wróciła do pracy. Była z nim u lekarza i nie wiadomo co to było.
#2920 | ||
Ania
|
Cytat:
Niestety, nic nie zrobię ani ja ani mąż. Ona sama musiałaby chcieć, a nie chce. Trudno. Na facebooku dziewczyny też mi poradziły i czeka mnie poważna rozmowa z mężem. Musi "rozluźnić relacje" bo i tak nic nie zmieni, a on musi mieć spokój ducha. Nawet, jesli byłaby taka możliwość, to nikt tego nie zgłosi.. Jak mówię, dla nich jest problem, ale jak przychodzi co do czego to go nie ma! Taka patologiczna rodzina niestety. Jak Ignaś?? jak samopoczucie? lepiej? Cytat:
A ona pije w domu. Tylko w domu- nigdzie nie wychodzi, nawet do sklepu wysyła dzieci(po alkohol również). Czasami idzie gdzieś z mężem na "imprezę"- to wtedy wychodzi z domu. Australia- śliczną masz córcię! ![]() Justyna- a Ty ślicznego synka! ![]() A moje dziecko od trzech dni raczkuje ![]() ![]() No i dziś pierwszy raz usiadła z prawidłowej pozycji- z raczkowania właśnie. Tak siadała jak była w pozycji półleżącej, czy do jedzenia, w huśtawce. A teraz siada już ładnie sama ![]()
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani ![]() "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2921 | |
Zakorzenienie
|
Chodzi Ci o moją cukrzycę ciążową? Bo jeśli tak to się przyznam, że nie robiłam krzywej cukrowej.. Więc nie wiem :P Chyba, że pytasz o coś innego to dawaj jeszcze raz
![]() wow ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2922 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Za kilka dni będzie śmigać po calym domu ![]() ![]()
![]() |
#2923 |
Rozeznanie
|
Australia a jak wkładanie małej do niego? Bo wyobrażam to sobie tak: jak lupinke przypiety pasami fotelik i wsadzasz Marysie i ten pas nie przeszkadza w tym?
Haneczko gratulacje siadania ![]() Franek też ma obite nogi i na dodatek siny nos bo się ganial z tatą i futryna go nie ominęła ;( Najfajniej jak gdzieś idzie sobie i idę za nim i mówię że zaraz co złapie a on się ogląda śmieje i przyspiesza ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2924 |
Zadomowienie
|
sliweczka85 "I tak sobie teraz myślę, że nie chce moje dziecko jeść po prostu tego co jest niedobre Ten omlet z rana był wstrętny, nie dziwię się mu że nie chciał. Warzywa bez soli też dupy nie urywają.
A co jakby spróbować mu bardzo delikatnie te dania obiadowe posolić? Chyba spróbuję tak na próbę żeby się przekonać..." Wyszłam z tego samego założenia i żeby nie było linczu na wątku, ale ja lekko solę np. rosół i młody wcina aż uszy się trzęsą. Żeby nie było, że namawiam do złego, ale spróbować możesz ![]() ![]() ![]() Do rosołu dodaję pieprz, kurkumę, troszkę "soli" i przysamżoną cebulę. australia87 jakich przypraw używasz zamiast soli? my staramy się sól ograniczać, na razie udało mi się z domu wyrzucić vegetę ![]() ![]() ![]() ![]() Cierpliwosc na zdjęciach Esia wygląda jakby pięknie jadła ![]() Lena_Marlena fajnie, że znalazłaś fajny żłobek, my przy córci się naszukaliśmy, a i tak wróciliśmy do tego co chodził starszak. Może luksusów nie ma, ale za to panie prawdziwe ciocie ![]() CarycaKatharina na razie body z długim rękawem. Jak już będzie czerwiec to przejdziemy na koszulki, tak samo robiłam ze starszakami i największe body jakie mieliśmy to rozm.86. W lato to na bank koszulki, bo się nie kleją do pleców. mloda_mm 3.20 i Martynka buszuje ![]() justynan01 fajnie, że noce coraz lepsze ![]() ![]() ![]() haneczkab92 wioskowa impreza czy miejska nie ważne, ważne że miałaś wyjście, ja ostatnio też sobie wyszłam, ale na wizytę do lekarza ![]() agusiia69 następna zguba ![]() ![]() Honcia mniam mniam, dobry był chlebek?? warto? Jedzenie-zupa i kasza na noc łyżeczką, reszta je samodzielnie to co my ![]() ![]() Zainspirowałyście mnie tym parowarem, muszę swój odgruzować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2925 | |||||
Zadomowienie
|
W końcu was nadrobiłam
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() choć przyznam szczerze, że czasem mam problem ze zrozumieniem czy on już skończył posiłek... Jak stęka pierwsze co robię to daję wodę - czasem pomaga, napije się i je dalej. Czasem stęka i rączki do mnie wyciąga to go wyciągam i najpierw ogarniam dziecko a bałagan zostaje na póżniej. A czasem widzę, że juz nie je , rzuca jedzeniem i chyba nic już ztego nie będzie - zaczynam sprzątać a Krzyś np zajada pianę, która myję mu blat... i wtedy sobie myslę, że chyba za wcześnie zaczęłam te porządki ... Cytat:
![]() ![]() Lena - Krzys też się z nami bawi w berka ![]() ![]() ![]() A szukacie tylko po tych wioskach? Nie wiem, gdzie Twój TŻ pracuje, ale w Socho byłoby chyba ławtwiej o mieszkanie niz w wioskach ![]() jeszcze w strone warszawy mozecie szukac, ozarów czy cos. z własnego doswiadczenia powiem, ze dojezdzanie z warszawy do socho jest ok, nie stoi sie w korkach ![]() haneczko - gratulacje raczkowania australia gratulacje dyplomu ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2926 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2927 | |||||
Zakorzenienie
|
Wooow, ile postów do nadrobienia!
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Brawo dla Hani za raczkowanie! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2928 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Podobno trzeba to sprawdzać co jakiś czas. Leoś zaczął od wczoraj jeździć autkami po dywanie i robić brrrrumm ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2929 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mam identyko z tym kończeniem jedzenia i sprzątaniem, no masakra ![]() Dziękuję ![]() ---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- Majkela, co do przypraw, to używam po prostu tego co jest w przepisie ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2930 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wypisz wymaluj moja ![]() ![]() Dobra, przyznam się, szukamy fotelika dla juniora do jazdy tyłem, poczytaliśmy kilka artykułów, a że i tak trzeba mu kupić to zakupimy taki. Tż się nakręcił i stwierdził że i córci kupimy taki, no bo pierworodny już za duży na takie bajery. I teraz do Was pytanie jeszcze raz jakie kupujecie??? wiem jaki ma australia, ja potrzebuję taki do tysiaka ![]() ![]() Teraz co u nas, dzieciaki zdrowe, ja się tylko wylizać nie mogę i latam bidna po lekarzach, lekarz dał jeszcze kilka dni, jesli nie przejdzie to znowu antybiotyk. No ale ważne że dzieciaki zdrowe i ich nie zaraziłam ![]() No i my też świętujemy, poszły u nas pierwsze koty za płoty, a raczej pierwsze samodzielne kroczki ![]() ![]() ![]() Dobrej nocy ![]() Edytowane przez majkela12 Czas edycji: 2017-03-13 o 22:49 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2931 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() ![]() Australia ![]() ![]() ![]() Sliweczko a coś Ty standardowo 7 i już stała i krzyczała eee eee ![]() ![]() Justyna ![]() ![]() ![]() Haneczko ja bym teściów zaprosiła na roczek ale na pewno na miejscu Twojego tż-a bym ich nie przepraszała bo według mnie nie ma za co. On chciał dla niej jak najlepiej Majkela my mieliśmy lecieć na BN ale w pracy miał jakiś mega projekt do skończenia i dupa nie polecieliśmy i wtedy mi obiecał że zanim wrócę do pracy to polecimy a że wracam od 1 czerwca to niewiele czasu mu zostało ![]() Martyna zaczeła dzisiaj zgrzytać zębami :/ wychodzi jej dwójka na górze i biedna się tak męczy ![]() ![]() spokojnej nocy dziewczyny idę się położyć zanim mój gryzoń stanie na porcje farby z łóżeczka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2932 | |||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Zdrówka mamuśka ![]() ![]() Chleb pyszny, tym razem dodałam ziarna czarnuszki i ma super aromat ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2933 |
Konto usunięte
|
Dzień Dobry!
Miałam wczoraj odpisywać ale kładliśmy z tz tapetę i zeszło nam do 23., a potem się Ignaś obudził i poszłam już z nim spać. Lena, a Twój tz pracuje też na wiosce czy w jakimś pobliskim miasteczku? Ja bym chyba szukała mieszkania dookoła jego miejsca pracy, żeby nie narzekał że3 za daleko ma ![]() I może tak jak justyna sugerowała uruchom pocztę pantoflową. Z tego co się orientuję taka bardzo dobrze działa na wioskach ![]() justyna to piękna pogoda u Was! U nas dzisiaj słonko świeci ale na termometrze jeszcze mróz. haneczko, dziękuję że pytasz ![]() Tak jak Hania ćwiczy raczkowanie i na dywanie i macie idzie mu bardzo dobrze ![]() agusia Ignaś odkąd usiadł to też wszędzie próbuje wstawać. Myślałam, że jak już będzie umiał usiąść to będzie trochę spokoju, bo na siedząco się pobawi wygodnie zabawkami, a on siada , chwyta się czegokolwiek i próbuje wstawać, przy meblach, przy stoliku, przy kaloryferze czy przy miotle ![]() ![]() Honcia wyobraziłam sobie szaloną Marcelkę na 5. biegu ![]() Lena zdaje się, że pas którym fotelik jest przypięty nie jest widoczny bo przebiega gdzieś od spodu i nie przeszkadza przy wkładaniu dziecka. majkela, a jak Frankowi tej samej zupki byś nie posoliła to nie zje? Ja jeszcze nie spróbowałam tego eksperymentu ale Ignaś wczoraj dostał z talerza mojego taty kaszę z gulaszem i mięchem i jadł aż mu się uszy trzęsły :O Aż ze strachu przed bólem brzuszka sama zabrałam domagające się jedzenia dziecko ![]() A mój tata jaki dumny, że dziecko niby niejadfek, a z dziadkiem tak pojadło ![]() Paulina, wczoraj na śniadanie Ignaś miał placuszka z manny i na krzesełku ugryzł parę razy, potem zaczął się denerwować i zrzucać jedzenie to go zabrałam i dałam na podłogę. I zaczął jeść tam to co zrzucił ![]() ![]() majkela, widzę że u Ciebie też teściowa podobna jak u haneczki. Ciężka sprawa. Dobrze, że udało Wam się od niej odciąć. Ja też mam w rodzinie alkoholika ale takiego skrajnego. Nawet przez jakiś czas był bezdomny i mieszkał na dworcu. Wiem jedno- dopóki człowiek nie chce zmiany to nic i nikt mu nie pomoże, a dodatkowa kasa sprawi, że zapije się na śmierć. Ten mój wujek żyje jeszcze dzięki temu, że nie ma pieniędzy i nie starcza mu na takie ilości alkoholu jakich by chciał. On jest sam, nie ma swojej rodziny, nie ma nic swojego. Niczego się w życiu nie dorobił. Aktualnie wynajmuje pokój, a wszystko co w tym pokoju ma to od kogoś dostał... Ja wiem, że alkoholik nie tylko taka osoba typu żul, jak ten mój wujek. Jednak gdyby wszyscy ludzie którzy codziennie piją alkohol byli alkoholikami to w takim razie ja powoli nie znam niealkoholików poza sobą, moją babcią i moim bratem ![]() Ja mieszkam w takim regionie gdzie wszystko załatwia się za flaszeczkę i w każdym domu produkuje się bimber, nalewki i wino...alkohol u nas na wioskach jest jakby wpisany w życie grubą kreską. Franio już chodzi??! Szok! No to jest pierwszy chyba ![]() Fotelik tyłem dobry i niedrogi jest podobno Joie Stages. Zdrówka dla Ciebie ![]() zebrah ale fajnie z tymi autkami! Nawet o tym nie pomyślałam, że to już odpowiedni czas na takie zabawki! mloda mm oby na bilansie same dobre wieści! ![]() Jak tam nocka? Pobudka na porcyjkę farby była? ![]() No proszę jaki się ruch na wątku zrobił. Oby tak dalej ![]() Edytowane przez 201711281320 Czas edycji: 2017-03-14 o 08:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#2934 |
Rozeznanie
|
Paulina tz pracuje w teresinie tam też jest żłobek do którego idzie Franek, ja też chce tam pracy szukać więc wszystko by było w kupie. Socho też rozważamy ale to już dojazd i pewnie z myślą o zmianie jak najszybciej. W stronę wawy zaczynając od błonia ceny są kosmiczne.
Majkela dziękuję Ci za ten post bardzo bardzo: * Resztę później poczytam bo rozrabiaka już mi skasował post: * Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2935 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wow, gratulacje za pierwsze kroczki! ![]() Cytat:
![]() ![]() Ale się ubawiłam przy tym fragmencie z porcją farby z łóżeczka ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2936 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale się ubawiłam przy tym fragmencie z porcją farby z łóżeczka ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2937 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale się ubawiłam przy tym fragmencie z porcją farby z łóżeczka ![]() ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- O kurna, ale mi się postów dodało ![]() ![]() Jeszcze co do fotelika, to my idąc do sklepu byliśmy zdecydowani na Joie Stages. Na żywo jednak już nas nie przekonał - jakiś taki mało solidny się wydawał i dziecko miałoby w nim mniej miejsca na nogi. Ten drugi argument mnie zwłaszcza przekonał, bo Marysia zapowiada się na długonogą ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2938 |
Rozeznanie
|
Australia czyli że ten pas przebiega inaczej niż w lupince? Bo ja patrząc na obecny fotelik Martwilam się ze właśnie przez ten pas będzie ciężko małego wsadzić
![]() Majkela właśnie szansa na pracę wieksza jest w teresinie ![]() ![]() A że daleko od teściowej to kusisz ![]() Majkela jak jesteś na fb to jest taka grupa fotele rwf i tam super doradzają ![]() ![]() Wszystkie poczty u wszystkich sąsiadów uruchomione, wici puszczone ale nic ;( Gratulacje dla Franka za kroczki! Mój uparty I zaraz na 4 leci ![]() Joie fajny i niedrogi, ale podobno po taki fotel i tak trzeba jechać z dzieckiem samochodem i przymierzyć i na miejscu montuja ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- W innych miastach szukaj np sklepu 8gwiazdek ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2939 |
Zadomowienie
|
majkela już?? Gratulacje dla Frania! Ale zdolniacha
![]() australia do Ciebie też pytanie:już? A raczej dlaczego już przesadziliście Marysię do większego fotelika???
![]() |
#2940 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Tak ![]() Cytat:
![]() ![]() Kurczę, myślałam, że tylko ja robię za psa i zjadam po dziecku z podłogi ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:49.