![]() |
#2911 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2017
Cytat:
Czy Wy też bierzecie w ciąży tyle leków? ^^ Zjadam codziennie standardowo Euthyrox na tarczycę, witaminki DHA+kwas foliowy+coś tam jeszcze, dodatkowe żelazo, bo mi hemoglobina nieładnie spadła i jeszcze luteinę, bo ostatnio zaczęłam mieć bóle w podbrzuszu i lekarka zapisała mi na wszelki wypadek. Wszystkiego wychodzi 8 tabletek dziennie. ![]() ![]() Strasznie brzmi to badanie na glukozę. Za tydzień mam wizytę i pewnie wtedy dostanę skierowanie.
![]() ![]() |
![]() |
#2912 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie odwrotnie ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2913 |
Wtajemniczenie
|
Ja biorę tylko femibion.Jest tam i kwas i dha i troche żelaza,magnezu.Zobaczymy jak wyjdzie morfo czy nie trzeba bedzie czegos dodatkowo.Luteinę już odstawiłam.A na jakie bóle dostalas luteinę?Mnie ciągle coś pobolewa czy z luteiną czy bez.
Edytowane przez juka_juka Czas edycji: 2017-04-11 o 07:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#2914 |
Zadomowienie
|
Ja biorę luteine, zelazek i witaminy mama dha
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2915 |
Zadomowienie
|
No to chyba zrobię te TSH dla świętego spokoju.
Ja mama dha i ostatnio zelazo mi rodzinna wypisala, bo robilam morfologie na te przeziębienie. Ale chyba skonsultuje te zelazo z ginem Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez poli230 Czas edycji: 2017-04-11 o 08:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#2916 |
Raczkowanie
|
Ja tez biore dużo leków rano pregne DHA czyli to już sa dwie tabletki do tego duphaston 3 x dziennie po jednej i 2 x dziennie luteinę po dwie tabletki. Ja zaczęłam w niedziele 16 tydziń, jak byłam ostatnio na wizycie to lekarz powiedział żeby się nastawiać na dziewczynkę, a ja od początku nastawiona na chłopaka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2917 | |
Wtajemniczenie
|
Ja też sporo tego wszystkiego biorę - właściwie nigdy w życiu nie brałam tylu lekarstw
![]() Dziewczyny, jak tam u Was z cerą? U mnie jakaś tragedia! Obsypało mnie tak, że nawet jako nastolatka tak nie wyglądałam ![]() Nie mam pojęcia też, jak sobie z tym poradzić - przed ciążą regularnie chodziłam na przeróżne zabiegi, a teraz ani kwasów, ani kawitacji, no nic..! ![]() Mówi się, że to dziewczynka odbiera urodę, a z chłopcem się pięknieje - skłaniam się do tego zabobonu - przecież synuś by mi tego nie zrobił! ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2918 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Chciałam kupić jakieś witaminy, ale gin powiedział, że wyniki książkowe i żadne dodatkowe suplementy nie są potrzebne. Cytat:
![]() A imię na J- JOANNA, oczywiście ![]()
AMELKA 02.02.2014 ![]() ![]() NATALKA 04.09.2017 ![]() ![]() Edytowane przez Asik1604 Czas edycji: 2017-04-11 o 12:57 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2919 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Na J bardzo mi się podoba imię Jola. Nawet może nazwałabym tak córkę, ale już moja mama tak się nazywa. ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2920 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- Hej. Znowu mnie nie bylo ale mloda chora i tylko mama. Poczatkowo goraczka..poszlismy do lekarza angina. Nast 2dni dramat. Goraczka nie do zbicia. Leki nie pomagaly..dop oklady cos zbily. Znowu lekarz..doszedl mokry brzydki kaszel zeszlo nozej..krtan i oskrzela..do antybiotyku doszly inhalacje nebudem. Dzis po 4 dniach antybiotyku jakby lekka poprawa. Przeciwgoraczkowe dalam dop po 11 godzinach. Tylko teraz jesc nic nie chce. Pierwsza choroba pierwszy antybiotyk i od razu na gleboka wodę. Teraz nie wiem isc do lekarza czy jak lekka poprawa wstrzymać sie... To takie mam wczasy pod grusza. Bo 2 tyg na ulopie teraz jestem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2921 |
Magda ;)
|
Przeżyłam glukozę
![]() Ogólnie nie było źle ![]() W przychodni byłam przed 8, Pani najpierw pobrała mi krew z palca, nie wiem czemu (powiedziała, że musi pobrać z palca, żeby sprawdzić czy może normalnie pobrać) i na glukometrze miałam wynik 82. Potem pobrała mi normalnie do glukozy i morfologii. Musiałam dać jej swoją glukozę, ona mi rozrobiła. Ogólnie panie były w szoku, że jest cytrynowa ![]() ![]() ![]() 3 wkłucie już mnie zabolało, bo ciągle pobierała z tego samego miejsca. Ale ogólnie nie tak źle, nie zemdliło mnie, nie było mi słabo, myślałam, że będzie gorzej. Teraz piję kawę i jem milkę ![]() A imię na J to dla mnie Julia, Julita, Jagoda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2922 |
Raczkowanie
|
No właśnie co do tego imienia to synek chce Julke ale mi się wydaje ze teraz co druga dziewczynka ma Julka na imię. A jemu dlatego się podoba bo w przedszkolu trzyma się właśnie z Julką. Ja bym chciała właśnie Joasia po mojej kochanej babci tym bardziej że o naszym maleństwie dowiedziałam się w dniu babci, ale niestety mąż kręci nosem. Muszę ich jakoś przekonać chyba że znajdziemy jakiś kompromis
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2923 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Moja przechorowała prawie cały styczeń, a zaczęło się od zapalenia ucha, potem przeniosło się na gardło, no masakra ![]() I też na antybiotyku, nie chciała jeść, a jak już jadła to wymiotowała. Ciężki to był miesiąc, ale od tego czasu na szczęście już zdrowa. Życzę dużo zdrówka dla córci. Cytat:
![]() Też bym chciała już mieć to za sobą.
![]() |
#2924 |
Zakorzenienie
|
Imię na J - Jagoda
![]() Czbasia, współczuję tej anginy.. Najgorzej jak dziecko nie chce jeść ![]() ![]() Zdrowia życzę! Teraz wszytkim, bo pogoda zdradliwa. Ja własnie wrocilam z pracy i juz w pizamie leżę i się ogrzewam, bo mnie tak przewiało.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2925 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A ja dzisiaj byłam na drugiej wizycie u pani psycholog. Bardzo przyjemna kobitka. Poza tym strasznie męczy mnie alergia. Która tak ma? Poli to nie ty byłaś u alergologa? W aptece mówią, że tylko wapno. Nie wiem czy zaraz do rodzinnego nie pojadę. A oto moja dzisiejsza dostawa. ![]()
![]() |
#2926 |
Zadomowienie
|
😊
#2927 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() maluchna - piękne komplety ![]() ![]() ja łykam tylko pregna plus i od jakiegoś czasu magnez, nq początku jeszcze był duphaston i żelazo- wtedy była masakra prosiłam panią w aptece o jakieś najmniejsze tabletki dla kobiet w ciąży bo taki wstręt już miałam do polykania tabletek i tak teraz łykam tą pregnę - swoją drogą w aptece płacę50zł za opakowanie nie miesiąc a na gemini takie samo opakowanke za 30 zł, dzisiaj obczaiłam ![]() gadały i kapusniaku i tak mnie ochota na kapustę złapała że u mnie bigos na obiad ![]()
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2928 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przy jakiej hemoglobinie brałaś żelazo?Mi spadło do 11,7 a miałam 13 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2929 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Magnez na skurcze, zawsze miałam słabość do nich no i niestety teraz nawet w rękach mnie łapią ![]()
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2930 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Hmm czyli jest szansa że może narazie nie będę nic łykać ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2931 |
Zakorzenienie
|
Swietne! Gdzie takie są?
Ja kupiłam do tej pory az dwie pary skarpetek i sobie ciążowe sukienki, koszulę wiekszą do pracy, koszulę nocną do karmienia i dzinsy ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2932 |
Rozeznanie
|
Hej ☺ troszkę mam do nadrobienia ☺
Ja biorę rano letrox na tarczycę, popołudniu magnez, jod, kwas foliowy, wieczorem acard i zyrtec na alergię. A, no i luteinę. Trochę tego jest. Julia1906 też szukam jakiejś kurtki, póki co bezskutecznie. Na "J" Julia, Julianna, Justyna ![]() Madzieeek u mnie syn, a z cerą nieciekawie 😜 Czbasia zdrówka dla córki! Blond princesska super, że masz już glukozę za sobą 😊 Ja mam kolejną wizytę w 21tc i jeszcze nie kazała mi gin robić. W sumie nie wspominam tego badania źle. Najgorsze te 2 godziny siedzenia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez _kornelia Czas edycji: 2017-04-11 o 20:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#2933 |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Nie zaglądałam do Was chyba z tysiąc lat ![]() Lecę nadrabiać, choć obawiam się, że dzisiejszy wieczór to będzie za mało ![]() Mam nadzieję, że u Was wszystko w porządku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2934 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#2935 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jakaś droga ta pregna u Ciebie! Ja płace od 29 do 34 u siebie w aptekach w pobliżu. Denerwuje mnie to zawyżanie cen!!! Nie powinno tak byc... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2936 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2937 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Narobiłam się dzisiaj trochę i brzuch mnie boli nawet jak leżę- pierwszy raz nospe wzięłam w ciąży i jeszcze jedną tabletkę magnezu, czasami zapoinam że trzeba trochę zwolnić obroty ![]()
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ Edytowane przez marttb Czas edycji: 2017-04-11 o 21:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2938 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Drugi tydzień zbieram się żeby do was napisać. Dużo się dzieje i wieczorami padam na twarz a do tego coś ostatnio kiepsko śpię, niby się nie budzę w nocy ale wstaję nieprzytomna. Byłam na warsztatach "Mamo, to ja" i polecam. Ciekawe tematy tylko wszystko w biegu i w niektórych blokach mało informacji. Ale już wiem, że miałyście rację i fotelik kupie porządny a nie żadne 3w1. Dostałam sporo materiałów ale jeszcze nie zdążyłam ich dokładniej przejrzeć. No i zaczęłam ten kurs na prawo jazdy - fajny ale masa informacji do przyswojenia. Do tego przedświąteczne zamieszanie, bałagan wokół domu bo mąż układa kostkę na odwodnieniu i chodniki, codzienne dojazdy busem do pracy i czuję już mocniejsze zmęczenie. W piątek byłam u lekarki, wszystko w porządku. Muszę się zapisać na usg połówkowe na przełomie kwietnia i maja, kolejne badania krew, mocz i coś jeszcze (nie pamiętam oznaczenia). No i pierwszy raz od poprzedniego usg w marcu słyszałam serduszko ![]() ![]() Powiedzcie mi czy miałyście robione badanie na cytomegalię? Podobno powinno się robić ale prywatnie kosztuje 180zł więc wątpię żeby w mojej przychodni zlecali takie drogie badanie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2939 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2940 |
Magda ;)
|
Hej, witam się z kawą i milką
![]() Jutro wizyta u ginekologa, już nie mogę się doczekać aż zobaczę malucha ![]() I dowiem się jakie wyniki morfo, krzywej i moczu, bo u nas w laboratorium nie informują tylko przekazują do lekarza prowadzącego ![]() Czy u was też jest taka paskudna pogoda? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:13.